Marie-Ellena |
|
(12.5.2016 20:18:31) Jsem ujetá na čínské (NE skleněné) nudle s kuřecím masem dávají do toho tuším koštálovinu s čínského zelí, cucky vejce, pórek, strouhanou mrkev)ale nemůžu najít ten správný recept, jak je udělat doma, aby chutnaly hodně podobně, nemáte někdo ozkoušený recept? Děkuju.
|
Jepepa |
|
(12.5.2016 21:05:13) Pokud možno předem v oleji naložené kuřecí maso nakrájené na jemné nudličky (kousky), dám smažit na rozpálený olej do pánve wok, až budou dostatečně orestované, přihodím cibuli na větší kusy, orestuji, přidám rozdrcený česnek, orestuji, potom přihodím na tenké "nudličky" nakrouhané zelí (červené, bílé), lze přidat hlívu, žampiony a papriku jakkoli barevnou, přidám kurkumu, lehce kari a restuji, pokud máš koření pěti vůní, taky lze přidat, nakonec předem povařené čínské nudle dle návodu a opět restuji a při tom "zacákám" sojovou omáčkou, pokud možno kvalitní. Samozřejmě osolím dle chuti během vaření...ale sojovka je sama o sobě hodně slaná.
|
Winky | •
|
(12.5.2016 22:30:59) Jo. U stanku bys to mela jeste s poradnou davkou glutamatu :). A nesetri olejem, na teflonu bez tuku to nebude onco. Palivost doda nejlepe cayensky pepr nebo 1 mala chilli papricka
|
Marie-Ellena |
|
(13.5.2016 19:28:48) Mně by zajímalo, co tomu dává tu chu´t, samotná sójovka to není. někde jsem četla ústřicovou omáčku, je to ono?
|
|
|
|
|