tisk-hlavicka

S celozrnným chlebem na cestě k dlouhověkosti

13.4.2003 European Journal of Clinical Nutrition 2001;55:137-143

Studie vypracovaná na téměř 34 tisících Norech zjistila, že ti z nich, kteří jedli nejvíce celozrnných potravin, měli o 23% snížené riziko úmrtí na srdeční onemocnění a o 21% snížené riziko úmrtí na rakovinu - v porovnání s lidmi, kteří jedli málo nebo vůbec žádné celozrnné potraviny.

Vedoucí studie, dr. Jacobs, však varuje: ne všechen chléb, který nese označení, že byl vyroben z několika druhů zrn, je skutečně chlebem celozrnným. Je třeba orientovat se na takové výrobce, kteří používají nerafinovanou, celozrnnou mouku.

Názory k článku (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!




Vyhledávání článků podle věku

Seriály

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě


Zajimavé odkazy:
Předporodní kurzy   |   Najděte rýmy na slovo a napište báseň.