| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Chutné zpracování červené řepy

 Celkem 25 názorů.
 Kalamity YANKA 


Téma: Chutné zpracování červené řepy 

(29.8.2015 12:09:15)
Mám tu tři střední syrové červené řepy.
Miluju řepu, ale neumím jí udělat dobrou. Mám recept jen na pomazánku s tvarohem, ale do toho se mi zatím uplně nechce.
Co se s tím dá udělat "mlsnějšího"?
Dá se po péct? osmažit? uvařit? Omáčka?
Jak jinak se dá uvařit řepa, aby byla dobrá?
Nejsem žádnej exotickej kuchtík, takže moje zásoby jsou spíš "české" "mouky, cibule,česnek vajíčka, ocet, olej, koření...těstoviny, rýži".....~d~

Dá se třeba řepa připravit jako do trojobalu?~d~

Dík moc.~;((
 jana 
  • 

Re: Chutné zpracování červené řepy 

(29.8.2015 12:23:46)
Dělala jsem jí pouze na jeden způsob a chutnala nám všem.Řepu jsem omyla,dala do alobalu a pokapala oliv.olejem.Dobře zabalila a pekla v troubě asi hodinu.Pak se pouze oloupala a nakrájela na plátky.Loupat se musí v rukavicích :)
 Kalamity YANKA 


Re: Chutné zpracování červené řepy 

(29.8.2015 12:27:32)
to nezní špatně... Nějakou bylinu jsi tam dala, nebo jen sůl/pepř? nebo nepepřit?
 Jana + 3 rošťáci 


Re: Chutné zpracování červené řepy 

(29.8.2015 17:55:15)
Pečenou řepu jsem už taky dělala, ale trošku jinak - já ji napřed oloupala, nakrájela na plátky a každý plátek nakořenila - sůl, bylinky, česnek, další koření, tkeré máš ráda, trošku oleje, pak zabalit do alobalu a péct cca hodinu až dvě, je to fakt bomba luxusní dobrota
 HelenaPa 


Re: Chutné zpracování červené řepy 

(29.8.2015 12:35:05)
Nejvíc mi chutná recept od Angrešta. Nastrouhat řepu, nastrouhat jablko. Maličko soli, trochu cukru a citronové šťávy.
 Leda 


Re: Chutné zpracování červené řepy 

(29.8.2015 12:36:47)
Podle mě je nejlepší pečená. Tady je recept z blogu, podle kterého jsem pekla řepu poprvé.

Pečená řepa je výborná jako příloha k pečenému masu nebo se dá jíst s chlebem a mazzarelou.
 Litevská.krychle 


Re: Chutné zpracování červené řepy 

(29.8.2015 13:03:13)
nejvíc mi chutná pečená
omyju, oloupu, nakrájím na kousky
dám do skleněného pekáče, který má víko,
posolím, posypu tymiánem, dám hodně stroužků česneku celé
pokapu dost olivovým olejem a také hodně balsamikem (stačí ocet)
peču asi hodinu a půl zavřené, až je to měkké

je to pochoutka, jíme s rýží
 Ráchel, 3 děti 


Re: Chutné zpracování červené řepy 

(29.8.2015 17:51:27)
mmm, to zní dobře s tím tymiánem!
 svynka 
  • 

Re: Chutné zpracování červené řepy 

(29.8.2015 13:06:25)
Janka, buď ju pečiem v trúbe, a potom si plátky namáčam do ochuteného jogurtu (mňam!)
Alebo si olúpem + nakrájam (ako zemiaky) a varím (dosť to trvá). Pridávam si to do roznych jedál (hlavne do polievok) a mám super pocit z toho, jaké zdravoty do seba dávam:-)
 mrakova 


Re: Chutné zpracování červené řepy 

(29.8.2015 13:07:32)
Ano, stačí zapéct, jak píší děvčata. Pokud chceš, můžes na konci pečení přidat na plátky řepy kolečka kozího sýru a nechat ještě chvíli zapéct, ale ne moc. Nebo můžeš zapéct řepu společně s bramborama - brambory nakrájet na plátky a řepu také, trochu česneku, oleje a zase do alobalu, občas při pečení promíchat. Myslela jsem, že to nebude dobré, brambory se obarví řepou, ale chutnalo mi to i jako hlavní jídlo.
 Abigail* 


Re: Chutné zpracování červené řepy 

(29.8.2015 13:17:04)
Já červenou řepu peču - společně s braborama, dýní eventuelně cuketou. Osolím, okořením oreganem/tymiánem a česnekem. Trošku pokapu olejem.
 neznámá 


Re: Chutné zpracování červené řepy 

(29.8.2015 13:36:43)
Řepu pozřu jedině jako hranolky. Řepu nakrájím na hranolky, promíchám s olejem a solí a dám píct do trouby. Místo tatarky ochutím zakysanou smetanu nebo řecký jogurt.
Stejný hranolky dělám z celeru a mrkve.
 Winky 
  • 

Re: Chutné zpracování červené řepy 

(29.8.2015 14:52:04)
Take ji pecu jako hranolky ci lupinky, nebo na dilky s bramborami, cuketou ci celerem jak uz tu zaznelo.
Syrovou repu oloupu skrabkou na brambory (barvi to, ale kdyz se oplachnu hned, skvrny to nedela). Nakrajim na tenke platky /hranolky/mesicky, v misce pro micham s olejem a korenim (ja rada tymian, bazalku, pepr, event. chilli a kurkumu, ale to zalezi na chuti ), a dam na pececi papir do trouby (200 st, horni ohrev), pecu asi 25 min nebo jak se mi to zda hotove (mam radsi okraje dokrupava).

 Gab1 


Re: Chutné zpracování červené řepy 

(29.8.2015 14:14:32)
Tahle je luxusní, peču ji uz roky a pokaždé má obrovský úspěch.

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=35683
 Lada2 


Re: Chutné zpracování červené řepy 

(29.8.2015 14:57:14)
http://www.proalergiky.cz/vareni/recept/bezlepkovy-a-bezmlecny-kolac-z-cervene-repy

samozřejmě si to dáte s mlékem a normální moukou

http://www.proalergiky.cz/vareni/recept/opecene-brambory-se-zeleninou
 angrešt 


Re: Chutné zpracování červené řepy 

(29.8.2015 15:53:54)
V momentálních vedrech dělám z řepy téměř výhradně chlodnik (studená polská polévka)


V méně horkém počasí pečené hranolky, carpaccio z řepy, boršč, řepovou pomazánku, řepový salát ze syrové řepy, řepový salát z vařené řepy s avokádovou majonézou, ruský bramborový salát s řepou, salát "jako z IKEA" z vařené řepy a jablke na kostičky, salát z řepy a vajec podle Ráchal (zde na Rodině vyčten), rybí saláty s řepou....



 Ráchel, 3 děti 


Re: Chutné zpracování červené řepy 

(29.8.2015 17:50:41)
no to mě těší, žes ho zařadila do jídelníčku :D
 angrešt 


Re: Chutné zpracování červené řepy 

(29.8.2015 18:51:23)
Ráchel, je moc dobrý ~:-D
 Ráchel, 3 děti 


Re: Chutné zpracování červené řepy 

(30.8.2015 11:57:41)
to víš, francouzská babička...~:-D
taky dělala tenhle letní salát, ten je teda bez řepy:
brambory uvařit ve slupce, oloupat, vychladlé nakrájet na širší plátky
nakrájet rajčata, cibuli (já dávám nejradši jarní cibulku)
smíchat, zakapat olivovým olejem
nechat vychladit

jinak angrešt, koukala jsem na tvý nový stránky, vypadá to nadějně :) (myslím grafiku), ocenila bych tam vyhledávání v receptech (abych mohla zadat třeba "řepa" a vyjely mi recepty)
 Ráchel, 3 děti 


Re: Chutné zpracování červené řepy 

(29.8.2015 17:49:39)
řepu omyju a uvařím vcelku ve vodě. sleju, oloupu, nakrájím na co nejtenčí plátky (lze i nastrouhat na takovém to plátkovacím struhadle). přidám nakrájenou červenou cibuli, zakapu olejem, dám vychladit. pokud chceš sytější variantu, tak přidáš ještě vajíčka na tvrdo.
 Fren 


Re: Chutné zpracování červené řepy 

(29.8.2015 19:06:01)
v trojobalu já nejdradši řízek a filé a kara,jiinak nic.

Řepu někdy dělám jako salát s čínským zelím-v robotu bojí nechám pokrájet a zálivku z octa,cukru,vody a trochou oleje zaleju.Nebo řepu odštavuju.Dohoromady s mrkví,jabama a hruškama třeeba.
 agatha2 


Re: Chutné zpracování červené řepy 

(29.8.2015 23:14:11)
Tak u nás nejvíce frčí salát že syrové řepy,mrkve,jablko, vše nastrouhané najemno, ochutit cukr, citron kapku oliváče ,dolít trochu vody, milují to děti i my dospělí
 A + 1 


Re: Chutné zpracování červené řepy 

(29.8.2015 23:27:00)
Řepa v mikrovlnce, hotová za 10 minut:
Řepu omyju, oloupu, nakrájím na tenčí kolečka, proložím velkým množstvím česneku na plátky, posypu oreganem nebo rozmarýnem, trošku soli a pokapat olivovým olejem, promíchat.
Dám do uzavřené nádoby (nejlépe nádobí přímo do mikrovlnky, nebo skleněný kulatý pekáček) mikrovlním 10 minut na cca 750 W.
Dříve jsem řepu pekla 1-2 hodiny, co jsem si našla tento recept, jinak než v mikrovlně nedělám.
 A + 1 


Re: Chutné zpracování červené řepy 

(29.8.2015 23:30:43)
Tady je přímo recept, na sýr jsem zapomněla:

Postup přípravy receptu

Okrájíme slupku řepě, rozpůlíme řepu, nakrájíme na 0,3-0,5cm tlusté půlkolečka.

Oloupeme česnek a nakrájíme na "kolečka" 1mm tlustá.

Talíř vymažeme olejem, přidáme trochu vody, naskládáme řepu, 1 "kolečko" česneku na jedno půlkolečko řepy, osolíme dle chuti. Přikryjeme krytem do mikrovlnky a na plný výkon mikrovlníme 7-10 min jak kdo má rád. Pak nechame v mikrovlnce 2 minuty dojít. Nakonec posypeme upečenou řepu strouhanou Gran Moravií.
 pipka pipka 


Re: Chutné zpracování červené řepy 

(31.8.2015 10:48:17)
Já dělám takovej salát. Dám řepu celou jen omytou-nebo víc malých do alobalu s celými stroužky česneku, nakrájeným citronem a cukrem. zabalima celý nechám péct v troubě třeba tak 45 minut.

pak to nakrájím na tenké plátky na talíř, nasypu na to nakrájený vlašský ořechy, balkán a poleju zálivkou z medu, limetky a kapky balsamika-toho hustýho. Nám to chutná, i dětem.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.