| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hamburgery

 Celkem 20 názorů.
 Teka + 2 zlobiášové 


Téma: Hamburgery 

(5.9.2014 9:50:35)
Prosím, poraďte recept. Děti si je žádají, do toho je v plánu grilování, tak bych to spoljila. Z jakého masa (jasně hovězí, ale co si nechta namlet) plus čím ochucujete (nejlepe kolik čeho na kg masa...). Potřebuju je mít lepší než má nextka ~b~
 Alraune 


Re: Nejvíc nejlepší hamburgery... 

(5.9.2014 9:52:20)
Hovězí krk. Hrubě namlít, krátce grilovat. To netvrdím já, ale Navrátil. Má za vaření rytířský řád, tak to možná ví :D
 vlad. 


Re: Nejvíc nejlepší hamburgery... 

(5.9.2014 9:54:29)
co máš proti hovězímu?
 Alraune 


Re: Nejvíc nejlepší hamburgery... 

(5.9.2014 9:55:40)
Hlavně, hamburger z něčeho jiného, než z hovězího?
 vlad. 


Re: Nejvíc nejlepší hamburgery... 

(5.9.2014 9:58:55)
lze i drůbeží, ale je to takový "sucháč"

když už zhřešit, tak se vším všudy ~:-D
 Teka + 2 zlobiášové 


Re: Nejvíc nejlepší hamburgery... 

(5.9.2014 10:06:44)
Kluci hamburgery milujou, občas je dělám já, u tatínka jsou asi častěji, teď si je vyloženě objednali, na grilovačku se i hoděj, tak je hledám hvězdný recept. s ochucením není problém, jedí i lehce pikantní věci.
 Alraune 


Re: Nejvíc nejlepší hamburgery... 

(5.9.2014 9:53:46)
http://www.blesk.cz/clanek/radce-zdravi-a-zivotni-styl-zivotni-styl/272253/hambace-maji-festival-udelejte-si-opravdu-ohnivy-hamburger.html

Teď jsme to dávali na onlajn a byla jsem na nějakém "vařícím" školení.
 Fren 


Re: Nejvíc nejlepší hamburgery 

(5.9.2014 10:01:27)
jsou možné i drůbeží hamburgery - z kuřecího,krůtího,nebo králičího,je možno několik mas dohrommady,třeba hov+krůtí atd.
S ochucováním pro děti bych byla opatrná,takže jen sůl,česnek,majoránka,trochu červ.papriky,cibule,pepř bych radši nedávala teda vůbec.
 Alraune 


Re: Nejvíc nejlepší hamburgery 

(5.9.2014 10:03:30)
Majoránku do hamburgeru?
 Fren 


Re: Nejvíc nejlepší hamburgery 

(5.9.2014 10:19:38)
trošičku,ochucují se s ní mletá masa,tak proč ne?
 Lei 


Re: Nejvíc nejlepší hamburgery 

(5.9.2014 10:24:30)
A podávat mezi dvěma bramboráky ~:-D.

Dávám sůl a pepř. Do hamburgeru nic víc nepatří.
 radka 
  • 

Re: Nejvíc nejlepší hamburgery 

(5.9.2014 11:56:55)
jasně, stejně jako do karbošů
pro děcka hamburger=karbanátek, mleté jako mleté
 luthienka 


Re: Nejvíc nejlepší hamburgery 

(6.9.2014 18:41:16)
~a~ To fakt nevidíte rozdíl v burgeru a karbanátku? Ještě mi řekněte, že tam dáváte vejce a strouhanku...
burger je fakt jeh mleté maso, sůl a pepř. Do skopoveho rozmaryn. A griluje se tak, aby byl uvnitř růžový.
 Kalamity YANKA 


Re: Nejvíc nejlepší hamburgery 

(5.9.2014 10:07:36)
Taky děláme z hovězího, jsou super. Ale namelu to doma, nebo si to necham namlít před sebou v obchodě. Vyberu kus krávy a řeknu - semlít!~t~
 Lady V. 


Re: Nejvíc nejlepší hamburgery 

(5.9.2014 10:19:54)
Tak do hamburgeru davam jen sul a pepr.

Ale radeji delam cevabcici a deckam to taky chutna lip.
 Katka. 


Re: Nejvíc nejlepší hamburgery 

(5.9.2014 10:23:07)
My děláme tyto a jsou vynikající.
Peču doma i tu foccaiu.

http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/hamburger-na-vine-s-rozmarynovou-focacciou
 jak 


Re: Nejvíc nejlepší hamburgery 

(5.9.2014 10:27:27)
Sul.pepr.a do namleteho nakrajim salotku,rajce a papriku.uhnacam a griluju.
 Vanka 


Re: Nejvíc nejlepší hamburgery 

(5.9.2014 10:45:31)
Dělám často, hovězí kupuji už namleté od místního řezníka. Je tam trocha "bílého" ale ony hambáče z úplně libového nejsou to pravé ořechové (zkoušela jsem).
Mě a mému muži chutnají silnější a skutečně jen maso, sůl, pepř.

U dětí vyhrávají šizené. Tedy když do masa přidám trochu strouhanky a vodu. Na půl kg masa dám půl rohlíku (namletého) a zakápnu trochou vody, pořádně promíchám.
A nedělám je tak silné jak nám.
No a úplně nejvíc jim chutná, když koupím kuřecí stehení a hamburgery udělám z nich.
 Lída+2 


Re: Nejvíc nejlepší hamburgery 

(5.9.2014 11:00:45)
byliny

do nějakých nastrouhám parmazám

do dalších klasiku česnek, pepř

myslím, že tady se vypaltí experimentovat :-)
 Filip Tesař 


Re: Nejvíc nejlepší hamburgery 

(5.9.2014 11:56:30)
Praktické rady: nejlepší je telecí, jak tady padlo, nemělo by být úplně libové. Pokud bys dělala směs, hovězího nebo telecího přes polovinu, další vhodný jsou vepřový a skopový (jehněčí), to druhý (třetí) u nás bývá na krámě trochu sázka do loterie (může bejt tvrdý, starý, smradlavý atd.).

Na kilo masa lžičku jedlé sody.

S kořením opatrně, sůk, pepř, dá se i paprika, opatrně hlavně s hotovými směsmi.

Dá se přidat cibulka, hodně nadrobno, případně česnek (totéž).

DŮLEŽITÉ: smíchat, důkladně prohníst a nechat pokud možno 24 hodin (nebo aspoň přes noc) v chladnu odstát, ideálně pak vytvarovat placky a nechat je znovu pořádně odstát. Pak teprv péct.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.