| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Věřte svým dětem

 Celkem 114 názorů.
 Aruba 


Obdivuji 

(19.9.2005 10:11:58)
jak to má Váš mladý muž v hlavě srovnané. Já v jeho věku jsem neměla ani šajnu o tom, co chci dělat a jak toho dosáhnout. Většina mých spolužáků na tom byla stejně.
 Aja+4 


Re: Obdivuji 

(19.9.2005 13:55:58)
...Karolíno - já jsem taky nevěděla :-)))...Ale nějaké sny jsme měli určitě už tenkrát všichni.
U syna jsou to opravdu zatím jen sny, za kterými si jde. Uvidí se časem jestli si je splní.
 l 
  • 

Re: Obdivuji 

(24.9.2005 19:40:44)
l
 Lenka 
  • 

Re: Obdivuji 

(24.9.2005 19:47:18)
Já mám děti zatím malé ale co bych nechtěla,tak to je mít takhle přechytralé dítě,může s ním být doma pěkná nuda,takový chodící kompjútr. Pár takových dětí znám a rodiče lituju,protože přicházejí o dětskou bezprostřednost
 Lída,3 kluci a holka 


Re: Re: Obdivuji 

(24.9.2005 19:58:22)
Lenko,
těžko můžeš srovnávat malé děti a patnáctileté "dospívající jedince". V tomhle věku je to ve spoustě věcí už skoro hotový člověk - pravda, v jiných zase ani trošku. Na takovémhle projevu fakt není nic přechytralého. To by ses možná divila, jakými úvahami se spousta puberťáků zabývá. Ale jinak se klidně občas můžou chovat jako malí, nejšílenější jsou na tom věku tyhle zvraty - chvíli rozumní jako dospělí, a za chviličku zase skoro jak předškoláci. :-) Věř mi, mám to ve dvojím vydání - zatím.
 MirkaEyrová 


Re: Re: Obdivuji 

(24.9.2005 22:50:38)
Lenko, až na to, že v leckterých případech ta "dětská bezprostřednost" ústí ve všelijaké to utlačování slabších, vysmívání, šikanu, vandalismus, krádeže, nezájem o sebevzdělávání atd. atd. Z tohoto hlediska by bylo daleko lepší, aby z našich dětí rostli malí intelektuálové než "bezprostřední" lumpové.
M.
 Aja+4 


Re: Re: Obdivuji 

(25.9.2005 20:15:40)
Lenko,
s mým synem je docela legrace. On opravdu nemluví stejně, jak píše. Šlo o ukol :-)
Jsem ráda, že má jasno, co by jednou chtěl dělat. Věř mi, to je docela velká uleva pro nás rodiče, když si takhle na začátku deváté třídy byl rozhodnutý a nemuseli jsme přemýšlet co napsat na přihlášku. Přechytralý není, jen už ví, co by chtěl jednou dělat :-)))
 Pro Lenku 
  • 

Re: Re: Obdivuji 

(29.9.2005 12:45:04)
Lenko věřím,že Tvé děti si ještě v 15letech budou hrát s hračkami a šišlat :=D
určitě budeš šťastná maminka.
Nikdo tu nemachruje s přechytralým dítětem.
 Lenka 
  • 

Re: Re: Re: Obdivuji 

(29.9.2005 18:35:06)
Hmm, já jsem to myslela trochu jinak.
Mě jdou prostě na nervy takový ty přechytralý děti. Kluk z článku mi přijde takový předčasně dospělý, nedětsky se chovající a uvažující.
Moje děti jsou takové veselé a já bych chtěla aby takové byly i v patnácti a nezabývaly se životem takhle do hloubky.Když je člověk moc přemejšlivej, tak má těžkej a nudnej život, si myslím. To je můj názor. To mi jspou vážně milejší děti,který sice vyvádějí lotroviny, ale užívaj si dětství plnými doušky. Vždyt to dětství je tak krátký.
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Obdivuji 

(29.9.2005 18:52:51)
Dětství? Hraví? V patnácti? Nepředstavuješ si to trošku zejdnodušeně?
 Lenka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Obdivuji 

(29.9.2005 19:05:32)
Lízo, a proč ne? Já jsem si ještě v patnácti hrála a hraju si dál, ted se svými dětmi a nedělá mi to problémy. Já nevím kam pospíchat. Člověk by měl zůstat hravý po celý život. Já mám např. pocit, že když si umím pořád hrát mám i k dětem blíž.
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Obdivuji 

(29.9.2005 19:09:50)
V patnácti řeší většina lidí pubertu, dospívání. Pokud to neudělaj a zůstanou POUZE u toho hraní, tka jsou z nich chudáčci.
I když tobě může připadat, že chudáčkem je ten, kdo místo hraní v 15 přemýšlí vážně o životě.
V 15 už totiž není dítě.
 Aja+4 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Obdivuji 

(29.9.2005 19:18:12)
Lenko,
jestli se nemám smát nahlas...můžu aspoň potichu?
Můžeš mi prosím napsat, kolik je Tvým dětem? Já si přeci taky se svými dětmi normálně hrála. A pořád hraju - tedy se svým šestiletým, nejmladším. Starší je třináctiletý. No tak karty, Dostihy. A s nejstarším - autorem úkolu - se tak akorát předháníme v nějakých PC hrách ve volném čase - svém i jeho :-)))
Jak si představuješ hravé patnáctileté dítě?
Máš Lenko nějaké zkušenosti s pubertou? To si myslíš, že budou Tvé děti pořád tak bezprostřední a veselé jako dnes? Dospívání je fakt složitý proces a s těmi našimi kdysi malými, roztomilými dětmi to pěkně zamává.
Jinak mému dnes šestnáctiletému synovi nedělá problém pohrát si s bráškou, možná je hravější, než jeho spolužáci, kteří malého sourozence nemají. Já nevím z čeho soudíš, že je přechytralý... Já ten dojem nemám...a myslím, že by bylo i trochu zvláštní, kdyby si gymnazista měřící 186 cm hrál sám s autíčky, nebo skákal radostí, když ho maminka vezme do kina /jak to dělal, když byl opravdu malý a bezprostřední/
 Sylvie 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Obdivuji 

(29.9.2005 19:37:18)
Ájo, to zase prrr ;o) Můj manžel si ve svých čtyřiceti sám hraje s vláčky a holkám dovoluje maximálně tak koukat. A obdobné vzpomínky mám z dětství - ta autodráha sice byla MOJE... ale hádej, kdo si s ní hrál nejvíc ;o)

S.
 Aja+4 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Obdivuji 

(29.9.2005 20:04:40)
Ahojky Sylvo, a víš, že tomu bych docela věřila? Chlapi jsou vlastně pořád jak malý děti. Teda většina :-)))) Jen tak mimochodem, že Tě vidím, jak se daří?
 MirkaEyrová 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Obdivuji 

(29.9.2005 20:46:34)
Lenko, prosím Tě, vzpamatuj se! Holky v patnácti už opravdu neřeší panenky, ale kluky! A s klukama to bude podobně! To už přece nejsou děti, ale skoro dospělí lidé, mnoho z nich už má zkušenosti v oblasti sexuálního života, nejedni už okusili drogy a podobné roztomilosti. Přijde mi daleko lepší, když se "dítě" v tomto věku zodpovědně rozhoduje o svém budoucím životě, než by mu bylo všechno putna, kapesný utrácel v herně, a na dízách bral jednu drogu za druhou. A jak píší holky - skutečně nezapomínej, že tito mladí lidé se už rozhodují o celém svém profesním směřování - a když vědí, co chtějí, je to pro ně mnohem lepší, než když "jdou" někam, kde po letech zjistí, že TOHLE vlastně dělat vůbec nechtějí. Nic ve zlým, ale v tomto věku ta Tebou propagovaná bezprostřednost, bezstarostnost a "volnost" znamená ne hry, ale drogy, nevázaný sex, alkohol, krádeže atd. Myslíš, že to je to pravý ořechový?
M.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Obdivuji 

(29.9.2005 21:03:01)
Ono se to navíc ani nevylučuje, já byla v patnácti hravá až až (a jsem dodnes), ale taky jsem v té době chodila do hospody na pivo. :o)
 Lída,3 kluci a holka 


Re: Re: Re: Re: Obdivuji 

(29.9.2005 19:17:31)
Lenko,
ale patnáctileté děti o takových věcech uvažují dost běžně. Přeci jenom to už jsou "poloviční dospěláci". A vůbec se to nevylučuje s hravostí. Mám v obdobném věku dva nejstarší, a znám i jejich kamarády. Prostě to k tomu věku patří!
 Sylvie 


Re: Re: Re: Re: Obdivuji 

(29.9.2005 19:32:36)
Lenko, být hravý je hezký :o) Ale přeci jenom v patnácti se člověk rozhoduje o svém budoucím povolání, takže mně osobně ty úvahy v článku připadají adekvátní situaci. Buď vím, co chci dělat - pak je snad v pořádku zajímat se o to, jak získám potřebnou kvalifikaci a jaké mám šance na uplatnění. Pokud bych žádnou představu neměla, tak můžu maximálně tak do ruky vzít seznam škol, udělat enyky benyky kliky bé ábr fábr domine... někam zapíchnout prst a podat si přihlášku tam ;o)

Možná to ale bude problém "generační" - v patnácti ve mně máma taky viděla malé světem nezkažené dítě ;o) a snažila se mně protlačit na školu podle jejího výběru. Já ovšem tak malá a nezkušená nebyla a měla vybranou jinou... byť ne tu, kterou jsem chtěla původně. Protože když jsem si zjišťovala co a jak, tak jsem zjistila, že moje představy jsou tak trochu mimo a díky talentovým zkouškám bych neprolezla ani přijímačkama :o) MMCH ještě v prvním ročníku z naší třídy odešly tři holčiny - ani jedna z nich si školu nevybrala sama a neměly představu, do čeho lezou...

S.
 Ivana Procházková 


Re: Re: Re: Re: Obdivuji 

(29.9.2005 21:01:03)
Lenko,
přesně kvůli takovým pitomým názorům, jako tady prezentuješ, mají ty "přechytralé" děti v mnohém těžký život. Ale ony se takové prostě narodily. Kvůli tomu je nemáš ráda?
Taky jsem se mezi ně v jistých ohledech řadila.
No co, blbec zůstane blbcem, ale to "přechytralé" dítě je v dospělosti strčí do kapsy.
 Helena,1 dítě 
  • 

Gratuluji Vam i synovi 

(24.9.2005 22:30:57)
Při čtení článku jsem měla pocit, že to nepíše 15 letý kluk, ale nějaký dospělý intelektuál:-) chci říct,že moc obdivuji jasný názor na svoji budoucnost u Vašeho syna, za což určitě vděčí hlavně svým rodičům -takže títmo gratuluji i jim, že se jim podařilo vychovat odpovědného,svědomitého kluka navzdory té jinakosti, která je pořád v naší společnosti málo chápána.
Moc mu přeju, aby svůj sen zrealizoval tak, jak ho pěkně popsal a věřím, že se za pár let bude honosit oním akademickým titulem se skromností, kterou ve článku ukázal. Takových kdyby bylo víc.
 Aja+4 


Re: Gratuluji Vam i synovi 

(25.9.2005 20:23:02)
Heleno, děkuji za hezká slova.
 Jana, dva kluci (1999,2000) 
  • 

Doufám.... 

(19.9.2005 10:33:12)
Milá Ajo,

velice ti blahopřeji k tvému synovi a jenom tiše doufám, že i já se jednou dočkám toho, že mí synové budou uvažovat stejně rozumně a sebevědomě. Starší syn má rovněž LMD a ještě k tomu dysfázii, což je porucha řeči. Momentálně dostal odklad školní docházky, takže 1. třída nás čeká až za rok, ale už teď mám hrůzu z toho, jak to bude moje přecitlivělé, věčně nervózní "děťátko" zvládat. Také často slýchám (i od nejbližšího okolí), že už by měl zvládat spoustu věcí (zavazování tkaniček, počítání do 100 atd.), ale nechávám ho jít vlastním tempem, protože každý nátlak ho okamžitě vrátí o několik měsíců zpět. Zjistila jsem, že pro něho je nejdůležitější pocit toho, že ho jeho okolí miluje a oceňuje a snažím se jeho potřeby maximálně naplňovat, i když je to někdy těžké.....Držím palce všem maminkám se stejnými problémy
 Aja+4 


Re: Doufám.... 

(19.9.2005 19:25:32)
Jano,
díky za Tvoje slova. Máš pravdu - nátlak, to opravdu není to pravé...pro nikoho. Přeju Ti, aby jsi měla ze svých dětí jen a jen radost. A starostí co nejméně. Podporuj, chval a věř jim, nenech se ovlivnit okolím /což teda neznamená, že nebudeš naslouchat dobrým radám/. Já to vždy vyslechla - nijak jsem se na zadní nestavěla. Mlčela jsem, ale když ta doporučení byla už trochu moc i na mě, tak jsem se ozvala. Když mi např. učitelka v MŠ říkala, že syn nikdy nebude mít přátele...Tak to už jsem nevydržela a tenkrát jsem jí řekla svý. Hlavně jsem chtěla vědět, jak to ví, z čeho tak soudí a podrobila jsem ji tenkrát uplnému křížovému výslechu. Už si pak nikdy nedovolila dělat ukvapené závěry :-)
Přeju hodně štěstí.
 zuzana 
  • 

Re: Doufám.... 

(23.9.2005 13:32:38)
Počítání do sta?? Naše Terka je teď v 1. třídě a už 2 týdny počítají jen do pěti. Pravila, že má s počty hodně dětí potíže (ona tedy naštěstí ne). Hlody o tom, co by předškolák "měl umět" mě vystresovaly do té míry, že jsem holku měla za dyslektičku, anžto ještě o prázdninách uměla pouhých 5 písmen. Teď, po necelém měsíci školy, umí písmenka všechna a čte jednoslabičná slova.
 Gretchen 
  • 

To je super... 

(19.9.2005 10:34:30)
Držím vám pěsti. Je mi jasné, že pod tlakem okolí jste si synovo tak trochu jiné dětství vychutnali s hořkostí na patře.
Podle mého názoru jste prokázali obrovskou odhodlanost a statečnost, máte bezesporu velmi inteligentní dítě.
Hodně šťastných dnů.
M
 Aja+4 


Re: To je super... 

(19.9.2005 13:49:31)
Díky,
no s hořkostí na patře ani ne. Tak silně bych to zase nenazvala. Ale pozoruji, že bychom to možná dnes měli trochu se synem snažší. Přece jen už se přistupuje k dětem zase trochu jinak, než třeba před těmi deseti lety. Jsou různé metody, alternativní školy...atd.
Nedávno mě ale syn uplně odzbrojil větou: "Jsem rád, že už nejsem dítě"
 ydney 


Tabulky 

(19.9.2005 12:28:07)
Moc pekny clanecek:-). Myslim si sice, ze by kazda maminka mela vedet, co by deti v urcitem veku mely zvladnout, ale spis orientacne. Nedelat zbytecne vedu z toho, kdyz diteti neco trva. Tabulky vychazi prumerove - do stredniho proudu nemusi patrit vsechny deti. Kazde dite ma svuj cas a pokud je zdrave, vse se dozene. Pokud dite neni nadene v jednom smeru, muze byt nadane v druhem. Dulezita je pohoda , klid a podnetne prostredi.:-)
 Eva K 
  • 

Re: Tabulky 

(19.9.2005 13:27:47)
Moji kamarádku tabulky strašily opačně - její holčička začala vstávat a chodit moc brzo.
Tabulky, statistiky, průměry by nám měly pomáhat a zatím jsou nám spíše bičem.

Eva
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Re: Tabulky 

(19.9.2005 21:48:02)
Naprosto souhlasim.
Mam totiz stejny problem jako Tvoje kamaradka. Dle tabulek hyperaktivni deti...
Neni prijemne ani jedno. Mne take dost sokovalo, kdyz mi doktorka rekla, ze syn si nesmi stoupat, ze je na to maly..
Ale jak to mam udelat, kdyz si stoupa sam, to uz mi nerekla...
Ze sve zkusenosti vim, ze nakonec vsechny deti vse dozenou..
A pokud prece jen v necem "zaostavaji" nebo neco "nezvladaji"... dokazi prece tolik jinych veci...
A kazda maminka je stejne nejstastnejsi, kdyz se jeji dite na ni usmiva :-)
 Eva K 
  • 

Re: Re: Re: Tabulky 

(21.9.2005 13:49:18)
Kamarádka to vyřešila po svém. Děvčátko nechala vstávat, ale nepodporovala ji v tom např. držením za ruce při chůzi.
A Markétka je úžasná, přesně jak píšeš, stačí když se usměje.. Eva
 ydney 


Re: Re: Tabulky 

(26.9.2005 14:54:31)
No, pro nekoho bicem mohou byt, ale ty tabulky za to nemohou. Ten bic si z tech tabulek delaji maminky samy. Nemyslim si, ze je spravne spolehat na to, ze se vsechny deti do tri let srovnaji. Bohuzel, se nektere deti nesrovnaji a proto je dulezite vedet, kdy se vyvoj zastavil (ve ktere fazi), nebo naopak kdy sel rychle dopredu. Ne zridka totiz napr. rychle staveni na nozky odskace pater. Nebo se preskoci faze lezeni, coz muze (nemusi vsak) byt problem pri mluveni, rytmickych cinnostech,koordinaci apod.
 Květa13 


Krásné..... 

(19.9.2005 12:34:48)
Díky,článek mě dojal.Hlavně začátek té práce,co psal -o tom,jak nikdo nechápal,když byl malý.Tabulky jsou na nic,je třeba je brát jen orientačně.Důležité je,aby bylo naše dítě spokojené,bez mindráků a jednou dělalo to,co dělat chtělo.I když tenhle kluk rozhodně hloupý není,myslím,že úspěšný může být i člověk s nižším IQ,pokud najde třeba řemeslo,které mu jde.Nemůžeme být přec všichni VŠ...A proto nezoufejme,když nemáme doma genia,hlavně,ať je šťastný!!!!
 Agnes (1,5 dítěte) 


ani se mi nechce věřit... 

(19.9.2005 12:43:43)
Ani se mi nechce věřit, že by toto psalo čtrnáctileté (nebo dnes vlastně patnáctileté) dítě. Používá "dospělácké" termíny, jako třeba PROSPERITA a hodnotí, jak se choval ve školce. Myslím, že na školku si většina dětí nepamatuje a už vůbec ne na hodnocení učitelek. A taky většinou dnešní děti nemají přehled o minulosti, nemyslím dalekou minulost - to se učí ve škole - myslím tím komunistické zvyky jako předávání Řádu práce. Buď je tak chytrý a má perfektní přehled o světě kolem sebe i "za sebou" - pak nevidím důvod si stěžovat, protože to se jen tak nevidí a LMD je opravdu "lehká", protože začít chodit později než ostatní děti je normální. Druhá možnost je, že mu s tím úkolem někdo pomáhal, protože volená slova a vytříbenost názoru se skutečně v tomto věku nevidí (zvlášť u kluků). Nechci Vás obviňovat z podvodu (jak paní učitelky tak nás tady na Rodině), takže Vám upřímně gratuluji k velice inteligentnímu synovi, který ví, co chce v životě dělat a jde si za tím. Závidím mu to, protože já šla po základní škole na obchodní akademii, protože byla v místě bydliště a až teď jsem poznala, že už bych tam znovu nešla. Doufám, že moje děti budou mít o své budoucnosti jasno jako Váš syn.
 Aja+4 


Re: ani se mi nechce věřit... 

(19.9.2005 13:33:19)
Agnes,
díky za názor. Trošku uvedu na pravou míru. Syn šel o rok později do školy /7let/ - bylo mu tedy 15, když toto psal...
Výrazy z komunistické doby? I ve škole se učí o době komunismu. Lecos proberem doma, ptá se...atd. S úvahami a slohem na tak individuální téma jako je "Čím bych chtěl být" se snad ani pomáhat nedá. To by ztrácelo smysl. Pokud používá slova v úvaze, neznamená to, že takto i mluví. To zdaleka ne. My přece taky volíme např. do oficialní korespondence jiný slovník, než v běžné mluvě.
 JaninaH 


Re: Re: ani se mi nechce věřit... 

(19.9.2005 14:06:23)
Ajo,
blahopřeji, syn se opravdu umí skvěle vyjadřovat a hlavně přemýšlí o své budoucnosti. A smekám před jeho rodiči, protože není sporu o tom, že na tom mají obrovskou zásluhu.
Ale mám jednu malou poznámku k pochybnostem o autentičnosti slohové práce, které tu vyjádřila Agnes. Píše A taky většinou dnešní děti nemají přehled o minulosti, nemyslím dalekou minulost - to se učí ve škole - myslím tím komunistické zvyky jako předávání Řádu práce. S tím souhlasím, také jsem si toho všimla, nedávno také byla na to téma v novinách anketa s dospívajícími, která to dokazovala. Ale kdo za to může? To není chyba dětí, ale rodičů a školy. Kdo by měl dětem povídat o tom, jak se dřív žilo, když ne rodiče a prarodiče?
A ještě poznámka k vytříbenosti slohu - chlapec přece uvádí, že rád píše, že dřív dokonce chtěl být spisovatelem. Z toho usuzuju, že i hodně čte. A to je podle mě důvod vysoké úrovně jeho vyjadřování.
Tedy k žádným pochybnostem není důvod ani v nejmenším.
J.
 Agnes 
  • 

Re: Re: ani se mi nechce věřit... 

(20.9.2005 11:00:49)
Nechtěla jsem Vás urazit nebo z něčeho nařknout, jen jsem byla "vedle" z vysoké úrovně vyjadřování Vašeho syna. Lékaři mu diagnostikovali LMD, což je pro mě jako neznalce problematiky (a v tom je možná ten problém) synonymum k nějaké opožděnosti. Nemyslím teď opožděnost motorická (obracení se, sezení a chození miminka), ale určitá "jednoduchost" v myšlení. Něco jako kdyby byl postižený, což ale úplně vyvrací ten jeho skvělý domácí úkol. Asi jednoduše nevím, co LMD přesně znamená. Omlouvám se.
 Aja+4 


Re: Re: Re: ani se mi nechce věřit... 

(20.9.2005 12:09:02)
Agnes - v pohodě. LMD je lehká mozková dysfunkce.
I zde myslím na Rodině.cz je tomuto tématu věnovaná diskuze. Jde většinou o lehké výkyvy ve vývoji. Nerovnoměrný vývoj některých dovedností... Je to složitější, ale tak zhruba. Intelekt bývá u těchto dětí stejný jako u "normálně" se vyvíjejících.
Naše p. doktorka mi to tenkrát takhle vysvětlila, založila zpávu do jeho karty a řekla nám, že se uvidí časem /hlavně ve škole/, jak se to bude projevovat. A my abychom z toho nedělali žádné závěry a přistupovali k němu jako ke zdravému - což prý evidentně je. Tím mi tenkrát hodně pomohla - a vždycky jsem si na její slova vzpomněla.
 If & 3♥ 


Náderně napsaný! 

(19.9.2005 16:13:12)
Víc se ani říct nedá!!!! Ani já jsem nebyla takříkajíc "tabulkové dítě", na jedno oko téměř slepá díky vrozené vadě duhovky (to mě málem stálo ústav, ale mamka mě nedala), těžká skolióza (na kterou se přišlo náhodou v jedenácti letech) mě posouvala v tělesných aktivitách hluboce dozadu pod průměr tabulek.... mám za sebou operaci páteře a žiju plnohodnotný a krásný život! Mám krásnou zdravou dceru (a to mi bylo řečeno, že nikdy nebudu mít děti, protože by to moje páteř neunesla)! A i ona je "tabulkově pozadu". Pásla koníky poprvé ve třech měsících a 14 dnech, je jí sedm měsíců a zdaleka neklečí, neleze, nesedí... no a co? Až se jí bude chtít tak to bude umět!

Všem maminkám přeju pevné nervy v poslouchání doktorů, příbuzných a známých o tom, že "sousedovic Pepíček už umí tohle a tamto".... a všem dětem přeju ať si svoje místo na slunci vybojují stejně jako Ájin kluk!
 Irena 
  • 

Ahoj If - povzbuzení 

(19.9.2005 16:38:37)
Ahoj If,

tak se setkáváme zase tady :-)). Mně se článek taky velice líbil. Jak jsem poznala z Tvých pár vět, máš toho za sebou už velice hodně a osud se s Tebou moc nemazlil :-((. O to víc chápu, jak jsi šťastná ze své dcerky!!

Potěším Tě (i ostatní) následující zkušeností: můj synek měl v květnu 5 let a podle "tabulek" je "těžce pozadu". Uvedu pár příkladů: chodit začal až v 19 měsících (do té doby lezl - ale to byly fofry :-))!! Zato ve dvou letech se sám naučil písmenka, nyní už umí číst, hrozně pěkně mluví (a to začal až ve dvou letech - do té doby bylo "hrobové" ticho - žádné dětské žvatlání - jenom poslouchal, co říkáme my). Taky už nás posílali všude možně po doktorech (hlavně kvůli tomu chození), ale nešli jsme tam.

Situace ve školece: do školky chodí již třetím rokem (šel hned ve třech letech), teď už je to v pohodě, ale co já jsem si musela vyslechnout od učitelek!! "Víte, on je sice velice hodný, ale:" (a nyní následovalo v různém pořadí podle momentální nálady učitelky) "není zvyklý na děti, děti ho spíše ruší a on je okřikuje, nezapojuje se do našich her, spíše si něco sám skládá, vůbec nic nejí, neumí se oblékat, neumí jezdit tramvají atakdále". No, byly to nervy. Já už jsem se kolikrát přistihla, když jsem si ho šla vyzvednout, jak si říkám: "Co zase bude? Co zase dneska neudělal a měl udělat?" Hlavně, že vždycky začínali tím: "No, je velice hodný, ale víte, ono ve třech letech by měl to nebo ono." Já jsem si vždycky říkala, co asi ty učitelky mohou říkat maminkám "zlobivých" nebo "normálnějších" dětí, protože každé dítě má jiný temperament. Halt, ten náš moc toho temperamentu nemá - ostatně jako my s manželem.

Příští rok by už měl jít do školy - tak už se na to můžu "duševně připravit".

Hlavně, že jsou děti zdravé - doženou přece všechno!!! Článek mě velice potěšil.

Zdraví Irena

 If & 3♥ 


Re: Ahoj If - povzbuzení 

(19.9.2005 16:49:02)
Ireno, tak to je tedy ten váš špunt pěknej šikulka:o))))

Já mám opravdu ohromnou kliku ve své pediatričce. Je to jak my jí s manželem důvěrně říkáme taková "heřmánková babička". Vždycky když přijdu s obavou "že Bára ještě netohle a netamto" mě uklidní, že má na všechno čas. Téměř všichni naši příbuzní "ženou" Báru hrozně dopředu, už aby seděla, už aby lezla, už aby...... Zvlášť tchýně.... Má totiž už tři vnuky (naše tři synovce ve věku 3 a 1,5 roku) a ti už pochopitelně všechno umí.... jsou to ti nejšikovnější chlapci na světě a naše Bára je prostě "pecka"... ALE... Bára je veselé, hodné, neplačící, vnímavé a společenské miminko, kdežto kluci jsou věčně ubrečení, nespokojení, rozlítaní a rozjívení (co si budem povídat někdy na facku:o))))) takže JÁ jsem naprosto spokojená s tím co doma mám:o))))))) Vždycky mě může čert vzít kdy tchýně Báru posadí "aby si hrála".... Mám se zády velké problémy a Bára k tomu má bohužel dispozice, tak jí chci nechat aby dokázala všechno sama a ne aby jí někdo rasoval záda.... těžko vysvětlovat....
 Pavla3 


Re: Ahoj If - povzbuzení 

(19.9.2005 23:20:02)
Ireno,
tak opravdu nevím jestli nežiju na jiný planetě. Chápu naprosto stížnosti na ušitelky (učitele) na ZŠ, kde už je nárošné něco ovlivnit. Ale MŠ si přece vybírám podle dítěte, co mu bude vyhovovat. Ještě před dvěma lety, kdy podle mého propočtu, tvůj syn začal chodit do školky, se školky o děti přetahovaly. Je taková námaha, zajisti svému détěti, takovou školu, kde nebudu poslouchat "nepřiměřené" stížnosti učitelek? Netvrdím, že dobrých školek je mraky, ale já jsem vybírala školku pro svou první dceru rok a půl. Vím, že je dobrá, učitelky výborné, teď tam chodí druhá dcera a jsem si jistá, že tam pošlu i třetí dítě.
Z osobní zkušenosti vím jak je důležitý dobrý pedagog hlavně v počátku vývoje dítěte a Ty to musíš vědět taky. Vyber školku, která bude Tvému synovi vyhovovat a učitelky nebudou ...píp.
 Aja+4 


Re: Re: Ahoj If - povzbuzení 

(19.9.2005 23:57:33)
Pavlo3, nevím co Ti odpoví Irena, ale ono to nemusí být vždycky tak černobílé. Učitelky v MŠ nemusí být k...y - ale kolikrát stačí jejich poznámky v dobré víře. Ony to kolikrát myslí dobře. Já to znám, ale měň dítěti - /zrovna takovému málo průbojnému dítěti/ kolektiv. To bych volila opravdu v nutném případě. Mnohdy některé učitelky jen řeknou nahlas, co jiné si jen myslí... Ono kolikrát stačí jen změnit "taktiku" - nenechat učitelku mluvit první. Učitelka se třeba nadechovala, co mi zas poví...a já hned začala mluvit. To pomáhalo :-)))
Ne nechci to zlehčovat. Ale je pravda, že by člověk měl hledat vhodné prostředí pro své dítě, ale všude se něco najde, nikde to nebude uplně ideální...tím spíš, když je dítě trochu "jiné"/různými směry/. Pravda je i to, že to není vždycky technicky možné vybírat si školky - budto jsou plné, nebo je k dispozici jen jedna,dvě. Ale myslím si že za těch deset let se toho hodně změnilo k lepšímu. Už jim tolik nevadí, když někdo trochu vybočuje z řady - laicky řečeno. Poznávám to ted, když mám v MŠ nejmadšího.
 Alicee 


Re: Re: Re: Ahoj If - povzbuzení 

(20.9.2005 6:18:34)
Souhlasim Ajo,
Nas syn chodi do jesli a zjistila jsem, ze ridit se podle toho co mi reknou ucitelky proste nejde. Jedna povi, ze syn spatne usinal, ze ho tohle a tamto zlobilo...proste ze se mu tam prakticky vubec nelibilo. No a kdyz mluvim s druhou ucitelkou, dozvim se jak si cely den uzil, jak si hral, jak je sikovny...proste jedna ma pozitivne nahled na svet a ta druha zas tolik ne. Snazim se vybrat vzdycky neco uprostred a byt v pohode.:)
 If & 3♥ 


Re: Re: Pro Pavlu3 

(20.9.2005 6:58:13)
Pavlo, já s tebou nechci polemizovat a rozpoutávat debatu na téma "mateřská škola" ALE. Moje švagrová má v listopadu tříletého syna a byl vůůůůůbec obr problém do školky do "proboxovat" ani v tam velkém městě jako je Hořovovice neměli místo a objeli nejméně pět další vesnic a vísek než ho do jedné školky vzali... a moje dcera (momentálně sedmiměsíční, takže mě to ještě zdaleka netrápí) bude mít výběr sotva ze dvou školek v okolních vsích a budu ráda, když jí někde vezmou.... Ne všude je na výběr víš? A není to proto, že bych pro svou dceru nechtěla to nejlepší co je v dosahu...
 Irena 
  • 

pro Pavlu3 - školka 

(20.9.2005 7:49:26)
Ahoj Pavlo,

chtěla bych Ti upřesnit situaci se školkou a reagovat tedy na Tvůj příspěvek: v místě mého bydliště se nacházely v roce 2003 dvě školky - jedna soukromá Montessorri (školné samozřejmě vyšší) a druhá státní, obě mám zhruba ve stejné vzdálenosti od domu.

Neváhala jsem a přihlásila jsem syna do školky Montessorri (individuální přístup, málo dětí apod.) a všechny tyhle "stížnosti" vycházely od učitelek této soukromé školky Montessorri!! Zjistila jsem však, že největší slabinou bylo personální zajištění - první rok to ještě šlo jakž takž, až v dubnu 2004 propustila ředitelka jednu učitelku a ta druhá táhla všecho včetně úklidu.

Ale druhý rok (tedy 2004/2005) to bylo horší a stále jsme čekali, kdy školku zavřou. Ráno mi chodila otevírat jedna maminka se dvěma malými dětmi (protože my jsme chodili jako první v 6.45 hodin), která měla zároveň i uklízet, ale ředitelka neměla na její plat, takže tahle paní střídavě chodila uklízet a zase nechodila uklízet, ale otevírala mi naštěstí až do dubna 2005. Posléze mi chodily otevírat různé učitelky - jedna paní v důchodu apod., přičemž úklid zastávaly opět učitelky. Aby ředitelka co nejvíce ušetřila, tak na noc a na víkendy (již v pátek v 13 hodin) vypínala kompletně topení, takže ráno jsme tam syna nechávala oblečeného. Na začátku května 2005 ředitelka oznámila, že školku zavírá (kontrola z hygieny - nevyhovující hygienické podmínky, provlhlé zdi, nutná rekonstrukce objektu apod. - jednalo se o bývalý rodinný dům).

Ihned jsem si pro letošní školní rok zajistila přihlášku do oné státní školky (ještě mi syna naštěstí přijali), kam chodíme od letošního září.

Ale ještě perlička na závěr: vyvrcholením činnosti oné školky Montessorri bylo, že v polovině května 2005 došlo k odpojení objektu od dodávky elektřiny, protože ředitelka neplatila faktury a až do konce června (víceméně všichni jsme to už vydrželi) byla školka bez elektřiny a tudíž bez teplé vody!! - tuhle skutečnost jsme zjistili úplně náhodou, když ředitelka odjela na školku v přírodě a zaskakující učitelka se nás rodičů ptala (my jsme pochopitelně nic nevěděli), jestli nevíme, kdy zase půjde elektřina - no, a dům byl již odpojený.

Takže shrnutí soukromé školky: sice dobré zacházení (až na ty "stížnosti", celkem pěkná zahrada, i méně dětí, ale nevyřešené personální obsazení a činnost v objektu, který nesplňoval hygienické požadavky (to všechno jsme zjistili až následně). Ale říkám - všechno jsme to vydrželi až do úplného konce, protože synek tam byl zvyklý a nevěděli jsme, jak by zvládl přesun do jiného prostředí. Nyní od září chodí do té státní školky a zatím spokojenost :-)) - všechno funguje jak má včetně učitelek :-)). Tak uvidíme. Když se na to ale někdy dívám zpětně, tak se divím, jak jsme to tam v té soukromé mohli přežít - hlavně ta zima a nevyřešené učitelky!.

Takže takové jsou moje dosavadní zkušenosti - my jsme hlavně váhali (i přes ty problémy) s přesunem někam jinam, jak by to synek zvládl.

Tak ahoj, Irena



 Kubula K. 


Re: pro Pavlu3 - školka 

(29.9.2005 19:37:38)
Ireno, mohla bys mi prosím napsat, která Montessori školka to byla? O něčem podobném uvažujeme a sháníme informace...
Díky
Hanka
 Irena 
  • 

pro HANKU - školka 

(13.10.2005 8:16:54)
Ahoj Hanko,

promiň, že se ozývám až teď. Znovu jsem sem zabrousila a vidím tu Tvůj dotaz.

Jednalo se o Montessori školku v Brně. Co si myslíš o bilanci výhod a nevýhod, kterou jsem napsala? Podotýkám, že jsem vůbec nepřeháněla, ba naopak, chtěla jsem napsat i ty výhody, ale bohužel nevýhody nebyly také zanedbatelné. Víš, tam byl asi problém s tím starým barákem + neprofesionální učitelky (měly jenom Montessori kurz, neměly SPgŠ).

Nyní v té státní školce je to perfektní, hlavně: JASNÉ VEDENÍ a ORGANIZACE! Malý chodí do němčiny a do výtvarky, prostě SPOKOJENOST. V té Montessori školce jsme vážně pořád čekali, kdy to zkrachuje.
Bylo jasné, že to takhle nemůže jít dál. Ale bylo to výhodné pro malé děti, pro starší je dobré něco jiného.

Ahoj, Irena
 MirkaEyrová 


Re: Re: Ahoj If - povzbuzení 

(20.9.2005 19:35:36)
Pavlo, to se hezky řekne, ale hůř udělá. Kdo nepatří mezi ty bohatší a nemá tudíž peníze na každodenní dovážení dítěte kamkoliv (např. do MŠ) autem, a přitom bydlí na vesnici, kde je školka JEDNA, tak zas tak velký výběr nemá. Ono s malým, třeba tříletým, dítětem vstávat někdy před šestou ráno, aby se na osmou dostalo do města do školky, a řešit problémy s dojížděním (od časového sladění povinností členů rodiny až po placení jízdného) - to není žádná sranda. A navíc - už někdy před čtyřmi lety si moje spolužačka stěžovala, že jí nechtějí dítě vzít do školky, protože byl ještě malý (opravdu si nepamatuju, jestli měli hranici čtyři nebo tři roky) a ona byla nezaměstnaná. --- Jo, když člověk MŮŽE vybírat z několika MŠ ve svém okolí, je ideální vybrat tu nejlepší možnou. Ale někdy to taky prostě nejde.
M.
 Irena 
  • 

Pro Mirku 

(21.9.2005 7:42:16)
Ahoj Mirko,

naprosto s Tebou souhlasím. Pokud jsi četla můj předchozí příspěvek určený Pavle ohledně školek, tak my jsme dokonce MĚLI TU KRÁSNOU MOŽNOST VYBRAT SI ZE DVOU ŠKOLEK v našem okolí - no, a dopadlo to tak, že po dvou letech soukromou zrušili a musíme chodit do státní.

Takže mysleli jsme si, že jsme si vybrali tu IDEÁLNÍ - s individuálním přístupem, málo dětmi a kdovícoještě a skončili jsme jak sedláci u Chlumce - ale to je halt, život, že jo?

Ahoj, Irena

 irlev 


Re: Náderně napsaný! 

(19.9.2005 18:12:27)
Ajo, připojuju se k If. Máš prostě pravdu.
Ať vám to doma šlape - a synátorovi aj v tanečních :)
Na pohodě máš gratulaci.
Jen houšť, Ajo, dobře se čteš :)
Majda.
 Jaňulík a Lucka 9/04+Bára10/08 


Re: Re: Náderně napsaný! 

(19.9.2005 20:19:04)
Připojuju se taky, že mě článek potěšil a zahřál u srdíčka. Mám taky holčičku, která ani náhodou není tabulková a co já si už vyslechla od okolí a Dr. Ve 3 měsících jsme dostaly řemínky na kyčle, diagnostikovaly atopický ekzém, začaly cvičit vojtovku a na neurologii nám řekly, že malá bude mentálně postižená. byla jsem na nervy. Následovalo lítání po Dr a rehábkách, cvičeníapod. Zítra je malé rok, leze, sedí, řemínky už nemáme, ale nestojí, nechodí apod. No a co, však ona s etoi naučí.Ale řeknu vám, že to bylo moc těžké se s tím smířit a i ted občas, když vidím, co už děti umí, tak je mě smutno. Ale s manželem jí věříme a doufáme, že se tohle všechno naučí a v 18 to na ní nikdo nepozná. Tabulky bych fakt hodila do koše. Přeju všem maminkám spoustu trpělivosti, pevné nervy a věřte, že bude líp:-)
 Petra, Dominik 3/04 
  • 

Lucinka 

(20.9.2005 13:21:38)
Všechno nejlepší Lucince k narozeninám.
 Aja+4 


Re: Re: Re: Náderně napsaný! 

(20.9.2005 13:46:46)
Jaňulíku,
přeju hodně trpělivosti, a malé Lucince vše nejlepší k dnešním narozeninám.
Nespěchat a radovat se z každého dne. Úspěchy se dostaví - o to větší z nich budete mít radost...Hodně štěstí.
 Hatšepsut 


Re: Re: Re: Náderně napsaný! 

(20.9.2005 23:40:06)
Jaňulíku, musím reagovat. Nějak jsme nezvládli porod - malej byl zamotanej do šňůry na čtyřikrát, trhal placentu, zkažená plodová voda. Plodovku nám píchly až na porodním sále a šup na císaře. Po nádherném a pohodovém těhotenství šok. Malej se škrtil, naštěstí ho nemuseli rozdýchávat a Apgar skore bylo v pořádku, ale přesto se po porodu rozjel kolotoč - neuroložka, rehabilitační sestra, vojtova metoda - půl roku jako zlej sen, nikdo nedovedl říct, jestli to dítě je v pořádku. Postupně jsem pochopila, že to nikdo neví, dokud se nezačne projevovat. Také jsme vše dělali později. Jsme holt líný, teď už jsem o tom přesvědčená. I když "srovnávání" s jinými dětmi co všechno už umí,.... kapitola sama pro sebe, zvlášť milé od vlastních příbuzných. Ale co chci říct - když už začal lézt, lezl bravurně, když si stoupl, tak už prostě stál a nepadal, no a když konečně začal chodit, tak to byla jistá a perfektní chůze - a začal s tím až v 15-ti měsících. Je to zdravej, pohodovej, hodnej a báječnej kluk. Teď mu jsou 2 roky a 1 měsíc - a zase řešíme další "problémy" - nějak nám špatně mluví - mele teda dost už snad od narození, ale tou svojí marťanštinou, až teď o prázdninách jsme začali rozšiřovat trochu slovník - ale co ho naučíme, to dost často za pár týdnů zapomene :-) na druhou stranu už umí přečíst opravdu skoro celou abecedu - a to opravdu sám od sebe, nepatřím mezi ambiciozní matky, ale když se zeptal, tak jsme mu odpověděli a teď mi pyšně hlásí všechna písmenka v dohledu :-) Holt bude umět dřív číst než mluvit :-) Ale uklidňuji se, že je holt po rodičích - lenoch a pohodář (teda +/- pohodář, ale rozhodně nejsme nijak výbušné a hysterické povahy). A ještě si neodpustím, neuroložka na první kontrole nad ním tleskla a malej rozhodil ručičky - lekl se a doktorka hned, že je všechno špatně - je to obraz novorozence, "to dítě je zaostalé". Okamžitě jsem ho objednala k jinému doktorovi (vyděšená jak jen u prvního dítěte můžete být) a ten nad ním tlesknul rukama a malej nehnul ani brvou - a hned: "všechno špatně maminko, to dítě je hluché". A rehabilitační sestra mi řekla, že ten kluk nebude chodit a když tak,... a názorně mi převedla jak - nelze věrně popsat komýhající se postavu.
 Petra, Dominik (3/04) 
  • 

Tomík 

(21.9.2005 13:24:47)
Ahojky, nechci bejt nějak protivná, ale máš uvedeno datum narození Tomíka 13.8.04 a píšeš že jsou mu 2 roky a měsíc, ale pokud se narodil ...04, tak je mu o rok míň.... :-)
 Jaňulík a Lucka 9/04+Bára10/08 


Re: Re: Re: Re: Náderně napsaný! 

(22.9.2005 8:51:22)
Díky moc za reakci, koukám, že jste si taky užily své.Hlavně, že je malý v pořádku avšechno se naučil. Dokážu si představit, jak ti bylo. U nás bylo těhu i porod naprosto v pohodě, o to větší pak přišel šok, ale co jsem taky mohla čekat, když jsem zdravotník, u nich se to vždycky někde v.....
Držím Vám palce a přeji spoustu trpělivosti alásky:-)
 Aja+4 


Re: Náderně napsaný! 

(20.9.2005 10:04:11)
If- díky.
Vidím, že jsi to taky neměla jednoduché - hlavně po zdravotní stránce sis koukám užila svý. Přeju vše dobré - užívej každého dne /což děláš, viď?/.
 If & 3♥ 


Re: Re: Náderně napsaný! 

(20.9.2005 10:18:05)
Ájo, to si piš, že si užívám každý den:o))) Trochu jsem přehodnotila životní priority a vážím si každé maličkosti která mě potká:o))))
 JanaF 
  • 

Re: Náderně napsaný! 

(22.9.2005 9:23:24)
Přeju hodně síly, vám i vaší dceři. Máte můj obdiv, mám ráda lidi, kteří se nevzdávají a nezůstanou sedět nečinně v koutě, protože jsou nemocní.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Realita 

(19.9.2005 19:24:16)
Mila Ajo,
ja jsem pravy opak Tveho synka. Vzdy hyperaktivni, se spoustou sportovnich i jinych zajmu.. zivot bez kolektivu si neumim predstavit.
Mam dva syny, oba velmi ciperni. Udivuji sve okoli dovednostmi.
Proste jsem se opravdu nikdy nesetkala s clovekem, ktery by mel diagnozu jako Tvuj syn.
PRESTO...
Hluboce pred nim smekam. Uz jen ten nadhled nad veci, to jak si dokaze uvedomit sve kvality, to by mu mohl leckery dospely zavidet. Opravdu.
A zcela uprimne. At s tou sbirku neceka az na duchod.. Myslim, ze kvalitnich spisovatelu je u nas malo.
Preji mu do zivota mnoho stesti a uspechu.. a hlavne splneni i tech nejtajnejsich snu a prani.
 Aja+4 


Re: Realita 

(20.9.2005 9:36:56)
Cairo, díky moc za přání - i za syna. Taky doufám, že se syn ve společnosti uplatní a hlavně bude šťastný.
To co popisuješ na začátku příspěvku znám taky moc dobře, protože můj druhý syn je pravý opak prvního. Je velice temperamentní /bývalé hyperaktivní dítě, které se rozběhlo klidně proti zdi, nebo na kole šlapalo co nejvíc mohlo a potom teprve přemejšlelo, jak zastaví...nebo kam vjede - hrůůůza/. Je rád středem pozornosti a je ho všude plno. Je mu ted 13.Hodně věcí uměl brzo a dobře..atd.
Ale když to beru zpětně ani nevím, s kterým z nich to bylo snažší - jak co a jak kdy...
Vše nej - přeju Ti a Tvým dětem ať vám čipernost vydrží :-)))
 Katka, 26, bezdětná 
  • 

Jsem šťastná, 

(20.9.2005 10:23:52)
že jsi vyslyšela touhu tvého syna. Já jsem měla o svém povolání jasno už od první třídy ZŠ. Bohužel jsem v osmičce poslechal rodiče a na mohi vysněnou Zdrávku jsem si přihlášku nepodala. Šla jsem na obchodku, kde jsem bohužel nebyla vůbec šťastná a z toho plynulo i spoustu zdravotních problémů. Nicméně, vše zlé je k něčemu dobré. Nyní pracuji jako informační pracovník v knihovně a dálkově studuji Filosofickou fakultu MU v Brně. Toužím po tom, stát se profesionálním informačním pracovníkem. Tak snad budu dostatek sil, abych to dotáhla do zdárného konce.

Krásný den. Katka.
 Denisa 
  • 

No ! 

(20.9.2005 16:26:58)
No, Ajo, tohle ze psalo 15ti lete dite? To se fakt musim zasmat. Delate tady z nas blbce, bud jste to napsali uplne sami nebo mu velmi pomohli, ale touto formou se 15ti lete dite nevyjadruje ani kdyby bylo genialni. Jiste pedagogicke zkusenosti mam a vim jakou formou se vyjadruji deti v tomto veku.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: No ! 

(20.9.2005 17:14:05)
Mila Deniso,
mozna mas pedagogicke zkusenosti..
Kdyz mne bylo patnact, sla jsem do prvaku na gympl a vyjadrovala jsem se obdobnym zpusobem. Moji ucitelku cestiny to velmi udivilo. Hned prvni tyden nam totiz zadala slohovou praci na tema, proc jsme si vybrali tuto stredni skolu a z me prace byla v soku.
 JaninaH 


Re: No ! 

(20.9.2005 17:22:12)
Deniso,
ne že bych se chtěla vychloubat, ale moje děti se tak vyjadřovat umí, i když geniální rozhodně nejsou. Synovi ještě není patnáct a už rok vede internetový školní časopis, kam přispívají jeho spolužáci, takže znám i další patnáctileté, kteří se umí vyjadřovat.
J.
 Lefff 


Re: No ! 

(20.9.2005 17:31:45)
Nač tak jedovatý příspěvek, Deniso?

Ujišťuji Vás, že takto může patnáctiletý člověk klidně psát. Sama jsem od dětství ráda a často psala, od 7 let skládala první básničky a ve 14 letech postoupila do republikového finále v češtinářské olympiádě, kde byla spousta vrstevníků, kteří měli výtečný styl psaní. Na to nemusí člověk být geniální. Zaráží mě, že máte-li pedagogické zkušenosti, jak píšete, si toto neumíte představit. Asi jste neměla to štěstí, abyste někoho podobného potkala. Že jste ho nepotkala Vy, ale ještě neznamená, že takový člověk neexistuje.

 If & 3♥ 


Re: Re: No ! 

(20.9.2005 18:01:55)
Deniso, proč ta jedovatá slina??? Myslím si že Ája ani její syn z nás rozhodně BLBCE nedělají (leda by potrefená husa zakejhala, že?...) Znám spoustu dětí, které se takto vyjadřovat umí a vyjadřují a rozhodně nepatří do MENZY:o)

I když máš pravdu, že v dnešní době by tyto děti s lucernou v poledne pohledal v souvislosti se sledováním "bum bác pif paf" seriálů a přiblbých reality šou, kde pro sporsté slovo nejdou daleko a souvislou větu abys pohledal.

Prostě Ájiného syna obdivuju, že to dokáže mít v hlavě srovnaný!
 If & 3♥ 


Re: Re: Re: Re: No ! 

(20.9.2005 18:08:29)
Milado soráááááááč:o) Musela jsem kapánek změnit vizáž narazila jsem se sluníčkem (zcela neúmyslně) ve své domovské diskuzi. Už jedno sluníčko tam máme:o) Snad si brzo zvykneš na pohodově nohama klátícího kocourka:o))))
 Ssilvie, Kubík, Domi a Maty 


Re: No ! 

(20.9.2005 19:14:10)
Deniso, nevím, jaké máš zkušenosti myslím pedagogické, jeslti náhodou nepatříš do těch, co takhle škatulkují děti, ty co jsou v tabulce a ty co ne!

Já myslím, že takové děti jsou a mám pocit , že mi i jedno takové roste doma. Nemá LMD, ale co se týká sportu, prostě ho nemusí, raději si tvoří na počítači čte knížky, ví spoustu věcí a zná spoustu slov, nad kterými se pozastavuji i já/neboj mám i vzdělání, dokonce pedagogické, ale nejsem učitelka, jen můžu pracovat právě s takovými dětmi/. Patří k premiantům ve škole, uči se anglicky a vše bez potíží, jen se neumí nějak srovnat s kolektivem, patří k těm komu se smějí , komu se ubližuje apod. a právě možná proto se dal na čtení a na nenápadné studování/internet/. Zatím začal chodit do 3 třídy. Ale pokud to půjde takhle dále, myslím, že bude schopen se taky tak vyjadřovat.

Takže pokud neznáš tyto lidi osobně, tak nikoho neosočuj z podvodu!! Prostě ne všechny děti patří do jednoho pytle a můžu srovnávat mám doma i pravý opak!
 MirkaEyrová 


Re: No ! 

(20.9.2005 19:54:20)
Taky jsem psala - dávno před patnáctými narozeninami - básně. Oproti chlapci ze článku jsem neměla tak dobré a zdravé sebevědomí, ale, doufám, že to nevyzní namyšleně, můj sloh byl taky dost vzletný:-) Ne všichni náctiletí se vyjadřují jako vylouplí ze stoky.
M.
 Zuzana + kluk04 + holka06 


Je to povzbudivé, ale... 

(20.9.2005 23:21:27)
Já nebudu polemizovat o tom, jak "inteligentně" je to napsané – určitě je to docela chytrý a šikovný kluk, ale některé věty mě zarážejí. Připomněly mi totiž někoho, koho znám ze svého okolí.

Po vystudování bych chtěl najít práci, což v našem státě není jednoduché
Jestli budu vykonávat svoji vysněnou práci, tak bych pravděpodobně chtěl zůstat poslušný a průměrný zaměstnanec
Chtěl bych dostávat plat, který mi bude stačit na uživení rodiny a spokojený život, abych se nemusel potýkat s finančními problémy
ten komu se práce daří a jeho úspěch je větší, není většinou oblíbený
Neuvažuji, že bych se ve své profesi dostal na takový post, že bych byl slavný v oboru, nebo sbíral ocenění
Momentálně pracuji na osobních webových stránkách, ale nemám moc čas, jelikož se vzorně připravuji na přijímací zkoušky a na plnění školních povinností – nic jiného mi nezbývá.


Abych byla upřímná, ani by mi nevadilo, kdyby měl můj syn jednou „pitomější“ názory, jenom doufám, že v něm už v nejútlejším dětství lidi nezašlapou některé iluze. Když bude mít radost ze života, může se klidně učit truhlářem nebo kuchařem.

Z.

 Aja+4 


Re: Je to povzbudivé, ale... 

(20.9.2005 23:37:27)
Ano, můj syn má pořád trochu nižší sebevědomí a ještě si pořád nevěří.
Občas docela podléhá pesimismu. Což je z jeho slov jasně vidět. Říkám mu ať tolik nečte a nedělá předčasné závěry, ale on si nedá říct :-) Je mu 16 let - ještě toho tolik nezažil a chybí mu zkušenosti, takže má představy zkreslené... Bohužel mě někdy přesvědčí, že já jsem ta naivka, která vše vidí růžově /nebo aspon by to růžové chtěla/
 Denisa 
  • 

Re: Je to povzbudivé, ale... 

(20.9.2005 23:49:48)
Taky ti to připadá jako z nějaký komunistický propagandistický brožury?
 Aja+4 


Re: Re: Je to povzbudivé, ale... 

(21.9.2005 0:55:50)
Deniso, musím souhlasit se svým synem hlavně v tom, že není jednoduché v našem státě sehnat práci. Že uspěch je většinou po zásluze "odměněn" - syn narážel na závist.
Povzdech, že mu nic jiného nezbývá - než učit se na přijímačky - normální reakce momentálního stavu. Že by chtěl uživit rodinu, nemít finanční problémy...atd. To mi přijde celkem normální - takto Ti odpoví spousta lidí, kteří jednou o rodině uvažují. Průměrný zaměstnanec - to patrně pramení z jeho nechuti o něčem rozhodovat...
Ale rozebírat každou větu? Nešlo ani o obsah ukolu. Bylo mu 15, když to psal - tak trochu tolerance, prosím. Za deset let si to přečte a bude se tomu smát i on - tomu věřím.
 If & 3♥ 


Re: Re: Je to povzbudivé, ale... 

(21.9.2005 7:18:34)
Deniso nějak moc nechápu o co ti jde, ale vím jistě, že se mi tvoje reakce nelíbí... nevidím důvod proč by se nemohl patnáctiletý kluk vyjadřovat jasně a mít vše srovnané v hlavě! A proč by to opisoval z komunistické brožury???

V tom že chce uživit rodinu a být průměrný zaměstnanec nevidím naprosto nic "propagandistického".

Trochu v tom cítím závist, že tys to zřejmě tak v hlavě srovnané neměla a nejspíš děláš práci co tě nebaví... ale proč brát patnáctiletému klukovi iluze a sny? I já jsem je měla (snad každý je měl), že budu jednou slavná vědkyně nebo lékařka... no nakonec je ze mě pouhý inženýr a můj svět se obrátil úplně jinam než jsem měla namířeno ale i tak jsem spokojená a ON taky jednou bude i když nebude průměrný zaměstnanec reklamní agentury...:o))))

Trocha tolerance by ti jistě neuškodila
 Kačka 
  • 

Re: Re: Je to povzbudivé, ale... 

(21.9.2005 13:37:57)
Deniso Ty to máš ale vyjebaný v palici :-))))))))
 Denisa 
  • 

Re: Re: Re: Je to povzbudivé, ale... 

(21.9.2005 15:38:34)
A ty to máš vyjebaný kde?
 If & 3♥ 


Re: Re: Re: Re: Je to povzbudivé, ale... 

(21.9.2005 17:17:29)
Deniso, ty jsi prostě zakomplexovanej chudák.. je mi tě líto
 Denisa 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Je to povzbudivé, ale... 

(22.9.2005 3:06:54)
A co si jako myslíš? Že si tu nechám sprostě nadávat od nějaké káči? Použila jsem jen její slova, já sama sprostá slova nepoužívám.
 Aja+4 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je to povzbudivé, ale... 

(22.9.2005 9:26:52)
Deniso, mám takový dotaz? Použiješ-li sprostá slova někoho jiného - znamená to, že je nepoužíváš? Pokud bys je nepoužívala, tak Kačce odpovíš jinak a ne jejími slovy. Takže,když mi někdo řekne, že jsem třeba, dejme tomu, kráva...a já odpovím - "Sama seš kráva". Takže podle Tvé teorie já hrubé slovo nepoužívám, jen si ho od toho dotyčného půjčuju /je to zdarma, nebo za poplatek???/...Zajímavá teorie - to jsem ještě neslyšela. Zajímavý přístup k věci. Kdybys je nepoužívala odpovíš jí jinak...a věř slušností hrubého člověka odzbrojíš nejvíc - to mám vyzkoušené :-)
Jinak děvčata - jak víme, že jde o jednu a tu samou Denisu? Někdo ještě hrubší mohl využít toho, že zde reaguje neregistrovaná.
 Irena 
  • 

Pro AJU - PROSBA O POMOC 

(22.9.2005 11:13:20)
Ahoj Ajo,

když už jsi zmínila registraci, možná, že mi prosím pomůžeš vyřešit můj problém: já se již delší dobu snažím zaregistrovat a mně to prostě nejde :-(((.

Vyplním všechny kolonky včetně uživatelského jména = přezdívky (vymýšlím si nejrůznější variace a přezdívky), vždy mi server ohlásí: "Vaše uživatelské jméno je již používáno někým jiným. Zkuste prosím jiné."

Takže pořád zkouším a zkouším a stále mi to hlásí, že "moje uživatelské jméno je již používáno někým jiným". Existuje někde seznam již stávajících uživatelských jmen nebo přezdívek, abych mohla vymyslet nějakou jinou? Nebo jak to funguje? Jak se tedy mám zaregistrovat?

Třeba s tím máš větší zkušenosti. Za každou radu Ti moc a moc děkuji :-)))

Ahoj, Irena (zatím neregistrovaná :-(((
 Aja+4 


Re: Pro AJU - PROSBA O POMOC 

(22.9.2005 11:46:49)
Iren, nevím jak bych Ti líp poradila -
zkoušej to dál - nebo si dej třeba před a za jméno nějaké znaky - hvězdičky - mělo by se to povést. Doufám, že se zadaří :-)))
Nebo jestli někdo víte víc, tak prosím Ireně poraďte. Já se zaregistrovávala více jak před půl rokem, tak už si to moc nepamatuju :-)
 Irena 
  • 

Re: Re: Pro AJU - PROSBA O POMOC 

(22.9.2005 11:50:41)
Ahoj Ajo,

díky aspoň za něco :-)). Takže říkáš - zkoušet a zkoušet - budu to tedy zkoušet :-)). Třeba se to podaří. Jinak jsem pořád nějaká "Irena" případně "Irena, 5-tiletý synek".

Díky moc, Irena
 If & 3♥ 


Re: Re: Re: Pro AJU - PROSBA O POMOC 

(22.9.2005 13:08:58)
Ireno je to snadný:o) Iren je jistě hodně, ale pomáhá dávat třeba před nebo za jméno hvězdičky, podtržítka apod. Prostě nějaký "odlišovací znak". Případně neregistrovat se jako "Irena" ale třeba co já vím "Popelka, Kytička, Křemílek, Vochomůrka... no prostě něco co není tak časté. Přezdívka z děství, oblíbená pohádková, filmová postava" a tak:o)
 Aja+4 


Re: Re: Re: Pro AJU - PROSBA O POMOC 

(26.9.2005 23:33:46)
Iren, tak co, povedlo se?
Já to těžko poznám, možná tu už debatíš pod nickem a registrovaná :-)))
 Gerberka 


pro AJU - vyřešení 

(13.10.2005 8:21:15)
Ahoj Ajo,

jo jo, už jsem zaregistrovaná, tohle je můj nick a přezdívka. Díky, žes na mě myslela, ahoj.
 Aja+4 


Re: No ! 

(20.9.2005 23:17:15)
Deniso,
já už jsem to tady trochu naznčila při jedné reakci. Pomáhat se dost dobře dá s ukolem z matiky, s pravopisem, či fyzikou /apod./ Ale jak chceš dítěti pomoci s ÚVAHOU? Dokonce na takové specifické téma jako je Budoucí povolání...to nevím. Dost čte a i když běžně takhle nemluví, do slohovky prostě volí taková vyjádření - nepřijde mi to nijak zvláštní. Pohybuju se mezi dětmi poměrně dost a vím, že umí vyplodit spoustu krásných myšlenek, to bychom se kolikrát divili, co se jim v hlavách honí. Bohužel někteří to neumí ze sebe dostat, protože si myslí, že by se před okolím "SHODILI", kdyby projevili svůj rozum.
Já bych mládež tak nepodceňovala.
Věř, nevěř - já vím, jak to bylo a to mi stačí. To bych myslím lhala především sama sobě, kdyby to bylo tak jak píšeš. Což by mě teda opravdu neuspokojovalo...
 Irena 
  • 

Pro Denisu - UPOZORNĚNÍ 

(21.9.2005 7:48:55)
Prosím Tě, Deniso, když už chceš něco napsat, tak napiš svůj osobní názor nebo zkušenost. Nelíbí se mi, jak jenom "vtrhneš" do kdejaké diskuse a jenom kritizuješ svou "jedovatou slinou". Věř mi, že ne všichni -náctiletí mají vyjadřování dlaždiče. Když mně bylo asi osmnáct, vyšla mi báseň v časopise - a myslím, že to není nijak ojedinělé.

Mám s Tebou zkušenosti již z diskuse na téma "Deník koule" - a tyto zkušenosti jsou bohužel nepříjemné. Na Tvůj poslední příspěvek jsem už tenkrát nereagovala - myslíš si, že jsem někde udělala chybu v psaní "mě" a "mně"? - pokud ano, napiš kde (když tedy máš ono pedagogické vzdělání).

Irena

 Denisa 
  • 

Re: Pro Denisu - UPOZORNĚNÍ 

(21.9.2005 15:37:22)
No ty seš Irenko ta pravá, která někoho nařkává z jedovaté sliny. Právě v Deníku Koule jsi po celou dobu umanutě ukazovala jak jsi nesmírně tolerantní a slušná :-))
 Irena 
  • 

Re: Re: Pro Denisu - UPOZORNĚNÍ 

(21.9.2005 15:52:19)
Deniso,

zrovna Ty budeš mluvit o toleranci a slušnosti, když Tě najdu na jiné diskusi, ve které nejsi schopna ani napsat svůj názor.

Já jsem narozdíl od Tebe řekla svůj názor (v "Deníku koule"), a potom jsem reagovala jak jsem reagovala - ale Ty neřekneš nic, jenom začneš kritizovat a naštvávat. Vždyť se schválně podívej, kolik lidí reagovalo na Tvou poznámku v této diskusi! - a označili Tvoje výroky za "jedovatou slinu".

Hrozně by mne zajímalo, o co Ti vlastně jde - rozvrtáváš tímto způsobem všechny diskuse? A proč? Ještě jsi mi neřekla, kde jsem (podle Tebe) udělala chyby v psaní MĚ a MNĚ v "Deníku koule" - jak jsi mě na to vehementně upozorňovala v Tvém posledním příspěvku (na který jsem už neodepsala)

Irena
 Majka 
  • 

Re: Re: Pro Denisu - UPOZORNĚNÍ 

(22.9.2005 11:11:51)
Deniso, nejsi náhodou učitelka:-((((?
 Renda 
  • 

Re: Re: Re: Pro Denisu - UPOZORNĚNÍ 

(22.9.2005 11:40:30)
...No Majko, já tedy doufám, že Denisa není učitelka. Nebo lépe řečeno, pokud vystudovaná, tak pevně doufám, že s takovými názory se tomuto povolání nevěnuje.
 Renda 
  • 

Re: Re: Re: Pro Denisu - UPOZORNĚNÍ 

(22.9.2005 11:41:00)
...No Majko, já tedy doufám, že Denisa není učitelka. Nebo lépe řečeno, pokud vystudovaná, tak pevně doufám, že s takovými názory se tomuto povolání nevěnuje.
 Zubejda 


Je to šikula :o) 

(21.9.2005 13:56:20)
Áji, Tvoje slova si zapamatuju moc ráda a až jednou budem mít synka nebo dcerku a nebudou podle knižních měřítek, znovu si je budu připomínat.
Díky za Tvůj krásný článek, gymnazistovi moc fandím já i Lotrando.
Je to fajn kluk na první pohled.
Další Vám určitě ostudu taky neudělají.
Prostě to má v hlavě super srovnaný a to je prima ;o)
Určitě o práci nebude mít nouzi,hlavně když ho bude bavit-to říká náš táta:"Chci jen přežívat,radovat se z maličkostí a mít práci co mě baví."

Hodně štěstí.
 jolana, (syn11r., 38tt) 
  • 

obdiv 

(21.9.2005 15:52:03)
Krásný příspěvek, gratuluji. Negativní reakce (zvláště od té paní s pedagogickým vzděláním) mne utvrzují v přesvědčení, že blbec prostě chytrého nesnese. Chytré děti vždy nějak z průměru vyčuhují a nejjednodušší a nejčastější reakcí okolí je odsouzení jejich chování (legrační je, že obvykle odsouzení typu - "je divný=blbý"). Potom to zklamání, když se ukáže, že blbými byli především oni. Smůla je, že obvykle jde o děti nějak problematické -ať již hyperaktivní nebo naopak pohybově nešikovné - a velmi citlivé, což je kombinace přinášející nejhorší výsledky především v našich vzdělávacích ústavech typu MŠ a ZŠ. Co se dá dělat? Trpce konstatuji, že pouze hledat alternativy, chlácholit, vysvětlovat a ... přežít. On ten jejich čas přijde. A tento článek je toho důkazem. Ten kluk si už toho jistě "odžil" s různými také pedagogicky vzdělanými pracovníky tolik, že v kombinaci s načteným se vyjadřuje dle mého čistě praktického názoru naprosto přiměřeně stavu a věku. Co si budeme povídat, je to trochu nadsazené a (omlouvám se) rádoby intelektuálské - a on se tomu sám zasměje za pár let - ale je to nepochybně šikovný a chytrý kluk. A já věřím, že v budoucnu i úspěšný.
 Aja+4 


Re: obdiv 

(21.9.2005 23:11:28)
Jolano,to se vůbec neomlouvej - já Ti rozumím. Je to "rádoby intelektuálské" Volil takový věty, nad kterými se usmíváme pod fousy /možná se smála i učitelka/ . On se tomu směje už teď. Prý by to napsal už jinak, ale obsah by zůstal stejný... No je zas o rok starší :-))))
Díky za hezká slova.
 Aja+4 


Re: obdiv 

(21.9.2005 23:32:21)
Jolano ještě se vracím k Tvému příspěvku - Tvoje slova, cituji:
"Chytré děti vždy nějak z průměru vyčuhují a nejjednodušší a nejčastější reakcí okolí je odsouzení jejich chování (legrační je, že obvykle odsouzení typu - "je divný=blbý"). Potom to zklamání, když se ukáže, že blbými byli především oni. Smůla je, že obvykle jde o děti nějak problematické -ať již hyperaktivní nebo naopak pohybově nešikovné - a velmi citlivé, což je kombinace přinášející nejhorší výsledky především v našich vzdělávacích ústavech typu MŠ a ZŠ. Co se dá dělat? Trpce konstatuji, že pouze hledat alternativy, chlácholit, vysvětlovat a ... přežít." - jsou opravdu výstižná.
 If & 3♥ 


Re: obdiv 

(22.9.2005 8:12:10)
Jolano krásně napsaný!!!!!!

Denisko, že by opět potrefená husa zakejhala?:o))))) Já už se ti musím opravdu smát... a vlastně ani nevím proč se s tebou zabývám. Asi mě to baví, jak vyskakuješ jak čertík z krabičky jen proto, že je někdo "lepší" než ty:o)
 Irena 
  • 

Pro IF 

(22.9.2005 8:31:03)
Ahoj If,

taky Tě ta Denisa tak strašně štve? Je to s ní hrozný, vtrhne do kdejaké diskuse a jenom chce naštvávat. Chce to pevné nervy a odolnost!

Mám s ní už zkušenost z "Deníku koule" - řekla mi, že prý se potřebuji "vykvokat". To je jenom důkaz její velice nízké inteligence a neschopnosti mít na věc svůj vlastní názor a za ním si stát.

Zdravím Tebe i Barunku, Irena
 If & 3♥ 


Re: Pro IF 

(22.9.2005 9:03:46)
Ireno, neštve:o) Je to její věc, že chce být permanentně kyselá jak okurka:o) Spíš je mi z ní do smíchu:o))))
 10.5Libik12 


gratulace 

(21.9.2005 18:01:29)
Milá Ájo, mému synovi s LMD je 20, takže vím, co vás provázelo. Gratuluji vám oběma ke gymnáziu, je to velký, žes ho dokázala celou tu nelehkou základku motivovat tak, aby nezahořkl, nechytil
se "zdravého jádra" a byl tak dobrý, jako je. Velký obdiv patří i studentovi, že to nebyla legrace, je mi jasné.
Zdravím.
 Aja+4 


Re: gratulace 

(21.9.2005 23:27:43)
Libiku, díky. Ona LMD má určitě spoustu forem a různých individuálních příznaků. U syna to bylo hodně o soustředění, únavě, lenosti, neobratnosti, a nechuti ke sportu. V podstatě ho "nenávidí". Naštěstí měl štěstí, že mu bylo dáno hudební nadání, takže hodně času věnoval hudebním koníčkům. Ovšem s příchodem PC do naší rodiny /v jeho 12 letech/ šla hudba trochu stranou, /jen ji poslouchá/. Občas s ním byla potíž, že neřekl co ho trápí...a vyšlo to z něj třeba po půl roce, kdy už to "vyšumělo".
Doufám, že Tvůj syn taky prošel dětstvím a dospíváním dobře - a ted je z něj dospělý mladý muž bez větších problémů. Přeju hodně štěstí a dík za Tvoje hezká slova.
 Iva Čapková 


super! 

(21.9.2005 21:50:00)
Tak takhle přesně bych to potřebovala mít srovnané v hlavě já...opravdu je synovi jen 15? Moc vás zdravím a - klobouk dolů.
iva
 Aja+4 


Re: super! 

(21.9.2005 23:04:06)
Ivo - to já taky... Já možná nevím ještě ani ted, čím bych chtěla být :-))))
Syn to psal opravdu v patnácti /a půl/. Díky...
 KRITICI 
  • 

KDYZ SE SMRAD VYTAHUJE... 

(27.9.2005 14:51:33)
to je tak kdyz neakej malej smrad si o sobe moc mysli...nechapu co na tom kdo vobdivuje-je to hnus..........neni mozny aby mel takovejch zajmu..kdyby fetoval nebo chlastal je to v tomhle veku normalni ale snit si svou budoucnost timhle zpusobem je absolutni infaltilni slatanina a buh vi jestli se jenom ten prcek nevytahuje.zaslouzil by poradnou lekci!!!
 Karel 
  • 

Re: KDYZ SE SMRAD VYTAHUJE... 

(27.10.2005 17:02:13)
Já souhlasím. V patnácti je to divný takhle přemejšlet.
 KRITICI 
  • 

KDYZ SE SMRAD VYTAHUJE... 

(27.9.2005 14:51:43)
to je tak kdyz neakej malej smrad si o sobe moc mysli...nechapu co na tom kdo vobdivuje-je to hnus..........neni mozny aby mel takovejch zajmu..kdyby fetoval nebo chlastal je to v tomhle veku normalni ale snit si svou budoucnost timhle zpusobem je absolutni infaltilni slatanina a buh vi jestli se jenom ten prcek nevytahuje.zaslouzil by poradnou lekci!!!
 KRITICI 
  • 

KDYZ SE SMRAD VYTAHUJE... 

(27.9.2005 14:51:50)
to je tak kdyz neakej malej smrad si o sobe moc mysli...nechapu co na tom kdo vobdivuje-je to hnus..........neni mozny aby mel takovejch zajmu..kdyby fetoval nebo chlastal je to v tomhle veku normalni ale snit si svou budoucnost timhle zpusobem je absolutni infaltilni slatanina a buh vi jestli se jenom ten prcek nevytahuje.zaslouzil by poradnou lekci!!!
 BERBER+A+L+V 


Re: KDYZ SE SMRAD VYTAHUJE... 

(28.9.2005 0:21:53)
ACHJO, proč je někdo tak HNUSNÝ....

Áji, konečně jsem se dostala k přečtení článku, o kterém si se zmínila. Spousta vět je tu (na Rodině) psána o miminkách, plenkách, dudlících.....Konečně taky jiný soudek...
Už je moc brzy ráno na nějaké další rozebírání.......

Jen jsem tu chtěla napsat, že je mi líto, když někdo kolem sebe plive, odsuzuje ostatní, přitom sám nemá NA VÍC, než jedovatá slova????

 Aja+4 


Re: Re: KDYZ SE SMRAD VYTAHUJE... 

(28.9.2005 10:33:17)
Berber, jaktože ještě v tuhle hodinu nespíš? :-)))))
Já na tohle přímo vůbec nereaguju, protože je to výplod nějakého buďto hodně zlého, nebo hodně něšťastného člověka. Takže kdyby napsal,jaký má on sám /ona sama/problém, ráda zareaguju.

 Karolin 
  • 

Re: Re: Re: KDYZ SE SMRAD VYTAHUJE... 

(29.9.2005 8:36:17)
Já si myslím, že to psal někdo duševně nemocný nebo možná spíš někdo hodně mladý, nespokojený sám se sebou.
 Aruba 


Provokace, 

(29.9.2005 8:41:45)
nic víc než blbá provokace
 Lenka tři děti 
  • 

moc hezké 

(9.5.2008 23:46:42)
že děti nesplňují tabulky ještě neznamená, že nenajdou v životě uplatnění,a že nemohou být šťastné. A to zřejmě když mají mamku co jim věří budou..

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.