| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Oblíbená hračka – malý noční společník

 Příspěvky 110 z 20 [Dalších 10 >>]
PavlaN
13.5.2011 13:44:23
....pridavam se k tomuto nazoru. Taky mame naprosto vyrovnanou 2,5r holcicku, co s nami dodnes spi v postylce hned vedle postele (svou postylku ma rada) a mela vzdy sveho super kamarada. Vsimla jsem si ze mu casto ukazuje a rika co se noveho naucila, dokonce ho to "uci" a tak mam pocit ze je to i prinos v upevnovani novych dovednosti. Ted ho pomalu opousti a zacina nosit i jine plysaky misto nej,nebo ho vubec nema. Pomaha ji usinat i vstavat, ja ho rozhodne nenahradim. At uz je to pro me spatne vysvedceni nebo ne, dcerce tento vztah prospel a nasemu vztahu uricte neuskodil :-)


Andrea,syn Martin 40měs,30týd.těhot.
  • 
31.8.2004 18:50:11
Také máme doma našeho cipíska, který se asi tak od půl roku neobejde bez svého plyšového filaového pejska.Ten je po těch "měsících" už pěkně zvláčněný, občasným praním a když jsem jej prala poprvé, MArtínek seděl u pračky a brečel. Ale bez něj ještě nicky neusnul.teda vyjímkou jsou cesty autem, ale na návštěvě něbo kdekoliv jinde to nešlo.Všude pejska sebou a ze spaní ho spokojeně drží a chrupkají spolu.Je to jeho mazlíček a pro děti je to prý velké citové pouto.Je to takový srandovní, ale sama si vzpomínám, že i já jsem měla svou oblíbenou hračku jako malá a spala jsem s ní.Halvně když jsou děti klidné...
26.8.2004 21:59:38
U nás se mazlivá panenka dědí. Mé prvorozené jsem koupila k 1. roku hadrovou panenku. Musím ale říct, že do toho jednoho roku spala s náma v ložnici, ale ve své postýlce a usínala perfektně i bez mazlíčka. Panenku si hned oblíbila a neudělala bez ní ani krok. Asi v roce a půl jsme Kačenku přestěhovali do pokojíčku, protože jsme čekali druhou holčičku. Panenka byla k nezaplacení. Jakmile se narodila Barunka, tak zanedlouho frčeli Teletubies a nánu nahradila Lala. Barunce se nanynka líbila a začala s ní usínat už kolem půl roku. Dnes je jí 22 měsíců a bez nanynky stále neudělá ani krok.
  • 
24.8.2004 5:29:49
Nas Honzik spal prvni 3 mesice v kolibce (14 dni u nas v pokoji, ale nemohla jsem u nej dobre spat - vydava hodne zvuku a mne to moc budilo) a ted ma svoji postylku hned vedle. V noci se budi - nekdy jednou, nekdy dvakrat. Spi mnohem hur u nas v byte, nez kdyz jsem s nim byla sama na prazdninach u nasich, kde taky spal ve vedlejsim pokoji, ve svoji postylce...
V noci krici, jako kdyz ho na noze berou, a utisiho pouze kojeni. Snazim se ho nechat plakat, alespon poprve kdyz se probudi, aby si odvyknul (a to od doby jeho asi 4m) Jak vidno nijak zvlast to nepomaha. Docela dost me to mrzi.
Dneska se vzbudil kolem 4 rano a ja jsem ho byla jen pohladit a pak jsem odesla. On vzteky vyskocil z postylky!! A to ma zabradli pod bradickou!! Pripadam si jako mama, ktera selhala :-(
  • 
16.8.2004 20:21:29
Nejsem přílišným zastáncem spaní mrňousků v posteli rodičů. I když je pravdou, že při kojení v hodinových intervalech jsem se i já uchýlila k téhle možnosti. Když jsem pak vstávala po noci strávené v jedné poloze a značně rozlámaná, vybičovala jsem se k opětovném vracení do postýlky. Myslím, že i postýlka je takové malé "teritorium", místo, kde malý človíček nachází své kamarády a odkud pak ráno může přejít na malé pomazleníčko za rodičema. Naproti tomu jsem pro blízký tělesný kontakt dítěte s maminkou, je úžasný pro obě strany a já osobně si ho přes den užíváme bohatě. Anička má svou oblíbenou plyšovou myšku, bez které v určitém údobí neusnula ani doma a pokud spala jinde, byť jen po obědě a myšku jsme neměli, nic ji nenahradilo.
Jana, tříletý Kubík
  • 
15.8.2004 22:59:03
abych řekla pravdu náš synek s námi spí v posteli dodnes a takovou hračku má.je to naše vytoužené dítě, protože ho mám po IVF a trvalo nám dlouho než se nám to povedlo.snažíme se mu dávat lásku pořád jakkoliv ji projevovat, mazlením, doteky apod...I přesto se v 8 měsících upnul na plyšového medvídka, který s ním sdílí skoro veškerý jeho čas.je to veselé a přátelské dítě, které se kamarádí s každým , neustále se směje takže žádný ustrašínek to není.nevím, myslím, že to rozhodně není naše špatná vizitka ..má kolem sebe spustu lásky a to nejen od nás,ale od všech příbuzných a kamarádů.
Aja dve děti
  • 
14.8.2004 9:15:56
Náš syn 2 roky, se před spaním mazlí s polštářkem Hajánkem. Usne klidně. Dcerka 6 let spi 4 mesíce na horní palandě. aby se nebála spaní ve výšce, obložila si postel plyšáky. Strach ze spaní nahoře jí přešel.
12.8.2004 20:29:36
Obě mé děti si vybraly za své noční společníky prachobyčejné látkové pleny, ke kterým se noc co noc tulí.
11.8.2004 11:33:59
U nás to taky vyhrál polštářek, který jsem původně měla na velkém polštáři já. Synáček (2,5) mi ho zabavil, ale původ už nezapře. Říká mu Maminin.
Mám naštěstí dva stejné povlaky, takže je občas vyměním, protože jak se malýmu v noci potí hlavička, tak po týdnu je z Mamininu pěknej smraďoch :-)
Ale nedejbože kdybysme ho zapomněli při nějakém odjezdu. V pátek jsme jeli na chalupu a v autě asi po hodině malej najednou hromádka neštěstí, že nemá Maminin. Říkám klid, já ho vzala a jemu se viditelně ulevilo :-).
Kačka
  • 
11.8.2004 9:53:32
Jéje.... chtěla jsem napsat "nespí" :-)
 Příspěvky 110 z 20 [Dalších 10 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.