16.4.2012 19:13:19 Epepe
Otevřený dopis ÚPMD
vážené vedení ÚPMD!
Ráda bych vám tímto otevřeným dopisem vyslovila poděkování za porodní zkušenost, kterou jsem u vás učinila. Porodila jsem letos v březnu v ÚPMD zdravé dítě akutní sekcí. Péče během porodu i pooperační péče byla výborná.
Chtěla bych však ocenit hlavně vstřícný přístup personálu ÚPMD, když jsme se rozhodli přibližně po třiceti hodinách po porodu ukončit hospitalizaci a odejít domů. I přes to, že je v českých porodnicích zvykem dodržovat dvaasedmdesátihodinovou lhůtu pro hospitalizaci novorozenců, se vaši podřízení zachovali velmi vstřícně. Bez komplikací jsme byli propuštěni. Samozřejmě po nutném sdělení všech rizik a důsledků, které naše rozhodnutí má a podepsání negativního reverzu.
Vzhledem k tomu, že v poslední době se v oblasti porodnictví rozvinula emocionální diskuze na téma ambulantních porodů, musím přístup ÚPMD obzvlášť ocenit. Byl skutečně v velmi profesionální. ÚPMD v Podolí budu doporučovat nadále ve svém okolí.
Měli jsme jen jednu negativní zkušenost – a to ihned po porodu. Partner měl zájem být s dítětem, ale nebylo mu to umožněno z prostorových důvodů. Seděl s naším potomkem hodiny na chodbě novorozeneckého oddělení a poté ji provozních důvodů (větrání chodby) musel předat personálu oddělení. Myslíme si, že v dnešní době by mělo být umožnění otcům pečovat o své děti, pokud matka nemůže, samozřejmostí. V porodnici by měla existovat místnost, která by toto umožňovala. Sezení na chodbě není pro novorozence zdravé a pro rodiče důstojné.
Celkově je ale náš dojem z pobytu ve vašem zdravotnickém zařízení pozitivní a znovu vyzdvihuji profesionalitu vašich lékařů, lékařek, porodníc asistentek i zdravotních sester.
XYZ
Praha
(Ráda bych zveřejnila i odpověď ÚPMD, ale zatím nedorazila - tj. týden od odeslání. Až mi reakce přijde, zveřejním ji na diskuzi Ambulantní porod.)
Odpovědět