| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Holčička nebo chlapeček?

 Celkem 221 názorů.
 Johanka + Helenka 9 mesicu 
  • 

si nevyberes... 

(20.7.2007 9:40:09)
...kdybys mela dva kluky, tak zas budou ty lidi votravovat, kdy bude jeste sestricka :)
 Lavanda 


To je jenom konverzační vata 

(20.7.2007 12:57:18)
Lidi prostě kecají, aby řeč nestála. A moc nepřemýšlejí, co plácnou. Mám tři děti a taky se mě pořád lidi ptají, kdy bude čtvrté. V dnešní době snad už nikomu nevadí, že má dvě holky nebo dva kluky. Mimochodem, znám pár rodin, co mají tři holky nebo tři kluky.
Jo, a mému pradědečkovi a prababičce vyšel chlapeček až naposedmé! To bylo ale před sto lety...
 Martina - 3 dcery, 4. na cestě  
  • 

Re: Budemem mít čtvrté - možná holka, možná kluk 

(6.9.2007 8:13:17)
Někdy mám pocit, že se okolí snaží utěšit "nešťastnou" maminku a přitom by ta útěcha měla platit otci, protože co zasel, to sklidí. Odborné názory na špičaté břicho jsem zažila také. Vždy jsem si přála hlavně zdravé dítě. A znám ženu, která má dva velké kluky a nějak si neuvědomila mojí přítomnost a začala rozebírat, jak jsou kluci lepší a shazovat holky. Tzn. z nouze ctnost.
A milé maminky, ruku na srdíčko, kolikrát by jel Váš muž za svojí maminkou, kdybyste ho k tomu nedokopala?
To čtvrté okolí považuje za zoufalou snahu o zplození kluka, ale není to tak. I když podle ultrazvuku by to měl být chlapec jsem připravená i na holčičku. A opět si hlavně přeju, aby to bylo zdravé.
 Matka pluku 
  • 

Re: Budemem mít čtvrté - možná holka, možná kluk 

(6.9.2007 10:12:45)
Ahoj Martino. Já zažívám něco podobného. Mám dva syny a čekám pravděpodobně dalšího chlapečka. Jsem opravdu alergická na všechny ty dotazy z širokého okolí, jestli se nám ta holčička konečně povedla. Neříkám, že bych si jí nepřála, ale prioritou je pro mne opravdu zdraví a taky jsme chtěli mít tři děti a rozhodně toto těhotenství nevnímám jako nějaký pokus o jiné pohlaví. Nejvíc mne dostávají dotazy uplně cizích lidí. Soucitně se tváří a ptají se, jestli konečně...Je mi líto mých dvou synů, kteří to musí neustále poslouchat, jakokdyby byli nějaké nežádoucí bytosti. A co teprve to mimi v bříšku, místo aby se okolí radovalo, že přibude další doufejme zdravý člověk, neustále slyší, že jestli to nebude holčička.... Ach jo, co s tím? Úplně chápu tvé rozpoložení. Když teď s klukama někam jdu a někdo má svůj soucitný dotaz, zda čekáme holčičku, tak zborově odpovídáme, že ne, že čekáme dinosaura a moc se na něj těšíme. Nevím jestli to těm lidem dojde jak trapná je jejich otázka, ale přinejmenším zklapnou a já s klukama se náramně bavíme. Beru to jako ponaučení a když někdo ze známých čeká miminko, neptám se už ze zásady na pohlaví, ale spíš na termín porodu apod. Tak přeji pevné nervy a je nás víc, co víme své :-)
 Markéta, syn a druhý na cestě 
  • 

Re: si nevyberes... 

(20.7.2007 19:12:19)
To je pravda, naši kluci budou od sebe 16 měsíců a už se každý ptá, kdy bude ta holka..... :o)
 Mirka77,Luky6/05,Míša4.11.07 


Re: Re: si nevyberes... 

(20.7.2007 21:14:09)
Také čekáme druhého chlapečka a mám pocit pokaždé, když se mě někdo zeptá, co to bude, že už musím nahodit bůhvíjaký úsměv a tvářit se šíleně spokojeně a naplněně, když odpovídám CHLAPEČEK. A stejně se každý zarazí a volí vhodná slova, jak říct, že to "nevadí". Ale mně to opravdu nevadí, ba naopak, vždycky jsem chtěla buď dvě holčičky nebo dva chlapečky, ale to už mi nikdo nevěří, protože myslí, že jen mlžím... Že přece každej chce páreček. Jen rodina ví, že jsem chtěla druhého chlapečka o trošinku víc než holčičku, tak mi říkají, že se mi to splnilo. Ale kdyby byla holčička, tak bych byla také ta nejšťastnější těhulinda na světě...
 Helena+2kluci 11/05, 3/07 
  • 

Re: Re: Re: si nevyberes... 

(21.7.2007 22:43:38)
já mám taky dva kluky, oba byli překvapení.... druhý jsem si hrozně moc přála holčičku, ale když na mne na sále vykoukly kulky, tak jsem stejně byla nejšťastnější na světě a teď si říkám, že dvě děti stejného pohlaví a ještě k tomu rychle za sebou jsou báááječná věc. Hlavně, že jsou zdraví....
a pravda dost mne štvou řeči, a že jich na vsi není málo, že to mam za sebou....
možná se za pár let ještě pustíme do třetího, ale teď si dám "voraz"
hodně zdraví a pevné nervy s okolím
H
 Veri 


Re: Re: Re: si nevyberes... 

(23.7.2007 13:34:28)
Moc dobre tomu rozumim. I kdyz u nas to bylo presne naopak. Manzel si spise pral holcicku a jeho maminka take. No a kdyz jsme ji rekli, ze to bude chlapecek, tak presne pronesla - no to nevadi hlavne aby to bylo zdrave :-( No a ted pomalu planujeme druhe mimi a presne se bojim, jak mi kazdy bude rikat jeslti to bude holcicka. (no ja si mylsim, ze to spise bude zase kluk, nebot z manzelovy strany je to samy kluk - a me je to uplne jedno) Ale manzel by chtel vice holcicku a jeho maminka nam take cas od casu nakupuje neutralni obleceni s tim aby holcicka nechodila v modre :-(
 Mirka77,Luky6/05,Míša4.11.07 


Re: Re: Re: Re: si nevyberes... 

(27.7.2007 11:58:21)
Tak naštěstí příteli bylo jedno, jestli to bude chlapeček nebo holčička, tak jsem ráda. To kamarád, když čekali čtvrtou holčičku a sdělili jim to na UTZ, tak se normálně sebral a odešel nafučenej pryč. Nechal tam svojí milovanou ležet a odešel!!! Pak se s ní nějakou dobu nebavil. To by mi bylo teda hrozně líto. Hlavně bych mu dokázala dost dobře vpálit, že je to jeho vina, že neumí vyslat ty správný spermie :-)). I když je jasný, že to neovlivní.
 Gábina,3 kluci 
  • 

Re: Re: si nevyberes... 

(25.7.2007 9:13:13)
Můj manžel chtěl vždycky holčičku. Když jsem otěhotněla poprvé, nakoupila jsem růžové kombinézy, neboť jak prohlásil: "Přece vím, co jsem si udělal!". Udělal si Tomáše. Podruhé jsme slavily holčičku mezi 19 a 20 týdnem těhotenství. Přesně tak, za týden jí vyrostl pindík. A byl z toho Matěj. Pak jsme dost dlouho, přesněji skoro sedm let poslouchali ono : "A kdy bude ta holčička?" Poslední pokus o holčičku jsme si připravili po důkladném propočítávání data ovulace a teorii o rychlých a pomalých spermiích. Otěhotněla jsem na první pokus. Když jsem se pak záhy dozvěděla, že budu mít Denise, docela mě ,dámy, spadl kámen ze srdce. Teď je mu čtyři a půl měsíce a jeho tatínek dost rychle zapomněl, že někdy chtěl holčičku. A když teď slyším ono:"Chtělo by to ještě tu holčičku!", odpovídám jednoduše:"Jasně, pořiďte si ji,fandím vám!"
 katka+katka 
  • 

nikomu se nezavděčíte 

(20.7.2007 19:33:09)
Mě bylo během těhotenství úplně, ale skutečně úplně jedno, co to bude, protože jsem věděla, že to bude moje obrovský štěstí a chtěla jsem hlavně, aby to bylo zdravý.
Jinak pár pohledů z mého okolí:
Já + 1 dcera = a kdy budete mít další, odpověď nikdy a rekce - to byla škoda
kamarádka + 2dcery a kluk = mít lichý počet dětí není správné, kdy budete mít další, odpověď a reakce nikdy - tomu klukovi to bude líto
kamarádka + 2 dcery = kdy bude kluk, odpověď nebude a reakce - to je mi líto
sestřenice + 2 kluci = snad se vám ještě holka podaří, jste mladí (o další děti již nestojí)
sousedka + 2 holky a 2 kluci = reakce kolemjdoucích - ježišikriste vy máte 4 děti

Z výše uvedeného je snad jasný, že ať budete mít holky nebo kluky a v libovolném počtu, vždycky se to někomu bude zdát nesprávný, divný...
Takže si z podobných reakcí nic nedělejte a neberte si je k srdci. A pokud se někomu z vašich příbuzných a blízkých nelíbí, že máte holku a ne kluka a nebo naopak, tak na to kašlete. Takový zlý člověk by snad ani neměl být v blízkosti vašeho dítěte a nestojí za to, abyste vy byla smutná. Nejdůležitější je, aby dítě bylo zdravé. Manžel autorky by se měl nad sebou zamyslet, zvlášť nad svojí reakcí nad první dcerou.
 Kohnova 
  • 

Re: nikomu se nezavděčíte 

(21.7.2007 17:11:08)
Ahoj, myslim, ze lide, o kterych mluvila Macerno, nejsou zli, oni jsou jenom (s prominutim) trosinku hloupi. Nebo -politicky korektneji- maji predsudky, pres nez se nejak ne a ne dostat. Kdyz jsem byla mala, muj tata si uzil podobnych komentaru na tema, ze ma jako matku, me a sestru, tolik, ze si to sama pamatuju. A nejdivnejsi na tom bylo, ze ty hovory pestovala i moje matka, ze jako otec je chudak, ze musi zit se tremi zenami. Ovsem chlapce taky nepovila. Pritom jsem nemela nikdy pocit, ze by tata o chlapecka kdovijak stal, byl ze ctyr kluku a jeho bratri maji taky skoro same syny.
Kdyz jsem byla ve dvaceti (kdeze je ta doba) poprve tehotna, zazila nekolikrat, ze mi lide uprimne prali "hlavne at je to kluk". Pripadalo mi to tak sahle, az zustaval rozum stat, sama bych se stydela neco takoveho rict nahlas, ale pritom jsem si sama syna prala, nevim proc, ale taky jsem byla presvedcena, ze mit syna znamena uspet. Stydela jsem se za to, ale bylo to tak.
Pak se to zmenilo a pri dalsich detech jsem si vzdycky prala dceru a taky jsem se za to stydela :-). Protoze co kdyby to byl kluk a nejak to poznal, ze chci radsi holku...
Cela tahle vec kolem "holka nebo kluk" jenom dokazuje, ze genderova tematika nejen neni blbost, ale je to siroke a zajimave pole k badani :-).
 Zornitza, podruhé těhotná 
  • 

Re: Re: nikomu se nezavděčíte 

(22.7.2007 23:37:34)
Mně bylo vždy jedno co to bude, hlavně když bude zdravé. Babičky chtěly holku. Manžel kluka a adostal ho. Teď chce také holku. Teoreticky je mi to jedno, ale bojim se, jestli se budu moci o ní postarat- utirat zadeček zde je o něčim jiným, a jak ji vysvětlit co to je menstruace?
 Gabi 
  • 

Re: si nevyberes... 

(20.7.2007 22:17:46)
Na tlak okoli na holcicky nebo chlapecky je rada jedina, toto neposlouchat a za pohlavi ditete se predem neomlouvat.Ja sama mam 3 dcery,12,8 a 2 mesice a jsme ja i manzel stastni.Nikdy me nenapadlo zatouzit po chlapeckovi a uprimne receno,docela bych mela obavu,ze nejmladsiho chlapecka si pekne rozmazlime, na coz jsem zvlaste u chlapecku-mamanku,docela hakliva.Taky doufam,ze mala holcicka bude mit pozdeji vzory ve svych starsich sestrach.Preji hlavne zdrava a hodna miminka...
 Doris,Zuzka12/02+Michal 05/07 


Re: si nevyberes... 

(21.7.2007 7:41:42)
S dcerou chodí do školky dvojčata - dva kluci. Pořád o nich básnila a do jednoho se zamilovala. Když jsem se seznámila s jejich maminkou, byla jsem překvapena, že ta štíhlá, křehká blondýnka, která vypadá na 38) má 5 dětí (podotýkám, že s jedním manželem) a všichni jsou kluci - ve věku 21, dvojčata 18, dvojčata 4 roky. A to to poslední těhotenství bylo po umělém oplodnění, kdy do toho šla, protože moc chtěla holčičku. No a mám 5 krásných kluků.
 Ivana 
  • 

Re: si nevyberes... 

(21.7.2007 20:10:27)
Mám dva kluky (3a1 rok) a pořád jsou otázky kdy bude holka. Takže mám skoro ten stejný problém. Nejhorší je že občas mě kvůli tomu chytají depky, protože tu holku fakt chcu, ale co když potřetí bude zas kluk?
 Bára 
  • 

Re: si nevyberes... 

(22.7.2007 22:48:13)
Když jsem čekala třetí dítě po dvou holkách (nevěděla jsem jaké pohlaví čekáme, vždycky jsme se nechali překvapit) jsem byla taky dost unavená z věčných otázek a poznámek typu "te""d zkoušíte toho kluka, že?" Když byla třetí dcera na světě, byli zas všichni přesvědčení že máme třetí dítě vůbec jenom kvuli tomu, že jsme chtěli kluka. Te""d uvažujeme o dalšim děcku, a už te""d se netěším na tytéž poznámky, a nikdy nikdo už neuvěří že jsme chtěli prostě jen dě""tátko. Podotýkám, že jsem si tohle nikdy nevyslechla od rodiny, vždycky to byly "milé" paní které si chtěly popovídat a děti jsou holt vděčné téma. Ne že by mi to samo o sobě vadilo, je to jen strašně unavující, když odpovídáte furt na totéž, klidně 4x týdně cizím lidem.
Mmch, tchýně nedávno při rodinné oslavě na dotaz, jestli by si nepřála toho vnuka (švagr, manželův bratr, má měsíční holčičku), řekla, že "by to byla přece škoda když ty naše kluci dělaji tak krásné holky"
 Bára 
  • 

Re: si nevyberes... 

(22.7.2007 22:48:13)
Když jsem čekala třetí dítě po dvou holkách (nevěděla jsem jaké pohlaví čekáme, vždycky jsme se nechali překvapit) jsem byla taky dost unavená z věčných otázek a poznámek typu "te""d zkoušíte toho kluka, že?" Když byla třetí dcera na světě, byli zas všichni přesvědčení že máme třetí dítě vůbec jenom kvuli tomu, že jsme chtěli kluka. Te""d uvažujeme o dalšim děcku, a už te""d se netěším na tytéž poznámky, a nikdy nikdo už neuvěří že jsme chtěli prostě jen dě""tátko. Podotýkám, že jsem si tohle nikdy nevyslechla od rodiny, vždycky to byly "milé" paní které si chtěly popovídat a děti jsou holt vděčné téma. Ne že by mi to samo o sobě vadilo, je to jen strašně unavující, když odpovídáte furt na totéž, klidně 4x týdně cizím lidem.
Mmch, tchýně nedávno při rodinné oslavě na dotaz, jestli by si nepřála toho vnuka (švagr, manželův bratr, má měsíční holčičku), řekla, že "by to byla přece škoda když ty naše kluci dělaji tak krásné holky"
 Mače 


Re: si nevyberes... 

(23.7.2007 8:04:13)
Me by spis na místě pisatelky strašně bolela reakce manžela... Můj chtěl strašně moc holčičku, když sjem byla těhotná, tak si s bříškem povídal jsko s holčičkou a pak bum, byl to kluk, jeho reakce byla, srandovní.... no co aspoň budu mít s kym chodit na hokej.
Nevim, asi to má každý chlap jinak, můj chce dceru, ale nedávno se přiznal, že je z Kubka vedle a že je vlastně báječné, že to je kluk, no a já jsem přesvědčená, že druhé bude jednou taky kluk....a je mi to jedno, vytrpěla sjem si peklo se špatnými výsledky, málem mě hnali na porod/potrat a náš kluk je zdravej, takže upřímně je mi ukradené co to bude!
 Zlatovláska, dcerka 3r 
  • 

Re: Re: si nevyberes... 

(24.7.2007 7:58:29)
Máme 3letou holkou, každej mi podle tvaru břicha předpovídal kluka, ale my si s mužem nechali po amniocentéze prozradit pohlaví, protože jsme tušili a přáli si holku. A manžel ještě víc než já, prý holky jsou hodnější. Přitom ta naše cácora vydá zlobením za 2 kluky. No a teď čekáme druhé, každý radí, že by to měl být kluk, abychom měli páreček. A my chtěli zase holku a teď se po prozrazení z plodovky vyrovnáváme s tím, že to opravdu bude ten kluk. A nemůžeme se shodnout na nějakém jménu. Ale necháváme si to pro sebe, ať má okolí radostné překvápko. Totiž kluka nám přejí hlavně ti, kteří nemají holku a určitě by ji chtěli, tak nepřejí 2 holky jiným. Ale co, opravdu, hlavně když je děťátko zdravé, mám spoustu přátel, kteří mají vymodleného kluka - fyzicky postiženého nebo vytouženou holku se srdeční vadou.
 Ifka 
  • 

Re: si nevyberes... 

(24.7.2007 16:04:05)
Přesně tak, já má dva kluky a už se mi mockrát při procházce s nimimstalo, že se lidi zmíní "tak ještě tu holčičku". Připadá mi to, jako by se domluvili. Já nad tím mávnu rukou, jen mě překvapuje, že to často slyším od lidí, co mají jen jedno nebo dvě děti a sami by si na třetí netroufli.
 jaja 
  • 

Re: Re: si nevyberes... 

(24.7.2007 17:18:31)
Já i manžel jsme si přáli první holčičku - a povedlo se /manžel je sám ze tří kluků, tak chtěl asi změnu/. Hodně lidí říká, abych byla ráda, že mám holku, že jdou vždycky k mámě. Kluka prý holka odvede.Druhá dcera se narodila až 5,5 roku po první a už jen proto jsem chtěla zase holčičku.Když už jsou tak dlouho po sobě, ať jsou aspoň stejného pohlaví. Známá se ptala, kdy zaděláme na toho kluka. Když jsem jí odpověděla, že nezaděláme, že jsme rádi za holčičky, tak řekla, že to říká každý a že mně to nevěří. Prý aspoň táta musel nutně chtít kluka. Jinak prý není normální!? Chápete to?Přitom se říká, že chlapi chtějí kluky, ale jejich miláčkové jsou holky.Což tedy není náš případ.Když to vidím kolem sebe, asi na tom něco bude.Sice jsem s druhou dcerou byla na "plodovce", pohlaví jsme si nakonec říct nechali, ale rozhodně to nebyl důvod, proč jsme chtěli zas holčinu. Přála jsem si to mnohem dřív. No, známá má dva vnuky - že by závist? P.S. Kdybych měla místo holčičky zdravého kluka, byla bych šťastná taky!
 Hadi a spol 


Dvojčata jedináček 

(31.7.2007 17:56:36)
Já řeším trošku jiný problém - když se mi u kočárku někdo zastaví a prohlídne si ty naše frajerky, tak pěkně spustí - "no je to fuška se o ně postarat, ale alespoň to máte za sebou" - tak jenom suše odpovím, že to přeci nemůžu holkám udělat, aby byly jedináček :-) že bychom si klidně ještě další dvě slečny pořídili.
 MíšaŠ. 


Re: si nevyberes... 

(15.12.2013 18:56:31)
to si fakt člověk nevybere, komu se zavděčit. my máme kluka i holku a pro změnu pořád posloucháme, na co že si to pořizujeme to třetí, když už páreček máme
 Niki, sedmiletá trojčata 
  • 

Nebyli:-) 

(20.7.2007 9:46:12)
Já myslím že ne, já mám dva kluky a holčičku - trojčata a lidé se mě stále ptají zda plánujeme čtvrté. A někteří se dokonce dotazují zda by jsme nechtěli ještě jedny trojčata. Prostě děs, už nevím co mám odpovídat. A je pravdou, že když jsem byla těhotná hodně lidí se "zděsilo" co kdyby to byli tři holky (prý "těch vložek")no a jiní to manželovy "přály". Já osobně vidím že i kdybych měla tři kluky nebo tři holky bylo by to super. Přeji hodně štěstí.
 Macerno, Ája 2/05 
  • 

Re: Nebyli:-) 

(20.7.2007 15:32:17)
Děkuji. Je to samozřejmě i o způsobu, kterým se komentátoři vyjadřují. Na věty typu: Ježiš, tři chcandy doma, ... to Vašemu muži nezávidím, ... to bych teda nechtěl.. snad neni slušná odpověď. Jakožto poměrně nekonfliktní člověk neřeknu ty drsné odpovědi, co mě hned napadnou (už jen kvůli dceři), a přesvědčovat někoho omezeného o tom, že holky nejsou nic podřadného, nemá smysl. Takže to okomentuju ve smyslu, my jsme spokojený a mizím. Na náladě to však člověku nepřidá.
 Lassie 
  • 

Pitomci 

(20.7.2007 9:47:02)
Mám jednu dceru a vyslechla jsem si podobné komentáře. Nejvíce mě štval tchán, s tím jeho:"Příště to musí být kluk".Tak mě vytáčel, že jsem se jednou neudržela a řekla mu, že by mohl žít v Číně - tam také upřednostňují chlapce a holčičky zabíjejí. Na chvíli dal pokoj, ale teď, když čeká potomka jeho druhý syn, vede ty stejné řeči. Švagra, který také pronášel věty typu, "Udělat kluka je kumšt", jsem zpacifikovala jednou větou:"Jestli nepřestaneš mít tyhle kecy, budu Kačence už odmalička říkat:Tohle je ten strejda, co tě nechtěl, on chtěl chlapečka...". A dal pokoj(Pochopitelně, že bych nic takového nepodnikla, ale jako výhrůžka to funguje znamenitě).Zajímavé je, že všichni chlapi v rodině jsou z naší malé úplně vyřízení a maximálně se jí věnují - je to po téměř 100 letech první rozená holka v rodině(děda je jedináček, praděda byl též).
 Lizzie 


Hlupáci 

(20.7.2007 10:03:38)
Tohle nesnáším, fakt, že ne, sama pocházím ze dvou dcer a nikdy nám to nikdo nevyčetl, ovšem, když babička div mé tetě nevynadala, že její druhé nebude chlapec, pěkně jsem se do ní pustila. Babička nebabička, od plic jsem jí řekla, jak je její tvrzení hloupé, ponižující, bezpředmětné a drzé (z toho, že nebude chlapec navíc vinila tetu - matku!) a jako perličku si přisadila, že pohlaví dítěte ovlivňuje stejně její synáček..Teď mají krásnou holčičku, která vydá za živého rošťáka, všichni jsou z ní nadšení, já taky.
Už jsem to jednou psala v článku, ale prostě zastávám názor, že na pohlaví nezáleží, hlavně, ať je dítě zdravé...Na všechny ty rejpaly, rejpalky a jiné ,,chytráky" pečte..
 Ren + 3V 


Re: Hlupáci 

(20.7.2007 10:14:30)
:-) Omlouvám se ale musím se smát. U mě je to stejné, ale v bledě modrém. Mám kluka a v bříšku se právě vrtí druhý....Když na dotaz co to bude? Holčička? Odpovím kluk, tak se na mě dotyčný soucitně podívá a řekne většinou - no aspoň nemusíš kupovat oblečky. Nebo - tak to třetí už bude holka ne? No to bych vyskočila z kůže. Naštěstí se nejedná o členy rodiny. Těm je úplně jedno jestli je to kluk nebo holka. Nechápu, proč se děti stejného pohlaví považují za "neúspěch" a cílem je mít doma páreček.
 Lizzie 


Re: Re: Hlupáci 

(20.7.2007 10:28:15)
Mám pocit, že takhle prudí lidé, kteří by sami ten páreček (kluka, holku) chtěli a prostě ho nemají. Je to od nich velmi neomalené, necitelné a drzé.
 kaMyš 


Re: Re: Re: Hlupáci 

(20.7.2007 10:38:00)
Lizzie, souhlasím, že to je přinejmenším neomalené. Mám totiž pocit, že většina lidí to řekne prostě jen proto, aby něco řekli - a neuvědomují si, že to může přinejmenším otravovat.

Článek trefně popisuje to, že ať máme jakoukoliv kombinaci dětí (nebo i chceme zůstat u jedináčka), kromě párečku, tak vždycky je to dle průměrného pozorovatele nějak "špatně".
A kdyby se díky němu aspoň několik lidí v duchu pláclo přes pusu než pronese nějaký hodnotící soud o pohlaví budoucího dítěte, tím líp.

Mmch, když se moje prateta dozvěděla, že se mi narodil třetí kluk, řekla mojí mamce: "Panebože, to bude mít tři snachy!" Prý s takovou lítostí v hlase, že se na ní člověk nemohl zlobit :-)
 Lizzie 


Re: Re: Re: Re: Hlupáci 

(20.7.2007 10:45:14)
:-)To s tou pratetou je pěkné, jinak souhlasím, že řeči o pohlaví často bývají dost nešťastným konverzačním obratem.
 Evís+3 ks 


Re: Re: Re: Hlupáci 

(21.7.2007 14:51:22)
Mám kluka (staršího) a holčičku. A všichni říkají:"to je fajn, že se vám POVEDL páreček!". Ale my jsme po párečku netoužili. Manžel chtěl dalšího kluka a já jsem ve skrytu duše toužila po holčičce, ale ne proto, abychom měli páreček. Tyhle řeči naprosto nesnáším, stejně jako řeči typu:"vy máte dvě děti takhle blízko od sebe (necelé 2 roky)? Tak to máte co dělat!". Jako kdyby maminky s jedním dítětem neměly co dělat nebo co! Fakt mě tyhle řeči štvou a nejradši bych jejich autora poslala do patřičných mezí, ale to nejde, takže jen kývám a mizím pryč. A na otázku:"kdy bude třetí?" odpovídám, že tak za dva roky a tím tazatele naprosto odrovnám:o))), protože to nikdo nečeká.


 katacv 


Re: Re: Re: Re: Hlupáci 

(22.7.2007 14:49:45)
Já mám taky první páreček Dceru 2002 a syna 2005. 2007 se nám narodil druhý syn a taky jsme zaslechli řeči,jako že zase kluk?A kdy budete mit další? Ještě jednu holčičku? No lidi jsou ruzné.
 Táňa, 1 dievčatko 
  • 

Re: Re: Hlupáci 

(20.7.2007 11:09:14)
Ale dievky! Veď to je len nevinná konverzácia. "Čo to bude? Chlapček, dievčatko?" A na prípadnú hocijakú odpoveď proste len dotyčný zvedavec hocijako zareaguje, nie? Proste - aby reč nestála, že? Chápem, že vás tehuľky to rozčuluje, keď sa spýta 155ty človek, ale verte, že každý to myslí v dobrom. :-))) Želám vám krásne a zdravé detičky (a je jedno, či to budú pipíky, alebo pišulky. :-))))
 Vaclavka 


Jelikož jsem misandr 

(20.7.2007 10:15:33)
preferuji dcery :-))) Když jsem čekala druhou, v době ultrazvukového středověku samozřejmě překvápko, měla jsem přímo hrůzu z toho, že by to mohl být kluk. Naštěstí nebyl. Třetí dítko bylo neplánované, ale tak nějak jsem byla vnitřně smířená s tím, že by to tentokrát ten kluk být mohl. Jistě, řeči "třetí holka - hihihi" jsem taky slyšela... Jenže kyvadélko (nikoli jehla, ale prstýnek) opravdu tvrdilo, že to bude kluk. Tak jsem ani neměla pořádně připravené holčičí jméno... Byl to kluk, tchánovci ho zvou "korunním princem" - i když půl roku před ním se jim narodil první vnuk - ale od dcery, takže by vyhynuli po meči, kdyby ten náš byl třetí holka :-(
 R.Rose,růžička01,kvíteček07 
  • 

Re: Jelikož jsem misandr 

(23.7.2007 13:07:16)
...po přeslici, myslím. Po meči by je musel někdo vyvraždit.
 Rapiti 


Re: Hlupáci 

(20.7.2007 10:28:46)
Taky mě dodělávaj cizí lidi, kteří mi na ulici gratulujou, že se nám napodruhý povedl chlapeček. Jako by to bylo kdoví co!
 Dana+ 4 


Většinou se taky zeptám 

(21.7.2007 13:05:27)
ahojky, většinou se taky zeptám, ale spíš mě zajímá jestli ta či ona mamina cítí sama v sobě co to bude, nejdůležitější je aby děti byly zdravé. Ptám se spíš proto, že já mám tři děti, kluka a dvě holčiny a u každého jsem od začátku co jsem se dozvěděla o těhotenství věděla co to bude - nebo to bylo spíš přání, které bylo vyslyšeno??? To asi ne, poslední dvě těhotenství jsem si přála dvojčátka - holčičku i chlapečka naráz a to se mi nějak nesplnilo. A hlavně to asi hodně záleží na chlapech. Péťa nemá biologického tátu stejného jako holky. S manželem jsem se seznámila když bylo Péťovi půl roku. S manželem jsem byla těhotná třikrát, o jedno miminko jsme bohužel přišly ale hlavně všechno to byly holky. :-)
 Alice 
  • 

Re: Většinou se taky zeptám 

(21.7.2007 15:04:41)
nezlobte se, možná se zeptám hloupě, ale už jsem tu několikrát narazila na to, že někdo, kdo o miminko přišel, věděl jeho pohlaví. Jak je to možné? Jedno z mých těhotenství skončilo též nezdarem, ale pohlaví mi nikdo nesdělil, je to tím, že to bylo příliš brzo?
 fisperanda 


autorce 

(20.7.2007 10:13:28)
Mně spíš připadá, že seš hlavně nespokojená sama se sebou ve snaze zavděčit se všem. Protože pokud já bych měla druhou holku, kterou bych chtěla, tak narážky druhých takovýho ražení, by mě nechávaly chladnou, nejvýš by mě pobavily. Možná né už tak v rodině, ale co se týká známých a lidí na ulici apod.
Navíc mi připadá, a to se na mě nezlob, že tvůj manžel je jaksi nedospělý jedinec. Jestli pocit jeho chlapství závisí na tom, jestli bude mít syna, tak má se sebou asi problém. Navíc ti to takhle necitelně vpálit... to je síla.
 Lizzie 


Re: autorce 

(20.7.2007 10:24:05)
Také mám pocit, že se situace pohlaví v jejich rodině dost hrotí, ale pokud mám čerpat z okolí, tak některé mámy byly z narážek v dost špatném psychickém stavu, ono, když si moc nevěříš a někdo ti tohle vtlouká do hlavy celé těhotenství, někde se to projeví.
Autorce proto držím pěsti a rejpalům přeji, aby se jich jednou aspoň lehce dotkl rozum..snad se pak samou radostí nezblázní.
 čekanka 
  • 

TAKY MÁM DVĚ HOLKY 

(24.7.2007 2:19:15)
a nově šestiměsíčního syna. Vím přesně o čem píšeš. Akorát třetí těhotenství nebyl "hon na kluka" a s manželem jsme se prostě těšili i na třetí miminko. Do poslední chvíle jsme nevěděli, co se nám narodí. Vlastně jsme si ani kluka moc nepředstavovali, mysleli jsme si, že to bude zase holka. Ale k těm reakcím okolí. Po narození našeho synka nám mnozí známí gratulovali slovy: "Tak konečně se vám povedl kluk!" S úsměvem jsem jim to vrátila: "Ano,jistě, kluk se nám povedl, ale nadto se nám POVEDLY dvě HOLKY!"
 Stáňa a dva kluci 


Re: autorce 

(20.7.2007 11:09:37)
Fisperando, promiň otázku, ale ty už děti máš? Tohle jsou jen teorie a rozumová úvaha(že by měla zůstat nad věcí)!! Macerno, rozumím tomu, mám stejnou zkušenost s okolím. V rodině(babičky) to nebylo tak hustý, ale taky byla nespokojenost, poprvé chtěli holčičku a po druhé taky:(. Reakce okolí mě taky dost štvaly, nechápu tu posedlost párečky. Já jsem naprosto spokojená s dvěma kluky. Ale jak už tady bylo napsáno, dost často to jsou jen konverzační témata méně citlivých jedinců. Mně to vadí hlavně kvůli tomu, že mimča v břiše už všechno vnímají a někdy z těhle hloupých řečí, hlavně ze strany nejbližší rodiny může vzniknout do budoucna problém(jen můj názor).
 Lassie 
  • 

Re: Re: autorce 

(20.7.2007 11:22:41)
Dokud jsme s partnerem spolu žili v podnájmu daleko od rodičů a všech příbuzných, také jsem byla nad věcí. Teď jsem na malém městě obklopena partnerovým příbuzenstvem, naproti strýc s rodinou, vedle tchýně s tchánem....do budoucna asi ještě švagr. Pokud člověk slyší stále dokola v těhotenství tyto hovadiny, je vám to, samozřejmě, líto. Divíte se, že nejsou všichni nadšení ze zdravě se vyvíjejícího těhotenství. Pokud přijdete domů z UZ s informací, že čekáte holčičku a reakce je "to nevadí"(jako byste zrovna doma oznámili, že dítě bude mít jednu nohu kratší než druhou...), tak vás to, s prominutím, nas..e. Naštěstí tchýně vždy toužila po dceři a má dva syny, takže alespoň s ní jsem se mohla radovat.
 Macerno, Ája 2/05 
  • 

Re: autorce 

(20.7.2007 15:56:15)
Proto to píšu, že díky těm řečem se cítím nespokojená i sama se sebou, že se nechám rozhodit. Možná jsem přecitlivělá, ale když mi opakovaně někdo něco tvrdí o tom, že kluk by byl lepší, tak se cítím se svým nesouhlasným názorem sama, v opozici. Taky bych byla ráda, kdyby mi bylo jedno, zda můj názor někdo sdílí nebo ne, ale tím, že jsem v opozici i ve vlastní rodině, tak je to pro mě prostě nepříjemný pocit. V žádném případě to nemělo vyznít tak, že se z toho hroutím nebo ty lidi na potkání likviduju. Ani si nemyslím, že můj muž by měl problém se sebehodnocením a vázal ho na kluka. Prostě jen pochází z rodiny, kde si otec povídal a věnoval se klukovi a matka dceři, a to opravdu pro mě až nepochopitelně bez vyjímky. Z toho asi v podvědomí cítí, že skutečným parťákem může být jen kluk. Dceru ale miluje, jezdí s ní na kole, chodí na procházky, když cokoliv vyrábí nebo jen tak kutí, malá podává přístroje a pomáhá, oba je to hodně baví. Baví je být spolu. Kluk parťák je u něj hodně předsudek, ale dost zakořeněný a zřejmě neodbytný, a dost podporovaný hláškami tatínků, co mají syna.
 luci07+M 3/07+M 9/08+ A 12/12 


Re: Re: autorce 

(20.7.2007 18:07:53)
Tak když jsem já čekala své první dítě jediný komu bylo jedno co budeme mít byla moje mamka. Manželova rodina včetně manžela toužila po holčičce, vlastně i moje babička a zbytek bral kluka a těm se to i vyplnilo. Ne že by někdo z manželovi strany neměl naše dítě rád - naopak, ale ty řeči člověka fakt dostanou.
Znám rodinu kde mají 5 holek a první vnučku a nikdo to nevidí tragicky. Ovšem až se jim narodí kluk, snesou mu modré z nebe.
Ovšem extrém je babička mojí spolužačky. Ta uznává pouze kluky a prvorozené děti a ona jako holka a mladší sourozenec v podstatě babi nemá. Ta jí přehlíží jak krajinu. A nikdo s ní nehne.
 fisperanda 


Re: Re: Re: autorce 

(20.7.2007 19:38:00)
Asi mám štěstí, ale já žádný takový reakce neznám. Fakt se docela divím, že tady taková diskuze vznikla, vůbec sem netušila, že takový problém, jako je upřednostňování kluků, existuje. Já sem první dítě chtěla holčičku, manželovi to víceméně bylo jedno, ale když zjistil, že to bude holka, byl moc šťastný, a od té doby, co se narodila, je jenom jeho :o)Už v těhotenství sme oba byli tak šťastní, manža se moc chlubil, že bude mít dcerku, a tak nikoho ani nenapadlo říkat něco o klukovi. Můj taťka když zjistil, že bude mít vnučku, skákal po pokoji jako klokan, strašně se těšil, a teď se stal jejím vrchním fotografem :o)No a vlastně všichni z toho byli nadšení, nevybavuju si jediný případ, kdy by nás někdo politoval, že nemáme kluka.
Teď se snažíme o druhý a znovu chceme holku. Když se nás někdo zeptal, co bysme teda chtěli, a řekli sme že zase holčičku, tak se tomu vůbec nikdo nedivil.
Takže vaše zkušenosti sou pro mě surová realita, a já to ňák nechápu... mě by teda strašně mrzelo, kdyby mi manžel vpálil, že holku tak ňák nechtěl...to by pro mě bylo strašný.
 Helois+Hela03/06+Dia07/09 


fisperando 

(21.7.2007 14:57:16)
možná právě proto, že jsi se s takovýma názorama nesetkala, tak se do nich neumíš vcítit a hlavně předpokládám, že teď asi zrovna nejsi těhotná... Já sice také ne, ale ještě si živě pamatuji, jak na mě v těhotenství působily jakékoliv názory okolí a věřím, že autorka, která je teď těhotná a je proto tedy mnohem citlivější než normálně, se opravdu cítí ve své rodině maličko osamocená a opuštěná díky odlišným názorům. Nemyslím si, že by její manžel nebo rodina byli špatní, že by jí tím chtěli nějak ublížit nebo že by se nedokázali s další holčičkou smířit, jen si prostě neuvědomují jak tyto názory mohou na těhotnou ženskou působit. Já když byla těhotná, tak jsem velice těžce prožívala věci, které mi dnes přijdou normální a chlapovi jsem vyčítala aktivity, které mu dnes podporuji, myslím, že až se autorce narodí druhá holčička, rodina ji přijme stejně dobře jako tu první a autorka po čase zpevní svoji psychiku natolik, aby byla schopná se bez újmy na duši vypořádat s neodbytnými dotazy příbuzných na případného chlapečka.

No, jen jsem se trochu pokusila obhájit prožívání autorky, protože jsem si vzpoměla na svoje těhotenství, přestože sama mám holčičku a celá rodina je šťastná, že je to holčička a asi jim to přijde i normální, vždyť rodiče se dočkali kluka až na počtvrté a to neplánovaně... :)
 nada 
  • 

Re: Re: Re: autorce 

(20.7.2007 21:55:10)
Zažila jsem podobný extrém... pouze preferování jedináčka, nejlépe kluka. Přišli dvojčata - dva kluci, babička uznávala jen prvorozeného (přišel na svět o 7 minut dřív než ten druhý)Nikdy nedonesla dva balíčky bonbónů, pouze jeden a jen jednomu. Ostentativně jej dala jen svému vyvolenci a ten když se chtěl rozdělit, jasně bylo řečeno, že je to jen pro něj. Došlo k dosti vyhrocené situaci, několik let se rodina s babičkou nestýkala. Pak se trochu vztahy upravily, (kluci povyrostli a brali to s rezervou) a babička bydlela daleko.Pak se s odstupem 14 let narodila klukům sestra...babička udělala obrovskou scénu .. pořídit si dítě v 36 letech je "zhovadilost" Když se oženil její nejmilejší a jedině uznávaný vnuk - babička se strašně těšila na holčičku - jedináčka. Přišel kluk, pak holka, a zase kluk...dnes s nimi babička a prababička v jedné osobě nemluví vůbec. Oni ji totiž neposlechli, že mají zůstat jen u jednoho i když je to kluk. Nevím jestli ta paní je dnes už nemocná, má přes 80 let, ale nikdy jsem nepochopila proč své rodině dělala ze života peklo.
 kacka-čekajicí rybicku-unor narozeni 
  • 

Re: autorce 

(16.7.2009 18:38:07)
mate pravdu-touha po urcitem-muzskem-pohlavi potomka nemusi u chlapa byt jen problem sebehodnoceni-ale zazity a pretrvavajici pocit ze s chlapem malym bude spis partak-a musim to chapat protoze ac jsem rozumna a chci hlavne zdrave a hodne dite-v skrytu duse preferuji holcicku-ale je pravda ze stale dokolo opakuji ze zalezi jen na povaze ditete zdali bude hrat fotbal ci bude radeji s mamcu v kuchyni varit-nemyslim ze to je otazka pohlavi-to bychom dopadli kdyby to tak jasne bylo dany uz tak brzo a zalezi i na rodicich zdali je diteti s tim ci onim rodicem lepe-kdo je trpelivejsi a ma vice sil a nalady vyslechnout dite a tudiz i to dite potom bude s tim ci onim rodicem delat vse co bavi toho konkretniho rodice-napr.rybareni atd
 Aja, syn 1 rok 
  • 

Re: autorce 

(31.7.2007 12:49:43)
Fisperando, promin, ale asi nevis, o cem mluvis. Spousta chlapu proste chce kluky (a nebo o tom aspon mluvi, aby dostali tradici). Proste funguje to stare zname: "postavit dum, zasadit strom, splodit syna...". Neznamena to, ze jsou nedospeli jedinci, jsou to proste chlapi (i kdyz nam, zenskym, to muze pripadat opravdu sahle). Autorka taky nemusi byt nespokojena sama se sebou, ale je tehotna, na male se tesi a prala by si, aby se okoli tesilo s ni (a bez vyhrad!!). A pokud ma nekdo nejake komentare ohledne toho, ze by to mohlo byt lepsi, kdyby cekali kluka a ne holku (a pokud je tech lidi vic a trva to dlouho), je to opravdu k vsteku. Tehotenstvi je vyjimecna vec a kazda by si to mela uzit a hlavne, kdyz uz dalsi mimino neplanuji. Kdyz tu radost nekdo kazi tim, ze ti neustale podsouva, ze to neni "dokonale" je to, jak jsem rekla, k vsteku!
 mia 
  • 

Re: Re: autorce 

(3.8.2007 10:42:01)
Neomlouvala bych takove lidi. Tak necitlivi chlapi se nedaji omlouvat tim, ze je to pro chlapy normalni takhle zvanit. je to skutecne predsudek, ktery jim nalili do hlavicek a ktereho nejsou schopni se zbavit a ani se o to bohuzel nesnazi. nastesti je spousta chlapu, kteri takovi nejsou a hloupe reci na toto tema nevedou.takze kazdy, pokud se nad sebou zamysli, na sobe muze zapracovat a tyhle voloviny si dostat z hlavy nebo je alespon nehlasat pred svou tehotnou manzelkou.
 mia 
  • 

Re: Re: autorce 

(3.8.2007 10:42:01)
Neomlouvala bych takove lidi. Tak necitlivi chlapi se nedaji omlouvat tim, ze je to pro chlapy normalni takhle zvanit. je to skutecne predsudek, ktery jim nalili do hlavicek a ktereho nejsou schopni se zbavit a ani se o to bohuzel nesnazi. nastesti je spousta chlapu, kteri takovi nejsou a hloupe reci na toto tema nevedou.takze kazdy, pokud se nad sebou zamysli, na sobe muze zapracovat a tyhle voloviny si dostat z hlavy nebo je alespon nehlasat pred svou tehotnou manzelkou.
 LaraKroft 


Hokej 

(20.7.2007 10:16:08)
Já mám problém opačný, mám dva kluky, přála bych si holčičku...aspoň jednu...pradoxně, aby právě ona hrála hokej, což by bylo mé přání. Žádné dítě samozřejmě do ničiho nutit nebudeme, ani z kluků hokejisti být nemusí, podpoříme je v čemkoli, z čeho budou mít radost. (Ale určitě bychom byli rádi, kdyby je bavila nějaká pohybová aktivita.)
Manželovi můžeš vzkázat, že holky hokej hrát můžou a některé to dělají s velkou chutí (já třeba už 13 let), pár jich je dokonce velmi dobrých. Nedá se říct, že "profesionálně" nebo "vrcholově", ale na výkonostní úrovni. Mrkni třeba na www.zenskyhokej.cz :)
 Dana, Terka 12 let 
  • 

Kluk nebo holka 

(20.7.2007 10:35:15)
My jsme tohle nikdy doma neřešili. Bylo nám srdečně jedno jestli to bude kluk nebo holka, hlavně ať je to zdravé dítě. Mimčo stejně nikdy nechtělo při ultrazvuku ukázat co to mezi nožkami má. Mělo je neustále u sebe, takže pohlaví bylo překvapení pro všechny. Teoriím špičatého pupku, jestli mám krásnou pleť apod. jsme se smáli. Máme holku. Tchán se musel smířit, že to nebude další nadějný fotbalista. Dcera raději kamarádi s klukama a ten fotbal taky hraje.
Druhé dítě nemáme a jsme rádi, že dceru máme. Kdyby se nám narodil kluk budeme rádi za něj. Stejně holky to s tatínkama umí a tátové stejně nakonec jsou rádi, že mají holku.
 Lizzie 


Jména 

(20.7.2007 10:58:20)
Děti ještě v dohledné době neplánuji, ale pravdou je, že se mi líbí více jména dívčí než chlapecká. To, ale neznamená, že upřednostňuji holčičky, prostě, ať je děcko zdravé...i pro toho kluka (kluky) se vždycky něco pěkného najde:-)
 Lída+2 


Můžou 

(20.7.2007 11:04:30)
Autorko ujisti manžela , že můžou.:-D
Já sama mám hokejku ještě z dětství a tou hraju hokej nyní s klukama.:-)
A můžu Ti říci, že kluci dote´d nechápou, že maminka hokejku jako dítě měla a tatínek ne.Ten si kupoval novou a nutíme ho bruslit.....:-DDDDDDDDDD

Jako holka jsem hrála na rybníku s taťkou a nebo kámošema. NEbyl problém. Většinou jsem dělala brankaře..:-D
 Lizzie 


Re: Můžou 

(20.7.2007 11:05:59)
A kamarádka se pohybuje ve fotbalovém prostředí, přitom krásná, chytrá holka, tady problém nevidím:-)
 Danny+1+// 
  • 

rejpalové 

(20.7.2007 11:03:14)
Děkuju za hezký článek, taky to tak cítím:
holčičky jsou určitě prima, stejně tak chlapečci, vždyť je to jedno, když to člověk má doma, tak to miluje a má z dětí radost bez ohledu na pohlaví.
Já jsem první moc chtěla holčičku a nepovedlo se - byl tam kluk jako buk a jak jsem teď spokojená, ani si tu holčičku už neumím představit.
Co to bude teď ještě nevím (ale brzo budu vědět na 100% kvůli věku), ale opravdu je mi to teď už úplně jedno - už nemám nějaké vysněné pohlaví, určitě nevzdychám - ať je to holčička, aby jsme měli páreček! Tchán mi "vypočítal" zase kluka, tak jsem moc zvědavá ... ta holčička bude taková sladké překvapení - takový bonus navíc a chlapeček bude zase taková jistota-něco co už znám.
Nenech si to od ostatních kazit a ty si to nenecháváš, jak pozoruju, opravdu ať je děťátko hlavně zdravé!!!
 Kubula K. 


Re: rejpalové 

(20.7.2007 11:33:54)
Když jsem nedávno čekala druhého kluka, taky mi spousta lidí nevěřila, že potají nepláču, že to není holka :-OOO. NECHÁPU. U obou těhotenství mi bylo naprosto jedno, co to bude, ale někteří lidi jako by NESLYŠELI, co jim říkám, a mleli si svou (včetně gynekoložky na UTZ :-O), jakože kluci taky nejsou špatný (sakra, jak kdybych to nevěděla, zvlášť když už doma jednoho úžasňáka mám:-D). A další věc, která mě přiváděla k šílenství, bylo, když se v těhotenství staršího syna někdo ptal, jestli chce RADŠI bráchu, nebo ségru. Tak nějak pod tím cítím, že jedna varianta je lepší a druhá horší - jinak by to přece bylo jedno, ne?! A připravovat dítěti uvítání na svět v duchu "no jsme rádi, že tě máme, ale kdybys byl kluk/holka, bylo by to ještě lepší" mi přijde znak totální demence, sorry.
 Róza 
  • 

Re: stupidní otázky 

(20.7.2007 12:24:19)
A nejsi ty tak trochu netykavka? To je normální navazování rozhovoru a projevování zájmu o tvé dítě. Nevidím na tom nic stupidního. Pokud bys byla vyrovnaná a převědčená o tom, že to děláš správně, tak by tě žádná z takových otázek nemohla vyvézt z míry.
 Róza 
  • 

Re: Re: Re: stupidní otázky 

(20.7.2007 13:02:30)
Mě teda otázka na kočárek přijde stejně neutrální jako na koupání. Taky by se dalo říct, že tím chce dotyčný sdělit, že jste si podle něj vybrali špatně. Holt se to za tím jen nesmí hledat ;-).
 Eecta 


Re: Re: Re: stupidní otázky 

(20.7.2007 14:54:50)
No me se zda, ze si to moc beres. Proste se ti lide snazi navazat rozhovor na nejake neutralni tema, a tak logicky zacinaji tvym ditetem - maji pocit, ze tam se nemuzou splest. Tezko na tebe rovnou vypali, jestli jsi pro trest smrti, co si myslis o globalnim oteplovani a cinskem prumyslu a jakou stranu volis. Je urcite lepsi odpovidat a nestresovat se tim, nejsou to hloupe otazky, jen zdvorile - a lide nevedi, ze se te na to same pta dnes uz dvacaty clovek.

Ja treba rostu z "to mate ale hezkeho chlapecka"
Moje Tyna ma na sobe ruzove pruhovane tricko, cervene kratasy, cervene sandalky, klobrc a nausnice - jen ji proste moc nerostou vlasy... A 9 z 10 lidi rekne: to je ale hezky chlapecek. Ale neodsekavam, oni to nemysli zle oni jenom nemysli:) Proste neco reknou, aby te potesili, a ani se vlastne poradne nepodivaji. S tvym pristupem bych je musela strilet:)
 boží žena 


Re: Re: stupidní otázky 

(20.7.2007 12:35:37)
přesně tak rozo
a většině prostě přijde lepší/ ideální mít kluka a holku prostě zkusit si vychovat obě
jiné radosti jiné starosti

tak prostě vyjádří svůj názor no

já ho mam taky takový ¨
i když mi samozřejmě žádná jiná varianta nebude vadit
 boží žena 


Re: Re: Re: stupidní otázky 

(20.7.2007 12:37:13)
no tak Medůzo většina lidí jsou asi blbci
 Lorinka a 2 holky 


Re: Re: Re: stupidní otázky 

(20.7.2007 12:53:31)
boží ženo, od "cizích" lidí mi tyhle otázky nevadí a ráda odpovídám, že mi na pohlaví nezáleží a beru to skutečně jako projev zájmu o mé těhotenství a o moje miminko, ale od tchána to prostě BOLÍÍÍÍÍÍ :-(
 boží žena 


Re: Re: Re: Re: stupidní otázky 

(20.7.2007 12:58:05)
no tak pokud by se u tchana řeči proměnili v činy, tak teprve pak by mi to vadilo
jinak to jsou šovinistický kecy a nad ty bych se povznesla (doufám)
 nada 
  • 

Re: Re: stupidní otázky 

(20.7.2007 22:09:16)
Možná je paní trochu netykavka, ale naprosto ji chápu. Nejsou mi po chuti takovéto projevy zájmu, někdo nechápe, že paní nemá chuť cizím lidem vysvětlovat co a jak..prostě nestojí o takový zájem a navazování rozhovoru. znám to, a je mi to dost nepříjemné...i když se to týká toho jak dítě vypadá...už jsem opravdu musela říct,že nechci o tomto mluvit s tou cizí paní...někteří jaksi nechápou, že jejich zájem je druhým nepříjemný.
 Linda, 1 dcera 
  • 

Re: stupidní otázky 

(20.7.2007 14:32:11)
Tak samozřejmě člověk občas slýchá stupidní otázky (zejména od lidí, kteří zatím děti nemají nebo už je to tak dávno, co měli malé děti, že už si některé věci nepamatují). Nic mě však nedokáže tak naštvat, jako otázka, která se na mě k mému překvapení začala sypat prakticky po porodu dcery - A KDY PLÁNUJETE DALŠÍ??? Teď už jsem pochopila, že řada lidí plánuje třeba 2 děti s určitým věkovým odstupem, ale sama jsem jedináček a nějak mě vůbec nenapadlo, že bych měla mít více dětí. Navíc slyšet otázku na druhé dítě v momentě, kdy jsem měla coby nezkušená matka plné ruce s prvním miminem - to mě dokázalo absolutně vytočit! Přišlo mi to skoro tak, jako by se mě před státnicema na VŠ někdo ptal, kdy už se přihlásím na další VŠ (to ale kupodivu nikoho nenapadlo :-).
 Cheorchia 
  • 

Re: stupidní otázky VAZNE JSI ME ROZESMALA :-)) 

(22.7.2007 9:20:18)
Asi budeme stejna krevni skupina,protoze ja na otaky stejneho typu-neodpovidam.S tehotenstvim jsme to s manzelem vyresili uplne stejne jako ty.Nechtela jsem se nechat stresovat otazkami typu"co delate? to nezvedejte,je inverze ven nechodte,bla bla bla..."
Koupani jsme delali presne jako ty a kdy nam dite(dcerka 2,5roku )usne ,je nam srdecne jedno.Vetsinou tak kolem 21h,ale neni pravidlem,taky v 16h,kdyz jsme se vratili z koupaliste a spala az do rana do 6h.Pokud dycha a neni nemocna,myslim netreba se vzrusovat :-)))
Na hloupe otazky-hloupe odpovedi hi hi,jak rikam"co je vam do toho,na chleba mi nepridate". Zdvorilostni dotazy neuznavam,co je komu do toho,jak a proc a kam....
HEZKY DEN-POTESILA JSI ME :-))
Cheorchia
 ADLENA, Ted 9, Adinka19.12.07 


Opravdu me to tu pobavilo 

(22.7.2007 9:49:32)
Ahojik! Na doporuceni kamaradky jsem vlitla sem na stranky a veru mohu rict ze hned prvni diskuze me pobavila.Jak se rika tchyne a uzeny nejlepe studeny.Mame 9 leteho Tadeaska a ted cekame druhe.Uz Tedulku jsme si prali ze chcem holcicku, ted pochopitelne taky. U tchanu v rodine nejsou zadny kluci tak co oni si mohou prat. Rikala jsme si ze stesti to byt nemuze ze proste jsou tam kluci a bude to pokracovat. A stejne byla bych stastna za jakekoli zdrave miminko.Meli jsme mesi stresu jestli nebudu musit ukoncit tehotenstvi... Ale vse se v dobre obratilo nemusim a jeste cekame udajne vysnenou holcicku.Ale k te tchyni ta samozrejme ryje co to bude a vsici kolem ale my se zarekli ze nepovime a tak si skoro vsichni v okoli mysli ze budem mit kluka podle pover a briska a vzhledu a tak podobne....nacoz vubec neverim.Takze taknejak to prome bude takova malinkata pomsta a uleva na srdicku,ikdyz se to proti me obrati az se malicka narodi .Pak se tchyni nevydrzim :D:D:D Tak se mejte krasne ahojik
 Ala.n (dcera 2 roky) 
  • 

Pitomeček 

(20.7.2007 12:49:00)
Taky jsem patřila mezi ty "pitomce" co potřeboval mít páreček.
Před měsícem jsem o mimi na 4 měsíci přišla.
Nyní už je mi jedno, jestli to příště bude "zase" holka nebo dvě, hlavně ať už je tady a je zdravá :-)
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Taky bych nejraději křičela 

(20.7.2007 12:13:15)
Když někdo spustí, že nutně potřebujeme ještě kluka.
U nás je to tak - mít dvě holčičky, to je prostě můj sen, od dětství, já jsem měla bráchu, byli jsme páreček, ale já jsem toužila po sestře. Manžel, ten si přál vždycky holčičku. A to tak, že když mi na prvním ultrazvuku řekli, že Michalka bude možná kluk, nevěděla jsem, jak mu to mám říct - samozřejmě, smířili bychom se s tím naprosto bez problémů, ale takhle je to naše splněné přání. Nikdo nám to ovšem nevěří. Tchán je zklamaný, i když holky mají rádi, tak představa rodu vymírajícího po přeslici je netěší (to mě zase jo, neb s nima mám takové vztahy, že mám z toho škodolibou radost).
Třetí dítě bychom si pořídili jen za předpokladu, že by to byla ta třetí princezna do počtu, ale jelikož nám to nikdo nezaručí, jsem se svými dvěmi spokojená.

PS: mám několik kamarádek, které druhého kluka obrečely, ale žádnou, která by obrečela druhou holčičku :))))
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: Taky bych nejraději křičela 

(20.7.2007 12:18:15)
Oprava, vymírání po meči samozřejmě, když dvě přeslice už doma máme :)
 B.IDRIS+KUBÍK 


Re: Taky bych nejraději křičela 

(20.7.2007 13:20:30)
Když jsem poprvé řekla mámě, že jsem těhotná nebyla nadšená. A když jeden gynekolog řekl je to kluk byla pohoda. A druhý řekl je to holka, máma na mě křikla, že to snad nemyslím vážně. Toť reakce mé nejbližší.
Máme kluka a je stejně báječny jako by byla holčička :)
 Isabellla 


Holky chtějí holky nesouhlasím! 

(20.7.2007 13:34:19)
Sice na mimiku teprve pracujeme, ale nemůžu souhlasit s názorem, že holky chtějí holky a že si s nimi víc rozumí. Podle mého názoru vždycky holčičky více inklinují k tatínkům a naopak. Já bych ráda chlapečka, ale když to bude holčička bude mi to fuk. Je pravda že dědečkové prostě preferují kluky, ale z holčiček jsou pak vždycky úplně unešení stejně tak i tatínci. Stejně ale pohlaví určuje otec, takže se pak můžou zlobit jen a jen na sebe:o) Dala bych všechno za to kdyby se mimi už konečně povedlo:o) ať už kluk nebo holka
 Maraska 


Re: Holky chtějí holky nesouhlasím! 

(20.7.2007 14:01:40)
Já bych chtěla páreček. Když jsem se dozvěděla, že jsem těhotná podvědomě jsem cítila, že to bude kluk. I mamka mi říkala, že vypadám na kluka. Pak na ultrazvuku mě řekli, že skoro na 100% to bude holka, což mě trošku zarazilo. Ale samozřejmě jsem měla radost, jen jsem to prostě nečekala. Za pár týdnů jsem byla znovu na ultrazvuku a jiný dr. říká, maminko víte co čekáte? A já na to suveréně "vím, holku." A dr. "a kdo vám to řekl? Já tam vidím pindíka." A kluk se mi narodil. Tak jsem zvědavá na svou předtuchu u druhého dítěte:o))))))
 U.nique, Leňa 1/03, Soňa 3/07 
  • 

Re: Taky bych nejraději křičela 

(20.7.2007 17:11:55)
Měla jsem úplně stejné pocity jako autorka článku a taky s názorem Jany musím souhlasit. U nás to probíhalo podobně. Máme s manželem sourozence opačného pohlaví, a tak se i u nás jaksi předpokládalo, že by po té první holce mohl být kluk. No všichni mi to na potkání tvrdili, "ty budeš mít kluka" a ouha, ona zase holka. Ale dnes je to nejzlatější a nejpohodovější miminko:o). Tcháni měli taky velký problém zkousnout první holku, neb holka v jejich podání je cosi méněcenného. Ale jejich "zatracovaná" dcera má teď prvorozeného chlapečka a tak jsou snad navýsost spokojení. Co se týče manžela, tak ten nepředpokládal nic jiného než dvě holky a bral to automaticky. Já jsem zas po první holčičce chtěla znovu holku a naše dcerka si přála sestřičku. Takže jako rodina maximální spokojenost. Manžel taky vybral pro holky jména (i mně se líbila) a pro případného kluka to nechal na mně :o).
A na závěr perličku. Jak se dělá holka? V našem případě opravdu funguje teorie o delší životnosti holčičích spermií XX, takže k aktu došlo několik dní (cca 3) před ovulací:o).
 václavka, Lucka8/04, Verča6/06 


Tak to je 

(20.7.2007 12:13:15)
přesně článek který jsem potřebovala. Mám taky dvě holky a po narození té druhé mě každý utěšoval, že do třetice to určitě vyjde, jenže já už taky třetí dítě nechci. Já mám dvě krásné děti, které jsou zdravé to je pro mě důležité.
Naštěstí moje rodina si tak nezakládá na klucích a to prosím muj táta má 4 dcery a 4 vnučky (pátá je na cestě). Můj manžel taky nikdy vyloženě netoužil po klukovi (i když myslím, že každej chlap třeba jen malinko touží) a třetí už taky nechce i kdyby měl 100 procentní jistotu, že to bude kluk.
Chtěla jsem jen říct, že mě taky vytáčela reakce okolí a lídí, ale teď už se jen usmívám a myslím si svě.
 aisel 


Re: Tak to je 

(20.7.2007 23:47:24)
Tak ja jsem pokazde uz pred tim nez jsem otehotnela chtela holku- a povedlo se. U prvni to bylo proto, ze muj byvaly manzel uz mel, ikdyz ho nepriznal syna, tak jsme chteli holcicku. U druhe, uz jen par dni a bude na svete, to bylo taky tak, muj pritel ma z prvniho manzelstvi kluka, tak chtel holku. A kdyz mi rekl, ze se mnou chce miminko, tak jsem mu rekla, ze chci holku a kluka bych asi obrecela. Za celou dobu jsme se ani nezhodli na jmenu pro kluka, tak opravdu doufam, ze se doktori nespletli a bude to opet moje mala princezna.
A reakce okoli??? Chudak chlap...mit doma tri baby...
Nastesti rodina tohle netvrdi, vsichni se na holcicku moc tesi.
A kdyz se me nekdo zepta co to bude a slysi, ze "zase" holka, tak jim odpovidam, ze jsem chtela holku:-)))
 Pájina 
  • 

Re: Re: Tak to je 

(20.7.2007 23:53:04)
Přijde mi trošku smutný, že bys "kluka obrečela"... Proč? Kluci můžou být stejně fajn jako holky...
 Sabina, chlapecek 08/07 
  • 

Re: Re: Tak to je 

(29.7.2007 21:06:01)
Ja jsem sice taky chtela holcicku a cekam chlapecka, ale rikat ze jsem ho obrecela, nebo zle bych ho obrecela to je tedy sila.
 babies 
  • 

BABIES.CZ 

(30.7.2007 22:14:01)
Skvělý e-obchod s dětským a kojeneckým oblečením za super ceny! Dovoz USA. www.babies.cz
 Róza 
  • 

je to jedno, ale život to hrozně ovlivní 

(20.7.2007 12:16:47)
Také bych se přidala k těm, kterým na pohlaví nezáleží. Mít chpalečky i holčičky je prima. Život to ale hrozně ovlivní, takže chápu, že si někdo přeje mít aspoň jednu holčičku nebo aspoň jednoho chlapečka.
Koukejte na to tak, že vám někdo přeje, abyste si užily obojí. A když to nevyjde, tak se svět nezboří ne?
 avenger, 1 dcera  
  • 

holky chteji holky (vetsinou :-)) 

(20.7.2007 12:19:36)

Mam jednu dceru a musim rict, ze si tajne jako druhe dite preji take dceru.. Ze sve zkusenosti muzu rict, ze kamaradky si take vice preji dcery. Takze musim priznat, ze kdyz kamaradka, ktera ma kluka (vetsina nasich spolecnych kamaradek ma holcicky a jsou rady) oznamila, ze druhe dite bude zase kluk, ze jsem si myslela, ze je ji to urcite lito, ze to nebude holcicka.. Nahlas jsem teda nic nerekla, ale z vyrazu a nastaleho ticha to bylo asi jasne.. :-) Protoze si myslim, ze holky si s mamou vic rozumeji, kdyz jsou vetsi/dospele nez kluci..

Nahlas samozrejme kazdy rekne, hlavne aby to bylo zdrave, ale zda se mi, ze kazdy ma nejakou preferenci.. muzu se mylit samozrejme, soudim podle sebe.
Tchyne ma tri kluky a je z nasi holky uplne vedle. :-)
 Grainne 


Stejný pocit 

(20.7.2007 12:57:20)
Mám tři kluky, dva z prvního manželsví, můj bývalý manžel byl patřičně pyšný, kamarádi ho obdivovali, jakej že je teda borec...Ke klukům nikdy nenašel vztah, spíš je trpně snášel a později i nesnášel. Do třetice s novým partnerem se zase "povedl" kluk. Když jsem se nového partnera ptala, co by raději, řekl taky, že kluka. Byla jsem si jistá, že holčičku by miloval taky a ani mě nikdy nenapadlo mu to vyčítat. Obě rodiny mých partnerů byly vždy nadšené, že jsem porodila následníka. Prostě je to asi ještě pořád takhle nastavené. Své "trhany" miluju, ale pořád si jen tak lehce pohrávám s myšlenkou, že mít ještě holčičku by bylo super. Mám skvělý vztah se svou matkou, bylo by to jakési pokračování téhle ženské kontinuity. Beru to ovšem s humorem, včetně těch otázek - Kdy bude ta holčička? Odpovídám, že asi nebude, ono by to taky mohlo skončit fotbalovou jedenáctkou. Nějak jsem nad tyhle reakce prostě povznesená, nevnímám je jako problém.
 Lavanda 


Je to jinak 

(20.7.2007 13:02:56)
Nemůžu souhlasit, spíš je to o tom, že maminka, která má první dítě dcerku, chce druhé taky holčičku. No a pokud má kluka, chce taky kluka, prostě je na to zvyklá. Neplatí to určitě obecně, ale nemyslím si, že by ženy upřednostňovaly dcerky.
 Lorinka a 2 holky 


Re: Je to jinak 

(20.7.2007 13:09:26)
Boží ženo, tak doufám, že se nad tchána jednou povznesu, ale zatím mě prostě mrzí, že naši holčičku nebude chtít přijmout. Moje vlastní babička s dědou o mě také nestáli (z jiných důvodů, než pohlaví, je to složitější) a vím, jaké to je, když máš jen jednu babičku a dědečka. Nerada bych, aby se totéž přihodilo mé dcerce.
 Milu, Miluška 02/05, 09/07 
  • 

Re: holky chteji holky (vetsinou :-)) 

(20.7.2007 13:40:30)
ahoj
mám holčičku a čekám druhou. Já to tak nějak vždycky vím od začátku, že to bude holka, ultrazvuk mi to jen potvrdil. Druhou holčičku jsem chtěla, manžel i rodina to berou naprosto normálně. Jsem totiž nemocná a beru léky, tak si všichni opravdu říkáme, hlavně ať je to mimčo zdravé. Budu chtít i 3. dítě, ale zase mi bude jedno, jestli kluka nebo holku. Prostě chci mít hodně dětí a na pohlaví mi fakt nesejde. Manžel by kluka chtěl, ale rozhodně mě kvůli nijak neprudí. Bude - bude, nebude - nebude. Svět se nezboří.
 boží žena 


Re: Re: holky chteji holky (vetsinou :-)) 

(20.7.2007 13:53:01)
nejlepší je si to nenechat říct, tedy pohlaví
chápu, že i např. otec trošku zklamaný být může, když čeká např. třetí dceru apod.

pak už je jenom radost z miminka i u ostatních příbuzných
 kaMyš 


Re: Re: Re: holky chteji holky (vetsinou :-)) 

(20.7.2007 14:43:12)
Boží ženo, opět překvapený souhlas! ;-)
Tak jsme to řešili u třetího. Samozřejmě jsem tušila, že to bude zas kluk -ale nenechali jsme si to říct. Můj táta říkal (naštvaně, neb se nesmířil s tím, že jsem potřetí těhotná), že doufá, že to bude holka, že mi pak manžel dá pokoj. Jsem se divila proč? Že prý každý chlap tvrdí, že chce syna, ale ve skutečnosti touží po dceři :-) Tak nevím, co je na tom pravdy, spíš mě ta teorie pobavila :-D On sám má teda dcery 4.
 Leontínka 
  • 

Re: Re: holky chteji holky (vetsinou :-)) 

(14.8.2007 0:17:47)
Souhlasím s tím, že holky chtějí holky. Jenže mě teď doktor řekl, že to bude kluk. Přiznám se, že jsem byla hodně zklamaná, i jsme si trochu pobrečela. Nějak se s tím pořád nedovedu srovnat a tak trochu doufám, kdyby se doktoři spletli. Nemáte někto podobnou zkušenost? Je předpověď vždy stoprocentní? Nevím, jestli mám dát na intuici a stále věřit, že to ta vysněná holčička přeci jenom bude......
 Nina, Damík a Kyky 


Re:  

(15.8.2007 8:09:53)
ahoj,to jsem ráda,že jsou i normální maminky,které ví,že není nic deůležitějšího než zdravé dítě.
Chápu budoucí maminky,které pláčí,když čekají na výsldky testů,které se nezdály být v pořádku. Všechny chceme zdravé děti.Ale aby někdo plakal,protože se mu povedl kluk? To mi normální nepříjde.Mám 2 kluky a nikdy bych je nevyměnila....jinak ještě lékaři se mohou splést u holky(když nic nevidí je to prostě holka),ale kluka určují skoro 100%.
Takže se smiřte s tím,že budete mít kloučka. A ještě je spousta maminek,které by dali cokoliv za dítko....a pak jsou tady takové co nejsou spokojené nikdy
 Laděna 
  • 

Re: holky chteji holky (vetsinou :-)) 

(23.7.2007 1:24:27)
Hm, nemyslim si.Ja mam 3 kluky a vzdy, kdyz jsem zjistila, ze jsem tehu jsem citila a vedela a chtela kluka!!Prave asi proto, ze spousta mych kamaradek ma holky....a brrrrrr, holcicky nemusim!!!:-))Proste vzdy jsme mela radeji kluky, mela vic kamaradu, pracovala radeji v muzskem kolektivu...a radeji mam pritomnost svych synu, nez predstava holcicek.Dcerky mych kamarade jsou pro me z mnoha duvodu odstrasujicim prikladem a dukazem toho, jak jsme stastna, ze terti syn, byt neplanovany, je SYN s pindikem!!!:-))
Radeji si s nema cutam s balonem, hraju s autickama, stavim garaze a mesta z kostek a shanim Borkovo naradi, kombinezku, helmu a podobne klucicin zalezitosti.
ale stejne si myslim, ze na pohlavi nezalezi.Pokud je dite chtene, a ma se narodit v milujici a plne funkcni rodine, nezalezi zda je to syn nebo dcera.Kdyby me rekli, ze miminko co nosim je holka, urcite bych ji prijala stejne, jako sve syny.Deti miluju a jsou pro me vsim.Jsou moje slunicka, me lasky, me stesti a me velke nadeje!!!!Zvlast ted, kdyz jsem dlouhodobe vazne memocna mi dodavaji silu!!Je pro co zit!!!!
Muj nevlastni otec, alkoholik a silenej magor a to myslim doslova, opilecka demence 1.stupne, mel s moji mamkou dceru.Pred tim mamka potratila, chlapecka.Cela rodina drzela pomalu mesic smutek, ze nebude kluk.Kdyz se narodila segra, otec za mamkou nesel ani do porodnice, a kdyz se vratila domu, skoro mesic nechtel segru videt, natoz pochovat.Jeho matka me mamce neustale opakovala, jak zklamala, ze je neschopna, dat Fanulkovi synka.Blbka babka, jako by to zalezelo na mamce, ze?Dodneska o segru nejevi zajem, nezajima ho..chova se jako by byla cizi.Kdyz jsem mu sdelila , ze cekame treti a zase kluka, choval se jak totalni pako, ze to nebude vnucka.Jako by to byla v jeho pripade tragedie.Clovek, ktery si nevzpomene na narozeniny, Vanoce.....a tak strasne vsude ,,plakal", ze nebude mit vnucku.Kdyz prcka videl poprve, rekl ,,kluk, ten me nezajima".Nechapu jeho myslenkove pochody.
A takovych exotu bylo v okoli dost.
Ale co me nejvic stve a otravuje zivot, vytaci a rozzuri do nepricetnosti je veta:,,Tri kluci??Zadny problem.Do ctverice jeste zkuste holku!!"
Panebozue a proc bych mela zkouset holku????????V zivote jsem neplakala, ze ji nemam, tak proc, kdyz mam tri zdrave kluky bych mela chtit holku??????? nejvic takto provokuji lidi, co sami decko nemaji nebo maji jedno, max.dve.To je nekdy na preplesk.
 8.5Yettynkaa12 


Re: holky chteji holky (vetsinou :-)) 

(23.7.2007 8:27:50)
Já mám dva kluky, a taky bych si přála holčičku. Taky si myslím, že holky chtějí víc holky a kluci zase kluky
 Bubista 


Taky budeme mít "jenom" holku 

(20.7.2007 12:20:13)
Mamině řekli v porodnici při druhé dceři-takže se uvidíme maminko příšti rok.Určitě budete ještě zkoušet syna,ať má tatínek radost,že? Naštěstí tatík byl v klidu a nevadilo mu,že má "jenom" dvě dcery.
Teď jsem těhotná já a když jsem si u svého gynekologa vyslechla - no hlavně,že je to zdravé a nebylo to ten den poprvé,tak jsem si neodpustila poznámku - co by dělal za práci, kdyby všichni měli jenom chlapečky. Zamrzl mu úsměv a už to nekomentoval.
Naštěstí můj manžel je spokojený. Už od začátku tvrdí,že to bude holčička a když se to potvrdilo,tak on jen pronesl,že snad ví,co dělá :) A když budeme mít další holku,tak se z toho určitě nesesype.
 Lorinka a 2 holky 


Moje zkušenost 

(20.7.2007 12:46:09)
Tak já sice čekám teprve první mimčo, ale prožívám přesně něco podobného. Tchán se leta těšil na vnouče, poslední dobou neustále opakoval, že se žádného vnoučete snad ani nedočká, protože my rekonstuovali dům a s pořízením potomka jsme trochu čekali.
Pak to přišlo, otěhotněla jsem a slavnostně jsme oznámili tchánovcům, že čekáme mimčo. Radost byla veliká, ale už za pár týdnů jsem si vyslechla, že pokud budeme mít "křivochcalku", tak je to pěkně v prdeli, protože tím končí jejich rod (můj manžel má bratra a tchán je jedináček). Ve svém stavu jsem dost citliná a sentimentální, takže musím říct, že jsem dva dny brečela okamžitě, když jsem si na to vzpomněla. A to jsem v té době ještě netušila, že tu holku opravdu v bříšku mám.

Pak jsem se u Dr. dozvěděla, že to bude holčička, prý je to na 100%. I manžel byl trochu smutný a reagoval tím okřídleným, že "to nevadí". Tak jsem znova brečela. Pod tlakem výchovy prostě asi taky měl pocit, že kluk by "byl lepší". Nicméně už se s tím srovnal a teď se těší na malou jako blázen a říká nám "moje holky". Kdyby to bylo jen na něm, věřím, že by takhle nikdy nereagoval a že jeho preference kluka byla daná opravdu jen tlakem od jeho otce.

Teď čeká rodinu i bratrova manželka, tak třeba se tchán toho vysněného pokračovatele rodu dočká, když my budeme mít "jen holku".
Jo a ségra má páreček - kluka a teď čerstvě holčičku - a každý jí říká, jak je určitě hrozně ráda, že má ten páreček. Jo, jo, její manžel je prostě "dobrej" :-)))))))))
 Lizzie 


Re: Moje zkušenost 

(20.7.2007 12:52:42)
Přesto se nemohu zbavit pocitu, že můj táta není o nic horší, když má dvě holky:-)
 Alena,2 deti 
  • 

nechapu :-{ 

(20.7.2007 13:00:34)
Clanek mi pripomnel, co mi kdysi vypravela ma byvala tchyne: mela dva kluky, ale vzdycky chtela holcicku...kdyz neplanovane ve 40 letech otehotnela, delali ji amniocentozu, byla to holka. Tchyne mi rekla, ze kdyby to byl kluk, sla by na potrat: vypravela mi to jako poprve tehotne, byla jsem z toho uplne v soku, dodnes se mi dela nanic, kdyz si na to vzpomenu...
 Macík, 2 dcery, třetí dcera na cestě 
  • 

Proč to řešit? 

(20.7.2007 14:10:35)
Jsem matkou 2 dcer, syn mi při porodu zemřel, mých 8 pokusů skončilo spontánním potratem, v současné době očekávám další přírůstek. A hádejte co? No, samozřejmě holku! Já se přesto těším! Není mi shůry dáno mít syna- asi. Má rodina do mě bude "píchat"! Všichni mají v mém okolí aspoň 1 kluka-syna, jen já nebudu mít. Taky se obávám věty, že jsem na stará kolena /38 let/ chtěla moc konečně "toho" chlapce a dobře mi tak, mám jen další dceru. Tak ať! Já se nezblázním, budou to moje 3 princezny, manžel si bude připadat jak pan král, ušetřím za oblečky /po holkách vše zachované/ a coby žena mám výhodu, že si je daleko víc výchovně ovlivním než kluky. Manžel sice bude v nevýhodě, ale jemu to nevadí, přeje si zdravého potomka. Kdybych měla 3 chlapce, zase bych remcala, že jsem si přála dceru. Přijímám to, co se mi nabízí. Na pohlaví dětí přece nezáleží! Radujme se ze svých potomků!
S pozdravem
Macík
 Lizzie 


Re: Proč to řešit? 

(20.7.2007 16:51:16)
Jsou lidi, kteří na dítě čekají deset a více let, dali by za něj kdovíco bez ohledu na pohlaví. Jsou lidi, kteří o dítě přišli. A jsou lidi, kteří jsou spokojení s tím, co mají a pak přijde nějaký pitomeček a začne komentovat buď už při těhotenství nebo později..
1. ani babičkám či dědečkům nepřísluší právo soudit pohlaví nebo se do něj nějak navážet, hloupé řeči, pokřivené ksichty..
2. o širším příbuzenstvu a cizích lidech nemluvě..
Znovu a znovu platí pravidlo, že nejhorší je srážka s blbcem nebo předsudky...
Jo a jak píše výše Linda, ohledně těch jedináčků. Já bych tedy chtěla děti dvě (i když kdoví, jestli mi to ,,jedno" jednou také nebude stačit, zvlášť pokud se zvrhne po mě), ale fakt bych si nafackovala, kdyby mi z pusy vypadlo něco ohledně sobectví matky apod. Je to náš život! A ostatní, ať se do něj nepatlají..a už vůbec ne v otázkách pohlaví či počtu dětí..
 kenza 


Re: Proč to řešit? 

(20.7.2007 18:35:04)
vidíš a můj sen byly vždycky tři dcery a nikdy jsem netoužila po chlapečkovi (asi proto, že sama jsem ze tří holek :-)) Jsem potřetí těhotná a pokaždé jsem vnitřně "cítila", že to bude holka:-) první opravdu byla, druhý byl chlapeček, který nám zemřel po porodu - byla jsem strašně překvapená, že to je kluk- a ted jsem si řekla, že to byla výjimka a že to bude zase holka - a není, zase kluk:-)Takže ne kluci ale holky jsou u nás výjimky:-). Když jsem to před týdnem slyšela a viděla, byla jsem zase strašně překvapená, že to přece není možné, vždyt já umím jenom holky :-) - stvořit, rodit, vychovávat.... tak jsem uklidila šatičky po dcerce a začala přemýšlet o tom, jak se vychovávají kluci:-)
no, ale jak se říká a u nás to platí 100násobně -hlavně at je zdravý
 Dana+ 4 


Re: Re: Proč to řešit? 

(21.7.2007 13:15:17)
a nejsou někdy ty holky povahově skoro jako ti kluci??? Péťa byl rošťák, Nikolka je od malička malá přírodní katastrofa, taková trochu pohroma, takže v podstatě mám doma kluka, pak holku s klučičími nápady a ve finále teda konečně tu holčičku, která když je sama, tak je klidná hodná, pohodová jen jí nesmí její o 14 měsíců starší sestra zasahovat do hraní
 Edita(kluci 3 a 1r) 
  • 

Holka nebo kluk? 

(20.7.2007 14:24:07)
Člověk je hodně ovlivněn vlastním dětstvím,životem,přáteli a nejbližším okolím.Jsem ze 3 holek a segry mají zase holky,jen já mám dva kluky.Taky s nimi mám nejvíce problémů,jsou divocí,svéhlaví,tvrdohlaví.Naši vždy toužili po klukovi-pokračování rodu sedláků-:)Nyní.když má můj otec 75r říká,že je rád za ty 3holky.Vždy když potřebují jsme pro ně.Myslím si,že rodiče kluků dost často zůstávají na stáří sami.Snachy vždy více tíhnou k své rodině-matce a tím pádem k tchýním méně a vždy ji se svou matkou srovnávají a ta nemá šanci-i když je super tchýně.Ale máma je máma.Chlapi toto tak nepociťují a proto neřeknou své ženě-víš já mám taky matku ....bla bla....
I já se bojím doby kdy mi ukluci utečou do světa za svoji rodinou....toužím po dceři,která mi bude nablízku i ve stáří,která mi půjčí vnoučata,která si příjde polakat na mé rameno.Bohužel žádná dcera už nebude-nejde to.jasně jsem ráda,za své 2zdravé kluky-co by za to jiný dal,ale červíček uvnitř občas zahlodá.Myslím si,že každá máma touží po dceři-po vztahu matky s dcerou.A navíc myslím si,že jejich výchova je tak nějak lehčí.Znám spoustu rozvedených mamin s kluky v pubertě-šílenství.Kluk potřebuje mít vzor otce a když ho nemá je zle.matka nemá šanci.
Nechci nikomu podsouvat svůj názor ,ale myslím si,že každá máma touží podvědomě po dceři a otec po synovi-není potom páreček ideální kombinací?Blahopřeji komu se povedlo-:)E
 Róza 
  • 

Re: Holka nebo kluk? 

(20.7.2007 14:59:56)
S tímto naprosto souhlasím. Jen bych ještě doplnila k tomu stáří, že nejde jen o pohlaví dětí ale i o to, že je jich víc. Manžel je jedináček a ta pozornost jeho rodičů, která je soustředěná jenom na naší rodinu je někdy k nepřežití. Já jsem ze 3 dětí, takže pro mě je to asi obzvláš těžké, protože nejsem zvyklá. Můj táta byl také jedináček a bylo to to samé. Jen jako málé holce mi to tak nedocházelo.
 Helena 
  • 

Re: Holka nebo kluk? 

(26.7.2007 19:47:16)
Máte úplnú pravdu! Manželova maminka je fajn, máme dobrý vzťah, ale čo si budeme hovoriť - mama to nie je! Moja mama je pre mňa blízka priateľka, je prvá, koho poprosím o pomoc. Manžel má ešte brata a ich mamy mi je svojím spôsobom ľúto, že nemá dcéru. Mám troch synov a dve dcéry a už teraz mi je jasné, že dcéry tak nejak zostanú pri mne bližšie... Najstarší syn má priateľku a už dnes vidím, že moje očakávania sú pravdivé - trávi u nich doma veľa času, dobre sa pozná s celou rodinou...
Tým vôbec nechcem povedať, že dcéry sú lepšie ako synovia, to nie, len si myslím, že vecne je pravda, že dcéra zostane "bližšie" pri mame ako syn.
Helena
 Tes 


Spolehlivost určení pohlaví na UTZ 

(20.7.2007 14:49:25)
Jaké je Vaše zkušenost s určením pohlaví na UTZ vyšlo či nevyšlo? Dá se na to spolehnout?
 kaMyš 


Re: Spolehlivost určení pohlaví na UTZ 

(20.7.2007 14:51:14)
Tes, co mám tak zkušenost z různých těhotenských a následně maminkovských diskusí dle narození, tak se na to dá spolehnout minimálně na 95%, možná i víc. Když ti to na uzv potvrdí víckrát, tak je to tak na 98%, řekla bych. Malá šance je, že by se spletli, ale oni většinou spíš neřeknou, když se jim to nezdá jisté.
 HelenaB.+2kluci (13 a 9)+? 


Re: Re:  

(20.7.2007 15:23:24)
Já mám taky dva kluky (5 a 1) a manžel vždycky chtěl 3 děti. Já jen 2, ale když vidím, jak je to fajn a ta holčička by taky nebyla k zahození, tak se možná časem nechám přemluvit :-). Ale vsadím se, že vyjde zase kluk :-). Beru jako plus, že oni si budou třeba v dospělosti víc rozumět, když jsou stejného pohlaví. A zábavu mám s nimi i tak, ten starší se mnou třeba rád vaří a peče :-). Akorát mám hrůzu z jejich puberty, to jsem slyšela zkazky, že kluci vyžerou lednici na posezení...
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Je to pravda. 

(21.7.2007 7:48:07)
Právě jsme to řešili u nás v rodině. Mám dva bratrance 17 a 15 a jejich rodiče si stěžují, že denně padnou dva litry mléka, nejméně bochník chleba, k tomu teplé jídlo. Co tři dny musí kompletně naplnit ledničku. I já si pamatuju, že když jsem před deseti lety poznala svého muže, taky jsem se nestačila divit, kam těch 15 knedlíků dává a on se nadechl a řekl, něco bych snědl. Ale časem jedl méně a méně, směrem k normálně :))))
 Johana 
  • 

Re: Spolehlivost určení pohlaví na UTZ 

(23.7.2007 8:30:27)
Ja jsem byla na UTZ ve 20. tydnu a bylo mi receno, ze to "je krasne videt", ze cekame holcicku:) Ted jsem byla na UTZ ve 30. tydnu a najednou mame pindika a 100% jistotu, ze je to kluk:)) Uvidime tedy.
 Jája (1 dcera) 
  • 

Pořád stejný kecy  

(20.7.2007 14:59:32)
To jsou pořád stejný stupidní kecy. Moje švagrová chtěla kluka, pak zase kluka, pak ještě kluka a pak možná holčičku. Nakonec mají 6 kluků, i když si nakonec holku moc přáli, prostě neměli nárok. Zlatý holky. Víte co je vaření pro tolik rozežranejch dospívajících kluků? Knedlíky po šiškách v prádelním hrnci, na neděli maso ve dvou troubách. Věčně tancovat kolem plotny, kolem pračky, kolem hadrů. Dejte pokoj s tolika klukama a ať si příbuzný pindaj co chtějí!
 Anny 
  • 

Re: Pořád stejný kecy  

(20.7.2007 18:49:21)
No vyvedu tě z omylu, máme tři syny 20,19 a 17 let a nikdy vaření v prádlových hrncích, kabele jídla a 2-3 pecny chlebů denně neznám. A už jsem na takové kecy děsně alergická, jak někdo řekne, to nic neděláš než vaříš- má odpověď ne nevařím. Vařím, jak u normálních lidí, žádná kvanta a můžu říct, že prostřední syn posiluje a dělá kulturistiku. Nevím proč je takový názor mezi lidmi zakotven.
 IvanaJ 


hlavně zdraví 

(20.7.2007 15:09:52)
lidská blbost je nebetyčná co k tomu říct.
nám při prvním těhu bylo celkem jedno co to bude, ale tak nějak víc jsme chtěli kluka fotbalistu to se nám splnilo, ale hned po porodu mu zničili zdraví a tak fotbalista není a nebude.
při druhém těhotenství jsme si moc přáli holčičku a máme nádherného kluka a jsme štastní a i když bychom tu holčičku moc chtěli ( mě chybí moc ) a byl by zase kluk tak to bude stejně naše milované vytoužené dítě.

jenže jak jsem psala na úvod lidská blbost babička oba naše kluky přežívá, protože chtěla vnučku. u prvního to rozdýchala jen proto, že to bylo první vnouče, ale jakmile se za 8. let narodila vnučka tak náš syn spadl z lopatky no a při narození našeho druhého to bylo jen konstatování zase kluk a tak je bobek pro ní vzduch, protože co s klukem že?, ale před sousedkama se může chlubit jak se stará ( a přitom, kdybychom tam nezašli tak ho vidí sotva párkrát a na malého nesmí ani sáhnout on ji nechce, že by to už ted ve svých necelých 23. měsících vnímal, že babi ho moc nemusí?)

tak hlavně at se narodí holka nebo kluk je nejdůležitější , že jsou mamina i mimčo v pořádku a zdraví.
 Oli 
  • 

Taky to znám... 

(20.7.2007 15:40:12)
proč všechni okolo řeší pohlaví příp. počet námi chtěných dětí? Já mám jedno a jelikož další naplánuji pro okolí jsem sobec. Proč? A proč mají všichniznámí i méně známí potřebu tento pro ně problém rozebírat a komentovat?
 Zuuuza 


Já to mám zas opačně 

(20.7.2007 15:59:27)
Ahoj, tak úplně ti rozumím. U nás to ale bylo obráceně. Všichni se těšili, že to bude holčička. Brácha už kluka má, a tak babička s dědou i prarodiče předpokládali, že u nás bude holčička a všichni se těšili, jak budou nakupovat všechno v růžové.
Pravda je, že jsme s manželem oba toužili po Barborce. Když nám na velkém UTZ ve 20. tt doktor pořádně toho našeho drobečka prozkoumal a řekl, že je zdravý a vše je v pořádku, bylo úplně jedno, že při tom zkoumání našel i pindíka. Štěstím jsme plakali oba. Ale ty vteřiny ticha na druhé straně telefonu, když jsem volala našim... Ale bylo nám to jedno a těšili jsme se. Manžel už plánoval, jak ho naučí hrát svůj milovaný fotbal.
Řekli jsme si, že Barunka bude příště a že aspoň bude mít velkýho bráchu ochránce.
Když mi ale ten uzlíček položili v porodnici na bříško, bylo mi jasný, že i 10 kluků by bylo super. A vůbec by nevadilo, že nemám komu kupovat růžový šatičky. Je to vážně jedno. Hlavně že jsou děti zdravé. A tohle není fráze. Když vidím toho našeho měsíčního prcka, tak jsem nejšťastnější na světě.

PS: U domova pro seniory jsem s kočárkem míjela jednu starou paní. Hned se ke kočárku hrnula a bez pozdravu na mě spustila: "To máte holčičku?" Když jsem ji řekla, že ne, už byla fuč...
 Stáňa 
  • 

Já taky 

(20.7.2007 16:13:59)
taky mám dva kluky a často se setkávám se soucitnými pohledy od žen a často slýchám dotazy, jestli budeme zkoušet třetí, že tentokrát už by ta holčička měla vyjít :-))) Je o celkem zvláštní, že by bylo v české povaze preventivně politovat každého? Mně je to celkem jedno, navíc kluci jsou docela hodní (musím zaklepat :-)
 Thea + 2 


My jsme "splnili" 

(20.7.2007 16:15:36)
Já jsem zase poslouchala celou dobu: To budete mít páreček. To se vám to povedlo. Budete rodina.
Páreček ve mě vyvolával asociaci párku s horčicí a bylo mi nevolno. O povedení jsem neuvažovala, já jsem chtěla první kluka, aby holčičku bránil (já vím, jsem naivní) a za rodinu jsem se považovala už když jsme byli sami s manželem.
Já zkrátka myslím, že hloupé jsou všechny tyhle komentáře.

Ono stačilo i výkřik v rodině: "Na podzim? Co jste si to vymysleli, děti se přece rodí na jaře!"

Na druhou stranu jsem rozesmála odpovědí všímavého souseda, který mě potkal a říká: "Jé, vy čekáte miminko, kdy to bude?" a já - za týden až tři. Odcházel kroutil hlavou a pořád jen "týden až tři?"

Jediný, kdo mě doopravdy překvapil byl manžel. Který "chcandu" nesl až do porodu těžce. Po narození už to bylo samozřejmně to nejúžasnější dítě.

Jenže když jsem mu při druhém těhotenství řekla, že to bude kluk a čekala aspoň jednou radost, tak byl zaražený celý večer a jen opakoval: "Co s ním budeme dělat, vždyť s holkama už to máme tak hezky nacvičený?" :))
Taky si zvykl :)
 ilona, tři děti, kluk, dvě holky 
  • 

Holčička nebo chlapeček? 

(20.7.2007 16:56:33)
máme prvního kluka, v rodině, kde byly převážně ženy, ale co se narodila starší dcera, byla největší mazlík tátuv a hlavně děduv. A ta nejmladší je má úplně omotané kolem prstu.Lidé asi nemají dost vážných starostí, když je baví sledovat takové prkotiny. Všechny děti jsou dárky z nebes a když jsou zdravé je to to největší štěstí.Otázky, zda je moje týdenní miminko ,,hodné" za ty bych vraždila.
 Lizzie 


Re: Holčička nebo chlapeček? 

(20.7.2007 17:01:04)
Tím, že jsem holka jsem ovlivnila akorát dědečka. Jako svou první vnučku mě zbožňoval a totálně rozmazloval, měli jsme spolu moc hezký vztah, navíc na co jsem ukázala, to jsem měla a nikdo se na mě nesměl křivě podívat (oblíbenou historkou je, jak mi ve 3 letech vzali čerti dudlík, neboť máma už nevěděla, jak mě odnaučit dudlat, a poté, co jsem prořvala noc mi dědeček ráno koupil nový:-). U sestry už byla situace jiná. Měla mnohem živější povahu, navíc, když se začínala projevovat, děda už byl nemocný, pro něj už byla ,,uječená", což je však vzhledem k tehdejší situaci pochopitelné..a také už prostě byla druhá. Přesto nepochybuji, že jí miloval také..
Ale já si užila toho rozmazlování:-)
 ilona, tři děti, kluk, dvě holky 
  • 

Holčička nebo chlapeček? 

(20.7.2007 16:56:34)
máme prvního kluka, v rodině, kde byly převážně ženy, ale co se narodila starší dcera, byla největší mazlík tátuv a hlavně děduv. A ta nejmladší je má úplně omotané kolem prstu.Lidé asi nemají dost vážných starostí, když je baví sledovat takové prkotiny. Všechny děti jsou dárky z nebes a když jsou zdravé je to to největší štěstí.Otázky, zda je moje týdenní miminko ,,hodné" za ty bych vraždila.
 Mery72 


:-) 

(20.7.2007 17:05:23)
Manžel mě kdysi zničil smíchy, protože na přihlouplý dotaz: ták máte pááárečééék? bleskově odpověděl:" Ne, my máme KLOBÁSKU!"
Máme syna a dvě dcery a ať holky chodí v čemkoli, stejně často slyším: tři kluci, to máte radost, že?
Šaty nešaty, růžová nerůžová...
 Naja 


Mám kamaráda, 

(20.7.2007 17:09:02)
který taky vždycky chtěl kluka. Když po čtyřech holčičkách jeho žena po páté otěhotněla, všichni říkali, že to už určitě musí být chlapeček. No a hádejte, co se narodilo? Dvojčátka - holčičky. :-))))
 K 
  • 

hokejistka 

(20.7.2007 17:40:01)
nevím,jestli tím potěším tebe,ale tvého muže třeba jo...můj 11letý syn hokej hraje (i jeho brácha) a v týmu mají dvě krásné,copaté,blonďaté,holčičky a zvláště ta jedna hraje hokej velmi dobře a leckteré kluky strčí do kapsy...takže ano,hokej hrát můžou....nejprve budou trénovat s klukama a později,až jejich fyzično nebude dosahovat fyzična kluků,přejdou do týmů holčičích.a jelikož se jim určitě bude manža věnovat od malinka (třeba bude vstávat na tréninky v 5 ráno :o) )je šance,že se dostanou na olympiádu v ledním hokeji,mnohem větší,než když se mu narodí kluk.bude-li mít zájem,napiš mi zde e-mail a já mu stránky týmu,za který 2 slečny hrají,ukáži...aby věřil a mohl šetřit na brusle...jo a vyřiď mu,že i holky na zápasy nosí suspenzor :o),takže o žádnou část výstroje nepřijde ;o)
 LaraKroft 


Re: hokejistka 

(20.7.2007 19:57:11)
Ahoj, já bych kontakt na ten tým, případně přímo ty holčičky (jejich rodiče), celkem uvítala :) Pošli prosím na mail veronika12.kroft@seznam.cz , děkuji.
 Olina 
  • 

To jsem se nasmála 

(20.7.2007 18:06:22)
Pěkný článek i diskuse! Já jsem ze tří sester a obávám se, že kdyby naši mohli mít ještě jedno dítě, tak by to byla holka a oni by ji asi ze zoufalství pojmenovali Karel.
Já jsem si myslela, že budu mít taky holčičku. Moc jsem se na ni těšila. Dala jsem jí i jméno a narodil se mi kluk a já mám pořád pocit, že ta holčička tak nějak pořád existuje, jenom ještě nebyla na řadě.
 mama 
  • 

Hlavně mít syna 

(20.7.2007 18:42:00)
Bohužel, ne vždy je jen o tom, "aby řeč nestála". Když se nám narodila dcera, manželův kolega v práci mu řekl - tak, a máš první neplatný pokus. Rozhodně to nebyl vtip. A známá, když měla po dceři syna, mi řekla- já jsem tak hrdá, že mám konečně syna a ne holku. Zdá se, že ten patriarchát a oceňování porození "pokračovatele rodu", jsou v lidech hluboce zakořeněny. A já jsem za podivného exota, že jsem ráda, že mám dvě holky, a po chlapci netoužím.
 SnowWhite 


Re: To jsem se nasmála 

(20.7.2007 22:00:45)
Moje babicka a deda meli kluka a holku. Kluk (muj stryc) mel dve holky, holka (moje mama) taky. Tim udelali nejvetsi raodst memu dedeckovi, ktery byl presvedceny, ze holky jsou lepsi. 4 holky citala nase rodina - nejstarsi porodila poprve, podruhe, potreti - 3 x uspech (=3 holky), ja (druha nejstarsi) mam 2 holky,treti ma taky 3 ale naopak kluky no a moje sestra (nejmladsi z nas) ta to vyresila salamounsky - ma sice 3 deti, ale kluka a dvojcata (kluka a holku). Nas to treti jeste ceka - a mam panickou hruzu, ze uz zbyva jen jedna kombinace v nasi rodine nevycerpana - tj. 2 holky a kluk :-))
Z techto duvodu, zatim odkladam a odkladam a cekam az vyvoj vedy postoupi tak daleko, ze pomuze a bude to zase holka :-)
 Anny 
  • 

Ach jo!!! 

(20.7.2007 18:24:10)
Nevím proč všem tak záleží na pohlaví dítěte jakoby jedno bylo méněcennější než druhé. V /noru tomu bylo 20let, co se mi narodil první syn a jak to bylo v té době zvykem, tak "ať je to v jedněch plínkách", jsme měli za 14.měs. dítko druhé, opět kluka (sama jsem byla ráda), měla jsem představu-bráchové budou si rozumět, kámoši, prostě nerozlučná dvojka-dodnes se nemusí, oba jiné povahy a jiných zájmů. Za dva roky a dva měsíce po druhém, se nám narodilo chtěné třetí dítko, byl to třetí syn (hned jsem řekla, taky dobře bude nosit věci po těch dvou :-)). Každý taky říkal, no hlavně aby to byla holka, nechápala jsem proč, tenkrát ve 22 letech jsem to tak nebrala, jen moje máti, jak šla od telefonu, brečela a láteřila "mají kluka a zase kluka". Když náš nejmladší měl 10.let, tak se mé sousedce po dvou synech narodila dcera (její kluci měli 14 a 11 let), já jsem byla vedle, bylo mi 32. let a mateřské pudy byly jako šílené, hormony pracovaly na 100% a já jsem si prosadila mimi. Podařilo se a já otěhotněla (manželovi bylo čerstvých 40, mě 33 a půl). Byla jsem šťastná, krásné těhu, kluci pozorní, bylo jim (15,14 a 12 let). Mimi doposledka tajilo co bude, na ECHU mi lékař stroze řekl, co máte doma, když jsem řekla tři kluky, zeptal se s jedním partnerem?, já že jo, jestli je na tom něco divného, jeho odpověď zněla, tak co jiného byste chtěla. Tak jsem hladila bříško a mimi jsem říkala Štěpánku. Porod byl vcelku rychlý, taťka u něj a v závěru slova por. asistentky, tak je to holčička, moje odpověď všechny pobavila "no to určitě". Jsme všichni moc šťastní, že treperendu máme, je to ředitelka zeměkoule ( včera jí bylo 5.let). Ráda na to vzpomínám a když se mě někdo zeptal a co kdyby to byl kluk, no tak by byl, co bych dělala utopit, bych jej neutopila a stejně je to jako jedináček vyrůstající mezi samými dospěláky. Kluci taky jsem si myslela, že budou jako chlapi s taťkou jedna "parta", ale manž. je dost zvláštní povahy a asi se na něm podepsal i vztah s jeho otcem, kluci postě chodí se vším za mnou a jsem mezi nimi a taťkou někdy jako hromosvod nebo jako mezi dvěma mlýnskými kameny. Ten kdo řekne musí to být kluk, mi připadá jako v Číně nebo někde, kde dívka nemá hodnotu ani mísy obilí a holku za každou cenu, to bych taky nemusela, anebo řeči, jen aby vám to vyšlo do páru, co na tom, tak jako mohou být kluci jiné povahy, tak mohou být i holky a mohou se nenávidět (na základce byly holky dvojčata, které musely dát do jiných tříd-rvaly se, trhaly si vlasy :-). A mimochodem i holky hrají hokej, dcera našich známých, jej hrála do 25.let a syn sousedů zase chodil do baletu. Tak mamky hlavně zdraví, to v dnešní době možná bereme jako frázi, ale když to vidíme kolem dokola, tak když se narodí zdravé dítě, tak je to opravdu velikánský dar, tak si ho važme a nebazírujme na prkotinách.
 Lucka a 3,5letá dcerka 
  • 

tchýně 

(20.7.2007 18:56:12)
Tak tohle moc dobře znám. Ale bohužel to neříkali ani cizí lidé, ale manželovi rodiče.
Když jsme byli na ultrazvuku tak nám na 98% řekli, že je to chlapeček. Můj manžel i já jsme
chtěli více holčičku, ale když nám to řekli a omylem :o))). Chtěli jsme mít překvapení. Ale oba jsme byli
rádi, že je ultrazvuk v pořádku a že je to chlapeček :o)). Jenže.....jak se to dozvěděla tchýně a tchán, tak jsem jenom poslouchala jaká je to škoda, že holčičky jsou lepší. Co s tím klukem atd. A to má tchýně 2 kluky. Nechápu jí. Bylo mi to moc líto, těhotenské hormony mě dodělávaly a já jsem kvůli tomu i plakala. Bylo to hrozné, na každé návštěvě mi to bylo předhozeno :o((. Někteří lidé jsou fakt stupidní blbci. Pardon, že to tak píšu. Vychovat musíme jak holčičku tak chlapečka. A nejdůležitější je přece zdraví, ne?? Když se podíváte na ty hrůzné nemoci, kterými některé děti trpí. No, ale když přišel čas porodu a já s manželem ráno odcházela na vyvolání tak mi to bylo už jedno. Těšila jsem se na našeho chlapečka. A to moooc. Manžel už při přenášení ho každý den přemlouval :o)))
A světe div se ona se nám narodila holčička :o))) Asi jak to mimi pořád poslouchalo tak se rozhodlo být holčičkou :o))))))) A konečně byl klid. Věřím, že bych to poslouchala do teď. A to je dceři 3,5 roku.
 Anny 
  • 

A ještě něco 

(20.7.2007 19:01:35)
Teď jsem si vzpomněla, jak bratr mého vlastního otce měl za svobodna kluka, pak se oženil a moc po synovi s manželkou toužil a narodilo se jim postupně 5 dcer, bylo to v 60.letech, tak si babky a tetky na vesnici říkaly, že ho pánbíček potrestal. Poprvé jsem toužila po dceři a když to byl kluk, tak jsem chtěla i další kluky, ale řeknu vám holka je úplně něco jiného, je mazlivější, tulivější, jemnější-samozřejmě neplatí pro všechny.
 nada 
  • 

Re: A ještě něco 

(20.7.2007 22:52:33)
přesně.. neplatí pro všechny...holka se nemazlí, kluk je největší mazel..holka sportuje...je to živel...kluk je moc chytrý, talentovaný na hudbu, zpívá, hraje, skládá...ale do míče se netrefí...jak řekl manžel z něho Jágr ani Rosický nebude a jde se narvat do košile s kravatou aby mohl synovi na koncert.
 samík10 


To znám 

(20.7.2007 20:06:49)
Ahoj, tak tohle samé prožíváme taky ale my jeste nemáme 100% jistotu, ale také se každý ptá jestli to bude brácha. Naše malá vždycky odpoví "Ne bude mimi". Já také vůbec nechápu co na tom je, hlavně že je vše Ok. Teda pro nás je to nejdůležitější, než jestli je to holka nebo kluk. Všem přeji pevné nervy.
 sasanka 
  • 

Re: To znám 

(20.7.2007 20:55:56)
Já si naopak myslím ,že je lepší jedno pohlaví.Mají si společně více co říci.Mám dva syny.Oba jsou velice mazliví .U dětí není důležité pohlaví, ale zdraví.A nakonec, zklamat Vás může dcera i syn.
 Danka 
  • 

A kdyby všechny těhulky měly mít kluka... 

(20.7.2007 20:40:14)
A kdyby všechny těhulky měly mít kluka... koho by si ti kluci pak brali za ženy? Kde by se vzaly další těhulky? Příroda má zkrátka smysl pro rovnováhu, ať už to u někoho tak vypadá a u jiného ne:-)
 SnowWhite 


stejný pocit 

(20.7.2007 21:32:58)
při prvním těhotenství jsem si přála holčičku, splnilo se. Pi druhém už jsem zoufale toužila po tom, aby to byla holka a hlavně aby to nebyl proboha kluk. Nedokážu vysvětlit proč, prostě jsem chtěla strašně moc další holku. Přání bylo vyslyšeno :-). No a teď mám totální fobii, neboť manžel by už moc chtěl třetí dítě a já nevím, co udělat aby to byla zase holka. Jsem ve fázi, že bych dala nevímco, aby se to povedlo. Prostě do třetice všeho dobrého :-)))
 Andrejka68 


Chápu--rada! 

(20.7.2007 21:41:54)
Dobře znám-předem celou famílii, jmenovitě ty, kteří ohledně kluka prudí nejvíc, že bez ohledu na pohlaví je to tvoje poslední těhotenství....já to tak udělala, v dobrém, přátelsky a s úsměvem, a mám pokoj....jmenovitě jsem upozornila tchána, že pokud to bude třetí holka, tak se o kluka musí obrátit ke své dceři (ta má taky dvě holky, haha, a další už nechce).....on je hodnej a vzal to v pohodě, a utnula jsem hned v zárodku kecy, kterými mě deptal celé minulé těhotnenství....manžela jsem upozornila již kyž jsme plánovali otěhotnění, ale ten by naštěstí čtvrtý nechtěl, i když po synovi hodně touží...konečně, co si vyrobil to má, že :-))
 Andrejka68 


Re: Chápu--rada! 

(20.7.2007 21:42:29)
oprava: vypadlo mi slovo UPOZORNI
 Andrejka68 


ještě perlička 

(20.7.2007 22:47:50)
jo a když manžel slavil druhou dceru, tak mu švagr, který má taky dvě dcery, soucitně říkal: neumíme to, co?..........manžela to teda děsně pobavilo....
 Feyra 


Re:Princezny 

(21.7.2007 11:21:11)
Mám z předešlého vztahu desetiletou dceru a s manželem čekáme na podzim jeho prvmí miminko. Na ultrazvuku v šestnáctém týdnu nám doktor řekl, že je to chlapeček. Ani nás to nepřekvapilo, já byla celý život přesvědčena že jednou budu mít holku a kluka a manžel také. Všichni v okolí se radovali a manžela poklepávali po rameni se slovy tipu jaký je to pašák, nebo pořádný chlap, že hned napoprvé "udělal" kluka. O čtyři týdny jsem všem se škodolibou radostí oznamovala, že chlapeček se nám změnil na holčičku!!!!! Musím sice přiznat, že to šokovalo i mě, ale představa další "panenky" se mi ohromě líbí. Manžel čas od času sice podotkne, že musíme mít ještě toho kluka, ale podezírám ho, že to říká spíš kvůli okolí. Myslím, že holčička jde k němu lépe a on si připadá ještě víc jako chlapák když si už dnes při odchodu z bytu neodpustí to své "tak holčičky moje, jdeme" On je ten jediný ochránce, který má za úkol starat se o své princezny.... Jen občas podotkne že alespoň ta naše fenka mohla být pes :-)
 qwertz 


Re: stejný pocit 

(21.7.2007 13:12:46)
Pohlaví dítěte lze ovlivnit již před oplodněním! V případě zájmu napište na mail. Lucie
 Aglaaaja 


Kinder surprise 

(20.7.2007 23:42:30)
Já jsem na všechny dotazy odpovídala poměrně stereotypně:
"Víte, co to bude?" - Varianta 1: "Úplně přesně, bude to dítě." / Varianta 2: "Kinder surprise."

Kupodivu se mně nikdo v těhotenství neptal, co bychom radši. Zato když se narodila dcera, úplně se mi to vybavilo, taky jsem s naprostým úžasem konstatovala, že mezi lidem panuje přesvědčení, že první se má narodit syn. Kromě toho jsem se osobně a opakovaně setkala s dalším (pro mě úděsným) přesvědčením, že ne všechny ženy mají stejnou lidskou hodnotu:
1. nejvýše na piedestalu stojí ženy, které porodily minimálně 1 syna, takové získávají statut MATKY
2. o dost níže stojí ty, které porodily...dceru. Dobře, plodnost prokázaly, mají šanci na další pokus (ale už ne na omyl!).
3. zcela nejníže stojí ty, které (z jakýchkoli důvodů nebo zatím) nerodily. Protože jakýkoli jiný životní úspěch se nepočítá... tyto ženy totiž nenaplnily ŽENSKÝ ÚDĚL a nedaly svému životu JEHO PRAVÝ SMYSL.

Když jsem čekala obě děti, nikdy jsem nevěděla, kdo se nám narodí. Vždycky jsem je vnímala naprosto bezpohlavně, jako "miminka". Vždycky jsme chtěli překvapení, podle nás to k tomu patřilo.

Ach jo. Bohužel se takhle překvapivě projevovali i lidi, vzdělaní, jinak tolerantní, s přehledem...

Jinak, lidská povaha je všude stejná. Mám kamarádku Francouzku, taky důvěrně zná stejný poznámky. Jestlipak ono to nebude tím přetrvávajícím vlivem katolictví: jeden dědic, který dostane vše, aby se majetek nedělil.(Co na to maminky z protestantských zemí, jak je to u vás?)

Jinak podle občas publikovaných sociologických studií se bohatším vrstvám více vyplatí rodičovské investice do synů, chudším pak investice do dcer - dcera si může sňatkem polepšit, zatímco syn se sňatkem "pod úroveň" společensky znemožní... A tak se sama sebe (jen napůl v legraci) ptám, jestlipak nám tedy potom nelze v tradičně rovnostářském Česku alespoň trošku vysvětlit ideál "párečku" naší národní povahou - hlavně nevybočovat, neupozorňovat na sebe - pro dceru si táta koupí bazuku, syna budeme shovívavě komentovat "hanba padne na její rodinu", a tak ňák se nám to hezky vyruší, ani moc plus, ani moc mínus, rovnováha zůstane zachována.

A ty poznámky: i proto jsme asi těhotný celých devět měsíců, abychom se duševně připravily na to, co nás čeká, až se to naše nejkrásnější, nejroztomilejší, nejzlobivější, nejšikovnější miminko, celý naše, narodí... protože od tý chvíle budeme neustále čelit poznámkám a komentářům k čemukoli co se týká nás jako matek a našich dětí jako produktů naší péče, lásky a výchovy.

Držme se, tužme se a slibme si, že si navzájem tyhle stupidní a bolavý otázky nebudeme klást!
 Pájina 
  • 

Trošku mi to připomíná... 

(20.7.2007 23:51:49)
...moje kamarádky... je to zvláštní. Začnu trošku od začátku. Já čekala první miminko a bylo mi úplně jedno, co to bude. Stejně tak manželovi. Stejně tak všem kolem nás. Nikdo to nevěděl, ani my, a na porodním sále jsme se radovali z chlapečka. Jedinej můj táta si trošku tajně přál holčičku, protože vnuky má už dva - nicméně z malýho je a byl od prvního momentu nadšenej. Ale setkala jsem se se zvláštními názory... Polovina mých kamarádek má holčičku a polovina chlapečka. A nějak jsme s holkama přišli na to, že ty co mají kluky, by klidně braly druhého kluka, a naopak - maminky s holčičkama by kliďánko měly už jenom holky... Ale, aby to mělo to svoje ale... navzájem se sobě hrooooozitánsky diví. Mě se třeba ptají maminy s holčičkama: "A ty až budeš mít druhý, ŽE BUDEŠ CHTÍT HOLČIČKU!" a maminky s klukama zas říkají: "A že ti nebude vůbec vadit, když to druhý bude TAKY KLUK". A pak je zlatej střed, a těm je totálně fuk, co se jim narodí, hlavně ať je to zdravý.
Prosím tě, Macerno, pusť to z hlavy. Pošli je do háje. Kašli na všechny a na všechno, starej se hezky o svoje bříško a svoji princeznu, těch co jim nadělí dva kluky je taky dost.... A prostě jen ať máme děti zdravé. Toť vše.
 Ajka 
  • 

Re: A kdy bude to další? 

(21.7.2007 10:46:36)
Mě se zase pořád všichni ptají, kdyže to pořídíme toho sourozence. Synovi je 2,5 a otázky nabývají na intenzitě. A mě už to taky pěkně leze krkem. Celkem nechápu, proč je to tak zajímá. Takže úplně chápu, jak tyhle opakující se a stereotypní otázky můžou člověka rozčílit.
 Pájina 
  • 

Re: Re: A kdy bude to další? 

(21.7.2007 10:59:58)
Jo...to je další oblíbený dotaz. Malýmu je taky 2,5 a už bychom chtěli druhý. Ale už jsem zaslechla i názory typu: "No to už je nejvyšší čas...". Nevím proč. Já třeba sama jsem děti chtěla tak tři roky od sebe, nicméně zatím se nám to nedaří, a jestli se nebude dařit ještě chvilku, tak budu hodně protivná. Ale kamarádka chce děti třeba šest, sedm let od sebe... Prostě každej by to měl snad mít, tak jak sám chce. A ostatním je do toho prd.
 mackak 
  • 

Re: Re: Re: A kdy bude to další? 

(21.7.2007 11:49:05)
Mám chlapečka a v bříšku dalšího. Taky kolem samozřejmě neslyším nic jiného : to nevadí-soucitný obličej-na potřetí se vám holčička povede. Je pravda, že sama jsem po holčičce toužila, ale teď jsem nějak radši, že to budou 2 kluci. A s těma dcerama, které by měly být měněcenné - na to jsem alergická, jsem totiž feministka. A manželovi řekněte to , co slýchám, že je borec, že umí holky (neuražte se) - že udělat dírku do dírky je umění :-)).
 Danny+1+// 
  • 

Re: Re: A kdy bude to další? 

(21.7.2007 21:52:26)
Jé tak "A kdy bude další?! se mě moje "milovaná" maminka zeptala už když byly synovi 2 měsíce!!! :-DDD, takže že se ptají ve 2,5 letech bych neřešila i když věřím, že to naštve!
No sourozenec bude ve 1,5 roku staršího - takže jsme na nic nečekali a šli do toho o:

Hodně štěstí!
 Mild, dcera (2,5) a syn (0,5)  
  • 

u nás to bylo naopak  

(21.7.2007 10:57:07)
Mně se zdá, že chlapi často spíš naoko dělají, že chtějí syna, dědice. Když jsme čekali první dítě, byla jsem přesvědčená, že to bude kluk a strašně jsem ho chtěla, zatímco celá rodina (mělo to být první vnouče z obou stran) včetně manžela byla přesvědčená, že čekáme holčičku a vůbec o klukovi nechtěli slyšet. Pak kamarádka, co měla TP asi týden po nás, porodila na 31. týdnu těžce poškozenou holčičku a od té chvíle mi bylo jasné, že je to fakt jedno, co to bude, hlavně ať je v pořádku. No, a byla to holčička, nádherná, čtyřkilová a já úplně zapomněla, že jsem chtěla kluka. U druhého jsem byla přesvědčená, že to bude zase holka a on se vyloupl nádherný, taky skoro čtyřkilový kluk a já byla zase šťastná. Ale vzpomínám si, jak mě naštvalo, když se manžel naoko posmíval sousedovi, že umí "vyrábět" jen holky, zatímco on má obojí. Jako kdyby ta naše holčička, kterou tolik miluje, byla něco míň.
 Lucka, 2 děti 
  • 

Je to jenom konverzace 

(21.7.2007 11:13:52)
Myslím si, že je těm, co se ptají, většinou dost jedno, jestli to bude holčička nebo kluk, jsou to prostě konverzační obraty a fráze, aspoň u většiny (no vzpomeňte si, jestli se v tom taky občas nesvezete, třeba na jiné téma).Nemá smysl to moc prožívat a řešit, řeči se vedou a voda plyne (-:
A s tou hodnotou chlapečků versus holčiček-asi se ještě dlouho bude vykořeňovat z našich představ, že kluk je něco cennějšího-žijeme stále v relativním patriarchátu plus katolická tradice atd.
Na druhou stranu-chápu, že tatínek bez syna si občas zasteskne, že nebude s kým mít lepit letadýlka a stavět vojáčky, tak jako mámu, která má samé syny, občas napadne, že díky dcerušce by si občas mohla pohrát s panenkami(-:.
 Grainne 


Re: Je to jenom konverzace 

(21.7.2007 12:06:12)
Samozřejmě, taky bych si ráda pohrála s panenkami, mít plný dům chlapů je někdy opravdu "na mašli", tedy pro "matku rodu"., takové třídění 30 párů ponožek, skvostná věc, co se týče kuchyně, hravě bych zvládla polní kuchyň ve válečné zóně, všude zakopávám o hromady čehosi, co jsou náhradní díly k čemusi a nesmí se to vyhodit, na krbovkách se mi suší blatníky od motorky. Na druhou stranu je to krásné, jak si všichni přizvukují co se týče motorů, motorek, aut...prostě všech těch mužských záležitostí a já se pak cítím vyčleněná. Hlavně, že jsem splnila svou povinnost vůči rodu. Takže maminky holčiček, tohle vás nikdy nepotká, užijte si to, určitě je to príma a co říkají ostatní? Věřte, oni u těch obrovských hrnců stát nebudou, ani nebudou látat rozdrbaná kolena, nebo kupovat X páru bot měsíčně, protože všechny jsou hned prodřené od brždění na kole a později na motorce. Jinak, tohle je spíš pro maminky holčiček, kde rodina nějakým způsobem protestuje a od kamarádek vím, že ten páreček, co se týče sourozeneckých vztahů, není vždy ideální, to já zase říct nemůžu, oni si tak nádherně přizvukují. Většnou tedy proti mým zájmům, ale to už ustojím, jsou přece moji, všichni.
 Iva,syn Lukášek 
  • 

Re: Re: Je to jenom konverzace 

(21.7.2007 15:14:04)
To bylo moc krásně o od srdce napsané. Souhlasím.
 Fiall+3 


Chce to pevné nervy a podporu 

(21.7.2007 11:23:57)
Takové hloupé řeči znám velice dobře, radostné poplácávání tatínka " jsi fakt dobrej, je to kluk" jsem nesnášela už u kamarádek. Když se nadoril první syn, byl otec v sedmém nebi, za dva roky se narodila dcera a na dotaz kamarádky kdy bude oslava slyšela no ono není co slavit je to jenom holka. V porodnici na návštěvě mi řekl, že si jí nechce ani pochovat. Obrečela jsem to a nikdy na to nezapomněla, pořád to ve mně je. Rozvedla jsem se a Teď máme s novým mužem chlapečka, Bylo mu jedno jestli to bude kluk nebo holka, jen tchyně chtěla holčičku, má dva kluky a svou vysněnou Elišku chtěla aspoň jako vnučku, ale z malého má obrovskou radost a jsou z něj všichni úplně vedle.
Mě je úplně jedno co se narodí, hlavně když je to malé v pořádku.
A na hloupé dotazy je opravdu jediná odpověď "co to bude?" No přeci dítě......
 Zora, také těhotná podruhé 
  • 

nic si z toho nedelej (pokud to vůbec jide) 

(21.7.2007 11:55:27)
Poprve jsem porodila chlapečka. Manžel byl šťastný. Obě babičky chtěly holku. Došlo tak daleko že moje máma prostě pořidila ružové sametové dupačky. Byly krasné, tak jsem mu je oblékala s modrými ponožky a na úřadech jsem vysvětlovalá, že podle něj předse poznaji, že to není holka.Teď se třesou na holku všechny, kromě syna. Márně doufá, že si s brachou pěkně vyhraje. S autičkama a prakticky ihned jak se vrátime z porodnici. Manželovi jsem zkratka řekla, že JÁ se doktora ptát nebudu co to je a jestli to bude zase kluk, za to si může sám, a synovi, že jestli to bude holka, tak reklamovát u táty. Mne zajima pouze jestli mrňě bude zdravé. ŚKODAQ, ŽE JSTE RODILA ČÍSAŘEM- NĚKDY KDYŽ CHLAPY Uvidi porod, přidou trochu k sobě a ubíraji na nesmyslech.
 qwertz 


mé heslo 

(21.7.2007 12:46:17)
Poslední dobou mi vychází a dokonce jsem si i oblíbila pravdivé heslo: Není člověk ten, aby se zavděčil lidem všem. :-)
 Klarisek 


mluvíš mi z duše 

(21.7.2007 14:33:32)
Svým článkem mi mluvíš z duše, přijde mi jakoby bych ho psala já. Taky mám údajně špičaté bříško, takže kluk je v našem případě jasný na 100%. I když pravda je taková, že naše 1,5 letá dcera bude mít sestřičku. A ty řeči kolem mě taky pěkně štvou, ale ja jsem spokojená s tím, jak to je, a to je nejdůležitější. Jen nás ještě čeká další vlna diskusí o tom, že to neva, že druhé dítě je taky holčička, protože si toto sladké tajemství zatím necháváme pro sebe. Ale ten nesmyslný pocit, jak jsi psala selhani me taky napadl, pravě kvůli tem LIDEM.
 Helena S. 


Holčičky...? 

(21.7.2007 14:43:40)
Dobrý den,
termín máme za pár dní a mám přesně ty samé zkušenosti i stejné pocity z poznámek lidí kolem sebe. Máme holčičku 20.měsíců a budeme mít druhou. Obě děti jsou vymodlené (a počaté pomocí asistované reprodukce), a musím říct, že po období, ve kterém nevíte zda se Vám vůbec povede mít miminko je potom holčička i chlapeček ZÁZRAK!!! Je to jedno!! Hlavně že je tady s námi (nebo ještě v bříšku) a těšíme se strašně moc. Přesně proto, jak se nás lidé ptají na chlapečka/bratříčka pro malou, mě vadí se s nimi na toto téma bavit. Vůbec nevědí jak velikou radost jsem měla a mám vždycky, když vidím svou holčičku na UTZ, jak dělá obličejíky, cucá si pěstičky a zkrátka je kouzelná... Když jsme před pár týdny na UTZ po dlouhém okukování miminka zjistili ženské pohlaví, nebyla jsem si mic jistá reakcí manžela, jak se bude tvářit (zda není ten tlak okolí tak deformující a nezasáhnul ho také...)
Jeho reakce byla mnohem nadšenější než má: "...druhá holčička je báječná!!!" a bylo vidět, že to myslí vážně, oči plné lásky k nám všem (holkám), prostě táta od rodiny... Moc ho za to miluji a děkuji mu, že mě nenechal pochybovat o své schopnosti (neschopnosti) porodit chlapce, takové myšlenky mě díky tomu ani ve snu nenapadají. Nosit život je prostě dar, dělá mi radost a nenechám si jí kazit žádnými hloupými připomínkami lidí, které sotva znám a co jim je do mě a mých dětí... Tak to vidím já :-)) Helena
 Káčule4 


jsme na tom podobně 

(21.7.2007 17:17:16)
Když jsem přišla před 7. lety do jiného stavu, tak jsem se děsně těšila, Bylo to něco nového. Vůbec jsem neřešila, jestli by to měla být holka nebo kluk. Manža by sice raděli kluka, ale nijak víc to neřešil. Z mojí strany rodiny to také nikdo neřešil.Všichni se "prostě" těšili. Ovšem jsme dost tvrdě narazili u maminy manžy. "Tchýně" je pro mě dost děsný slovo, ale v tomhle případě to docela sedí. Ta rezolutně prohlásila, že to musí být kluk, protože ona taky měla dva kluky. No a co, právě proto by snad měla chtít holčičku, né? Ale opak byl pravdou. Stále nás neúnavně přesvědčovala že jen kluk je to pravé ořechové, protože kluci jsou prostě lepší. Nevím jak na to přišla, protože si s oběma raubířema dost užila. No, došlo to tak daleko, že jsem si toužebně začala přát holčičku. V půlce těhu, na ultrazvuku, mi dr. řekla, že co se týče pohlaví, tak že nic nevidí a tudíž by to mohla být holčička. Od toho dne jsem se "na tu naší holku" moc těšila. Sice sama, protože jsem nikomu, ani manželovi, neřekla co by to mělo být a na všechny zvídavé otázky okolí odpovídala, že vím, ale nepovím. Tchýně si pořád vedla svou, že naštvala i mého muže a prohlásil, že teda doufá, že to bude holka, prostě mámě najust.
Ta se ale nedala, a když už nám něco pořídila, tak striktně v modré nabo zelené barvě. Na můj dotaz" ale babi, co když to bude holka, tak budete děsně zklamaná ?" odpovídala mávnutím ruky a s tím, že ona ví přesně co budeme mít, protože i její druhý syn má kluka. No a co se nestalo, jednoho únorového rána se nám narodila ta "nejkrásnější" holčička na světě. Hned jak to bylo možné, tak manžel volal hrdě mamině, že máme krásnou a zdravou holku...
Reakce tchýně mi pak doslova vyrazila dech.... Se slovy " hmmm, tak jste si jí vymodlili" mu položila telefon!!! Jaj, to to zabolelo. Za dva dny mi od ní přišla SMS - " až bude brečet, tak mi zavolej". Obratem jsem odpověděla, že až bude brečet, tak budu mít určitě jiné starosti než jí volat. S tím naše sporá komunikace ustala. I když už jsme měli malou princeznu, tak dál kupovala tvdošíjmě modré věci, jako by to ještě šlo zvrátit. Dnes, když na to přijde řeč, tak nic z toho nepřizná a tvrdí, že ona by něco takového nikdy neudělala. No, co vám budu povídat.. od té doby jí " nemusím ".
Jinak, za pár dní se Barušce narodí na 90% bráška, tak snad bude tchýně už spokojená....
 Radka-2 deti 
  • 

Re: jsme na tom podobně 

(21.7.2007 21:32:53)
Jsou to baby ty tchýne, co? Já uz bych mohla vydat román s názvem: Já, tchýne a moje deti. Ten by byl!!
 Danny+1+// 
  • 

Re: jsme na tom podobně - hrozné!!! 

(21.7.2007 21:59:37)
No teda, ta tvoje tchýně mi ale hnula žlučí!!!!!!!!!!!!!! Je mi z jejího jednání na nic a to se mě to přímo netýká! asi kdyby jo, tak už s ní nepromluvím, takovou protivnou ženskou člověk aby pohledal.
 Alice 
  • 

Re: Re: jsme na tom podobně - hrozné!!! 

(22.7.2007 15:28:03)
Ja mam nepopsatelne lepsi historku s tchyni a prisrustkem do rodiny. Dodnes kdykoliv ji nekomu vypravim, samotne se mi nechce uverit :-)
Cekali jsme prvni dite (nevedeli jsme co to bude, ale mysleli, ze asi kluk).Nastal pekelny tlak na to, jaka mame jmena - ze strany tchyne. Protoze jsem to nasim taky rekla, nechala jsem se presvedcit a povedela ji to:
Kluk bude po mem zemrelem dedovi Matej, holcicka Sara. reakce "Matej to bude jako nakej blbej, ne? A Sara "tak to AZ BUDE valka, TAK PUJDE PRVNI do plynu"
Neni na to co rict...nakonec jsme jmeno Sara nedali, ale pokud se nam podari jeste jedna, bude to je natruc ty babizne Sara.
Pri druhem tehotenstvi jsme cekali pomerne dlouho nez jsme vubec oznamili, ze bude dalsi miminko (starsi bylo skoro 5let), nicmene reakce opet nezklamala. Manzel ji sdelil, ze budeme mit dalsi miminko. Reakce " a to jste jako chteli?" me nadzvedla ze zidle a sladce jsem ji sdelila "no ja v zadnem pripade, me jedno dite staci, ten kdo to mermomoci chtel byl Vas syn". A baba ztichla!
 Lucka, 21 
  • 

nechápu 

(21.7.2007 17:21:31)
Ahojky, naprosto Ti rozumím. Já osobně jednou chlapečka vůbec nechci!!! A když to někde řeknu, tak na mě koukají jak na blázna. Proč pořád v lidech zůstává pocit, že když se narodí kluk, tak je to něco víc než holka? Jsem máma, tak chci svojí princezničku, které budu moc být kamarádka a ne zlobivého, ušpiněného lumpa s jediným zájmem - fotbal... Kdyby to bylo možné, tak si vyberu jenom děvče, a to i 2 či 10.
 Encor - kluk jako buk 
  • 

Re: nechápu 

(23.7.2007 22:21:59)
Proč by měl byt hned ušpiněný lump. Já mám nádherného chlapečka a dělámi jenom radost. A co budeš dělat jednou když budeš mít kluka to ho půjdeš dát do děcáku. ¨Trouchu se vzpamatuj je ti 21 a myslíš si že víš všechno
 Encor - kluk jako buk 
  • 

Re: nechápu 

(23.7.2007 22:21:59)
Proč by měl byt hned ušpiněný lump. Já mám nádherného chlapečka a dělámi jenom radost. A co budeš dělat jednou když budeš mít kluka to ho půjdeš dát do děcáku. ¨Trouchu se vzpamatuj je ti 21 a myslíš si že víš všechno
 Encor - kluk jako buk 
  • 

Re: nechápu 

(23.7.2007 22:22:45)
Proč by měl byt hned ušpiněný lump. Já mám nádherného chlapečka a dělámi jenom radost. A co budeš dělat jednou když budeš mít kluka to ho půjdeš dát do děcáku. ¨Trouchu se vzpamatuj je ti 21 a myslíš si že víš všechno
 Marcela 
  • 

Vykašli se na ně! 

(21.7.2007 17:25:34)
Já mám 2 holky a je to super! Rozumějí si, dědí po sobě oblečení a mají podobné zájmy. Navíc sukýnky, copánky a šatečky mě fakt baví a vypadají moc hezky. Vykašli se na ostatní, jsou blbí!
 Jana 
  • 

holčička nebo chlapeček? 

(21.7.2007 17:45:44)
Ahojky, nikdy se opravdu nezavděčíš všem. Máme dceru a syna. Můj manžel chtěl dvě dcery. No nepovedlo se a ze syna moc nadšený není narozdíl od známého, který má jednu dceru a další už mít nebude a který je z našeho syna unešený a nespustí z něj oči. Život je zvláštní .... Myslím, že tvůj manžel bude nakonec z dcer nadšený. Já zastávám názor, že holka může někdy vydat i za dva kluky. Znám to podle sebe ;-)
 DENISA 
  • 

Nechteli jsme kluka 

(21.7.2007 17:52:54)
Oba s manzelem jsme si strasne prali mit holcicku, do te doby nez jsem sla na UTZ me nekolik lidi jednoznacne s tvrzenim naproste jistoty a vychloubanim se, ze se strefili dvestekrat a nikdy se nespletli, riklo, ze to bude holka. Metody zjistovani fakt k smichu - bricho, oci, akne, prstynek na niti. Ovsem my, tezci technokrati, jsme verit chteli, tak jsme uverili. Pojmenovali jsme ji a mluvili k ni. Kdyz se pak ve 21.tt ukazalo, ze to bude kluk, byli jsme v naprostem soku, na jednu stranu stastni, ze je to zdrave, na druhou zklamani kam se podela nase Barborka. Po zbytek tehotenstvi me trapily myslenky, jak s s vychovou kluka poradim, ze to nezvladnu kdyz bude zlobit, ze treba uz holcicku mit nikdy nebudem a ze me Buh potresta za takoveto odmitani syna. Ted jsme z nej totalne vyprdeni, nevymenili bychom ho za 1000 holek a ja si porad vycitam to vnitrni odmitani pred porodem. Kdybych si to byvala byla nenechala rict, tak by tohle nenastalo, nemela bych vycitky, protoze by mi to bylo jedno, zacala bych to (ji,ho) milovat ihned po vytahnuti z bricha. Uz to nikdy neudelam, ze si necham rict pohlavi.
 Repulsion 


Bohužel to není jen "neškodná" konverzace... 

(21.7.2007 19:23:50)
Samozřejmě, že ti lidé to nijak zle nemyslí, nicméně to svědčí o tom, jak je patriarchální tradice zarostlá lidem pod kůži. Chlapeček má prostě v očích některých lidí větší cenu než holka.

Mě taky děsně sralo, když nám lidé po narození syna, který přišel na svět po dvou holkách, říkali: "Tak se vám to konečně povedlo!" - to je přece skoro totéž, jako by řekli, že předtím se nám TO dvakrát nepovedlo!
 H. 
  • 

Holčička nebo chlapeček 

(21.7.2007 19:55:39)
Já jsem na tom byla přesně opačně. Mooc jsem toužila po holce a výsledek jsou dva kluci.Manželovi to bylo celkem jedno, i když nezastíral, že alespoň ten první kluk ho nadchnul. Podle mého názoru za pohlaví nese odpovědnost chlap, vždyť karty v ruce má v tomto případě jen chlap (spermie s X a Y chromozomem). Přeji narození krásné zdravé holčičky a třeba vydá za dva kluky :-)
 Radka-2 deti 
  • 

Opacný problém 

(21.7.2007 20:39:16)
Já mám zase opacný problém. První se nám narodil kluk a kdyz jsem byla podruhé tehotná, touzila jsem znovu po klukovi. Nakonec to byla holka, ale kazdý, kdo me potkal, ríkal vetu:" Tak se vám to povedlo, máte párecek! To je hezké." A taky uz se bere jako velká samozrejmost, ze mám "splneno"-povila jsem dve deti, kazdé s jiným pohlavím, a jaké je jejich prekvapení, kdyz ríkám, ze jsem s poctem detí jeste neskoncila. Holt-kazdý to má jinak. Ahoj.
 pet & nany 9/05 & maxik 9/07 


chapu :-) 

(21.7.2007 20:55:53)
my mame doma taky holcicku a ted teda pry na 90% cekame kluka...
my s muzikem jsme tedy trosicku vice chteli dalsi holku a okoli nemohlo tenkrat pochopit, ze nechceme "parecek".
ale je to fakt nakonec jedno, jestli to je kluk nebo holka, hlavni je to zdravicko...a hlavne to muze byt vsem okolo jedno, ze?
vadilo/vadi mi, kdyz se lidi podivovali nad tim, ze chceme znat pohlavi mimca, ze se podivovali nad tim, ze nechceme parecek, vadilo mi, kdyz se podivovali nad tim, ze nechcem prozradit planovana jmena atd.
zkratka to vsechno je nase vec...kazdy ma holt jiny nazor, kazdy to chce mit jinak...
 Marlenka a Mašulík 
  • 

Držíme Ti palce! 

(21.7.2007 22:01:31)
Milá Macerno,
chápu, že Tě rozlaďujou takové hloupé otázky...lidi mají svoje naučený stereotypy, který převzali od svýho okolí a patriarchální model u nás vládl(ne?) století... Já toužila po holčičce, protože v rodině byly jenom klukandy a já myslela, že to s klukem nebudu umět, že mu nebudu rozumět. Mám krásnýho kluka. Byla jsem z toho zklamaná i přes to, že rodiny jásaly. Dnes vím, že jsem byla hrozně hloupá, že je úplně jedno, jestli je to holka(ky) nebo kluk(ci),potřebují a milují nás stejně. Těším se na druhé a je mi jedno jestli na kluka nebo holku. A pocit Tvého selhání je neoprávněný, čistě technicky je to na manželovi, který určí pohlaví dítěte, sice systémem panna x orel, ale nám ženskejm to příroda nalajnovala zase na ženskou :) Navíc, donosit a porodit holku nebo kluka je pořád stejná dřina. Držím Ti palce ať máš pěkný zbytek těhotenství, bezproblémový porod, krásnou poporodní euforii jako jsem měla já a ať Vám holky přinesou spoustu radosti do života! A neboj, však rodina bude pyšná na krásné slečny!
Marlenka a Mašulka
 Markéta, Beruška 03+Cvalda 08 


Já to mám odobně 

(22.7.2007 9:15:02)
Také čekáme druhé dítě, přičemž první je dcera. A většina lidí, jako by se zbláznila, že to druhé musí být kluk. U cizích mi to ani tak nějak nevadí, ale manželovi rodiče tí jsou ůplně posedlí. Když budu citovat tchána, tak přece jejich rod nemůže vymřít (taková blbost). Přitom mají ještě jednoho, mladšího, bezdětného syna, takže se můžou kluků ještě dočkat. No někdy mě to dost mrzí. Zatím ještě nevíme co to bude, ale o chloupek víc si zase přeju holčičku, prostě aby ta naše cácorka měla ségru se kterou si bude moct všechno říct, tak jako já s tou mojí.
No zkrátka jsme se s manželem dohodli, že až budeme vědět co to bude, tak si to necháme je pro sebe a ostatním řekneme, že nevíme, aby jsme měli klid.
 Adda ..... 


Re: Já to mám odobně 

(22.7.2007 11:41:46)
Když jsem poprvé otěhotněla strašně moc jsem chtěla holku,manžel mě překvapil s tím že on taky,holt nepatří k těm kteří prostě musí mít prvorozeného syna.Dopředu jsme pohlaví nevěděli a narodila se Adélka.Při druhém těhu jsem na každém kroku slyšela že to bude určitě kluk,protože jsem růstla dopředu a přibrala jsem jen břicho ale při prvním taky.
Pohlaví jsme nechtěli vědět ale když dceři každý podsouval že bude mít brášku tak mě to vadilo a v případě opaku by mohla být sklamaná.
S manželem jsme se opět schodli že by jsme radši holku.Na utz nám potvrdili holčičku,vyskočili mě slzy štěstí do očí.
A kamarádi mého muže s posměškem že co dělal že je to zas holka,s prominutím blbci.Jim sebral vítr s plachet tím že on dělal holčičku.
Myslím že stejné pohlaví má výhodu v dědění oblečení,hračky a možná si budou víc rozumět než páreček,samozdřejmě můžou být každá ulně jiná ale my jsme spokojení.Třetí není v plánu a jestli někdy bude tak určitě ne k vůli klukovi,manžel pronesl že by to byla stejně holka,že jsme tak zařízení.
 Winky 
  • 

Re: Re: Já to mám odobně 

(22.7.2007 18:44:33)
Tyjo to je fakt strašný jak můžou ty lidi tak zarytě prudit.
My máme zatím 1 cácorečku milovanou (můj první pocit byl že to bude asi kluk, manžel tvrdil že holčička, UTZ který jsme podstoupili kvůli zdraví drobečka to ukázal velmi jasně ale v tu chvíli jsem se asi 3 minuty před doktorem rozmýšlela jestli to chci vědět.... pak jsem svolila a ona holka, manžel byl blahem bez sebe). Doufám že si mé nejbližší okolí odpustí tyhlety trapný a ubohý předpovědi.
Už při přvním mě dost točilo jak se ptali
1) co to bude (manžel je dost pohotový a umí lidi odpálkovat takže když byl se mnou, odpovídal tajemně: víme to jen na 80% ale nejspíš miminko).
2) jaké máte vybraná jména - chápu že je to konverzační, ale pro mě je to tak moc osobní, že se opravdu nechci s každým takhle bavit (a po jejich sdělení vysvětlovat PROČ), tak už si chystám výmluvu - "mysleli jsme že by to mohl být Božetěch nebo Filoména - a tvářit se děsně pravdomluvně....
3) nyní mě dostává že se ptají dcery jestli už bude bratříček nebo sestřička, sama to ještě nemůže chápat (necelé 2) a co by jim asi tak řekla... a až se jí budou ptát jestli CHCE toho nebo toho, budu se sprostě ptát jestli oni chtějí Ferarri nebo Porsche. Prostě je to neomalené, copak si to dítě může vybrat co se mamince narodí? To už má dopředu odmítat jednoho nebo druhého?

Nevím, několik z vás pisatelce sdělilo, že je cíťa. Já jsem taky "citlivka" takže jí v tomhle rozumím, akorát bych ji podpořila aby si našla taky pár odpalovacích odpovědí, poctivě si je nacvičila (vím co to dá za práci takhle odpovědět na přímou otázku když jste odmala vedeni k pravdomluvnosti a tak) a nebála se je použít. Říká se tomu "duševní hygiena" - nepouštět si k tělu věci které nás rozesmutňují, deprimují nebo stresují.
Hodně zdaru a hodně lásky k holčičkám
P.S: já bych brala dívčí tým klidně hned, ale když bude páreček tak to bude taky prima.
 Martina,2děti 


Macerno,chápu Tě 

(22.7.2007 14:02:09)
Já to sice mám zase jinak,ale i Tebe dokážu pochopit..
Když sme čekali první dítě,manžel si moc přál kluka - nikdy neřekl pádný duvod - ale chěl ho...Já sem jaksi cítila ,že to klučík je,a taky byl...později to potrvdil i ultrazvuk,ale nikdy není nic jistého ..

Když sem čekala druhé mimi,tak sem si přála kluka taky,když nad tím tedka přemýšlím,asi sem se bála,že je holčička něco jiného a já to nezvládnu...ve skrytu duše sem si ,ale přála holčičku,pak se to začalo ve mě nějak přeorientovávat a když ultrazvuk potvrdil holčičku,byla sem strašně šťastná a o radosti mého muže nemluvě...
Takže budete mít páreček,říkal nadšeně každý,koho jsme s druhým bříškěm potkali,to je skvělé....my sme se jen usmívali.........
Ale co mě dorazilo nejvíc,je to,že moje tchýně,když sem jí řekla,že bych tak za 5let chtěla jěště jedno miminko,mi zdělila "a proč chceš další dítě,když už máte holku i kluka"?Copak je to o tom,kdo co má?Je ten co má 2holčičky nebo 2kluky nějak podřadnější?Nebo něčím horší?Víte děti sou dar a každý musí být vděčný za to co má...Chudáci sou Ti,kteří nemužou mít dítě a dali by za to cokoli....A holky,já jen - možná buďte rády,že se Vás někdy někdo zeptá - co to je?kdy chodí spát?jak Vám papá............protože když už se nikdo ptát nebude,tzn.že už o Vás nemá nikdo zájem a jste samotné...
Mě to taky otravovalo v těhu.,protože jsme byla náladová apod..,ale tedka ,když se někomu někdo dívá do kočárku a na mé ukoptěné křičící děti se jen divně dívá,jen vzpomínám,jak mi obdivovali malé klubíčko.......¨
Držím palce všem,ať to vyjde jak má a ať sme silné vše zvládnout...M.
 linlin 


Re: Macerno,chápu Tě 

(22.7.2007 19:34:47)
My mame dve holky,strasne jsme je chteli a jeste planujeme treti dite a k udivu vsech si prejeme zase holku. Takze my opravdu na udivy a zdeseni okoli kasleme. Navic je to jen o pohlavi, to uz je druhorady, na 1.miste by melo vzdy stat zdravi a to je snad jediny, co nam tak muze okoli prat..
 diblik 


Článek mi mluví z duše - jako bych ho psala já 

(22.7.2007 20:05:42)
Když jsem začala číst, myslela jsem že někdo okopíroval můj deníček :-) Až na to, že jsem při prvním těhotenství čekala holčičku a věděla to i bez ultrazvuku, a můj manžel se na holčičku těšil. Teď jsem těhotná podruhé a čekám znovu holčičku. Z jedné strany je to praktičtější, když musí být holky v jednom pokoji aspoň se před sebou nebudou stydět (doufám) a taky po sobě můžou nosit šatičky, z druhé strany jsem radši za holčičku, tak nějak asi proto, že už jednu mám a vidím že nezáleží na pohlaví ale na povaze. A tak to miminko podvědomě ubezpečuji že ho budeme mít rádi ať je to co je to, i když lidi mi pořád přejí kluka, dokonce i můj táta a manželovi rodiče pořád melou něco o klukovi a na dceři vyzvídají jak se bude jmenovat a co budeme mít, a jestli by radši kluka nebo holku.Adélka jako kdyby jí to taky vadilo, říká že budeme mít kluka a i holku a budou se jmenovat Asterix a Obelix. (Na to přišla sama, nikdo ji k ničemu nenaváděl, a to jsou jí tři roky). Nikoho nezajímá co chceme my s manželem, každý automaticky předpokládá že páreček je standard a musí to tak být. Přitom švagrová měla každé těhotenství jiné a má dva kluky, zrovna jako obě moje sestry. Jenom my s manželem budeme mít dvě holčičky... Možná tři, už od mala chci mít tři děti. Ale ne kvůli tomu že bych chtěla zkoušet kluka, prostě chci tři děti. Tečka. Jenže mám obavy - lidi to určitě zase vezmou tak že zkoušíme kluka a když budeme mít holčičku, budou mít zase řeči... Už to vidím v živých barvách. Ale kašlu na lidi, manžel je rád že bude mít doma dvě princezničky, i když 1.dcera je spíš takový ďáblík, a láskyplně nám říká holky moje. A vlastně když je obklopený samými ženskymi, a teď ještě jedna přibyde, může se cítit jako král, co měl dvě (tři) dcery....:-) Navíc - dneska si i holka může nechat své jméno a takzvaně uchovat rod, a většinou mají děti holky. Teda abych se do toho nezamotala - brácha je nejstarší a je svobodný a vzhledem k tomu že už je mu čtyřicet, už se asi neožení, natož aby měl děti. Je na to už moc líný. A my tři holky děti máme, tak kde je ten slavný pokračovatel rodu???? Chápete co myslím?
 Daška H,Kubík a Honzík 


dva kluci 

(22.7.2007 22:05:51)
I já Vás chápu,musím říct,že jsem zažila skoro,to co y ,i s těmi pocity,jen v rozdílu,že my máme dva chlapečky Kubík 7let a Honzík 10měsíců.A taky další rozdíl je,že já sama jsem začla toužit po holčičce-tak nějak mít doma "spřízněnou " dušičku. Tak snad se ještě třetího mimi dočkáme............zdravím všechny maminky
 Macerno, Ája 2/05 
  • 

Děkuji všem za milé reakce, 

(22.7.2007 22:09:55)
díky kterým se už (doufám) nenechám nikým litovat, že není páreček:-).
 Maarťa 


Další holčička?  

(22.7.2007 22:53:54)
Milá Macerno, úplně chápu vaše pocity, mám dvojčata holky, jsem spokojená, bylo by mi úplně šumák, kdyby to byli 2 kluci nebo páreček, ale co opravdu nesnáším jsou denodenní připomínky typu Jé to je škoda, že se vám nepovedl páreček!!!!!! Proč proboha? Budeme-li mít další dítě, bude mi to (naštěstí i manželovi a celé rodině) úplně jedno, jestli to zase bude holka, možná bych i dokonce chtěla spíš holku(nakonec s holkama to už umím ne? :-)) Přeju krásné těhotenství a radost z obou holčiček!!!!!
 sara,2dcery 4 a 8 let 
  • 

znám to!!!! 

(23.7.2007 1:02:39)
Milá macero.Tvůj článek mě velmi zaujal,mluvil mi z duše.Mám dvě dcerky,na které jsem právem hrdá.Chtěla jsem mít sice taky páreček,to nemohu nepřiznat,ale když jsem se v těhotenství dozvěděla,že budeme mít druhou hočičku,naší radost z děťátka to nezkalilo,ba naopak,začali jsme hledat to pozitivní,co přináší mít sourozence stejného pohlaví.Dodnes objevuji nové a nové "PLUS" a s čistým svědomím říkám všem:neměnila bych.....Malé mají spolu úžasný vztah,a krásně si vyhrajou,kočárky,panenky,kadeřnice a různé holčičí záležitosti.Reakce okolí byla naprosto stejná,jako popisují ostatní,při první procházce mě všichni téměř litovali,že se nám nepovedl kluk.Dodnes se najdou takový,kteří se holek ptají,kdy už bude bráška.Ale vždyť ať kluk nebo holka,oba přece úplně stejně říkají "MAMI".Je to opravdu úplně jedno,důležitější je něco jiného.Spokojené,šťastné dítě s nádherným úsměvem na tváři.Držím pěstě,s pozdravem Sára
 Alice, 2 dospělé dcery 
  • 

Je to stále stejné 

(23.7.2007 8:33:15)
Ahoj, dcerám je 24 a 21 let. Jsou svobodné, mladší má již 2.rok přítele. I já jsem byla kdysi přesvědčená, že porodím samé syny, jak mi kdysi za 1Kčs předpověděla stará vědma. Ale fakt, s holkou jsem vůbec nepočítala. Ani nevím proč. A pokud si pamatuji, ani můj muž nikdy neříkal, že by chtěl syna. Těhotenství jsem snášela docela dobře. Poprvé jsem nabrala 21 kg a s dcerkou jsem si z porodnice přivezla i parádní úplavici, načež vzalo za své mé předsevzetí kojit nejméně rok a mávnutím proutku zmizela všechna kila - byla jsem hlavně oteklá. S druhou holčičkou jsem přibrala jen 8kg a domů jsme jely v -25°C,což při propouštěcí váze dcerky 2,75kg bylo rozsudkem domácího vězení. Mezi kojeními jsem s tou 2,5 letou chodila ven, lyžovat, bobovat a na saně, za tátou po operaci žlučníku a byla vítáná z křesla větou:"Ty chodíš?" /Jeho operovali o den dřív, než já rodila - aby bylo jasno./Při první holce jsme měli v zásobě několik krásných staročeských chlapeckých jmen a holčičí ne a ne najít. Podmínka mnou daná zněla, že to nebude žádné jméno z příbuzenstva. Žádné. Když jsme tedy dali Veroniku, zdálo se vše OK: při první návštěvě u tchýně mne málem skolila věta:"To by měla babi Veruna radost!" Považovala jsem to za podfuk ze strany manžela, ale tchýně ho zachránila - byl moc malý na to, aby věděl, jak se stará babi jmenuje a umřela už dávno. No, dejme tomu. Podruhé jsme měli stále v zásobě ta klučičí jména a hledali jsme holčičí podle jiného klíče. Kolik písmen ta první, tolik ta druhá. Ať je spravedlnost.Karolína. Dnes už vidím výhody dcer jinak, ale stejně by se nám silné pomocné paže synů ne obří zahradě a na domě hodně hodily. Nicméně, třeba budou jednou šikovní zeťáci a ne-li, také se nezjevím. Můj muž nikdy zklamání z narození dcer najevo nedal a myslím, že byl za holčičky rád. Od prvních dnů je koupal, choval, mazlil se s nimi, hrál si s nimi a jak čas postupoval, bál se někdy, aby jim kdokoli neublížil. Jo a žádné putičky to nebyly - obě mají jednou šití hlavy za sebou, chodily na skauty, jezdily na kole pomalu dřív, než pořádně držely balanc, brzy plavaly, závodně honily auta po autodráze a Lego bylo jejich nejoblíbenější hračkou. O panenky moc zájem nejevily. Dnes už spíš doufáme, že budou zdravé, šťastné a potkají ty hodné hochy, kteří nám nahradí syny a jim budou hodnými manžely a tatínky společných dětí. A pokud se tak nestane a zůstanou-li třeba i svobodné či bezdětné, budou to stále naše děti. Ale to rozhodně neznamená, že jim do toho hodláme mluvit. Proč také? Poradil lze, zakázat či poručit v lásce a citech nejde. K tomu musí prostě dojít každý sám. Tak nebuďte smutná, přitroublé dotazy na pohlaví potomka neslyšte a dělejte natvrdlou. To se docela dobře dá. Neodbytné poptavače prostě ignorujte. Ono je to přestane bavit. A ptá-li se na to osoba ženského pohlaví, zeptejte se, zda její rodiče také prožívali z jejího narození trauma - ať se, může-li ještě, doma zeptá. Tak ať do hlavně dobře dopadne. Ještě mám v paměti ta šílená vedra z r. 1983, kdy jsem byla do 1.8. také těhule. A přeji všem těhulkám, aby jim nebylo špatně a aby si to období do narození hezky užívaly. Pak už je to prostě všechno jinak. Alice
 Jana+veronika 
  • 

mluvíš mi z duše 

(23.7.2007 8:56:52)
Ahoj, mluvíš mi z duše.
Jak já nesnáším ty lidi, co říkají, že holka není nic a kluk je víc.
Ovšem můj manža se v dceři našel, tak naše dcera říká, že máma je na mazlení a tatínek na blbinky a nejenom na ně. Opravuje s ním atuo, jezdí v traktoře, jezdí na motorce (jsou jí 4 roky). Tatínek pro ní vymyslí jakoukoliv hru, co si vymyslí a i to s ní poctivě hraje. Má pro ni fantazii, kterou já bohužel určitě nemám.
Proto když se nám konečně povedlo podruhé otěhotnět, tak jsme tak nějak smaozřejmě předpokládali, že to bude zase holka. Manžel říkal, že by takovu holku jako je naše Verča bral všema deseti. I když nelyžuje od dvou let a vůbec ke sportu se nestaví zas tak moc aktivně, jak jsme si oba naivně představovali. Pak přišli výsledky z plodové vody a ejhle, bude to zdravý klouček. Musím říct, že jsme nejdřív (asi tak 2 dny) nevěděli, jak s tou informací naložit, teď už máme zase humoru dost.
Největší a okamžitou radost měl z této zprávy můj otec (za 1000 let nejlepší zpráva). On sám "majitel" tří dcer bude mít konečně vnuka. Ale přesto ho nepodezírám z žádných úskoků, protože Verča je jeho miláček a Martin bude určitě taky, protože na další vnoučata v rodině to zatím rozhodně nevypadá. My s tímhle dítětem končíme a holky ne a ne začít.
Jana
 Eva ("asi ideál" holka+kluk) 
  • 

Pozorovatel 

(23.7.2007 9:46:10)
Tvůj příběh byl napsaný moc hezky, pokud by se jednalo o součást povídky, ale protože je to tvůj příběh, je mnohem víc smutný než hezký. Ano, je pravda, že je jedno jestli se narodí holka nebo kluk, nejdůležitější je když ta maličká ratolest nepozná žádnou bolest, když je ten človíček zdraví jako řípa. Ale to chápe asi jenom máma, sebe víc se mohou příbuzní tvářit, že "to nevadí", je to stále v nich a to až do té doby než je ten jejich "vytoužený" potomek a je úplně jedno, jestli chtěli holku nebo kluka, zklame. Kde pak hledají viníka?! Opět u mámi, ta ho přece porodila. A už se nikdo nezabírá tím, zda-li to bylo nedostatkem lásky či právě naopak. Jsem přesvědčená o tom, že holka i kluk potřebují úplně stejný poměr péče a lásky, tak jako občas i ostré slovo a nějaký ten zákaz. Ale i jejich máma potřebuje "tu a tam" pomocnou ruku, pochopení či dokonce rameno na vyplakání. Někdy mám pocit, že feminismus se pánům hodí nejvíc tam, kde mají být oporou.
 Iva 
  • 

Nejenom 2 holčičky... 

(23.7.2007 9:49:28)
Ahoj, já jsem maminkou dvou kluků (8 let a 2 roky) a zažívala jsem totéž co ty. Nejhorší to bylo v práci, kde jsme byli převážně ženský kolektiv.Takže, kdo neměl páreček, dům se zahradou, auto a psa byl společensky vyřízený. Podotýkám, že my z toho máme jen to auto, tak jsme byli někde u té spodiny...
Teď jsem na mateřské, užívám si těch dvou zlatíček a za nic na světě bych je nevyměnila. Mají svůj klučičí svět, jezdíme na klučičí výlety, stavíme z Lega a v obchodech nás zajímají auta, bagry a vše, co má kola, a je nám fajn. A když zatoužíme po holčičí společnosti, máme spoustu kamarádek, které nás zase obohatí svými holčičími starostmi a radostmi...
Všem kteří si neuvědomují, jak je důležité, aby děti byly hlavě zdravé a veselé, vzkazuji: Nám "nedokonalým" maminkám je to fuk!
 Ája, 30tt 
  • 

Mám stejné pocity 

(23.7.2007 10:04:19)
Ahoj Marcelo.

Musím říct=napsat, že jsem na tom úplně stejně. Jsem sice těhotná poprvé a v podstatě je mi jedno co se mi narodí, ale rodina chce kluka. Budeme mít holku.
Je to možná tím, že tchán i tchýně by již chtěli konečně po 4 vnučkách vnuka jmenovce a dokonce i moji rodiče ač budou prarodiči poprvé chtějí kluka. ??!!!
Je sice pravda, že já jsem si také vždy myslela, že já budu mít kluka, možná proto, že s chlapama vycházím tak nějak líp a pak některé mé neteře jsou dost rozmazlené holčičky... A tak když mi Dr řekl, že je to děvčátko (řekl to moc hezky), tak mě to z výše uvedených důvodů zamrzelo až mě to vyděsilo. Na své první mimčo se moc těším, ale okolí mi to bohužel tak nějak pořád kazí...
Doufám, že naše Kája bude úžasná holčička a všem potom bude líto, že vlastně chtěli kluka !!!!
Zdravím všechny
A.
 Tereza 2 holky 
  • 

Natrénuj si odpověď... 

(23.7.2007 10:31:04)
Tak celou diskuzi jsem nečetla, je to vlastně všechno stejné, co odpovědět, jak se tvářit a hlavně jak přesvědčit ostatní, že dvě děti stačí bez ohledu na pohlaví...
Jeden známý, který má dva kluky, mi povykládal historku ze života.
Bylo, nebylo, bla bla bla a máte druhého chlapečka. A jedna paní povídala a nic lepšího ji nenapadlo, než mu gratulovat větou :"Tak se vám to nepovedlo, to je blbý, že, co budete dělat?" "A co se nám nepovedlo?" odpověděl známý. "No, že to není holka!" A reakce? "Paní, kdyby ta holka byla tak blbá, jak vy, tak by mě to mrzelo celý život!" A byl klid :-)
Přeji ti krásné zdravé holčičky :-)
 Huky 


Re: Natrénuj si odpověď... 

(23.7.2007 11:32:13)
Ahoj holky.
Článek jsem četla, a když teď tak pročítám Vaše reakce, nedá mi to, abych se nepřidala.

Svého manžela jsem si vzala, když jsem byla na začátku čtvrtého měsíce těhotenství. Byl tím budoucím miminkem doslova nadšený, a s ním i skoro celá jeho rodina. Všichni z jeho strany chtěli kluka, aby měli následníka rodu. Na UZ cca v polovině čtvrtého měsíce (asi 14 dní po svatbě) nám pan doktor řekl, že čekáme princeznu. Když to zjistil, s nikým tři dny vůbec nemluvil, ani se mnou ne. Pak mu ale známí řekli, že podle UZ čekali kluka a mají holku, a on začal věřit a začal se zase těšit. Narodila se nám Karolínka. Když jsme nebyli sami (když přijela návštěva, nebo lépe-někde před cizími lidmi) byl vzorný rozmazlující otec. V opačném případě si Káji ani nevšiml. Když jí bylo 5 měsíců, náš vztah zkončil. Odstěhovala jsem se i s Kájou k našim a za rok jsme se rozvedl. Od těch jejích pěti měsíců jí viděl v den jejích 1.narozenin (na cca 5 minut), pak v patnácti měsících (musela jsem ji vzít k soudu, protože jsem neměla hlídání), a pak ve dvou letech, kdy ji ukazoval kamarádům - z dálky na ni ukazoval prstem a chlubil se, jak má krásnou holku, ale k nám nepřišel. V září jde Karolínka do první třídy a její "táta" ani neví, jak vypadá, jestli jde do školy nebo má odklad, co ráda dělá, jaká je...Nic z toho neví ani nikdo z jeho rodiny.
Mám strach, až se mě jednou na něj zeptá...
Když jí byly necelé 4 roky, našla jsem si přítele. Kája byla ze začátku žárlivá (do té doby mě měla jen pro sebe a nemusela se dělit), ale srovnala se a dnes je v pohodě. Loni v srpnu dostala sestřičku Nicolku a mému příteli začala postupně, sama od sebe říkat TATI...
Nedávno se zeptala, jak to, že když ona byla malá, tatínka jsme neměli, a teď, když je Niki malá, už ho máme...odpověděla, jsem, že jsme prostě hledali toho pravého...jen jsem zvědavá, na jak dlouho jí tahle odpověď uspokojí...

Nechci se nijak litovat, jen bych tímhle "příspěvkem" chtěla říct pisatelce článku :
Pokud Tvůj manžel stojí za Tebou, má rád Tebe i Vaše děti (i když jsou to "jen" dcery), buď za něj vděčná, a nemysli na to, co říká okolí. Ten můj byl schopný ji opustit a doslova se na ni vykašlat, protože není Dušan, jako on...
 eva 
  • 

Re: Re: Natrénuj si odpověď... 

(23.7.2007 21:15:23)
To je úplně nechutný, co ti provedl manžel. Ale zase dobře, že jste se rozešli brzy, našla sis přítele a je ti teď dobře, kdybys zjistila, že je to takový lump později, bylo by to horší....
uf, nad tím mi stejně rozum stojí!
Já zase znám kluka, který vinou lékařů po porodu oslepl...a muž ženu kvůli tomu opustil. Takový chlapy snad poslat na Sibiř nebo opravdu nevím kam jinam.
Ale bohužel jsou i tací, kteří mají zdravé děti, kluky atd. a nezajímají se o ně. Já svého otce nikdy nepoznala a bydlí od nás docela kousek. Nikdy ho nezajímal ani můj bráha. Tak co byste proboha chtěli po takových lidech?! To i zvířata si váží svých genů!
 Irene 
  • 

Re: Re: Natrénuj si odpověď... 

(24.7.2007 7:38:09)
Huky to je hrozná historka!
Já mám dojem, že můžeš být ráda, že jsi se takového chlapa zbavila. Myslím si, že by nebyl dobrý táta a manžel ani kdybyste měli kluka. že to spíš ukazovalo celkově na jeho vztah k tobě a dítěti obecně.
Měj se fajn
Irene
 Irene 
  • 

Jen tak povídat 

(24.7.2007 7:45:45)
Holky, já mám trochu dojem, že když se lidé na něco ptají těhotné nebo maminky, tak to není proto, že by je toto konkrétně zrovna bůhvíjak zajímalo. Prostě se jim líbí malé děti a chtějí si s maminkou trošku popovídat a nasát tu atmosféru. A pohlaví je první otázka, která je napadne. Myslím si, že ve skutečnosti je jim fuk, jestli máte kluka nebo holku.
Já jsem na tuto otázku odpovídala, že to bude miminko, a všichni byli spokojení, usmáli se a možná mi i trochu záviděli..
Myslím si, že lidé nejsou zlí a nechtějí nám ublížit, nezabírejme si to tolik.

Hezký den a hodně sluníčka a optimismu.
 Mortadela 


Re: Jen tak povídat 

(24.7.2007 9:43:20)
Irene, odpovídala jsem stejně, jen jsem to ještě rozšířila, na dotaz co to bude jsem tedy odpovídala: "Miminko, lokomotivu nečekáme." :-) A bylo vymalováno. Teď se zase lidé ptají kdy budeme mít druhé, jelikož ale druhé neplánujeme, odpovídám: "My si cíleně vychováváme rozmazleného jedináčka." A je to, většinou nevědí jestli je to legrace nebo ne, tak dají pokoj, aby nevypadali jako hlupáci co to nechápou. :-)
 mamina 3 princov 
  • 

Re: Re: Jen tak povídat 

(5.8.2007 11:44:08)
Prečítala som si trpezlivo všetky príspevky. Pisateľke článku možem iba povedať, že ju plne chápem a vobec si nemyslím, že by bola precitlivelá, pretože nad tými stupidnými rečami sa povzniesť jednoducho nedá a o ích množstve hádam svedčí dlžka tejto diskusie a tiež pár príspevkov, ktoré mňa nesmierne dáždia a to keď slečna napíše, že by ušmudlaného, špinavého kluka nechcela, alebo Jana, ktorá pozná veľa mamičiek, čo plakali keď čakali druhého syna..... Možem len podotknúť, že do určitého veku sú všetky zdravé detičky krásné a načančané a po 10min. na piesku ušmudlané a špinavé a nie každý chlapec hraje futbal ale može hrať na flautu, či husle! A ja tiež poznám ženu, ktorá plakala pri zistení druhého syna v brušku a poznám taťkov, čo nehovorili s manželkou, keď zistili, že to bude dievča a nepoznám žiadneho čo by sa hneval za chlapca, ale oba prípady sú pre mňa neuveriteľne hlúpe a povrchné. Ja svojich synov milujem nad všetko na svete, nikdy by som ani neuvažovala, že by bolo lepšie mať dievčatko, moj manžel ich miluje, je na nich pyšný a mazná sa s nimi ako sa so mnou moj otec nemazlil ani z desatiny, to aby som len vyvrátila fámu, že matky a otcovia sa maznaju len s dievčatkami, to by ste mali vidieť mojich miláčikov pod jednou perinou ako tam spolu sladko odfukujú. Som šťastná za troch krásných zdravých princov, pretože to má svoje kúzlo, presne tak ako má svoje kúzlo mať dve,tri či viac princezien a tým možem všetky maminy, čo si myslia, že kdo má doma pindíka, hlúpe reči nepočúvá, bohužial ubezpečiť, že ich počúvam 5,5roka od doby, čo sa nám prvý syn narodil. Tak ešte dievčatko, sestričku, culíčky, šatičky, rúžovú.... Po narodení druhého syna, no to nevadí možno na budúce.... Po narodení tretieho ma však úplne odrovnala reakcia paní, ktorá po zistení, že mám v kočíku tretieho syna, súcitne povedala TO JE MI VAS LUTO!!! To ma úplne odrovnalo a bohužial som ani nebola schopná reakcie. My sme šťastní za zdravé deti a niekomu je to dovod k lútosti. Tretie dieta sme velmi neplánovali ale všetci mysleli ano oni chcú konečne to dievčatko. Nie je možné nikomu vysvetliť, že sme si tretieho chlapčeka aj trošičku viac priali, zistila som, že to už nezmením a povzniesť sa neviem, ak je schopný ma niekto ľutovať ze to, na čo ja som neskutočne pyšná. A viem, že raz budem tak pyšná na svoje vnúčence, či už to budú sami chlapci, či samé dievčatá. Všetky maminy a otcovia, čo si myslia, že doležité je pohlavie detí a ich kombinácia, by mali zájsť na JIP novorodeneckého oddelenia, či do ústavu detí s postihnutím a tam popremýšľať čo, že je v skutočnosti doležité! Vďaka za množstvo príspevkov, čo mi hovoria z duše.
 kačka33 


Kačka,syn 11/2003,a druhý syn 10/2007 

(23.7.2007 13:07:31)
Já měla zase opačný problém,chlapečka už máme a opět čekáme chlapečka.A všichni se ptají a vy jste nechtěli páreček?Musím se smát,protože mně je to úplně jedno zda chlepeček či holčička,mám cukrovku a jsem na inzulínu takže všem říkám:"Já si přeji jen jen zdravé děťátko a je mi jedno,že budu mít dva raubíře :-)))"
 monika, dcéra a mimi v brusku 
  • 

uz budem dedko? 

(25.7.2007 14:55:17)
ked som cakala prvú dcéru tak manzelov otec povedal , ze nebude dedko, lebo vraj dedkom bude len pri chlapcovi.bola som z toho sokovaná, lebo taký názor som dovtedy nepocula a ked sa Miska narodila a bol ma pozriet v nemocnici, tak bol z nej celý bez seba a opil sa po neviem kolkých rokoch. bol z nej fakt hotový a teraz ju má strasne rád. teraz som znovu tehotná este len 8 týžden a boli sme to oznámit mojim rodicom a zasa môj otec sa spýtal, ze ci uz bude dedko?(lebo aj moja sestra má dcéru). trosku ma to prekvapilo ale len somsa nad tým pousmiala, lebo nám z manzelom je to uplne jedno.
 Květa, dospívající dcera a syn napokraji pubert y 
  • 

pohlaví? 

(23.7.2007 13:40:58)
Po přečtení tohoto článku musím říci, že lidé jsou opravdu neskuteční. Mám sice kluka i holku, ale kdyby to byli kluci nebo holky, bylo by to všechno stejné. Tatínkové chtějí kluka, a pak jsou celý pos.... z holky a drží nad ní nejen ochranou ruku a když holky dospívají jsou z toho celí u vytržení. Mám to zrovna doma. Jistě má rád i kluka, ale to se projevuje jinak. A hlavně jsem Vám chtěla říci, že pohlavní buňky jsou přece ve spermiji. X nebo Y. My ženy máme jen X. takže z toho plyne co si chlap "udělá" to má. Přeji spoustu krásných dní s oběma dětma a i s manželem. A ještě k tomu průvan v uších, aby ty hloupé řeči mohly pryč.
 Lenka 
  • 

Článem mi mluví z duše 

(23.7.2007 14:38:55)
Tak si konečně říkám, že nejsem sama, komu připadá, že jsou upřednostňovaní pindíci. Když se mi narodila první dcera, tak každý říkal, že je to pěkný miminko a kdy bude bráška, to už mi přišlo divný a taky mi přišly jiné maminky s chlapečkama :-). Z principu jsem chtěla druhou holčičku, ani nevím proč, holčičky jsou táááák prima, samozřejmě mám chlapečky. Ta reakce okolí byla "úchvatná", něco v tom smyslu, že jsme se konečně dočkali a jak je to skvělé a jak je to nádherný miminko a jak se máme atd. A já na to vždycky "no vidíte a já chtěla holčičku", samozřejmě schválně. Nevím co lidi vidí špatného na tom, že jsou dvě, tři, čtyři, znám i šest sester :-). Ale je pravda, že když má někdo dva kluky, tak to moc lidem nepřipadne divné. Ale mít dvě holky musí být stejně super, možná půjdu do toho třetího, uvidíme, malému je teprve půl roku :-). Jo, vzhledem k tomu, že mám toho chlapečka, chápu už i ty maminky chlapečků proč se chovají tak divně, jsem teď to stejný :-(. Lenka
 Šunka 


to chce klid... 

(23.7.2007 17:29:11)
Já bych se tím tak nestresovala, se širokým kočárem jsem si hloupých řečí užila až až a má starší dcera tiše nenáviděla všechny "hodné babičky", které jsme potkávali v parku a ty jejich řeči: paní vy máte ale krásná dvojčátka, a to je holčička a chlapeček, to se vám to vyvedlo do páru, to musí mít tatínek radost... no prostě hrůza! Můj muž s námi kvůli tomu odmítal i chodit do parku, vždycky přišel až když jsme někde seděli na lavičce a tam už nikdo moc neotravoval. A můj poměrně normální a inteligentní bratr, který má dvě holky, mi mého syna tiše v koutku lehce závidí... Takže to neber tak vážně, všichni mužský jsou stejný a občas si nevidí do pusy a hlavně vůbec nepřemýšlí, co těmi svými řečmi můžou způsobit, a prarodiče, no to je kapitola sama pro sebe. Takže pevný nervy a užívej si svého těhotenství, protože pak to bude frmol.
 Kosa +dcera 1,5 roku + brisko 
  • 

Holky jsou bezva! 

(24.7.2007 12:46:11)
Ahoj! Jestli je to opravdu jak rikas, mas asi totalne zabednenou rodinu s manzelem na prvnim miste. Ja mam holcicku, ted cekam dalsi mimi a je nam vsem uplne jedno jestli to bude holcicka nebo chlapecek. Manzel, ktery sice hraje hokej aktivne, take premyslel o hokeji pro holky, ale to byla fakt jen legrace. A neberes si ty ty legracky nejak moc osobne? Ja na takove narazky nejakych prodavacek a sestricek na gynde, ze by to mohl byt kluk nejak vubec nereflektuju. Vim, ze chci oboji stejne a holku snad i vic. Ty jsou tem maminam, ale i tatum tak nejak blizsi. No zkratka, hod to za hlavu. At si nejaci prastary pribuzni trhnou nohou. A preju ti opravdu krasnou a hlavne zdravou holcicku. Pa.A.
 Petra 
  • 

Je to jedno 

(24.7.2007 15:22:18)
Moje babička na to měla vždycky skvělý názor. Říkala, je jedno, co to bude, vždyť až budou velcí, dva a dva se vždycky najdou. Mně je taky jedno, co budeme mít. Když kluka, budu se radovat, že mám párek, když to bude děvče, budu ráda, že po té starší vynosí šatičky.
 Katka 2kluci+holčička 
  • 

do třetice...? 

(24.7.2007 15:24:52)
Ten článek mi mluví ze srdce. Vždy jsme si s manželem přáli tři děti. Po prvním synovi jsme chtěli do dvou let druhého, aby si spolu hráli/dneska se víc perou.../.Vyšlo to a máme dva kluky po dvou letech. Myslíte, že mi to někdo věřil? Na denním pořádku byly věty typu: Hlavně, že je zdravý, Příště to vyjde,...Když jsem čekala třetí, nastalo peklo.Manžel sice říkal, že by tu holku bral, ale mě to bylo opravdu jedno. Dokonce jsem zarputile tvrdila, že chci zase kluka a už jsem viděla ty soucitné pohledy, když to opravdu bude kluk. Je to nakonec právě dnes pětiměsíční princezna a jsem šťastná. Stejně, jako bych byla,kdyby to byl kluk! Hodně mě bolely připomínky: aspoň,že je to holka/když už jste tak blbí, že jste si pořídili třetí/, Tak vám to konečně vyšlo, ...
Když vidím ta úžasná stvoření, možná to zkusíme po čtvrté. Chudák moje okolí a všichni ti rádoby starostliví lidé, co budou říkat tentokrát...?
 Dáša 
  • 

3 holčenky 

(24.7.2007 21:23:09)
Ahoj,
úplně Tě chápu. Nic si z toho nedělej, někteří lidé budou prostě pořád vést hloupé řeči. My máme holky tři, jsou báječný a když nějaká babča nakukuje do kočáru, už rovnou hlásím, že je to taky holka, že čtvrté už si pořizovat nebudeme a že tatínek je moc rád, že se nám narodily 3 holčičky. Buď v pohodě, tohle jsou fakt nedůležité věci.
 Zahrádka 


co je lepsi 

(24.7.2007 21:27:57)
Otázka, zda je kluk lepší nebo horší než holka mě vede k úvahám, zda jsem já horší nebo lepší než můj manžel. Já přece nejsem "jenom" ženská a on není CHLAP. On není neschopnej mužskej a já pořádná ŽENSKÁ. Ne, jsme oba dobří, oba na stejné úrovni, vlastně se tak střídáme v tom, kdo má lepší nápady, kdo je zábavnější... - každý chvilku tahá pilku. Proto je úplně jedno, jestli máme dva kluky, dvě holky nebo páreček. Všechny děti jsou stejně dobré - jako my dva.
Monika, 2 děti
 Lenka+3 kluci 
  • 

jásej  

(25.7.2007 12:20:06)
i já mám 3 kluky.První nositel jména a rodu (dnes 18)další (15)za 2roky trošku zklamaná ,že to není holčička (on mi to dnes tisíckrát vynahrazuje ,jak pílí ve škole tak ,tím jak je opravdu hodný a poslušný) a po 12 letech zkouška a on zase kluk.Mrňous (dnes 4), co ho zbožňuje celá rodina protože je nejmenší za všech vnuků a dětí u nás!Tobě chybí chlapec a mě zase jedna holčička,ale neměnila bych.Osud chtěl ,abych byla růže mezi trním a moji chlapy mě dneska nosí na rukou.
 M + 4 
  • 

Re: jásej  

(25.7.2007 22:05:48)
Přála jsem si 3 děti. Při čekání na první hočičku mi snad všichni přáli kluka, odpovídala jsem, že určitě budu mít holčičku i když jsem to ještě nevěděla. Napodruhé mi zase přáli kluka, já jsem si přála holčičku i chlapečka. Narodila se holčička. Napotřetí si snad všichni mysleli, že čekáme třetí jen kvůli pokusu o kluka, jenže my prostě chtěli třetí dítě. Když slyšeli, že čekáme dvojčátka, zase nám přáli kluky. Mě se splnilo vysněné přání z druhého těhotenství- máme "mix". Když jdu jenom s dvojčátky, dozvídám se, že "se nám to povedlo". Když jdu se všemi dětmi, dozvídám se "aspoň jeden kluk", ale že mám "moc dětí". Moje zkušenost je, že je lepší mít 4 než 2, ale kdo nezažil, asi neuvěří:-)))) ("hlídací" babičky nemáme)
 Deja 


dva kluci 

(26.7.2007 9:18:39)
Tak já mám dva kluky (a ty řeči o holčičce znám ;-)). Ale já jim mám slíbenou... Ještě před tím než jsem otěhotněla podruhé mi manžel řekl, že druhé bude kluk, prý by mě jinak na třetí neukecal hihi. Tak uvidíme, chci si teď dát "pracovní" pausu. Jinak u prvního mi to bylo jedno (ale od začátku jsem tušila, že je to kluk), u druhého jsem spíš uvažovala o růžové (ale MuDr. mi to i přes moje "nechci" ukázal - tak jsem byla asi 15min smutná). Ondra ale jako holčička vypadá (teda až na toho pindíka). A jestli bude třetí kluk, tak neva, alespoň nebudu muset řešit, jak mezi autíčka nacpu kočárek a panenky a kupovat řůžové oblečky (přece nebudu mít holčičku jen v modrém né?).
 zabka07+zabickaTP25.3. 


Re: dva kluci 

(28.7.2007 15:25:43)
Ahojky, jak se máte?
 Lizzie 


Rejpalům... 

(26.7.2007 13:39:26)
bych povinně a osobně ukázala děti, které neměly to štěstí, že se narodily zdravé, ať už duševně nebo fyzicky. Krutá léčba šokem, hned by si uvědomily, jak jsou jejich teorie o pohlaví stupidní..
 sara 
  • 

Re: Rejpalům... 

(27.7.2007 11:51:36)
Stručné ale krutě pravdivé!!!!!
 Aja, syn 1 rok 
  • 

Fakt nechápu 

(31.7.2007 12:22:02)
Opravdu nechapu, co na tech klukach vsichni (zvlaste tatinci) vidi. Proc hlavne aby meli kluka??!! U nas to bylo taky tak. Kdyz jsem byla tehotna, manzel porad mluvil o klukovi (a ze to urcite bude, protoze on prece vi, co dela). Vsude porad rozhlasoval, ze to bude na 100% kluk (uz od zacatku tehotenstvi..). Pak jsem mu to i pekne vycetla, protoze jsem si neumela predstavit, ze kdyz to bude holka, nekdo rekne: "ale to nevadi..". V tu chvili bych asi strilela. No a nakonec to byl kluk, takze aspon je klid a druhe uz muze byt cokoli. Pritom ja bych klidne dve holky brala, jenze to si ten muj neumel predstavit...
 Matalea+Verunka05 + Danielka07 


Re: Fakt nechápu 

(31.7.2007 14:09:16)
Úplně chápu pocity pisatelky, já jsem na tom stejně....
První máme holčičku, přestože manžel tvrdil celou dobu těhotenství, že si udělal kluka. Pro jistotu jsme se nechali překvapit a k mé radosti se narodila holčička :-)
Nyní jsem v 23tt a do 20tt, než jsem šla na velký UZ manžel opět všude tvrdil, že tentokrát si dal už opravdu záležet a že je to kluk. Ha, ha! Ale UZ ukázal opět holčiču, jako květ :-) Manžel prohlásil, že to nevadí, že ji přeci neutopíme ( !!! ), ale já byla ráda, že nemusím nakupovat kompletně nový šatník pro druhé mimi, jelikož jsem úchylně kupovala od 3. měsíce vše rize holčičí...
Také si myslím, že dvě holčičky si vyhrají více než páreček, obzvláště od doby, kdy první začne chodit do školky či školy...
 stana 
  • 

Re: Re: Fakt nechápu 

(5.8.2007 11:51:02)
Přesně tomu rozumím.
 mamina 3 princov 
  • 

Re: Re: Fakt nechápu 

(5.8.2007 11:52:31)
Prečítala som si trpezlivo všetky príspevky. Pisateľke článku možem iba povedať, že ju plne chápem a vobec si nemyslím, že by bola precitlivelá, pretože nad tými stupidnými rečami sa povzniesť jednoducho nedá a o ích množstve hádam svedčí dlžka tejto diskusie a tiež pár príspevkov, ktoré mňa nesmierne dáždia a to keď slečna napíše, že by ušmudlaného, špinavého kluka nechcela, alebo Jana, ktorá pozná veľa mamičiek, čo plakali keď čakali druhého syna..... Možem len podotknúť, že do určitého veku sú všetky zdravé detičky krásné a načančané a po 10min. na piesku ušmudlané a špinavé a nie každý chlapec hraje futbal ale može hrať na flautu, či husle! A ja tiež poznám ženu, ktorá plakala pri zistení druhého syna v brušku a poznám taťkov, čo nehovorili s manželkou, keď zistili, že to bude dievča a nepoznám žiadneho čo by sa hneval za chlapca, ale oba prípady sú pre mňa neuveriteľne hlúpe a povrchné. Ja svojich synov milujem nad všetko na svete, nikdy by som ani neuvažovala, že by bolo lepšie mať dievčatko, moj manžel ich miluje, je na nich pyšný a mazná sa s nimi ako sa so mnou moj otec nemazlil ani z desatiny, to aby som len vyvrátila fámu, že matky a otcovia sa maznaju len s dievčatkami, to by ste mali vidieť mojich miláčikov pod jednou perinou ako tam spolu sladko odfukujú. Som šťastná za troch krásných zdravých princov, pretože to má svoje kúzlo, presne tak ako má svoje kúzlo mať dve,tri či viac princezien a tým možem všetky maminy, čo si myslia, že kdo má doma pindíka, hlúpe reči nepočúvá, bohužial ubezpečiť, že ich počúvam 5,5roka od doby, čo sa nám prvý syn narodil. Tak ešte dievčatko, sestričku, culíčky, šatičky, rúžovú.... Po narodení druhého syna, no to nevadí možno na budúce.... Po narodení tretieho ma však úplne odrovnala reakcia paní, ktorá po zistení, že mám v kočíku tretieho syna, súcitne povedala TO JE MI VAS LUTO!!! To ma úplne odrovnalo a bohužial som ani nebola schopná reakcie. My sme šťastní za zdravé deti a niekomu je to dovod k lútosti. Tretie dieta sme velmi neplánovali ale všetci mysleli ano oni chcú konečne to dievčatko. Nie je možné nikomu vysvetliť, že sme si tretieho chlapčeka aj trošičku viac priali, zistila som, že to už nezmením a povzniesť sa neviem, ak je schopný ma niekto ľutovať ze to, na čo ja som neskutočne pyšná. A viem, že raz budem tak pyšná na svoje vnúčence, či už to budú sami chlapci, či samé dievčatá. Všetky maminy a otcovia, čo si myslia, že doležité je pohlavie detí a ich kombinácia, by mali zájsť na JIP novorodeneckého oddelenia, či do ústavu detí s postihnutím a tam popremýšľať čo, že je v skutočnosti doležité! Vďaka za množstvo príspevkov, čo mi hovoria z duše.
 Dita + 3 malé dcery 
  • 

Holčičky 

(14.8.2007 14:11:53)
Ahoj, u tohoto článku jsem se pěkně pobavila. Máme 3-letou dceru a 4-měsíční dvojčátka (taky holky). Jsme s manželem moc rádi, že máme 3 holky a ani jeden z nás po synovi netouží. Reakce našeho okolí je ale taková, že se nám buďto smějí anebo nás litují. No a samozřejmě říkají: "tak ještě toho kluka, ne?". Když mě někdo potká s velkým červeným kočárkem tak se ptá - to máte dvě holčičky? a pak si všimnou té malé vedle a hned na to: jéé a ta je taky vaše? To máte teda babinec, chudák taťka. My bychom ty naše holky ale za žádného kluka nevyměnili!!!!!!!!!!!!
 zuzana 
  • 

Re: Holčičky 

(14.8.2007 22:12:01)
Presne tak lutost nad zdravimi detmi, je to normalne??? Preco niekdo nemoze pochopit, ze niekdo chce trebarz len zdrave deti a je mu jedno co. Ja by som svojich chlapcekov nevimenila ani za najroztomilejsie dievcatko a moj manzel uz vobec nie a vdaka bohu je takych mamiciek viac.
 janca777 


mas pravdu 

(8.10.2007 13:54:01)
Vim presne jak se citis. Ja si vzdycky prala holcicku, rikala jsem si, ze to bude super, az ji budu moci koupit pekne saticky a delat holcici veci. Tedy, ne ze bych byla zklamana, kdyz to bude kluk, to vzadnym pripade, ale jsem holka, tak vim, co holky radi ;)

Nanestesti jeste nevime jestli opravdu cekame holcicku nebo kluka, ale vsichni kolem nas jsou vazne zvlastni. Nazory jako - no u toho prvniho to stejne nevadi, pak se budete muset snazit u druheho. No vazne, neni to jedno, ja bych byla stastna za dve holcicky.
 katka 
  • 

Souhlas 

(14.5.2008 20:22:40)
Naprosto souhlasím, také čekám druhou holku a i když neprožívám asi takový "teror" jako ty ze strany vlastní rodiny, zklamání cítit je. Jen musím spravedlivě dodat, že kamarádka , která má dva kluky, při druhém těhotenství prožívala to samé , zase v bleděmodrém. O volbě jmen ani nemluvě. Alespoň v naší rodině je matka, tj já , ta poslední co má do toho co mluvit.
 Liška s banem :) 


Tak my máme opačný problém - po holčičce nečekaně chlapeček 

(15.5.2008 14:34:34)
Po holčičce čekáme chlapečka ač celá rodina s nadšením očekávala další holčičku, která unosí všechny ty šatičky, které první holčička unosit nestačila (a já si vždycky jako dárky pro malou žádala tepláčky, pyžamka, apod. a ti příbuzní stejně zase přinesli šatičky). :-) Jen manžel je zcela spokojený, protože mu to bylo úplně jedno (myslím pohlaví). Zprávu o pindíkovi komentoval slovy, že si v tom případě musí načíst, jak se má (podle současných lékařských názorů) nakládat s předkožkou. Tím nechci říct, že by byl lhostejný otec - právě naopak - on je skvělý otec, tedy když přijde včas z práce. :-) Spíš nás rozčílila babička, když řekla, že to je škoda, že čekáme chlapečka. Jako kdyby pohlaví bylo důležité !
 Davdan 


Re: Tak my máme opačný problém - po holčičce nečekaně chlapeček 

(24.9.2009 10:53:21)
Tak u nás v rodině jsou samí chlapi, já mám doma dvouletého chlapečka, teď jsem znova těhulka a okolí se taky ptá... Nějak si myslím, že to bude zase chlapeček, proto okolí s manžou tvrdíme "chceme jen kluky". Oni nám to zbaštili a je klid. :-) Přitom ve skutečnosti nám je to opravdu jedno, my bereme všecko, hlavně že to budou naše spokojená miminka. Máme za sebou i bolestivý samovolný potrat, takže teď už smýšlíme jinak a bereme klidně i trojčata! ~x~

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.