| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Žáci se specifickými poruchami učení na průmyslové škole

 Celkem 7 názorů.
 Renata Vacková 3 děti 
  • 

Závidím 

(25.4.2001 20:35:17)
Váženný pane inženýre,četla jsem Váš příspěvek a mohu pouze závidět přístup k dětem s LSD. Moje dcera chodí do 7.třídy na ZDŠ v Brně. Má všechny poruchy a s problémy s učením se potýkáme pořád. Paní učitelka podotýkám třídní nás neustále přesvědčuje o lajdáctví nesoustředění naší dcery. Takže chodíme do poradny a do školy. Dcera se velice snaží ale jsou věci které prostě zvládá huře. Přitom paní učitelky na ZŠ kterou navštěvuje jsou na tyto problémy samozřejmě kompetentní. Ale je to neustálé dohadování. Nakonec to vyvrcholilo tím že paní učitelka nám sdělila na třídní sch. že at se připravíme na to že nám dcera skončí nevyučená s tímto prospěchem. Stojím při své dceři protože vím jaké má problémy a co to stojí námahy vše zvládnout. na vysvědčení dcera měla v 1.pol. tři trojky jinak samé dvojky.Myslím že na dítě s takovými problémy při nároku učiva v sedmé třídě je to výborné. Věřím tomu že se nám pro dceru podaří najít škola až skončí ZŠ s podobným přístupem jako na té vaší když už na ZŠ to nemá lehké. S pozdravem smutná maminka.
 Ivana 
  • 

Re: Závidím 

(26.4.2001 15:33:48)
Ahoj Renato, při čtení tvého příspěvku mi bylo smutno. Vzpoměla jsem si na svého bratra. V první třídě prodělal těžký zánět mozkových blan. Uzdravil se bez následků, ale měl potíže se soustředěním učením, často ho bolela hlava - hlavně, když byl vystaven nějakému stresu. Základní školu sotva prolezl, měl čytřky snad od shora dolů. Toho výsměchu a ponižování, kterému byl ze strany učitelů i spolužáků vystaven bylo hodně. Neměl žádné kamrády, stranil se dětí. Měl smutné dětství, i když doma měl milující rodinu. Prostě období školní docházky pro něj byl jeden velký stres. Vyučil se, tam už to bylo lepší. Potom si dodělal dálkově střední školu. Dnes má svou počítačovou firmu, podniká a je velice úspěšný.
Moc přeju tvojí holčičce, aby se jí dobře dařilo a věř, nikdy není všem dnům konec. To, co jsem napsala o svém bratrovi se stalo v sedmdesátývh letech. Že se něco podobného děje ještě dnes, je pro mne šok. Měj se hezky, pozdravuj tvojí malou a snaž se nebýt smutná máma. Hodně štěstí.
 RENATA 
  • 

Re: Re: Závidím 

(16.5.2001 19:36:37)
Ahoj Ivano děkuji ti za dopis. Musím ti napsat jaké to má pokračování. Byla jsem za paní učitelou se domluvit ale vše je marné. Podle ní moje dcera patří do speciální školy a bylo mi řečeno že školství nemá peníze. Takže podle paní uč. si mám připlácet za to že dcera je silný diskalkulik a když chci aby se řídila podle pokynu Min.Škol.jak s těmito děti pracovat holt zadarmo ani kuře nehrabe. Je to silné kafe a bohužel se to ted řeší až na Magistrátu školství.
 Mirka, syn - 10 let 
  • 

Re: Re: Re: Závidím 

(18.5.2001 20:30:14)
Držím palce, aby se něco vyřešilo - tedy hlavně ve prospěch dítěte!!!
 Mirka , syn - 9 
  • 

Nezávidím 

(28.4.2001 20:13:46)
Ahoj,
jsem matka podobně postiženého syna - jen menšího, ale jsem i učitelka na střední škole v Brně. Doporučuji hlavu vzhůru! To, že nějaká učitelka "neumí nic, a proto učí" neznamená, že jsou všichni takoví. Dívka nemá zdaleka tak špatný prospěch, a při troše rozumného přístupu se může vyučit, může i udělat individuálně nádstavbu - pokud se snaží, což matka vidí nejlíp, tak žádné hodnocení v sedmé třídě neovlivňuje budoucnost. Tomáš Baťa kdysi napsal:" Když lidé kolem mne viděli můj vnitřní přerod a moji snahu, začali mi důvěřovat...což postavilo moji firmu na nohy" Takže: hlavně se nenechat otrávit!!!
 Eva, syn 14 let na gymnáziu 
  • 

dyslektik na gymplu 

(4.10.2001 14:27:28)
syn šel ze sedmé třídy na šestileté gymnázium - přijímačky udělal perfektně, ve škole zatím nemá problémy, a když je má(např.si neumí zapamatovat pokud je delší text), tak mu to prostě a jednoduše přečtu nahlas, slyšené slovo si pamatuje velmi dobře. Stejně tak jsme to dělali na devítiletce-delší text jsem mu přečetla. Jinak perfektní,nedělá z něho nikdo blbečka,doufám že to tak vydrží
 Libuše -učitelka-3 dospělé dcery 
  • 

Práce s dyslektickými žáky a studenty 

(16.8.2007 21:34:32)
Během své praxe jsem se seznamovala s problematikou dyslektických děti. Též má dcera dyslexií trpěla. Od počátku jsem se snažila zjistit, o co jde a začít pomáhat zvládat nelehké problémy. Případ každého dyslektika je jedinečný a je třeba vytvořit s jeho spoluprací též jedinečný nápravný program, který směřuje k tomu, aby student /žák/ pochopil své silné stránky a dovedl jich využít pro učení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.