Černá kronika |
|
(25.12.2015 15:27:03) Už několik let jsem nekupovala hovězí na vývar, takže po dlouhé době jsem vařila pravou hovězí polívku. Všem nám chutnala, jen syn řekl, že mu přijde kyselejší a následně manžel začal říkat, že je opravdu nějaká kysela a jestli není zkyslá... Jak poznám zkyslou hovězí polívku? Chutná stejně jako bezprostředně po uvaření, to by musela zkysnout hned během vaření. Dnes jsem jí ohřívala, jedli jsme jí prvně, uvařila jsem si jí předem, abych dnes měla míň práce... Je bez játrové zavářky, jen nudle a kořenová zelenina. Nepoužívala jsem magi ani masox. Pravidelně dělám vývar z králičího předku a nebo z vepřových ocásků s kvasnicovými knedlíčky, je možné, že jen nejsme na chuť hovězího vývaru zvyklý? Mě zkyslá nepříjde, ale fakt nevím, jestli jí nemám velejt, na druhou stranu je mi to líto, jen maso na ní stálo 60 Kč.
|
Len |
|
(25.12.2015 15:35:24) Podle mne je to jen tim, ze nejste zvykli, hovezi chutna jinak. Ja delam doma jen hovezi, nasi vetsinou veprovy a to mi zase pripada sladke.
|
|
Ivka3 |
|
(25.12.2015 18:28:39) zkyslý je asi kalný, ne? Myslím ale, že jen nejste zvyklí. Já ho dělám přes noc a je velmi silný a kdo na to není zvyklý, občas se tváří divně, ale ti, co "znají" si ho nemohou vynachválit. Takže tipuju jen zvyk...?
|
Ivka3 |
|
(25.12.2015 18:33:46) a "jen" 60Kč? Hm, mám připraveno zítra na hov.polívku za 150Kč :-(
|
Černá kronika |
|
(25.12.2015 18:39:27) Kilo předního s kostí na polívku tady stojí 120 Kč. Vzala jsem půl kila a měla jsem pěkný kousek, kde kost nebyla, takže jsem všechno maso mohla rozkrájet. Já jinak dělám polívky za hubičku, tak mi to přišlo docela dost.
|
Ivka3 |
|
(25.12.2015 18:55:07) ale jo, já taky dělám "levnější" verze polévek, máme je rádi. Jen tu hovězí máme prostě rádi opravdu silnou, musí tam být i kosti atd. Nu a máš ji kalnou?
|
Černá kronika |
|
(25.12.2015 20:17:55) Ne, kalná není. Já bych nad tím nedumala, mě přijde v pořádku, ale manžel s tím začal a úplně mě zviklal. Vylévat jí zatím nebudu, zítra jí dáme znovu a uvidíme.
|
|
|
|
|
|
perko |
|
(25.12.2015 18:48:07) Souhlasím s Len.
|
|
Mishula |
|
(25.12.2015 22:37:14) Nic jí nebude, pokud šla hned na balkon a ráno do lednice. Hovězí zkutečně může trochu nakysle chutnat. Já zas nemusím vývar z vepřového, smrdí mi. No a z kuřete - to je jak když vyvařím dudlíky k lahvím Ale co se dá dělat, denně hovězí rozhodně nemáme.
|
Mishula |
|
(28.12.2015 12:26:54) opr. skutečně
|
|
|
Majákova |
|
(25.12.2015 23:27:14) Tak já osobně nemám hovězí vývar ráda, protože mi právě přijde moc aromatický, až kyselý. Nejraději dělám vývar z vepřových kostí. Kuřecí je taková slabota, ale taky dělám. Myslím, že je to o zvyku, pokud děláte jinak vývar z vepřového nebo kuřecího. Pokud jsi ten vývar hned horký nepřikryla pokličkou a dala ven, tak nemůže být zkažený.
|
|
NovákováM |
|
(26.12.2015 1:17:12) Nám dovede vývar zkysnout - a výhradně hovězí - i za den,
ale v případech, kdy je třeba bouřka. Vážně se to stalo už několikrát, máme hrnce, co udrží jídlo dlouho teplé, a když jsme použili i zavářku, ráno bylo vymalováno...
Takže se snažíme rychle zchladit a do chladna.
Jinak náš zkyslý vývar dovede zkysnout tak, že bublá :-D.. během pár hodin.
Poznáš to vizuálně takto, pak na chuti. Ale my jiné vývary neděláme, takže tohle je jasné. Hovězí je opravdu jinak chuťový než vepřový či králičí. A pro někoho nakyslý. Já zase naopak nepozřu vývar z vepřového masa, na mne je sladký.
|
NovákováM |
|
(26.12.2015 1:18:12) takže jsem přesvědčená, že ten váš je v pořádku, je-li to první pokus o hovězí vývar.
|
|
|
Mapat |
|
(26.12.2015 14:03:46) Kroniko: mně králičí vývar připadá sladký, tak jestli jste na něj zvyklí, tak možná se hovězí proti tomu zdá pak kyselejší.
|
|
Simča, dcery *1988 a 1997 |
|
(27.12.2015 21:47:48) Mně teda asi jako první varuje nos... Stalo se mi, že vývar zkysnul, protože byl na povrchu tuk a uělal "dekku" nahoře a pod tím zůtala polévka teplá a zkysla. Od té doby dám raději do 2 či (při větším množství) 3nádob, dám do studena a chodím co 5 minut míchat....
|
|
|