| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Cyklorodiče a cykloděti

 Příspěvky 110 z 222 [Dalších 212 >>]
Laroa
13.8.2013 18:12:27
S manželem jsme šetřiví, nemáme auto, bydlíme v nájmu v jedné místnosti, ale do cyklovozíku Chariot jsme se rozhodli investovat skoro 30 tisíc a nelitujeme - využijeme ho denně na běhání, jako klasický kočárek, za kolo, na lyže. Miminko ho miluje a my jsme nadšeni, že se dá tak lehce sportovat a zároveň tím zabavit či uspat dítě. Manžel začal velmi aktivně běhat - připravuje se na půl maratony, já se nebojím brázdit na kole či pěšky s vozíkem louky - dítě je chráněno dobře průhlednou síťkou proti klíšťatům, vosám, ale taky třeba proti psům apod. Dále se dají použít UV "záclonky".Z důvodu, že se přemisťujeme pouze hromadnými dopravními prostředky, jsme koupili vozík jen pro jedno dítě (abychom se všude vešli do dveří). Můžeme jen doporučit! S takovým vozíkem se nám chce ven i do ošklivého počasí, protože dítě dobře chrání proti vodě a pro bezpečnost vozík obsahuje řadu reflexních prvků.~;)
23.6.2010 21:04:03
Jsou tady názory pro a proti cyklovozíku.~a~Ale každá maminka se dvěmi dětmi ocení když se nemusí plahočit s kočárkem a mladším dítkem třeba na koupaliště nebo jen tak na nedaleké hřiště.Čekat na mateřské, zda jí manžel předá auto aby mohla vyrazit??~5~ Což teprve lidi bez auta?? (nejsme všichni bohatí)Nemluvě o názorech na typy vozíků pokud někdo má peníze na to si koupit drahý vozík tak ať. Drahý nebo levný splní to účel stejně.~R^Sama zasebe vím že cena unás mluví za vše a cyklovozík využíváme skoro všude.Mám 5 měsíční mimi a 2,5 roku starého syna. A myslím si že každý rodič ocení když dítě posadí ,připoutá do zadní části dáte potřebné věci a vyrazíte klidně na celí den... a nějaká cena vás netrápí... ~3~ Přeji hodně síly do pedálů...
  • 
19.4.2008 10:57:18
Založili jsme klub maminek a tatínků, kteří nechtějí jezdit na cyklistické výlety s dětmi sami. Jsme z Frýdku-Místku. Podrobnější informace, včetně různých zlepšováků vozíků, informací o cyklosedačkách či tažných tyčích najdete na www.zmestacesta.cz.
jitka
  • 
5.11.2007 11:55:48
Vozík je super.Určitě ho neužije mamina která nefandí cyklistice.Skvělý dopravní prostředek na30km.
  • 
25.10.2007 15:54:31
ja jej mam a nemenila bych - lehky, skladny, stabilni ale predevsim - s pevnou zadovou operkou a celou sedackou a POLOHOVATELNY. Kdyz mala potrebuje pospat, polozim si ji, navic ma ochranny stit a tak nemusime byt porad necim "zasitovane". Kouknete na www.benecykl.cz, Daska
Ondra, 3 děti
  • 
26.9.2007 21:35:38
Rozdhodně nepatřím mezi zastánce vozíku za každou cenu a podle okolností volím vozík nebo sedačku, ale argumentovat bezpečností je nesmysl. Polohovací sedačka znamená (a opravte mě, jestli to tak není vždycky, ale myslím, že je), že hlava dítěte ční dozadu poměrně daleko za zadní kolo cyklisty. Nedovedu si na silnici představit nic nebezpečnějšího pro dítě - vozík je proti tomu vzor bezpečnosti. A druhá věc - není (pokud vím) nikde psáno, že bych nemohl vozit dítě na silnici ve vozíku, pokud ovšem tento nepřesahuje šířku 80 cm, což, pravda, mnohé typy (a často právě ty drahé) nedodržují. Náš má 78,5 :-)))
Přesto se silnicím samozřejmě vyhýbám, jak to jde, o to žádná. Ale to bez vozíku taky.
Ondra, 3 děti
  • 
26.9.2007 21:27:00
No tak to tedy rozhodně není. Jednak - sedačku snesu s kolem, na kterém drží, vozík mi venku zatím někdo ukradne. Atd.
Ale hlavní je, že kol se asi průměrný cyklista nevzdá - prostě je má, martyrium nebo ne. Ale minimalizuje problémy, uvažuje, za jakých okolností se mu vozík vyplatí a za jakých ne. Sedačka má oproti vozíku mnoho nevýhod, ale nespronou výhodou je, že ji v jednom přenesu i s kolem. Pro někoho to může být velmi významná výhoda, pro jiného to nehraje roli. Čím víc problémů, tím méně vozík budu používat a tím méně se vyplatí ho pořídit. A to je celé, co se snažím říct - a nejsem z "vozíkářů" vůbec sám, kdo na tohle upozorňuje eventuální zájemce o vozík, proto jsem si myslel, že by to tady mělo zaznít (nejlépe už v článku). Co je na tom ještě nejasného?
MM, 2 kluci
  • 
21.9.2007 14:39:04
V tom bych souhlasila s Bobem. Už se těšíme na příští rok, to budou synkovi právě 4 roky, dostane nové kolo (zatím máme půjčené, ne kterém se neučil) a těch 20 km pak už určitě ujede :-)!
MM, 2 kluci
  • 
20.9.2007 10:06:22
Tyč může být vhodná pro dítě které ještě nejezdí samo, to je klidně možné - ale já s tím nesouhlasím a nedělala bych to, nepovažují to za bezpečné! Balanc pak vlastně za dítě musí držet rodič a to je mnohem nestabilnější, než když už to dítě umí (ostatně to i tady pár lidí psalo).

Mám za to, že základy ovládání kola (rovnováhu, řízení, brždění, rojezd) se má dítě naučit a tyč může pak být maximálně pomůcka v situacích jaké byly zde popsané (frekventovaná silinic, ldyž už není vyhnutí, nebo dlouhá vyjíˇždka, když dítě už je unavené apod.)

U nás dítě tyto základy ovládá a tyč zvažujeme jako jednu z možností, jak umožnit delší či náročnější rodinné cyklo- vyjíždky.

Zatím jsme zkusili to "gumové lano", celkem to fungovalo dobře jako "vlek" do kopce, který by synek sám nevyjel, ale takto závěsu ano. Dobré je, že přitom musí dělat vše jako obvykle (řídit, šlapat...), jen to má lehčí.
Ty frekventované silnice to ale samozřejmě neřeší, taky po nich (zatím) nejezdíme.

20.9.2007 9:57:25
Ivule, a r-a-f-i-n-o-v-a-n-á... tak to jóóó!

Spíš začínáš být poněkud dekompenzovaná - co to motáš o identitě a IP adrese? O žádné IP adrese jsem nemluvil, to sis dočista vyfantazírovala.

Mno, už jsem tě dostal dvakrát (že za žádnou cenu nedokážeš neodpovědět, a pak ty tvé dětinské "lsti" s tím netopýrem). Príma. A že jsem se dneska vyspinkal dorůžova - tedy do obzvlášť samolibě zlomyslné nálady - vychutnám si tě dotřetice.

A to tak, že už ti prostě nebudu odpovídat.

(Ono ti to ve výsledku pomůže, protože se zbavíš té nezdravé fixace)
 Příspěvky 110 z 222 [Dalších 212 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.