19.9.2014 12:58:12 Vítr z hor
Resuscitace moka konvičky
Je jí tak 10-12 let, Bialetti Brikka. Před nějakou dobou začala téct (prskat) někudy z místa, kde jsou do sebe zašroubované oba hlavni dily a cmrndá kávu na sporák.
Zkoušela jsem zašroubovávat s citem či silněji, ale zhoršovalo se to.
Nakonec jsem koupila náhradní těsnění, jenže to nepomohlo, možná, MOŽNÁ to teda bylo o něco lepší. Tak jsem ještě vyměnila sítko (bylo v sadě těsnění) - načež se to zase zhoršilo.
Tak teď nevím - je to definitivně funus? Nebo dělám něco špatně? Je to normální životnost? "Obyčejní" konvičkáři mi tvrdí, že 10 let žádná míra - já mám sice ventil, ale řekla bych, že na protékání by to nemělo mít vliv.
Odpovědět