| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co to je, sakra, za krá.u?!

 Celkem 66 názorů.
 susu 
  • 

reflexní vesta 

(27.1.2010 8:50:20)
Jitko, pan Krejčík je borec. A jinak, auto uveze víc než jednu povinnou reflexní vestu, ne?
 DENISA 


Re: reflexní vesta 

(27.1.2010 9:11:01)
Tak s tou poznamkou o hospodareni v kraji panem Rathem jsi me velmi pobavila. Byt je to spis velmi smutne, protoze je to samozrejme pravda. Stado krav na silnici (myslim ty skutecne ne tebe), ty nenapachaji tolik skody jako jeden v.l ve vysoke funkci.
 Liška s banem :) 


Re: reflexní vesta 

(27.1.2010 12:17:54)
Bydlím v Praze, kde vládne skvělý a na peníze šetrný primátor Bém (bez opencard bych si už nedovedla život představit), a světe div se - silnice neprotažené, chodníky neudržované!!! Někde asi udělal soudruh Bém chybu!!!~e~~e~~e~ Ale kde, když jsou tak on i jeho kluci z ODS tak dokonalí!!!!!!!!!!!!!~t~
 Z + 2 


Re: reflexní vesta 

(27.1.2010 15:57:42)
No nevím, ale denně dojíždím z Středních Čech do Prahy a rozdíl je jasně poznat. Silnice ve Středočeském kraji jsou upravené řadově lépe a precizněji... Ale na primátora a hejtmana bych to nesváděl. Taky asi bude záležet na konkrétním úseku v konkretní čas a konkrétní firmě...
 Teraza Horáková 


Re: reflexní vesta 

(27.1.2010 16:59:54)
Zubr jsem ze Stč kraje z malé vesnice a tady fakt uklízeli. Dokonce ještě spousta lidí uklízí to, co jim nepatří (chodníky) a pan starosta pravidelně děkuje v místních novinách, což oceňujeme - že si všiml.
 Sisi + 2 + bříško 


Re: reflexní vesta 

(28.1.2010 14:18:09)
No, tak my jsme z Moravy a se sněhem tady máme taky problémy, lépe řečeno s jeho odklízením. Chlapci z technických služeb se hřejou pěkně v teploučku a čekají, až kalamitní stav pomine. To mi řekli, když jsem tam volala, že už nemáme 3 dny protáhnutou cestu. V televizi říkají, jak jsou silničáři už unaveni, ale vidím, že jak kdy a hlavně jak kde, že?
 gervin 


Re: reflexní vesta 

(5.2.2010 19:40:30)
Jéjda, to bylo hezký s hezkým koncem. Ať už jste vyjeli proto anebo pro ono, důležitý je že to má hezký konec.
Poučení pro mě je v tom že si pořídím více vestiček i pro dítko a děkuji moc pánovi který byl tak hodný a paní pomohl. Já se taky snažím pomoc když vidím nekoho v nouzi nekoukám na peníze ale na to abych byla člověkem.
 šárka, nicolas (4m) 
  • 

Re: reflexní vesta 

(27.1.2010 11:38:41)
Už jsem několik nehod zažila a od té doby, co jsou vesty k dostání běžně jich máme v autě 5 (pro každého možného spolujezdce). Myslím,že 500,- není tak velká částka, aby se v rozpočtu rodiny do aut nenašla.
 susu 
  • 

Re: reflexní vesta 

(27.1.2010 13:20:05)
V Brně jsou po 49 Kč. Auto nemáme, nosím je v batohu.:-)
 Bumbi&05,08,10 


Re: reflexní vesta 

(27.1.2010 20:26:00)
to je dobrý nápad, nenapadlo by mě to. V nejbližší možné době je taky pořídím v počtu 5 ks, a dětem ty malé v ikea. DÍKY ZA NÁPAD!
 Aneka_ 


No.. 

(27.1.2010 9:18:45)
Já bych řekla, že to není tak Ráthem jako prachobyčejnou kalamitou, díky níž se upřednostňují hlavní tahy, dálnice a nejvytíženější komunikace, no ale budiž(my tu nemáme Rátha a máme dost peněz a byli jsme na tom stejně a mi to přišlo logické)
Ale k závěru článku - faktem je, že bych si bývala myslila o skotu také něco a asi bych se měla v dané situaci také zamyslet - pravda, pravda...
 SnowWhite 


Re: No.. 

(27.1.2010 9:33:17)
Tak tohle možná Rathem není, ale jinak témeř všechno, co stojí za hovno Rathem dozajista je. Tento odporný zmetek s neuvěřitelnou drzostí se vyšplhal tak vysoko jak jen mohl a já pořád nechápu proč ho někdo nesrazí tyčí. Stejně jako nechápu proč někdo volí toho dementa paroubka....či komouše. No nic.
Každopádně ten pán byl skvělej a je opravdu na místě nastavit si zrcadlo, jak by se člověk v dané situaci zachoval...ač nerada blížím se k poznámkám o skotu.... :-), takže se sebou začínám něco dělat. Je fajn, že Vám pomohl a nic se nestalo.
 1.3Magráta13 


Re: No.. 

(27.1.2010 9:59:20)
Hlavně, že všechno dobře dopadlo.
Jen mi řekni, co vás hnalo v 7.měsíci, s 3letým děckem v tomhle počasí, večer jet autem? Já jsem ráda, že jsem doma a pokud skutečně nemusím, tak necestuju.
Jinak je podle mě běžné, že v lednu mrzne a padá sníh. Už mě celkem štve, jak na to všichni nadávají. Holt jsme my středočeši z každého většího sněhu paf. A že se nejdřív prohrnou hlavní tahy a dálnice je podle mě přirozené.
 MartinaNov (dva rošťáci 


Re: No.. 

(27.1.2010 10:19:52)
sníh v lednu není kalamita, to je normál.... pořád všichni fňukají, že v zimě není sníh a jakmile spadne víc než 10 vloček, už jsou z toho kalamity...
Je předpoklad, že při neustálém sněžení budou vedlejší cesty asi nesjízdné, nicméně většinou to chce opravdu zkontrolovat, v jakém jsou stavu.


Když už byla tma, tak předpokládám, že už se vraceli domů, to je přece úplně jedno proč byli venku. Taky jezdím, nebudeme přece sedět za pecí až do dubna.
Je fakt, že asi každého, kdo je v teple a suchu nejdříve napadne, proč ti lidi lezou ven... na druhou stranu, právě proto, že to nevím, tak bych se asi taky zeptala, jestli nepotřebují pomoc...

Reflexní vestu máme jen jednu, od letošní zimy ale v autě vozím deku, pro všechny případy. My ale bydlíme ve velkoměstě, takže by se nemělo stát, že nějak výrazně uvázneme, aniž bychom třeba mohli mít zapnutý motor...

ale takhle venku, v divočině... ~;)
 Aneka_ 


Re: No.. 

(27.1.2010 10:45:14)
Je to normál, jen logicky není tolik sypačů a lidí, aby stihli NARÁZ odhrnout všechny komunikace, žeáno. Takže na některé se dostane později Rath neRath. Jakmile se nejhorší odklidí, pak věřím, že i v té jejich "díře" mají odhrnuto stejně dobře, jako v té naší a to jsme díra děr.
 x x 


Re: No.. 

(27.1.2010 13:48:22)
To mi připomnělo Nohavicovu písničku Ladovská zima - v Praze kalamita jak na sibiři, 3 centimetry sněhu, u muzea 4. Tož asi tak ~t~
 Dalila, kluk 4r + holčička 7m 
  • 

Re: No.. 

(27.1.2010 14:25:02)
No, tak to promiň. Nohavicu mám ráda. Často je text písně pravdivý, ale tentokrát těch cm bylo 30. Tož asi tak. Problém to je, protože je tu prostě víc ulic, chodníků, lidí, aut atd. Prostě větší frmol.
 x x 


Re: No.. 

(27.1.2010 16:47:36)
No jo pražácí, máte všecko "huge". Jako kdyby na menších městech nenapadalo i víc než 30 cm a taky tam jezdí auta a nemají kde parkovat ~t~. V Praze jsou hold největší problémy se vším. ~t~
 ..maya.. 


Re: No.. 

(27.1.2010 15:16:27)
~t~~t~~t~jooo přesně~t~
 Markéta s párkem 
  • 

Re: No.. 

(9.2.2010 15:33:57)
Taky mě štve, když lidi v zimě nadávají na sníh a v létě na horko.

My, když jedeme někam autem, vždycky se snažíme mít rezervu benzínu, abychom při případném čekání (nehoda, zácpa), mohli topit. A samozřejmě vodu, jídlo a teplé oblečení. Ale nevím, jestli měla autorka po nehodě auto schopné topit, když ne, tak opravdu těžká volba. Gratuluji, že se našel někdo, kdo pomohl, tedy podle mého normální člověk, protože pomáhat si, by mělo být normální.
 Katka +3 


Re: No.. 

(27.1.2010 10:01:01)
Já nevím, jestli je to kalamitou. Každoročně se silničáři hrozně diví, že v zimě sněží. Mně to nepřijde jako kalamita, ale jako něco, co se celkem dalo čekat.
 Winky 
  • 

Re: No.. 

(27.1.2010 10:17:38)
autorce přeju aby měla klidné těhotenství až do dobrého konce :-) a jsem ráda že to nakonec dobře dopadlo.
Moje story se sněhem - údiv č. 1) - jela jsem zase jednou do školy, kvůli zkoušce (takže jsem fakt jela "chca nechca" i když byl sníh). U školy nebylo možné zaparkovat a málem ani projet - je to jednosměrná ulice, v podstatě "obíhá"školu ze 3 stran, na té 4 straně jsou už paneláky a u nich klasická parkoviště. Tolik namrzlých hromad shěnu, neodklizeno, chodníky jeden led, neposypané.... to mi hlava nebere - tak buď zaspalo město (ale co si budem povídat, když jede ten malý pluh, protáhne sice cestu ale nahrne to ke krajům, nejlépe k zaparkovaným stojícím autům u kraje, co taky jiného s pluhem svede). Nebo zaspal minimálně školník té školy (pokud mne správně poučila ředitelka naší školky, tak instituce je zodpovědná za to aby se do ní dalo dostat - myšleno z chodníku přes schody a vchodové dveře) - to je takový problém vzít pár žáků dobrovolníků a jít to posypat pískem nebo solí? No a pak rozhodně zaspali občané - obyvatelé těch paneláků kteří by rádi zaparkovali svá auta na parkovištích před domem, kafrají, hudrují ba i nadávají že "se to nedá", ale aby jediný z nich vzal lopatu a odházel si místo aspoň pro SVOJE auto když už ho nenapadne dobrovolná brigáda poněvadž je kalamita..... radši tam nechají zmrznout takové valy přes které se nedá bezpečně projet. To je sobeckost kterou nepochopím (btw. taky bydlím v paneláku a taky jsem vyhazovala -společně se sousedem z druhého vchodu - hned jak projel pluh).

údiv č. 2) - Fabie s pánem důchodcem zapadlá dvěma koly v příkopě, na malé okresce které spojují městečko a vísku vzdálené 3km. Zastavila jsem já (s dítětem na palubě), ostatní na které jsme mávali jen projeli (budiž, obvykle taky důchodci nebo starší ženy, ovšem 2 fajeři v oktávkách to prosvištěli okolo nás s přišlápnutým plynem). Další 2 auta která přibrzdila - jen stáhli okýnko, řekli nemám lopatu a jeli dál (žádný dotaz zda bychom něco nepotřebovali). Svou jednou lidskou silou jsem Fabii sedící na sněhu opravdu vytlačit nemohla. Aspoň jsem pána odvezla pro lopatu a zpět. Pak zastavilo ještě jedno auto, málem ale zase jelo pryč (paní, myslela si že problém mám já a že mi pomáhá ten děda) - se slovy "vždyť už tam máte pána, to zvládnete" chtěla odjet, naštěstí z mýho zoufalýho pohledu pochopila že stav věcí je asi kapku jiný a vylezla a začala "řídit záchrannou akci" (postavila se doprostřed silnice a další auto víceméně donutila zastavit a pomoci - nešlo zašroubovat oko na vytáhnutí a bylo potřeba auto s koulí....) Musím říct, že jsem "kapitulovala" (dítko v mém voze hrozně řvalo jelikož maminka neseděla uvnitř ale stála venku), omluvila jsem se že už víc udělat nemůžu a jela jsem domů (taky jsem dost vymrzla). Takže mě to zároveň i mrzí že jsem nemohla pomoct do konce. Doufám že pán dostal svoje auto na silnici. Ale to že nikdo se k pomoci neměl (a není to rychlostka kde by jezdili i ti co s místem nemají nic společného, tady jsou fakt jen místní).....
 DENISA 


Re: No.. 

(27.1.2010 10:28:00)
Mas pravdu, ze lidi jsou casto hrozny a sobecky. Hlavne ty frajove v 4x4 co by mohli pomoci a radeji s telefounem u ucha padi jako ty cunaci dal. A to odklizeni pred panelaky, to taky souhlasim. Kdyz jsem videla sidliste v nasem okresnim meste, tak jsem se nestacila divit. Vsichni tam akorat kafrali, ze maji auto za valem snehu, ze chodnik neni prohrnuty atd. Ale aby vzali lopaty a odhazeli to za chodnik na travnatou plochu, to se nikdo nenamahal. My na vesnici prohazujem porad (uz bych ty hodiny nespocitala), protoze nam nic jineho nezbude a kazdy ma tu SVOJI cestu ke SVEMU baraku, holt na sidlisti je vsechno vsech, nebo taky nic nici a podle toho to pak vypada.
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: No.. 

(27.1.2010 11:17:24)
Deniso, já jsem lopatovala několikrát, naštvalo mě vždycky to, že jsem půl hodiny odhazovala sníh, odjela na dvacet minut, abych zavezla holky do gymnastiky a už si tam vesele někdo stál a já mohla odhazovat zase, tentokrát, aby bylo kde zaparkovat.
Bydlím pod horama, sníh mě asi nepřekvapuje, ale na druhou stranu, napadlo ho najednou doopravdy dost.
A autorce přeju pohodu a klídek až do konce těhotenství a zdravé miminko v náručí ~;)
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Re: No.. 

(27.1.2010 13:55:21)
nás letos velice pobavilo, když šel jedne pan zastupitel okolo našeho krámku a manželovi VYNADAL, že podplatil technické služby, aby mu okolo (jsme na rohu a odhrabáváme plochu cca 10 x 15 metrů) odhrabali... Nějak nechápal, když mu muž vysvětloval, že nikoho neuplácel, ale prostě vzal lopatu a hrablo a jako každý jiný rok házel, až se z něho kouřilo... Ono prostě když chceme, aby se k nám zákazníci dostali, tak nemůžeme čekat na město...
Mimochodem já chápu, že při napadání většího množství sněhu (i když těch cca 40 cm, co u nás zatím spadlo to za extra velké množství nepovažuji) se nejprve odklidí hlavní tahy a pak menší silnice a nakonec různý cestičky... Ale jednak - u nás jsou nejlépe udržované takové ty "jézedďácké" spojky a za druhé - město ne, že by nestíhalo odhrabovat, ono s tím pro jistotu ani nezačne.... Když jsme měli udržovat před domem chodníky sami, tak městská policie nelenila a třeba v 6:30 ráno zvonila u nís doma a ptala se, proč ještě namáme odrabáno (a já byla třeba sama doma na rizikovém těhu....), A teď - když to má na starost město je poleden a nejsou protažené ani chodníky na náměstí....
Simča ~b~
 susu 
  • 

Re: No.. 

(27.1.2010 14:28:43)
souhlas, u nás s chodníky ještě ani nezačali. Potřetí jim to zasněžilo a kde si to neodhrnuli lidi sami, tam to prostě není odhrnuté. Úřad na to docela kašle.
 Pett* (děti 2004, 2006, 2010) 


Re: No.. 

(29.1.2010 0:38:22)
u nás to město vyřešilo vskutku šalamounsky, investovalo jistě nemalé prostředky do informačních cedulek "chodník se v zimě neudržuje" a ty rozmístilo po celém městě. To je přeci bezva nápad, ne ?
 Marta 
  • 

Re: No.. 

(27.1.2010 12:44:34)
Všude to není stejné. My bydlíme v paneláku se 120 byty a máme perfektně odházeno, neb odhazujeme svorně a nečekáme na město. A když padá, tak se kolikrát přetahujeme o lopatu, takže už máme v každém vchodě erární tři.
 Katka,kluci 7 a 10 
  • 

Re: No.. 

(27.1.2010 14:30:30)
Ta sídlištní mentalita je fakt chuťovka. Divili jsme se u tchánovců, jak to tam na sídlišti vypadá, ptali jsme se, jestli to tam vůbec prohrnuli. A tchán pravil: prohrnuli, pak ale všichni lamentovali, že mají zahrnutá parkující auta (zajímalo by mě, kam jako si ti lidičkové představují, že by měl ten sníh pluh odhrnout, když ne ke straně).Následně si nas.aní řidiči auta odhazovali a valná většina z nich naházela sníh ZPĚT NA SILNICI namísto na travnaté plochy (to je dál, namáhavější). Takže na vozovce pak byly kupy sněhu, které zmrzly a te´d o ně auta drhnou spodkem, je to tam ledový tankodrom. A všichni svorně nadávají......
 ili 
  • 

Re: No.. 

(27.1.2010 10:42:27)
No to že padá v zimě sníh snad není kalamita a až zas tolik ho nebylo.
To věčné nadávání na silničáře mně už taky leze krkem, vemte v úvahu, že nelze uklidit sníh do zásoby, když sněží, tak být uklizeno nemůže.
 ili 
  • 

Re: No.. 

(27.1.2010 10:44:40)
A "divočina" v české krajině mně taky pobavila, odkud to je u nás do nejbližší vesnice dál než 10 km?
 Aneka_ 


Re: No.. 

(27.1.2010 10:46:22)
Přesně tak, nelze jezdit s pluhem preventivně. ~R^ Když není co plužit.
 s s 


Re: No.. 

(27.1.2010 11:03:57)
U nás je (bylo) 60 cm sněhu, možná víc, je to stále málo? Kolik je teda hodně?
 Teraza Horáková 


Re: No.. 

(27.1.2010 11:07:09)
hezký článek. To, že se úklid nestíhá, to tak prostě je, když to spadne všechno a všude najednou, ale jsem ráda, že Vám bylo pomoženo, to je dost vzácné.
 s s 


Re: No.. 

(27.1.2010 11:15:01)
Jsem ráda, že všechno dobře dopadlo, mám jakési přecitlivělé období, kdy brečím jak ztrahaná u Sněhurky, a u toho jsem taky měla co dělat..
Máme od známé takovou dětskou reflexní vestičku, kterou oblékám mláděti, když vím, že budeme déle venku, do tmy, nikdo se zatím nad tím nepodivoval, a já jsem ráda, že řidiči nás uvidí. Nechodíme po silnicích, ale mám hrůzu z řidičů u nás, kdy to po rovince rozjedou, a přechody je vůbec nezajímají.
 maja 
  • 

Re: No.. 

(27.1.2010 12:14:41)
také si myslím, že nelze uklidit všechen sníh najednou, tak to prostě je a pokud se nemusí nezbytně nutně někam jet když zrovna všichni víme , že padá a nestíhají tak bych teda nejela. A už vůbec ne s malým dítětem a s břichem....ale jinak jsme taky ráda , že vám někdo pomohl a nenechal se vláčet ...nebylo možné nastoupit do aztobusu při tom, když jste "šachovaly" s autema aodstaňovali ho?
 Darka,4+1 
  • 

Pošli to dál! 

(27.1.2010 10:04:03)
Ano, občas se nám stane, že nám někdo vytrhne trn z paty. Takže: pošleme to zase dál! Mohla by z toho být časem i menší lavina dobra.
 Mirinda,2 kluci, 3 a 1  
  • 

Re: Pošli to dál! 

(27.1.2010 15:11:07)
tomu tleskám!
 X E N A 


Tak jako dobrý, 

(27.1.2010 10:10:50)
článek OK, stručný, pobavil.
Jediný co jsem nepochopila bylo to, jak souvisí to přiblblo, co rozdává ty dary na zdrav. poplatcích s tím, kdy vyjíždějí sypat sypače. To si myslím, že má snad na starosti zase jiný přiblblo, ne? Teda nemyslím, to vím.
 SnowWhite 


Re: Tak jako dobrý, 

(27.1.2010 10:27:42)
Tak asi jako že stojí v čele kraje, kam se narval a tudíž na jeho smradlavou hlavu padá i tento problém. Ale jinak máš pravdu - moc do činění s tím nemá.
 Markéta, kluci 8 a 1 
  • 

Re: Tak jako dobrý, 

(27.1.2010 10:36:07)
Souvisí to tak, že peníze na dary bere hejtman nikoli z vlastní kapsy (i když by to tak na první pohled mohlo vypadat), ale z rozpočtu kraje. Takže někde ty peníze musí chybět, třeba zrovna se jich nedostává na čištění silnic.
 X E N A 


Re: Tak jako dobrý, 

(27.1.2010 10:38:41)
Ale tam se jich dostává hodně. Jen se neboj. Vím o čem píšu. Určitě tolik, aby se dali zvládnout 3 kalamity do zimy.
Navíc v článku bylo napsáno, že sypače vyrazily po osmé večerní, což s financema nemá co dělat.
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Tak jako dobrý, 

(27.1.2010 13:14:16)
No, nevim, jak to je v Rathově kraji, ale v tady jsem se dozvěděla z autorádia, že náš kraj už v tuto chvíli vyčerpal dotaci na úklid sněhu pro rok 2010. V půli ledna to je přecijen trošku brzo, takže souvislost s penězma vidim např. v tom, že odklízet se nebude průběžně už během sněžení (čili jedna silnice třeba natřikrát, ale bude víceméně pořád průjezdná), ale až napadne, tak se to vezme najednou, aby se ušetřilo.
 X E N A 


Re: Tak jako dobrý, 

(27.1.2010 13:25:55)
Nesmíte jim všechno zbaštit. Oni mají všeho na pro zajištění údržby dostatek. Mají takové zásoby, aby to vydalo na odklízení sněhu od 1. listopadu do konce února určitě. Takže jestli někdo vykládá, že to hned při první kalamitě vyčerpali, tak lže. Na provoz peníze jsou vždy. Peníze jim dojdou max. na to, že si nekoupí nový stroje, ale ještě rok budou používat ty starý.
Holt si zvykli na lehký zimy a prachy přetahovali na další projekty, tudíž se jim kalamity logicky nehodí do krámu.
Ale pokud někdo neuklízí silnice, tak to není nedostatek peněz, ale např. lidí ve službě či záloze či chybné logistiky na daném úseku.
 Markéta, kluci 8 a 1 
  • 

Re: Tak jako dobrý, 

(27.1.2010 14:50:39)
No jo, tak pokud jsi u zdroje informace, to je jiná. Já jsem jen použila selský rozum.
 magggi synáček z léta09 


Skvělý článek! 

(27.1.2010 11:26:23)
Moc se mi líbí, že situaci, která by se mohla zdát zcela normální (když o ní třeba jen slyšíme nebo čteme), a v níž nebo v jí podobné se jistě nalézalo a ještě nalézat bude dost lidí, lze popsat tak, že si to člověk dokáže představit.
Myslím, že je fuk, jestli za neprotažené silnice může ten kr...n, jiný kr...n nebo příroda. Hlavní je, že se to stát může a pointa článku je velmi důležitá.
Taky si často myslím, co ten který-á skot dělá, proč to dělá a připadá mi, že to dělá především mně natruc :o), ale mám takové vnitřní heslo - Stát se může cokoli, takže se po polknutí vzteku snažím nevidět situaci černobíle :o)
Po přestěhování z Prahy do hor jsem byla nucena již 7 zim absolvovat prakticky každodenním vykopáváním se z bílých srágor, absolutně mě pustily lufťácké touhy po lyžích a jiných požitcích, a pokud mě někdo z přátel vyzve k zimním sportům koncem února či v březnu, riskuje, že ho umlátím sáňkama - zcela vystihující je Beskydský deníček, který mi onehdá přišel mailem :o))
Jenže jezdit se musí - a je jedno, zda k doktorům, za zábavou, do práce, je jedno, jestli v Praze, u Prahy, v Ostravě nebo v horách...člověk nikdy neví.
Proto bych rozhodně nevylučovala, že se mi stane totéž, co autorce, pokud bych byla stále Pražákem. Nyní - poučena živly - bych rozhodně nevylučovala, že se mi stane totéž, co autorce, ale měla bych, resp. stále mám, v autě víc vybavení + oblečení, pití atd., což však nesnižuje možnost potácet se někde po silnici s batoletem či miminem... ;o)
 Miki 


naopak 

(27.1.2010 11:29:44)
Moc krásný příběh. Jsem za tyto lidi ráda a snažíme se také přemáhat svoji pohodlnost a probouzet v sobě lidskost. Nedávno jsme projížděli zasněženými ulicemi a všimli jsme si auta, které se vehementě snažilo dostat z ledu. Mohli jsme ho opatrně objet a pokračovat v jízdě, ale rozhodli jsme se pomoc, tedy manžel. Vystoupil a do auta se opřel. Já jsem zůstala v autě a tvořila jsem na silnici špunt. Za mnou zastavilo auto a začalo vehementně blikat dálkovkama. Ignorovala jsem ho, říkala jsem si, že snad si té situace všimne. Ve zpětném zrcátku jsem si všimla, že řidič vystoupil. Hurá, říkala jsem si, jde jim pomoc, och, krásný zážitek pospolitosti. Kdepak, pán mě šel poprosit, ať uhnu. Bohužel jsem v sobě nenašla sílu říct mu, že kdyby pomohl tlačit, šlo by vše rychleji. Byla jsem z toho zaskočená. Místo toho jsem se protáhla uzkou ulicí na její konec, aby mě pán mohl objet, a manžela nechala několik metrů nás dobíhat. Jo, je to prkotina, ale nějak mě to mrzelo, že jsou lidi tak sebestřední. Proto jsem si moc ráda přečetla tento článek.
 Hogan 


Milé :) 

(27.1.2010 11:37:16)
Díky za milý závěr - dobrý člověk ještě žje :) Zvedla jste mi náladu :)
 Jana, 2/07+10/08+5/11 


Krásné  

(27.1.2010 13:23:30)
To musel být Anděl. Smějící se smajlík.
 Jíťa 
  • 

Kalamita 

(27.1.2010 13:25:13)
Myslím, že to bylo v době kalamity. Už jsem četla o té kalamitě spoustu blábolů a tenhle k nim přidávám.

Pokud je skutečná kalamita, tak ani moc nepomůže jakékoliv odklízení a prohrnování. Jelikož bydlíme u silnice, tak můžu říct, že náš okres v pravidelných 2-hodinových intervalech cesty prohrnoval, ovšem za pár minut to vypadalo úplně stejně jako by tu nikdy žádný pluh neprojel.

A skutečně jen magor snad může v takovým počasí vyjet, když pro to nemá skutečně hodně závažný důvod.
 x x 


Re: Kalamita 

(27.1.2010 13:54:15)
To je fakt, když vidím, že venku to vypadá jak vypadá, tak raději oželím ruch velkoměsta, či kam to měli v plánu vyrazit a v zájmu zdraví dítěte i toho nezarozeného raději do auta vůbec nesedám. Mmch si myslím, že tak daleko Rath prsty nemá, problémy se sněhem jsou po celé republice, ne jen v Praze a okolí. Nemyslím si, a Ratha ráda nemám, že by notabene mohl za současnou sněhovou nadílku. Mno, my Češi jsme hold nespokojeni vždy a se vším. ~a~ Článek se mi znelíbil hned po subjektivním politickém hodnocení, myslím, že to tam nebylo vůbec třeba tahat. ~d~
 magggi synáček z léta09 


Re: Kalamita 

(27.1.2010 14:42:27)
No, já se vyjetí nedivím, poněvadž by mě fakt nenapadlo, že bude kousek za Prahou tak zle - vždyť to bylo nejvíc sněhu snad za 20 let, nebo kolik jsem četla...

A k těm pilným a úžasným silničářům - hm, doufejme, že jich je většina. U nás, pravda, prohrnují, seč mohou (solit se na hodně komunikacích nesmí), ale bylo by fajn, kdyby u toho sem tam i mysleli.
1. příklad - 7 zim jsem jezdila do práce do lyžařského střediska a prakticky denně jsem děkovala za 18 let staré 4x4. Díky silničářovi, jenž měl na starosti tento úsek, mnohdy nevyjel ani autobus, který nahoru vozil lidi do práce a dolů děti do školy.
Silničář, pravda, protáhl kolem 6, ale v půl 8.už bylo opět zaváto (projet to pluhen je otázka 20-30min), což bych chápala, kdyby nestíhal, ale on VŽDY mezi 7.15 a 8.00 stál na lesní cestě v nastartovaném autě (kdo tu naftu asi platí, že?) a žral svačinu!!! ~o~ ~q~

2. Jen 1x jsem ho viděla se sypačem na silnici v době jeho pauzy. Hrnula jsem sníh div ne přes "haupnu", autobus zůstal někde v dolejší vsi, ale mé stařičké autíčko nezklamalo. Nadávala jsem v duch na blba, co neprohrnul a čekala, že ho zas uvidím svačit na jeho místě v lese, ovšem narazila jsem na něj v půli kopce (7km), jak jede, vpředu pluh zvednutý a do těch 30-40 čísel SYPE ŠTĚRK!!!! Tak to už mi hlava nevzala! Navíc jel ve vánici vééélmi pomalu a vzhledem k tomu, že nebylo možné předjíždět, dorazila jsem pozdě do práce.

3. Naši bydlí nědaleko a byli svědky toho, jak sypač (zřejmě dvojče toho "našeho" inteligenta) absolutně nereagoval na zoufale mávajícího , blikajícího a troubícího pána v autě, který se snažil vyjet do vsi do kopce a prostě ho i s autem shrnul ze silnice do škarpy - naši ho pak marně tahali, až museli pro souseda s traktorem. Pán se ve škarpě klepal a byl ve zjevném šoku. Blb s pluhem se dole otočil a s ledovým klidem jel zpět - civěl před sebe a málem sejmul i auto mých rodičů.
Mimochodem, týž člověk se v létě stará o "údržbu" zeleně a trávníků okolo silnic, takže nikdo v jeho úseku už se nenamáhá okoli vysadit před dům, protože vmydlí sekačkou nebo Roundupem VŠE, včetně růží, narcisů a jiných zjevně neplevelných rostlin na soukromých pozemcích.

Asi těžko chtít po plužnících a sypnících nějak extrémně chytrou hlavu, ale protože znám tyto dva s extrémním mozkem, nedivím se vůbec ničemu, ať kalamity jsou či nikoli... ~d~ ~2~
 Ananta 


Ráth? 

(27.1.2010 13:49:57)
Hodně ošklivá situace, vůbec nevím jestli bych ji zvládla, ale s tím Ráthem je to trochu mimo, nemusíš si přece příhřívat pravičáckou polívečku zrovna v takovém článku. To bych tady mohla vykřikovat něco o Bémovi. Kalamity a problémy byly skoro všude. Hlavně že to dobře dopadlo.
 DaVinci 


Policie 

(27.1.2010 16:19:10)
Autorko, proč jste čekali na policii, když byla podle článku škoda malá? Stačilo nafotit, sepsat záznam o nehodě a za hodinu jste mohli být všichni doma v teple.
 Teraza Horáková 


Re: Policie 

(27.1.2010 16:58:51)
DaVinci a kdyby to sepsali blbě a pak s tím jeden nesouhlasil, tak jim pojišťovna plní houby. Na Polici se čeká vždycky, pak nejsou dohady, kdo to zavinil. Fakt vřele doporučuji, i když je to opruz.

Opět jeden ze zákonů na dvě věci.
 andy +3 
  • 

Re: Policie 

(1.2.2010 8:52:36)
Na policii se musi cekat v pripade, ze jedno auto je sluzebni, a to autobus vetsinou byva....
 IlonaK2+Verunka+Ondrášek 


Náš zážitek :-) 

(27.1.2010 18:03:55)

Hezký článek. S happy-endem. To moc často nebývá. A taky s vděčností. Ta už je pomalu vzácností. :-)

My jsme jednou slavnostně nastrojení a poměrně načas jeli kolem pána, který nemohl nastartovat. Měli jsme s sebou taky malou dcerku. Vylezli jsme, řekli jsme, že když si auto zahákne za naše, tak že ho roztáhneme, ale že tam nemůžeme vlézt kvůli oblečení. Pán nadšený. Záhákl si tažné lano za trubici vedoucí do nádrže.

Roztáhli jsme ho, pak jsme zjistili, že celou tu trasu krášlí benzínový pruh. Pán sebou měl taky družku. Ta z toho tak znervóznila, že si musela nad tím tekoucím benzínem zapálit cigaretu. :-)

Zavolali jsme dobrovolné hasiče, pán slíbil uhradit vyteklý benzín, paní slíbila dcerce koupit něco krásného a od té doby se nám vyhýbali obloukem. :-D

Ale pomohli bychom zas. :-)
 Zuuuza 


Re: Náš zážitek :-) 

(27.1.2010 19:24:48)
~t~
 magggi synáček z léta09 


Re: Náš zážitek :-) 

(27.1.2010 23:16:48)
~R^ ~t~ ~t~
 kreditka 


Je to v lidech 

(27.1.2010 18:56:47)
Nechci být za moralistku, ale opravdu je nutné vyjždět na výlety během sněhové kalamity?? Je snad jasný, že pokud hustě sněží tak to silničáři nemůžou stíhat a svádět to na nějakého papaláše je dost mimo. Pokud je kalamita na silnicích omezuju cesty a vyjíždím v nezbytných případech což výlety nejsou...
 KKarolina 


Re: Je to v lidech 

(27.1.2010 20:05:12)
Souhlas-taky bych do toho nešla-pořad si představuji co by se mohlo stat a mám o svou rodinu hrozný strach-a těhotná bych se asi taky obavala nějakeho narazu...ale záleží asi na situaci a o co šlo~;)
 Hilly. 


Re: Je to v lidech 

(27.1.2010 21:34:20)
Tady šlo o sáňkování, pokud jsem to správně pochopila. To mně přijde opravdu blbost vyjíždět, zvláště s dítětem a když jsem těhotná.~;)
U mě zase platí, že pokud je nějaká kalamita, tak zrovna mám v těhotenství nějakou důležitou prohlídku, tak vyjet prostě musím, jednou jsem i jako těhotná dostala smyk a sjela ze silnice. Murphyho zákony~;((
 IlonaK2+Verunka+Ondrášek 


Re: Je to v lidech 

(30.1.2010 16:30:03)

Jo, tak to se mi taky stalo. :-( A zrovna jako na potvoru miminko celý den nekopalo. Nakonec jsem odešla dřív z práce a šla na kontrolní UTZ. Vše bylo ok. Ale dcerka mi teda někdy přijde jak praštěná. ~;)
 Léňa, Miky04+Luky07 


Hezký článek 

(27.1.2010 23:38:20)
začátek mi teda nějak uniká, ale jinak hezky a dojemně napsáno

Akorát mě teda trochu zarazil názor XENY ohledně financí a využívání peněz na zimní službu. Moc by mě zajímal její zdroj.

Také mám "zdroje" - a teda skutečnost je opravdu úplně jiná. Ale je to možná záležitost okresu, firmy....

Je to těžké, je jasné, že se vždy bude nadávat na silničáře, dělá se to od nepaměti. Ale někdy by se měl člověk nejdříve zamyslet u sebe.... A ne všichni silničáři jsou bez mozku, jak tu bylo psáno. Najdou se i odpovědní a študovaní.
 metty, 3 kluci 


břicho opřený o volant... 

(28.1.2010 0:10:12)
Stala se mi podobná věc. Já, venkovanka, jsem musela dojíždět poslední měsíc těhotenství na kontroly do nemocnice vzdálené 30 km. Autobusy od nás jezdí sporadicky, takže jako obvykle autem. Manžel hlídal doma dvouletého syna a já jsem hrdě vyrazila v 38. týdnu na kontrolu. No, co - s prvním mimčem jsem řídila až do porodu. Jen mi uniklo, že prvorozený přišel na svět v květnu. Tentokrát byl konec února a sněhu o dost víc, než v květnu. Dopadla jsem podobně. Přede mnou se v kopci zasekl kamion a já musela zastavit a už jsem se nerozjela. Jen jsem seděla v autě, 10 km od domova, břicho pěkně opřené o volant a mohla jsem jen volat - přijeďte si pro mě. Naštěstí i mě se ujal jeden hodný pán, co se zasekl kousek níž v kopci a pomohl mi auto roztlačit a otočit do protisměru. Dodnes na něj vzpomínám. Domů jsem dojela s velkou oklikou a v infarktovém stavu. Na další kontrolu už jsem nejela, do týdne se vyklubal náš druhý syn. Asi už toho adrenalinu měl plný zuby.
 Xantipa. 


p. Krejčík není mimozemšťan 

(28.1.2010 11:52:00)
Takových je mnohem víc. Vloni jsme zastavili na krajnici, protože nám uletěl stěrač a strašně lilo. S dětmi jsme ho hledali, i když jsem věděla, že s minimálním úspěchem, jen jsem prostě nevěděla, co mám dělat a jak dojedu. V tom lijáku snad do 5ti minut zastavilo 10 aut s tím, co se děje, jestli nechceme někam odvézt a pak se věci ujal jeden, který se mi dokonce omluvil, že nemá náhradní stěrač /jako kdyby to byla jeho chyba/, stěrače nějak upravil a zpřeházel a volný rameno chtěl odmontit, protože to ale neuměl, tak vyhledal hadr, kterým to obalil, abych si neodřela sklo.
Když jsme jeli s manželem, čtyřletým a mimčem, tak nám prostě přestalo jet auto, z ničeho nic. Ani jsem nemusela stopovat, jen viděli, že se k tomu chystám a zastavili a odvezli nás.
Když jsem nedávno hupsla autem do příkopu, každý auto, co jelo kolem /oběma směry/ zastavilo a řidiči se ptali, jestli něco nepotřebuju a nabízeli pomoc/. Jedno jediný auto za celou dobu nezastavilo - a to byla nějaká madame s jinou madame.
Ale to jsou jen zlomky, s ochotou lidí se setkávám často. Nebojím se požádat a jsou jen vyjímky, kdy mě někdo odbyl.
Sice často na lidi nadávám, ale naštěstí jsou ve většině hodní a ochotní, dokonce se mi zdá, že čím dál víc. Ale hulváti a blbci nevymřeli, to zas jo.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.