Bouřka |
|
(23.8.2016 7:57:38) No jo, pomůcky dobrý, ale co ten štrůdl? Já chci umět pěknou rovnoměrnou obdélníkovou placku bez tsunami vln na okrajích, která se radostí sama zabalí, jen co na ní navrstvím chutnou nádivku
|
Bouřka |
|
(23.8.2016 8:08:27) Já to dělám taky tak, ale stejně je výsledkem ožvejkaná tsunami vlna. Asi potřebuju jiné ruce na ovládání toho válečku.
|
zerat |
|
(23.8.2016 8:10:29) Bouřko, ono záleží dle mého i na válečku. Já mám 15 let starý celodřevěný. Potom jsem si prosadila koupi kovového z Tescomy a ten tedy letěl do kontejneru - absolutně byl nepoužitelný, vykrajoval mi "ostrými" boky díry do placky těsta... prostě záležitost absolutně na houby. Snila jsem roky o takovém tom plnícím vodou od Tuperware, ale časem jsem dospěla k tomu, že mi opravdu stačí ten naprosto obyčejný dřevěný.
|
Bouřka |
|
(23.8.2016 8:28:18) Mám 2 dřevěný, držela jsem v ruce i jiné a výsledek stejný. Asi fakt bude problém v těch ručičkách
|
zerat |
|
(23.8.2016 8:58:30) Bouřko, byla bych v klidu. Ono ne vždycky platí, že krásný estetický výsledek je chutný tak dobře jako méně vzhledný. Už jsem jedla třeba x vánočního cukroví, které bylo na oko lahodné, ale chuťově blaf... Takže bych byla v klidu. Mimochodem - jak se to říká, že cvik dělá mistra - vidím to třeba na kamarádce, která se vrhla po hlavě právě na pečení na svatby, oslavy... začátky dortů byly takové no nic moc - ale dnes je mistryní - nakoupila si nejrůznější pomůcky, usnadňovadla, získala cvik a opravdu jsou ty věci jak krásné, tak chutné... Pokud člověk nepeče denně, nevěnuje se tomu často, tak si myslím, že to vždycky bude na pohled amatérské
|
zerat |
|
(23.8.2016 9:07:22) Valkýro, ale tak to také nemusí být pravda. Ono opravdu je to o cviku a často i těch pomůckách a usnadňovadlech. Když jsem letos v únoru potřebovala potahovací hmotu z profi skladu, tak jsem tam do slova a do písmene zírala na co všechno existují pomůcky... Třeba já jsem roky slintala nad profi dorty a říkala jsem si, jak dosáhnout takové dokonalosti... no jak -formičkami a já jsem vše modelovala rukama, takže mi to samozřejmě trvalo výrazně déle vyrobit ozdoby... no a oni to nafrkají formičkami a je hotovo; to stejné s barvenými potahovacími hmotami; šablonami...
|
neznámá |
|
(23.8.2016 9:24:21) Zerat, moc prosím, jaký pečící papír na chleba používáš. Co jsem hledala po běžných obchodech, tak všechny papíry jsou do 220 stupňů. Děkuji
|
zerat |
|
(23.8.2016 9:32:12) Brávám ho v Lidlu, tam nemají žádné omezení teploty a občas beru i v Penny - nepovím Ti teď ale značku
|
neznámá |
|
(23.8.2016 9:42:51) Nevadí, značku nepotřebuju. Zajdu do Lidlu. Na papíry v Penny jsem koukala a žádný bez omezení jsem nenašla, třeba jsem jen špatně hledala, za zády mi přešlapoval nervozní manžel. Děkuju
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|