| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Holčička nebo chlapeček?

 Příspěvky 110 z 225 [Dalších 215 >>]
15.12.2013 18:56:31
to si fakt člověk nevybere, komu se zavděčit. my máme kluka i holku a pro změnu pořád posloucháme, na co že si to pořizujeme to třetí, když už páreček máme
Davdan
24.9.2009 10:53:21
Tak u nás v rodině jsou samí chlapi, já mám doma dvouletého chlapečka, teď jsem znova těhulka a okolí se taky ptá... Nějak si myslím, že to bude zase chlapeček, proto okolí s manžou tvrdíme "chceme jen kluky". Oni nám to zbaštili a je klid. :-) Přitom ve skutečnosti nám je to opravdu jedno, my bereme všecko, hlavně že to budou naše spokojená miminka. Máme za sebou i bolestivý samovolný potrat, takže teď už smýšlíme jinak a bereme klidně i trojčata! ~x~
kacka-čekajicí rybicku-unor narozeni
  • 
16.7.2009 18:38:07
mate pravdu-touha po urcitem-muzskem-pohlavi potomka nemusi u chlapa byt jen problem sebehodnoceni-ale zazity a pretrvavajici pocit ze s chlapem malym bude spis partak-a musim to chapat protoze ac jsem rozumna a chci hlavne zdrave a hodne dite-v skrytu duse preferuji holcicku-ale je pravda ze stale dokolo opakuji ze zalezi jen na povaze ditete zdali bude hrat fotbal ci bude radeji s mamcu v kuchyni varit-nemyslim ze to je otazka pohlavi-to bychom dopadli kdyby to tak jasne bylo dany uz tak brzo a zalezi i na rodicich zdali je diteti s tim ci onim rodicem lepe-kdo je trpelivejsi a ma vice sil a nalady vyslechnout dite a tudiz i to dite potom bude s tim ci onim rodicem delat vse co bavi toho konkretniho rodice-napr.rybareni atd
15.5.2008 14:34:34
Po holčičce čekáme chlapečka ač celá rodina s nadšením očekávala další holčičku, která unosí všechny ty šatičky, které první holčička unosit nestačila (a já si vždycky jako dárky pro malou žádala tepláčky, pyžamka, apod. a ti příbuzní stejně zase přinesli šatičky). :-) Jen manžel je zcela spokojený, protože mu to bylo úplně jedno (myslím pohlaví). Zprávu o pindíkovi komentoval slovy, že si v tom případě musí načíst, jak se má (podle současných lékařských názorů) nakládat s předkožkou. Tím nechci říct, že by byl lhostejný otec - právě naopak - on je skvělý otec, tedy když přijde včas z práce. :-) Spíš nás rozčílila babička, když řekla, že to je škoda, že čekáme chlapečka. Jako kdyby pohlaví bylo důležité !
katka
  • 
14.5.2008 20:22:40
Naprosto souhlasím, také čekám druhou holku a i když neprožívám asi takový "teror" jako ty ze strany vlastní rodiny, zklamání cítit je. Jen musím spravedlivě dodat, že kamarádka , která má dva kluky, při druhém těhotenství prožívala to samé , zase v bleděmodrém. O volbě jmen ani nemluvě. Alespoň v naší rodině je matka, tj já , ta poslední co má do toho co mluvit.
janca777
8.10.2007 13:54:01
Vim presne jak se citis. Ja si vzdycky prala holcicku, rikala jsem si, ze to bude super, az ji budu moci koupit pekne saticky a delat holcici veci. Tedy, ne ze bych byla zklamana, kdyz to bude kluk, to vzadnym pripade, ale jsem holka, tak vim, co holky radi ;)

Nanestesti jeste nevime jestli opravdu cekame holcicku nebo kluka, ale vsichni kolem nas jsou vazne zvlastni. Nazory jako - no u toho prvniho to stejne nevadi, pak se budete muset snazit u druheho. No vazne, neni to jedno, ja bych byla stastna za dve holcicky.
Matka pluku
  • 
6.9.2007 10:12:45
Ahoj Martino. Já zažívám něco podobného. Mám dva syny a čekám pravděpodobně dalšího chlapečka. Jsem opravdu alergická na všechny ty dotazy z širokého okolí, jestli se nám ta holčička konečně povedla. Neříkám, že bych si jí nepřála, ale prioritou je pro mne opravdu zdraví a taky jsme chtěli mít tři děti a rozhodně toto těhotenství nevnímám jako nějaký pokus o jiné pohlaví. Nejvíc mne dostávají dotazy uplně cizích lidí. Soucitně se tváří a ptají se, jestli konečně...Je mi líto mých dvou synů, kteří to musí neustále poslouchat, jakokdyby byli nějaké nežádoucí bytosti. A co teprve to mimi v bříšku, místo aby se okolí radovalo, že přibude další doufejme zdravý člověk, neustále slyší, že jestli to nebude holčička.... Ach jo, co s tím? Úplně chápu tvé rozpoložení. Když teď s klukama někam jdu a někdo má svůj soucitný dotaz, zda čekáme holčičku, tak zborově odpovídáme, že ne, že čekáme dinosaura a moc se na něj těšíme. Nevím jestli to těm lidem dojde jak trapná je jejich otázka, ale přinejmenším zklapnou a já s klukama se náramně bavíme. Beru to jako ponaučení a když někdo ze známých čeká miminko, neptám se už ze zásady na pohlaví, ale spíš na termín porodu apod. Tak přeji pevné nervy a je nás víc, co víme své :-)
  • 
6.9.2007 8:13:17
Někdy mám pocit, že se okolí snaží utěšit "nešťastnou" maminku a přitom by ta útěcha měla platit otci, protože co zasel, to sklidí. Odborné názory na špičaté břicho jsem zažila také. Vždy jsem si přála hlavně zdravé dítě. A znám ženu, která má dva velké kluky a nějak si neuvědomila mojí přítomnost a začala rozebírat, jak jsou kluci lepší a shazovat holky. Tzn. z nouze ctnost.
A milé maminky, ruku na srdíčko, kolikrát by jel Váš muž za svojí maminkou, kdybyste ho k tomu nedokopala?
To čtvrté okolí považuje za zoufalou snahu o zplození kluka, ale není to tak. I když podle ultrazvuku by to měl být chlapec jsem připravená i na holčičku. A opět si hlavně přeju, aby to bylo zdravé.
15.8.2007 8:09:53
ahoj,to jsem ráda,že jsou i normální maminky,které ví,že není nic deůležitějšího než zdravé dítě.
Chápu budoucí maminky,které pláčí,když čekají na výsldky testů,které se nezdály být v pořádku. Všechny chceme zdravé děti.Ale aby někdo plakal,protože se mu povedl kluk? To mi normální nepříjde.Mám 2 kluky a nikdy bych je nevyměnila....jinak ještě lékaři se mohou splést u holky(když nic nevidí je to prostě holka),ale kluka určují skoro 100%.
Takže se smiřte s tím,že budete mít kloučka. A ještě je spousta maminek,které by dali cokoliv za dítko....a pak jsou tady takové co nejsou spokojené nikdy
zuzana
  • 
14.8.2007 22:12:01
Presne tak lutost nad zdravimi detmi, je to normalne??? Preco niekdo nemoze pochopit, ze niekdo chce trebarz len zdrave deti a je mu jedno co. Ja by som svojich chlapcekov nevimenila ani za najroztomilejsie dievcatko a moj manzel uz vobec nie a vdaka bohu je takych mamiciek viac.
 Příspěvky 110 z 225 [Dalších 215 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.