17.12.2012 20:57:49 breburda71
Re: Tradiční oběd na Štědrý den
Podkrkonošský hubník se sušenými houbami
Suroviny a postup
80 gramů sádla (másla)
60 gramů sušených hub
60 gramů krupice
1 cibule
2 vejce
2 stroužky česneku
6 žemlí
300 mililitrů mléka
400 mililitrů vody na namočení hub
pepř a sůl
1. Oprané sušené houby dáme do hrnce, zalijeme vodou a asi hodinu je necháme máčet. Pak je v téže vodě uvaříme doměkka, scedíme a nadrobno rozsekáme.
2. Žemle nakrájíme na čtvrtky, dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme je rozmočit. Pak je rozmícháme na kaši, přidáme krupici, sekané houby, sůl, pepř, rozkvedlaná vejce, nadrobno nakrájenou a na másle zpěněnou cibuli, utřený česnek, lžíci rozpuštěného tuku a dobře promícháme.
3. Takto připravenou řidší směs vlijeme do dobře vymaštěného horkého pekáče a v horké troubě pečeme tak dlouho, až se na povrchu utvoří dozlatova zbarvená křupavá kůrčička.
Odpovědět