Limai |
|
(11.4.2015 11:28:08) Je mi jasné že roštěná z vepřového žádná roštěná není,ale pokouším se o něco,co by se chutí alespoň přiblížilo.Mám chuť na roštěnou,první problém je ten,že nemám hovězí maso,druhý že jsem roštěnou nikdy nedělala.Třetí se vyskytnul při samotném vaření-dle receptu jsem maso pomazala na jedné straně hořčicí,obalila v mouce a na rozpáleném oleji opekla,neb psali,že ta mouka roštěnou krásně zahustí.Mě ji nezahustila,mouka se chytla na dno hrnce a tam se během chvilky spálila včetně cibulky,ačkoli v receptu bylo,že moučná strana se má opákat čtyři minuty.To už bych měla černé uhlí.Jak mám udělat z vepřového něco,co bude chutnat jako roštěná?A zejména-jak docílit té tmavě hnědé omáčky?Zatím jsem to pořešila tak,že jsem to maso šoupla do trouby pod alobal,jelikož jsem nevěděla,co jiného s tím dělat.Ze spáleného hrnce jsem to přendala.
|
Katka. |
|
(11.4.2015 12:29:38) Dam do hrnce fakt hodně cibule a osmahnu hodně do hněda, pak na tom osmahnu maso, podleju vodou, sůl, pepř, bob.list, nové koření a vařím. Až je maso měkké, vytáhnu koření, šťávu rozmixuju, pokud je řídká, zaprasim moukou. Do hotové dám lžíci hořčice.
|
Katka. |
|
(11.4.2015 12:30:21) Dělám z hovězího i z vepřového.
|
|
|
Grainne |
|
(11.4.2015 12:55:03) Podlej to, dopec to, v hrnci si osmahni cibulku do hneda, zaprahni mouku na tom, pridej vypek z masa a dolej, idealne vyvarem, ja se neostycham ani kostky, ale nekdo to hrozne resi, tak vodou, nemas li tedy vyvar z masa.
|
Anni&Annika |
|
(11.4.2015 13:29:46) Jak Pise Gr...a ja bych mozna jeste tu stavu rozmixovala...ta hneda cibulka to pak obarvi rovnomerne. JInak...muzes pod to soupnout i susene houby...ty ti tu omacku taky pekne ztmavnou
|
|
|
: - ) |
|
(11.4.2015 14:52:34) Tak hlavně potřebuješ hovězí vývar. Orestovat maso, vyjmout, pak hodně cibule do hněda, vrátit maso, podlít hovězím vývarem a dusit. Maso vyndat, cibuli s vývarem rozmixovat, přidat lžíci plnotuč. hořčice a lžíci octa.
|
|
|