| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jak poznat vyzrálé hovězí?

 Celkem 6 názorů.
 paní Bilbová 


Téma: Jak poznat vyzrálé hovězí? 

(22.9.2017 21:04:46)
~x~Zdravím vás milé hospodyně (ale i hospodáři, jsou-li tu ;-) )

Jak se prosím pozná dobře vyzrálé hovězí?
Poslala jsem manžela koupit falešnou svíčkovou. Když jí přinesl, zdálo se mi nejprve, že jí koupil málo. Byla světle červená a již v pytlíku bylo znát, že z ní ještě "vytéká" krev. Na krájení byla pevná a zřetelně jsem viděla proužky svalů. Ač jí bylo skoro kilo, přišlo mi to málo (čekáme návštěvu) a tak jsem ještě kousek koupila u nás v menším řeznictví. Maso bylo temně červené, blánovitý obal byl tuhý, maso měkčí při krájení, ale nic z něj nevytékalo a i při tepelném opracování nepouštělo moc "vody". Přišlo mi, že je ho větší objem na hmotnost než toho manželem zakoupeného.

Teď se mi oboje vaří (trochu trnu, jestli jedno z toho nebude tužší, ale riskla jsem) a říkám si, které že je to pravé ořechové - tedy dobře vyzrálé...

Dík za objasnění ~x~
 Katka a 2 výrostci 


Re: Jak poznat vyzrálé hovězí 

(22.9.2017 21:49:46)
No já mám zkušenost,že maso kupované v ČR normalne u bezneho řezníka na vahu obvykle vubec vyzrale neni.To bys musela koupit vyloženě vyzrálé (starene)maso na steaky,obvykle vakuove balene.Nicmene jestli to máš na svíčkovou na smetaně a vaříš to maso,tak to nevadí..jina věc jsou steaky .
 paní Bilbová 


Re: Jak poznat vyzrálé hovězí 

(22.9.2017 22:04:20)
Díky za odpověď. Vařím vařím. Snad to nakonec bude dobré. Ale překvapila mě ta rozdílná kvalita těch mas. ~a~
 paní Bilbová 


Re: Jak poznat vyzrálé hovězí 

(22.9.2017 22:04:21)
Díky za odpověď. Vařím vařím. Snad to nakonec bude dobré. Ale překvapila mě ta rozdílná kvalita těch mas. ~a~
 Katka a 2 výrostci 


Re: Jak poznat vyzrálé hovězí 

(22.9.2017 22:39:23)
Pravdepodobne bude maso z kazdeho toho kusu trochu jine.Kazdy řezník to měl jinou dobu na krámě,tipla bych,že v malém řeznictví se tolik hovězího neproda,takže to bude to o neco starší.



 Bouřka 


Re: Jak poznat vyzrálé hovězí 

(23.9.2017 9:29:57)
No to správné určitě nebylo to světlé. Uleželé hovězí je tmavé, ale tuším že barvu může ovlivnit i stáří zvířete. Vyloženě stařené maso se u nás shání špatně, ale někde ho nechávají odležet alespoň pár dní, to by mohlo být to tmavší. Jinak světlý pro příště můžeš nechat trochu dozrát dobře zabalené ve folii v ledničce. Držím palce, atˇ to dopadně nějak rozumně.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.