Suza007 |
|
(30.6.2015 13:05:22) Zdravím, potřebuji poradit se želatinou. Dítě si našlo recept na čokoládovou pěnu, kam se dává plátková želatina s násl. postupem: zalít studenou vodou, nechat nabobtnat, vodu částečně slít a nechat rozpustit v mikrovlnce. Ovšem u nás v obchodě mají jen práškovou želatinu, která se prostě smíchá s vodou a zahřeje. Můžu ji použít místo té plátkové? A který postup mám použít? Díky za rady, já s želatinou nemám moc zkušeností.
|
Lída+2 |
|
(30.6.2015 13:41:43) Práškovou už dávno nekupuju, netuhne a je šílená....
Plátkovou mám doma v zásobě. Je opravdu lepší. A postup co píšeš je správný. cca 1minutu v mikrovlnce
|
|
Vítr z hor |
|
(30.6.2015 13:44:32) Taky jsem zrusila praskovou, netuhla. Platkova je bezchybna - no a pred pouzitim se namaci do ledove vody, coz u praskove nejde. U nas taky maji jen praskovou, tak jsem si u Fialy koupila kilo platkove a mam vystarano na par let.
|
|
Analfabeta | •
|
(30.6.2015 13:52:00) Používám obojí, ještě mám doma kouskovou. Problémy nejsou ani s jednou, tuhnou +- stejně, jen drcená se líp navažuje. Podle mne je to jen rozdílná forma téhož. Asi jako kdybych se ptala, jestli je lepší čokoláda v kusu nebo nalámaná na kousky.
|
|
Berengarie |
|
(30.6.2015 13:55:38) Používám práškovou do receptu, kam správně patří plátková. Nikdy žádný problém, funguje to Držím se teda přesně návodu na sáčku.
|
|
Lenka Pražanda |
|
(30.6.2015 13:58:21) Používám raději práškovou. S tuhnutím problém nemám. Návod k přípravě je na zadní straně sáčku. Stačí dodržet.
|
|
Hrozinka |
|
(30.6.2015 14:33:48) Používám práškovou - podle návodu se rozmíchá s cukrem ve studené vodě, přivede k varu a nechá vychládnout- zatím vždycky ztuhla bez problému.
|
Ropucha + 2 |
|
(30.6.2015 14:37:06) Také používám práškovou a vyhovuje mi, bez problémů ztuhne. Používám zn. Dr. Oetker a dodržuji návod uvedený na sáčku.
|
|
|
Citronove koliesko |
|
(30.6.2015 14:44:32) Tiez mam dobru skusenost s praskovou. Teraz som robila smotanovo piskotovu tortu a pouzila som tortove zele dr.Oetker presne podla navodu, zaliala som nim cerstve ovocie na vrchu a bolo paradne vysoke, tuhe, ziadny problem. Ako tekutinu som pouzila vodu s malinovym sirupom.
|
|
Analfabeta | •
|
(30.6.2015 17:15:47) Na vaření pozor, protože na trhu jsou dvě látky: jedna je želatina jako výrobek živočišného původu - ta se vařit nesmí, pokud teda nechceme udělat další úžasnou látku, kterou je klih jako báječné lepidlo. Druhou je jemně mletý svatojánský chléb, ten se naopak vařit musí, jinak neželíruje. Proto je třeba pečlivě číst návod na obalu a postupovat podle něj. Ostatní želírující látky (třeba agar agar, ale i další) na trhu moc nejsou.
|
|
|