| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Pampeliškový med

 Celkem 14 názorů.
 Marie-Ellena 


Téma: Pampeliškový med 

(7.5.2015 7:54:47)
Včera jsem udělala, dala do sklenic, víčkem nahoru, ale je řídký, neztuhlo to. Vařila jsem 1,5 hodiny. Co s tím? Nechat jako sirup nebo rozdělat, slít a nechat ještě zhoustnout a znovu do sklenic?
 Lúthien 


Re: Pampeliškový med - POMOC!! 

(7.5.2015 8:08:37)
Nechej a používej jako sirup nebo hodně tekutý med :-)

Občas se mi to také stává, někdy zhoustne, někdy ne.
Ale o nic nejde, tak ho máš jenom víc tekutý, no....~;)
 Marie-Ellena 


Re: Pampeliškový med - POMOC!! 

(7.5.2015 8:10:08)
Až moc :-( Můj první a jsem tááák zklamaná ~n~
 Kukurice29+3. 


Re: Pampeliškový med - POMOC!! 

(7.5.2015 8:22:38)
Já jsem dělala včera poprvé a zhoustl. Kapela jsem na talíř při vaření a pockala az vychladne a pokud neřekl, tak jsme dala do sklenic a je hustý dost.
 Kukurice29+3. 


Re: Pampeliškový med - POMOC!! 

(7.5.2015 8:23:02)
Kápla a netekl.
 Manka+Cipísek 


Re: Pampeliškový med 

(7.5.2015 10:02:55)
Je několik receptů a postupů. Někteří ty pampelišky proplachují, pak vypláchnou i ten pyl a med je hodně řídký. To já nedělám, připadné broučky dvouhodinovým vařením zničím. Já dělám ze 400 hlaviček pampelišek, 1 litru vody, 1,5kg cukru a 2 citronů. Když je pampelišek pro jistotu trochu víc, tím líp. Vařím na mírném ohni, aby to jen trochu probublávalo, nemá se to vařit jako voda. Hodina a půl je málo, mě zhoustne až tak po dvou hodinách. Chyba může být v tom, že jsi pampelišky buď propláchla a tudíž vypláchla i ten pyl, nebo jsi jich měla málo v poměru k vodě a cukru, nebo jsi je vařila krátce.
 Feliz 


Re: Pampeliškový med 

(7.5.2015 10:25:05)
Jako řídký med, čaj si s tím osladíš normálně. Jinak se vaří do zhoustnutí, tedy třeba 3 hodiny. Dělala jsem v neděli, povedl se, ale já ho dělám už 20 let :)
 kambala pláááckááá 


Re: Pampeliškový med 

(7.5.2015 18:10:20)
a k čemu to je, když je to většinou jenom ten cukr???
 Chrysantéma 


Re: Pampeliškový med 

(7.5.2015 19:42:58)
Kamb.,

pro mě,jako alegika,je pampeliškový med jediné možné řešení. V klasickém květovém medu je těch pylů nepočítaně,zatímco v tom pampeliškovém je to "jednodruhová" záležitost. Navíc je dobrý na ledviny,působí močopudně... ~x~
 Zdislava 
  • 

Re: Pampeliškový med 

(7.5.2015 20:00:14)
Ale pořád je to jen cukr, vylouhovaný s pampeliškama, ale cukr. S medem to nic společného nemá.
 neznámá 


Re: Pampeliškový med 

(7.5.2015 20:07:27)
S tři hodiny vařenýma pampeliškama, taky mi uniká smysl.
Nejvtipnější byla moje babička, která měla medu na rozdávání a stejně každé jaro dělala med pampeliškový.~t~
 Tragika 


Re: Pampeliškový med 

(7.5.2015 20:57:03)
Taky nechápu lidi, co vaří cukr s pampeliškama. Zdravé to není ani trochu. Alergik ať sladí cukrem, ne?
 MJana 


Re: Pampeliškový med 

(8.5.2015 19:51:46)
Dcera přišla z družina s pytlíkem pampelišek, napsaným receptem a pustila se do zpracování pampelišek. Tak jsem to tedy musela dodělat, když si s tím dala takovou práci ~d~
20 minut se měly ostříhané hlavičky povařit, pak 24 hod v chladnu. Pak vymačkat a vodu provařit s 1 kg krystalu - 1 hod. Pak přidat pomeranč a citron (jen nevím kolik.
Teď to mám v hrnci a nevím co s tím - musí se to zavařit nebo to vydrží jako normální med?
 MJana 


Re: Pampeliškový med 

(8.5.2015 20:07:29)
Mám to tady v hrnci od včerejška....

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.