| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Oblíbená hračka – malý noční společník

 Celkem 20 názorů.
 Eva 
  • 

Preco ho nema? 

(10.8.2004 9:06:47)
Nas syn nemal vybranu ziadnu hracku, bez ktorej by nezaspal. Snad preto, ze spaval s rodicmi a nemal potrebu "zastupneho objektu", lebo mal mamu v noci pri sebe. V troch rokoch zacal spavat vo vlastnej posteli, obcas si berie spolocnika na spanie, ale strieda ich, nie je "zavisly" na jednom. Takze aj toto moze byt dovod, preco niektore deti nemaju "superhracku".
 eliza+lída 13m 
  • 

společník 

(10.8.2004 10:23:46)
u nás je společníkem polštářek ve tvaru srdce a plně platí, že nahrazuje mámu. Má ho od té doby, co se odnaučila spát u prsu - takže vlastně nahrazuje prs. Malá se k němu přitulí, strčí palec do pusy a usne. Často si na polštářek vzpomene i ve dne, chvíli jej nosí, tulí se, dává ho všem - at se přitulíme taky, a pak ho zahodí a najde si jinou hračku. Peru ho co nejméně, ale dcera usne i bez něj, i když ne tak snadno. Musíme polštář sice neustále tahat s sebou, ale říkám si, že takové věci patří k dětství a že je to tak v pořádku :-)
Polštářkům zdar!
 HelenaB.+2kluci (13 a 9)+? 


Polštářek 

(11.8.2004 11:33:59)
U nás to taky vyhrál polštářek, který jsem původně měla na velkém polštáři já. Synáček (2,5) mi ho zabavil, ale původ už nezapře. Říká mu Maminin.
Mám naštěstí dva stejné povlaky, takže je občas vyměním, protože jak se malýmu v noci potí hlavička, tak po týdnu je z Mamininu pěknej smraďoch :-)
Ale nedejbože kdybysme ho zapomněli při nějakém odjezdu. V pátek jsme jeli na chalupu a v autě asi po hodině malej najednou hromádka neštěstí, že nemá Maminin. Říkám klid, já ho vzala a jemu se viditelně ulevilo :-).
 Petra 
  • 

Re: Preco ho nema? 

(10.8.2004 12:19:54)
Ahoj!
U nás je to stejné. S námi v posteli spal syn od malinka do pěti let a taky není na žádné hračce závislý. Mám pocit, že ten pocit bezpečí jsme měli oba dva. Všichni okolo se nám divili, ale já byla strašně spokojená a klidná. Teď je synovi sedm a občas k ránu dokvačí. I když se strašně roztahuje, jsou to ta nejkrásnější rána co znám! A když občas nespí doma, spím prozměnu já s jeho oblíbeným plyšovým psem. Takže u nás jsem spíš závisláček já! :o)))
Petra
 Klára, dcera 1,5 roku 
  • 

Oblíbená hračka - špatné vysvědčení pro maminku? 

(10.8.2004 13:53:54)
Po přečtení článku mě na napadly otázky
Je potřeba, aby dítě trpělo strachem z odloučení maminky? Je potřeba aby dítě tělesný kontakt s matkou substituovalo plyšovou náhražkou? Není to špatná známka, že se dítě necítí dost bezpečné, když si hledá za matku takovou náhradu?
Dcera s námi spí od prvního dne co se narodila ve společné posteli, nikdy jsem si nevšimla, že by s nějakou hračkou chtěla usínat, naopak, než jde spát, všechny hračky, které se v posteli případně vyskytují, pěkně vyhází ven.
Určitě by pro nás bylo pohodlnější mít postel sami pro sebe a ji nechat spát s plyšákem v postýlce, ale jsem přesvěčená, že tělesný kontakt je pro dítě v kojeneckém a batolecím věku nenahraditelný hlavně proto, že tak nepozná strach a úzkost z nočního odloučení.
 Pavla 28 Vojta 10/02, Tom 6/04 


Re: Oblíbená hračka - špatné vysvědčení pro maminku? 

(10.8.2004 14:41:09)
Starší Vojta s námi v posteli spí taky už ani nevím od jaké doby, snad od 8 měsíců, kdy se v noci tolikrát budil, že jsem vyměkla a vzala ho k nám a už tam od té doby zůstal a taky od té doby spí mnohem líp, skoro se nebudí v noci a oblíbenou hračku taky prakticky nemá. Sice občas s nějakým plyšákem v ruce usne, ale střídá je a často nepotřebuje k usnutí žádnou hračku (podotýkám, že až na výjimky usíná sám, my si chodíme lehnout později) a s sebou ven si žádnou hračku nenosí (s vyjímkou když dostane nějakou novou hračku, většinou elektronickou, tak tu pak chce s sebou i ven) a momentálně má v oblibě plyšáka pejska, kterého si pojmenoval Tom a kopíruje mě, co dělám se skutečným tomem, tzn. kojí, přebaluje, nosí, chová, houpe, uspává, dává mu odříhnout apod. :-), je to veselé.
No a ten mladší ten s námi zatím nespí, zatím je v dětské postýlce, ale předpokládám, že časem až začne rozum brát, že bude k nám do postele chtít taky. Tak se tam pak budeme muset nějak srovnat. Ale třeba ten starší už v té době s námi naopak nebude chtít spát a svou normální postel. P.
 Kačka 
  • 

bez medvídka 

(10.8.2004 16:45:34)
Jak tak čtu příspěvky, asi jsem divná matka :-) Moje téměř roční dcera spí od narození v postýlce a navíc od dvou měsíců sama ve svém pokojíčku. Usíná sama, bez medvídka, potmě, bez chování a houpání, od malička spí celou noc klidně, bez probouzení se. Má svůj klid na spaní, já taktéž a navíc jedno, dle mého názoru nezanedbatelné plus: nelimituje můj intimní život :-)
 Eva 
  • 

Re: bez medvídka 

(11.8.2004 8:03:30)
To je fajn, ze tvoja dcerka tak dobre spi. Mnohe deti vsak maju problemy so spanim a riesia ho bud macikom alebo pritulenim k mame. Podla mna je mama lepsia :) (ak sa to da). Nam maly syn v posteli nezavadzal, v malom byte nam vyhovovalo, ze sme postielku velmi skoro odlozili a intimny zivot nam nenarusal o nic viac ako keby spal v postielke v tej istej izbe (mame totiz iba jednu izbu). V postielke totiz spal nepokojne, kazdu chvilu sa budil a medzi nami v posteli zaspal tak tvrdo, ze by pri nom mohli vybuchovat bomby :).
 Iva 
  • 

Re: bez medvídka 

(11.8.2004 9:44:12)
Kačko, tak to buď jen ráda, jsi dítě štěstěny. Někdy se to prostě tak přihodí, já jsem měla štěstí na dobře spavé dítě až napodruhé, a to napoprvé nikomu nepřeju. Rozdíl je to nepopsatelný. Tak si to užívej, člověk se cítí daleko líp, když je dítě spokojené a dobře spí, než když stále jen pláče a budí se, a vy už jste vyzkoušeli kde co a nic nepomáhá. Jen ať vám to vydrží.:-))
 Kačka 
  • 

Re: Re: bez medvídka 

(11.8.2004 9:52:31)
Ahoj Ivo, díky moc :-) Dcera zase moc nesmí přes den, dvakrát po půl hodině a jinak "řádí", tím mi zřejmě příroda vyvážila to spaní přes noc, ale máš pravdu, že si toho moc považuju. Já jsem jen chtěla v předchozím příspěvku říct, že mi připadá, že si některé maminy pletou na sebe bič, když berou své potomky do manželské postele... Myslím, že se pak mrňouskovi těžko vysvětluje, kdy už je ten správný čas jít spát do své postýlky.
 Kačka 
  • 

Re: Re: Re: bez medvídka 

(11.8.2004 9:53:32)
Jéje.... chtěla jsem napsat "nespí" :-)
 Aja dve děti 
  • 

Re: Re: Oblíbená hračka - špatné vysvědčení pro maminku? 

(14.8.2004 9:15:56)
Náš syn 2 roky, se před spaním mazlí s polštářkem Hajánkem. Usne klidně. Dcerka 6 let spi 4 mesíce na horní palandě. aby se nebála spaní ve výšce, obložila si postel plyšáky. Strach ze spaní nahoře jí přešel.
 Jana, tříletý Kubík 
  • 

Re: Oblíbená hračka - špatné vysvědčení pro maminku? 

(15.8.2004 22:59:03)
abych řekla pravdu náš synek s námi spí v posteli dodnes a takovou hračku má.je to naše vytoužené dítě, protože ho mám po IVF a trvalo nám dlouho než se nám to povedlo.snažíme se mu dávat lásku pořád jakkoliv ji projevovat, mazlením, doteky apod...I přesto se v 8 měsících upnul na plyšového medvídka, který s ním sdílí skoro veškerý jeho čas.je to veselé a přátelské dítě, které se kamarádí s každým , neustále se směje takže žádný ustrašínek to není.nevím, myslím, že to rozhodně není naše špatná vizitka ..má kolem sebe spustu lásky a to nejen od nás,ale od všech příbuzných a kamarádů.
 PavlaN 


Re: Oblíbená hračka - špatné vysvědčení pro maminku? 

(13.5.2011 13:44:23)
....pridavam se k tomuto nazoru. Taky mame naprosto vyrovnanou 2,5r holcicku, co s nami dodnes spi v postylce hned vedle postele (svou postylku ma rada) a mela vzdy sveho super kamarada. Vsimla jsem si ze mu casto ukazuje a rika co se noveho naucila, dokonce ho to "uci" a tak mam pocit ze je to i prinos v upevnovani novych dovednosti. Ted ho pomalu opousti a zacina nosit i jine plysaky misto nej,nebo ho vubec nema. Pomaha ji usinat i vstavat, ja ho rozhodne nenahradim. At uz je to pro me spatne vysvedceni nebo ne, dcerce tento vztah prospel a nasemu vztahu uricte neuskodil :-)


 Andy, Tomi (3 r.) 
  • 

tzv. náhradní máma 

(11.8.2004 7:36:11)
Náš bobek má asi 20 cm figurku a té říká máma, takže když máma není náhodou někdy přes noc doma (služební cesta), tak má svoji náhradní mámu. Ke spaní si pak přibírá ještě jedno z jeho autíček (to, které je ten den nejoblíbenější nebo případně nové).
 Evčina 


Obyčejná plínka 

(12.8.2004 20:29:36)
Obě mé děti si vybraly za své noční společníky prachobyčejné látkové pleny, ke kterým se noc co noc tulí.
 Katka, Anna 3, Jiří 5m 
  • 

Oblíbená hračka 

(16.8.2004 20:21:29)
Nejsem přílišným zastáncem spaní mrňousků v posteli rodičů. I když je pravdou, že při kojení v hodinových intervalech jsem se i já uchýlila k téhle možnosti. Když jsem pak vstávala po noci strávené v jedné poloze a značně rozlámaná, vybičovala jsem se k opětovném vracení do postýlky. Myslím, že i postýlka je takové malé "teritorium", místo, kde malý človíček nachází své kamarády a odkud pak ráno může přejít na malé pomazleníčko za rodičema. Naproti tomu jsem pro blízký tělesný kontakt dítěte s maminkou, je úžasný pro obě strany a já osobně si ho přes den užíváme bohatě. Anička má svou oblíbenou plyšovou myšku, bez které v určitém údobí neusnula ani doma a pokud spala jinde, byť jen po obědě a myšku jsme neměli, nic ji nenahradilo.
 janijaja 
  • 

O nespani uz zacinam neco vedet... 

(24.8.2004 5:29:49)
Nas Honzik spal prvni 3 mesice v kolibce (14 dni u nas v pokoji, ale nemohla jsem u nej dobre spat - vydava hodne zvuku a mne to moc budilo) a ted ma svoji postylku hned vedle. V noci se budi - nekdy jednou, nekdy dvakrat. Spi mnohem hur u nas v byte, nez kdyz jsem s nim byla sama na prazdninach u nasich, kde taky spal ve vedlejsim pokoji, ve svoji postylce...
V noci krici, jako kdyz ho na noze berou, a utisiho pouze kojeni. Snazim se ho nechat plakat, alespon poprve kdyz se probudi, aby si odvyknul (a to od doby jeho asi 4m) Jak vidno nijak zvlast to nepomaha. Docela dost me to mrzi.
Dneska se vzbudil kolem 4 rano a ja jsem ho byla jen pohladit a pak jsem odesla. On vzteky vyskocil z postylky!! A to ma zabradli pod bradickou!! Pripadam si jako mama, ktera selhala :-(
 Jana a dvě cácorky 


Klidné spaní s hračkou 

(26.8.2004 21:59:38)
U nás se mazlivá panenka dědí. Mé prvorozené jsem koupila k 1. roku hadrovou panenku. Musím ale říct, že do toho jednoho roku spala s náma v ložnici, ale ve své postýlce a usínala perfektně i bez mazlíčka. Panenku si hned oblíbila a neudělala bez ní ani krok. Asi v roce a půl jsme Kačenku přestěhovali do pokojíčku, protože jsme čekali druhou holčičku. Panenka byla k nezaplacení. Jakmile se narodila Barunka, tak zanedlouho frčeli Teletubies a nánu nahradila Lala. Barunce se nanynka líbila a začala s ní usínat už kolem půl roku. Dnes je jí 22 měsíců a bez nanynky stále neudělá ani krok.
 Andrea,syn Martin 40měs,30týd.těhot. 
  • 

Re: Klidné spaní s hračkou 

(31.8.2004 18:50:11)
Také máme doma našeho cipíska, který se asi tak od půl roku neobejde bez svého plyšového filaového pejska.Ten je po těch "měsících" už pěkně zvláčněný, občasným praním a když jsem jej prala poprvé, MArtínek seděl u pračky a brečel. Ale bez něj ještě nicky neusnul.teda vyjímkou jsou cesty autem, ale na návštěvě něbo kdekoliv jinde to nešlo.Všude pejska sebou a ze spaní ho spokojeně drží a chrupkají spolu.Je to jeho mazlíček a pro děti je to prý velké citové pouto.Je to takový srandovní, ale sama si vzpomínám, že i já jsem měla svou oblíbenou hračku jako malá a spala jsem s ní.Halvně když jsou děti klidné...

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.