angrešt |
|
(21.6.2014 15:26:43) Ne, to samozřejmě není "fuk", jednak z hlediska konzistence (že se něco nekazí neznamená, že to změkne), jednak z hlediska infekčního, uzení studeným kouřem nic neudělá např. parazitům, zauzení nedělá nic ani řadě bakterií. Uzení studeným kouřem se jako konečná úprava bez dalšího vaření používá u výrobků sušených, u předuzovaných to dostatečné samozřejmě není. Klasikou studeného uzení je třeba pravá anglická šunka a anglická slanina (ne to u nás), která je pouze pro vůni a chuť lehce zauzená, ale jinak určená samozřejmě k telepné úpravě.
|
angrešt |
|
(21.6.2014 15:34:32) Tak buď udí teplým kouřem, nebo to pak jíte syrové, co já vím? Jen vidím, že sebejistota Tvého projevu je přímo úměrná Tvé absolutní nevědomosti o dané věci. Prázdný sud nejvíc duní.
Varianta první je pravděpodobnější, udírny na studený kouř jsou v Čechách spíš raritou, potřebují obvykle délku rozvodu kouře v řádu cca 7 - 10 metrů, aby se kouř dostatečně zchladil, a viděla jsem to jen vzácně.
|
hgfjdmh |
|
(22.6.2014 9:34:22) U nas je u uzenyxh mas cedulka s tim ze je to urceno k tepelne priprave u spotrebitele. Zrovna v patek jsem to procitala pri stani ve fronte
|
|
|
Pečená sušenka |
|
(21.6.2014 22:25:09) muj dedecek i muj tchan udi studenym kourem jak maso, tak klobasy. Nikdy nic nevarim, pouze ohreji maso ve vrouci vode na par minut nebo vyjimecne v pare. Maso je mekke a vyborne.
|
|
|