| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se žije s Muchlínkem

 Celkem 64 názorů.
 Krokodýlek 


také máme.. 

(16.1.2009 9:10:19)
Moje dcera dostala k narození tuleně a polštářek, Tulínka jí nechápavý otec vyhodil při stěhování cca v 7 letech, byly to scény veliké, jemu se zdál zničený a nechápal dětskou dušičku..Zabila bych ho!!Polštářek s námi putuje dál,je flekatý, mnohokrát zašitý vlastnoručně dceřinou rukou, vypadá děsně, ale v posteli nyní již skoro 16ti letého "miminka" má stále své čestné místo.A já nemám to srdce ho vyhodit :-)
 Katerina+Matyas 5/04 


Re: také máme.. 

(16.1.2009 9:57:00)
my zas máme méďu. Dokonce jsem asi před rokem koupila toho samého, v případě, že by se tomu prvnímu něco stalo ( koupila jsem poslední kus a ta řada se již nevyrábí ) , ale už tehdy, ačkoliv nebyl ještě tak zmasakrovaný, poznal rozdíl a nového méďu nechtěl ani vidět. Také s námi chodí čistit zuby, povídá si s ním, vozí ho v autech na dálkáč, jí s námi a praní znám velice dobře. Je celkem kvalitní ( stál nekřesťanský peníze ve Sparkysu ) nicméně ačkoliv má už podobu toho od Mr. Beana , stále drží tvar, nikde se nepáře , jen je notně sepraný, ztratil tu hebkost plyše, ale je to ON :)) takze článek je jakoby bych ho psala sama :))
 luciana80 


Re: také máme.. 

(17.1.2009 14:42:30)
Také máme medvídka můj 20měsíčný syn bez něj opravdu neusne je to takový bílo oranžový méda d pickwicku.Dostal ho když měl 3měsíce od známých a neuvěřitelně si ho zamiloval,je problém ho prát v pračce když ho v ní zpozoruje je zle taky jsem byla nucená ho sušit v mikrovlnce když byl čas spanía méda ještě neuschnul.Taky jsme ho všude zháněli aby jsme měli pro tyto případy jeden na výměnu.Jeden hodný pán z firmy Pickwick po náší prozbě nám médˇu poslal byli jsme štěstím bez sebe ale náš synáček né ten se na něj podivně koukl švihl s ním do kouta a vrhl se na toho svého starého,zmuchlance.A my měli po srandě.Zůstává mu věrný.Toho nového jsem párkrát vyprala aby byl trochu ošuntělý ale marně nedá se oblbnout.Jsou to prevíti malí.
 monika, 2 děti 
  • 

Re: také máme.. 

(22.1.2009 12:33:08)
mé první odrostlé dítě mělo tulící polštářek, dnes jako školák se již bez něho obejde, ale byl originál ušitý vlastnoručně jeho tetou, takže praní byl také problém, u druhé dcery jsem již předešla problémům a ušila jsem jen 2 stejné povlaky na originální polštářek po synovi. Sice se nedalo předpokládat, že si dcera oblíbí stejnou věc jako před lety syn, ale stalo se. Údržba je sice teď jednodušší, ale časté hledání ztraceného mazlíčka a stres, že bez něho neusne a vůbec bez něho nemůže žít je taky někdy dost značný P.S nosíme i ven ale jen do kočárku.
 Žabi 


Spinkací polštářek a krteček 

(16.1.2009 10:23:25)
Mám šestiletého syna, ketrý je mírný autista. Autisti jak je všeobecně známo žijí ve svých číslech, ve svém geniálním světě, které (jak mi bylo řečeno panem doktorem) absolutně nezajímají nějací plyšáci. My máme od malinka v postýlce krtečka a spuinkací polštářek, kteří s námi procestovali téměř celý svět. Letí s námi v letadle, jsou u moře, prostě všude, kde se hneme. Divím se, že je malý sebou nenosí do školy.
 Dani.K, K 05, P 09 


Re: Spinkací polštářek a krteček 

(16.1.2009 15:48:43)
Také máme doma autistu, nebo lépe aspíka... A má svého plyšáka, který je něco mezi myší a medvídkem. Dostal ho v 9 měsících pod stromeček spolu s dalšími krásně barevnými plyšákami, ale zaujal ho šedivý nenápadný Míša. A od té doby s ním dělá všechno. A jak psala autorka, také byl problém propašovat ho do pračky a rychle usušit, někdy s ním šel spinkat, když byl Míša ještě vlhký ~g~. Před čtrnácti dny Míšu na chvíli nahradila plyšová kytička, která po zmáčknutí listu hraje Happy Birthday (už se těšíme, až se vybije baterka... ~f~), ale Míša musel spinkat aspoň se mnou. Po týdnu se Kubíkovi po Míšovi zastesklo, a už spinkají zas spolu, zas ho všude tahá... však to znáte... ~:-D
 Žabi 


Re: Spinkací polštářek a krteček 

(16.1.2009 19:55:12)
My jsme také aspík.
 lklasinka 


Re: Spinkací polštářek a krteček 

(17.1.2009 7:16:56)
co to je? máme se synem nějaké takové problémy, teď nás čekají nějaká vyšetření,
 Dani.K, K 05, P 09 


Re: Spinkací polštářek a krteček 

(17.1.2009 14:17:07)
Aspergerův syndrom, koukni se na diskuzi drbárny - autismus nebo drbárny - děti s poruchou komunikace.
 lklasinka 


Re: Spinkací polštářek a krteček 

(17.1.2009 19:40:41)
díky něco si o tom vyhledám,
 Lenka, Pavel 7, Káča 4m 
  • 

Měli jsme...máme...budeme mít :-) 

(17.1.2009 19:15:47)
Deky...2 na střídačku :-) Bez deky ani ránu, natož usnout. Až do svých 6-ti let. Pak přišel den, kdy junior přišel z pokoje. V každé ruce deku (jednu bílou a druhou žlutou)a povídá moudrým hlasem s ještě moudřejším výrazem "Mami já jdu do popelnice, na ty deky se už nedá ani koukat. A když už jsem velkej chlap a půjdu do školy, tak nemůžu bejt jako mimino a tahat za sebou deku a mudlat si s ní nos." To bylo překvapující sdělení. Do té popelnice opravdu došel a obě deky statečně vyhodil. Ještě veselejší bylo když jsem ho ukládala večer do postele a vedle něj spal Matěj...pes...plyšák chlupatej a do naší postele jsme dostali králíka Emila, aby nás měl kdo hlídat :-)Párkrát jsem se ho snažila vrátit do jeho pokoje, ale bohužel s neúspěchem a tak s námi spí Emil a se synkem Mates. Dvě nedotknutelné bytosti naší domácnosti. Jsem zvědavá co bude mít Kačenka až doroste do věku kdy si to začne uvědomovat.
 Katerřina 


Re: také máme.. 

(29.1.2009 11:56:47)
~t~Já mám 26 let a roční dceru ,ale svého medvíkka kterého mám od narození jsem odložila do skříně až po porodu. Asi jsem divná...
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


dudy 

(16.1.2009 9:12:04)
dobre to znam, oba nasi kluci maji mnou site mysaky
maji je od narozeni, vzdy s briskem jsem vystrachala strih, vzala jemne frote a usila, vyspala vatelinem a prvni plysak byl na svete.
starsi ma uz prozuzlana ouska a ocasek, mladsi nekolik operaci krku a podpazi :-D
kazdopadne jsou nejmilejsi a take s nama delaji vsechno - dokonce jezdi v kanoi na vodu, na kola jsou kapse na riditkach - na lyze zustavaji za oknem a divaji se ven - maji kulichy a saly
jojo, s pranim take bojujeme - zvlast v lete byva zle, protoze mysak visi na snure za ouska a to ho prece desne boli!

a oba dva se jmenuji DUDY - z dob, kdy kluci meli dudliky a ty jim navlekly krouzky na rucicky a mazlik byl dokonalej
 fisperanda 


Otrhaná panenka 

(16.1.2009 9:30:00)
Jakto,že si děti vybírají zásadně ty hračky, který nejmíň vydrží? :)
Dcera má hadrovou panenku. Ožvýkanou, ožužlanou, rozstřihnutou, sešívanou... hračka jak z panoptika hrůz. Ještě bych to ustála, když panenka zůstává doma. Ale jak ji taháme ven, dcerka vypadá jakoby opouštěla sirotčinec. Panenka nám dává punc značné sockovitosti.
Ovšem nejhorší chvilku sem zažila, když sem si dcerku vyzvedávala ze školky. Dcerka vždycky plače, nechce domů. A tak jí paní učitelka chtěla utěšit a řekla jí, že zítra se určitě zase uvidí a že se na ní bude těšit, a aby jí dcerka donesla ukázat svou nejoblíbenější hračku, že si o ní s ostatními dětmi popovídají. Hrůzou sem dostala křeč do krku a nohy se mi zatly v pěst. :)
 MishuI 


Teorie X praxe 

(16.1.2009 9:40:07)
Ve škole nás učili,že potrhané,rozbité hračky kazí vkus dětí a je třeba je spravit tak,aby vypadaly jako nové nebo je VYHODIT.
Nedokážu si představit,že bych vyhodila dítěti jeho nejoblíbenější hračku,přestože vypadá jak od popelnic.
 Petra Vondrušková 


Hračky dětí 

(18.1.2009 14:19:29)
Dle náhledu waldorfské pedagogiky, by se vlastně ani látkové hračky neměli prát - děti se s nimi cítí v bezpečí právě proto,že mají vůni jejich doma zážitků:-)))To jen tak na okraj
 veve +2  
  • 

Jak se žije s Muchlínkem 

(16.1.2009 10:03:57)
My jsme na tom stejně, ale říkáme mu Mazlík.Náš syn, je mu 1 rok, je na něm o´d narození úplně závislí.Naštěstí jsme sehnali ještě jednoho, úplně stejného, tak máme na výměnu, třeba kyž ho peru nebo někde zapomeneme. ani by jsme bez něj nikam nejeli, jednou jsme jeli na hory a asi po újetých 20 km jsme zjistili, že Mazlík chybí. Jen jsme se s manžou na sebe podívali, otočili auto a jeli jsme zpět.Oba jsme věděli, že bez Mazlíka to nejde.Syn ho žmoulá při jídle, před spaním i venku v kočárku.Tak jsem zvědavá, do kolika let mu mazlík bude dělat společnost.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Jak se žije s Muchlínkem 

(16.1.2009 10:17:03)
Ja Te ujistuju, ze muj starsi dostal k Vanocum aktovku, otevrel ji a zvolal:
Tady v ty kapse bude ve skole schovanej dudy...
 Lupus 


Re: Jak se žije s Muchlínkem 

(16.1.2009 10:19:31)
No ... chvilku si bude myslet, že už ho nebude potřebovat - ale to to s ním pak pár let bude k nesnesení (ostatní tomu říkají puberta, ale vy budete vědět, že je to problém s Mazlíkem) - ale pak si najde nějakýho jinýho Mazlíka, možná jich pár prostřídá a zklidní se, bude jim říkat, Kačko, Kláro, Jiřino ... a bude se snažit Mazlíka mít pořád u sebe ... před spaním ráno po probuzení a tak .. A budou věci zase ve starých kolejích ~t~~t~~t~
 Helena 
  • 

Re: Jak se žije s Muchlínkem 

(18.1.2009 17:08:34)
Roztomilé...~b~~b~~b~
 Bridgetta 


Re: Jak se žije s Muchlínkem 

(16.1.2009 11:01:51)
Od malička jsem měla svojí otrhanou dečku, kterou jsem si přinesla i do manželství a donutila jí odložit, až když se mi narodil syn ~t~ Ale nevyhodila jsem jí, jen už se mnou nespí v posteli, ale je schovaná v šuplíku.
 Vladka, Ráďa + Ríša 


Muchlík traktor 

(16.1.2009 12:09:18)
Bohužel se nám stalo, že nemáme žádného oblíbeného plyšového muchlíka( plyšáků máme jinak spoustu). Náš drobek si zhruba od půl roka hraje pouze se strojema. Traktory, kombajny, náklaďáky atd. vedou na plné čáře...Nejraději má ale traktory. Máme jich doma mnoho, od malých až po velké a různé značky. S traktorem stráví celý den. Občas se stane, že sním chce jít i spinkat. To mu však vždy rozmluvíme...~a~
 Petr 
  • 

Krysa z Ikey 

(16.1.2009 11:28:06)
My mame Krysu z Ikey. Je to super, protoze ta Krysa fakt vydrzi (obzvlast ten odporny krysi ocasek se fakt osvedcil pri rustu zoubku), je levna a kdykoliv v Ikee k dispozici nova. Akorat casem se nam stado krys nejak rozrostlo a nebyva vyjimkou, kdyz jdeme nakupovat se 4mi krysami v naruci.
 MishuI 


Re: Krysa z Ikey 

(16.1.2009 11:31:15)
Konkrétně tahle hračka ve mně budí odpor.Děti mají holt jiný názor ~t~
 Lída,3 kluci a holka 


Re: Krysa z Ikey 

(16.1.2009 12:17:59)
Krysa je nádherná. Zrovna tu na mě kouká - sedí mi na počítači ~t~
MMCH, úžasně se hodí na čištění cédéček.
 Bellana 


Re: Krysa z Ikey 

(16.1.2009 12:19:26)
Lído, ty krysou z Ikea čistíš cédéčka? To jsem teda ještě nezkoušela. Beru to jako radu odborníka a také to zkusím.
Teda, takový multifunkční výrobek! ~t~
 Lída,3 kluci a holka 


Re: Krysa z Ikey 

(16.1.2009 12:20:50)
Bell, ten kožíšek má právě tu správnou hebkost ~;) věř odporníkům ~t~
 Lassie66 


Re: Krysa z Ikey 

(16.1.2009 11:43:13)
Ach, to mi připomíná, že jsme jí letos poprvé zapomněli koupit naší kolii k Vánocům ~;((. Ona myši chytá a tahle hračka jí opravdu bere. Zatím měla tři, vydrží celkem dost - nejprve tedy přijdou o nohy, ale to nějaký čas trvá. Musím si to napsat a dát dodatečně k Ježíšku ~:-D.
 Jaspi 


Re: Krysa z Ikey 

(16.1.2009 11:59:04)
Krysa a myši vedou. Konkrétně krysa z Ikey dostala název Janáček a jeho ocásek nebudí odpor jen vzhledem,ale i tím, kam všude bývá synem strkán.
 Apačka Lapačka 


Re: Krysa z Ikey 

(16.1.2009 12:00:07)
~:-D U nás probíhají neustálé boje o krysu - kočka (původní majitel) vs. batole. Protože batole začalo vyhrávat na body, zakopili jsme druhou, hyginicky čistou. Leží téměř nepovšimnuta, občas kočka nepohrdne a jde "podupávat".
My už jsme si zvykli, ale babička dostala téměř infarkt, když viděla dceru, jak peláší s krysou v tlamičce. Peru obden, ještěže je fakt dost odolná.
 Lassie66 


Re: Krysa z Ikey 

(16.1.2009 12:12:42)
Jo, tak to naše babička je akční - když zjistila, že má pejsánek krysu už téměř prázdnou(vnitřek po rozkousání vypadal), tak jí vycpala a znovu zašila.~R^
 Babička :-D 
  • 

Re: Taky úlet 

(16.1.2009 15:41:50)
No milé maminky musím se Vám přiznat, je mi 52 let a mám svého MÍŠU. Medvídka jsem dostala když mi byl rok. Od mala jsem preferovala plyšové hračky. Rodiče mi koupili také velkou pannu. Na tehdejší dobu byla velice krásná, byla mrkací a měla vlásky na česání a protože otec byl krejčí ušil mi na ni několik nádherných šatiček. Já jsem si s ní ale nikdy nehrála. I do kočárku jsem si dávala medvěda a to se mi venku holky smály tak jsem přestala s kočárkem chodit ven. Kdykoli mě bylo smutno stačilo vzít míšu do náručí a přitisknou si ho k sobě a bylo zase fajn.Šel se mnou do manželství a když se mi narodily dcery tak vévodil u nich v pokojíku. Mladší na něj nedala dopustit, byl to po jejím plyšovém pejskovi druhá nejoblíbenější hračka. Pak jsem ho uklidila do skříně ale kdykoli je mi nějak smutno stačí ho vzít do náruče a ten nepopsatelný pocit nějakého zklidnění je tady znova. Podotýkám že mám krásné manželství, prima dcery a i mé dětství bylo hezké. Všechny Vás zdraví babča. :-D
 Tamarkaa 


Re: Taky úlet 

(16.1.2009 16:02:20)
To je milej příspěvek ~x~~s~
 myš 
  • 

Re: Krysa z Ikey 

(16.1.2009 12:58:04)
Taky se přidávám do krysí party ~t~ manžel v Ikee neodolal po té, co jedna paní u pokladny prohlásila "jé ta je ale hnusná" ~t~

Zatím si s ní teda hrajeme víc my rodiče, než dítě ~:-D
 Osoba+Justýnka 07/09 


Re: Krysa z Ikey 

(16.1.2009 13:49:41)
Krysu, které říkám POtkaňák, jsem dostala od přítele, když jsem odjížděla na stáž do Francie. Prý abych se měla ke komu tulit a nebrala si tam nikoho jiného (vyjádřil to slovy:"Buď hodná!). Potkaňák se toho se mnou hodně nacestoval. POkusím se vložit foto od Mont Saint Michel.
 Osoba+Justýnka 07/09 


Re: Krysa z Ikey 

(16.1.2009 14:00:43)
 Osoba+Justýnka 07/09 


Re: Krysa z Ikey 

(16.1.2009 14:04:28)
 Osoba+Justýnka 07/09 


Re: Krysa z Ikey 

(16.1.2009 14:07:04)
 Marketa, dva kluci 
  • 

Mazlik 

(16.1.2009 12:35:54)
My mame od narozeni latkovou plenku. Rikame ji mazlik a malej ji ma vsude s sebou. Dokonce i do vany :-) Vyhoda je, ze jich mame dost a muzem je stridat.
 Silva 
  • 

Re: Mazlik 

(16.1.2009 12:59:24)
Tak koukám, že jsme na tom podobně :)
 silva 
  • 

Látkové plínky 

(16.1.2009 12:54:44)
Moje tříletá dvojčata mají jako nejoblíbenějšího mazlíka látkovou plínku. Obě holky s nimi spí, jedna má na plínce díru (takže se vždy shání po "plínečce s jámou"), chodí s nimi jíst, na záchod (plínka taky občas vyrobí bobek) a ačkoli byl několikrát učiněn pokus o výměnu za nové, nezadařilo se. Plíny se samozřejmě nesmí prát, pak totiž prý už vůbec nevoní a nejsou použitelné. Párkrát jsem je do pračky propašovala a večer si užila několikaminutový pláč, že to nejsou jejich plínečky, ale úplně cizí. Tak jsem rezignovala a plínové mazlíky peru opravdu jen v případě, že si je návštěvy začnou plést s hadrem na podlahu.
 lklasinka 


právě jsem došila 

(16.1.2009 14:50:51)
právě jsem dozašívala našeho mazlíka,tak mě článek pobavil, musela jsem ho už i docpat, je už opravdu "jetý" syn s ním je všude už 5 let, te´d je nemocný tak pejsek taky ,tak jsem mu musela ušít peřiny a vyrobit mu přenosnou postýlku z obdelníkového kyblíku od pracího prášku,aby ho mohl přenášet v leže, malý na ni celé dopoledne maluje barvama na sklo aby ji měl pejsek hezkou a já mám svatý pokoj.~z~
 Marketa, dva kluci 
  • 

Re: Látkové plínky 

(16.1.2009 20:37:39)
Jojo, ja pro jistotu prala hnd od zacatku a tak to ted nevadi :-)
 Hanik + 2sluníčka 


Re: Látkové plínky 

(18.1.2009 20:02:36)
máme také - dcerka 1 rok má také plinku (ale pokaždý ji někam mrskne,takže má pořád nový a nový, takže je to OK.) ale náš stařší má přes 2 roky, ten má košilku (je to klasická dětská košile z HM ve vel. 74) no a to je mazlík, tahá ji všude a jak je dlouhá , tak ty rukávy sou furt špinavý, no hrůza, a mazlí se hlavně s knoflíčkem na rukávku :-)) .... nyní snad po x měsícách si jej nechá vyprat (dlouho to nešlo, ale nyní je rád že je košilka čistá a voní práškem :-)))
hanka
 teta 
  • 

Taky máme! 

(16.1.2009 16:12:44)
Moje devatenáctileté, dvoumetrové ňuňátko chová odjakživa v posteli bleděmodrýho hadrovýho tvora, zvaného Bublina. A zaplaťpámbu za něj, neb pohrůžka brachiálním násilím - na Bublinovi! - při nějaké té neshodě vždy zabere, a původně zle nerudný mladý pán se v okamžiku mění zpátky v roztomilé ňuňátko...Stačilo jednou jedinkrát Bublinu přiškrtit, a holomek na to zjevně do smrti nezapomene. :-)
 Zajdulka 


Muchlínek 

(16.1.2009 19:52:48)
Můj syn si takhle na spaní oblíbil obyčejnou hadrovou plínu. Spojení plína + dudu bylo nepostradatelné. Když se nám povedlo odbourat dudlík, odložil i plínu. Dceru už jsem na plínu naučila cíleně, takže taky máme "dudu a pínu". V nejbližší době plánuju oddudlíkování, tak jsem zvědavá. Ale krysu má starší v posteli taky a ještě hada z Ikei ~;)
 enulka 
  • 

krysa 

(16.1.2009 20:26:13)
také máme doma Krysu Vasilisu...dostal ji od strejdy a nejlepší je na ní ocásek...pokoušela jsem se vymněnit mu ji za muchlínka ušitého doma ručo a nene...náš ňunínek se nedá...
PS:Mimochodem látkové pleny mu nechutnají a dudel taky ne.Takže mi výběr stížil :-)
 Simeona a 3 


Re: krysa 

(16.1.2009 21:15:32)
Tak naše dítko je nevěrník a své oblíbence střídá - nejoblíbenější plyšák je František z Kouzelné školky (dostal ho v 7 měsících k Vánocům), jednu dobu to bez Františka nešlo. Pak bylo období, kdy trval na tom že bude spát s angličákama (museli jsme limitovat, max. počet byl 5), pak McQueen. Teď to jsou dinosauři, nejoblíbenější je Spinosaurus, klasická umělohmotná figurka s poměrně ostrými hroty za dvacku. Kdo ví co to bude příště ?~;)
 Zajdulka 


Re: krysa 

(17.1.2009 12:27:28)
Jo, naše krysa se taky jmenuje Vasilisa ~t~
 PetrusaV 


Re: krysa 

(19.1.2009 8:46:54)
taky já máme, taky Vasilisu :-)
 Lendaba 


deka Žlutka 

(16.1.2009 21:41:50)
Můj syn má žlutou deku, "Žlutku". Nejen, že s ní spí, ale tahá ji všude s sebou. Deka už byla ztracena na křižovatce, naštěstí pak nalezena. Také ji přejel náklaďák - míchačka. Spadla do kvetoucího rybníka. Vše zatím přežila, jen se stále více a více podobá hadru na zem. Deku naše mládě dostalo asi v půl roce, po dalším půl roce jsme zjistili, že to bude asi "ta pravá" a od té doby sháníme stejnou, zatím bezúspěšně. Babička již dva roky pravidelně navštěvuje obchod, kde byla původní deka zakoupena, stále marně. Jen už tam na ní poslední rok prý koukají trovchu divně. :-) A zatím se nám ve skříni hromadí deky "skoro" stejné. Naštěstí si alespoň občas nechá vnutit jednu z nich, deku "Zajíčkovku" a tak "Žlutku" můžu vyprat. Nejhorší byla letní dovolená, deka po čtrnácti dnech v přírodě a bez pračky vypadala, no fůůůj.... Ale doufám, že časem deka bude bydlet jen v posteli a vydrží přijatelná déle než hodinu po vyprání :-))
 LeeAnne, 2 děti (8+2) 
  • 

Aškava 

(16.1.2009 22:17:21)
Tak u nás se ta závislost jmenuje "Aškava" - je to moje saténová košile - už je samý flek a je pěkně odrbaná. Praní je téměř neproveditelná věc a vždycky jak na něj dojde, neobejde se to bez protestů. Naštěstí rychle schne. Když se potřebuje naše dítko uklidnit nebo když má jít spát nebo se potřebuje přikrýt - tak jedině aškavou. Žmoulá jí mezi prsty a palec druhé ruky v puse. V noci se kolikrát vzbudí, protože nemůže po tmě najít aškavu. Někdy jí už jí proklínám, někdy si říkám, ještě že existuje.
 Petrajda 


My jsme bez muchlínků 

(16.1.2009 23:44:38)
Tak já jsem s muchlínky doma neuspěla. S pravými muchlacími hračkami nebo látkovými plenami na hraní vůbec, ještě tak jednu dobu měl starší syn v oblibě moje pruhované triko, se kterým spal zhruba do dvou let, ale to ho už dávno přešlo. Mladší se nechytil na nic.

A já bych docela ráda - ze zkušenosti au pair vím, že to může být pro děti taková útěcha, v MŠ jim to může pomoct třeba při spaní. U nás se učitelky divily, proč mu s sebou nic nedám, že si tam může vzít oblíbenou hračku - no, ale přece mu nebudu dávat oblíbené podlahové puzzle nebo stavebnici.
 Káťa a škubánci 


Re: My jsme bez muchlínků 

(18.1.2009 22:46:54)
Náš chlapeček taky nemá žádného plyšového oblíbence, zato chodí spát s autíčkama. Pokud jsou malá tak to jde. Horší je to když si jich nabere do postele 5 větších a pak s tím přijde k nám v noci a říká manželovi: tatínku šoupni se nevejou se mi sem auta...
 veveruskaa 


taky krysák 

(17.1.2009 13:40:01)
My máme doma taky krysu, vlastne krysáka, mame ho od te doby co jsme se vzali. Jmenuje se Hubert, pred rokem jsme mu koupili brachu Herberta, bohuzel, darovali jmsme ho manzelove mamce k narozeninam a a to jsme nemeli delat, protoze pejsanek Brocek, ktery sio ho dlouho nevsimal, byl jsednou zavren do obyvaku, aby neotravoval navstevu..... a bylo po Herbertovi. pred mesici jsem ukecala manzela, ze koupime mamce 2.krysaka.... Nakonec jsme si ho nechali, jmenuje se Herbert II., je trosku tlustejsi nez Hubert, ktereho jsem tez (pres manzelovy protesty, ze se v pracce utopi a ze nebude moct dychat) uz vyprala... ~y~ zdarne to vsecko prezil, a ted kdyz jsem odjela na delsi sluzebni cestu, tak jel Hubert se mnou v kabelce, Herbert II. zustal doma s manzelem. Tak vidite, vyhrajeme si i kdyz jsme prozatim bez deti a hadejte co bude jejich postelovy mazlicek?????
 Šárka, syn 20 měsíců 
  • 

mudlánek 

(17.1.2009 14:33:43)
Také máme mudlánek !!! a bez mudlana se nejede nikam, na hory, k babičce , do auta, běda jak bysme ho někde zapomněli ! Měl ho pověšený jako dekoraci když byl mimi, takové malé srdíčko polštářek a když se začal pohybovat tak si ho sám strhnul a usíná jedině s nim a s prstem v puse, dudlík jsme nikdy neměli,protože máme mudlánek, tak doufám že s nim nepůjde i na první rande v 15.ti je totiž už dost ošoupanej a někdy se stydim s nim někam vyrazit, vypadá i po vyprání dost jetej :-)))
 Rennka 


Jéje, to nebylo špatné 

(17.1.2009 18:55:46)
udělat takovou galerii Muchlínků, Mudlánků a spol. Já tedy zatím nemůžu fotečkou přispět, protože nám jsou tři měsíce a ještě favorita nemáme, ale osobně jsem na ty vaše "ojetiny" docela zvědavá.
 Mamahotel 


Plyšáčci 

(18.1.2009 12:59:19)
Dnes 30-ti letý syn - měl v dětství k neomrzení "plyšového kladivounka". Tato ryba, avšak s puntíkovým motýlkem, nechyběla ani při jeho promocích!~l~
 MirkaM 


Re: Plyšáčci 

(18.1.2009 21:31:32)
O mazlících jsem četla článek už v těhu. Ale ani jedna z dcer si nic výrazně neoblíbila. A že jsem, zvláště té první, leccos podstrkovala. Naší domácností obíhá stádo plyšáků, ale nejvíc v kurzu jsou ti nejnovější.

Když vidím venku děcka s těmi "hrůzami", jak jste to tu některé nazvaly, tak vždycky vím, že je to ten miláček, bez kterého se nedá nikam jít:-))
 Eva, 2kluci 


Musím se smát.... 

(19.1.2009 0:24:08)
Musím se smát, hodně podobný, jako u nás!!! Starčí se mazlil s plyšákama, ale ten mladší (momentálně 16,5 M) - o narození místo hraček raděj dečku - larisku - dal by za ni život, nesmí chybět nikde, též ji ocucává a omuchlává a tahá všude po bytě - tudí značně umoulisaná za pár dní - též velmi velmi složitě vymýšlím, ja vyprat!!! Naprosto rozumím, o čem mluvíte!!! Navzdory všemu je to ale nádherné je vidět, jak takto malí dokáží vyvinout obrovský cit!!!!!!!
PS: Nám se momentálně ještě přidala zimní bundička a rukavičky (podobná funkce), dále zbožňuje své tepláčky, vestičku, mikinku, bačkůrky, ponožtičky......
 PetrusaV 


deka :-). 

(19.1.2009 8:52:02)
Můj starší syn taky měl deku, jednu doma, jednu u babičky. Do třílet, pak byla jednou vypraná na šňůře na balkoně a foukal děsnej vichr a deka byla pryč... (už byla fakt strašně hnusná a zašívaná. Naštěstí mi to prošlo). Teď nemá nic vyloženě bez čeho nedá ránu, ale jak jsem psala výše, taky máme krisu Vasilisu, tak občas chce tu a ještě má v posteli Šibala - hadrový panáček
 Renata ,kluci 7 a 2 
  • 

polštářek na kousky 

(20.1.2009 9:24:36)
Dobrý den , starší syn miloval svůj polštářek tak jak váše děti.Problém nastal , když se výplň rozdrolila.To jsme ještě vyřešili a dali do něj náplň jinou.Horší byl rozpadající se povlak.Když se ve třech letech rozpadl úplně , malý nestál o žádnou výměnu, takže jsme všude sebou vozili spoustu menších kousků povlaku.Bylo hrozné v noci je různě hledat po posteli a podobně.Postupně se postrácely ,některé i naším přičiněním.Nejlepší vydržel asi do 4,5 roku a nakonec i ten jsme uklidili na bezpečné místo a po několika dnech oplakávání byl klid.Asi před rokem při úklidu jsme ten poslední kousek našli,ukázali jsme ho už téměř 6ti letému synovi a čekala , že se zasměje.Místo toho s námi tenhle kousek strávil dalšího půl roku a syn byl nesmírně šťastný.Mladší má pro jistotu medvídky, asi 3 stejné, od malička všechny v postýlce.Jednoho miluje nadevše, ale vím , že když ho peru a podobně , je ochotný vzít si i jiného z nich
 Ivona,Klára 6,Tereza 2.5 
  • 

Re: polštářek na kousky 

(20.1.2009 10:18:49)
Už jsem zkoušela vyměnit náplň,ale neprošlo to.Taky máme Františka v podobně zuboženém stavu,ale Muchlínek polštářek nenahradí nic,ve spaní ho objímá a pokud se někde ztratí pod peřinou,nastává 3 světová.Ven naštěstí bere plyšáky co vypadají normálně a hlavně jsou odolné,tak se vybraný žabák taky realizuje
 Yitta 


Taky jsem měla.. 

(20.1.2009 23:25:03)
Za muchlíka - a to obyčejnou plínu..dorvanou, děravou..ale moji. Taky mám doteď na koleji svoji dětskou deku...dávali mě do ní coby mimino a doteď na ní spím :)

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.