| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Porodní oddělení Nemocnice Kroměříž

 Celkem 56 názorů.
 Vendula, dcera 5 let 
  • 

Kroměříž - už ne !!! 

(13.7.2001 10:37:04)
Čekám druhé dítě a už teď jsem zapřísáhlá, že do nedaleké Kroměříže už znovu rodit nepjdu. Odpustila bych tedhy ještě starou porodnici - dnes je přemístěná do nové části, je tam vše určitě novoučké, ale nikdy neodpustím lidem jejich chování a postoje. Připadala jsem si jako Alenka v říši divů - nikdy bych nevěřila, že uslyším "Neřvi !" apod. Doba před porodem byla zlá, to vím každá z Vás, když do toho jdete poprvé, ale nikdo se mnou nemluvil, co se děje, co bude dál, jak to uděláme... Manžel tak stál jako janek- dávali mu najevo, že je tam zbytečný a naobtíž. Jak říkám, porodnice je zde přemístěná, ale mám takové tušení, že lidé v ní zůstali stejní . UŽ NIKDY !!!
 Pavla, 2 kluci 
  • 

Re: Kroměříž - už ne !!! 

(13.7.2001 22:06:36)
Také jsem rodila v Kroměříži- a velmi nerada a doufám, že naposledy. Porodnice je sice přestěhovaná do nových prostor, ale lidé a systém péče je stále stejně špatný. Do porodnice jsme dorazili v sobotu v 5.45 a byla zcela patrná snaha " přehodit " mě na ranní směnu. Ale já jsem se statečně nedala a v 5.52 se syn narodil. Díky takto krátké době strávené na por. sále se na mně personál nemohl dostatečně vyřádit. Přesto říkám, do Kroměříže už ne!
 Vendula - 2 děti 
  • 

Re: Re: Kroměříž - už ne !!! 

(22.9.2004 20:44:01)
Nechápu,jak mohlas vědět tak jistě,že si Tě personál chtěl přehodit na další směnu,když do 7 minut po příchodu do porodnice porodilas.To sis sotva mohla odložit svršky.Jseš fakt dobrá, cos při závěrečných por.bolestech stihlas odpozorovat.Mám zkušenost,že rodící se miminko nezastaví nikdo,leda,že by ti tam drželi ruku.Aspoň si příště vylívej zlost na tom,kdo Ti nesedí a ne na celé porodnici.Já jsem byla spokojená.I v obchodě se najde 1 z prodavaček třeba protivná.Tak je nehaž do 1 pytle.
 Dáša, 2 dcery 
  • 

Re: Kroměříž - už ne !!! 

(10.4.2003 13:46:05)
Ikdyž se možná situace v současné době zlepšila, zanevěřila jsem na kroměřížskou porodnici. Rodila jsem před 10 lety a na přístup personálu nezapomenu. Jako prvorodička jsem ve velkých bolestech křičela, načež mi sestra řekla, co křičím. O možnosti vydýchávat bolestivé stahy jsem neměla ani tušení. Při kojení mi sestra dceru strčila s poznámkou, že nejvíc řve a moc se nezabývala tím, že nevím, jak mám kojit. Domů jsem se vrátila se zánětem prsu a nastaly 40 C horečky.
Můžu to ovšem srovnat se zlínskou nemocnicí. Tam jsem si připadala moc dobře. Sestry byly moc hodné, Bylo až legrační, jak se mnou vydýchávaly bolesti a hladily mne, když to bylo nejhorší.
Ale samozřejmě opakuji, situace se možná zlepšila, změnila se doba a také lidé.
 Hanka 
  • 

Re: Kroměříž - už ne !!! 

(17.10.2005 23:54:05)
Máš pravdu do Km už nikdy rodil mne Ohlídal,a nemám sním dobré skušenosti,nejenomže mne špatně udělal císařský řez,ale ani se neodhodlal říct otcovi dítete že má syna ,a ještě k tomu byl strašně nepříjemnej.Už nééééééééééééééé.
 Peta Skypalova 
  • 

Re: Re: Kroměříž - už ne !!! 

(13.3.2006 10:09:51)
V Kroměříži jsem rodila zhruba před rokem a půl. Také jsem měla hrůzu z toho, že mě bude rodit p. Ohlídal. A také, že rodil.Ale nemůžu si na něj stěžovat. Rodila jsem cisařským řezem a jizvu mám pěknou. Po porodu se na mě přišel několikrát podívat, takže jsem na něj názor změnila. Byl v pohodě.
 Peta Skypalova 
  • 

Re: Re: Kroměříž - v pohodě 

(13.3.2006 10:14:05)
V Kroměříži jsem rodila zhruba před rokem a půl. Také jsem měla hrůzu z toho, že mě bude rodit p. Ohlídal. A také, že rodil.Ale nemůžu si na něj stěžovat. Rodila jsem cisařským řezem a jizvu mám pěknou. Po porodu se na mě přišel několikrát podívat, takže jsem na něj názor změnila. Byl v pohodě. I přístup sester se mi líbil, teda az na jednu, ale všude je něco, ne?
Takže Kroměřž můžu doporučit:)
 lipoo 


nemůžu si stěžovat 

(22.6.2002 20:21:45)
Rodila jsem nedávno 12.5.2002 druhého syna. Prvního jsem rodila ještě ve staré porodnici a můžu říct, že rozdíl byl rapidní.Alespoň pro mě. Nemůžu si stěžovat na přístup sestřiček i doktorů /až teda na jednoho, kterého určtiě všichni znají, ale s tím jsem naštěstí do styku nepřišla/. Prostředí dobré, až na to že na pokojích by mohlo být více místa. No a sociální zařízení jak si tady předešlá maminka stěžuje.... no já jsem byla poprvé v té staré porodnici, kde byla jedna sprcha na celou porodnici /druhá byla zrovna v karanténě/, takže si dovedete představit, jak to vypadalo ráno před vizitou, takže jedno sociální zařízení na dva pokoje /tedy pro čtyři lidi/ skvělé!Akorát se mi moc nelíbí ty návštěvy přímo na pokoji, vždycky jsem se bála, že malý bude chtít pít zrovna když budou návštěvy...jsem trošku stydlivější a není nic příjemného kojit před návštěvou druhé maminky.
Kdybych rodila znovu šla bych opět do Kroměříže.
 Jana 1, dítě 
  • 

Kroměříž? Proč ne! 

(30.12.2003 21:46:36)
Moje první dítě přišlo na svět v porodnici Kroměříž.I když mi většina mých kamarádek i můj lékař naznačoval, že si mám vybrat jinou blízkou porodnici,nedala jsem na ně a i z praktických důvodů jsem si zvolila Kroměříž.Velmi mě překvapilo vlídné chování personálu. Také malé,téměř komorní prostředí mi velmi vyhovovalo. Příště nebudu vůbec váhat a zvolím Kroměříž, jejich přístup je fajn!!!
Jana
 Pavlína 
  • 

Re: Kroměříž? Proč ne! 

(21.1.2004 13:09:45)
Taky bych tam šla znovu, když jsem šla na sál, ptala jsem se svého doktora, který měl naštěstí zrovna službu, že mám strach, že budu křičet a on mi řekl, že klidně můžu, když mi to pomůže. Pak jsem to zvládla naprosto v pohodě. Je fakt, že ten příšerný "asistent" si na mě také zgustl, ale porodu se účastnili jiní, profesionálové. Na novorozeneckém byly sestry hodné i nepříjemné, ale já i prcek jsme byli bezproblémoví, takže jsme díky plnému stavu šli domů dokonce o den dříve. Je jasné, že každý hodnotí porodnici dle své zkušenosti, co vy víte, když jste měly problémy při porodu v jedné, třeba by to bylo podobné i v jiné, která je třeba od ostatních chválena.
Všem vám přeji co možná nejvíce pohodový porod a hlavně zdravé děti!
 Maesta a zlatíčka 


V Kroměříži bych nenechala okotit ani kočku!!! 

(6.3.2004 23:06:43)
Jsem si plně vědoma, že všude záleží na lidech, které potkáte, tedy i v porodnici. V kroměříži jsem měla možnost poznat téměř všechny lékaře této porodnice. Odpudivě na mne zapůsobila již první informativní návštěva porodního sálu, kde věškeré moderní vybavení tkví v nových zdech a gymnastickém míči. Rodí se zde stále klasicky v leže na zádech - 2. doba porodní. Komu tato poloha vyhovuje, proč ne. Já jsem ovšem již v průběhu těhotenství na zádech nemohla vydržet. Při běžných prohlídkách v posledním měsíci, které shodou okolností v důsledku rekostrukce ambulantní ordinace porodnice probíhaly v prostorách porodního sálu, jsem dokonale poznala téměř všechny zdejší místnosti. Při monitorování miminka sestry necitlivě cloumaly s mým břichem. Při vyšetřeních mi nikdy nikdo neřekl co se bude dít a proč. Navíc mne tu nutily k uměle vyvolanému porodu, jen kvůli pár dnům údajného přenášení, které byly stejně jen důsledkem špatně vypočítaného termínu porodu. I když jsme si byli s manželem jisti termínem porodu, nikdo na náš názor nedal. Nakonec jsem doslova z Kroměříže utekla do Brna na "Obilňák", kde se mi po 16 dnech "po termínu" narodil bez komplikací zdravý syn aniž by měl známky přenášení. Možná jsem měla jen smůlu, ale Kroměříž už ne!
 Hanka 
  • 

Re: V Kroměříži bych nenechala okotit ani kočku!!! 

(17.10.2005 23:34:48)
Ahoj maš uplnou pravdu taky jsem rodila v Km a už nikdy,mam 2 syny a ten mladší se narodil v Km budou to 4 roky a tenkrát mne rodil Ohlídal,není to doktor ale řezník,mám sním dost špatné skušenosti.
 xycyv 
  • 

afd 

(28.5.2004 13:53:30)
asdsf
 Radana Jiříčková 
  • 

Dobrá zkušenost 

(14.6.2004 12:10:58)
V kroměřížské porodnici se nám 01.06.04 narodila holčička Karolínka, celkem narychlo císařským řezem.Před porodem jsme si s manželem toto zařízení prohledli, z pravidelných návštev jsem poznala personál i zázemí.Po porodu jsem využila možnosti pobytu na nadstandartním pokoji ale podstatnější byl pro mě přístup lékařů i sestřiček, bez jejich vydatné pomoci a péče bych tuto situaci asi nezvládla tak dobře.Všichni byli velmi ochotní, příjemní a kde mohli snažili se nám vyjít vstříc.Proto všem ještě jednou děkuji a z vlastní zkušenosti potencionálním maminkám porod v Kroměříži doporučuji.Nebojte se, moje zkušenost byla dobrá!
 gedgrg 125856548 dcer 
  • 

brava 

(28.5.2004 13:55:21)
Augh syd mo vala supra de fantastica!
 Eržika 


dobrý 

(28.5.2004 14:14:31)
Já jsem spokojená. Akorát tam otravovaly ty, co by nejraději rodily ve stavu bez tíže, bo jim není nic dobre. Tak jim přeji hodně štěstí při porodu na MIRu, to bude doufám dostatečně alternativní...
 Lenka, Kateřinka 28.7.2004 
  • 

Určitě doporučuji! 

(7.10.2004 22:13:44)
V kroměříži rodila i má sestra a na její rady jsem tam porodila taky. Měla porod bez komplikací a nemohla si porodnici vynachválit.
Měla jsem během těhotenství komplikace a tak jsem musela porodit císařským řezem. Narodila se mi nádherná, zdravá holčička, která nám dělá jen radost.
Co se týká personálu v porodnici i na od. gynekologie si nemůžu stěžovat. Všichni jsou tam moc báječní, moc mi všichni pomohli. Nepoznala jsem nikoho kdo by mi nevyšel vstříc!
Všem nastávajícím maminkám chci říct ať se nebojí, všechno se zvládne. Těm blábolům co jsou tady nevěřte!
 Eva 
  • 

Rodit v Kroměříži? 

(10.10.2004 17:33:38)
Jsem v 8 t.t. a před týdnem jsem musela být hospitalizována v Kroměříži na odd.gynekologie.Neměla jsem na výběr nemocnice čas protože ty komplikace nastaly pozdě večer a byla jsem tak vyplašená,že jsem jela do nejblišší nemocnice.Předem jsem četla a slyšela jen samé negativní názory na tuto nemocnici,ale musím podotknout,že sestřičky byly velice milé a chápavé a ochotně mi cokoliv kdykoliv vysvětlily.Na lékaře si taky nemůžu ani v nejmenším stěžovat ba naopak.Všechno se dalo do pořádku a já klidně pokračuji v těhotenství.Zvažuji dokonce o tom,že tam půjdeme i rodit a to jsem měla vybranou jinou porodnici.Dřív na tuto porodnici nadával každý,ale teď už se třeba doba změnila.No uvidíme kde nakonec odrodíme.
 Petta 38tt 
  • 

Kroměřížská porodnice? 

(12.6.2005 20:01:13)
Chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s kroměřížskou porodnicí? Hlavně mě zajímá přístup personálu a způsob vedení porodu. Díky Petta
 Veronika, František 2 roky, Rozárka 6 týdnů 
  • 

Hurá do Kroměříže!! 

(7.8.2005 2:01:46)
Syn se narodil v Hranicích, jenomže porodnici tam zrušili.. Přemýsleli jsme o Přerově, Valmezu, Vsetíně - Kroměříž byl až na tom nejposlednějším místě. Ze zvědavosti jsme se zúčastnili prohlídky porodního oddělení. Překvapilo nás, že po nás nikdo nechtěl hned vyplňovat porodopis jako např. v Přerově (což osobně na mě působilo velmi závazným dojmem), všechny dotazy nám zodpověděli "napřímo" bez jakýchkoli zástěrek a tajností.. A hlavně řekli - ..všemu necháváme volný průběh a do ničeho zbytečně nezasahujeme.. A to byla věta, která nás přesvědčila, že druhé miminko se určitě narodí tady. V úterý 21.6.2005 se nám v kroměřížské porodnici narodila dcera Rozárka - všechno proběhlo podle "našeho" porodního plánu.. Chtěli bychom tímto ještě jednou poděkovat veškerému personálu porodního odd., odd. šestinedělí a novorozeneckému odd. za bezva zážitek..
 Linda Heryánová, 1,5 letý syn 
  • 

Porod super 

(7.12.2005 22:34:34)
Rodila jsem v Kroměříži už před 1,5 rokem,moje zkušenosti s vlastním porodem jsou ty nejlepší. Sestřičky byly moc milé (hlavně sestra Mašková), dokonce se mě ptaly jestli souhlasím s holením a klystýrem (oholená jsem byla z domu, ale klystýr doporučuju, nic to není a hodně to pomůže).Rodila jsem sice 12 hodin, ale líbilo se mi, že kolem mně pořád někdo neběhá, a nechali mě s manželem. Takže porod super, jenom to oddělení šestinedělí a novorozenecké, tam ty sestry moc milé nebyly. Když malý plakal, tak mi sestra z novorozeneckého vynadala, co to řeším, že děti občas pláčou, a druhou noc mi sestra ze šestinedělí vynadala, jaktože je nezavolám, že dítěti něco je, když tak pláče. Takže porod sice super, ale kvůli tomu potom už budu příště rodit radši jinde.
ALE KROMĚŘÍŽ MÁ UŽASNÉ KOJENECKÉ A DĚTSKÉ ODDĚLENÍ!
 Linda Heryánová, 1,5 letý syn 
  • 

Přerov - hrozné jednání 

(7.12.2005 22:47:45)
Ještě něco k Přerovu,
původně jsem chtěla rodit tam (sestra tam porodila chlapečka s Downovým syndromem a úplně proděravělým srdíčkem, porodníci zareagovali okamžitě), ale hned po prohlídce porodnice jsem změnila názor. Jak už tady jedna maminka zmínila, přijímací formulář a pohovor mi připadal jako přihláška do FBI. Když už jsem tohle prošla a měsíc před porodem jsem se telefonicky chtěla ujistit, že můžu přijet, tak mi ten protivný primář s takovým zmrzlým jménem vynadal, jak si to představuju, volat měsíc před porodem (i když už jsem byla zaregistrovaná). Přerov prostě NE!
 Juliana Sladeckova,7 deti,23,22,17,9,8 a 3-leta dvojcata 
  • 

Dekuji vam,maminko... 

(24.2.2006 23:22:33)
Ja jsem sve prvni 4 deti rodila v Prerove,presto ze me ctvrte tehotenstvi jsme uz bydleli v Kromerizi.Ale stale na zdejsi porodnici lezel stin minulosti,proto me ma neduvera vracela zpet do Prerova,presto,ze se mi tam nelibilo temer nic.V roce 1998 po rekonstrukci KM porodnice me zvedavost dohnala sem a nikdy nezapomenu na tu krasu.Nejen prostredi,ale hlavne pristupu vsech lidicek ,kteri o maminky a miminka tady pecuji.A porod nasich dvojcatek-Davidka a Danielka v cervnu 2003,byl zazitek,ktery je neopakovatelny.Dodnes slysim tichou hudbu,co znela pri porodu,klidny hlas lekaru a povzbuzujici usmevy sestricek.A dlouho nam s manzelem znela v usich slova pana primare Pribika:Dekuji Vam ,maminko,ze jsem mel tu cest byt pri porodu vasich dvojcatek.Preji timto vsem maminkam,aby prozily to co ja.
 Jana z Kroměříže, 2 děti 
  • 

Kroměříž - už nikdy! 

(30.5.2006 14:29:20)
Je to už 8 let, co jsem přivedla na svět svého druhého syna v porodnici v Kroměříži. Děs a hrůza! Ještě teď po těch letech je mi z toho přinejmenším špatně. Jen jsem ráda, že syn to všechno přežil a nemá žádné následky. Musela jsem po této události vyměnit i gynekologa, protože jsem k němu už prostě nemohla chodit. I on se u porodu naskytl,ale podle jeho slov si už nechtěl "špinit ruky", za chvíli mu totiž padla.Jo, tak se opravdu vyjádřil, když si myslel, že ho neslyším. Tak bych mohla pokračovat dlouho, ale já bych raději na to zapomněla. P.S.: V té vaně co tam "ukazují" nebyla snad nikdy ani napuštěná voda (aspoň v té době)!
 Romana Zonová 
  • 

Re: Kroměříž - už nikdy! 

(22.10.2007 11:35:37)
Porod 23.6.2007 - perfektní přístup personálu a lékařů ( z důvodu konce pánevního císařský řez, vše bez komplikací ).
Takže Kroměříž - vždycky :)
 Terka7 


Re: Kroměříž - už nikdy! 

(6.1.2008 21:06:12)
Pokud mohu, i já se podělím o zážitek při porodu v KM nemocnici ať se můžete tetelit blahem, že zrovna Vám to probíhalo hladce. Vlastně mě taky, až do doby kdy bolesti byly tak neúnosné že jsem nemohla ani stát na nohou a sestra jen občas ,,prolítla,. Nerada na sebe upozorňuji a tak jsem tiše trpěla a doufala, že snad někdo příjde. Můžu jen děkovat za to, že byl manžel se mnou a šel přímo pro lékaře, který zavolal sestru a oznámil ji, že ty ozvy co slyší jsou matky a né už dítěte. Pak už to šlo velice rychle a mě okamžitě vezli na operační sál k cís, řezu. Na druhý den, snad proto, že jsem stále byla pod vlivem anestetik a byla v klidovém stavu, tak si ke mě sedl lékař a na rovinu mi zdělil , že dítě museli křísit a 5 minut nás dělilo od neštěstí. Za pár měsíců mám rodit opět, nyní budu vyzbrojená potřebnými věcmi pro případ, že bych měla opět několikadenní zácpu poporodní (..a věřte, že to je bolest ukrutná) a stabilně ,,neobtěžovala,, sestry o pomoc. Prostě, co si sama nepohlídám a nezaopatřím, nedočkám se.. No ono se to chválí personál a nemocnice když nic nepotřebujete a oni nemusí vynaložit víc snahy než je nutné.Hodně štěstí.
 Mirka,dcera 11 měsíců 
  • 

Re: Kroměříž - už nikdy! 

(15.9.2008 12:08:43)
Já jsem rodila v KM porodnici 17.10.2007 a po porodu jsem si říkala, že už nikdy. Porod mi museli vyvolávat a na tu bolest asi dlouho nezapomenu. Horší ale byl přístup porodní asistentky. Bohužel si nepamatuji její jméno, ale obličej nezapomenu nikdy. Kdyby tam se mnou nebyl manžel, tak asi radši uteču. Byla nepříjemná, nic mi nevysvětlila, nepomohla, vždycky jen proběhla kolem-a to jsem rodila v tu dobu jediná. Ani při samotném porodu se to nezlepšilo, takže tu větu-vidím hlavičku,jsem z jejích úst neslyšela. Jen když se doktor Werner (ten byl naprosto skvělý a díky němu jsem porodila v pohodě) ptal, jak to jde, tak mu řekla, že celkem dobře, jen tlačím špatně-což mi taky neřekla.Po porodu mi ještě vynadala, že moc krvácím a prý je to tím, že jsem nebyla na WC. Kdy???? Při tlačení??? Nedala mi ani napít, takže bych na to WC chodila zbytečně. Na odd.šestinedělí to bylo vcelku fajn a i sestry z novorozeneckého byly příjemné. No, snad zapomenu a další dítě taky zvládnu porodit v KM.
 Lenka Malá, dcera Verunka 
  • 

Porod v Kroměříži doporučuji... 

(23.6.2006 21:02:39)
Vše začalo 28.11.05 tím, že mi praskla voda, přítel mě odvezl do porodnice, kde nás přijala milá blonďatá sestřička, neměla jsem žádné kontrakce, tak mě převlíkli a nastoupila jsem na porodní sál, kde jsem čekala, až TO přijde. Sestřičky mě chodili neustále kontrolovat, fakt jsem se bála, nevěděla jsem, co mě čeká. Bolesti se dostavily, zhruba 22:00(nic strašného, dalo se to v klidu vydržet)a trvaly, až do 11:52 dalšího dne, kdy se mi za pomoci pana doktora Trhlíka, sestřičky Věry Kopečkové a samozřejmě tatínka, narodila krásná a zdravá holčička Verunka 3,10 a 48cm. Můžu říct, že to byl krásný zážitek a taky chci všemu personálu poděkovat za bezvadný přístup a trpělivost...Všem maminkám bych chtěla vzkázat, ať se nebojí rodit v Kroměříži, ať si moc neberou k srdci názory ostatních nespokojených maminek, protože každý porod probíhá jinak a hlavně každá mamina je jiná a tak, jak se budete chovat Vy k personálu, tak se budou chovat i oni k Vám.
 Hana Judasová, dcera Markétka 2 roky 
  • 

Do kroměřížské porodnice půjdu rodit i příště 

(10.7.2006 14:02:53)
už to budou 2 roky co se nám narodila Markétka. Porod byl rychlý, za 3 hodinky byla malá na světě. Moc pěkně se o mě starali jak pan doktor Trhlík tak i porodní asistentky. I na oddělení šestinedělí i novorozeneckého byli všichni příjemní. Kroměřížskou porodnici jen doporučuji.
 Jana Sovadinová, Eliška 2 měsíce 
  • 

Kroměříž je super!! 

(20.8.2006 21:49:45)
Milé maminky, Kroměřížskou porodnici mohu jen pochválit a doporučuji všem maminkám. Rodila jsem císařským řezem, původně plánovaným, ale Eliška se rozhodla, že do rána už čekat nebude, tak se vše odehrálo večer. Bála jsem se, že večer už nebudu moci dostat epidurál, jak jsem si přála, ale díky ochotě paní anestezioložky to šlo. Rodili mě MUDr. Laštůvka a MUDr. Hába, nemůžu si na ně stěžovat, i když jsem je před tím neznala. Porodní asistentka (myslím, že p. Šestáková - ale nejsem si jistá), byla taky příjemná a celou dobu mě psychicky podporovala, protože u císaře nemohl být manžel. Po operaci se o mě starala moc milá mladá sestřička a i ostatní sestry byly milé a ochotné. Elišku mi hned na sále ukázali a přiložili k prsu hned po převozu na pooperační pokoj (určitě to bylo do půl hodiny). Sestry z novorozeneckého se nám pěkně věnovaly, pomáhaly s kojením, ukázaly přebalování, koupání, měly i pěkný přístup k miminkům.
Nemůžu si na nic stěžovat. Perfektní přístup a pěkné prostředí.
 Alanis,,2 děti 
  • 

Jak sem rodila v Km 

(9.11.2006 21:51:44)
do porodnice v Km sem nastoupila 8.12.2003,první den všelijaké vyšetření,9.12.my byl ráno vyvolán porod,reakce se dostavila již kolem 4 odpoledne,no nebudu to prodlužovat,nakonec se syn narodil císařem po 2 hodině ráno!dne 28.4.2005 sem znovu nastoupila do porodnice též v km,císař sem měla naplánovaný,kvůli tomu že sem malá,,a že to bylo brzy po prvním,kvůli jizvě,,dne 29.4.2005 se mi narodila dcera,,a dojem neztěžuju si,všude je něco,nebo někdo! A až budu rodit po 3,půjdu opět do Km.
 Anna Funná - 2 roky dcera 
  • 

S lítostí 

(3.3.2007 19:03:14)
Prožila jsem tězký porod, čekala jsem dvojčata.(Karolína a Kristýna) Karolínku mám dodnes ale Kristýnku mi osud vzal. Anna
 Renata dvě dcery 13,8 
  • 

STRACH 

(21.3.2007 10:29:10)
Poprvé jsem v KM rodila v roce 1994,byly to nejhorší dny mého života.Odtekla mi voda,bolesti nepřicházeli,lékaři nad tím jen mávli rukou a řekli že se to rozhýbe.Nad ránem se dcera narodila silně přidušená a o její život bojovali lékař v brněnské nemocnici kam byla letecky přepravena.Následující týdny jsme nemohly dělat nic jiného jen čekat co bude dál.Naštěstí vše dobře dopadlo a v Brně v Černých Polích nám naši holčičku zachránily.Přesto jsem i druhé dítě rodila v KM. Bylo to v roce 1999 a musím říct že se toho dost změnilo.Rodila jsem císařským řezem a všichni o mě pečovali jako bych byla jediná pacientka na oddělení.
 Svatka, dcera 3roky 
  • 

porod v Km 

(7.5.2007 17:27:53)
V Kroměříži jsem rodila v roce 2004. Nyní čekáme miminko, a přestože jsem byla s porodem a jeho "vedením" spokojená, přece jen uvažuju, kde se narodí druhé mimi. Vzpomínám na to ráda, a tak mě zaráží některé reakce maminek na Km porodnici na těchto stránkách. A taky to, jak málo jsou navštěvované.Jako by v Kroměříži nikdo nerodil! Taky kolem sebe neustále poslouchám rady kamarádek, jak je skvělá zlínská porodnice, že by do Km nešly. Ale kdo má už jednou zkušenost s porodem tak ví, že na místě nezáleží a vše je o lidech, a taky o vás!Podruhé to může mít zcela jiný průběh, ale já věřím, že v Kroměříži jsou profesionální a milí zdravotníci, a že pro nás zase udělají, co je v jejich silách. A že toho tenkrát nebylo málo! děkuji...
 +++zuzee 


Re: porod v Km 

(4.3.2008 12:02:28)
Nemyslím si že by porodnice ve Zlíně byla lepší nev Kroměříži, kamarádce ve Zlíně velice zanedbali porod, dítě se jí narodilo přidušené, mělo následky a v 6 měsících zemřelo. Dříve tato porodnice byla vyhlášená dnes už ne
 Souhlasím 
  • 

Re: porod v Km 

(10.3.2008 20:08:54)
Také myslím, že zlínská porodnice není obecně lepší nebo horší než ta v Kroměříži. Před 10 lety jsem rodila ve Zlíně, byl to šílený zážitek, úplně mi vzal chuť mít ještě někdy děti. Nebylo nic platné, že jsem v nové budově, personál byl nepříjemný, nevstřícný, nikdo mi neporadil s kojením, atd. Nicméně vloni jsem rodila podruhé, tentokrát v KM a bylo to úplně jiné. Ale to platí vždy - každý porod je jiný, každý člověk je jiný. Asi jde taky o to, mít štěstí na lidi.
 pampalini 
  • 

KM?Nikdy více! 

(21.5.2007 10:46:35)
V Km jsem rodila docela nedávno a upřímně řečeno,podruhé si dobře rozmyslím kam půjdu rodit.Sestry i lékaři byli opravdu hodní a příjemní,ale jako prvorodičku mě nechali na všechno samotnou.Koho zajímalo,že syn má bolení,pláče celé dny a já ho nespustím z rukou?Nikoho!Nevadilo jim,že jsem nejedla,protože jsem neměla momentálně čas,pak mi jídlo odnesli.Koupání mě nikdo nenaučil,napustili mi vaničku a řekli,učte se.Když jsme konečně usnuli,nevadilo jim,že nás budí.A tak dále a tak dále.No prostě asi 3.den jsem celý probrečela a prosila manžela,aby si pro nás dojel.Nicméně jsem to tam vydržela a s ohromným pocitem úlevy jsem šla domů.Vím,že jsem možná nevychovaná,ale nikdo mi tam nestál ani za ,,děkuji""ani za kávu a nějakou sladkost.Jen jsem oblékla sebe,syna a utíkala jsem,ani jsem se neohlížela.
 Novotňásci 


Re: KM?Nikdy více! 

(21.5.2007 11:36:44)
Přesně jste vystihla pocity rodiček v českobudějovické porodnici.Jak vidno je takové jednání doménou velkých nemocnic.Gratuluji k synovi a hlavu vzhůru.Zkuste svoji zkušenost napsat taky na www.Aperio.cz(porodnice-web-prohlížení porodnic-Kroměříž)Nespokojené maminky v ČB si touto cestou vymohly postupné zlepšení jednání s rodičkami.
 Romana 
  • 

Re: KM?Nikdy více! 

(29.5.2007 12:39:28)
No mě spíš zaráží to, co píšete
- odnesly jídlo a bylo jim to jedno? - tak otevřu pusu a řeknu, že jsem nejedla a ať mi příště jídlo nechávají, že ho sním i studený.
-že mi pláče dítě a nevím co s ním? Tak požádám o pomoc
-koupání? - tak jsem to v životě nedělala, tak mi můžou pomoci, ne?

Bohužel věřím, že né všechny sestry nebo PA mají vždycky náladu a jsou ochotné pomáhat, nebo nejsou dokonce jako by asi musely být ve vašem případě - vševědoucí jasnovidky, aby věděly, co chcete nebo ne.
Pokud by ani tohle nezabralo, můžu si jít stěžovat k primáři na chování personálu. Pan primář je podle mě rozumný a ochotný člověk, kterému určitě záleží na tom, aby pacientky byly spokojené.

KM porodnici budu rodit v červenci, bude to moje první dítě. Pokud se mi stane to, co vám, budu to řešit na místě a otevřeně, né přes net. Když si na to nebudu troufat já ( možná jste se opravdu bála se zeptat, nebo to nějak řešit ), tak můj přítel a otec dítěte to určitě nenachají jen tak.
 Novotňásci 


Re: Re: KM?Nikdy více! 

(29.5.2007 19:53:25)
Paní Romano.Já sice neměla a ani nebudu mít možnost rodit v Kroměříži,ale mám podobnou zkušenost z Českých Budějovic.Tam i když jsem si pusu otevřela tak mi to bylo houby platný.Rozvoz i svoz přijíždí tu danou dobu bez ohledu na potřeby rodičky a pokud mu nevydají všechno nádobí tak je zle.Tak je to fakt problém.Hlavně sester,které na to mají upozornit a buď z lenosti nebo ignorance tak nečiní.Zjednodušují si práci na úkor těch pro které tam mají být.Pokud se Vy ozvete máte reálnou možnost to změnit i pro ostatní maminky.Přeji Vám hodně zdraví i Vašemu děťátku a hlavně krásně prožitý porod(není to procházka růžovým sadem,ale s podporou okolí to může být nejkrásnější zážitek-mám dva syny a třetí je na cestě).
 Katka, syn 1 rok 
  • 

KM-jedna z těch lepších porodnic:) 

(12.11.2007 21:57:05)
Měla jsem před rokem možnost vyzkoušet služby a personál KM porodnice.Dostala jsem se tam na doporuceni sve gynekoložky uz dva dny pred skutecnym porodem a celou noc z 24. na 25.10. jsem stravila na boxe oddeleni porodnich salu, protoze jsem mela kontrakce kazdych 10 minut. Celou noc se vsak porod nerozbehl, az rano pri ranni vizite mi p.primar rekl, ze budu rodit dnes. To mela sluzbu mlada sestricka Marketka, ktera byla moc hodna a vstricna. Diky jeji ochote jsem mela nakonec manzela u porodu. Casto se chodila ptat a kontrolovat jestli je vse v poradku a jestli neco nepotrebuju - mic, suche teplo, zinenku.. Jediny, kdo tam kazil prijemny pocit az do uplneho konce porodu, byla vrchni sestra. Zacla byt neprijemna uz kdyz jsem odmitla nechat si hned rano pichnout plodovou vodu. Z predporodnich kurzu jsme totiz byli pouceni o tom,ze pokud nejsou zadne komplikace, neni duvod nechavat si plod. vodu pichat a porod se tim snazit urychlovat - i kdyz standardni postup v temer vsech porodnicich takovy je. Nas nadherny synacek (3,75kg, 52 cm) se narodil 25.10. 2006 ve 14:30 a u porodu byl Mudr.Werner. Hned po narozeni jsem ho dostala na bricho a pak po odvazeni a zabaleni nam ho prinesli znovu. Na oddeleni sestinedeli byly hodne i mene mile sestricky, na novorozeneckom oddeleni se take nasly sestricky, ktere nebyly moc ochotne vysvetlovat novopecenym maminkam jak spravne kojit, ale i pres tyto stinne stranky povazuji kromerizskou porodnici za jednu z tech lepsich a jelikoz ted cekame dalsi prirustek, pujdu rodit asi opet sem. Vsude je to totiz o lidech a i v porodnici s nejlepsimi referencemi se vam muze stat, ze narazite na nekoho, kdo vam vstric nevyjde. Preju kazde mamince krasny zazitek z prichodu jejiho detatka na svet a aby jim vysel podle jejich predstav a prani a aby si ho nikym a nicim nenechala zkazit:)
 Milena, syn 10 měsíců 
  • 

Porod v Kroměříži 

(15.1.2008 11:54:19)
Rodila jsem v březnu 2007, přijetí nebylo nic moc, por.asistentka porodní bolesti označila za poslíčky, nicméně po vyšetření změnila názor. Při porodu měla pocit, že málo tlačím, tak byla trochu nepříjemná, ale já tlačila jak o život. Syn se narodil za 2 hodiny od příjezdu, střídaly se zrovna směny lékařů, ale zůstali u mě oba. Nakonec nebyl potřeba ani nástřih. Syn měl 4250 g a 53 cm. Na šestinedělí byli všichni milí i sestřičky z novorozeneckého, jen kdyby bylo víc klidu. Neustále se na pokoji střídaly vizity, sestřičky, uklizečky... V noci toho klidu taky moc nebylo, strašná spousta zvuků z různých míst, domů jsem přijela na hranici svých sil, absolutně vyčerpaná z nevyspání. Porodnici přesto doporučuji, péče je na vynikající úrovni, nejsem z těch, co se všeho dožadují, přesto personál ochotně komunikoval, informoval, neměla jsem pocit, že by bylo cokoliv zanedbáno.
 Vlaďka a Dáda 


Článek na seznam.cz - Porodnice nebo vězení 

(15.1.2008 14:27:33)
Porodnice, nebo vězení?

Ačkoliv porodnice chrání vaše mateřství, občas vám v klidném výkonu povinností matky brání a předpokládá, že takové zacházení strpíte.

Úterý 15.1. 2008, 14:00

­­­­­­­­­Začaly vám stahy a teď míříte do porodnice. Smějí tam z vás udělat nesvéprávného chovance? Ne! Přesto se o to v Čechách skandálně pokoušejí!



Představte si, že jste v bolestech přivedla na svět zdravé dítě
a toužíte ho k sobě přitisknout. Jenomže sestry vám ho vyrvou z ruky a zkoušejí vás umlčet rozvrhem hodin, ve kterých svého potomka nejenže vidět můžete, ale kdy doslova musíte. Žena ve stejnokroji vám vysvětluje, že když se vizita koná v sedm, tak své dítě musíte umýt a nakrmit půl hodiny před ní a je úplně fuk, jestli má kojenec hlad nebo jestli třeba spí. Ačkoliv porodnice chrání vaše mateřství, občas vám v klidném výkonu povinností matky brání a předpokládá, že takové zacházení strpíte. Třicetiletá učitelka Eva Hanzelková ze Zadní Třebaně si to líbit nenechala.

Hořovický útěk z porodnice
26. října porodila Eva v hořovické nemocnici syna. Byl zdravý, a jeho matce proto přišlo zbytečné zůstávat v ústavu tím spíš, že o něj chtěla pečovat v klidu, který porodnice nenabízela. Po třech hodinách od porodu požádala o revers, aby mohla odjet i s miminkem domů. Lékaři jí písemnost odmítli vystavit, takže se sebrala a nemocnici jednoduše opustila. Měla zajištěnou péči pediatričky a o svých právech byla dobře informovaná.

Nemocnice však okamžitě zalarmovala sociální odbor, ten se obrátil na soud a soud na policii. Všechno se odehrálo rychlostí blesku a o pár hodin později už strážci zákona Evu i s malým synkem eskortovali zpátky do nemocnice. Takový zásah nemá v jiných zemích obdoby! Zároveň mladou ženu absurdně obvinili z nezodpovědnosti. Ta však už při příjmu do nemocnice odevzdala personálu svůj porodní plán, celému aktu asistovala dula a ženu povzbuzoval manžel.

Eva se rozhodla podat žalobu, aby se něco takového nemohlo opakovat. Podle zákona České republiky totiž můžete odkráčet z nemocnice kdykoliv po porodu za předpokladu, že je ratolest zdravá. Pravidlo, které lékaři často prosazují jako svaté, totiž, že rodička by měla v nemocnici zůstat prvních 72 hodin po porodu, je jen doporučením. Nikdo vás k tomu nemůže nutit, natož policie!

Děčínská smrt po porodu
V týž den se jiná žena zcela spolehla na lékaře - bohužel. Třiačtyřicetiletá Šárka Krejčová rodila 26. října své třetí dítě. Těhotenství probíhalo bez problémů. Krátce po příjmu se jí udělalo zle, ale lékaři se nehodlali jejím podezřením zabývat. Proto své přesvědčení o tom, že porod neprobíhá dobře, alespoň vyťukala do textových zpráv svým blízkým.

Během porodu nastala komplikace, která vedla k císařskému řezu. Novopečenému otci Lukáši Podmanickému vzápětí zdravotníci gratulovali k narození syna a jeho starost o přítelkyni, která ho v té chvíli už vůbec nevnímala, smetli ze stolu slovy: „Jděte slavit, zdraví své partnerky nechte na nás, to je naše věc.“ O pár hodin později mu s politováním oznámili, že jeho družka zemřela.

Je vaše zdraví opravdu věcí lékařů?
V některých českých porodnicích stále vládne zatuchlé přesvědčení, že lékaři jsou pány situace. Ve chvíli, kdy vás přijmou do nemocnice, jako byste ztrácela právo rozhodovat o svém životě a proměnila se v „záležitost“ doktorů. Avšak opak je pravdou. Porodnice není ústavem pro nesvéprávné, nýbrž vaše služba. Vy sama se pak rozhodujete, jestli jí využijete, nebo ne. Vy jako matka nesete zodpovědnost za své dítě. A právě proto vám nikdo nemůže upřít právo přijít do porodnice, kdy uznáte za vhodné, a stejně z ní můžete, pokud je miminko v pořádku, kdykoli odejít.

Jak to vidíte vy? Rodit doma? Máte zkušenost s porodnicí?
Pište na cosmoline@stratosfera.cz
 papandrea 


Re: Článek na seznam.cz - Porodnice nebo vězení 

(14.3.2009 16:44:45)
Já bych z porodnice 3h po porodu neutekla ani za nic.Obava o zdraví mého dítěte je silnější než moje potřeby či rozmary,jenom proto že já chci něco na co mám právo.Cítím se tam bezpečněji,než sama doma s přesvědčením,že mě se nemůže nic stát.
 martinkaf 


Spokojenost nade vše 

(21.1.2008 22:11:18)
Chtěla bych se podělit o zkušenosti s kroměřížskou porodnicí, kde jsem rodila na konci roku. Byla jsem velice spokojená s přístupem na každém oddělení, kde se o nás velice dobře starali. Nejvíc jsem však byla spokojená se sestřičkami z novorozeneckého oddělení a jejich zájem, když nám kojení moc nešlo. Radily, jak se dalo, pomáhaly a nezlobily se, když nám to moc nešlo. Byla jsem naprosto spokojená a nikde jinde bych nerodila.
Co bych však vytkla, byl noční hluk - bouchání dveřmi, drnčení vozíků s nádobím. Sestrám to nepřišlo, ty byly v práci, ale maminky byly unavené a rády by se určitě trošku vyspaly a nešlo to. To je asi jediná nepříjemná věc, se kterou jsem se tam setkala, jinak spokojenost nade vše.
 Mirka,1 dítě 
  • 

Re: Spokojenost nade vše 

(11.12.2009 20:30:33)
V porodnici v Km jsem rodila na začátku roku 2009. A má zkušenost je skvělá. Malému se na svět vůbec nechtělo, tak jsem si tam poležela pár dní před porodem. Dostala několik vyvolávacích léků. Malej se narodil k večeru. Rodil mě pan doktor Hošek. A i když se zrovna střídali směny, tak nikdo nehodil věci na zem, neřekl padla a nešel. Postarali se o mě 100%, i když tam museli zůstat déle. O porodu jsem vůbec nevěděla. Čtyři hodiny jsem měla bolesti a samotný porod jsem ani málem nestihla zaregistrovat, protože proběhl hrozně rychle a po 10 minutách jsem chtěla rodit znovu :) Pan doktor i porodní sestřičky byli skvělé. Když budu mít další dítě, tak půjdu 100% do Km.
 +++zuzee 


Porodnice Kroměříž 

(4.3.2008 11:46:07)
V kroměřížské porodnici jsem rodila 2x - poprvé v září 2005 a podruhé květen 2007.
Oba porody byly císařským řezem, na péči doktorů si stěžovat nemůžu, jen by mohli více komunikovat. S některými porodními asistentkami to bylo horší - byly nepříjemné.
Na oddělení šestinedělí se mi líbilo, sestry byly hodné. Ale ne tak na oddělení novorozenců - až na jednu či dvě sestřičky tam byly velice nepříjemné, netrpělivé, neudělali si na maminku vůbec čas a to i na prvorodičku. Jedna mi velice silně stiskla bradavku až mi popraskala.

Ale celkově se mi tam líbilo, určitě se všude najde nějaký nepříjemný člověk.
 carolli 


Chválím 

(11.7.2008 11:12:29)
Já jsem obě dcery rodila v KM a nemůžu si stěžovat.To, že někdo tvrdí, že by v KM nikdy nerodil, že jedině ve Zlíně mi přijde nesmyslné. Vždyť přece porod je individuální záležitost, hodně tedy záleží na mamince jak porod přijímá a taky jak samotný porod probíhá. Myslím si, že ve Zlíně nejsou nijak lepší doktoři, je to jakýsi zažitý mýtus, který trvá. Ale jestli můžu poradit: pokud jste z KM nebo to máte do KM blíž než do Zlína, určitě neváhejte a roďte v KM porodnici. Jsou tam příjemný a vše probíhá jak má.
 mamina 
  • 

no nic extra 

(24.11.2008 14:04:47)
V KM porodnici jsem rodila v r2006. Jak píše prim.gyn.odd.,že mohou maminky používat sprchu nebo vanu není až úplně pravdiné. Sprchu jsem si sice užila,ale vanu mě nikdo nenabídl. A když se bavím s kamarádkami co tak taky rodily, tak mě jestě nikdo neřekl, že by byl ve vaně natož do ní rodil. Sice jí tam mají, ale myslím,že vodu ještě neviděla.Jinak moje porodní asistentka byla naprosto SUPER no a o MUDr. Wernerovi ani nemluvím - takoví kdyby byli všichni...:). A sestry na novorozeneckým? No jak která. Celkově si ale nemůžu stěžovat,nikdo nemáme nonstop dobrou náladu. Maminky, až tam budete, tak hlavně myslete, že je to jen váš den(nebo dny) a co chcete o to si řekněte. Ať jsou sestry jaký chcou je to váš porod a vaše bolest. Myslete, že když bude dobře vám, půjde se i miminku na svět líp. Mě to podruhé čeká v červnu 2009. Čau
 simca+klucíí 


PORODNICE-UH.HRADISTě 

(24.11.2008 14:12:54)
chtěla bych poprosit nejakou maminku,ktera rodila v soucasne dobe v porodnici v Uh jestli muze rict jak byla spokojena,popripade opak,,,,dekuji:-):-)
 vzorný taťka 


Re: no nic extra 

(8.3.2010 10:24:08)
Tak napr. manzelka v prosinci 2005 vanu s virovkou vyuzila.
Pripoustim ale, ze se vana nevyuziva u kazdeho druheho porodu.
 čilda 


tak i tak.. 

(12.1.2009 13:43:18)
zdravím všechny maminky a před říkám,že si člověk nevybere...v roce 2004 jsem v KM rodila poprvé.přijeli jsme s manželem o půl sedmé ráno.sestřičce pomalu končila směna,takže byla ochota sama.první výlev zlosti jsem dostala hned při vypisování bydliště.jelikož se neshodovalo s adresou v občance,no budiž.druhé jsem si musela odbýt za manžela který ve stresu napsal do papírů místo Karolína-Ondřej/nevěděli jsme co se narodí/Karolínka,Ondrášek...no sestra dělala jako kdyby šlo o život.pak se směna vystřídala a přišli dvě sestry..no nebýt manžela,tak ani napít jsem nedostala.podotýkám,že byla neděle a celý den jsem tam byla jenom já.Karolínka se narodila po druhé hodině odpoledne.hodně nocí uplynulo než se mi o tom přestalo zdávat...
v roce 2008 jsem jela do KM porodnice znovu.tentokrát jsem byla rozhodnuta nenechat sebou orat a vláčet.nebylo potřeba.sestřička která měla směnu i s paní doktorkou byli skvělé...přijeli jsme o půlnoci a ve čtyři ráno byl Ondrášek na světě.při dceři jsem měla bolesti v břiše a za těch 12 hodin co se drala na svět jsem si říkala,že není větší hrůzy..omyl byl pravdou.syn byl na světě za 4 hodiny ale při křížových bolestech.maminky které tuto bolest zažili vědí o čem mluvím.chvílemi jsem neslyšela,neviděla a měla pocit že ztrácím vědomí.taková bolest to byla.ale jenom proto,že sestřička která mě opatrovala,byla v tu chvíli pro mě víc jak maminka.bylo to 21.1.byl úplněk a miminka se rodili jedno za druhým a na každou maminu se sestra i s paní doktorkou dokázali usmívat.
 Adina 
  • 

KM-porodnice,proč ne? 

(19.1.2009 16:56:22)
V kroměřížské porodnice jsem rodila na konci října 2008 a nemůžu si stěžovat.Vše proběhlo v pohodě sestry i doktoři na porodním byli svělí.Na novorozeneckém a šestinedělí taky,byli některé míň milé,ale to je vše.Chápu,že se nemůžou všichni a na všechny jen usmívat.Při nějakém dotazu či požadavku rádi pomohly.(ta která se mi zdála némě příjemná,tak tý jsem se neptala.)Moc mi pomohla staniční sestra na porodním p.Hroncová.Chodila jsem k ní i na předporodní kurz a je to moc fajn ženská.Jediné co je v porodnici fakt strašný je jídlo,nejsem vybíravá,ale tohle se fakt nedalo.
Takže porodnici v Kroměříži můžu jen doporučit a ten předporodní kurz taky.Je to bezva,hlavně pro ty co mají velký strach z porodu.
 papandrea 


Kroměříž-DOPORUČUJI 

(14.3.2009 16:08:39)
V r.2006,21.12.35tt,kluk,přestala jsem cítit pohyby a přišla jsem ať mě zkontrolují,doprovázel mě 7letý syn rozený v Kyjově.Na příjmu se mě ujal mudr.Werner,byl moc hodný,pohladil mě několikrát po ruce nebo po rameni se slovy"maminko vše je v pořádku" napojily mě na ozvy a starší syn tam čekal se mnou,než si pro něj přijede babička,při čekání mi hlídal monitor a kontroloval hodnoty,mezitím se mi spustly i porodní bolesti,které se mi snažily přes noc rozehnat kapačkou,zůstala jsem do rána v pěkné ůtulné místnosti na příjmu,sestra mě stále chodla kontrolovat a opakovala ať se snažím spát ať mám sílu pro případný porod,ještě večer mě navštívil primář a opět uklidnil,že udělají vše aby se porod zastavil.Do rána bolesti nepřešly,hodnoty šli stále dolů tak se primář rozhodl pro okamžitý císař a pokud bude mimi malé tak jej převezou letecky do Zlína.Rozklepala jsem se jako ratlík,podepsala co bylo potřeba a už se vezla na sál,byla tak strašná zima,usnula jsem v momentě kdy mi doktor sáhl na břicho a probudila se u zdi,kdy mě chytila sestra a řekla,že je to kluk 2400g,46cm a je v pořádku a dokonce mi ho ukázali,pak jsem se probrala až na pokoji a už jsem ten den neusla.Sestry byly úžasné do jedné,byla jsem spokojené s péčí o sebe i o mimi,jak na pooperačním tak na celém oddělení,vysvětlily vše na co jsem se zeptala,poradily se vším,co jsme potřebovali,učili maminky kterým to nešlo kojit.Strávila jsem tam i štědrý večer,kdy jsme měli společnou večeři v jídelně,miminka všem pohlídali sestřičky,popřály nám pěkný štědrý večer,měla jsem slzy v očích a do dnes na ten večer vzpomínám.Všichni byli moc ochotní a vstřícní po celou dobu mé hospitalizace.Domů mě přišla navštívit sestřička,kterou jsem si vybrala a poradila ještě doma co a jak.Prostě porodnice na 1 s hvězdičkou.
 Jana 
  • 

v km už nikdy 

(5.10.2012 8:48:25)
Já jsem rodila v km 2krát a vůbec jsme nebyla spokojená.Jako prvorodičce se ke mě chovali nic moc.Před porodem jsem absoluvovala prohlídku sálu atd...Bylo nám řečeno,že holení klistýr atd dělaji jen na přáni maminek.Na hékarně se mě nanic pak neptali a hne dmě šoupli klist.a i mě oholily..Pak mě malého ani nepřiložily a na pokoji jsem měla problém,že jsem moc krváce¨la a chtěla jsem pomoc na toaletu a když jsem zazvonila na sestru tak byla nepřijemná a dokonce mě řekla zda nechci aby mě přebalila...Jinak doktor na porodním byl super už nevím jak se jmenoval ale byl ze zlína.Při druhém to šlo docela rychle doktor byl pán Werner a na toho si nemohu vůbec stěžovat.Přístup měl velice výborný při šití si se mnou povídal a dokonce měě i podal ruku a blahopřál ke krásnému miminku.Na pana doktora wernera nikdo nemá....Kdybych ještě někdy rodila tak jedině v přitomnosti pana Wernera..Jinak si myslím,že v každé porodnici je něco.Kamarádka rodila v Praze u Apolenáře a přistup taky nic moc..Já si ymslím,že když nejste hvězda nebo herečka tak se ¨k vám chovaji jako k nicce....
 renka17 


Km  

(12.2.2016 15:06:19)
Tak já jsem navštívila gyn nemocnici 2x v mém případě to bylo vždy kvůli komplikaci kolem 24hod personál byl vždy velice profesionální klidný a příjmení dokázal mi vše vysvětlit a pomoct takže za mě jen chvála jinak má sestra tam rodila v červenci a nemohla si vynachválit přístup gyn se hodně změnila od dob kdy na ni každý nadával tak teď si porodnici v km chválí

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.