| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Svatební cesta

 Celkem 36 názorů.
 Mona, 1 dcera 
  • 

Katko, 

(16.6.2008 9:07:12)
zkus se na to podívat z druhé strany - možná nad vámi někdo drží ochrannou ruku a na tu svatební cestu opravdu jet nemáte...

Jinak pro mě je to hezké čtení a líbí se mi, že to bereš sportovně. Držím palce, ať jsou Káťa i manžel brzy fit a užijete si klasicky dovolenou aspoň na zahradě, ale v plném zdraví :-)
 JANINA 
  • 

Re: Katko, 

(16.6.2008 9:20:12)
SOUHLASÍM, HELE TOHLE FAKT VYPADÁ JAKO VAROVÁNÍ AŤ RADĚJI VÁŽNĚ NIKAM NEJEZDÍTE! JÁ UŽ BYHC TO RADĚJI VZDALA. NO NENÍ DOMA NA ZAHRADĚ TAKY CELKEM HEZKY, KDYŽ JSTE VŠICHNI ŽIVÍ, ZDRAVÍ A VCELKU????
 katka+katka 
  • 

Re: Katko, 

(16.6.2008 9:44:52)
na zahradě je báječně, taky si říkám, že ta svatební cesta je jen taková třešnička na dortu a hlavní je, že jsme všichni pořád spolu, ale kdo ví třeba se nám jednou skutečně povede odjet:-)
 Markéta, syn 6 l. 
  • 

Re: Katko, 

(16.6.2008 10:33:06)
Možná jsou to fakt nějaké "pokyny shůry", třeba by pomohlo neplánovat "svatební cestu" ale říkat tomu "exotická rodinná dovolená". My jsme svatební cestu měli hned po svatbě (která následovala po 8 letech vztahu), jeli jsme na dva týdny do vesničky pod Krkonošemi a vlastně celé dva týdny propršelo. Když jsme přijeli, proběhla první vlna povodní a když jsme odjížděli, byla druhá vlna, díky které bylo vůbec komplikované vesničku opustit (je víceméně na úrovni Labe). Ale bylo to moc hezké, například když si vzpomenu, jak jsem absolvovali výběh ze Svorové hory na Sněžku, protože bylo jasné, že té bouřce se nevyhneme, a jak jsme pak v té bouřce stáli se stovkou polských dětí pod střechou na Sněžce, a POD NÁMI se míhaly blesky.. No, někdo holt jezdí na Bahamy, někdo do Krkonoš.

Jinak je fascinující, jak děti dokáží zamávat s jakýmikoli plány - ale nám se ještě nikdy nestalo, že bychom na dovolenou kvůli chorobě dítěte neodjeli. Zato se nám mnohokrát stalo, že jsme odjeli, vybalili, zabydleli chalupu a za dva dny se vše zase pakovalo, tu kvůli angíně, tu kvůli odpornému kašli s horečkami atd. atd. Jen ty neštovice letos prcek dostal PŘED prázdninami, už je vyloupaný a šel do školky, čemuž se upřímně divím. Vypadá tedy jako kdyby do zad dostal dávku samopalem (no tak teda samopálkem), pro chorobu si vybral možná nejteplejší týden z celého roku, ale není to o prázdninách.

Tak ať se malá ani tatínek neškrábe a přeji pěkné léto.
 babi_ 


Re: Katko, 

(16.6.2008 12:46:11)
Vzhledem k tomu, že plánovaná svatební cesta generuje vždy průšvih, navrhuju (společně s Markétou) neříkat tomu svatební cesta. Přelstít osud nenápadným "ozdravným" či "poznávacím" pobytem, zájezdem... maximálně "romantickou dovolenou". Teprve po zdárném průběhu prohlásit akci za "svatební cestu"´;)
 Izabelle 


Re: Katko, 

(21.6.2008 22:47:41)
Katko, tam pojedete neboj! Taky trosku verim na neco jako "osud" a pokud vam to proste do ted nevyslo, tak by jste se o to nemeli pokouset... Ale na druhou stranu si myslim, ze ono to prijde jaksi samo a jaksi necekane a urcite skoro ve chvili, kdy uz to budete vzdavat! Takze jak pises - nadeje umira posledni :-)
Jinak velmi mily clanek!! Dekuji!! :-)
 Evelyna 
  • 

Re: Katko, 

(16.6.2008 22:38:33)
Milá Katko, taky jsem toužila po svatební cestě, ale
brát jsme se museli a pak jsem dělala dálkově školu a tak naše svatební cesta byla až po 23 letech.Přiznám se že jsme jeli poprve bez dětí a k moři, byl rok 1993 a vybrala jsem cestu do Chorvatska.Celou cestu mi bylo špatně,mužovi se nelíbilo skoro nic tak jsme se hádali pro hlouposti
a tak naše svatební cesta málem skončila rozvodem.
Nyní muž jezdí s partou do Norska na ryby a já s kamarádkama za teplem k moři.Letos jsme jeli na
Slovensko dp termálů a naše staré kosti i naše již prošedivělé hlavy si krásně a v klidu odpočinuli.
Takže se dá stihnout vše i na stará kolena.
 lklasinka 


Re: Katko, 

(16.6.2008 15:35:56)
tak přesně na tohle jsem myslela, když jsem četla článek, asi ten nahoře ví, proč nemáte jezdit. Co kdybyste příští rok jeli raději na rodinnou dovolenou, než na svatební cestu? třeba se ta smůla zlomí. vždyť doma je taky krásně
 zuzkasim 


Děkuju pěkně 

(16.6.2008 21:14:28)
Tak ti dík. Jsi jako moje kamarádka, která prohlásila, že s neštovicema přece můžou normálně ven, vždyť je dobré nakazit co nejvíce dětí, aby nemoc prodělali v co nejmladším věku. Nejsem si jistá, jestli nakazit kojence je nejlepší nápad, nemluvě o tom, že např. my máme teď taky před dovolenou a nebyla bych vůbec ráda, kdyby mi zrovna teď děti onemocněly vcelku zbytečně (kvůli něčí bezohlednosti). Neštovice jsou infekční nemoc a proto si myslím, že nemocní mají být po dobu možné nákazy v izolaci - tedy doma.
 Zdenka 
  • 

Re: Děkuju pěkně 

(16.6.2008 23:27:21)
Schválně bych to teda nedělala, ale moje ségra se kdysi osypala, když jsme jeli autobusem do Chorvatska (tenkrát ještě přes Maďarsko, jelo se 2 dny). Mami z toho byla nešťastná, ale všichni spolucestující byli v pohodě, že to vyjde akorát tak, že se děti osypou po návratu z dovolené :-)
 Lenka, dva certi 
  • 

Re: Děkuju pěkně 

(17.6.2008 6:20:46)
Ahoj, bohuzel se tento jev strasne moc rozsiril, ze maminky chodi s jeste infekcnima detma ven, ale protoze se deti citi dobre a nebavi je to doma, hura nejlepe do detskeho koutku napr. v bauhausu. to se nam stalo prave necely mesic pred odjezdem na dovolenou. Nestovice byly vsude, kam jsme se podivali. U znamych, ve skolce, pak i v obchodech. Trnula jsem, jestli odjedeme na vytouzenou dovolenou, nastesti dopadla, uz jsme doma. Priste uz kupuji jen na last minute, ty nervy za to nestoji, kdyz ma clovek doma dite, nikdy neni jistota, ze to do odjezdu nestihne ochoret.
 katka+katka 
  • 

Re: Děkuju pěkně 

(17.6.2008 7:23:52)
souhlasím, ven se Káťa i taťka podívají, až budou v pořádku. I když kamarádka mi volala, že je to škoda, že to mají na zač.léta, kdyby to prý bylo na podzim, tak se s dětmi staví, ať to chytí jako malé:-) Ona měla neštovice až v 26 letech a prý to bylo utrpení. Ale manželovi je 39 a jako utrpení to zatím neprožívá, dokonce má prozatím míň neštovice než Káťa.
Jinak teď bych k moři nejela i ze "sobeckých důvodů" - doktorka Káťě letos sluníčko skoro zakázala, aby jí nezpigmentovaly jizvy.
 martina 
  • 

Re: Katko, 

(25.6.2008 0:47:50)
Jet s neštovicema na dovolenou, no to je teda pěkná blbost - promiň. Nejen proto, co tady psaly holky, že je to krajně nezodpovědné vůči ostatním dětem, o kojencích a dospělých s osabenou imunitou ani nemluvě. Hlavně to je nezodpovědné vůči samotnému nemocnému dítěti! Neštovice jsou virového původu a i když se to nezdá, je to docela zátěž na tělíčko a důrazně se doporučuje ještě po oloupání minimálně 10 dní zůstat doma v klidu, než se tělo dá zase do pořádku. My to u dětí podcenili a odjeli na hory už po týdnu od uzdravení, a pak jsme promarodili měsíc a půl v kuse!! Takovým tím typickým - 37,3°C, rýma, únava, dva dny dobrý a znova - prostě oslabená imunita. Od pediatričky jsme dostali skoro vynadáno, jestli nám ty hory za to opravdu stály (nestály).
 Dita, Matyáš 08,Kiki 11 


Z ÚPLNĚ JINÉHO SOUDKU 

(17.6.2008 14:07:50)
Ahoj Katko, sice se to Tvého článku netýká, ale týká se to Tvé reakce na můj příspěvek v jiné diskuzi, šlo o koupání dětí a neodpustím si jednu poznámku. Tady píšeš jak se Tvoje Katka osype snad po čemkoliv a proto že nekoupete v dětských koupelích apod.,ale v čisté vodě, jak jsou všechny ty přípravky nezdravé. Připadá mi tedy dost neobjektivní hanět dětskou kosmetiku bübchen, kterou koupu a ošetřuji prcka já a dávat za příklad, jak se Ti po ní dítě osypalo, kdybych se tady nedočetla, že má Káťa alergii na kdeco,tak bych se asi jako většina mamin co třeba dá na rady starších a zkušenějších, bála, že ta kosmetika může být vážně nějak alergizující...no aspoň nyní vím, co si o Tvých reakcích na mé příspěvky mám myslet.

No a co se týče článku, možná, jak tu píše kdosi předemnou, byste neměli na tu dovolenou jezdit, třeba vám opravd není souzena a všechno co vám v ní dosud bránilo mělo nějaký důvod, ovšem to nezjistíš, pokud na ní nikdy nepojedete:)
 Dita, Matyáš 08,Kiki 11 


Re: Z ÚPLNĚ JINÉHO SOUDKU 

(17.6.2008 14:19:24)
Katko omlouvám se převelice, moje poznámka patří Lassie66, nemáš lassie náhodou alergičku?Fakt promiň
 zuni 


Katko, 

(16.6.2008 9:11:20)
povzbuzení: taky jsme nejeli na svatební cestu (zaplatit by se dala, ale svatba byla dosti narychlo a tak jsme to nechtěli hrotit). Jsme spolu skoro dva roky a o náhradě zatím neuvažujeme. Možná lépe, aspoň nám to nebude líto :-p ach jo
 citronek 
  • 

Re: úsměvná realita 

(16.6.2008 9:29:35)
Moc gratuluji ke krásnému článku. Jako by mi mluvil z duše. :)
Na druhou stranu,kterému páru se poštěstí jen na první svadební cestu při 50letém výročí svatby? :))Takže nezoufej,budete první. :))
 Mapik+Betka+Fili 


preju rychle uzdraveni! 

(16.6.2008 9:26:35)
Ahoj Katko, teda tolik smuly, to se hned tak nevidi. Ale preju, aby jste se dali brzy dohromady a odjeli na tu nejuuuuuzasnejsi svatebni cestu uz bez jakychkoliv jobovek.

Ja na tu nasi vzpominam moc rada, i kdyz taky nezacala uplne idealne - na tyden pred svatbou, kdy jsme svazeli rodice z pulky republiky, jsme dali psa do psiho hotelu a vyzvedavali ho az cestou na svatebku - no a tesne pred vyjezdem z toho statku nam zapadlo kolo do rygolu, malem jsme ho urvali. Nastesti to byla jedina spatna prihoda - svatebka na Sumave byla uuuuuuzasna - denne jsme nachodili tury cca 20 km a vecery - no jako na svatebni ceste:-)
 katka+katka 
  • 

Re: preju rychle uzdraveni! 

(16.6.2008 9:42:50)
Děkuju, manžel teď vytyčil jasný cíl - budeme se snažit stihnout to do důchodu. Ale kdyby to nevyšlo, tak si říkám, že svatební cesta dvou důchodců musí být taky romantika:-)
 Kája79 


:) 

(16.6.2008 11:39:07)
Katko, mile napsaný článek....alespoň se máte stále na co těšit, ne?:)
 Jíťa 
  • 

Taky jsme nebyli na SC 

(16.6.2008 11:36:17)
i když jsme byli na pár rodinných dovolených, za svatební cestu to nějak nepovažuju.
Já si představuju svatební cestu někam do malýho hotýlku, mimo jakoukoliv sezonu (aby tam bylo méně lidí) a hlavně bez dětí. Je úplně jedno jestli to bude u moře, na horách, nebo u tří louží - jde o to, abychom byli spolu sami a užili si delší bezstarostnou romantiku, jako je večeře při svíčkách, posezení pod hvězdami, společná sauna nebo vířivka apod.
Jenže máme hospodářství, takže to zatím taky nehrozí. Ale aspoň se máme pořád na co těšit!
 Jíťa 
  • 

Taky jsme nebyli na SC 

(16.6.2008 11:36:43)
i když jsme byli na pár rodinných dovolených, za svatební cestu to nějak nepovažuju.
Já si představuju svatební cestu někam do malýho hotýlku, mimo jakoukoliv sezonu (aby tam bylo méně lidí) a hlavně bez dětí. Je úplně jedno jestli to bude u moře, na horách, nebo u tří louží - jde o to, abychom byli spolu sami a užili si delší bezstarostnou romantiku, jako je večeře při svíčkách, posezení pod hvězdami, společná sauna nebo vířivka apod.
Jenže máme hospodářství, takže to zatím taky nehrozí. Ale aspoň se máme pořád na co těšit!
 DENISA 
  • 

Re: Taky jsme nebyli na SC 

(17.6.2008 1:35:04)
Ty zkratky jsou srandovni - ja taky nebyla na SC (svatebni ceste), ale mnohokrat na SC (sluzebni ceste).
 Insula 


nic si z toho nedělejte 

(16.6.2008 13:08:40)
Myslím, že to ještě stihnete. Ale být na vašem místě, tak bych to takhle neplánovala. Prostě bych to vzala narychlo, aby vás nemohlo nic "překvapit". :-D
Mimochodem neštovice se prý dají mazat i genciánou.
 lklasinka 


Re: nic si z toho nedělejte 

(16.6.2008 15:44:29)
jo to dají, malého tekutý pudr ještě víc dráždil, pořád si to loupal, tak jsem vzala velkou štětku a celého ho natřela na fialovo, to už ani nešlo puntíkovat, dostal neštovice na první narozeniny.
Ta fialka mi připadala mnohem lepší
 *Niki* 


Svatební cesta, 

(16.6.2008 13:51:05)
Katko, tak my jsme manželé teprve 5 let, ale mám takového tucha, že na svatební cestu taky nikdy nepojedeme... stále jsem těhotná nebo mám miminko, takže následující 2-3 roky to nehrozí ani náhodou. Ale do důchodu to jistě stihneme :-)
 Jarka 
  • 

Svatební cesta 

(16.6.2008 14:40:28)
Letos s manželem oslavíme 30 let společného života. Na svatební cestě jsme byli po 20 letech, protože jsme se brali když byl na vojně, pak přišlo první mimčo - já s ním dopoledne z porodnice a muž odpoledně z vojny. Tak jsme se nejdříve učili všichni dohromady spolu žit + ještě náš dědeček. Pak přisly další 2 robátka, na dovolenou jsme jezdili všichni a teprve, když už jim bylo nad 15 a domluvili jsme se, že teda fakt už s námi nepojedou, tak jsme si vyrazili na tu naši opožděnou svatební cestu. Představa byla, ale skutečnost byla úplně jiná.
Rybník, pár chatek na kraji lesa, nádherné počasí, v postelích ještě drátěnky a prkna, ale nám to vůbec nevadilo. Bylo to úžasné a my na to vzpomínáme možná víc, jak na nějakou exotiku.
Tak držím palce, aby i vám to jednou vyšlo. Ale ta zahrada není taky k zahození.
 Miky - děti 5,5 a 3 
  • 

Osud 

(16.6.2008 18:38:00)
Katko, možná to tak má být. Řekla bych, že se "osud" či jak to nazvat vyjadřuje jasně. Nejspíš byste nikam jet neměli. Ale třeba je to jen strašně nepravděpodobná shoda okolností :-)
 - 
  • 

je mi vás líto 

(17.6.2008 12:23:41)
ono manželství bez svatební cesty není ono...co by jiní za vaše štěstí dali
 JanaSk. 


Lepší je neplánovat 

(17.6.2008 13:22:39)
Teda vy máte ale smůlu, není lepší nic neplánovat? Dát si termín dovolené s manželem stejný, pak jeden den vybrat last minute a sbalit se a druhý den huráááá na dovču?? Ale při vašem štěstí by se něco přihodilo i tak, že?? :-))
Tak vám moc přeju, ať vám ta svatební cesta ve třech vyjde už co nejdřív :-)) Mějte se hezky Jana
 Helena 
  • 

zbytečné starosti 

(17.6.2008 14:34:55)
Proč si lámat hlavu nad tím, co už je stejně dávno pryč? Svatební cesta je cesta těsně po svatbě. Pak už je to jen cesta. Přeji vám ještě hodně krásných cest. Helena
 Draci mamka 4+1 


Katko, 

(17.6.2008 16:51:59)
my jsme manželé 10 let a také jsme neměli svatební cestu, dokonce ani svatební noc, ale nevadí nám to :o) Máme jeden druhého a krásné a úžasné čtyři děti. Tak se netrapte termíny a užívejte se navzájem .o)
 ina 
  • 

dráčci 

(25.6.2008 0:54:33)
Počkej, neměli jste svatební noc a máte čtyři dráčky?? :-D
 JiBi* 


Katko, 

(17.6.2008 21:24:36)
ten článek se ti fakt povedl :-). Ale asi se to veseleji čte, než žije.

Jinak taky máme v listopadu společných 20 let...tím ale veškerá podobnost končí, začínaje už tou svatební cestou, na kterou jsme si vyrazili Tater hned druhý den po svatbě - to byla tak největší exotika, která se v te době dala realizovat.
 MarkétaK.+m 
  • 

To se máme na co těšit:-) 

(20.6.2008 17:22:50)
Opravdu ze života, my jsme s manželem svoji jen pár měsíců, naší svatební cestu jsme si plánovali někde pod stanem v čechách, nebo na Moravě...ale protože jsme v naději cestu jsme odložili s tím, že pojedeme příští léto ve třech (mrňouskovi bude rok)....tak teď nad tím Tvým příspěvkerm tak přemýšlím a říkám si zdali se nám to vydaří?!? Ale těším se na všechno co přijde, i kdybychom se na svatební cestu měli dostat až coby staříci:-) Vám všem přeji pevné zdraví a věřím, že vše je jak má být, takže máte-li někam vyrazit, stane se tak....mějte se a ať už budete cestovat kamkoli a kdykoli šťastnou cestu!!! Markéta s rodinou
 jájapája 


svatební cesta 

(5.12.2013 19:59:21)
tak my na svatebku finálně poletíme na Mauricius... vybrali jsme ho z důvodu, že už nějakou dobu sleduju fotky od Blue Mauritius na fb a fakt mě to nadchlo. jsem zvědavá, zda realita bude stejná, ale fakt to tam všichni chválej. tak se těším

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.