| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Domácí piškoty

 Celkem 26 názorů.
 Saamajna 


Téma: Domácí piškoty 

(14.10.2015 21:19:32)
Na seznamu jsem natrefila na tento clanek:

http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/tipy-a-triky/42755-zklamaly-vas-piskoty-nekupujte-je-upecte-si-je

Recept je:
2 vejce (zloudky a bilky oddelit),
70g hladke mouky,
50g cukr moucka,
spetka soli;

20 minut pri 170°C.

A ted cekam uz par dni na zkusenosti.
A nic.~d~

Ocividne nejsem jedina ale nikdo nezalozi tu prizemni diskusi.

Tak se podelte!
Prosiiim.
 Lei 


Re: Kdo jste uz pekl domaci piskoty? 

(14.10.2015 21:29:38)
Jako dětem nám je maminka pekla často. Já jsem je poprvé zkusila celkem nedávno, chuťově moc dobré, jen jsem měla problém s tím, že pokud se nesnědly hned, tak po vychladnutí klesly, jako když si sedne upečený piškotový plát. Což mi vadilo, měla jsem vplánu je dát do dózy a průběžně konzumovat. Radila jsem se tu a údajně jsem je měla ještě při nižší teplotě v troubě dosušit a pak by už neklesaly. Toť můj příspěvek k dompiškotům :-).
 Lei 


Re: Kdo jste uz pekl domaci piskoty? 

(14.10.2015 21:31:19)
Doplňuji, protože jsem to nepopsala přesně - klesly, ale to by nebylo tak strašné, jako to, že byly na povrchu mokré a nešly ani položit jeden na druhý, slepily by se k sobě.
 Citronove koliesko 


Re: Kdo jste uz pekl domaci piskoty? 

(14.10.2015 21:52:29)
Vylepsili ich v Opavii presunom vyroby do Polska.
Kup si ich a uvidis, hned ti to bude jasne.
 Citronove koliesko 


Re: Kdo jste uz pekl domaci piskoty? 

(14.10.2015 22:33:19)
Tak tu(?) ktosi pisal ze to ani pes nechcel ~t~
U nas ich spotrebujeme hlavne na "tiramisu" (vrstvim piskoty, jogurty, ovocie). Teraz som otvorila balicek a su hnusne, blede, tvrde...ale s jogurtom nasiaknu. Synovi davam do skoly ako mls, teraz ich doniesol ze su divne. Spotrebujem, alebo vyhodim a kupim ine. O to nejde. Ale s*rie a mrzi ma ze takto klesli na kvalite, bola to jedna z mala potravin ktora si drzala uroven.
 Lída+2 


Re: Kdo jste uz pekl domaci piskoty? 

(15.10.2015 5:10:43)
mandelinka
já nevím jaké děláš moučníky, ale je sezóna jablek....a některé už mají být snědené... taková ta svařená jablka s pudinken, zalitá do misky, potřebuješ piškoty......a když se Ti nechce péct, šáhla jsi jsi sáčku s piškotama....a už pár týdnů trvá sezona různého ovoce a tak každý párkrát dělala dezert- piškoty, tvaroh, ovoce....proto to všichni najednou zjistili.

Já už si 1,5roku peču piškot i na tiramisu, přišlo mi, že ty dlouhé piškoty taky nejsou co bývaly.....
 Lída+2 


Re: Kdo jste uz pekl domaci piskoty? 

(15.10.2015 8:00:09)
Já tohle taky nedělám moc často, ale vím, že dost lidí to vaří.....

třeba já piškoty kupovala loni na vánoce a minulý týden....opravdu jsem byla zděšena.....co jsem ze sáčku vyndala....

A jak píšu na tiramisu si je peču....(dělám ho cca 3x za rok)

...nevím, ale přijde mi, že nerozumíš psanému textu... 1500kg jablek je super, ale to jsou jablka až do jara, že......nebo to jsou letní jablka? To jsou ty co trháš během července a srpna zralé ze stromu.... jsou potřeba zlikvidovat....
Nepsala jsem o česání podzimních jablek.
 Brita 
  • 

Re: Kdo jste uz pekl domaci piskoty? 

(15.10.2015 11:05:40)
V říjnu letní jablka? Na zahradě máme kde co, letních jablek několik druhů, ale už dávno po nich není ani památka. Teď máme v bednách jablka na uskladnění, mnoho z nich konzumujeme pochopitelně už teď, některá ještě potřebují "dojít". Tolik k jablkům. Co se piškotů týče, spotřebu máme několik málo sáčků za rok, používám občas na nepečené moučníky, snad je půjdu koupit, abych viděla, co je to za humus. Ale péct doma i piškoty?~n~ A to prosím podotýkám, že polotovary nepoužívám, hodně máme domácího, ale na piškoty se můžu vy...kašlat.
 wexi 


Re: Kdo jste uz pekl domaci piskoty? 

(14.10.2015 21:54:24)
Opavia prý přesnusula výrobu do Polska a výsledný produkt je prý hnusný
 Simeona+3 


Re: Kdo jste uz pekl domaci piskoty? 

(14.10.2015 22:08:58)
Já je pekla, když jsme byli mimo ČR. Recept si nepamatuju, našla jsem ho kdesi na netu. Byly dobré, vlhké nebyly, ale třeba je to tím, že tam bylo 40 stupňů a více, takže vlhkost neměla šanci.

Tvaru jsem tedy nedocílila dokonale kulatého, ale děti je měly rády.
 Klarisanek 


Re: Kdo jste uz pekl domaci piskoty? 

(14.10.2015 23:07:53)
Teda to je pořád haló kolem piškotů. Já je nikdy nekupovala a do dětí necpala. Je to sladká srágora, i kdyby byla vyráběná v Česku né v Polsku. Bohatě stačí různé piškotové buchty co peču, ještě to kupovat v pytlíku nebo to napodobovat při pečení. To radši upeču něco s ovocem, tvarohem, prostě něco jedlejšího.
 Bouřka 


Re: Kdo jste uz pekl domaci piskoty? 

(14.10.2015 23:31:17)
Tak sladký to je, ale to buchta taky že. A právě že oproti jiným sladkostem mají piškoty dost průhledné složení a nervou se do nich zbytečnosti. Jsou trvanlivé, takže dobrá železná zásoba pro případ nouze.
 svynka 
  • 

Re: Kdo jste uz pekl domaci piskoty? 

(15.10.2015 10:08:21)
Klarisanek, za "sladkou srágoru" považujem x iných sladkostí, než akými sú piškóty. Trojzložkové zloženie - múka, cukor, vajcia - nie je ideálne z hľadiska zastúpenia alergénov (ani typ sladidla nie je ideálny), ale je aspoň čisté, čo u bežných sladkostí neexistuje.
 margotka78 alias shit-roller 


Re: Kdo jste uz pekl domaci piskoty? 

(15.10.2015 11:07:59)
no kombinace bílá mouka-cukr-vejce bude riziková nejen z hlediska alergenů, ale spíše z hlediska obezity.~:-D
 kysnutá knedla 


Re: Kdo jste uz pekl domaci piskoty? 

(15.10.2015 13:24:00)
Margotka, ja by som z obezity piškóty fakt nevinila, je to ešte ten najmenší hriech...
 hbf 


Re: Kdo jste uz pekl domaci piskoty? 

(15.10.2015 13:24:21)
Z hlediska obezity by to bylo rizikové, kdyby se piškoty používaly jako hlavní jídlo...
 kysnutá knedla 


Re: Kdo jste uz pekl domaci piskoty? 

(15.10.2015 16:58:50)
"Z hlediska obezity by to bylo rizikové, kdyby se piškoty používaly jako hlavní jídlo..."

hbf, to je podobné vyhlásenie, ako napr. "Z hlediska bezpečnosti by nebolo vhodné nechávať batoľa samé doma pri otvorenom ohni."



to je predsa jasné, nie?
 Bouřka 


Re: Kdo jste uz pekl domaci piskoty? 

(14.10.2015 23:23:44)
Tak já mám jiný recepty
Dětské piškoty (Vaříme zdravě, chutně a hospodárně)
- 3 vejce, 9 dkg cukru, 10 dkg polohr. mouky (48ks)
- 3 vejce, 12 dkg cukru, 12 dkd hrubé mouky, 2 dkg škrobové moučky, 2 lž horké vody do žloutků (52 ks dle 1. vydání/ 50 ks dle 15. vydání)

- vyšlehat žloutky se 2/3 cukru do pěny, z bílků ušlehat pevná sníh a zašlehat 1/3cukru, sníh lehce vmíchat do žloutků a zasypat mouku. Nastříkat na plech, nechat zaschnout, po zaschnutí posypat jemným pískovým cukrem, nechat stát, dokud se cukr nevsákne a upéct v mírně vyhřáté troubě

- na obrázku v 1. vydání ty piškoty mají ten klasický podlouhlý tvar cukrářských piškotů, takže ty kusy se asi budou vztahovat na ten
- zajímal by mě účel toho dodatečného zasypávání cukrem, jestli je to nutné, to by chtělo nějakého technologa jako angrešt :-), možná to má vytvořit pevnější horní vrstvu, ale to jen tipuju
 Bouřka 


Re: Kdo jste uz pekl domaci piskoty? 

(15.10.2015 0:05:06)
Tak ještě recepty z Kuchařky naší vesnice
4 vejce, 200 g cukru, 1 lž citronové štávy, špetka soli, 200 g hrubé mouky
- vyšlehat žloutky, za stálého šlehání zvolna přidávat citronovou štávu a cukr, vetřít prosátou mouku, zapracovat sníh, po nastříkání zasypat cukrem, nechat zaschnout (že by ten cukr napomáhaltomu zasychání?), mírně vyhřátá trouba

3 vejce, 3 lž horké vody, 120 g cukru, 100 g hrubé mouky, 40 g bramborové mouky, špetka kypřícího prášku
- třít třetinu cukru se žloutky, po lžících přidat vodu a hned trochu mouky, do sněhu zašlehat zbytek cukru, vyklopit na žloutky, posypat zbytkem mouky s práškem, lehce zamíchat, nastříkat, zaschnout, péct v mírné troubě (tady nezasypávají další cukr)

V Anuši a u Ulehlové-Tilschové jsem nic nenašla, další klasiky už bohužel nemám. Bych měla někde splašit alespon Sandtnerku.
Tak kdo si zaexperimentuje? Já bohužel nemám šanci, koupím zítra v Lidlu.
 Kalamity YANKA 


Re: Kdo jste uz pekl domaci piskoty? 

(15.10.2015 8:20:29)
Piškoty ne, ale včera jsem zkoušela domácí pusinky. Dokonce jsem koupila i potrav. barvivo, aby nebyly jen bílé.
No, měla jsem se na to vykašlat, z trouby mi vylezly hnědé bobky~q~
 radka 
  • 

Re: Kdo jste uz pekl domaci piskoty? 

(15.10.2015 8:32:29)
nekoupím Opavie, ale koupím hotové piškoty v Lidlu nebo v Penny, na pečení piškotů nemám ani čas, ani energii
 margotka78 alias shit-roller 


Re: Kdo jste uz pekl domaci piskoty? 

(15.10.2015 9:42:33)
Nepekla a ani nevím, proč bych to měla dělat..~:-D
 svynka 
  • 

Re: Kdo jste uz pekl domaci piskoty? 

(15.10.2015 10:04:59)
Síce si to bez piškót fakt nedokážem predstaviť, na druhej strane si tiež neviem (a nechcem) predstaviť, že by som ich piekla, zvlášť keď nie je problém kúpiť dobré piškóty (Lidl).
 Lída+2 


Re: Kdo jste uz pekl domaci piskoty? 

(15.10.2015 10:39:30)
svynka, já třeba Lidl nesnáším.....vadí mi co skáceli nádherných stromů....takže za mě jako by neexistoval...
 angrešt 


Re: Kdo jste uz pekl domaci piskoty? 

(15.10.2015 13:20:53)
Piškoty peču běžně kvůli synovi, který nemůže lepek.
Důležité je piškotům po nastříkání na plech poprášit povrch krupicovým cukrem a nechat to asi 10 minut stát, pak teprv péci. Cukr na povrchu mírně zkramelizuje a vytvoří krustičku, která zabrání následnému borcení piškotů.
Pečené piškoty buď nechám uschnout v troubbě, nebo za teplého počasí je usuším rozložené v jedné vrstvě normálně při pokojové teplotě. Skladuju je max. týden, přece jen doma nejsou vysušené dokonale.
 Velšice 


Re: Domácí piškoty 

(16.10.2015 20:40:46)
Kupuji piškoty v Lidlu.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.