| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Těsto na palačinky - jaká mouka je nejlepší?

 Celkem 17 názorů.
 Anna Veselá 


Téma: Těsto na palačinky - jaká mouka je nejlepší?  

(27.7.2014 17:55:56)
Chtěla jsem dětem trochu vylepšit obyčejné palačinky, do těsta jsem dala najemno mleté ovesné vločky půl na půl s klasickou pšeničnou moukou. No, výsledek je k pláči, místo palačinek máme spíš trhanec a ani chuťově to není žádná sláva. Existuje nějaká jiná mouka (krom té pšeničné), ze které to půjde líp? Ráda bych něco osvědčeného, ať nemusím moc experimentovat, nerada vyhazuju suroviny. Máte tip jak na to? Díky.
 anemon 


Re: Těsto na palačinky - jaká mouka je nejlepší?  

(27.7.2014 18:04:42)
Jde to z hladké bílé pohankové, ale není to lepší na chuť a je to pracnější.
 Apple + 2 


Re: Těsto na palačinky - jaká mouka je nejlepší?  

(27.7.2014 18:14:46)
my děláme palačinky z celozrnné pohankové a máme je moc rádi. Je to, tuším, francouzský recept.
 Ráchel, 3 děti 


Re: Těsto na palačinky - jaká mouka je nejlepší?  

(27.7.2014 18:26:18)
jsou to galettes a jedí se na slano
 Apple + 2 


Re: Těsto na palačinky - jaká mouka je nejlepší?  

(27.7.2014 18:36:24)
já vím ~f~ nám to chutná i na sladko a já se ukolíbám pocitem, že je to vlastně "zdravé"
 ...aachje... 


Re: Těsto na palačinky - jaká mouka je nejlepší?  

(27.7.2014 19:41:12)
pouzivat hladkou a do testa davam vzdy jeden pytlik pudinku. netrhaji se.
 Miri30 


Re: Těsto na palačinky - jaká mouka je nejlepší?  

(27.7.2014 19:17:08)
Do klasického palačinkového těsta přidávám vločky, ale celé. Nechám těstě nabobtnat.~o~
 Miri30 


Re: Těsto na palačinky - jaká mouka je nejlepší?  

(27.7.2014 19:17:49)
Smajlík byl omylem.
 angrešt 


Re: Těsto na palačinky - jaká mouka je nejlepší?  

(27.7.2014 19:31:05)
Pohanková nebo žitná. Dá se přidat i trochu jahelné, ale fakt trochu, jinak to taky bude trhavé.
 Jája s čápátkem 


Re: Těsto na palačinky - jaká mouka je nejlepší?  

(27.7.2014 21:16:05)
ja davam pohankovou a pridavam i cizrnovou (daji se koupit rimske livanecky z cizrnove a kukuricne, doma to ale namichst nedokazu, kupuju kdyztak smes). zasadni je dat na zaver do testa rozpustene maslo a nechat chvili vv lednicce odpocinout, pak se netrhaji a s testem se vyborne pracuje...

jo a cetla jsem, ze ryzova mouka je na palacinky take dobra
 Anni&Annika 


Re: Těsto na palačinky - jaká mouka je nejlepší?  

(27.7.2014 21:45:44)
ja teda davam hladkou mouku, vic vajec a mleko, spetka soli....netrha se mi nic a ty palacinky mam tak jemne a slaboucke. S domaci marmeladou jdou na dracku /chodi mi na ne i deti/...pod kazdou hodim kousicek masla /nez naliju testo na panev/, takze chytnou i tu chut a nejsou vubec suche, nepripaluji se, ale neplavou v tuku. Takovy kousicek jen na to omastit panvicku...testo mam spis ridci, krasne se rozleva. Ale delam od oka a teda testo je porad stejne...ridci, ale ne uplne ridke....
 Jája s čápátkem 


Re: Těsto na palačinky - jaká mouka je nejlepší?  

(28.7.2014 7:35:20)
Anni, to je jasne, kdyz pouzivas psenicnou mouku a taky zalezi jak dobrou mas panev... ale z pohanky se trhaji dost casto, to maslo je udrzi

jinak ja delam bez vajec, jen mouka, mleko, cukr a maslo
 Jája s čápátkem 


Re: Těsto na palačinky - jaká mouka je nejlepší?  

(28.7.2014 7:35:24)
Anni, to je jasne, kdyz pouzivas psenicnou mouku a taky zalezi jak dobrou mas panev... ale z pohanky se trhaji dost casto, to maslo je udrzi

jinak ja delam bez vajec, jen mouka, mleko, cukr a maslo
 Ropucha + 2 


Re: Těsto na palačinky - jaká mouka je nejlepší?  

(27.7.2014 21:40:02)
Spirálo, doporučuji špaldovou ~R^
Má podobné vlastnosti jako pšeničná, takže ji můžeš používat bez obav úplně stejným způsobem, a je moc dobrá a prý i zdravá.
 Vanka 


Re: Těsto na palačinky - jaká mouka je nejlepší?  

(28.7.2014 9:34:14)
Palačinky jsou dobře ze špaldové mouky.

Pokud chci udělat "placky" a použít ovesné vločky tak dělám lívance.

 lila +3 


Re: Těsto na palačinky - jaká mouka je nejlepší?  

(11.8.2014 16:09:12)
Taky delam palacinky z celozrne spaldove hladke moouky nebo to smicham s obyc polohrubou.
A livance delam ze spaldove a z ovesnych vlocek.
Vsem to chutna, netrhaji se.
 Tylity 


Re: Těsto na palačinky - jaká mouka je nejlepší?  

(11.8.2014 16:17:38)
Do palačinek dávám hladkou mouku a 1 bal. vanilkového pudingu, vajíčko nebo dvě podle množství a mléko je možné ředit s vodou (i na půl), dávám do sladkých cukr, a trochu solím.. jinak nic, hustotu těstíčka má už člověk v oku - kdyby se trhaly, musím přidat více mouky.. těstíčko šlehám ruční metličkou.
Pánev jen vymazávám mašlovačkou trošičkou oleje - jen symbolicky, stačí to.. Palačinky dělám tenké. někdo je dělá tlustší a dává i prášek do pečiva (já osobně ne)....

Pokud jde o lívance, tak do těch je možné dát kde co - tedy i ty ovesné vločky, nastrouhanou mrkev, jablko, jogurt.. různé mouky.. kvásek z droždí a nechat vykynout.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.