20.3.2014 21:15:23 sylvaina
Re: Tip na keř s jedlými plody
Dřín je fajn, hlavně dozrává pozdě, tou dobou už na zahradě většinou nic jiného jedlého není. U nás v arboretu dozrávají některé až v říjnu. Aronii mám ráda spíš nějak upravenou- šťáva, víno, marmeláda. Samotné plody se jíst dají, ale mají takovou svíravou chuť, byť jsou sladké, a ne každý to snese. Moruše je dobrá, radši mám červenou. Myšpule, to nevím, jestli je jen tak jedlá. V arboretu je, plody jsem viděla, ale nenapadlo by mi jí ochutnat. Plody nevypadají jako bez úpravy jedlé, jsou takové tuhé či co. Ale možná je to nějaká botanická forma a existují jedlejší kultivary. V receptu jsem ale našla, že pro výrobu želé z mišpule, se plody mají nechat přezrát, takřka nahnít, což by odpovídalo tomu, jak vypadají.
Odpovědět