Vítr z hor |
|
(19.9.2014 12:58:12) Je jí tak 10-12 let, Bialetti Brikka. Před nějakou dobou začala téct (prskat) někudy z místa, kde jsou do sebe zašroubované oba hlavni dily a cmrndá kávu na sporák.
Zkoušela jsem zašroubovávat s citem či silněji, ale zhoršovalo se to. Nakonec jsem koupila náhradní těsnění, jenže to nepomohlo, možná, MOŽNÁ to teda bylo o něco lepší. Tak jsem ještě vyměnila sítko (bylo v sadě těsnění) - načež se to zase zhoršilo.
Tak teď nevím - je to definitivně funus? Nebo dělám něco špatně? Je to normální životnost? "Obyčejní" konvičkáři mi tvrdí, že 10 let žádná míra - já mám sice ventil, ale řekla bych, že na protékání by to nemělo mít vliv.
|
Len |
|
(19.9.2014 13:17:19) No, tak to se mi presne stalo na jare u moji sedmnactilete obyc moka konvicky a byl to funus, brecim dodnes Problem v zavitu, proste to prestalo tesnit.
Jinak o Brikka uvazuju, sesti salkova je pro me moc velka a tri byla moc mala Navic jsem v lete ochutnala poprve kavu s Brikky u kamarada a mnam, nejak to melo neco navic. O penu mi nejde, jen ta chut je proste takova nejaka plnejsi.
|
Vítr z hor |
|
(19.9.2014 13:37:29) Jo, Brikku doporučuji, je taková jiná - jakoby hustší a plnější. Hm, jinak díky, asi je to teda normálka. Nebo bylo špatný těsnění - a někdo se to snažil utáhnout silou...
|
|
|
Červená řepa |
|
(19.9.2014 13:19:38) mám stejnou. řekla bych že je pryč závit, s tím asi nic nenaděláš. Koupila jsem si obyč no name kafetieru v nějakém vesnickém "výprodeji" cetek za 100kč a funguje stejně dobře. Hliník jako hliník.
|
|
Vítr z hor |
|
(19.9.2014 13:35:17) Ach jo, no tak dobře, zkouknu ještě závit, ale asi máte pravdu, dámy. Dík
|
|
|