Limai |
|
(13.12.2015 20:07:00) Nikdy se mi to při smažení ryb nestalo.V pátek jsem koupila dva pytle s mraženou treskou,filtey,normálně v supermarketu,včera jsem smažila jeden,dneska druhý.Trvalo pouhých pár minut,ani ne pět,a z filet byla kaše.Včera i dnes.Treska se doslova rozpadla ne na kousky,ale na blátivou kaši,jako když uděláte řidší kaši bramborovou.Nicméně jsem se uvolila "rybu" sníst...no,hmota vůbec nechutnala jako ryba,ale jako jakási hmota bez vůně a bez chuti,chuť to nemělo vůbec žádnou.Napadla mě až tak absurdní myšlenka,že to vůbec nejsou filety z ryby,ale nějaké jemně rozemleté cosi,které nalili do forem ve tvaru filet a daly zamrazit,aby to drželo tvar .Myslíte že je to záležitost pro ČOI?Ryby smažím běžně,a jak říkám,v životě se mi nestalo,že by se mi ryba před očima doslova "rozpustila."Vždycky mi drží pohromadě celé kusy,až dnes jsem udělala takovouto zkušenost.
|
Oliverka |
|
(13.12.2015 20:17:47) Kouklas na slozeni? To by mohlo napovedet vic. Co se stane s treskou, kdyz jednu nechas rozmrazit, drzi tvar, je to cely kus ryby?
Ja tedy preferuju kupovat cerstvy a klidne si je i zmrazim na pozdeji. Rekla bych, ze je to vetsi jistota.
|
|
Citronove koliesko |
|
(13.12.2015 20:17:56) Absurdná myšlienka vobec nie je absurdná, uz sa mi take nieco ako krásne "filety" vylisované z malých kúskov rýb podarilo kúpiť, letelo to do kosa, ja blbá som brala podla vzhľadu a nie podla zloženia (výrobok z rybacieho masa). Kludne si mohla kúpiť takýto hnus
|
|
Martina, 3 synové |
|
(13.12.2015 20:22:40) Taky jsem měla takovou: po ponoření do oleje se to smrsklo jako žvejkačka, chuť hrozná, nedalo se to jíst.
Od té doby si dávám pozor.
|
|
Leny | •
|
(13.12.2015 20:29:23) Mě se to stalo taky minulý týden.
|
|
Joana | •
|
(13.12.2015 21:04:07) Vyndej pytel z koše a přečti si složení. Je to asi mletá ryba ze zbytků. Výrobci jsou vynalézaví.
|
|
Yuki 00,03,07 |
|
(13.12.2015 21:17:09) mám radu - kupuj kvalitní ryby, my jsme párkrát naletěli s treskou podobně, tak jsme začali kupovat jiný ryby, milujeme Mahi-mahi, fakt úžasná ryba, zrovna dnes jsme ji měli, míváme ji pečenou, smaženou, na bylunkách, vždycky je vynikající a dnes se mi povedla mimořádně dobrá :)
|
Pam-pela |
|
(13.12.2015 21:53:54) Yuki, díky za odkaz na zavináče s cukrem, včera jsem si je koupila v Kaufu a fakt - dobrý. Díky.
A koukám na vtipnosti s rybama - ryba, co vypadá jako kus ryby (ta přiblblá reklama, už vidím, že kus ryby není samozřejmost ) a není to kus ryby. To by mě nenapadlo. Člověk se pořád učí.
|
Yuki 00,03,07 |
|
(13.12.2015 22:14:04) pam-pelo, to jsem ráda :)
|
|
|
Bela a smečka |
|
(13.12.2015 22:39:23) A Yuki, kde se da koupit ta ryba Mahi-mahi?
|
Yuki 00,03,07 |
|
(14.12.2015 2:05:21) zkus hledat prodejnu ryb, je to mořská ryba, ale u nás je nějaký malý obchod, není to žádná síť, takže neporadím, zkus pohledat ve vašem okolí jinak výborný je i mořský vlk, toho mívají v Makru, ale je to teda drahý :( asi hlavně proto, že je tam chlazený, v té naší prodejně máme ryby mražené
|
|
|
|
Dea27 |
|
(13.12.2015 21:40:17) Když je řeč o rybách - jakou rybu doporučíte jako alternativu ke štědrovečernímu kaprovi? Kapra mám ráda, ale chtěla bych zkusit i něco jiného. Děkuji.
|
Pam-pela |
|
(13.12.2015 21:54:13) Mám ráda platýze, má jemňounké maso.
|
|
MÍŠA&FÍK |
|
(13.12.2015 22:00:28) My děláme pstruha - na přírodno, jen s bylinkama.
|
|
neznámá |
|
(13.12.2015 22:44:55) Štiku nebo candáta.
|
Jana | •
|
(14.12.2015 6:48:48) Neznámá toho candáta normálně smažit v trojobalu?
|
neznámá |
|
(14.12.2015 10:18:31) Manžel ho smaží, jak v trojobalu tak po mlynářsku v mouce, není to špatný, ale přijde mi to škoda. Já oboje radši na másle. Jen nasolit okmínovat a na talíři zakápnout citronem.
Nedělám je v troubě, nějak neumím odhadnout čas a mám je vysušené
|
jana | •
|
(14.12.2015 15:21:16) moc díky, chystáme se candáta koupit jako alternativu na vánoce a rybář nám řekl, že smaženého NIKDY! Tak jsme byli smutní ale tys nám dodala odvahu to zkusit
|
|
|
|
|
|
Katka a 2 výrostci |
|
(13.12.2015 22:03:53) Já už tyhle mražené filety vůbec nekupuju, je to hnus, napouští do toho před zmražením kdovíco...pak se to vypeče a je z toho něco jako kus hadříku bez chuti. V Lidlu mají filety z pstruha lososovitého, lososa i celého pstruha, čerstvé. je to samaozřejmě dražší, ale dá se to. Radši méně často toto, než ty mražené blafy
|
Yuki 00,03,07 |
|
(13.12.2015 22:13:47) já kupuju ryy mražený, ale je to kus masa, filety nikdy :(
|
|
|
Persepolis |
|
(14.12.2015 8:31:21) tohle mi se mi stalo dvakrát s pangasiasem, od té doby ho nekupuju.
|
|
Sopka |
|
(14.12.2015 11:19:28) Taky se mi to stalo a ne jednou. Teď už kupuju ryby jen čerstvé v Makru.
|
|
Len |
|
(14.12.2015 15:26:36) Kupuju mrazeny docela casto a nerozpadnou se, protoze jsou to cele kusy ryb, ne rozsmelcovane a vytvarovane odpady. Bohuzel je to docela loterie, ctu pozorne obaly.
Tresku nekupuju, je hodne ohrozena.
|
|
|