| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Cyklorodiče a cykloděti

 Celkem 222 názorů.
 fisperanda 


Pro nás nepraktické 

(4.9.2007 10:36:45)
Bezva článek, manžel je zdatný cyklista a často vyjíždí s dcerkou na výlety, oba dva jsou moc spokojení. Za tímto účelem má vzadu sedačku a je to pro nás nejlepší řešení.
Vozík mi přijde nepraktický z toho důvodu, že pořádně nevím, co se tam děje. Zatímco s dítětem v zadní sedačce se dá komunikovat, případně ho "nahmatat" a zkontrolovat, u vozíků mi tahle možnost chybí. A ta cena je naprosto šílená, to už mi přijde fakt jako výstřelek "šlechty". Myslím si, že je to prostě jenom další z módních trendů, který se dlouho neudrží, protože nemá žádné extra výhody.

Ale proti gustu... autorovi přeju hodně spokojených vyjížděk a spokojené děti - a ve finále ono je vlastně jedno, v čem dítě jede, hlavně že se koná výlet, ne?
 Lassie 
  • 

Re: Pro nás nepraktické 

(4.9.2007 10:47:28)
Fisperando, kdo hledá, najde. Já vozík vydražila nový na ikup.cz za 2 400,- i s dpravou :-). A je super, i když ho nepoužíváme moc často.
 fisperanda 


Re: Pro nás nepraktické 

(4.9.2007 10:52:58)
Tak to už je o něčem jiným. :o)
 smetule,T06/06,L02/08,M04/10 


Re: Pro nás nepraktické 

(5.9.2007 16:56:15)
fisferando on tu pisatel zapomněl i na vozíky české značky Azub,jejich cena je kolem 5-6ti its, sice to také není málo,ale za ten komfort pro prcka to stojí.Většinou jezdíme ve dvou,takže ten druhý bez vozíku neustále kontroluje prcka.Já ted absolvovala s vozíkem týdenní pobyt na Šumavě, a bylo to super. Když děcko ve vozíku usne, tak si tam spokojeně chrupká a já když potřebuji třebas zastavit na vykonání potřeby, tak nemusím řešit co skolem a sedačkou, kde spí děcko.Když někdy vidim ta vylomená děcka v sedačkách, tak teda chudák jejich páteř.
 ANDY, 2 deti + 12.TT 
  • 

Re: Pro nás nepraktické 

(4.9.2007 11:02:04)
Také jsem nebyla fanda do voziku - cyklosedacka staci, ale jen do te chvile, kdy jsme si ho na vikend pujcili od znamych...no proste jsme pak do tydne měli vlastni- je to absolutni komfort pro vsechny- deti si během vyletu hovi, hraji, svaci,spi a při tom jsou chraneni před destem, vetrem nebo sluncem a rodic cyklista neresi problem se stabilitou, protože vozik v tomhle smeru nemá na jizdu vliv a dále odpada i problem se zavazadlem- do voziku se vejde vse :-) a cena? Polohovaci cyklosedacka se prodava za 2500,- nejlevnejsi varianta dvoumistneho voziku stoji 5900,- a tahle castka nam za tu spoustu krasne a pohodlne stravenych chvil opravdu stoji :-) Takze po sve zkusenosti vsem doporucuji, aby si to aspon jednou zkusili!
 ANDY - 2 deti + 12. TT 
  • 

Re: Pro nás nepraktické 

(4.9.2007 11:10:29)
jeste jsem zapomnela dodat,ze zrcatko vsazene do riditka (poridite za 50 Kc) vyresi i vas prehled o tom, co se ve vozicku s vasim mrnouskem deje :-)
 Dana 
  • 

Re: Pro nás nepraktické 

(4.9.2007 11:39:10)
Ono kdybyste vyzkoušeli přívěs za kolo, tak dítě už do ničeho jiného ani nedáte! A když někdo má kola jako své hobby, tak dítě může pohodlně jezdit s rodiči. My už takto jezdíme 4.sezonu, takže cena se pak nezdá tak vysoká a s přívěsem jezdíme každý víkend. Cena je sice vyšší, ale stojí to za to!
 Jana (Lukáš 6/03,Martin 8/05) 


Re: Pro nás nepraktické 

(4.9.2007 13:30:55)
Vozik je suprovy, nemuzeme si jej vynachvalit.
A to jezdime docela dost (ne tolik jak Danca, vid? Ahooooj...), ale za letosni sezonu mame najeto skoro 500 km. Martin jak vidi, ze se vozik rozklada, sedne a krici "JEDU, JEDU"... Lukase mam na tyci, sem-tam jede sam (diky trailgatoru se naucil docela brzo drzet rovnovahu - na jare jsme zacali s tyci a v cervnu uz umel sam bez kolecek - akorat je trosku linej :-DDD).

Jedina vec, co mi momentalne vadi - kdyz jsem treba sama na chate s detma, tak muzeme vyrazit pouze kousicek, co nas lenoch uslape sam, protoze za jedno kolo proste vozik i tyc nezaprahnu (nemluve o tom, ze bych je neutahla :-DDD).

Dani - jedete na sraz?
 Dana 
  • 

Re: Pro nás nepraktické 

(4.9.2007 13:43:35)
Ahoj Jani, to víš že jedeme!!! A zlanaři jsme i další známé, kterým se nedávno narodilo miminko. A co vy, jedete??? Jinak jsem někde na netu už viděla fotku, jak má táta připevněný trail gator a za ním ještě přívěs .-))). (ale to už je hooodně nebezpečný).
 Dana 
  • 

Re: Pro nás nepraktické 

(4.9.2007 13:45:53)
Jinak my se narveme všude, v článku jsme zmíněni i my a odkazy na naše videa, s Havránkem totiž jezdíme na cykloakce .-))). Tímto zdravím i Honzu .-)).
 honza 
  • 

Re: Pro nás nepraktické 

(4.9.2007 15:13:41)
Když už jsme u toho, tak všechna videa uvidíte zde: http://www.youtube.com/view_play_list?p=D9260052F7DDEB5A

Snad ten odkaz nějak projde. Tímto zdravím Šťastné ;-) a těším se v sobotu na viděnou (mohou se samozřejmě přidat i další zájemci): http://havranek.dolnipovltavi.cz/?p=101 .
 Lassie 
  • 

Re: Pro nás nepraktické 

(4.9.2007 15:19:39)
Škoda, že to máme celkem z ruky...
 Dana 
  • 

Re: Pro nás nepraktické 

(4.9.2007 23:04:46)
Uvidíme,uvidíme, snad bude počasí přát. Případně dáme ráno včas vědět.
 Hanka 
  • 

Re: Dotaz na Janu 

(4.9.2007 14:41:27)
Jani, prosím i informaci- jak se vozík chová v terénu(např.na cestě mírně nakloněné) a na polních cestách, které nejsou moc rovné? Mám obavy, jestli to nebude moc skákat a dítěti to nebude nepříjemné. Přemýšlela jsem o koupi tohoto vozíku, ale celá rodina mě zrazuje, že se s tím dá jen po rovné silnici, což si vzhledem ke strachu z aut netroufnu. U nás totiž moc rovných cyklostezek bez aut není- buď polňačky, nebo rušné silnice. Díky Hanka
 Dana 
  • 

Re: Dotaz na Janu 

(4.9.2007 14:54:42)
Hanko, pokud jezdíte více na kole, tak věř, že na cyklosedačce to s dítětem mnohem více hází, přívěs je odpružený. Po hladké šotolinové cestě se v pohodě dá jet a některé cyklotrasy-ač na silnici-jsou málo frekventované.
 Lassie 
  • 

Re: Dotaz na Janu 

(4.9.2007 15:12:37)
Nejsem Jana, ale má zkušenost je, že vozík celkem drncá, pokud se nejede po nějaké rozumné cestě. Náš vozík není odpružen, jen ho máme mírně podhuštěný. Srovnat to se sedačkou nemohu, sedačku jsme ještě nezkoušeli...
 Bob the Ghost 


Re: Dotaz na Janu 

(4.9.2007 17:07:33)
Hanko,
tvoje obava je správná - vozík drncá hrozně. Hodí se v podstatě jenom na asfalt.
Jde i o to, že na nerovné cestě drhne dnem o prostřední vyvýšený pruh nebo může zavadit o šutr. Prostě nepočítej s tím, že s vozíkem projedeš totéž co se samotným kolem a dítětem v sedačce.
Většina cyklosedaček péruje, takže nárazy jsou pro dítě mnohem snesitelnější.
Přes to všechno vozím děti v přívěsu, protože je to pro ně nesrovnatelně bezpečnější (a taky tam uvezu dvě najednou).
 Jana (Lukáš 6/03,Martin 8/05) 


Re: Dotaz na Janu 

(4.9.2007 18:40:25)
Dekuji vsem, co odpovedeli za mne... ja bych stejne dotaz smerovala na naseho tatinka - vozik tahne on :-DDD (no, kdyz uz si to vymyslel, ze jo?).

Dani, my nejedeme, krizi se nam termin s dovcou, pak se tesim na info :-DDD a fotos... ale hodne lidi z lonska myslim jede. My jsme byli s partou z lonska v kvetnu tyden v Krusnych horach a bylo to fajn :-DDD
 Ivana+anna+emma+jachym 
  • 

Re: Dotaz na Janu 

(4.9.2007 21:26:55)
ahoj, mame ýesicni dvojcata a za sebou dve tydenni dovolene na kolech a to jen v terenech, protoze po silnicich neradi jezdime a po lesich a horach je to krasnejsi a bezpecnejsi. mame vozik chariot CTS CX2-je maximalne odpruzeny i pro mala miminka. koukni na stranky dveplusdve.cz je tam zobrazeno odpruzeni, jak funguje a uvidis, ze zadny teren neni problem. hodne stesti s vyberem voziku. Ivana
 TomášT 


Re: Dotaz na Janu 

(5.9.2007 0:38:27)
Pokud drncáte na kole bude drncat i vozík (pokud není odpružený), ale běžné polní a lesní cesty, pokud nejsou rozježděné těžkou technikou, se dají projíždět bez problémů. Když to občas někde drncá moc (např navezený hrubý štěrk na cestě) stačí většinou zpomalit.
Pokud chcete odpružený Croozer podívejte se sem:
http://www.velofiala.cz/croozer_tipy.htm#odpruzeni

 Ondra, 3 děti 
  • 

Re: Dotaz na Janu 

(6.9.2007 9:48:14)
Podle našich zkušeností to jde i po louce - drncá to, ale snesitelně (i pro tříměsíční mimino). Výrazně pomáhá podhustit pneumatiky u vozíku - je třeba najít kompromis mezi tím, jaký valivý odpor ještě zvládnu já, a snahou o co největší pohlcení nárazů. Říká se tomu "pasívní odpružení" a pokud vím, momentálně s ním hodně experimentuje nějaký britský výrobce vozíků, co zkouší speciální "kompromisní" pláště. Ale trochu podhustit můžu přece i ty nejobyčejnější gumy :-)))
 Pavča 
  • 

Cyklovozíme od 2 měsíců 

(6.9.2007 11:07:12)
My jsme vyloženě cyklorodina, takže o koupi cyklovozíku jsme měli jasno hned jak jsem byla těhotná. S malým jsme jezdili od jeho dvou měsíců a jsme moc rádi, že se mu to líbí. Pro tátu trochu dřina (ale aspoň si zvyšuje fyzičku:)))) ale je super že i s takovým prtětem máte větší záběr co se týče km (kolik zvládnete pěšky...5 km?? my na kolech i 50). Máme Croozer 737, do něj připínáme autosedačku Jané Rebel. Malej to vesměs prospí, teď už víc kouká. Protože je fakt ještě malej, jezdíme po hladkých asfaltkách, samozřejmě naprosto nefrekventovaných. Já shazuju těhotenský kila a jistím ty moje kluky ze zadu. Teď odjíždíme do Jizerek a už se těším na další výlety (Jizerky proto, že jsou doporučovaný kvůli hladkým povrchům i třeba pro vozíčkáře)
 Alicee 


Re: Pro nás nepraktické 

(4.9.2007 19:45:29)
Jano,
moje kamaradka ma takhle za jednim kolem pripojenou tyc se strarsim ditkem, plus vozik s dalsima dvema detma. Jde to, jediny problem je, ze je to dost dlouhe, takze musi v zatackach dost opatrne.

Nekdo tady zminoval, ze voziky drncaji...no, zalezi na tom jaky druh mate. Muj stary vozik drncal dost, sjizdeni z obrubniku, polni cesty apod. syna vzdycky dobre naklepaly, ale pak jsme koupili novy, odpruzeny a je to dost velky rozdil, obrubniky, neobrubniky. Sice stal dost penez, ale je to jeden z tech co se daji pouzit jako kocar, na brusle apod. Vzhledem k tomu, ze ho vyuzivam kazdy den pokud neni snih (kolo je muj jediny dopravni prostredek na odvoz me do prace a syna do skolky), investice se vyplatila.
 Ivca a sara 8 mes 
  • 

Re: Pro nás nepraktické 

(7.9.2007 22:25:07)
AHojda, tak taky rpidam neco o nasem voziku. Cele leto jsme travili s manzelem a dcerkou v Nizozemi a tady se bez cyklovoziku vubec neobejdete. Mala mela 6 mesicu kdyz jsme jej poprve vyzkouseli a mame vozicek pro dve deti, s tim ze jsme tam umistili autosedacku maxicosi city a uplne supr, drzi a mame ji prichycenou jako v aute, proti smeru jizdy a pohoda....obcas sice placeme,ale to i v kocare....a cena byla taky supr...pouzity pul roku za 1800Kc, ma predi kolecko a riditka , taze se da pouzit jako koarek a jezdime s nim prakticky porad, na vylety do mesta...jen zde to ma vyhodu ze jsou vsude cyklostezky a nehaze to s nami:-]]
 Jiřina+Honzík 4 roky 
  • 

Vozík je bezkokurenční 

(7.9.2007 16:41:27)
Ahoj, vozík jsem si nechala poslat z USA (cca 130$+ 50$ poštovné). Protože cena u nás cca 10.000- 15.000 se mi zdála přemrštěná, ale po mých zkušenostech s tímto úžasným vynálezem, bych byla ochotná za něj dát i 20.000.
Jsme cyklistická rodina, takže nejen víkendy trávíme na kole. Můj syn si ve vozíku hraje, spí a jí a je v pohodě. Sedačky jsou taky fajn, ale jen do určité váhy dítěte, kdy má tak max. 14 kg a na kratší vzdálenosti.
Cena je dost vysoká, ale když se člověk zamyslí nad tím, kolik stojí kvalitní kočárek a že v něm dítě pobude maximálně 2 roky, tak zas to není taková pálka.Vozík využijete minimálně do 6 let dítěte.
Navíc, já ho používám i při bruslení a je to paráda.
Je na jakýkoli terén, jezdíme, jak po silnici, tak po stezkách i do lesa.
Většinou jezdíme ve dvou, takže není žádný problém z dítětem a moje kamarádka v něm navíc vozí i pejska.Taky velmi praktické.
Budu ho používat i dál, ikdyž syn už jezdí sám na kole, ale na delší vzdálenosti bych s ním měla strach vyrazit.
Představa, že stojím někde v poli s trucujícím děckem, kterému se už nechce dál, je šílená.
Pokud váhate s koupí a hledáte na něm nějaké chyby, tak ty prostě nemá.
Pokud vás to jen trošku táhne ven a chcete mít dítě v pohodě, nepolámané z klasické sedačky, nepromrzlé a nezmoklé, tak neváhejte.Stojí to zato. Jiřina
 šárka 
  • 

Re: Vozík je bezkokurenční 

(7.9.2007 23:37:13)
Mohla bych se zeptat na internetové stránky, kde jste kupovala vozík za kolo? Také bych ho ráda koupila v zahraničí, ceny u nás jsou přehnané. Děkuji a přeji hezké cyklovýlety. šárka
 Jiřina+Honzík 4 roky 
  • 

Re: Vozík je bezkokurenční 

(8.9.2007 6:25:24)
Ahoj Šárko,
najdeš je na www.amazon.com, ale já si ho jen vybrala a mám v USA přátelé, kteří mi jej poslali lodí(je to hodně levné)přes polskou agenturu. Jinak jsem s ním moc spokojená a nevadí mi, vzhledem k ceně ani to, že nemám možnost reklamace(možnost tady je, ale kdo by to posílal zpět, že jo:))
 šárka 
  • 

Re: Vozík je bezkokurenční 

(7.9.2007 23:43:06)
Mohla bych se zeptat na internetové stránky, kde jste kupovala vozík za kolo? Také bych ho ráda koupila v zahraničí, ceny u nás jsou přehnané. Děkuji a přeji hezké cyklovýlety. šárka
 Jiřina+Honzík 4 roky 
  • 

Re: Vozík je bezkokurenční 

(8.9.2007 6:27:56)
přeji Ti šťastnou ruku při výběru a věř, že nebudeš litovat.
kolu zdar.
jiřina :-))
 Lassie 
  • 

Re: Pro nás nepraktické 

(4.9.2007 11:44:51)
Vozík je opět na ikup. Já ho koupila vloni, bylo jich tam spousta...http://www.ikup.cz/item.php?id=298742&product=2mistny_prives_na_kolo_pro_prepravu_deti__trailer
 Gábi, 2 děti 


Re: Pro nás nepraktické 

(4.9.2007 12:19:11)
Vozík se objevil na trhu pro nás bohužel příliš pozdě, ale nechápu, proč se někdo pozastavuje nad jeho cenou - za kočárek pak klidně vydá 20 tis. (třeba i dvakrát) ;-) Přitom vozík lze použít i jako kočárek. Spíš nechápu, jak někdo může vyrazit na brusle s dítětem v těch nejlacinějších golfkách, které nejsou uzpůsobeny rychlosti a neposkytují dítěti žádnou ochranu ...
 fisperanda 


Re: Pro nás nepraktické 

(4.9.2007 12:26:44)
Gábi,

pokud si někdo pořídí kočár za dvacet litrů, tak se asi nad cenou vozíku za deset tisíc nepozastaví.
Pozastavovala jsem se nad tím já, protože pro nás je např. vozík za deset tisíc naprosto nemyslitelný. Oproti tomu sedačka za litřík je řešení.
 Lassie 
  • 

Re: Pro nás nepraktické 

(4.9.2007 12:29:19)
Fisperando, jukni na ten ikup.cz. Můžeš se vejít do 3000,-. Za nový...
 ANDY - 2 deti + 12.TT 
  • 

Re: Pro nás nepraktické 

(4.9.2007 12:53:04)
Je pravda, ze pro rodiny, kde 1000,-kc je vydaj, kvuli kteremu je trebna uskromnit rozpocet na cely mesic i dele muze byt cyklovozicek fakt fin.narocnej vystrelek, pak je třeba asi zvazit, jak dlouho a jak často jeste deti budou potrebovat cykloprepravu od rodicu nez nasednou na vlastni kolecko a jestli třeba do rodiny nepribude další mrnousek, ktery by vozicek vyuzil a pokud ano, tak za jak dlouho, protože trh jiz zacina byt zasycen a ceny stále rapidne klesaji...Kdyz jsem se zacala o vozicky zajimat, tak neexistovala moznost koupit ho pod 12 tis... aprotoze jich v republice bylo pet a pul, tak sehnat ojety bylo nemyslitelne a dnes? Jak někdo zminoval: na ikup.cz 2900,- novy se zarukou-za kolik ho asi budou lide prodavat v bazaru po třeba 3 letech pouzivani? :-)))
 zuzkasim 


Re: Pro nás nepraktické 

(5.9.2007 10:00:07)
Je fakt, že cena vozíku je relativně vysoká, zvlášť, pokud se člověk pustí do odpruženého modelu. Ale u nás se přemýšlí dopředu. Zatím není náš trh vozíky přesycen a ještě pár let nebude, takže pokud se budu o věc slušně starat, tak až mi děti vyrostou, tak můžu vozík prodat a budu na něm tratit asi tolik, jako kdybych koupila sedačku za kolo (ceny vozíků asi moc klesat nebudou). Vzhledem k tomu, že máme děti 2 roky od sebe a s manželem jsme se poznali vlastně přes cyklistiku, je to pro nás naprosto ideální řešení. Můžeme vozík jen doporučit.
 Šárka, 3 děti 
  • 

Re: Pro nás nepraktické 

(4.9.2007 12:19:33)
Pro nás je vozík nutnost, synovi byly 3, když se narodila dvojčata, jezdili jsme od jejich půl roku. A zvládne je i manžel sám, staršího na sedačce, dvojčata ve vozíku. Máme český Azub, kupovala jsem starší i s novorozeneckými vložkami za 8 tis., používáme ho i jako kočárek a nemůžu si ho vynachválit, klidně můžeme jít na houby a nemusím se bát, že někde s ním uvízneme nebo budeme muset přenášet.
 Lassie 
  • 

Re: Pro nás nepraktické 

(4.9.2007 12:24:26)
Tak to před manželem smekám....naložit si takový náklad :-). A přeji hodně šťastných kilometrů.
 TomášT 


Re: Pro nás nepraktické 

(5.9.2007 0:16:58)
Také jsem jezdil s cyklosedačkou, ale na delší výlety to není, vozík je pro děti daleko větší pohoda a je i bezpečnější - kolem cyklisty občas někteří řidiči projedou i když je auto v protisměru a někdy hodně těsně, vozík si takhle objet netroufnou, předjedou ho jako pomalé auto.
 Veronika 
  • 

Re: Pro nás nepraktické - nevíte, o čem mluvíte 

(7.9.2007 15:12:31)
Nejsem žádná "šlechta",, ale těch 10.000Kč za Croozer rozhodně nelituju ! Vím o čem mluvím, můžu totiž porovnávat oboje - sedačku i vozík. Staršího syna jsem vozili v sedačce a dnes se mu za to hluboce omlouvám. Na vozík nedám dopustit, sice si za jízdy nemůžu na dítě sáhnout, ale mluvit se s ním dá a je to pro něj mnohem pohodlnější a bezpečnější. Nemluvě o ochraně před větrem, sluncem, chladem. Syn tam má většinou i nějakou hračku, pití a cyklistické výlety se mu líbí.
Manžel vozí mladšího syna ve vozíku, já tahám staršího "na tyči" (taky na něj za jízdy nedosáhnu) a jsme všichni velice spokojení.
 Dana,Viktorek,9.1 2005 


Re: Pro nás nepraktické 

(8.9.2007 22:59:06)
Nmohu souhlasit!!Vozík rozhodně není modní výstřelek.
Chápu,že je cenově dražší,ale těm co opravdu na kole jezdí a pokud chtějí šláápnout do pedálu a nechtějí svoje dítko nechat doma tak je vozík ta pravá volba!!
Chápu,že pro ty co jedou občas a pár km je lepší cyklosedačka.
jen takové srovnání :

Srovnání dětského přívěsu a cyklosedačky:
cYKLOSEDAČKA...

VĚK DÍTĚTE sedačku mohou používat děti, které již mohou samy dlouhodobě sedět a jejichž páteř je již zcela vyvinuta - tedy ne dříve než ve věku cca. 18 měsíců.

JÍZDA dítě není chráněno proti prachu, hmyzu a poškrábání např. od větví stromů a keřů

PÁD Z KOLA, SRÁŽKA malý pasažér je bezprostředně ohrožen na zdraví i životě

PŘESTÁVKA dítě je třeba při odstavení kola ihned ze sedačky vyjmout, aby nespadlo s kolem

POČASÍ dítě je zcela vystaveno nepřízni počasí (slunce, déšť, vítr)

SPÁNEK klimbající hlava na prsou znepříjemňuje spánek a hrozí omezení dechu dítěte

VYUŽITÍ sedačka pojme jen jedno dítě a znemožní použití nosiče, takže kola jsou ověšena vaky a rodiče ruksaky

MONTÁŽ A DEMONTÁŽ instalace nebo přemístění sedačky na jiné kolo vyžaduje čas, zručnost a nářadí

SKLADNOST dětská sedačka na kolo zabere v autě asi tolik místa, jako složený přívěs


VOZÍK....
VĚK DÍTĚTE díky speciálním bezpečnostním sedačkám pro děti do 10 měsíců věku a od 10 do 20 měsíců věku, které lze spolu s oporami pro hlavu a ramena dokoupit jako příslušenství můžete bez obav vozit miminko od novorozeneckého věku.

JÍZDA moskytiéra chrání dítě před prachem a hmyzem, pevná konstrukce dítě chrání před poškrábáním

PÁD Z KOLA,SRÁŽKA robustní ocelo-duralová konstrukce spolehlivě zabrání jakékoliv újmě na zdraví dítěte

PŘESTÁVKA opřete si kolo, kde je libo: Váš malý cestovatel může spát nebo si hrát ve svém vozíku dál

POČASÍ díky sluneční cloně, nepromokavé konstrukci, dokonalé ventilaci a průhlednému čelnímu "okénku" horko, chlad ani voda dítě neobtěžují

SPÁNEK podepřete malému turistovi hlavu polštářkem nebo použijte speciální oporu pro hlavu a ramena a máte jistotu, že spí pohodlně a bezpečně

VYUŽITÍ obe Vaše děti se pohodlně vezou spolu s bagáží v objemném "kufru" přívěsu

MONTÁŽ A DEMONTÁŽ připojení přívěsu na jiný bicykl trvá pár vteřin, žádné nářadí nepotřebujete

SKLADNOST složený přívěs zabere v autě asi tolik místa, jako dětská sedačka


 Markéta 
  • 

Re: Pro nás nepraktické 

(10.9.2007 10:18:00)
Dovolím si nesouhlasit se zde prezentovaným názorem:
Cyklosedačka vzadu je dost nebezpečná pro jízdu v terénu a z kopce. Kolo není stabilní a velmi lehce dostanete smyk a pokud je mokro tím spíš. Vozila jsem tak nejstaršího syna do 3 let. Sedačka vpředu-měli jsme pro prostředního syna byla pro mě nepoužitelná, protože pokud jsem chtěla dosáhnout na řídítka tak dítko muselo mít po celou dobu ohnutou hlavu, takže ho vozil jen manžel. Pro nejmladšího máme vozík podle mne nejlepší řešení. Vybrali jsme od českého výrobce, nelehčí na trhu. Levný nebyl, ale o co jsem pořídila levnější kočár, to jsem mohla připlatit na vozíku. Vozík uvezu asi 30km. Pokud děláme delší výlety, střídáme se s manželem a staršími dětmi (16 a 13 let). Díky tomuto "vynálezu" jsme se nemuseli vzdát našeho velkého koníčka - výletění na kole.
Kromě toho nejmladšími synovi je 7 měsíců a v kočárku vydrží denně tak hodinu- většinou nespí. Ve vozíku usne a je ochotet cestovat 2,5hod (s přestávkami)
 M+Aďa a Kety 
  • 

Má to vůbec homologaci na naše silnice? 

(10.9.2007 23:47:13)
Slyšela jsem, že tyto vozíky nemají na naše silnice povolení jezdit. Např. v SRN ano, ale u nás ne, jen na polních či lesních cestách. Taky jste o tom slyšeli?
 TomášT 


Re: Má to vůbec homologaci na naše silnice? 

(11.9.2007 14:40:23)
Pravda je taková, že pro přívěsný vozík za kolo to zákon nijak neřeší.
Zakázána je přeprava osob v přívěsech za motorovými vozidly (např. v karavanech), mimo myslím traktorů.
Co u nás většina dvoumístných vozíků porušuje je max. povolená šířka 80cm - ale žádný není širší než 90cm.

Takových nesmyslů je v zákoně více - například všichni (i děti) mají zakázáno na koloběžce nebo tříkolce (z hlediska zákona považováno za kolo) jezdit po chodníku :-)
 Katka,kluci 5 a 8 
  • 

Mám taky ještě jeden cyklodotaz  

(12.9.2007 14:49:03)
Netýká se to vozíku,ale přepravy kol na autě: několik let jsme kola vozili na střeše,manžela štvalo je tam přidělávat.Před letošní dovolenou zakoupil nosič dozadu na "kouli" (máme kombíka).Cestou jsme měli zapnuté rádio a vyslechli jsme zprávu o návrhu zakázat u nás tento způsob přepravy kol.Prý je to nebezpečné.Nemusím vám vykládat,jak byl manža naštvaný. Nevíte o tom někdo něco? Také netuším,co je na tom tak nebezpečného,mě se s tím naopak jezdí lépe než s koly na střeše....
 Bob the Ghost 


Re: Má to vůbec homologaci na naše silnice? 

(12.9.2007 23:48:21)
Homologace nehomologace,
nikdo, kdo má všech pět pohromadě, na naše silnice s dětmi ve vozíku nevyjede.
 Ivana Procházková 


Re: Má to vůbec homologaci na naše silnice? 

(13.9.2007 7:14:54)
Ano, je to pravda. Nejde o homologaci, ale pravidla silničního provozu. Na silnice vozíček sice smí, ale nesmí v něm být převáženo dítě (pouze třeba baťoh). Je to hloupé, je spousta třeba lesních silniček, které mají statut vozovky a nepřejede po nich auto, co je den dlouhý. Uvažovali jsme dlouho o koupi vozíčku, ale nakonec jsme počkali, až dítě trochu vyroste a dali přenost sedačce na kolo. Ta má ty výhody, že člověk může i po cestách, po kterých by vozíček neprojel.
 M+Aďa a Kety 
  • 

Re: Má to vůbec homologaci na naše silnice? 

(14.9.2007 1:50:56)
Děkuji za odpovědi. Mě se vozíčky moc líbí a viděla jsem spousty jezdit v SRN (dlouhodobě jsme tam pobývali), ale tam jezdí řidiči mnohem opatrněji (za nepozornost jim hrozí větší postihy než u nás). Vzhledem k tomu, jak nebezpečné je to na našich silnicích, tak bych vozíček zvažovala opravdu jen na polních a lesních cestách. My máme dětskou sedačku na kolo zn. Hamax, je polohovací a s polstrem a zdá se mi pro dítě celkem pohodlná - když si dítě při spaní otočí hlavu na stranu, tak ji nemá zakloněnou ani jinak zkroucenou. Pro naše starší dítě máme tyč na jeho malé kolo. Teda na učení jízdy na kole to není, ale je úžasné se dívat na dítě, jak suverénně šlape (podle mě skoro naprázdno) i po velkých dírách na lesních cestách (zvlášť když taťka naoko synovi řekne, že teď se blíží těžký úsek a potřebuje od něho zabrat, tak synek začne zběsile šlapat, aby taťku vytáhl z bryndy).
 honza 
  • 

Re: Má to vůbec homologaci na naše silnice? 

(17.9.2007 22:34:03)
Je to váš názor, ale zdá se mi, že argumenty a zkušenosti většiny jsou proti němu. Pokud jste se sedačkou spokojeni, je to fajn. Ale nezatracujte vozík, když jste ho ani nevyzkoušeli. Co se týče bezpečnosti, tak tu bych jako argument proti vozíku rozhodně nepoužíval.
 Ondra, 3 děti 
  • 

Re: Má to vůbec homologaci na naše silnice? 

(26.9.2007 21:35:38)
Rozdhodně nepatřím mezi zastánce vozíku za každou cenu a podle okolností volím vozík nebo sedačku, ale argumentovat bezpečností je nesmysl. Polohovací sedačka znamená (a opravte mě, jestli to tak není vždycky, ale myslím, že je), že hlava dítěte ční dozadu poměrně daleko za zadní kolo cyklisty. Nedovedu si na silnici představit nic nebezpečnějšího pro dítě - vozík je proti tomu vzor bezpečnosti. A druhá věc - není (pokud vím) nikde psáno, že bych nemohl vozit dítě na silnici ve vozíku, pokud ovšem tento nepřesahuje šířku 80 cm, což, pravda, mnohé typy (a často právě ty drahé) nedodržují. Náš má 78,5 :-)))
Přesto se silnicím samozřejmě vyhýbám, jak to jde, o to žádná. Ale to bez vozíku taky.
 Olina, syn 6 měsíců 
  • 

Re: Pro nás nepraktické 

(12.9.2007 23:53:20)
Nemyslím, že se jedná o výstřelek "šlechty" a že jde o módní výstřelek ani že by šlo o výrobek, který tu nebude mít dlouhého trvání. Naopak, řekla bych, že lidí s cyklovozíčky přibývá. A když si porovnám ceny běžných kočárků trojkombinací s vozíčkem...navíc kočárek budeme mít dva roky? Možná. A vozíček bude sloužit mnohem déle. Navíc pokud jako my dáte přednost Croozeru, tak jej můžete předělat i na kočárek a nebo přidělat přední velké kolo a jezdit s vozíčkem i na brusle, tak jako to děláme my.
A jezdit můžete už s malým miminkem (pokud použijete autosedačku, nebo koupíte od výrobce vložku pro miminko, které ještě neumí samo sedět) a nemusíte čekat až vám doroste do věku roku a půl nebo dvou let. Děcko ve vozíku vydrží i delší vzdálenosti, může tam mít hračky, pití, jídlo. A taky se mi líbí, že pokud v něm děcko usne, tak se neláme, nekroutí, nepadá mu hlavička tak jako na sedačce přímo na kole. Navíc i pro rodiče je to dle mého lepší. Nemění se těžiště tak jako se sedačkou a celkově se lépe jede. Když potřebujete někde zastavit a třeba se najíst, tak jednoduše odpojíte vozík od kola, přiděláte kolečko a máte kočárek. Ani nemusíte spící dítě budit... Taky se při vožení cítím jistější. Nemusím se bát upadnout. V takovém případě se vy sice válíte po zemi, ale vozík se ani nehne a jediné co se dítěti stane je to, že ho bolí břicho od toho jak moc se vám směje :-)
My jezdíme jak po silnicích, tak po pěšinách i v terénu. Letos jsme byli na Šumavě a byla to paráda. Synek je zatím malinký a většinu cest prospí, ale i když je vzhůru tak už takhle malý se rád kouká ven a pozoruje okolí.
Podle mého je vozík parádní věc a všem jej můžu jen doporučit. Zaznělo tu, že ve vozíku se dítě špatně kontroluje a není s ním takový kontakt. Ale mě to nepřijde. Než abych šátrala někde rukou za záda jestli dítě spí anebo jesti mu nepadá při spaní hlavička, tak se jednoduše ohlédnu a je to. Jen pravda s tím povídáním při jízdě je to s vozíčkem těžší :-). Ale my jezdíme většinou s manželem, který vozí a já je jistím zezadu a tak občas jedu vedle vozíku a na kluka mluvím :-)
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(13.9.2007 1:17:13)
Proč by měl vozíček sloužit "mnohem déle" než kočárek?
Maximálně o rok déle. Nebo chceš vozit ve vozíku ještě čtyřleté dítě? Nekoupíš mu raději vlastní kolo?
 Ivana Procházková 


Re: Pro nás nepraktické 

(13.9.2007 7:39:00)
Bobe,
je vidět, že na kole asi moc nejezdíte. Se 4-letým prckem na kole těžko podnikneš 40 km výlet, ani s pomocnou tyčí. Už vůbec nemluvím o tom užít si tempo z jízdy.
Naší mladé jsou 3 roky a řešíme, zda se skutečně budeme muset toho všeho pro příští rok vzdát, pokud ji už na kole v sedačce neuvezeme. Jestli to půjde, tak 4 leté dítě rozhodně vozit budeme (byť ne ve vozíku, ale na sedačce - což je jen jiná alternativa), a to má vlastní kolo od letošního jara :)).
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(13.9.2007 9:44:07)
Ivule,
asi to budeš ty, kdo na kole moc nejezdí.
Například - podle tebe je možné užít si "tempo z jízdy" s vozíkem za zadkem? To ti stačí opravdu málo. Já mám o adrenalinové jízdě na horském kole zásadně jinou představu.

Čtyřleté dítě je do všech modelů vozíků, co znám, prostě příliš velké. Jistě, že ho tam nacpeš... ale moc si to neužívá. Hlavně když vidí vrstevníky, jak ho míjejí na svých vlastních kolech.

Čtyřicet kilometrů samozřejmě neujede, ale dvacet snadno. A bez tyče.
Jen na něj nesmíš spěchat, musíš dělat přestávky na hraní, musíš se svému dítěti trochu přizpůsobit.
 Ivana Procházková 


Re: Pro nás nepraktické 

(13.9.2007 12:27:21)
Bobe,
jak jsem již uvedla, používáme sedačku na kolo, nikoli vozík - tam si tempo z jízdy užít celkem můžu. O adrenalin zájem nemám a nikdy jsem neměla, po nezpěvněných cestách jsem se z kopců neřítila ani za bezdětna.

Reagovala jsem na poznámku, že se 4-letým je lepší výprava rodiny na vlastním kole než vozíku: už vidím, jak se takový 4-letý prďolka drápe třeba na šumavskou Bučinu přes pramen Vltavy - tento a podobné výlety jsou prima pro dospělé na kolách s dětmi v sedačkách, alternativně ve vozících, zatímco se 4-letým prckem na vlastním kole výlet pravděpodobně zkončí právě u toho pramene Vltavy (z Kvildy je tam krásná rovinka po zpevněné cestě - pro dítě ideální).

S prckem na vlastním kole si člověk musí nechat na dlouhé výlety a převýšení zajít chuť.
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(13.9.2007 13:58:01)
No jo,
jde o to, zda si to na rodinném výletě mají užít hlavně rodiče, anebo děti.
Já dávám přednost dětem. A užívám si, že jsem s nimi.

Když si chci užít hlavně to kolo, vyjedu si sám. Však ony ty děti za pár let budou stodvacetikilometrové výlety jezdit taky. Akorát je možné, že v tom věku už o společné výlety s fotrem nebudou zas tak moc stát...
 Ivana Procházková 


Re: Pro nás nepraktické 

(13.9.2007 20:44:15)
Bobe,
naše líné dítě si to v sedačce docela užívá, to mi věř :). Ale nemusíš mít obavy, my jí to prokládáme "sportem".

Jo, a vyrazit si sama na kolo můžu leda tak po místních okreskách v okolí Prahy. Na týdenní rodinné cyklodovolené v oblastech, kde to stojí za to vytrazit na kolo, se mi trhat partu nechce.
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(14.9.2007 13:27:59)
Ivule,
je legrační, že mi tady dáváš rozumy se slovy "je vidět, že na kole moc nejezdíte",
a pak z tebe vyleze, že na kole jezdíš akorát tak na dovolené, protože kolem Prahy to podle tebe "nestojí za to".

Věz, že u Prahy (prakticky ve všech směrech) jsou skvělé terény jak pro výlet s dětmi, tak poněkud drsnější jízdu bez dětí.

Čímž ti rozhodně necpu, abys tady jezdila, naopak! Jen seď doma. Třeba na té Šumavě už kvůli svátečním jezdcům jako jsi ty už není k hnutí a my, co si to chceme užít, musíme vyrážet v pět ráno.
 Ivana Procházková 


Re: Pro nás nepraktické 

(14.9.2007 19:17:46)
Hele Bobe,
tomu, abychom mohli jezdit na kole co nejčastěji (tedy i kolem Prahy) jsme přizpůsobili i bydlení a tudíž se (jako socky :)) kodrcáme denně cca 45 min z našeho "satelitu" do centra Prahy (jak zde před časem proběhla diskuse na toto téma).

Tak bych ti doporučila pozornější četbu. No a jestli máš nějaký tip na bezva cyklo terén na Praze východ, sem s ním, ráda se podívám kde jsem ještě nebyla.
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(14.9.2007 22:23:40)
Ivule,
píšeš: "Jo, a vyrazit si sama na kolo můžu leda tak po místních okreskách v okolí Prahy. Na týdenní rodinné cyklodovolené v oblastech, kde to stojí za to vytrazit na kolo, se mi trhat partu nechce."

Ať to čtu, jak to čtu, vychází to, že okolí Prahy není oblast, kde "stojí za to" vyrazit na kolo.
 Ivana Procházková 


Re: Pro nás nepraktické 

(14.9.2007 22:36:08)
Bať, když znáš okolní cyklotrasy jako vlastní boty, tak už to není úplně ono.

Hodíš sem teda nějaký prima cyklotip, že bych ještě operativně změnila plány na zítřejší sobotu?
 Ivana Procházková 


Re: Pro nás nepraktické 

(14.9.2007 22:39:35)
Tedy aby jsi mě spríávně pochopil: když znám okolní cyklotrasy jako vlastní boty, tak projížďky po nich nejsou pro mě už úplně ono.

Ale ráda se nechám inspirovat nějakou zajímavou lokalitou, dej tip.
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(14.9.2007 22:39:56)
Ne,
a už jsem psal, proč.
 Ivana Procházková 


Re: Pro nás nepraktické 

(14.9.2007 22:58:56)
Ok,
tvoji odpověď chápu jako pokus o vycouvání z diskuse, kde jsi se dostal do úzkých. Lze odtušit, že o žádných bezva cykloterénech pro výlety s dětmi či bez nich nemáš zřejmě ani páru.
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(14.9.2007 23:16:56)
:-))),
sama nevěříš své poslední replice.
Ale i kdyby, jen dobře.
Hlavně když nebudeš rozšiřovat řady těch rádobycyklistů, co se mi akorát motaj před předním kolem.
 Ivana Procházková 


Re: Pro nás nepraktické 

(14.9.2007 23:25:30)
Bobe, z toho se už nevykroutíš :)))
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(14.9.2007 23:44:53)
Vykrucovat se?

To říká diskutérka, která nejdřív jezdí na kole jen na dovolené, kde to "stojí za to" (a přitom ji nenapadne nic než ta nejprofláklejší šumavská trasa, kde už jezděj tak akorát ti poslední z republiky, kdo na té trendy Šumavě ještě nebyli), pak náhle začne jezdit téměř denně i v okolí svého satelitu, nejdřív jezdí dlouhé švihy s dítětem v sedačce, a pak zase prohlašuje, že vlastně pořád zastavuje a nechá dítě hrát...

Ivule, vždyť ty jsi úplná lidská dešťovka!

A mimochodem, že nestojím o to, lákat sváteční cyklisty na mé oblíbené trasy, jsem psal už dnes ve 13.27. To už jsem si podle tebe připravoval půdu, kdybys mi náhodou položila otázku na přípražské výlety, a já nevěděl??? To bych byl sám debatérskej satanáš! (No, třeba jsem).
 Ivana Procházková 


Re: Pro nás nepraktické 

(15.9.2007 1:01:04)
Kladu si otázku, proč se kvůli nějaké lidské dešťovce vůbec zdržuješ s tak sáhodlouhým projevem!

Btw. to je zvláštní, že jsme na té "profláknuté" trase na Bučinu pokaždé zatím nikoho nepotkali, a to v našem ani opačném směru. Ty ji znáš jen z mapy, viď?

 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(15.9.2007 1:15:00)
Ivule,
teď jsi udělala klasický kluzký úhyb - nesnažíš se vyvrátit to, jak jsem dokázal tvoje vykrucování (což vyvrátit nelze), ale hlásíš: "že se obtěžuješ" etc.

Mno, pokud tvrdíš, žes cestou k prameni Vltavy a na Bučinu nikoho nepotkala, pak se zdá, žes to ty, kdo tam nikdy nebyl.

Řeknu ti tedy, jak to tam v létě chodí. V sedm ráno tam nepotkáš nikoho. V osm pár sportovců v dresech a s camelbagy na zádech, co to valej někam na dlouhou trasu. V devět se v penzionech na Kvildě začínají budit lufťáci, na parkoviště přijíždějí první auta. V půl desáté vyráží k prameni skoro nepřetržitý had kol a vozíků.

Kolem jedenácté cestou k prameni nepotkáš pět, deset, ani patnáct, ale třeba sto padesát cyklistů! Totéž z Modravy na Březník nebo na Javoří Pilu, totéž z Borových Lad na Knížecí Pláně.

Letos jsem tam právě z tohohle důvodu nebyl (mám na Šumavě jiné, lepší trasy, které ti taky neřeknu), ale ještě před dvěma lety to tam takhle bylo. A těžko cyklistů ubývá. Že?
 Ivana Procházková 


Re: Pro nás nepraktické 

(15.9.2007 1:21:26)
Tak tedy kontrolní otázka: vede do toho krpálu na Bučinu od pramene Vltavy zpevněná nebo nezpevněná cesta?

P.S.: Proč bych ti měla vyvracet něco, co je zřejmá nepravda a překrucování popsaných skutečností? Jestli si opravdu stojíš za tím, co jsi napsal, musím tě odkázat na pravidla výrokové logiky, která by sis měl zřejmě zopáknout.
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(15.9.2007 1:26:36)
Jak to mám vědět, když jsem tam letos nebyl? Na Šumavě se teď bohužel asfaltuje o sto šest.
Před dvěma lety tam vedla taková široká hlinitá cesta, podobná jako na druhou stranu na Černou Horu.

Je srandovní, že mě ze Šumavy zkouší ženská, která tam byla jednou na dovolené a ještě z toho má oči navrch hlavy. Mě, který si za hříšný prachy hned v devadesátém koupil jeden z prvních horáčů v republice a projezdil na něm tyhle hory křížem krážem těsně poté, co padly dráty!

Tehdy bys tam skutečně nikoho nepotkala.
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(15.9.2007 1:28:08)
Ad P.S.
To už nebudu ani komentovat. Jsi velmi slabá demagožka.
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(15.9.2007 1:17:07)
Mimochodem,
píšeš, že na Bučinu jste "pokaždé" nikoho nepotkali.
Pominu-li, že to češtinsky není správně postavená věta (správně by bylo "nikdy nepotkali"), je legrační, že opakovaně jezdíš na Bučinu. A neříkalas, že trasy, které už znáš, tě nebaví? :-)))
 Ivana Procházková 


Re: Pro nás nepraktické 

(15.9.2007 1:33:22)
No vidíš, tentokrát jsi pochopil správně, že když trasa "nestojí za to", znamená to, že ji znám a nebaví mě.
Ovšem nikoli, že ji nejezdím.

Tak jen tak dál, jsi na dobré cestě.

Tu výrokou logiku si ale zopákni..
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(15.9.2007 1:38:03)
Ivule napsala: "Jo, a vyrazit si sama na kolo můžu leda tak po místních okreskách v okolí Prahy. Na týdenní rodinné cyklodovolené v oblastech, kde to stojí za to vytrazit na kolo, se mi trhat partu nechce."

Z tohohle vyplývá, že jezdíš tam, kde to "nestojí za to"? Ty jedna dešťovko.
 Ivana Procházková 


Re: Pro nás nepraktické 

(15.9.2007 1:50:06)
Představ si, Bobe, že jsou lidé, kteří si jdou sednout na kolo, aby (a) si protáhli staré kosti (v mém případě záda), (b) shodili pár kilo, (c) zahnali deprese, (d) utřídili si myšlenky.. mohu pokračovat dalším výčtem. A pak si titéž lidé jsou sednout na kolo kvůli požitku z cesty, kterou jedou.
V prvním případě stačí, aby na trase nezaclánělo moc aut, v druhém případě to chce třeba tu "profláknutou" Šumavu.

Je to pochopitelné?
 Ivana Procházková 


Re: Pro nás nepraktické 

(15.9.2007 1:52:07)
Ještě abych se vyjádřila zcela srozumitelně, v tom druhém případě trasa "stojí za to".

A nenadávej mi.
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(15.9.2007 1:59:45)
"A nenadávej mi"... :-))))
Tak to je superargument. Kdybych nebyl feminista, řek bych, že typicky ženský. Dešťovka není nadávka, to je charakteristika tvého způsobu debaty.
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(15.9.2007 1:57:40)
Další žížalí úhyb.

Mně jsou tvoje motivy, proč jezdíš na kole, celkem lhostejné - nevím, proč to najednou bez jakékoli souvislosti vytahuješ.

Zato ale jsi nijak nereagovala na můj popis cesty na Bučinu a neodvolala svoje tvrzení, že znám cestu jenom z mapy.

A nijak jsi taky nereagovala na to, že jsem ti ocitoval tvůj starší výrok, který je v příkrém rozporu s tvými novějšími výroky.

A vršíš další protimluvy - trasy v okolí bydliště tě nebaví, protože je už znáš, kdežto trasa na Bučinu ti skýtá "požitek z cesty" - navzdory tomu, že už ji taky znáš.

S tebou je sranda.
 Ivana Procházková 


Re: Pro nás nepraktické 

(15.9.2007 2:09:08)
Bobe,

závada je na tvém přijímači.

Těmi motivy, proč jezdím na kole, vysvětluju, proč se vydávám na trasy, které "nestojí za to". Kdyby jízda na kole neměla uvedené side efekty, tak se na přilehlé trasy, které znám jako svý bačkory, opravdu nevydávám.

Je to s tvojí chápavostí holt horší, než jsem čekala. Běž už radši spát.

Cesta na Bučinu je pořádně šutrákovitá (a vždycky byla), o hlinité cestě bych nemluvila.
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(15.9.2007 2:15:34)
Hmm, a hlášky o chápavosti a "jdi radši spát" taky nepatří do repertoáru někoho, kdo umí argumentovat. Nešť.

Ale že neuznáš ani to, že znám cestu na Bučinu, to už je vyslovená neslušnost. Že je "šutrákovitá"? Vzhledem ke tvé "vyježděnosti" asi chápeš, že každý za "pořádně šutrákovitou cestu" považujeme něco kvalitativně zcela odlišného.

Jo kotě, až se zase budeš na někoho vytahovat v oblasti cyklistiky, budeš si muset vybrat nějakého paraplegika.
 Ivana Procházková 


Re: Pro nás nepraktické 

(15.9.2007 2:27:27)
Tvůj ukřivděně útočný tón si vysvětluju tak, že se prostě cítíš zahnaný do kouta, tož ti z velkorysosti to "kotě" odpouštím.
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(15.9.2007 9:32:17)
Ivule,
tomu se říká projekce - už poněkolikáté vykřikuješ, že jsem v koncích.
Sama ovšem podvědomě víš, když si projdeš naše repliky, kdo je tady v koncích: jsi to ty.

Pro hobbypsychologa jako jsem já je nesmírně zábavné sledovat tvoje popření tohoto faktu. Sama sebe totiž patrně vidíš jako brilantní mozek a excelentní diskutérku - jenže se ukazuje, že nejsi schopná být konzistentní ani dvě po sobě jdoucí repliky. S touto realitou pak nemůžeš dělat nic jiného, než ji ignorovat. Zkrátka, jsi případ jak z příručky.

Dal jsem ti už několik šancí, abys uznala tu Bučinu a omluvila se za nařčení, že Šumavu znám jenom z mapy. Tys to neudělala, takže je vidět, že na úrovni se s tebou debatovat nedá. Když k tomu přidám, jak už jsou tvoje odpovědi stereotypní a "argumentace" prostinká, docházím k tomu, že už to pro mě není inspirativní.

Už se těším na debatu s někým, řekněme, podnětnějším.
 Ivana Procházková 


Re: Pro nás nepraktické 

(17.9.2007 16:07:51)
No to jsem se zase pobavila po víkendu :))))))))))

Hobbypsycholog - to je nový název pro odpadlíka, který pohořel po několika semestrech, jo?

To je zajímavé, že u debaty, která tě netěší, dokážeš ztvrdnout 4 hodiny z pátka na sobotu. To jsi neměl ani co na vyžehlení doma?

K věci:
Nemíním brát vážně tvoje závěry typu: "Když jsou venku mokré silnice, dovodí z toho Bob neochvějnou pravdu, že venku pršelo, případně ještě prší". (Všichni víme, že mohou být mokré i proto, že třeba jeli právě metaři nebo prasklo potrubí.)
Jestli ty je míníš vážně, tvoje chyba. Rozmlouvat ti je nebudu.
Čímž zároveň obhajuji (a vysvětluji) konzistentnost svých příspěvků, pokud bys měl vůli to pochopit.

Na okraj:
- Nikde jsem tě nenařkla, že znáš Šumanvu jen z mapy, nýbrž jsem ti položila dotaz, zda tomu tak je. :) Tak se nevztekej, brouku.
 Lizzie 


Re: Pro nás nepraktické 

(17.9.2007 16:34:29)
Ivule, že zasahuji do debaty..koukám pár dní..a klobouk dolů před tvou výdrží, neboť tak dlouho s Bobem vydrží diskutovat málokdo..:-)
 Ivana Procházková 


Re: Pro nás nepraktické 

(17.9.2007 20:47:00)
Lizzie, pro mě to je akorát relax mezi prací. :)
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(18.9.2007 14:55:09)
Ten dotaz zněl takhle: "Ivule (15.9.2007 1:01:04)
Btw. to je zvláštní, že jsme na té "profláknuté" trase na Bučinu pokaždé zatím nikoho nepotkali, a to v našem ani opačném směru. Ty ji znáš jen z mapy, viď?"

Chceš tvrdit, že tohle není nařčení? Proč tam je tedy to "viď" (které nepochybně vyslovuješ jako "vééééď")
 Ivana Procházková 


Re: Pro nás nepraktické 

(18.9.2007 21:27:38)
To jako chceš, abych na to odpovídala?

To už bych se přeci opakovala, vééééď.
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(18.9.2007 22:13:20)
Nikoli,
vůbec nechci, abys na to odpovídala.
Ta moje otázka byla taky takzvaná řečnická - což je ti určitě jasné.

Proč tedy na to vlastně odpovídáš?
 Ivana Procházková 


Re: Pro nás nepraktické 

(18.9.2007 22:24:27)
To se budu už ale také opakovat: protože tím relaxuju mezi prací.
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(18.9.2007 22:33:20)
Ivule,
"proč tedy na to odpovídáš" byla další řečnická otázka.
Chápeš?

(Pozn: "chápeš" je rovněž otázka zvaná řečnická)

Že ty máš taky takové nezvladatelné nutkání na mě reagovat? Zpravidla jsi to ty, kdo přijde do debaty, kde už jsem já - nikoli naopak.

Že ty prostě nedokážeš nereagovat? (řečnická) A přitom by se zdálo, že je to tak snadné.
 Ivana Procházková 


Re: Pro nás nepraktické 

(18.9.2007 22:50:07)
No jestli chceš slyšet, že na tebe letím, tak já to sem klidně napíšu, protože jsi prostě neodolatelný, ale to ty jistě víš.

Btw. nemáš pocit, že bych obdobným příspěvkem mohla reagovat i já na tebe?

Na závěr: Tímto pro dnešek končím neb dnes nepracuji a jdu spát.
(Čímž ti právě dávám prostor pro elegantní ukončení této pro tebe nepřínosné diskuse. Takže využij šance!!)
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(18.9.2007 22:52:30)
Bingo!

Nezklamalas.

Prostě jsi to nedokázala. (Ale bylo to celkem napínavý)
 netopýr 
  • 

Re: Pro nás nepraktické 

(19.9.2007 0:01:51)
Ty si Bobe myslíš, že jsi Ivuli dostal, jenže ona dostala tebe.

Využil jsi "prostoru pro elegantní ukončení diskuse", kterému se ti dostalo minulým příspěvkem.

Promiň že to tu zdůrazňuju, ale někdo by si toho nemusel všimnout.
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(19.9.2007 0:12:21)
Ivule,
ale že ti to dalo přemejšlení, než jsi sesumírovala nějakou odpověď :-)))))
To je švanda.
A celou tu dobu jsi měla děsnýho vzteka na sebe samu, že to ne- a ne- a nedokážeš. Takovou prostou věc! Úplně tě vidím. Jsi prostě závislák.

Navíc ta tvoje nejnovější konstrukce je nějaká ne tuze srozumitelná. Můžeš mi to teda netopýre vysvětlit, jak to přesně funguje s tím "elegantním ukončením"?
 honza 
  • 

Re: Pro nás nepraktické 

(17.9.2007 22:39:09)
Bobe, přečetl jsem si pár tvých replik a .. Raději nic psát nebudu, ale myslím, že jsou mezi námi lidé, co se dokáží odrovnat v podstatě bez cizí pomoci - Bob patří mezi ně.
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(18.9.2007 15:05:19)
No jo Honzo,
a pak jsou mezi námi ještě jiní lidé, kteří prostě mají potřebu si do někoho rýpnout, ačkoli k debatě samotné nemají vůbec co říct.
A ty patříš mezi ně.
 Lizzie 


Re: Pro nás nepraktické 

(18.9.2007 15:08:52)
No, Bobe, nedá mi to..ty seš pěkně rejpavý také, proto od jakékoliv diskuse s tebou raději upouštím.
Krásný den:-) Honza měl spíš postřeh.
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(18.9.2007 15:31:41)
Lizzie,
jak "upouštíš" s diskuse? Copak s tebou diskutuju?
 Lizzie 


Re: Pro nás nepraktické 

(18.9.2007 15:34:18)
Bobe, nemyslím z této diskuse:-)Ne, teď jsme spolu nediskutovali, ale párkrát už mi bylo ctí:-) Ale o tom teď diskutovat nebudem.
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(18.9.2007 16:03:40)
Lizzie,
hele,
píšeš "od jakékoli diskuse s tebou upouštím".
A přitom teď tady na mě dvakrát reaguješ.
Tak tomu nerozumím.
 Lizzie 


Re: Pro nás nepraktické 

(18.9.2007 16:45:44)
Bobe - já ti pouze odpověděla. Diskuse je o něčem, my spolu nediskutovali, pouze jsem něco poznamenala, tys odpověděl, já to nerozebírala, ende. Krásný podvečer a už o tom fakt nebudu diskutovat:-)
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(18.9.2007 22:00:32)
Lizzie,
teď říkáš totéž, co jsi říkala cca o hodinu dřív.

Že ty na mě prostě MUSÍŠ reagovat? Musíš a musíš?

Nic ti nebrání v tom, abys mě prostě ignorovala. Co tě tedy vede k tomu, že mě stále vyhledáváš? Nejsi ty tak trochu prudička?
 Markéta 
  • 

Re: Pro nás nepraktické 

(19.9.2007 0:27:38)
jo obcas si ctu pro pobaveni tvoje hlody. Ty jsi hodne divnej clovek. plnej zasti, takovej chudak.
jeste jsem nikdy nevidela, ze bys odpovedel nekomu primo na dotaz. vzdycky si najdes nejaky zpusob, jak druheho ponizit. a kdyz ti nekdo napise, ze jsi chudak, tak se ho pokusis zesmesnit. jaksi se ti to moc nedari. a kdyz uz ti nezbyva nic jineho, tak zacnes slovy :
a pak jsou mezi námi ještě jiní lidé, kteří prostě ... blablabla, ačkoli ... blablabla.
A ty patříš mezi ně.
nebo nejake jine sofisticke taktiky. hlavni mit posledni slovo a jit vitezne z debaty. co si tu vlastne kompenzujes?
budes asi pekna nadoba jedu, doufam, ze mi nikdy neprijdes do cesty, je mi z tebe na nic.
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(19.9.2007 0:33:18)
Markéto,
kdyby všechno, co tady teď říkáš, byla pravda,
pak nechápu, proč taky - jako mnohé - cítíš nutkavou potřebu na mě reagovat.

Já bych se teda s takovým póvlem, který jsi právě vylíčila, rozhodně nebavil :-))).
 Markéta 
  • 

hura, bob zabral :-)))))) 

(19.9.2007 0:46:31)
vidite mile ctenarky :-))) vsadila jsem se, ze vyhraju, ze bobovi to neda a bude muset zareagovat, to on totiz nesnese nic nechat bez odpovedi ;-) jojo nezklamal.
presne jak jsem psala, musi mit vzdy posledni slovo a jeste si mysli, ze se s nim budu bavit.
v kazde jeho reakci je totiz nejaka provokace. kdyz ho nic nenapadne, tak aspon napise, ze nam to neda na nej reagovat.
inu neco si tu kompenzuje.
:-)))
ted se bud bude tvarit, ze moji poznamku nevidi, nebo ze je nad veci. a nebo zase odpovi, ze nechape proc se s nim teda bavim. nebo nejakou jinou provokaci ...

 Bob the Ghost 


Re: hura, bob zabral :-)))))) 

(19.9.2007 0:53:54)
Myslíš, že když oslovení přešaltuješ do třetí osoby, tak se tvoje obsedantní reakce na mě nepočítá? Třeba jako když držíš zkřížené prsty?

Sám nevím, čím tě (a další) tak fascinuju.
 Ivule 
  • 

Re: hura, bob zabral :-)))))) 

(19.9.2007 6:18:26)
No přece tím, že na tebe Bobe, všechny letíme!!!

P.S.: Zapamatuj si moji IP adresu, brouku, ať si mě zase nepleteš s nějakým netopýrem, jo? (Nic proti němu, ale i on by měl jistě námitek.)
 Bob the Ghost 


Re: hura, bob zabral :-)))))) 

(19.9.2007 9:09:39)
Ivule,
ty jsi srandovní s těma identitama :-))).
Víš co, až se budeš příště snažit mást stopy, buď trochu rafinovanější - a ne že se najednou objeví nick, který tady nikdy nebyl, pro forma odpoví v jiné diskusi na nějakou blbinu, a pak honem pospíchá vyjádřit se k týdny staré debatě, a hned se výborně zorientuje :-)))).
Zkus něco vymyslet, máš na to.
A nemohla jsi dospat, že? (Na tuto otázku není vyžadována odpověď)
 netopýr 
  • 

Re: hura, bob zabral :-)))))) 

(19.9.2007 18:48:51)
Netopýři se přeci orientují výborně v podmínkách, kdy jsou jiní ztracení. Tak co máš.
 Ivule 
  • 

Re: hura, bob zabral :-)))))) 

(19.9.2007 19:01:49)
Zdravím netopýra!!!!

Bobe, tvoje omyly ti rozmlouvat nehodlám, to bych byla sama proti sobě.
 Bob the Ghost 


Re: hura, bob zabral :-)))))) 

(19.9.2007 20:19:47)
:-)))))

To je náhoda, že se u kompu vyskytli netopýr i Ivule prakticky současně.
Ale Ivule - to už je fakt schíza. Velmi zábavné. Asi se dám na hobbypsychiatrii.
 Ivule 
  • 

Re: hura, bob zabral :-)))))) 

(19.9.2007 20:50:33)
No, Bobe, dovolím si tvrdit, že kdybych si tu chtěla hrát na netopýra, uměla bych zvolit rafinovanější způsoby.

A vůbec, IP adresa není od slova "Identita" (jak ses tu tuhle snažil něco naznačovat), ale "Internet Protokol", ty machře.
 Bob the Ghost 


Re: hura, bob zabral :-)))))) 

(20.9.2007 9:57:25)
Ivule, a r-a-f-i-n-o-v-a-n-á... tak to jóóó!

Spíš začínáš být poněkud dekompenzovaná - co to motáš o identitě a IP adrese? O žádné IP adrese jsem nemluvil, to sis dočista vyfantazírovala.

Mno, už jsem tě dostal dvakrát (že za žádnou cenu nedokážeš neodpovědět, a pak ty tvé dětinské "lsti" s tím netopýrem). Príma. A že jsem se dneska vyspinkal dorůžova - tedy do obzvlášť samolibě zlomyslné nálady - vychutnám si tě dotřetice.

A to tak, že už ti prostě nebudu odpovídat.

(Ono ti to ve výsledku pomůže, protože se zbavíš té nezdravé fixace)
 Dana 
  • 

Re: Pro nás nepraktické 

(13.9.2007 14:07:00)
4letého prcka na vlastním kole, můžeš v případě potřeby připojit na trail gator.Myslím, že i cyklosedačka pro 4leté dítě je už docela malá,ne? A hlavně je to i velká zátěž pro kolo, nehledě na to,jak to pro dítě musí být dooost nepohodlné, sedět v jedné pozici 40km, asi fakt mňamka,hlavně,že si rodiče užijou výlet.
 Ivana Procházková 


Re: Pro nás nepraktické 

(13.9.2007 21:11:14)
Hmm, někde jsem četla, že pokud jízda s vozíkem připomíná jízdu s náklaďákem, pak trailgator lze přirovnat ke kamiónu :)).

Hele, a kdo říká, že těch 40 km jezdíme bez přestávky pro prcka v sedačce?
 Jiřina+ syn 4 roky 
  • 

Re: Pro nás nepraktické 

(17.9.2007 12:38:01)
Milý Ghouste,
nevím, co máš za dítě(supermana), ale náš syn, je velmi sportovně založený, a na svém kole ujede, tak max 2-3 km. Podotýkám, že má kvalitní kolo a že jezdí sám bez koleček od 3 let.
Proto nechápu, jak můžeš napsat, že 4-leté dítě ujede 20 km.
Opravdu jsi mě pobavil.
Máme vozík a používáme ho na delš trasy 20-40 km a syn tam má fantastické pohodlíčko,
a to není žádný drobeček.Takže tvé názory typu, že ho tam "nenarveme" nejsou na místě.
Měj se.Jiřina
 Bob the Ghost 


Re: Pro nás nepraktické 

(18.9.2007 15:02:43)
Jiřino,
to je jasné, že považuješ svoje dítě za "sportovně založené" a "žádného drobečka". Máme to tak všichni, ne?

Ale čtyřleté dítě běžně ujede dvacet kiláků - nemluvím jen o svých dětech, ale o i dětech kamarádů, se kterými jezdíme na výlety.

Samozřejmě to nedá v jednom tahu za hodinu, je to akce na celý den se spoustou zastávek.

Pravda je tedy taková, že tvůj syn, pokud má po třech kilácích dost, není ani trochu "sportovně založený", a pokud se vejde bez potíží do vozíku, je na svůj věk i dost malý.
 MM, 2 kluci 
  • 

souhlas s Bobem... 

(21.9.2007 14:39:04)
V tom bych souhlasila s Bobem. Už se těšíme na příští rok, to budou synkovi právě 4 roky, dostane nové kolo (zatím máme půjčené, ne kterém se neučil) a těch 20 km pak už určitě ujede :-)!
 jitka 
  • 

Re: Pro nás nepraktické 

(5.11.2007 11:55:48)
Vozík je super.Určitě ho neužije mamina která nefandí cyklistice.Skvělý dopravní prostředek na30km.
 Moncaka 


Transport vozíku 

(4.9.2007 10:49:40)
Zajímala by mne jedna technická stránka věci. Jak převážíte vozík autem třeba na dovolenou přes půl republiky? Už takto máme problém vozit 4 kola a kam dáme vozík pokud si pořídíme plánované 3. dítě?
Včera jsem potkala maminku používající vozík místo kočárku pro 2 děti narozené blízko sebe. No a na brusle je to určité také úžasná věc. Na dovolené na Šumavě měla vozík snad každá rodina s prckem.
 aja 
  • 

Re: Transport vozíku 

(4.9.2007 11:02:37)
Vozik je vyborny, hodne ho pouzivame a kontrolovat, co dela dite neni zadny problem. Kdyz jezdime ve dvou, tak se proste podiva ten druhy, jinak neni problem zastavit a proste se podivat.Cena tedy premrstena neni. My mame vozik Azub za cca 5000. Kdyz jsem si kupovala pro syna kocarek, vsichni mi rikali, az si proboha nekupuju levny kocar za 6500...:-)Samozrejme, cena Chariotu je vysoka, ale spousta lidi si taky nekupuje Mercedes a staci jim Fabie. Vozik se da, alespon ten nas, slozit uplne na placku, zabere velmi malo mista.
 Jana (Kačka 11/03+Matýsek8/05) 


Re: Transport vozíku 

(4.9.2007 12:51:06)
Souhlasím. Naše děti jsou ve vozíku AZUB náramně spokojené (samozřejmě omezenou dobu). Do kufru combiku se nám krásně vejde "placatý" připlácnutý za sedačky a poněvadž nemáme v autě oddělený úložný prostor mříží, tak nám při cestách na dovolenou tuto mříž nahrazuje vozík a můžeme rovnat tašky až ke stropu :-). Ještě mám poznámku k vozíku AZUB - připadá mi spíše až pro děti tak od 1,5 roku. Mladšiho jsme do té doby vozili přidělaného v autosedačce, protože neměl na sezení ve vozíku zpevněná zádíčka. A taky není ten vozík moc odpružený, takže pokud jezdíte hodně v terénu, tak se vyplatí připlatit si.
 ANDY - 2 deti + 12 TT 
  • 

Re: Transport vozíku 

(4.9.2007 13:09:13)
Také mame Azub a sezeni,pokud si nezakoupite prislusenstvi pro mensi deti- vse okolo cca 1000,-kc, opravdu není moc komfortni,Takze kdyz nam malej vyrostl z autosedacky do 12 kg, dala jsem si tu praci, ze jsem rozebrala autosedacku do 18kg (porizenou na MMB za 350,-kc) a pouze ten sedak jsem nainstovala do voziku a pro tlumeni narazu podlozila molitanem - mrnousek si i ted v 18 mes. ve voziku hovi naprosto spokojenoucce :-)
 ANDY - 2 deti + 12.TT 
  • 

Re: Transport vozíku 

(4.9.2007 11:28:49)
Pokud si trosku priplatite, tak si muzete koupit vozik, ktery se da pouzivat jako kocarek (zminovan i v clanku) a tento vozicek vam zabere min mista, nez kdybyste vezli klasicky kocar...
 Zuzka 
  • 

Re: Transport vozíku 

(4.9.2007 11:43:55)
My sme boli tento rok 1x na dovolenke s vozíkom, máme kombíka, tak to nebol problém. Bol zložený a vedľa neho, za ním a na ňom boli cestovné kabele. Sme zatiaľ štyria, ale vecí, tých je teda hromada. Vozíme so sebou aj cestovnú postieľku a veľký 30kg stan, 4 spacáky, lehátka, varič ... tak sme naozaj využili každý voľný priestor, ale uviezli sme aj synove odrážadlo. Na strešnom nosiči sme mali 2 bicykle, každý na jednom kraji a medzi nimi ešte prepravný box. Ale ďalší bicykel už neviem kam by sme dali. Ale z vozíka sme nadšení, deti sú v ňom spokojné, sú zvyknuté na poobedný spánok, takže nebol problém ani v tom čase vyraziť na výlet, deti si pospali vo vozíku a potom si užívali výletu. Alebo sme sa mohli z výletu vrátiť hoci aj o 11 večer a deti unavené zaspali a po návrate do kempu sme ich už len preložili do stanu do spacáku. Samozrejmé sú krátke zastávky na pretiahnutie kostí. Máme s vozíkom zatiaľ najetých viac ako 500 km a je ako nový.
 Šárka, 3 děti 
  • 

Re: Transport vozíku 

(4.9.2007 12:25:33)
Na víkend na hory jsme v Peugeotu Partner vezli cyklovozík, dvojčatový kočár, 2 cest. postýlky, 2 deky do postýlky, odrážedlo + oblečení pro 5 lidí, nějaké jídlo, balík vody a další věci. V pohodě. Na týdenní dovolenou jsme vynechali kočárek, postačil vozík, ale zase přibylo jídlo a i oblečení, taky jsme se vešli.
 Bob the Ghost 


Re: Transport vozíku 

(4.9.2007 17:14:37)
Jenže Partner je na tohle skvělý. Mám něco podobného, pravda, ještě mnohem většího.
Tvůj seznam je nepoužitelný pro někoho, kdo má fabii. V té jsem vozík taky převážel, a je to dost problém. Do kufru ani za sedačky se ti nevejde. Pokud máš malé děti v "ležatých" autosedačkách, můžeš dát vozík za přední sedadla. Ale u větších je to neřešitelné, řekl bych.
 Boudicca 


Re: Transport vozíku 

(4.9.2007 18:58:30)
No jo, jenže do Fabie se stěží vejdou Inglesina golfky.....
 Bumbi&05,08,10 


Re: Transport vozíku 

(5.9.2007 0:22:00)
Boudi,
do moji fabie se teda inglesina golfky vlezou :-DDD
a vleze se tam i vozik s vecma na dovo. Ale ja se naucila balit usporne a treba pro sebe vozim jenom 25 l baglik, manzel totez. Nejvic zaberou veci prcka a jidlo.

Ja svoji fabii pouzivam jako stehovaka a bez problemu (ale felicie je vetsi, to je fakt...)


B.
 Šárka, 3 děti 
  • 

Re: Transport vozíku 

(5.9.2007 11:21:10)
Když on ve fábii je neřešitelný problém už jen tři děti v autosedačkách a 2 dospělí. Proto máme Partnera :-). A myslím, že dneska má většina početnějších rodin větší auto než je fábie.
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Za necyklistickou komunitu 

(4.9.2007 12:39:07)
My na kole nejezdíme, raději chodíme pěšky nebo jezdíme na bruslích. Vozítko pro děti se mi zdá fajn, ale má jedno velké ale!!!! Dle mého je to báječná věc na to, pokud někdo brázdí Šumavu, jak už tu bylo psáno. Ale když jedu po městě autem a vyhýbám se kolu s vozíkem, kde nemají vyvěšenu ani vlaječku, takže si ho všimnu na poslední chvíli, oblévá mě hrůza při představě, co by se mohlo stát. Takže vozík ano, ale na frekventované cesty ne. Toť můj názor.
 Dana 
  • 

Re: Za necyklistickou komunitu 

(4.9.2007 13:11:42)
To už je riziko rodičů a jejich nezodpovědnost, ale snad to byla jen vyjímka.V hustém frekventovaném provozu jsem ještě přívěs nepotkala. My též jezdíme i po silnicích, ono vás na ní totiž kolikrát cyklotrasa svede, ať chcete nebo nechcete, ale naštěstí po ní jezdí pár aut.
 Šárka, 3 děti 
  • 

Re: Za necyklistickou komunitu 

(4.9.2007 13:14:41)
S tím souhlasím, mít vlaječku, příp. světla (máme 2 červená vzadu a 2 bílá vepředu) je to nejmenší. Na druhou stranu se nějak z města dostat musíme, když nejsou cyklostezky, tak se musí po silnici :-(.
 Lizzie 


Re: Za necyklistickou komunitu 

(4.9.2007 21:05:32)
Ona i taková rodinka jedoucí na klasických kolech po dvojicích vedle sebe je na prd..
 Lassie 
  • 

Re: Za necyklistickou komunitu 

(4.9.2007 21:09:47)
Tak cyklisti jedoucí po silnici vedle sebe jsou kapitola sama pro sebe...
 Lizzie 


Re: Za necyklistickou komunitu 

(4.9.2007 21:11:02)
No a teď si představ, že víc do silnice jede dítě sotva se na tom kole držící..to ti zatrne..Když zastavíš a něco jim řekneš, tváří se ještě uraženě a přitom neohrožují jen sami sebe, ale i ostatní. Samozřejmě rodiče, děcka z toho nemaj rozum.
 Mortadela 


Re: Za necyklistickou komunitu 

(5.9.2007 7:41:56)
To záleží kolik těch dvojic vedle sebe jede. Pokud jede peloton řekněme dvanácti cyklistů, pak jedou vedle sebe proto, aby ten peloton nebyl tak dlouhý a dal se vůbec předjet. Zkuste autem předjíždět hóóódně dlouhou šňůru cyklistů... :-) Pokud ale jedou jenom dva a najednou si vedle sebe, pak je to od nich bezohledné, nikoliv ohleduplné samozřejmě.
 Šárka, 3 děti 
  • 

Re: Za necyklistickou komunitu 

(5.9.2007 12:34:04)
A další kapitou jsou důchodci s narvanými taškami na řidítkách :-(. Nebo ti, kteří nemají ani základní představu o předpisech, na kruháči jsou schopní jet do protisměru, protože je to kratší apod.
 Katka,kluci 5 a 8 
  • 

Názor členky cyklokomunity  

(5.9.2007 12:55:07)
když já mám zkušenost, že babky s taškami na řídítkách, neosvětlení cyklisté večer apod... používají kolo jen jako dopravní pomůcku na malé vzdálenosti
(nákup,práce,hospoda)a že jde úplně o jiný okruh lidí,než jsou ti,co tu řeší sedačky,croozery,tyče apod. Ti druzí (patřím k nim)mají kolo jako koníčka,tráví na něm hodně času a dělají všechno pro to,aby např.dětem při tom zajistili pokud možno bezpečnou a příjemnou jízdu.Jestliže si někdo koupí za 5000,- vozík nebo za 2000,- Trail gator,asi nebude vozit tašky na řídítkách a taky si za stovku koupí světlo.Několik kolegyń z práce jezdí večer bez jakéhokoliv osvětlení (holt asi neúnosná investice),když jim říkám že jsou střelené,tvrdí,že "jedou jen kousek..."
 EvčaKo 


Cyklorodina 

(4.9.2007 13:12:58)
Patříme také k fanouškům tohoto sportu. I dovolenou jsme měli v tomto duchu. U nás zase vede již zmíněná tyč Trail Gator. Dceři je 5, vloni ještě byla na zadní sedačce, tak jsme letos udělali změnu. Z hlediska bezpečnosti výborná věc. Jen je docela fuška umět s tím jezdit. Hodně to háže kolem, takže člověk musí být dvakrát tak opatrný. Jinak cyklovozíky mi přijdou jako takový kočárek za kolo. Přijde mi tam jen jedna nevýhoda: vozík je moc nízko nad vozovkou a tím pádem dítě dýchá všechy splodiny z aut. Pokud se tedy jezdí po silnici. Jinak my na silnice vůbec nejezdíme, jen na označených cyklostezkách. Provoz na silnicích je v dnešní době opravdu děsivý.
 Katoun 


Re: Cyklorodina 

(4.9.2007 14:03:33)
Také my jsme cyklorodina,máme dva syny ve věku 3,5 a 1,5 roku. Pokud jedeme i s manželem, máme oba syny na sedačkách vzadu za sebou. Pokud jedu sama, mám mladšího syna v sedačce a starší jede vedle mě na svém kole - ještě s přídavnými kolečky (takže jen na menší trasy).Jezdíme často, teď jsme se vrátili ze Šumavy, kde jsme během týdne projeli co se dalo. Potkali jsme tam hodně rodin s malými dětmi, většinou v sedačkách. Vozíček jsme zatím neměli potřebu zkoušet a vzhledem k věku dětí už ho asi ani zkoušet nebudeme. Starší začne jezdit brzy sám. Toto řešení je ale dobré pro velmi malé děti nebo dvojčata. Známá takto svá dvojčata vozí. Jinak by se totiž nikam nedostala, se svým vozíčkem je velmi spokojena. Každopádně se mi líbí to, že už i tak malé děti se mohou zapojovat do dění okolo sebe a od útlého věku si zvykají na sportovní aktivity.
 MM, 2 kluci 
  • 

Cyklorodinám - dotaz/prosba o radu... 

(4.9.2007 14:22:44)
Ahoj,
my jsme taky cyklorodina :-).

Klukům je něco přes 3a půl a 16 měsíců¨. Starší se ted v létě naučil jezdit na kole (bez přídavných koleček, ty jsme ani němeli a nepovažujeme to ani za dobré z hlediska rovnováhy - předtím měl "Laufrad", tak se rovnováhu naučil už loni) a v poslední době to dost zdokonalil (brždění, rozjedzy...). Byli jsme už párkrát na výletě po cyklostezkách v konstelaci "my na inline bruslích, malý v kočárku, starší na kole" (ujel tak např. úsek Modřany-Zbraslav). Jednou jsme si už také zkusili vyjet na kole všichni, s malým v cyklosedačce, ale jen tady kousek v blízkém okolí - pro začátek. Máme (zatím?) jen jednu cyklosedačku.
No a jsem u toho, zajímal by mě Váš názor: Kupovali byste ještě druhou, nebo už to nemá cenu?

Předloni jezdil starší v cyklosedačce (mladší byl ještě "na houbách"). Loni jsme spolu nejezdili - mladší byl malé miminko, starší drandil na Laufradu (odrážecím kole) a my jsme si na kole občas vyjeli jen každý zvlášť, třeba večer.
No a teď je otázka, jak letos resp. příští rok - druhá sedačka ano či ne? (Původně jsme s ní počíítali, ale to jsme neveděli k dy se starší naučí jezdit a jak to vše bude...)

Manžel říká spíš ne, že už by se mu starší špatně vozil, že je už relativně těžký (přitom je vlastně spíš lehčí - tak kolem 14 kg, měří něco přes metr), nechtěl by v sedačce už být atd., také že na jaře už zase bude větší, bude mít své už trochu větší kolo (teď máme půjčené 12", v zimě k 4. narozkám by dostal své 16").

Mně taky spíš přijde, že už to nemá cenu, že teď na podzim holt podnikneme pár menších vyjížděk, na které stačí a budeme to stupňovat jen pomalu, a pak na jaře to už zase bude o něčem jiném... Co Vy na to?
V jiném internetovém foru mi radili už sedačku nekupovat, ale tady zase čtu že dětí vozíte ještě v 5 letech, takže to zřejmě jde ;-)? Ale má to smysl...?

Děkuji předem za Vaše názory a zkušenosti! S cyklopozdravem, M. :-)

P.S. Ještě by mě zajímala ta "tyč" - není obtížné dítěti, které se zrovna naučilo jezdit, vysvětlit že najedou nesmí/nemůže řídit, brzdit atd. - v podstatě všechny ty věci které by naopak mělo čím dál tím lépe samostatně ovládat...? Nějak jsem k tomu skeptická, ale možná neprávem?
 MM, 2 kluci 
  • 

samozřejmě 3a půl ROKU, to nějak vypadlo, sorry! 

(4.9.2007 14:24:01)
M.M.
 Dana 
  • 

Re: Cyklorodinám - dotaz/prosba o radu... 

(4.9.2007 14:52:26)
No já bych rozhodně staršímu na příští rok pořídila již trail gator. Nemusí sám umět jezdit na kole, tyč ho udrží ve správné poloze. Řidítka dětského kola jsou u trail gatoru zajištěna proti otáčení a dceři jsem vysvětlila,že během jízdy nemá brzdit. Brzdí někdy jen "omylem" když si moc položí nohy a začne mi nepatrně brzdit a to mi to pak fakt opravdu nejede.
 MM, 2 kluci 
  • 

Re: Cyklorodinám - dotaz/prosba o radu... 

(4.9.2007 14:57:14)
Ahoj Dano, dík za reakci.
Píšeš že nemusí umět jezdit na kole. Ale právě že on na kole jezdít umí a chce, tak se obávám že s tou tyčí to bude problém, když najednou nebude smět řídit a brzdit, držet rovnováhu taky nebude muset... Neměli jste s tím problém? Nejraději bych v podstatě, aby normálně s námi jezdil na svém kole (NE na silnicích), ale zase toho tolik neujede, nevyšlápne kopec... Tím by byly vyjíždky zase dost omezené. No uvidíme.
 Dáňula 


Re: Cyklorodinám - dotaz/prosba o radu... 

(4.9.2007 15:00:50)
No vždyť nemusí být na tyči pořád, akorát, když už nemůže, je unavený nebo je moc provoz, mi to aspoň tak přijde. Však ona se tyč v pohodě složí i rozloží během chvilky. Kupovat další sedačku opravdu nemá smysl. A za rok už toho ujede o dost víc, než teď.
 Dana 
  • 

Re: Cyklorodinám - dotaz/prosba o radu... 

(4.9.2007 15:10:29)
Já právě myslím, že se mu to bude líbit, jen se tak vézt a nemuset šlapat .-)). A opravdu,jak už zde někdo zmínil, může být na trail gatoru jen v nebezpečných úsecích, pomoci mu na tyči vyjet kopec apod. Myslím, že mu to snadno vysvětlíte, tedy mi s tím problém neměli, někdy jí spíše musím povzbuzovat, ať mi do kopce pomůže .-).Tak přeji šťastné cesty s trail gatorem!P.S.: Někde ho i půjčují, dalo by se to předem vyzkoušet.Zkuste projít net.
 Lassie 
  • 

Trail gator 

(4.9.2007 15:15:18)
Přijde mi to lákavé, ale na to, že je to jen tyč s úchytkami, je to nehorázně drahé...nejlevnější jsem našla za necelé 2000,-. Nemáte někdo nějaký tip?Díky.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Trail gator 

(5.9.2007 8:49:27)
ja ji porizovala manzelovi a klukum k vanocum za necele tri tisice, myslim, ze za dva je to dobra ceny.
Navic ji opravdu vyuzijime.
Odpoved pro MM: Rozhodne koupit tyc, vetsi Ti bude za rok jezdit uz bez kolecek. My davame syna za tyc, kdyz ho boli nohy a pak , kdyz je silnice se zvysenym provozem.

Urcite ji uzijete.
 MM, 2 kluci 
  • 

Bez koleček... 

(5.9.2007 8:52:47)
... mi starší jezdí už teď, vůbec je neměl. Ale dík za tip. M.
 Veronika 
  • 

Re: Cyklorodinám - dotaz/prosba o radu... 

(7.9.2007 15:31:28)
Já tahám staršího syna od jeho 4let na tyči. Začali jsme právě až v okamžiku, když už uměl sám jezdit - dříve to podle mě není vhodné. Dokud dítě samo neudrží rovnováhu, bude se na kole "kinklat" a budete mít co dělat, abyste to udrželi. Je opravdu náročné na rovnováhu. Když jsme našli nenáročný terén, kde nejezdí auta, odpojila jsem ho a jel sám. Když se unavil nebo když přišel kopec nebo nebezpečný úsek, zase jsem ho připojila. Baví ho to a můžeme i na dlouhý výlet - to by bez tyče nešlo... Dnes je mu 6let, v lehkém terénu zvládne sám i 30km (to ale fakt vyjímečně, spíš 20-25), zbytek cesty ho táhnu. Žádný problém s tím, že nemůže řídit, ani s bržděním, nemáme. Při cestě z kopce mi někdy pomáhá brzdit a připadá si hrozně užitečný :))
 honza 
  • 

Re: Cyklorodinám - dotaz/prosba o radu... 

(4.9.2007 15:18:43)
Tyče se nebojte - dítě do řízení zasahovat klidně může, protože přední kolo je zvednuté nad vozovku. Takže může škodit jedině tím, že by brzdilo (ale tatínek si jistě poradí s vypnutím brzdy na jeho kole - pak už škodí dítě jen tím, že nešlape). Pokud ale šlape, tak je jeho pomoc dosti znát.

Jinak my se také na tyč chystáme, nicméně dcerce ještě tři nejsou, a sice začala sama na kole jezdit, ale dokud si nebude jistá (jakože se na něm dost kvedlá), tak bych ji za kolo nepřipojil. Navíc si v tomhle věku nejsem jist její pozorností. Sice na tyči nemusí držet rovnováhu, aole stejně by měla na cestu dávat pozor. Ale myslím, že na jaře už začneme trénovat. ;-)
 Veronika 
  • 

Re: Cyklorodinám - dotaz/prosba o radu... 

(7.9.2007 15:39:56)
Naprosto s Vámi souhlasím - dokud dítě samo nejezdí, tak bych tyč nedoporučovala. A navíc - dítě je nevyzpytatelné.. Nás syn ve čtyřech letech sundaval nohy ze šlapek, koukal "po ptákách", museli jsme ho hlídat. Manžel tahal ve vozíku mladšího syna a jezdil za mnou, aby hlídal, co dělá ten starší "na tyči". Také se nám osvědčilo koupit začínajícímu cyklistovi kromě přilby také rukavice a brýle. Nesmeknou se mu ruce, a vyhnete se problémům, když mu za jízdy vletí do oka moucha.
 Atislava 
  • 

Re: Cyklorodinám - dotaz/prosba o radu... 

(4.9.2007 16:22:06)
Mám dvě děti. Necelé 4 roky, dcera a syn 1 rok. Dcera jezdí od 2 let na kole s přídavnými kolečky (nepovažuji to zas až za tak odstrašující) a ve 3 letech se naučila sama jezdit bez koleček - brzdit, nasedat, pouze na delší vzdálenosti je to ještě potíž. Řešily jsme stejný problém, zda našemu 9-ti měsíčnímu synovi koupit (letošní jaro) druhou cyklosedačku. Nakonec jsme se poptali u nás ve městě, podali inzerát a koupili bazarovou -HAMEX, za 500,-- což není až zase taková investice. Dceru nenutíme do dlouhých tras, vozíme obě děti stereo. A příští rok, kdy bude dceři 4,5roku uvažujeme o koupi většího kola ale bez tyče. Odrazuje mě to, že dítě nesmí brzdit a de facto se veze. Budeme ji tedy(chudinku) nutit do ze začátku kratších vzdáleností a tomu se holt budeme muset ještě pár let přizpůsobit.
 MM, 2 kluci 
  • 

Atislavo, diky... 

(4.9.2007 17:56:05)
...i Tobě za reakci!
Konečně někdo chápe proč mě ta tyč odrazuje - no přesně to co píšeš! Taky si spíš říkáme že se holt zatím budeme synkovi přizpůsobovat, aby ty vyjížďky nebyly moc dlouhé resp. namáhavé...
Ještě mi někdo říkal že je možnost mít sebou pružné lano a do kopce dítě táhnout, ale přitom zároven i šlape samo - jen to nemá tak těžké. Máte s tím někdo zkušenosti? Dík! M.
 TomášT 


Re: Atislavo, diky... 

(5.9.2007 0:04:21)
Tahat malé dítě na kole na laně? Chcete ho přizabít?
 MM, 2 kluci 
  • 

Tomáš... 

(5.9.2007 8:30:53)
... a mohl bys tento "kvalifikaný komentář" nějak zdůvodnit ;-)?!?

Byl to prostě normální dotaz, protože příbuzní to tak dělali a já zatím nevím co si o které metodě myslet... Oni měli takové "gumové" pružné lano (připevněné k sedlovce otce a k řídítkám dítěte, ale samozřejmě uprostřed, aby do řízení nezasahovalo), které použili když se jelo třeba do kopce - dítě normálně šlapalo ale tím že ho zároveň táhli za to lano, to ušláplo a taky nemohlo vybočit úplně mimo stopu. Bylo to prý celkem úspěšné, tak nevím... Nezní mi to úplně od věci, nebo proč myslíš?

Stejně tak bych mohla říct, že se "přizabije" s tou tyčí, se kterou je - jak tu i zaznělo - těžké kolo řídit, kvůli délce může být prblém v zatáčkách, dítě může mít zmatek kdy řídit a brzdit (když není na tyči) a kdy ne (když na ní je), když se začne hodně vrtět, mohou spadnout i oba... No nevím, argumentů proti by se asi našlo na obou stranách dost. Ale já hledám spíš důvody "pro"... (v obou případech), zvažuji všechny možnosti.
 Katka,kluci 5 a 8 
  • 

Re: Tomáš... 

(5.9.2007 8:44:26)
MM,ta tyč (Trailgattor), se fakt nedá srovnávat s gumou za kolem, má vyřešeny "klouby" na obou stranách uchycení(u dospělého i u dítěte),tak,aby dítě jelo při rovné jízdě v ose dospělého a zároveň mohlo dobře projíždět zatáčku,má vyřešenou aretaci řidítek atd...,blbě se to vysvětluje,měla bys to spíše vidět. Mimochodem my jsme řešili přesně Váš problém,mladší byl už na sedačku velký,UMÍ jezdit sám ale dojede leda tak u nás ve vesnici na hřiště.Zakoupili jsme tyč a už máme za sebou první výlet 20km v Krkonoších - do kopce a po hlavních jede připřažen, pomáhá tátovi šlapat. Na polní cestě ve slušném terénu popojíždí sám. Myslím že za taťkou dostatečně posílí nožky, aby pak zvládal čím dál větší vzdálenosti. Tolik naše zkušenost.
 MM, 2 kluci 
  • 

Katko, díky! 

(5.9.2007 8:46:33)
M.M.
 Senedra 


Add zadní cyklosedačka 

(5.9.2007 8:54:44)
No, vzhledem k tomu, že jsme na jaře zadní cyklosedačku kupovali, tak bych měla několik připomínek.

- cenová relace uvedená autorem je trošku podhodnocená, ceny jsou vyšší.

- ne každá sedačka lze namontovat na každé kolo. My nakonec dopadli tak, že jsme dvě soboty strávili tím, že jsme objížděli různé cykloobchody s mým kolem ( mám menší než manžel) a přímo v obchodech jsme sedačky zkoušeli. Vzhledem k tomu, že nezatížená sedačka byla třeba pouhé 2 cm nad pláštěm zadního kola, tak pro nás byla nepoužitelná. Nakonec jsem jednu sedačku sehnali. Ve většině obchodů vás na tohle upozorní a není problém se domluvit, složit zálohu a sedačku doma vyzkoušet.

- velmi oceňuje možnost koupit víc adaptérů k jedné sedačce. Každý máme na kole trvale připevněný jeden a podle toho, kdo zrovna s dcerkou jede, tak jen naklapneme sedačku a můžeme vyrazit.
 Honza 
  • 

Re: Add zadní cyklosedačka 

(9.9.2007 22:31:32)
Koukal jsem na webu a našel Hamax Kiss za 1490 Kč, v článku je uvedené, že značkové zadní cyklosedačky v cenách od 1500 Kč, takže to sedí, ne? Ceny cyklovozíků také sedí. Preavda - jde o ceny na webu. V běžných prodejnách bývají o něco vyšší.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Tomáš... 

(5.9.2007 9:08:01)
nez gumove lano, tak to je rozhodne lepsi tyc - ma ohybovy kjloub - dite muze brzdit, jedine co nemuze, je vybocovat ze smeru rodice (coz je vyhoda, kvuli autum)
 Dana 
  • 

Re: Tomáš... 

(5.9.2007 12:44:38)
M.M.- pokud sis jízdu s trail gatorem nevyzkoušela, tak nemůžeš se řídit radami typu "jedna paní povídala". Dítě tyč krásně drží, cítíš,když se na kole vrtí, ale není to takové, abyste spadli. Řidítka drží v pevné poloze, dítě s nimi nemůže pohybovat, to by s nima opravdu musel rumplovat silou. A ve 4letech a více snad už má tolik rozumu, že mu lze vše vysvětlit proč nemá brzdit apod.
 honza 
  • 

Re: Atislavo, diky... 

(9.9.2007 22:35:53)
Lano na dítě??? Tak to bych opravdu raději nezkoušel. To je podobné, jako auto na laně - ten druhý to musí hodně dobře umět. Ostatně - nejlepší bude, když si to na laně sami vyzkoušíte. A pak popřemýšlejte, že ten druhý je dítě, co se sice na kole už možná naučilo jezdit, ale každou chvíli se nechá něčím vyrušit (motýlci letí vedle silnici, na obloze je letadlo atd.). Ta tyč nemá jen tu roli, že by dítěti pomáhala, když už nemůže. Ta tyč především pomáhá držet balanc. Umí to váš provaz? Natož ten pružný? ;-) Aby bylo jasno: provaz ani gumicuk bych na dítě v žádném případě nepoužil (ani na připojení kola). :-D
 MM, 2 kluci 
  • 

balanc... 

(11.9.2007 17:28:35)
Ano, balanc držet umí (ostatně už od loňska, kdy jezdil na odrážecín kole "Laufrad")! Jinak bych tady neřešila jak spolu podnikat cyklovýlety... Námitky k lanu beru vážně a přemýšlí o nich, ale nesouhlasím s tím, že by TrailGator měl pomáhat držet balanc! To myslím (jak tu ostatně i někdo psal) by pak byla dost labilní záležitost - dítě ztratí rovnováhu a může strhnout i dospělého :-(.
Myslím že předpokladem pro cykloakce s dětmi je aby ovládaly základy jízdy na kole, tj. udržet rovnováhu, řídit, brzdit/ přibržďovat, rozjezd. Samozřejmě jsou ještě malé, nesoustředěné..., s tím musím počítat, ale tyto základy by měly umět, jinak bych je na tyč nedávala.

S tím lanem to byl takový nápad (možná ne nejlepší?), jak dítěti na společné vyjíždce pomoct např. vyšlápnout kopec - musí šlapat samo, ale nemá to tak těžké a když už nemůže, pomáhá mu to lano. Tak to říkali známi kteří to před lety tak se synem dělali, prý to šlo v pohodě (?).
 Dana 
  • 

Re: balanc... 

(11.9.2007 23:50:58)
Ale trail gator drží dětské kolo tak (tedy když je správně uchyceno), že se kolo a i malý cyklista ani nehne,takže držet balanc není potřeba! Vyzkoušejte a uvidíte sama. Dcera jezdí od 3,5let a v té době ještě sama na kole neuměla jezdit.
 M+Aďa a Kety 
  • 

Re: balanc... 

(14.9.2007 2:46:42)
Tyč na kolo je vhodná i pro dítě, které neumí jezdit samo! Náš 4letý syn se svými cca 21 kg jezdí s tyčí, neumí jezdit sám (teda v neděli ujel svých prvních 10 metrů sám a pak spadl do kopřiv) a nemá u tyče absolutně žádný problém s nějakou nestabilitou, manžel také ne. Řekla bych, že na silnici je to spíš důležitý prvek bezpečnosti, protože když předjíždí auto, 4leté dítě bez tyče může třeba najednou vybočit do silnice (viz vzpomínaní motýlci kolem cesty, letadlo na obloze anebo se jen bude vyhýbat díře na silnici) a neštěstí je hotové. S tyčí žádné vybočení dítěte na kole nehrozí.
 MM, 2 kluci 
  • 

Tak ještě jednou... 

(20.9.2007 10:06:22)
Tyč může být vhodná pro dítě které ještě nejezdí samo, to je klidně možné - ale já s tím nesouhlasím a nedělala bych to, nepovažují to za bezpečné! Balanc pak vlastně za dítě musí držet rodič a to je mnohem nestabilnější, než když už to dítě umí (ostatně to i tady pár lidí psalo).

Mám za to, že základy ovládání kola (rovnováhu, řízení, brždění, rojezd) se má dítě naučit a tyč může pak být maximálně pomůcka v situacích jaké byly zde popsané (frekventovaná silinic, ldyž už není vyhnutí, nebo dlouhá vyjíˇždka, když dítě už je unavené apod.)

U nás dítě tyto základy ovládá a tyč zvažujeme jako jednu z možností, jak umožnit delší či náročnější rodinné cyklo- vyjíždky.

Zatím jsme zkusili to "gumové lano", celkem to fungovalo dobře jako "vlek" do kopce, který by synek sám nevyjel, ale takto závěsu ano. Dobré je, že přitom musí dělat vše jako obvykle (řídit, šlapat...), jen to má lehčí.
Ty frekventované silnice to ale samozřejmě neřeší, taky po nich (zatím) nejezdíme.

 M + 4 
  • 

Re: Cyklorodinám - dotaz/prosba o radu... 

(5.9.2007 9:59:20)
Nejstarší dcerka se bez koleček naučila až kolem 5.narozenin. Postupně jsme prodlužovali trasy. Za půl roku již v pohodě jezdila na Šumavě kolem 20km denně.
 EvčaKo 


Re: Cyklorodinám - dotaz/prosba o radu... 

(5.9.2007 11:35:22)
Zapomněla jsem dodat: my nepoužíváme trail gator na naučení dcery na kolo, ale naopak. Dcera se naučila jezdit už loni a protože jezdí jako "dábel", bylo potřeba ji mít pod kontrolou. A ona je spokojená. Měli jsme tyč v Krkonoších, takže velké kopce samozřejmě ne, ale ty menší se daly.
 KK 
  • 

Re: Cyklorodinám - dotaz/prosba o radu... 

(7.9.2007 14:28:16)
Tyc Trailgattor jsme vyzkouseli ted o prazdninach - 14 dni v okoli Slavonic, prakticky denne. Dceri bylo v cervenci 3 roky. Zakladem je, aby vam dite za jizdy neseskakovalo, coz to nase nastesti nedela. Riditky otacet nemuze, predni kolo ma zdvihle ve vzduchu a zafixovane takovym drzatkem narovno s tyci, takze riditek se jen drzi. Slapat muze, jak je mu libo, dokonce je to velmi zadouci, obzvlast do kopce. Bohuzel muze ale taky brzdit (slapnutim na slapku kola), coz je nemile obzvlaste v kopci, ale da se to utahnout (vazim 55 kg, dcera 15 a zvladly jsme to), lepsi samozrejme je, kdyz pomaha slapanim.

Jinak jsme jezdily i po lesnich cestach a uplne v pohode. Jen nam "madam" trosku zlenivela. Normalne jezdi na kole sama, sice s pomocnymi kolecky (ty pri nandani na tyc sundavam), ale i do kopce statecne dupala - ted si zvykla, ze to za ni nekdo odslapal a ona se vezla a slapala jen, kdyz se ji chtelo.

Tyc je vyborna pro prechod ze sedacky k normalni samostatne jizde - nemusite se bat, ze dite z kopce nebude brzdit, vjede pod auto a pod. Mate ho pod kontrolou. Kdyz do kopce nemuzete, tak proste taky sleze a slape pesky (je to jednodussi nez ho sundavat ze sedacky), nebo muze zustat sedet na svem kole, vy slapete pesky a ono slape na kole a pomaha vam - mne se to zdalo stabilnejsi nez cyklosedacka, pri vedenem kole. A pri padu pada z mensi vysky, to jsme ale nastesti neabsolvovali.

Takze tyc urcite doporucuji, ale urcite je obcas nechte jezdit samotne, aby si nezvykly, ze to za ne rodice vzdycky odslapou.

PS. A tyc vubec nehazi do stran - to leda, kdyz ma nekdo spatne utazene srouby, to pak muze dite jet dost naklonene do strany. Spravne vse utahnout je zaklad.
 petra 
  • 

zadost o radu 

(5.9.2007 10:22:21)
Od jakeho veku je mozne jezdit s vozikem? Mame 6tydenni miminko a manzel je vasnivy cyklista, chce koupit vozik a jezdit s nim uz nyni, mam strach, aby malemu neublizil, mate nekdo zkusenost? Jezdite nekdo v okoli Prahy, mate nejake tipy na dobre cesty s vozikem bez aut?
 Zuzka 
  • 

Re: zadost o radu 

(5.9.2007 12:24:44)
Do niektorých typov vozíkov sa dá pripojiť klasická autosedačka /vajíčko/, takže potom sa dá jazdiť od narodenia /podľa povahy dieťatka, aby bolo spokojné aj ono/. Alebo sa dá dokúpiť pre malé deti vložka Weber.
Skús sa pozrieť na diskusiu:
http://www.rodina.cz/diskuse2784.htm

 smetule,T06/06,L02/08,M04/10 


Re: zadost o radu 

(5.9.2007 17:08:30)
ahojky Petro..no stačí upevit do voziku autosedačku a mimiska vozit v ní a samozřejmě s tak malým prckem nejezdit v lese přes kořeny:-)..My jsme z Prahy Hloubětína a na kole jsem každou chvíli, většinou tahá vozík tatka, já ted tahala týden na šumavě a pohodička.na to, že jsem ve 4.měs těhu a vozík měl i s malým 25kg, jsem najezdila 100km:-))
 pavla123 


Re: zadost o radu 

(6.9.2007 16:21:49)
Ahoj Petro, máme Croozer 737 a vozíme v něm syna od necelých 4 měsíců. A je téměř vždy spokojený. Vloni byl ještě malý, takže většinou spal, letos nadšeně pozoruje okolní cvrkot a ve vozíku vydrží mnohem déle než v kočárku - asi se mulíbí ta rychlost... Já osobně bych neměnila, přestože vozík je pro mě poměrně těžký (vezu cca polovinu své váhy), s cyklosedačkou bych se bála. Prostě jsem maximálně spokojená a doporučuji.
 Ondra, 3 děti 
  • 

Re: zadost o radu 

(9.9.2007 7:33:23)
Vozík používáme od asi tří měsíců nejmladšího dítěte - vozíme v něm děti dvě... Pro miminko jsme do vozíku upravili, trochu přešili a zavěsili vrchní část staršího dětského polohovacího lehátka - funguje to báječně. Cesty v okolí Prahy - na menší vyjížďky třeba obora Hvězda, Kunratický les, větší cesty: stezka z Bráníka na Zbraslav a zpátky (dá se to i po druhé straně a do Bráníka přejet přes barrandovský most - hnusná je jen cesta přes samotnou Zbraslav); stezka kolem Kladna, Šárka,... Koukni na www.nakole.cz nebo na http://klobouk.fsv.cvut.cz/~vrf/praha_cyklo/index.php?prehledka=1&size=2

Hodně pěkných cest!!! :-)
 Speedynka 
  • 

Trasy pro cyklo-vozíky? 

(9.9.2007 15:58:16)
Ráda bych poprosila zkušené uživatele cyklo-vozíků, zda by se nepodělili o tipy na celodenní výlety. Klasické cyklostezky často vedou i těžko sjízdným terénem anebo ústí na frekventovanou silnici. Praktické zkušenosti z výprav se tedy moc hodí!

Jsme z Prahy, ale rádi se necháme inspirovat i trasami z jiných oblastí. :-) Díky moc a kolu zdar!!!!

 Speedynka 
  • 

Trasy pro cyklo-vozíky? 

(9.9.2007 16:00:56)
Ráda bych poprosila zkušené uživatele cyklo-vozíků, zda by se nepodělili o tipy na celodenní výlety. Klasické cyklostezky často vedou i těžko sjízdným terénem anebo ústí na frekventovanou silnici. Praktické zkušenosti z výprav se tedy moc hodí!

Jsme z Prahy, ale rádi se necháme inspirovat i trasami z jiných oblastí. :-) Díky moc a kolu zdar!!!!

 MM, 2 kluci 
  • 

cyklosedačka až od 18 měs. - ??? 

(4.9.2007 13:57:39)
Cituji z pasáže o cyklovozících:
"Není tak třeba s cyklovýlety čekat, až dítě doroste do cyklosedačky, tedy minimálně do 18 měsíců věku dítěte. Tak to doporučují pediatři, protože přestože se dítě obvykle naučí sedět dříve, jeho nedovyvinuté páteři by nárazy v pozici vsedě mohly ublížit." -> ??? Neslyšela jsem o tom, že by "podle pediatrů" (kterých? zajímal by mě nějaký odborný odkaz) se dítě do 18 měsíců něsmělo vozit v cyklosedačce?!
Ano, nemělo by se tam dávat hned jakmile umí sedět, ale to se naučí většinou tak kolem cca. 9 měsíců a když se s kolem začně někdy po roce (u nás to bylo pokaždé tak kolem 15 měs.), myslím že je to úplně v pohodě. Vždyť když už pak dítě chodím tak je také ve vzpříměné poloze a páteř při chůzi a běhání dostává neustálé rázy - ale to už je na ně také připravená. A řekla bych že chozením a běháním stráví dítě rozhodně více času než v cyklosedačce...


 renata, dvojčata 4 roky 
  • 

Re: cyklosedačka až od 18 měs. - ??? 

(12.9.2007 11:02:03)
my jsme konzultovali přímo s ortopedem (dětský specialista, kde jsme byli s jiným problémem) a ten nám cyklosedačku schválil v 8mi měsících, kdy už obě děti aktivně sami seděli
 Lavanda 


Taky jezdíme na kole 

(4.9.2007 14:29:05)
Nejstaršího synka jsem vozila já na zadní sedačce. Po narození dcerky jsme přikoupili druhou sedačku a pár let jezdili "stereo". Pak se velmi krátkou chvíli vozila dcera a mladší syn, starší už jel sám. Teď vozím nejmladšího já, oba starší už jedou sami a jsou dost schopní (je jim deset a osm), manžel se fláká, protože na jeho kolo se sedačka vždy dost špatně upevňovala a ohýbala mu tyčku od sedátka...
Móda vozíků nás minula, ale teď si ho pořídila má sestra se švagrem. První dojmy? Švagr sestru uhnal a ona prý dokonce na chvíli ztratila mléko. Aspoň to tvrdí.
 Veronika 
  • 

Re: Taky jezdíme na kole s vozíkem - a není žádná "móda" 

(7.9.2007 15:45:52)
Vozíky nejsou "móda". Je to jen přirozený vývoj, dříve nebyly, teď jsou a budou.. Podobně se kdysi lidé vyjadřovali o myčkách na nádobí a o mobilech - dnes je má témeř každý...
S vozíkem jezdíme už pár let, nikdo mě neuhnal a o mléko jsem při tom nepřišla :))
 Katka,kluci 5 a 8 
  • 

Re: móda :) 

(7.9.2007 16:33:57)
Vzpomínám si,jak tchýně říkala,že by myčku nechtěla (je to "taková móda")a jak před 25 lety moje babička říkala mojí mamce,že by nechtěla pračku automatku,že to prádlo z toho není ono, je to jen taková móda.....
 Bob the Ghost 


Re: Taky jezdíme na kole s vozíkem - a není žádná "móda" 

(8.9.2007 18:12:13)
Ale jo, jsou. A velká.
Všimni si, že se například pořádají srazy rodin, které jezdí na kole s vozíkem.
Slyšela jsi snad někdy o srazu "sedačkářů"?
 Dana 
  • 

Re: Taky jezdíme na kole s vozíkem - a není žádná "móda" 

(9.9.2007 0:56:24)
A proč by se nemohli sejít??? Když se pořádají různé srazy čehokoliv- například lehokolistů. Hlavně tak či tak ty rodiny o sraz jeví zájem a hlavně prodejce má krásnou propagaci.Přívěs v praxiv českých rodinách, ne nějaká modelka v reklamním videu.
 Bob the Ghost 


Re: Taky jezdíme na kole s vozíkem - a není žádná "móda" 

(10.9.2007 9:56:20)
Ano, lehokola.
To je přesné přirovnání.
 Veronika 
  • 

Re: Taky jezdíme na kole s vozíkem - a není to žádná móda 

(11.9.2007 11:20:09)
Já na tom srazu dokonce byla, hned na tom prvním :)) A poznala jsem tam spoustu příjemných lidí, bylo to prima.
Když někdo rád jezdí na kole a pořídí si děti, tak začne přemýšlet, jak to skloubit dohromady. A vozík je nejlepší možnost - aspoň pro nás.
 Bob the Ghost 


Vozík je dřina 

(4.9.2007 17:03:06)
Není pravda, že "pokud nefouká vítr, o vozíku ani nevíte".
To totiž platí, jen pokud jedete po rovině. S jakýmkoli, i sebemenším kopečkem začíná ukrutná dřina.
 TomášT 


Re: Vozík je dřina 

(5.9.2007 0:12:12)
Když se rozumně používá přehazovačka tak to většinou dřina není, jen se jede pomaleji než bez vozíku.
Ta opravdová dřina začíná s dvoumístným vozíkem v horách - Šumava, Krušné hory... mohl bych vyprávět :-)
Pro rekreačního cyklistu s vozíkem bych viděl denní limit mezi 30 a 60 km podle terénu, víc by ani děti nebavilo.
 Bob the Ghost 


Re: Vozík je dřina 

(5.9.2007 1:02:05)
Šedesát kiláků s vozíkem????
To ten tvůj "rekreační cyklista" musí být zvyklý na denní dávku bez vozíku 180 kilometrů.

Vozík je prostě značná přítěž - to, že vozíkoví fanatici vykládají, že o vozíku za sebou ani nevíš, je nesmysl. Ti, kdo se tady snaží něco o tom dovědět, by těmhle propagačním řečem neměli věřit.

A taky bych mohl vyprávět. Moje (a mých dětí) oblíbená lahůdka s vozíkem je výjezd na přehradu Dlouhé Stráně v Jeseníkách. 500 metrů převýšení na sedmi kilometrech. Kopečky na Šumavě jsou proti tomu sranda.
 Dáňula 


Re: Vozík je dřina 

(5.9.2007 5:05:00)
Tak 60km je pro mě nepředstavitelné. :-) Jsem opravdu rekreační cyklista a moje maximum s vozíkem bylo necelých 30km (máme ho kvůli tomu, že občas nepředvídatelně ztrácím balanc, tak abych si nepřizabila ještě dítě), obyčejně tak jedeme něco mezi 15-20km. Ale teda jako extra zátěž mi ten vozík nepřijde, asi z toho důvodu že i normálně jezdím na kole jako šnek a jsem fakt mizerný cyklista. A zase mě to hecuje šlapat aspoň do kopečka, protože normálně kopečky tlačím (a že jich tu je požehnaně - jizerky), ale takhle na mě spousta lidí kouká, že co si to táhnu s sebou, tak bejčím a bejčím až jsem schopná většinu těch kopců i vyjet(pravda, s milionem krátkých, zato častých zastávek), což se mi nestalo už hodně dlouho bez vozíku. A propó, já vozík nejvíc cítím, když jedu z kopce, páč to kolo brzdí trochu mizernějc, než normálně, do kopce fakt nevím, nemám srovnání, jak se do nich jezdí bez vozíku. :-)
 raduz 
  • 

Re: Vozík je dřina 

(5.9.2007 11:25:16)
Bobe - řek bych ze to prevyseni je jeste vetsi. Teda pokud jedes z Loučné. Chystam se na to pristi rok, planuju koupit croozera 535, klukum bude uz pres rok. Sem zvedavej, normalne mi to da zabrat i bez voziku.
 Bob the Ghost 


Re: Vozík je dřina 

(5.9.2007 12:04:09)
Raduzi,
to jo, ale z Loučné k dolní hrázi to je celkem po rovině. U elektrárny začíná skutečné vozíkové peklo.
Ale ten pocit nahoře stojí za to.
I za poznámky "těch vzadu": "Tatínku, a proč jedeme tak pomalu?"
Oni si to na zpáteční cestě vynahradí. Nahoru jedeš přes hodinu, dole jsi za necelých deset minut...
 TomášT 


Re: Vozík je dřina 

(5.9.2007 12:14:03)
Ještě větší vodvaz by byla Grossglocknerstrasse - 1800 metrů na 23km nonstop kopec.
Ale to jsem jel jen sám, navíc je tam na vozík dost velký provoz.

Proč by mělo být 30-60 km moc, když na webu čtu o matkách co s vozíkem na cyklostezkách třeba kolem Dunaje ujely denně 80km? (http://www.velofiala.cz/enns.htm)
 Bob the Ghost 


Re: Vozík je dřina 

(5.9.2007 16:53:10)
Wow!
Grossglockner mě nenapadl.
A teď, jaks to řek, mi to začíná dost vrtat hlavou.
Je to celkem, jak se říká, výzva.
Myslíš, že už to někdo někdy s vozíkem vyjel?
 Renáta, dvojčata 4 roky 
  • 

Re: Vozík je dřina 

(12.9.2007 11:07:38)
protože je to po rovině
 pavla123 


Re: Vozík je dřina 

(6.9.2007 16:27:15)
Myslím, že pokud má rekreační cyklista alespoň trochu fyzičku, v pohodě 30 až 60 km zvládne. Vozím teď 20ti měsíčního syna (i s vozíkem je to cca polovina mé váhy) a bez problémů jezdíme 47 km - tolik měří naše nejoblíbenější trasa. Jela jsem s ním také Podunajskou stezku (takže plně naložený vozík - věci pro nás dva na týden) a tady jsme jeli i přes 60 km. Je to sice téměř naprostá rovina, ale hodně tam foukalo... A to kromě občasných vyjížděk žádný jiný sport neprovozuji.
 honza 
  • 

Re: Vozík je dřina 

(6.9.2007 22:03:37)
Cyklista by klidně zvládl i víc, ale pokud bere ohled na malé pasažéry, tak jezdit přes 40 km už je pro většinu z nich náročné. Taky jsme jednou jeli s vozíkem 90 km (když to původně mělo být k šedesáti) a bylo to v pohodě i pro dcerku. Ale ideální to není.
Dlouhodobým testováním jsme přišli na to, že pro děti jsou nejschůdnější právě trasy 20-40 km - pak je to většinou baví. Ale záleží taky na dětech - my ho máme takové dosti živé a jezdíme tak, aby ho to bavilo a aby chtělo jezdit. ;-)
 smetule,T06/06,L02/08,M04/10 


Re: Vozík je dřina 

(5.9.2007 17:10:40)
jj, souhlas, já dávala ted na šumavě kolem 35km, když táhne drahá polovička, dáme i těch 60kma,el do těch 40km je to pro prcka nejúnosnější, s tím, že občas potřebuje nějaký ten výběh, když zrovna nespí.
 Ondra, 3 děti 
  • 

Re: Vozík je dřina 

(9.9.2007 7:37:31)
Tak to nevím... Vozík poznám dost (dvě děti v něm mi váží dohromady asi 20 kg), ale stačí pár převodů a nespěchat... Tahám vozík za silničákem bez trojtácu a vyjedu bez problémů v Praze na Strahov. Trvá to, ale nejstarší dceři i manželce to právě proto vyhovuje :-)
Autor článku ale zapomněl na jednu důležitou věc: o koupi vozíku bych se mj. rozhodoval podle toho, jestli ho mám doma kde parkovat. Chce to přístupnou garáž nebo sklep... Rozkládat ho pokaždé úplně a zase skládat, nosit do několika pater atp. - to ho pak člověk asi moc nepoužívá... My ho je tak "přisložíme" a odnesem pár metrů, ale stejně bych raději měl větší garáž...
 honza 
  • 

Re: Vozík je dřina 

(9.9.2007 22:51:48)
To je velmi trefná poznámka. Taky košík vždycky složitě přenáším do garáže přes hromadu harampádí a nářadí. Ale snad se mi časem podaří to tam vyklidit natolik, že se podaří s vozíkem jednoduše vyjet. ;-)
 Bob the Ghost 


Re: Vozík je dřina 

(10.9.2007 10:01:12)
Aha.
Tak v tom to možná bude.
Celý můj vozík i s dětmi a zavazadly brutto mívá přes půl metráku.

Ale já zas nerozumím tomu, proč by měla být potíž se skládáním vozíku. Vždyť to trvá asi třicet vteřin.
 Ondra, 3 děti 
  • 

Re: Vozík je dřina 

(11.9.2007 20:55:18)
Hm, tolik ho teda nenakládám. Hmotnost všeho i s vozíkem je tak kolem 40 kg... A pokud jde o to skládání: Jasně, samotné složení je hned. Ale teď si představ: 5. patro paneláku. Neseš dolů vozík, dole ho rozložíš. Děti doma zatím řvou - aspoň to tříměsíční. Pak neseš dolů věci + své kolo + kola pro starší děti. Pak poutáš do vozíku (pokud ti ho zatím nikdo neukradl) sedačku (s ní složit nejde). Pak dojdeš pro všechno, co jsi zapomněl - ale děti i kola necháváš v tu chvíli i s vozíkem na chodníku, což není na pražském sídlišti nic moc... V tu chvíli je ti tvých 30 vteřin k ničemu.
Tohle není moje situace, ale důvod, proč si třeba nikdy nepořídí vozík jedni mí známí, ačkoli jinak by se jim hodil. Prostě - čím menší problém je pro tebe s vozíkem vyjet, tím častěji ho používáš. A když je to problém moc velkej, nemá cenu si ho pořizovat.
 Bob the Ghost 


Re: Vozík je dřina 

(12.9.2007 12:29:59)
No jo,
pokud je to až taková nesnáz,
pak ovšem nemá cenu pořizovat ani kola...
 Ondra, 3 děti 
  • 

Re: Vozík je dřina 

(18.9.2007 22:04:43)
Bože bože, tos ale napsal blbost, co? ;-)
 Bob the Ghost 


Re: Vozík je dřina 

(18.9.2007 22:18:46)
Ondro,
proč blbost?
V tvém líčení nesnesitelných překážek je vozík jen jedna z mnoha položek. Snést a rozložit vozík je v tom martyriu, které líčíš, opravdu zanedbatelná záležitost.
 Ondra, 3 děti 
  • 

Re: Vozík je dřina 

(26.9.2007 21:27:00)
No tak to tedy rozhodně není. Jednak - sedačku snesu s kolem, na kterém drží, vozík mi venku zatím někdo ukradne. Atd.
Ale hlavní je, že kol se asi průměrný cyklista nevzdá - prostě je má, martyrium nebo ne. Ale minimalizuje problémy, uvažuje, za jakých okolností se mu vozík vyplatí a za jakých ne. Sedačka má oproti vozíku mnoho nevýhod, ale nespronou výhodou je, že ji v jednom přenesu i s kolem. Pro někoho to může být velmi významná výhoda, pro jiného to nehraje roli. Čím víc problémů, tím méně vozík budu používat a tím méně se vyplatí ho pořídit. A to je celé, co se snažím říct - a nejsem z "vozíkářů" vůbec sám, kdo na tohle upozorňuje eventuální zájemce o vozík, proto jsem si myslel, že by to tady mělo zaznít (nejlépe už v článku). Co je na tom ještě nejasného?
 daska  
  • 

a co vozik BeneCYKL Kozlik 

(25.10.2007 15:54:31)
ja jej mam a nemenila bych - lehky, skladny, stabilni ale predevsim - s pevnou zadovou operkou a celou sedackou a POLOHOVATELNY. Kdyz mala potrebuje pospat, polozim si ji, navic ma ochranny stit a tak nemusime byt porad necim "zasitovane". Kouknete na www.benecykl.cz, Daska
 Lizzie 


Dotaz 

(4.9.2007 19:09:42)
Dá se vozík namontovat za jakýkoliv typ kola? Myslím tím tedy ta ,,novější" (do 10 let zpátky) silničního či horského typu. Ne, že bych to v dohledné době potřebovala, jen mě to zajímá.
Abych pravdu řekla, vozík za kolem jsem ještě neviděla.
 Bob the Ghost 


Re: Dotaz 

(4.9.2007 19:21:19)
Lizzie,
vozík jde připojit za jakékoli kolo a připojení je dost jednoduché.
 Lizzie 


Re: Dotaz 

(4.9.2007 19:27:06)
Bobe, dík, říkám, že jsem ho zatím nikde neviděla:-)
 MSteflova 


Děkuji 

(9.9.2007 20:45:41)
za článek. Zase mě to nakoplo a včera jsme s vozíkem po čase vyrazili. Moc jsme si to užili, cestou jsme dokonce dali pauzu a nasbírali houby. Opět došlo na předsevzetí, že budeme jezdit pravidelně, tak nám to doufám vydrží...
 MSteflova 


Děkuji 

(9.9.2007 20:46:02)
za článek. Zase mě to nakoplo a včera jsme s vozíkem po čase vyrazili. Moc jsme si to užili, cestou jsme dokonce dali pauzu a nasbírali houby. Opět došlo na předsevzetí, že budeme jezdit pravidelně, tak nám to doufám vydrží...
 Katka,kluci 5 a 8 
  • 

Ha! 

(10.9.2007 13:36:48)
Další výhoda vozíku - k naší škodě jsme ho neměli,teprve to začínalo - JSOU KAM DÁT HOUBY ! Znáte ten zoufalý pocit,když přijedete na kole někam daleko od civilizace do lesa,od hříbku ke hříbku je vidět vy to nemáte kam dát ?
 Renáta, dvojčata 4 roky 
  • 

vozík nebo tyč? 

(12.9.2007 11:13:24)
máte, prosím, někdo zkušenosti,zda je fyzicky náročnější táhnout dítko na tyči či vozík?
 Dana 
  • 

Re: vozík nebo tyč? 

(12.9.2007 12:26:31)
Dle mého názoru je fyzicky náročnější tahat přívěs. Protože ten už sám o sobě něco váží + dítě + další věci, které táhnete v přívěsu. Též musíte s přívěsem lépe volit trasu, vozík je širší, kdežto trailgator přesně kopíruje vaši trasu.
 Katka,kluci 5 a 8 
  • 

Re: vozík nebo tyč? 

(12.9.2007 13:53:34)
Určitě je těžší tahat vozík,jestliže máte děti čtyřleté,asi bych už volila tyče. Je to ale samozřejmě pak náročnější pro ty děti,musejí se držet,sledovat cestu a optimálně i pomáhat šlapat.Navíc na ně svítí,prší,atd....Ale na rozdíl od soupravy s vozíkem se s tyčí dá jezdit i poměrně náročným terénem.
 M+Aďa a Kety 
  • 

Souhlasím 

(14.9.2007 2:05:10)
Souhlasím s tímto názorem, my máme tyč - naše 4leté dítě je nadšené a my tím pádem taky. Ale podle mě je tyč vhodná opravdu až od 4. roku věku. Slyšela jsem totiž od kolegyně z práce, že jezdí s tyčí se svým teprve 3letým synem a syn jí na tom svém malém kole začal USÍNAT (průser, jak dojet domů).
 honza 
  • 

Re: vozík nebo tyč? 

(17.9.2007 22:46:32)
Vozík je určitě těžší, a pokud fouká vítr, tak ještě víc. Na druhou stranu do něj snadno uložíte rozsáhlou svačinu a spoustu dalších nezbytností (taky peněženku na čas, když svačiny dojdou). ;-)
 Klub maminek a tatínků 
  • 

Pojeďtě s námi na výlet 

(19.4.2008 10:57:18)
Založili jsme klub maminek a tatínků, kteří nechtějí jezdit na cyklistické výlety s dětmi sami. Jsme z Frýdku-Místku. Podrobnější informace, včetně různých zlepšováků vozíků, informací o cyklosedačkách či tažných tyčích najdete na www.zmestacesta.cz.
 contessa 


cyklovozík  

(23.6.2010 21:04:03)
Jsou tady názory pro a proti cyklovozíku.~a~Ale každá maminka se dvěmi dětmi ocení když se nemusí plahočit s kočárkem a mladším dítkem třeba na koupaliště nebo jen tak na nedaleké hřiště.Čekat na mateřské, zda jí manžel předá auto aby mohla vyrazit??~5~ Což teprve lidi bez auta?? (nejsme všichni bohatí)Nemluvě o názorech na typy vozíků pokud někdo má peníze na to si koupit drahý vozík tak ať. Drahý nebo levný splní to účel stejně.~R^Sama zasebe vím že cena unás mluví za vše a cyklovozík využíváme skoro všude.Mám 5 měsíční mimi a 2,5 roku starého syna. A myslím si že každý rodič ocení když dítě posadí ,připoutá do zadní části dáte potřebné věci a vyrazíte klidně na celí den... a nějaká cena vás netrápí... ~3~ Přeji hodně síly do pedálů...
 Laroa 


Máme vozík Chariot a jsme nadšeni 

(13.8.2013 18:12:27)
S manželem jsme šetřiví, nemáme auto, bydlíme v nájmu v jedné místnosti, ale do cyklovozíku Chariot jsme se rozhodli investovat skoro 30 tisíc a nelitujeme - využijeme ho denně na běhání, jako klasický kočárek, za kolo, na lyže. Miminko ho miluje a my jsme nadšeni, že se dá tak lehce sportovat a zároveň tím zabavit či uspat dítě. Manžel začal velmi aktivně běhat - připravuje se na půl maratony, já se nebojím brázdit na kole či pěšky s vozíkem louky - dítě je chráněno dobře průhlednou síťkou proti klíšťatům, vosám, ale taky třeba proti psům apod. Dále se dají použít UV "záclonky".Z důvodu, že se přemisťujeme pouze hromadnými dopravními prostředky, jsme koupili vozík jen pro jedno dítě (abychom se všude vešli do dveří). Můžeme jen doporučit! S takovým vozíkem se nám chce ven i do ošklivého počasí, protože dítě dobře chrání proti vodě a pro bezpečnost vozík obsahuje řadu reflexních prvků.~;)

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.