Kalamity YANKA |
|
(26.3.2015 13:02:15) Poraďte, jsem nějaká omezená nebo co.
Mám tu přes kilko vepřovýho plecka, NĚCO bych chtěla uvařit, ale většinou se z toho vyklube vepřo-knedlo-špenátozelo nebo výpečky, nebo to naprdim na řízky. Chtěla bych udělat masíčko, ale abvy měo takovej ten dobrej sosík, tu šťávičku hustší...co do pěkáče k tomu dát. Budu to péct v troubě a chci aby ´to mělo trochu jinej šmrnc než výpečky. A aby to zas nebyla úplně omáčka. Poradíte? Jak se dělá dobrej sosík?
Ty kupovaný omáčky jsou hnusný, to by mi nejedli
Mizím do školky, počtu pak, dík
|
Kalamity YANKA |
|
(26.3.2015 13:09:58) hezkýýýý..... to se mi líbí. ale to víno nemám, jde to i bez vína? Mám tu jednoho lahváče, toho můžu obětovat do vaření.
|
úča | •
|
(26.3.2015 22:20:47) Pivo se dá použít taky. Můžeš to přímo s ním dusit. Pivo a jablka, troška cibule, můžeš to zahustit, rozmixovat, studeným máslem dochutit. Dobrá omáčka musí být silná, moc to nerozředit, zapracovat do ní všechny vypečeniny z pekáče. Na vepřové je dobrá omáčka Robert, třeba tady: http://www.toprecepty.cz/recept/24147-veprova-pecene-s-omackou-robert/, ale dělá se všelijak různě.
|
|
|
|