| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Taky dobrá vánoční tradice

 Příspěvky 110 z 22 [Dalších 12 >>]
katka+katka
  • 
13.12.2008 20:04:31
My jsme s manželem v kuchyni nemožní (vlastně spíš nebezpeční). Lepší Vánoce v obchoďáku (s tím, že se tam koupí jedna malá krabička cukroví), než Vánoce v nemocnici nebo domem v plamenech:-)
Jinak pro všechny, co nepečou, jeden postřeh - lepší cukroví je z Billy než z Globusu (aspoň to trvdí manžel, já sním za celé Vánoce tak jeden, dva kousky tak nevím)
markéta
  • 
13.12.2008 17:14:22
Ten rozdíl je asi právě v tom pečení. Aspoň u nás (a očividně taky u Náglů) - v tom společném patlání, louskání, mazání a "tajném" olizování lžiček od polevy. Co to otočit - vynechat dárky a napéct cukroví? Rozhodně se vánoční atmosféra užívá v kuchyni líp než v narvaném obchoďáku.
katka+katka
  • 
13.12.2008 8:30:17
Proč? Kamarádka peče a nepoznáš rozdíl. Každopádně já mám ze sladkého ráda jen rumové pralinky.
Cindule 37 + 1 ještěrka (2 r.)
  • 
13.12.2008 0:21:53
Možná, Katko, to cukroví nejíte právě proto, že je kupované. :-)
jedna plus dvě
12.12.2008 20:30:47
Jojo, jsou to úúúžasný potvory. A vždycky překvapí. Jako Au-pair jsem měla v rodině kromě 3 dětí i kocoura Kóšku (pro vysvětlení - byla to skvělě praštěná rodina a zvířata měli pojmenované rusky, morče se jmenovalo Mórskaja Svíňka a volali na něj "Svini").Že mi sežere naprosto všechno sladké co upeču a někde nechám, i vařící, jsem zjistila brzy a dala jsem si pozor. Ale jednou... chystala jsem velké pečení na něčí narozeniny, což znamenalo velký hrnec rozehřátého tuku připraveného na výrobu polevy. Ještě moc horké, nechám trochu zchladnout.... Slyším strašlivý mlaskot! Odkud to může být? Správně ~q~ Kóška hltá plnou hubou, už je v půlce. Přála jsem mu aspoň průjem. Marně.
Ale na Vánoce to s ním bylo nahnutý. Sousedi měli venku v neckách kapry (ač v cizině, sousedka byla přivdaná češka). Jo, zabezpečené nějakým prknem, cihlou... ale 4 kočky z okolí si s tím společnými silami poradily. No řev šílený a vyhrožování smrtí jedem všem kočkám z okolí, tomu našemu nejvíc, byl identifikován. Ale naštěstí nakonec zůstalo u výhružek.
Šárka+Dominička+pes+kočka
  • 
12.12.2008 16:28:14
Tak potvrzuji spolupráci mezi kočkou a psem. Máme fenku ridgebacka a kočku, kočka vžd, když je něco na stole, schodí a pes sežere. Loni nám sežrala adventní věnec, letos kupodivu přežil. Loni nepřežily mé slaměné ozdoby na stromečku, stromeček samotný jsme strojili čtyřikrát. Tak jsem taky letos zvědavá a napadají mě věci jako stromeček ukotvit do zdi a podobně.
Jinak článek super, moc jsem se nasmála. V dobrém, samozřejmě:-)
katka+katka
  • 
12.12.2008 8:42:41
Známe, máme kočku a kocoura. Kocoura máme od jeho 14 dní, kdy jsme ho našli polomrtvého na zahradě, je "způsobně vychovaný":-), neloudí, baští jen ze své misky, jídlo ze stolu, z talíře by ho jíst nenapadlo. Pak máme kočku, tu jsme si vzali co by 3-letou z útulku, odebrali jí paní pro týrání (nedávala jí najíst apod.) a asi jí zbyla nějaká vzpomínka typu co kdyby mě přestali krmit, takže sní co vidí. Jí naprosto všechno, ale úplně všechno (meloun, brokolice, čipsy, cukroví, čokoláda...) a taky mňouká jako by jedla naposledy před týdnem. Krmíme pravidelně, hlady netrápíme, ale ona vždy předvádí takové divadlo, že návštěvy se nevěřícně ptají, kdy jste jí dali naposledy najíst? Ale stejně jsou to naše chlupatá zlatíčka
Evík + 1 kluk + 1 holka
  • 
12.12.2008 0:11:29
No to jsem se zase nasmála! Máme doma jiz tak 20 let pejsky, letos jsme 5-ti letému jezevčíkovi pořídili kočičku. Teda, pořídili jsme ji s plánem, že bude lapat myši, ale vypadá to, že je doma aby se hafan nenudil (správná dvojka). A pokud před kočkou něco poživatelného neschováme, vše sežere. A pokud někdo kolem ní projde v okruhu 10 metrů, strašně mňouká u misky, asi nás brzo zavřou za týrání zvířat hladem . (posléze zjišťujeme, že jsme jí dali nažrat v průběhu 1/4 hodiny nezávisle na sobě 3 lidi, mňoukala, jako by nejedla od loňska).
Já osobně jsem ji přejmenovala na Žravku, což se docela doma ujalo :-))))
Sona
  • 
11.12.2008 20:52:02
Pane Nágl,
vy mi vždycky uděláte svým článkem radost. Vydejte své pidipříběhy knižně. Myslím, že by se mělo pohladit víc lidí po duši.

Samozřejmě že tahle příhoda není ke škodolibému smíchu !

Jinak vánoce naštěstí nejsou o cukroví, že jo ;o)?
11.12.2008 20:50:42
Jó, kočky jsou potvory. Moje sestra jednou dala nějaké pochutiny (už nevím, jestli to bylo cukroví) na stůl s tím, že pes tam nedosáhne a kočka to nežere. Jenže to netušila, jak taková zvířena umí spolupracovat. Kočka vyskočila na stůl a shazovala dobroty dolů a pes se spokojeně cpal.
 Příspěvky 110 z 22 [Dalších 12 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.