Saamajna |
|
(14.10.2015 21:19:32) Na seznamu jsem natrefila na tento clanek:
http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/tipy-a-triky/42755-zklamaly-vas-piskoty-nekupujte-je-upecte-si-je
Recept je: 2 vejce (zloudky a bilky oddelit), 70g hladke mouky, 50g cukr moucka, spetka soli;
20 minut pri 170°C.
A ted cekam uz par dni na zkusenosti. A nic.
Ocividne nejsem jedina ale nikdo nezalozi tu prizemni diskusi.
Tak se podelte! Prosiiim.
|
Lei |
|
(14.10.2015 21:29:38) Jako dětem nám je maminka pekla často. Já jsem je poprvé zkusila celkem nedávno, chuťově moc dobré, jen jsem měla problém s tím, že pokud se nesnědly hned, tak po vychladnutí klesly, jako když si sedne upečený piškotový plát. Což mi vadilo, měla jsem vplánu je dát do dózy a průběžně konzumovat. Radila jsem se tu a údajně jsem je měla ještě při nižší teplotě v troubě dosušit a pak by už neklesaly. Toť můj příspěvek k dompiškotům .
|
Lei |
|
(14.10.2015 21:31:19) Doplňuji, protože jsem to nepopsala přesně - klesly, ale to by nebylo tak strašné, jako to, že byly na povrchu mokré a nešly ani položit jeden na druhý, slepily by se k sobě.
|
|
|
Citronove koliesko |
|
(14.10.2015 21:52:29) Vylepsili ich v Opavii presunom vyroby do Polska. Kup si ich a uvidis, hned ti to bude jasne.
|
Citronove koliesko |
|
(14.10.2015 22:33:19) Tak tu(?) ktosi pisal ze to ani pes nechcel U nas ich spotrebujeme hlavne na "tiramisu" (vrstvim piskoty, jogurty, ovocie). Teraz som otvorila balicek a su hnusne, blede, tvrde...ale s jogurtom nasiaknu. Synovi davam do skoly ako mls, teraz ich doniesol ze su divne. Spotrebujem, alebo vyhodim a kupim ine. O to nejde. Ale s*rie a mrzi ma ze takto klesli na kvalite, bola to jedna z mala potravin ktora si drzala uroven.
|
|
Lída+2 |
|
(15.10.2015 5:10:43) mandelinka já nevím jaké děláš moučníky, ale je sezóna jablek....a některé už mají být snědené... taková ta svařená jablka s pudinken, zalitá do misky, potřebuješ piškoty......a když se Ti nechce péct, šáhla jsi jsi sáčku s piškotama....a už pár týdnů trvá sezona různého ovoce a tak každý párkrát dělala dezert- piškoty, tvaroh, ovoce....proto to všichni najednou zjistili.
Já už si 1,5roku peču piškot i na tiramisu, přišlo mi, že ty dlouhé piškoty taky nejsou co bývaly.....
|
Lída+2 |
|
(15.10.2015 8:00:09) Já tohle taky nedělám moc často, ale vím, že dost lidí to vaří.....
třeba já piškoty kupovala loni na vánoce a minulý týden....opravdu jsem byla zděšena.....co jsem ze sáčku vyndala....
A jak píšu na tiramisu si je peču....(dělám ho cca 3x za rok)
...nevím, ale přijde mi, že nerozumíš psanému textu... 1500kg jablek je super, ale to jsou jablka až do jara, že......nebo to jsou letní jablka? To jsou ty co trháš během července a srpna zralé ze stromu.... jsou potřeba zlikvidovat.... Nepsala jsem o česání podzimních jablek.
|
Brita | •
|
(15.10.2015 11:05:40) V říjnu letní jablka? Na zahradě máme kde co, letních jablek několik druhů, ale už dávno po nich není ani památka. Teď máme v bednách jablka na uskladnění, mnoho z nich konzumujeme pochopitelně už teď, některá ještě potřebují "dojít". Tolik k jablkům. Co se piškotů týče, spotřebu máme několik málo sáčků za rok, používám občas na nepečené moučníky, snad je půjdu koupit, abych viděla, co je to za humus. Ale péct doma i piškoty? A to prosím podotýkám, že polotovary nepoužívám, hodně máme domácího, ale na piškoty se můžu vy...kašlat.
|
|
|
|
|
|