| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Taky dobrá vánoční tradice

 Celkem 22 názorů.
 Winky 
  • 

Vodotrysky z očí 

(10.12.2008 23:45:05)
Teda pane Nágl, to nebyly slzy v očích, to byly přímo vodotrysky které jste mi svým článkem vehnal/vyhnal z očí.... Jak já vás chápu..... právě jsem dokončila čtvrtý plech cukroví - bohužel jsem se včas nepřihlásila do bratrstva žehu, mohla jsem zabodovat - poněvadž (též selháním lidského faktoru) zuhelnatěl..... a ten předtím mi taky provedl pěknou věc - vytvarované kuličky s půlkou mandličky se slily v cosi, co připomíná prošívanou deku :-( :-( Proto jsem se se slzou v oku uchýlila k PC a co to tu nečtu....Neuvěřitelné.
Tak na Vás i celou rodinu budu myslet až se tomu mému cukroví něco přihodí a nebudu si připadat tak zoufale neschopná :-)
Děkuji.
 Evís+3 ks 


Re: Vodotrysky z očí 

(10.12.2008 23:51:09)
Krásné jako vždy! ~s~~s~~s~~s~~s~~s~
 Lizzie 


Tuším,  

(11.12.2008 1:12:44)
že nám kdysi domácí čokoládu chladící se na plechu ve sněhu sežral pes - v horším případě, v lepším načal. Matná vzpomínka, ale zamrzelo to.
 metty, 3 kluci 


pes vs. děti 

(11.12.2008 12:04:57)
Taky jsem si dala jednou ven vychladit plech s piškotem. Umístila jsem ho na opravdu vysoké kamenné koryto a nepředpokládala, že náš malý pes se tam dostane. Dostal... Když jsem si udělala krém navrch a šla pro plech zjistila jsem, že půlka piškotu je sežraná a ve zbylé půlce jsou černé ťápoty od našeho pokladu. Nejhorší bylo, že děti se na koláč už těšily,a když jsem se sakrováním donesla ukázat plech manželovi, aby viděl, co jeho miláček provedl, tak kluci zcela vážně navrhovali, že ty černé ťapky vyříznou a zbytek sní, ten mladší, čtyřletý už běžel pro nůž...
 katka+katka 
  • 

Obdivuju, 

(11.12.2008 8:32:45)
že někdo na Vánoce peče. My toho máme už tak dost, bohatě stačí shánění dárků. My se vždycky zmůžeme akorát na to, že vánoční cukroví nakoupíme v supermarketu, příp. necháme vyrobit v cukrárně. A po Vánocích ho vyhazujeme zcela úmyslně:-) Já to nejím, manžel trošku a Káťa je občas donucena:-) Cukroví u nás jí ráda jen kočka Jája, jenže ta zase nezná míru, takže to před ní musíme schovávat.
 Lucka 345 


Cukroví 

(11.12.2008 9:16:00)
Včera jsem s dětmi vyráběla vánoční ozdoby ze samotvrdnoucí hlíny. Vyválí se to a vykrájí formičkama a samo to uschne a stvrdne. Po chvíli jsem zjistila, že synek užírá tu hlínu v domění, že už je to těsto na cukroví....~a~
 lklasinka 


Re: Cukroví 

(11.12.2008 9:20:02)
šikulka ~t~~t~~t~
 lklasinka 


Re: Obdivuju, 

(11.12.2008 9:19:03)
no já jsem upekla perníčky, aby si je děti 2,5 a 5 let mohly nazdobit, jsou fakt nepoužitelné, a te´d už se týden přemlouvám k upečení lineckého, ale asi z toho taky nic nebude, ~o~ nějak mě nechytá ta vánoční atmosféra. takže jsem rozhodla, že za peníze co bych vrazila do cukroví, nakoupím ovoce, stejně to sladké nikdo nejí, a ovoce sníme mraky. takže až přijde návštěva, dostane mandarinky ,pomelo.... a aby to vonělo vánočně zapálím u toho skořicovou svíčku~:-D,
 1.3Magráta13 


SBÍRKA 

(11.12.2008 10:05:31)
Navrhuji uspořádat sbírku vánočního cukroví pro Náglovic ~:-D
Tak pane Nágle, šup sem adresu... Stejně nevěřím, že letos budete jíst cukroví vlastní výroby~j~
 JaninaAdr 


Re: SBÍRKA 

(11.12.2008 11:17:58)
~t~~t~Tak smekám, u tohoto článku a dalších komentářů jsem se zasmála, naše cukrátka zatím vypadají dobře, včera jsme slepovaly a lepily on vlašský oříšek místo mandličky, takže u nás spíš neuvidíme to oné prasátko na Vánoce~t~~t~~t~
 Cindule 37 + 1 ještěrka (2 r.) 
  • 

Re: Obdivuju, 

(13.12.2008 0:21:53)
Možná, Katko, to cukroví nejíte právě proto, že je kupované. :-)
 katka+katka 
  • 

Re: Obdivuju, 

(13.12.2008 8:30:17)
Proč? Kamarádka peče a nepoznáš rozdíl. Každopádně já mám ze sladkého ráda jen rumové pralinky.
 markéta 
  • 

Re: Obdivuju, 

(13.12.2008 17:14:22)
Ten rozdíl je asi právě v tom pečení. Aspoň u nás (a očividně taky u Náglů) - v tom společném patlání, louskání, mazání a "tajném" olizování lžiček od polevy. Co to otočit - vynechat dárky a napéct cukroví? Rozhodně se vánoční atmosféra užívá v kuchyni líp než v narvaném obchoďáku.
 katka+katka 
  • 

Re: Obdivuju, 

(13.12.2008 20:04:31)
My jsme s manželem v kuchyni nemožní (vlastně spíš nebezpeční). Lepší Vánoce v obchoďáku (s tím, že se tam koupí jedna malá krabička cukroví), než Vánoce v nemocnici nebo domem v plamenech:-)
Jinak pro všechny, co nepečou, jeden postřeh - lepší cukroví je z Billy než z Globusu (aspoň to trvdí manžel, já sním za celé Vánoce tak jeden, dva kousky tak nevím)
 Meta 


Bacha na kočky 

(11.12.2008 12:38:05)
Vzhledem k tomu, že náš rezavý Garfieldek sežral letošní adventní věnec z perníku bez výčitek svědomí a učinil tak důkladně, jak je jeho 7-mi kg živé váhy vlastní, důrazně vás varuji před kočkami!!! I když cvičenými.
 Pája 6 


Re: Bacha na kočky 

(11.12.2008 20:27:57)
Tak to naše kočka je pravý opak, ozdoby nežere, ale sama se naaranžuje dovnitř, úžasný pohled. Adventní věnce máme dva, jeden ozdobený kočkou (chodí do něj i spávat), druhý klasický.
 Sona 
  • 

Re: Bacha na kočky 

(11.12.2008 20:52:02)
Pane Nágl,
vy mi vždycky uděláte svým článkem radost. Vydejte své pidipříběhy knižně. Myslím, že by se mělo pohladit víc lidí po duši.

Samozřejmě že tahle příhoda není ke škodolibému smíchu !

Jinak vánoce naštěstí nejsou o cukroví, že jo ;o)?
 Rapiti 


Re: Bacha na kočky 

(11.12.2008 20:50:42)
Jó, kočky jsou potvory. Moje sestra jednou dala nějaké pochutiny (už nevím, jestli to bylo cukroví) na stůl s tím, že pes tam nedosáhne a kočka to nežere. Jenže to netušila, jak taková zvířena umí spolupracovat. Kočka vyskočila na stůl a shazovala dobroty dolů a pes se spokojeně cpal.
 Evík + 1 kluk + 1 holka 
  • 

Naše kočka Žravka 

(12.12.2008 0:11:29)
No to jsem se zase nasmála! Máme doma jiz tak 20 let pejsky, letos jsme 5-ti letému jezevčíkovi pořídili kočičku. Teda, pořídili jsme ji s plánem, že bude lapat myši, ale vypadá to, že je doma aby se hafan nenudil (správná dvojka). A pokud před kočkou něco poživatelného neschováme, vše sežere. A pokud někdo kolem ní projde v okruhu 10 metrů, strašně mňouká u misky, asi nás brzo zavřou za týrání zvířat hladem . (posléze zjišťujeme, že jsme jí dali nažrat v průběhu 1/4 hodiny nezávisle na sobě 3 lidi, mňoukala, jako by nejedla od loňska).
Já osobně jsem ji přejmenovala na Žravku, což se docela doma ujalo :-))))
 katka+katka 
  • 

Re: Naše kočka Žravka 

(12.12.2008 8:42:41)
Známe, máme kočku a kocoura. Kocoura máme od jeho 14 dní, kdy jsme ho našli polomrtvého na zahradě, je "způsobně vychovaný":-), neloudí, baští jen ze své misky, jídlo ze stolu, z talíře by ho jíst nenapadlo. Pak máme kočku, tu jsme si vzali co by 3-letou z útulku, odebrali jí paní pro týrání (nedávala jí najíst apod.) a asi jí zbyla nějaká vzpomínka typu co kdyby mě přestali krmit, takže sní co vidí. Jí naprosto všechno, ale úplně všechno (meloun, brokolice, čipsy, cukroví, čokoláda...) a taky mňouká jako by jedla naposledy před týdnem. Krmíme pravidelně, hlady netrápíme, ale ona vždy předvádí takové divadlo, že návštěvy se nevěřícně ptají, kdy jste jí dali naposledy najíst? Ale stejně jsou to naše chlupatá zlatíčka
 Šárka+Dominička+pes+kočka 
  • 

Re: Naše kočka Žravka 

(12.12.2008 16:28:14)
Tak potvrzuji spolupráci mezi kočkou a psem. Máme fenku ridgebacka a kočku, kočka vžd, když je něco na stole, schodí a pes sežere. Loni nám sežrala adventní věnec, letos kupodivu přežil. Loni nepřežily mé slaměné ozdoby na stromečku, stromeček samotný jsme strojili čtyřikrát. Tak jsem taky letos zvědavá a napadají mě věci jako stromeček ukotvit do zdi a podobně.
Jinak článek super, moc jsem se nasmála. V dobrém, samozřejmě:-)
 jedna plus dvě 


Re: Bacha na kočky 

(12.12.2008 20:30:47)
Jojo, jsou to úúúžasný potvory. A vždycky překvapí. Jako Au-pair jsem měla v rodině kromě 3 dětí i kocoura Kóšku (pro vysvětlení - byla to skvělě praštěná rodina a zvířata měli pojmenované rusky, morče se jmenovalo Mórskaja Svíňka a volali na něj "Svini").Že mi sežere naprosto všechno sladké co upeču a někde nechám, i vařící, jsem zjistila brzy a dala jsem si pozor. Ale jednou... chystala jsem velké pečení na něčí narozeniny, což znamenalo velký hrnec rozehřátého tuku připraveného na výrobu polevy. Ještě moc horké, nechám trochu zchladnout.... Slyším strašlivý mlaskot! Odkud to může být? Správně ~q~ Kóška hltá plnou hubou, už je v půlce. Přála jsem mu aspoň průjem. Marně.
Ale na Vánoce to s ním bylo nahnutý. Sousedi měli venku v neckách kapry (ač v cizině, sousedka byla přivdaná češka). Jo, zabezpečené nějakým prknem, cihlou... ale 4 kočky z okolí si s tím společnými silami poradily. No řev šílený a vyhrožování smrtí jedem všem kočkám z okolí, tomu našemu nejvíc, byl identifikován. Ale naštěstí nakonec zůstalo u výhružek.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.