| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Domácnost - jak co vyčistit

Soutěžte s DINO.cz!

Vyhrát můžete řadu pěkných cen pro vaše děti: digitální hru, sadu na výrobu slizu, sponky Barbie a jiné.

  (?)
 Názory 110 z 6461  [Dalších 6451 >>]
Kopřiva Dvoudomá 34182
3.10.2018 11:23:29
Větře, těžko říct. Normální jídla vařím v nerezu (velký nerezový rendlík nebo hrnce) a vrznu do myčky. Hluboký smažení prakticky nevedu (krom toho falafelu, ten frituju taky v nerezu).

Ty železné používám, když potřebuju ten intenzivní kontakt jídla s rozpálenou plochou (zatáhnout na povrchu maso, rychle opéct velké kusy zeleniny, na palačinky, na placky...). Rozhodně to není každej den - takže i s tím ručním omytím jsem svolná. Jsem s nima moc spokojená. Ta palačinková dokonce byla cca za pětikilo, z Alzy, prý použitá, ale jako nová. Fakt doporučuju.
Vítr z hor 100046
3.10.2018 11:12:05
Kopřivo, myslíš, že se vyplatí mít spíš železnou než nerezovou? Přesně o těch, co píšeš, jsem uvažovala, ale pak jsem měla strach, že mi to zrezne.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
3.10.2018 10:50:10
já miluju svůj "hranáč" titanový hrnec, co se fakt nepřipaluje, skvěle se v něm vaří, peče a i smaží... mám ho víc jak 17 let a pořád super, používám hodně... nejlepší je na dlouhé pečení v troubě, dlouho udrží tekutinu uvnitř (mám k němu skleněnou poklici)
jen je třeba ohlídat asi kvalitu při nákupu - já za něj tehdy dala pálku a to byl s množstevní slevou (kupovali jsme dohromady s rodičema a sestrou 4), tchýně si pak koupila taky jeden, ale jinde a oloupala se jí po pár letech ta vrchní vrstva (byl teda i lehčí než ten náš)
Kopřiva Dvoudomá 34182
3.10.2018 10:37:45
Větře, já jsem dost bordelář a dvě železné pánve (Mineral B Element od De Buyer) s úspěchem používám. Chce to umejt a usušit hned po vaření (a mít dost místa na uložení, mají rukojeti až na dvůr :-)).
Kopřiva Dvoudomá 34182
3.10.2018 10:36:37
Mám malou nerezovou (v podstatě hodně nízký rendlík o průměru 22 cm). Na pražení ořechů, na smažení falafelu apod.

Pak dvě železné o průměru cca 28 cm, jedna s vysokým okrajem, jedna nízká palačinková. (No, na ty palačinky používám obě naráz, jinak bych u toho stála hodinu). Nesmí do myčky, jinak jsou boží, krásně opečou maso nebo chlebové placky, tady teflon nemůže vůbec konkurovat.

Pak jednu nepřilnavou, tu mám jen na ryby / vejce / bezlepkové věci (ty se někdy hodně připalujou).

Pak litinový tál se žlábkem okolo (Skeppshult), z jedné strany hladký, z druhé vroubkatý, použiju občas, neb je to těžké jak čert a taky se to dlouho rozpaluje. Jinak na něm v troubě peču chleba.

Došla jsem dlouholetým výzkumem k závěru, že je úplně jedno, jakou nepřilnavou pánev si koupíš, stejně je při intenzivním používání za dva roky na odpis. A taky už vařím v nerezovém velkém rendlíku většinu toho, co jsem kdysi dělala na pánvi (takové ty zeleninové a masové směsi, rizota apod.), protože do pánve se to už nevejde :-D
Vítr z hor 100046
2.10.2018 21:00:01
No ideál patrně neexistuje. Mně asi nejlíp slouží nerez.

GreenPan je se přepálí strašně rychle, ten nebrat. Nejlepší keramická pánev, co jsem kdy zkoušela, je Mauviel, ale taky ta nejpoužívanější už po cca 4 letech prostě není nepřilnavá. Je hodně drahá. Litina je úžasná, leč těžká, takže po ní člověk denně nesáhne. Je to taková radost o víkendu. Teflon už mi nesmí do domu. (Oukej, jedno Ingenio mi tu přežívá a vytáhnu ho cca 4x za rok na Tarte Tatin). Ty kamenné vnitřky nádobí jsou nesmysl, protože chemicky reagují s jídlem. Prý jsou bezvadné železné pánve, ale já nejsem dost disciplinovaná, takže by mi asi zrezla. Inertní je asi jen sklo...ale to mám max. na pečení. Nějak si nedokážu představit mávat tu se skleněnými hrnci.
136050
2.10.2018 20:50:18
nerez s těžkým dnem
136050
2.10.2018 20:50:17
nerez s těžkým dnem
Ložní povlečení na Favi.cz - největší výběr
Bouřka 7675
2.10.2018 20:48:04
Tu modrou smaltovanou jsme mívali a byla moc fajn. Otázka je, jestli jsou i ty dnešní tak kvalitní. Ale chci ji jednou také zkusit, mám smalt ráda. Měla jsem keramické Delimano, ty byly fajn. Teď mám keramické z Lidlu, vcelku ujdou, zejména s ohledem na cenu, ale vydrží méně tipuju, už je to na nich znát. Máma si pořídila nějaké to kamenné či snad diamantové nádobí a děsně nad ním plesá.
Kudla2 58452
2.10.2018 20:37:24
No, asi to tak opravdu dopadne.

Škoda, byla drahá a myslela jsem, že je kvalitní. ~n~

A jakou teda? Viděla jsem nějakou českou asi litinovou (těžkou jak kráva) s modrým smaltem, máte lepší zkušenosti se smaltem nebo s nerezem nebo s čím? Měli jsme GreenPan, to se připalovalo jak sfiňa, a jeden smaltovanej hrnec, a ten se připaluje taky (ale mám ho ráda). Nebo mi nabízeli nějakou nepřilnavou s nějakým kamením či co, a já fakt nevím.

Co je jako povrch nejlepší (aby se to nepřipalovalo a dobře čistilo a nebylo to jedovatý)?

 Názory 110 z 6461  [Dalších 6451 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

Všechna témata


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.