| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Slohový úkol žáka ZŠ na téma : „MOJI RODIČOVÉ“

 Celkem 84 názorů.
 jana, svobodná, bezdětná (zatím) 
  • 

To je super!!! 

(12.1.2005 10:04:10)
Naprosto skvělé!!!
Už dlouho jsem se při prohlížení stránek nesmála tak nahlas... Krásné!
 Markéta 
  • 

Re: To je super!!! 

(12.1.2005 10:25:01)
úžasné, pravdivé, skvělé !!!!!!
 Sysyna 


Re: Re: To je super!!! 

(12.1.2005 10:37:29)
Parada!!!!Perfektni pohled puvertaka na vec!!:-)
Jak stare dite to psalo??
 Sysyna 


Re: Re: Re: To je super!!! 

(12.1.2005 10:38:07)
opr.puvertak na pubertak
 nach 
  • 

Proc? 

(12.1.2005 10:45:56)
Dobre napsano, ale nechapu proc to nekdo oznacuje za slohovy ukol zaka ZS? Je to az moc tendencni, psano pouze z pohledu multifunkcni zeny. Asi budu hloupa, ale unika mi smysl.
 difo 
  • 

Re: Proc? 

(12.1.2005 10:49:32)
No proč tendenční. Já bych to viděla jako úplně normální pohled dítěte na svojí rodinu. To dítě prostě píše co vidí. Děti a mládež zrovna v tomhle moc tendenční nejsou. A to že to ostatní tak pobavilo, asi znamená, že to vidí také, ne ?
Jistě, ne ve všech rodinách je to zrovínka takhle, ale asi ve většině. Soudě podle ohlasů.
 Líza 


Re: Re: Proc? 

(12.1.2005 10:56:37)
No, difo, zrovna jsem to dočetla a celou přemýšlím na to, žeje to psáno vtipně, sovedně a hezky, ale s naší rodinou to nemá společného vůbec nic. Ani otce na gauči ani pracovitou matku :-))
 Líza 


Re: Re: Re: Proc? 

(12.1.2005 10:57:48)
Pardon, dovedně
 Gábina 
  • 

Re: Proc? 

(12.1.2005 15:23:44)
Napsané mi to připadá moc pěkně, ale taky na mně z toho textu kouká, že to musela psát mamina od rodiny a ne odrostlé dítě.
 Gedzitka, Renda *20.3.2005 


Re: Re: Proc? 

(20.1.2005 12:03:11)
me se ten clanek vubec nelibil. Nejen, ze z takto ironicky by to dite nenapsalo, ale ze timto podivnym zpusobem si dotycna "mamina" libuje ve svem komplexu, ja jsem skvela nepostradatelna, vsichni me obdivujte a ohrnujte nos nad mym muzem, nebo radsi nad vsemi muzi. Jestli se dotycne neco z jejiho rodinneho zivota nelibi, pak muzu poradit jen jedno - Places na spatnem hrobe, vyres si to se svym muzem.
 Alena J. 
  • 

Re: Re: Re: Proc? 

(22.1.2005 23:39:01)
Tak to je, Gedžitko, přesný!:)
 Jardula 


něco navíc 

(12.1.2005 12:04:29)
A když tatínek neleží u Eurosportu nebo Galaxie, tak má zrovna trénink (fotbal 2x týdně + zápasy, floorball z práce 1x týdně, 1x týdně hokej a občas nějaký sport či zápas navíc...). Občas to proloží nějakým filmem v TV nebo na DVD. Naštěstí již jedno dítko bere sebou. Ještě jsem zapomněla, chodí trénovat syna a jiné kluky (fotbal).
Ale abych si nestěžovala, tak mi koupil sušičku na prádlo, ať se vyhnu alepoň tomu věšení prádla.

PS: Takového jsem si ho nebrala. Ono se to postupně nabalovalo na sebe. Občas se naštvu a něco mu zakážu.
 Xantipa 
  • 

Re: něco navíc 

(12.1.2005 12:36:15)
Možná se zeptám divně, ale proč jste to nechala "nabalovat" tak dlouho? Proč jste neudělala opatření dřív? Možná, že si ty tvz. ženy Supermanky to dělají samy. A možná, že jsou na to i pyšné! Ono to zní hezky, podívejte, co všechno stihnu. A ty/myslí manžela/ si ležíš na gauči a ještě děláš binec. Manžel na to v lepším případě řekne "hm", v horším případě neřekne nic, protože nevnímá. Ale v obou případech leží dál. Když už je žena Supermanka po x letech unavená a má toho Supermanství dost, všichni jsou v šoku. O co jde, všechno se jí dařilo. Ale za jakou cenu?
Spíš by mě zajímalo, jestli pisatel byl skutečně dítě, dívka nebo kluk a co z něj vyroste. Jestli dívka bude stejná jako matka "Supermanka" a kluk - živitel a doma k nepoužití.
Článek jako fejeton byl vtipný, ale jestli je to ze skutečnoho života, tak smutný.
 Šťouralka 
  • 

To už tady bylo. 

(12.1.2005 13:37:22)
Vtipně a pravdivě napsáno, leč něco takového jsme si posílali tak před půl rokem po mailu. Takže, žádná originalita v tom není, jen pravdivý, ale okopírovaný mail.
 MJ 
  • 

příšerná představa 

(12.1.2005 15:00:37)
Z tohoto clanku mi jde mraz po zadech. Nedokazu si ani predstavit, ze by me moje dite melo nekdy videt takovyma ocima, jak popisuje "pubertak" v clanku. Myslim, ze toto "schema rodiny" uz davno nefunguje.... nebo jsme u nas doma vyjimky? To opravdu ve standartni rodine ZENSKA dre jako mezek a nevi kde ji hlava stoji a CHLAP lezi na otomanu?
 Cockney 


Re: To je super!!! 

(12.1.2005 15:41:03)
Ja jsem se naposled tak pobavila, kdyz jsem to cetla pred dvema mesici poprve.
Samozrejme, ze to nepsalo dite, takovych "skolnich" rozvernosti dostavam mailem mnoho.
C
 Katka... 


Úžasné!!! 

(12.1.2005 10:55:42)
Vtipné, výstižné, atd. S manželem jsem se fakt zasmáli.
 Krystal 
  • 

dodatek 

(12.1.2005 10:59:46)
Nezbývá než připsat: Koho si ona matka vzala za manžela, toho má.
 Kukuk 
  • 

Re: dodatek 

(12.1.2005 11:20:00)
to som ja, ta kukuk, co som kukuk, nic proti, ale nepomozem si, toto je stare, odniekial obslahnute
i ked dobre... a dieta to nepisalo...
 Ivana, 2 děti a jeden manžel:-) 
  • 

Re: Re: dodatek 

(12.1.2005 11:41:57)
To je jedno, zda to psalo dítě, asi ne, ale je to přesné ve většině českých domácností. U nás úplně na chlup, až na to, že manžel kouří na balkoně a celý víkend se neválí u novin, ale před televizí, kde je non stop Eurosport. Ano, můžu si za to sama, jeho jsem si vzala.
 difo 
  • 

Re: dodatek 

(12.1.2005 11:43:33)
Drobný podotk: Oni se muži po pojištění si ženy těhotenstvím převelice často mění z piných a úslužných na gaučové povaleče. Smůla. Ale ani já dnes nedokážu dceři poradit, jestli ten její bude za x-let takový či makový. Společným soužitím před svatbou se sice lecos zjistí, ale mnohé se změní k nepoznání už po svatbě a nebo daleko častěji po dítěti. Jenže pak už to nezměníte.
 Krystal 
  • 

Re: Re: dodatek 

(12.1.2005 11:58:03)
To už je riziko podnikání. Taky se dotyčná nemusela vdávat a pak by měla jistotu, že podobného otroctví zůstane ušetřena. Ale ono to platí obousměrně. Tuhle si mě jeden známý stěžoval, jakou že má doma semetriku a odpověď je stejná "koho sis vzal, toho máš".
 Mecháček 
  • 

Očima muže ... 

(12.1.2005 12:07:50)
No tak, no tak milé dámy, abyste se tady náhodou samou radostí všechny nerozplynuly. Jedná se o příspěvek podařený a vtipný, nicméně musím se trošku zastat mužské populace. Jsou i jiní otcové, než zmiňovaný model, a jsou pochopitelně i jiné matky, než uváděný vzor. Pravda, já si stěžovat určitě nemohu a ani nechci, mám doma opravdový poklad, ale trochu neskromně se domnívám, že ani já nejsem tak úplně nepoužitelný. Myslím, že jsme oba tak někde "mezi", čili moje žena toho stihne opravdu hodně, leč není takový superman a poměrně pravidelně má polévku, či mléko na sporáku (neb právě měnila to prádlo v pračce), já naopak dělám s dětmi přípravu do školy a snažím se zapojovat do domácích prací i přes relativně pozdnější hodinu, kdy přicházím domů, pravda je, že ze zadaných úkolů (nakup, zařiď) se mi pravidelně daří některé zcela pominout. Tak nějak by to snad mělo v rodině fungovat.

Znám samozřejmě i zmíněné matky - supermanky, co opravdu vše stihnou a dokáží, ale po pravdě bych s nimi asi žít nechtěl. Ona každá "dokonalost" je něčím draze vykoupena. A znám také otce, kteří táhnou celou domácnost, včetně výchovy dětí, a maminka se jen baví - pravda ale je, že tyto případy jsou poměrně vzácné.

Chápu ovšem zmíněný příspěvek především jako snahu pobavit a snad i také poukázat na některé přetrvávající nešvary mužů, kteří se domnívají, že svatbou končí potřeba nějaké angažovanosti a snahy a zplozením potomků veškerá domácí "práce". Hanba jim - ale milé dámy (a slečny), pamatujte, že každý to doma má takové, jaké si to zařídí.

Mecháček
 Marketa, L+J 


Dovetek k clanku 

(12.1.2005 13:51:38)
Zdravim,
soucasti tohoto vtipneho clanku je dovetek, ktery tady ale chybi a ten dovetek je
PS:A taky za nas pisou slohove prace
Takze tak. M.
 Marketa, L+J 


Dovetek k clanku 

(12.1.2005 13:51:56)
Zdravim,
soucasti tohoto vtipneho clanku je dovetek, ktery tady ale chybi a ten dovetek je
PS:A taky za nas pisou slohove prace
Takze tak. M.
 Beta+2 
  • 

Re: Očima muže ... 

(20.2.2005 14:15:15)
Souhlasim Mechacku.Vsichni muzi nejsou stejni.Muj prvni manzel byl presne ten ze clanku,vdala jsem se podruhe a mam doma skvost!Delba prace u nas funguje automaticky,coz mi vyhovuje,nebot si neumim predstavit,ze bych sveho muze porad jen ukolovala.Presne vi,co je treba udelat,s ditetem vse bravurne zvlada-tedy nemam na mysli hlidani,to je o nicem,zvlada se o dite postarat-to je rozdil.Miluji ho za to o to vic,ze znam ten prvni model-a to jsem malem vyskocila z kuze.Takze jsou i "nadmuzi".
 Lida +2 
  • 

Doufam, ze me deti nemaji tak vysoke mineni o svem otci 

(12.1.2005 12:09:18)
Docela smutny clanek. Pokud ho tedy dotycny zak opravdu psal, tak je mi ho velmi lito. Mit takove mineni o svem otci je strasne smutne. Ja jenom doufam, ze me deti budou mit o svem otci a matce mineni daleko vyssi.

Spise mi to zavani tim, ze dotycny chlapec, ci devce, ma se svym otcem nejake problemy. Ja, pokud si dobre pamatuji, tak jako dite bych o svem otci nic takoveho nebyla schopna napsat, i kdyby to nakrasne pravda byla.Pro mne byli rodice svati a bila bych se za ne az do krve. Nikdy bych o nich nic tak strasneho nenapsala.(Jako ze snad tatinek neumi cist a psat).

Ale suma sumarum, vypada to tak, ze nejaka nastvana maminka napsala clanek sama, a vydava ho za clanek zaka ZS, coz je mozna jeste smutnejsi.
 JaninaH 


Re: Doufam, ze me deti nemaji tak vysoke mineni o svem otci 

(12.1.2005 12:34:43)
Ale kdepak, Lído,
to určitě nepsalo dítě. Děti se vyjadřují jinak. Mně to připomíná styl knihy humorných povídek Školní výlet od Jaroslava Haška. Tam je takových "slohových úloh ze života rodiny" několik. A co Poláček? Kniha Bylo nás pět je přece založená na stejném principu. A co třeba Mikulášovy patálie?
Mně to připadá vtipné.
A realitu v mnoha rodinách to bohužel velmi dobře vystihuje.
A děti určitě milují i tatínka neustále ležícího na gauči.
Ale dobrý příklad jim nedává, to je pravda.
J.
 difo 
  • 

Re: Re: Doufam, ze me deti nemaji tak vysoke mineni o svem otci 

(12.1.2005 12:41:14)
Ne, děti nemilují tatínka ležícího na gauči. Milují pouze tatínka,který se jim věnuje. To sice lze i z toho gauče, ale není to ono.
 Dreza 


Re: Re: Re: Doufam, ze me deti nemaji tak vysoke mineni o svem otci 

(12.1.2005 12:51:45)
Jo jo, děti vidí dospělé z jiné perspektivy. Například moje sestřenice asi ve 4. třídě psala slohovou práci o mém otci - jejím strýci a popsala tam jeho "atletickou postavu" i přesto, že už v té době měl poměrně výrazný břich. Prostě ho měla strašně ráda.
 Gábina 
  • 

Re: Re: Re: Re: Doufam, ze me deti nemaji tak vysoke mineni o svem otci 

(12.1.2005 15:33:21)
To je hezkýýý o)))
 Lida +2 
  • 

Re: Re: Doufam, ze me deti nemaji tak vysoke mineni o svem otci 

(12.1.2005 12:53:51)
Janino H,

vypada to, ze nemam zadny smysl pro humor, ale me ta povidka moc humorna neprijde. Ztrata ucty ditete k rodicum (byt jen jenomu) mi opravdu smesne nepripada. At je tatinek jakykoliv, je to tatinek. Mozna, kdyby si ho ta manzelka vice vazila, tak on by mozna doma neco i udelal. Nebo by treba stacilo ho poporosit, jestli by nepomohl, pokud ho to samotneho nenapdne.
 lenka 
  • 

Re: Re: Re: Doufam, ze me deti nemaji tak vysoke mineni o svem otci 

(12.1.2005 15:03:32)
Počkej, to nemyslíš vážně, o té úctě k rodičům a názorem At je tatinek jakykoliv, je to tatinek. Rodiče si člověk nevybírá a úctu má pouze ten, kdo si ji zaslouží, ne? Já své rodiče miluju a ctím, ale to proto, jací jsou a ne proto že jsou mí rodiče. Kdyby byl otec alkoholik, apod. tak o úctě nemůže být řeč.
 Lida +2 
  • 

Re: Re: Re: Re: Doufam, ze me deti nemaji tak vysoke mineni o svem otci 

(12.1.2005 15:21:09)
Lenko,


to mas pravdu, ze dite pravdepodobne nebude mit uctu k tatinkovi alkoholikovi. Ale kdyz se zeptas ditete, jestli ma rad sveho tatinka, i kdyz je to alkoholik, tak ti pravdepodobne rekne, ze ano. Ale tohle je extremni priklad.

Ten tatinek v tom clanku se prohresil pouze tim, ze doma neuklizi a s ditetem se neuci. Jinak to muze byt velmi slusny a chytry clovek. Na uklizeni svet take nestoji. A mozna si za to presne muze ta manzelka sama. Kvuli tomu si o nem jeste dite nemusi myslet, ze je to , s prominutim, uplny "debil". Jsem take presvedcena, ze by toto nebyl duvod pro zadne dite.
 Denisa 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Doufam, ze me deti nemaji tak vysoke mineni o svem otci 

(12.1.2005 16:54:31)
Proboha Lído neprožívej to tolik. Samozřejmě článek nepsalo dítě, ale nějaký/á/ fejetonistka. Moc jsem se u něj zasmála a pobavila, stejně tak i můj manžel. Fejeton má za úkol především pobavit a né vyvolat sáhodlouhou diskusi na téma vztahů v rodině. Až tu bude psát nějaký odborník psycholog, tak to zřejmě bude cíleno k tomu, aby se nad tím lidé zamysleli či se z něj poučili, ale Janka chtěla pouze pobavit vtipným mailem.

Dále souhlasím s Lenkou, že pokud je otec dítětě debil, tak to jistě dítě pozná a vyhodnotí samo, nemusí ho matka navádět. V mém případě matka otce pořád jenom hájila, ale od dob kdy jsem začala rozum brát, jsem sama věděla že otec je debil a nebudu se přetvařovat a říkat, že ho kdovíjak miluju když to není pravda. Úctu si rodič musí zasloužit, ne vynucovat jenom proto že je rodič.
 Lida +2 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Doufam, ze me deti nemaji tak vysoke mineni o svem otci 

(12.1.2005 17:32:51)
Deniso,

mozna mas pravdu, je to jenom fejeton. Me ale vtipny vubec neprisel. Asi je to jinym druhem humoru a take tim, ze ja bych si nikdy takoveho manzela nevzala. Trosku mi to pripada jako typ humoru Slunce, seno a jahody, na ktery jsem temer alergicka.
Mne ale nejak vadi vubec ta myslenka, ze by deti o svych rodicich mohly psat s takovou neuctou (respektive, ze by vubec takvou neuctu citily) a to mi prave spise prijde smutne nez vtipne. Dokazi si predstavit, ze v dospelosti deti citi neuctu k rodicum, ale nedokazi si to predstavit, ze by to tak citily v detskem veku. Protoze deti obvykle sve rodice miluji at jsou jaci jsou.
 Lucie, Amaia+Eneko+Julen 


Re: Re: Re: Re: Re: Doufam, ze me deti nemaji tak vysoke mineni o svem otci 

(12.1.2005 18:09:33)
Jeje, Lido, neber to tak vazne! Tohle je spis forma fejetonu, ktery mi pripada dost vtipny. Uz jsi nekdy slysela slovo nadsazka? Nebo uz jsi tak dlouho pryc, ze ti e ceska mentalita naprosto cizi? Nemluvim jen o humoru, i kdyz ten je urcite nedilnou soucasti. Nejen nas, cechu...kazdy narod ma svuj specificky smysl pro humor. Pokud uz
Autorka si pouze parodovala "typickou" domacnost (jejiz model uz dnes sice neplati, ale stejne je to legracni). Stejne jako si pani Bubilkova (a donedavna take pan Simek) delaji legraci z ceskych politiku. I v dalsim aspektu je to stejne - kdyz se jejich vyroky (nebo v tomto pripade clanek) vezmou vazne, je to hodne smutne. Ale co bychom to byli za cechy, abychom si nedokazali delat srandu sami ze sebe. Jsme tim ostatne prosluli po celem svete...
 Lucie, Amaia+Eneko+Julen 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Doufam, ze me deti nemaji tak vysoke mineni o svem otci 

(12.1.2005 18:23:57)
Jeste pripojim definici humoru naseho "sileneho" cestinare (kdo navstevoval prazske gymnazium Budejovicka, a zazil prof. Frischmana, urcite si na nej vzpomene): "HUMOR je cosi, co ma schopnost vyvolavat smich, ktery je vyrazem lidske prevahy nad skutecnosti, schopnosti postavit se tvari v tvar jakekoliv skutecnosti a celit jejimu tlaku." Troufla bych si tvrdit, ze vsichni zaci zmineneho profesora si definici pamatuji, protoze zastaval teorii "naucit tak, abys to umel zpameti i kdyby te probudili o pulnoci". Dukazem uspesnosti je, ze si jeho definici pamatuju i po 15ti letech:o)
 Lida +2 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Doufam, ze me deti nemaji tak vysoke mineni o svem otci 

(12.1.2005 18:31:22)
Lucko,

humor Bubilkove se mi libi, ale tenhle ne. Prave proto, ze je to typu Slunce, Seno...a tenhle "cesky" humor se mi nikdy nelibil.
 Xantipa 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pro Lidu 

(14.1.2005 12:27:47)
Když necháme fejetony stranou, chci se Tě zeptat. Nikdy jsi třeba svému otci něco nevytkla? Já mám své rodiče ráda a respektuji je. Ale stále mám v paměti příhodu, kdy rodiče po mně vždycky chtěli, abych v sobotu a v neděli hned po obědě umyla nádobí. To jsem fak nesnášela. Po jídle s plným žaludkem se naklánět nad teplou vodou. Vždycky mi bylo blbě. Taťka na mě jednou vystartoval, že si vymýšlým a ať nekecám a jdu to udělat. Chtěla jsem to udělat až za hodinu, ale prý aby bylo uklizeno. Už jsem to nevydržela a zeptala se ho, že když chce mít uklizeno, proč taky nepřiloží ruku k dílu, ale jde si lehnout na sedačku. Ať si zkusí k tomu nádobí stoupnout. Neřekl a neudělal už nic. Od dalšího týdne demonstrativně chodil hned po obědě mít nádobí a já utírala, to mi nevadilo. Vydržel to tak asi měsíc a pak prohlásil, že nádobí se hned po obědě mít nebude, protože neuteče. A bylo to.
Myslíš, že to byla z mé strany neúcta? Já myslím že ne. Rodiče přece nejsou bohové a mají své chyby. Proč bych jim je nemohla říct. Oni mi taky mé chyby vytýkají, takže se mi to zdá fér. Mimochodem, sama mám pubertální dítě a dávám si sakra pozor, abych po dceři nechtěla něco, co bych sama třeba nechtěla dělat.
 Lida +2 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pro Lidu 

(14.1.2005 12:40:19)
Xantipo,

samozrejme, ze jsem svemu otci doho dost vytykala. Jeje, on take nepatril k tem, ktere by nejak zvlaste prikladali pomocnou ruku. Tak jsem to nemyslela. Myslela jsem spise "ton" jaky byl v tom fejetonu ulozen. Spise v tom, ze ten tatinek v ocich toho pomyslneho zaka, vypadal jako uplny "idiot". Nebo jsem to spatne pochopila? Takze i kdyz se mi na mem otci treba nektere veci nelibili, tak jsem si ho ale stale vazila a nedokazala bych si predstavit o nem mluvit tonem, jaky byl uvedeny v tom fejetonu (a myslim, ze i v tvem uvedenem pripadae neslo o ztratu ucty k tvemu otci). Ja bych ale ani jako manzelka, nedokazala se takto vyajdrovat o svem manzelovi (a to ani z legrace). Prijede mi proste takoveto vyjadrovani o svych blizkych nedustojne a bez ucty. Je pravda, ze uctu nemohu nekomu vnucovat, bud ji ma, nebo ne. Ale zase jsem presvedcena, ze v rodinach, ve kterych prirozena ucta je se takovehle veci bud nestavaji, nebo alespon neprijdou nikomu smesne. Nevim, tak to citim ja, ale mohu se samozrejme mylit.
 Lida +2 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pro Lidu 

(14.1.2005 12:54:02)
Xantypo,

a jeste, to s tim nadobim, to znam. Take jsem ho musela umyvat hned po jidle, a take jsem nechapala proc a take se mi nechtelo. Ted sice uklizim hned po obede take, ale slava, existuji mycky na nadobi, takze alespon tomuto se me dcery vyhnou.
 Xantipa 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pro Lidu 

(14.1.2005 13:01:08)
Víš Lido, zřejmě to opravdu bylo myšleno jako fejeton. Já bych rozhodně nebyla ta manželka z fejetonu a s manželem z fejetonu bych nežila ani náhodou. Ale jsou taková manželství a o nich takhle může psát někdo zvenčí. Protože i jejich děti jsou zvyklí na matku supermanku a otce na gauči. Ale už ta možnost takhle zneužívat ženu je hrozné. Zvlášť když možná ona si to neuvědomuje a její rodině to určitě vyhovuje.
Nějak si neumím představit, že by to psala ta dotyčná žena /protože proč by s tím něco neudělala/, nebo dítě /protože když by umělo tohle napsat, proč to neřekne/. Takže asi o výraz neúcty /myslím v tvém pojetí/ nepůjde.
 Lida +2 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pro Lidu 

(14.1.2005 13:08:08)
Xantipo,


mas uplne pravdu. Problem je v tom, ze ja jsem clanek vubec nepochopila, ze to ma byt legrace,protoze mi to vtipne neprislo, takze jsem ho zpocatku brala vazne a snazila se popsat, co je to, co mne na tom clanku irituje - at ho uz psal kdokoliv.
 Xantipa 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pro Lidu 

(14.1.2005 14:44:19)
Ale jo, chápu Tě. Kolikrát něco napíšu a vyzní to úplně jinak než jsem chtěla. Navíc, každý je háklivý na něco jiného - ty třeba na postoj k rodičům. Co jsi tady napsala, rozpoutalo trochu jinou diskuzi než přímo ke článku. No a co. Od toho tady ty diskuze jsou. Nikdo tě tady nebude odsuzovat /teda aspoň doufám/ a psát můžeš, co cítíš. Měj se fajn a hezký víkend. Ahoj.
 Lussek 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pro Lidu 

(21.9.2006 16:14:48)
Poslechni, Lído, Ty mi příjdeš, jako ta Lucie Výborná co si se svým manželem vyká. Vím, je to projev úcty, ale ve spojení se sexem to příjde asi komické. Všeho moc škodí.
 Renata 
  • 

Re: Doufam, ze me deti nemaji tak vysoke mineni o svem otci 

(12.1.2005 22:09:23)
Lido, skutecne jsi to VUBEC nepochopila. Tady podle meho vubec nejde o uctu ci neuctu vuci rodicum. Ale tim, ze to nepsalo dite, je to spis fejeton na tema zena versus muz... Nemam v umyslu te presvedcovat, ze je to vtipne (mne se to libi), ale prestan s tou psychologii :-))
 - 
  • 

Re: Re: Doufam, ze me deti nemaji tak vysoke mineni o svem otci 

(22.1.2005 23:52:42)
-
 Sosan 
  • 

Něco tomu ještě chybí 

(12.1.2005 17:52:20)
Kdyby měl ten muž ještě místo novin na tom gauči milenku, mohlo by to být ideální, ne?
 Cockney 
  • 

Re: Něco tomu ještě chybí 

(12.1.2005 18:03:06)
A co televize?
C
 Sosan 
  • 

Re: Re: Něco tomu ještě chybí 

(12.1.2005 18:05:59)
Já se u toho na televizi nekoukám...
 Cockney 
  • 

Re: Re: Re: Něco tomu ještě chybí 

(12.1.2005 18:20:35)
ale neprenasi pohl. choroby.
 Sosan 
  • 

Re: Re: Re: Re: Něco tomu ještě chybí 

(12.1.2005 18:46:11)
No, to je pravda. Tak to teda spíš na ten gauč vzít manželku a na ty domácí práce pořídit služku.
 Cockney 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Něco tomu ještě chybí 

(12.1.2005 20:21:06)
Zda se, ze mas zkusenosti s programem Manzelka 1.0

> Upgrade PRITELKYNE 1.0
>
> DOTAZ:
> Dobry den, vloni jsem provedl upgrade PRITELKYNE 1.0 na verzi MANZELKA 1.0 a novy program necekane spustil proces DETI, s mimoradne velkou spotrebou pameti a systemovych zdroju. V manualu neni tato funkce zminovana. Mimo to Manzelka 1.0 take zasahuje do ostatnich programu a natahuje se uz pri bootovani systemu. Ostatni programy, jako napriklad Nocni Poker 10.3 a Pivo 2.5 od te doby prestaly fungovat, pri jejich spusteni se system zhrouti. Zda se, ze Manzelku 1.0 nemuzu odstranit ze systemu. Uvazoval jsem o navratu k Pritelkyni 1.0, ale uninstall skoncil neuspesne. Muzete mi nekdo poradit?
>
> ------------------------------------------------------------
> ODPOVED:
> Vazeny uzivateli, toto je velmi casty problem. Mnoho lidi prechazi z Pritelkyne 1.0 na Manzelku 1.0, domnivajic se, ze je to jen neskodna zabavna utilita. Ale Manzelka 1.0 je operacni system, navrzeny tak, aby sam spoustel ostatni aplikace. Nepoustejte se do instalace! Dodatecne odstraneni Manzelky 1.0 muze mit za nasledek poskozeni systemovych zdroju. Nekteri se pokouseli instalovat Pritelkyni 2.0 resp. Manzelku 2.0, ale narazili na vice problemu, nez v puvodnim systemu. Jini zkouseli spoustet Pritelkyni 2.0 paralelne na pozadi. Bohuzel, Manzelka 1.0 deteguje pritomnost Pritelkyne 2.0, coz zapricinuje konflikty, s naslednym kolapsem systemu. Jedina moznost jak se vyhnout problemum je neinstalovat software Manzelka, ale pouzivat jen Pritelkyni. Verze Pritelkyne 1.0, 2.0, 3.0 atd.jsou navzajem kompatibilni, dokonce se mohou provozovat paralelne. Nyní je jiz pozde, muzete jen varovat vase zname. Jeste dodavame, abyste si dal pozor na nedokumentovanou automatickou instalaci programu Tchyne 6.4.
C
 MirkaEyrová 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Něco tomu ještě chybí 

(12.1.2005 20:35:01)
Cockney,
to je skvělý!!!
Ty lidi se uměj tak krásně bavit!:-)))))) Hernajs, jak je to možný, že se mi takovýhle skvosty většinou vyhýbají?...
Dík M.
 Lucie, Amaia+Eneko+Julen 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Něco tomu ještě chybí 

(13.1.2005 10:10:29)
Taky jsem se vyborne pobavila!!!
L
 Slávka 
  • 

Překlad 

(13.1.2005 8:16:47)
Mně článek připadá vtipný. Ale opravdu jde o nadsázku. A dle mého názoru jej psal dospělý člověk a nemusela to být nutně žena. Původně jsem tento fejeton ale četla ve slovenčině a tenhle český překlad se neobešel bez chyb. Jde o slovo rezance - což znamená nudle nikoliv buchty. A matka po příchodu z práce domů dává vařit vodu právě proto, aby v ní uvařila nudle, na které posléze namele mák a ořechy. To jen tak, možná že jsem hnidopich, tak mi to odpusťte.
Slávka
 joe 
  • 

Re: Překlad 

(13.1.2005 9:43:18)
tak dobre. čo je to hnidopich? :)
 JaninaH 


Re.: Hnidopich 

(13.1.2005 12:07:23)
Joe,
slovo HNIDOPICH podle mé domněnky vzniklo spojením slov "hnida" a "píchat". HNIDOPICH se tedy rýpe v něčem (píchá do něčeho), co za to nestojí (hnida). Je to tedy člověk, který se příliš zabývá nepodstatnými detaily, malicherný člověk. Hodně lidí má hnidopišské sklony a svým hnidopišstvím otravují okolí. Tady na Rodině se například dost často objevují jazykoví hnidopichové, kteří upozorňují na každý překlep.
Ale pisatelku, která upozornila na chyby v překladu, za hnidopicha považovat nelze. Taky mi bylo divné, proč maminká dává vařit vodu na buchty. :-)
J.
 hamyzna 
  • 

Re: Re.: Hnidopich 

(26.8.2009 14:10:20)
Som sice slovenka, ale nedalo mi to nereagovat, pac ma zaujima to slovo hnidopich, lebo bolo priradene k mojmu priatelovi a to zato, ze mi nechcel dat cukre z kavy v restauracii, ktore mu ostali a riesime to do dnes... je to slovo hnidopich k tejto situacii vystizne? :oD
 babi_ 


Re: Re.: Hnidopich 

(26.8.2009 14:57:19)
"Som sice slovenka, ale nedalo mi to nereagovat, pac ma zaujima to slovo hnidopich, lebo bolo priradene k mojmu priatelovi a to zato, ze mi nechcel dat cukre z kavy v restauracii, ktore mu ostali a riesime to do dnes... je to slovo hnidopich k tejto situacii vystizne? :oD"

Hamižná Slovenko ~;)
Přítel, který se nechce podělit o cukr, není hnidopich (to je spíše jak již bylo zde popsáno člověk upozorňující i na zanedbatelné chyby), ale škrt.
 Kukuk 
  • 

Re: Překlad 

(13.1.2005 10:12:45)
dakujem za podporu myslienky, ze ide o kopiu, takze ak mate nejake chvaly, alebo pripomienky, obracajte sa na neznameho vojaka, ale nie na osobu uvadzanu ako autorku.....
 Komara, 3 kluci 


chudák ženská 

(13.1.2005 18:40:54)
Přikláním se k těm, kterým jde z toho spíš mráz po zádech. Co s takovým chlapem? A asi by mě neutěšil ani takový obdiv vlastního dítěte. Třeba si otec slohovou práci přečte a něco se sebou udělá. Měl by.
 Denisa 
  • 

Re: chudák ženská 

(14.1.2005 5:40:59)
Žádnou paniku Komáro, jak již zde mnoho diskutujících dávno pochopilo a uvedlo, žádný otec k napravení tu není, neb otec v článku není skutečný. Při troše důvtipu lze se dopídit, že článek nepsalo chudák dítě nýbrž vtipný fejetonista. Takže žádný mráz po zádech, rozum do hrsti a smích do tváře. Pro ty kdo to nečetli vřele doporučuji oddělení Zajímavosti/Humor a v něm článek "Kdyby vás náhodou napadlo pořídit si rodinu".
 difo 
  • 

Re: Re: chudák ženská 

(14.1.2005 7:46:04)
Jestli Deniso žádného takového neznáš, nabízím ti uspořádání večírku s minimálně 5ti až 10ti muži ze svého okolí, kteří se doma chovají přesně tak jako v článku. Bez jakékoliv nadsázky a přehánění. Nudy se neboj. Ve společnosti cizí ženy jsou skutečně zábavní, milí až okouzlující. Ovšem bližší seznámení za účelem sňatku nedoporučuji. Ne, nejsou takoví všichni muži, které znám. Ale bych řekla, že je jich nadpoloviční většina. Silně nadpoloviční.
 Aňa 
  • 

Slohový úkol 

(14.1.2005 9:15:45)
To je přesně ono.Tak si myslím, že nás ani jinak ty děti vidět nemůžou.
 PETRA, ANKA 3R 
  • 

URAZLIVE 

(15.1.2005 15:04:40)


Necetla jsem vase nazory k clanku, je jich moc. Jenom chci napsat, jak nesmirne mi clanek propada urazlivy. Shrnout takto roli muze v rodine je zavadejici. Kdo takoveho manzela ma,tak se na takove situaci jste svym chovanim podili. To, jak vypada role muze a zeny v rodine je vysledkem dohody obou partneru. Pokud pres veskerou zeninu snahu se manzel chova, tak jak je naznaceno v clanku, je na miste si nikoli stehovat, ale muze z bytu vyprovodit s nekolika taskami a nashledaou u soudu. nemam rada, takova to radoby vtipna sezovani, na to, ze manzel nepomaha. vetsina takovych neni.

Petra
 Lula 
  • 

Re: URAZLIVE 

(16.1.2005 1:12:37)
Preco ti to pripada urazlive? Bud rada, ze nemas takeho manzela, je to samozrejme pisane s nadsazkou, aby to bolo vtipne, takze nemozes to brat uplne doslova, ale autor (jasne, ze to nebolo dieta) tym chcel poukazat na to, ze skutocne vo vela rodinach to funguje velmi podobne.
Citala som len polovinu reakcii, ale myslim, ze nebol povedany ten zakladny dovod, t.j. ze nie my sme na vine, ze sme si takeho partnera zobrali (ono sa to ukaze castokrat skutocne az neskor), alebo ze sa nevieme dohodnut s tym partnerom, ale prapricina je v "maminka-fullservise", teda ze ked je muz z domu nauceny, ze vsetko v domacnosti cely zivot robila jeho maminka (ktora ho niekedy este aj teraz obskakuje), tak tazko nabehne na rovnocenny partnersky system.
 Ivana Procházková 


Re: URAZLIVE 

(17.1.2005 15:36:37)
"...ale prapricina je v "maminka-fullservise", teda ze ked je muz z domu nauceny, ze vsetko v domacnosti cely zivot robila jeho maminka (ktora ho niekedy este aj teraz obskakuje), tak tazko nabehne na rovnocenny partnersky system."

Lulo, fakt musím nesouhlasit. Můj manžel je typickým produktem takovéto maminky, kterou popisuješ (ještě dnes ho obskakuje a opečovává, když přijedeme), a přesto máme od prvopočátku práce v domácnosti rozdělené, řekla bych "spravedlivě". Je to spíš o tom, jak k tomu každá z nás přistoupí..

I.
 Lucka 
  • 

Re: Re: URAZLIVE 

(18.1.2005 16:42:50)
S tím souhlasím, jaký si to kdo udělá takový to má. Ale je tu ještě jedna věc. Během mateřský, teda ze začátku manželství, se nezačíná s výchovou manžela zrovna lehce, v době kdy má žena jedno děcko - ne tolik práce v domáctnosti atd. V dnešní době taky nechodí muži domů ve tři, jako tomu bylo dřív.
Můj názor je tedy:
- úklid s mírou
- výchova dětí napůl
- koníčky musí mít taky obě strany

ahoj všem
 Lula 
  • 

Spravodlivo 

(19.1.2005 22:29:15)
Ahoj Ivi, chcem sa ta spytat, ako si to dosiahla, ze si delite pracu v domacnosti spravodlivo a co to znamena. Ako si dosiahla, ze tvoj manzel robi prace, ktore vacsina muzov nema rada a je to pre nich nepredstavitelne, ze by to mali vykonavat. Moj manzel napr. obcas (t.j. zhruba raz za 3-4 tyzdne) navari, k upratovaniu ho neprinutim ani za nic, nakupit obcas tiez dokaze a take, ze pranie, vesanie, ukladanie pradla, zehlenie, to je jasne, ze ani nahodou. Starostlivost o maleho je tiez viac-menej na mne. On to berie ako samozrejmost a jeho zakladny argument je, ze som predsa zena a matka a koniec. Tak to bol nauceny z domu, ze muz nepohne ani prstom a svokra aj keby mala 39 st. horucku, tak proste predsa je zena a matka, takze musi byt obetava. Ziaden argument ho nepresvedci o opaku. Pripadne este spravi taky "uskok", ze: "hej, hej, uz idem". A sedi, alebo lezi dalej, takze to nakoniec musim spravit sama.
Takze pokial nechcem, aby bol u nas doma permanentny krik, tak to robim sama.

Ako si to teda dosiahla? Tvoj muz to bral uplne v pohode, po tom, co mal velku cast zivota pred ocami vzor svojej obskakujucej matky?
 Méďa 
  • 

Kam jste se poděli? 

(21.1.2005 9:39:30)
Tak teď jste se vy chytré někam poděli, asi do knihoven pro radu? Také by mě zajímalo jak donutíte někoho kdo něco dělat nechce, aby to skutečně provedl. Člověk je tvor lenivý a muž 2x tolik, takže pokud s někým žijete a vy se staráte o rodinný krb a muž o zabezpečení rodiny, bude mít (muž)vždycky nějaký argument ohledně práce a vy, protože v té domácnosti prostě jste, tak (pokud nejste línější než partner)tu potřebnou práci vykonáte. Nebo čekáte na manžela až přijde s práce aby napsal úkoly s dítětem? To by se mohlo stát, že úkoly nebudou vůbec. S vařením, praním, úklidem je to obdobné.
Čili pokud nenarazíte na muže, který si uvědomuje, že je manžel, otec, partner atd., pak máte smůlu a jakákoliv rada je vám na nic.
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Kam jste se poděli? 

(21.1.2005 10:08:06)
Možná kdyby nedostal věčeři a neměl by nic čistého na sebe, řešit by to nějak musel. A potom není problém říct - no ale víš - já to prostě nestíhám, budeš mi muset pomoct. Jestli nepomůžeš, nedá se nic dělat, budeš bez jídla a oblečení. Já osobně bych se nebála ani toho, že pokud doma maká ženská sama, bude jí líp bez manžela, protože se nebude muset starat ještě o něj. (A vždycky manželovi říkám, že kdyby něco, jdeme do střídavé péče, protože odpočatý tatínek jednou za 14 dní o víkendu na výlet je zvrhlá výhra jak snadno přijít k dětem a být v jejich očích lepší než mamka.)
A argument že on vydělává? Já doma taky pracuju a pokud mi manžel něco výše uvedeného naznačí, ráda mu připomenu, že nebýt toho, že jsem doma s dětma, nemohl by chodit do práce a vydělávat - musel by a nima být doma on. Takže jím vydělané peníze jsou naší společnou zásluhou. (Jestli ho jeho role nebaví, ráda si to s ním vyměním, budu mezi lidma a budu si zvyšovat kvalifikaci.)

Vím, že takhle jednoduchý to neni, ale co si kdo z manžela udělal, to z něj má.
 Méďa 
  • 

Re: Re: Kam jste se poděli? 

(21.1.2005 11:11:03)
Večeře, to přece líný člověk řešit nemusí, existují restaurace a prádlo se také může odnést do čistírny. Ale když už jsme u toho, dětem přece uvařit musíš a většinou to jídlo zbyde nebo ho vyhodíš? Prádlo si i dětem pereš a partnerovi ho necháš v koši na prádlo? Není to o tom, že si manžela vychováš, ale o tom jaký ten muž je. Není to v ženách, ale v mužích. A tom ten původní článek byl.
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Re: Re: Kam jste se poděli? 

(21.1.2005 11:27:05)
Líný člověk si asi na každodenní restauraci a čistírnu nevydělá :-) jídlo co zbyde po dětech rozhodně nestačí manželovi - a oškrábat 20 brambor zabere víc času, než oškrábat 10. Taktéž roztřídit nebo pověsit dvakrát tolik prádla zabere dvakrát tolik času (a to nemluvím o tom, že leckdo by vůbec nežehlil, pokud by manžel nechodil do práce v košili). Není to v mužích - alespoň ne geneticky - pokud to v nich je, tak proto, že k tomu (a v tom) byli vychováváni a že je v tom podporují i manželky, které mluví jako Ty (a nebo jako moje sestra, která bude každým dnem rodit a protože je přece doma a manžel v práci, tak si ho hýčká a chci vidět jak ho později bude přesvědčovat, aby taky přiložil ruku k dílu). Že je to v mužích je výbornej argument k tomu, aby se to člověk nesnažil změnit a přijal to jako fakt. Naštěstí někteří muži se buď narodili na jiných planetách, nebo jejich manželky (jako např. já) měly štěstí, že společný bydlení přišlo až s narozením dítěte a ještě v době studií, takže bylo třeba zapojit se od začátku, aby oba mohli školu dokončit.
 Jana 


Re: Kam jste se poděli? 

(21.1.2005 12:01:31)
Čili pokud nenarazíte na muže, který si uvědomuje, že je manžel, otec, partner atd., pak máte smůlu a jakákoliv rada je vám na nic.

Zakladem asi bude najit si muze, ktery si uvedomuje, ze je manzel, otec a partner... a to by si snad vsimnout mel, pokud neni v komatu ;o) Proste jaky si to udelate, takovy to mate.

A spravedlnost v deleni praci?
Kdyz muz je x hodin denne v praci, aby nam vsem zajistil solidni zivot, tak zena je x hodin denne v domacnosti a zajistuje nam vsem solidni zivot. Jak psala Jana, muz je v praci proto, ze mu to umoznuju - kvuli detem jsem se musela vzdat sve prace (ostatne, kdyby se mu to to zdalo nefer, okamzite to s nim menim a jdu do prace :o))
Vzdycky jsou prace, ktere dela vyhradne jeden (a pritom je treba nesnasi, ale bere si je na starost proto, ze ma rad ty ostatni a chce jim v tomhle vyhovet).. dulezite je, aby oba meli pocit, ze OBA neco delaji pro blaho rodiny.
J.
 Méďa 
  • 

Re: Re: Kam jste se poděli? 

(21.1.2005 12:19:37)
Tak to bych chtěla vidět jak se vaši manželé podílejí stejným dílem na domácnosti jako vy. Nepsala jsem o tom, že jsem to vzdala vychovávat muže, ale mé naivní představy z pubertáních let se trošku nabouraly s příchodem partnera a dětí. Myslela jsem si vždy, že žiji s inteligentním tvorem, kterému nemusím říkat, že si má uklidit po sobě talíř do myčky, ponožky do koše na prádlo, rozložit ručník a spoutu jiných samozřejmostí. Připadá mi zbytečné vychovávat dospělého člověka, ztrácíme tím spousty času ze svého krátkého života. Do práce chodím také, ale muži to mají vždy těžší. No upřímě, kolikrát se váš partner na to vymluví?
Mimochodem poslechněte si dnes od 12.00 Reginu, kde mluví pan Maděrič o sekýrování a sám uvedl, že ženy doma dřou a chlapi se válí na kanapi.
 Jana 


Re: Re: Re: Kam jste se poděli? 

(21.1.2005 12:35:55)
Medo, nepodilime se stejne, protoze ja jsem v domacnosti, muz pracuje.
Ale i presto urovna a pak vyklidi mycku, vi, kde je kos na pradlo a pouziva ho, trefi do skrini, do odpadkoveho kose.... chova se jako kazdy jiny civilizovany clovek.
Jo, jsou dny, kdy "chcipa" on a vic se staram ja, ale jsou taky dny, kdy "chcipam" ja a on prebira deti i domacnost. Jasne, ze nam chvili trvalo, nez jsme si obrousili hrany, nez jsme si zvykli na zvyky toho druheho, nez jsme jeden i druhy neco zmenili na sobe i na partnerovi.. ale ted jsme ve stavu, ktery funguje, obcas lehce zaskripe, ale jsme jeden tym a kopeme za stejnou rodinu :o)

Myslim si, ze si to zenske delaji samy.. kdyz vsechno doma oddrou, protoze to umi lip a protoze chlap na to prece nema bunky ;o). Kdybych byla totalni sobec a mela muze, ktery bude delat vsechny domaci prace, obcas sice u toho bude hudrat, ze dela vsechno sam, ale pak zase vsechno udela - taky bych se valela na kanapi. Je tak jednoduche zit v byte, ktery uklizi nekdo jiny :o)
J.

 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Re: Re: Kam jste se poděli? 

(21.1.2005 12:39:19)
Nevím čím to je, ale na tohle se ještě nikdy nevymluvil... A pan Maděrič jistě ví jak to chodí u nich doma - do toho mu mluvit nebudu :-) No, jak už jsem tu někde psala - my nemáme ani kanape, ani televizi, takže na válení se a sekýrování chybí vhodný prostor.... a manžel má dvě zaměstnání + dodělává školu, ale odnést talíř do dřezu je stejně daleko jako do myčky a když si neodnese ponožky do koupelny, tak samy tam nedojdou a nevyperou se. Ve volném čase se věnuje dětem - jednak proto, že pro něj to je odreagování od práce, ale taky proto, abych i já měla čas na duševní hygienu a mohla se trošku věnovat svému oboru (abych neztratila přehled).
 Méďa 
  • 

Re: Re: Kam jste se poděli? 

(21.1.2005 13:00:17)
Zakladem asi bude najit si muze, ktery si uvedomuje, ze je manzel, otec a partner... a to by si snad vsimnout mel, pokud neni v komatu ;o) Proste jaky si to udelate, takovy to mate.
Trošku si tu Jani protiřečíš najít si dobrého muže, ale jaké si to uděláš takové to máš. Tak to v tom moc jasno nemáš. Máš to skutečně i v tom vztahu tak jak o tom píšeš?
Ne,je to v mužích a ne v tom jak si ho vychováte.
Absolutní flegmatik neakceptuje naprosto žádnou výchovnou metodu.
 Jana 


Re: Re: Re: Kam jste se poděli? 

(21.1.2005 13:05:45)
Neprotirecim si ani trochu, jen jsme se asi nepochopily. Kdyz si najdes k sobe vhodneho partnera (=jake si to udelate), bude vam fajn(=takove to budete mit).
Nemluvila jsem o vychove nebo prevychove muze, s muzem jsme se potkali, kdyz mu bylo 33. Byla bych blazen, kdybych ho chtela vychovavat - a stejne tak on by tvrde narazil, kdyby prisel s hlaskami typu "tak milacku, ty ponozky budes davat tam a tam" ;o)

Skoda, ze mi neveris, ale nemam duvod te presvedcovat. Nam to doma opravdu funguje a jsme spokojeni.
J.
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Re: Re: Kam jste se poděli? 

(21.1.2005 13:38:02)
Taky by mě nenapadlo manžela převychovávat - snad to tak nevyznělo. (Ani jsme se nepotkali až po několika letech jeho mládeneckého života.) Ale ovlivňujeme se vzájemně. Ono to bude taky v komunikaci...
 Lenka Ševčíková 
  • 

možnost použití tohoto článku 

(22.4.2005 10:13:20)
Moc mě zaujal tento článek a ráda bych jej využila na informačním letáku odboru podpory kvality života MO. Jednalo by se o jednoduchý leták, kde z jedné strany bude základní pojmy rodina a dítě a z druhé strany článek. Uváděla bych samozřejmě zdroj. Zda je to možné prosím o souhlas s uveřejněním.

Je to svělý článek.

Děkuji Lenka Ševčíková
 Petra 
  • 

:) 

(2.10.2005 16:37:40)
Tak jsem se už dlouho nenasmála.Parádní příspěvek.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.