| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Porod doma - po císaři

 Celkem 34 názorů.
 Andrea 
  • 

šílenost 

(2.8.2003 14:49:54)
šílenost.
 Lida 
  • 

Re: šílenost 

(2.8.2003 15:22:29)
Silene je spise chovani zdravotniku v mnoha porodnicich.
 Lenka 
  • 

Re: šílenost 

(4.8.2003 9:54:07)
A já doplňuji - nádherná šílenost. Zachovala ses podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a já Ti moc blahopřeji k narození hezké holčičky. Jsem velký fanda porodů doma, nemocniční porody ovšem nezamítám, když jsou komplikace a jinak to nejde... Otázka je, kdy lékaři přijdou na to, že mnoho komplikací zbytečně vyrábějí sami. Moje kamarádka měla první porod snad ještě traumatičtější než Ty, s tím, že ji uvázali do třmenů, kapačky i léky na které jí ani neuměli odpovědět, proč jí je dávají, nástřih, že měla prostřižený i konečník a půl roku jí to hnisalo, malého vytáhli kleštěmi a má podobné problémy jako Tvůj synek. Moje kamarádka už druhé dítě mít nechtěla a když zjistila, že je podruhé těhotná, sesypala se z toho. Pár měsíců chodila k psychologovi a poté (je v 7.měsíci), se rozhodla, že porodí doma. Jak to bude dál, to uvidíme.
 Ms 
  • 

Sobeckost nebo odvaha? 

(5.8.2003 6:50:03)
Zda se mi sobecke rodit doma, aby budouci maminka mela pohodicku, hudbu atd.. myslim, ze se tady jedna vice o miminko. Co kdyz nastanou nejake problemy a bude hrat o kazdou sekundu?
Nakonec v nemocnici pro nej muzou udelat vse potrebne, tak proc vubec riskovat? Aby jsme pak kamaradum mohli rict ze jsme hrdinky a rodime doma?
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Sobeckost nebo odvaha? 

(5.8.2003 9:44:14)
Není to trochu uhozené "dělení"? Na ty, co jsou sobci a proto chtějí rodit doma, a na ty, co myslí hlavně na miminko a proto rodí v porodnici?
Já jsem rodila "kompromisně", v CAPu, ale přiznám se, že než lékařský porod, budu raději rodit doma. Asi jsem sobec, ale prostě nemám sebemenší chuť zažít to, co můžu dnes a denně číst na Rodině a co slyším z úst známých, přátel, příbuzných... nevidím jediný důvod, proč bych se měla nechat automaticky holit, klystýrovat, proč bych se měla nechávat nastřihnout jen proto, že to prostě je rutina. Opravdu jsem sobec, protože nechci dopadnout jako moje máti, když rodila mne. Když už jsem měla hlavičku venku, přišla nějaká mladá doktorka a s hrůzou v hlase pravila: "Jéžiš, já vás zapomněla nastřihnout, to by se pan primář zlobil!", načež ji nastřihla; máti byla v porodnici 3 týdny, z toho první týden ji museli cévkovat, šití po porodu 3 hodiny, 1x "přešívali", protože "něco udělali blbě", sečteno a podtrženo - máti má problémy s jizvou po nástřihu DODNES a je to už skoro 30 let.
Nevím, jak prospěju miminku tím, že podstoupím všechny tyhle "lékařské" vymoženosti, vč. různých oxytocinů, epidurálů atd. atd. Myslím si, že přirozený porod se bez všech "vědeckých vymožeností" obejde a je pro dítě daleko lepší než lékařský. Samozřejmě, pokud je všechno OK.
Proto jsem zastánce onoho "kompromisu" - rodit tam, kde je v případě potřeby lékař a vybavení po ruce, ale pokud potřeba není, neuvidím z lékaře ani cíp bílého pláště...
 Soňa 
  • 

Re: Sobeckost nebo odvaha? 

(5.8.2003 11:51:03)
Rodit v porodnici zas tak velká vymoženost není. Už vůbec bych nemluvila o bezpečí ústavního porodu. Mašinérii, kterou tam rodičky a miminka většinou zažijí bych také nenazvala moderním přístupem rození dětí. V porodnici to na mě dýchalo spíše mučírnou, nesvobodou a středověkem.
 Pavel 
  • 

Re: Sobeckost nebo odvaha? 

(5.8.2003 11:54:29)
Mam radost, ze je vetsina nazoru v diskusi pozitivnich, coz znamena, ze cim dal vic lidi chape sirsi souvislosti porodu jak pro dite tak pro matku.
Taky jsme rodili doma a nemam k tomu co dodat - kdo vi, ten vi, kdo nevi, muze se informovat vsude mozne. Kdo vedet nechce, vcetne omezencu pisicich blbosti o matce, ktera sleduje jen sve pohodli, ten muze dal vyuzivat nejmodernejsi zazemi nemocnic. Nikdo totiz nikoho a do niceho nenuti (krome zdravotniku v nemocnicich) a to plno lidi porad neni schopno pochopit.
 Citruska 14tt 


Re: Re: Sobeckost nebo odvaha? 

(5.8.2003 12:08:40)
Ahoj Pavle,

já jsem se rozhodla jak za sebe, tak za mimčo. Chci, aby přišlo do prostředí, ve kterém bude vyrůstat a aby se kolem něj točilo minimum lidí (krom rodiny). Taky trošku za sebe, protože nebudu nervozní, jestli mám doma uklizeno a děti chodí spát tak, jak mají, jestli je syn připravený do školy... - vím, že manžel by to hravě zvládl, ale chci mít vše pod kontrolou a být v klidu, nestresovat se, nechci se hekticky sunout z jednoho místa nemocnice na druhý. Nemám ráda nemocniční bílou a nechci litovat, že jsem si miminko neporodila tak, jak chci.
 Citruska 14tt 


Re: Sobeckost nebo odvaha? 

(5.8.2003 12:02:05)
Samozřejmě, že jde především o miminko, ale o mě taky :-) Aby bylo v pohodě miminko, musí být v pohodě i maminka a s ní celá rodina :-) Vysnila jsem si takový porod, který mi v nemocnici nenabídnou a já si můžu v podstatě dělat co chci a co je mi pohodlné. Naše mímo je zatím v pořádku, nemá žádné odchylky a ani s tím nepočítáme :-) Kdyby se předpokládali problémy, určitě bych šla rodit do porodnice. Ale když je vše ok, přijde mi to zbytečné. Přeci jenom nejsem první, co se tak rozhodla a když to jde všude ve světě, tak proč ne u nás?
 *Aida* 


Re: Sobeckost nebo odvaha? 

(5.8.2003 23:11:28)
Mila MS,
pokud jsi to z clanku nepochopila, tak me vubec neslo o nejakou pohodicku, hudbu jsem u porodu nemela, vlastne me rusil kazdy zvuk... Me slo predevsim o zdravi meho ditete.
Pohodicku jsem mela hlavne po porodu, nikdo nechvatal prestrihnout pupecni snuru a odnest miminko atd., ale o tom jsem popravde pred porodem ani tak moc nepremyslela.
Tady v UK neni v nemocnicich mozne aby tatinek po porodu zustal (krome soukromych), takze to byla doma dalsi vyhoda, nemusela jsem krome kojeni delat vubec nic :o).
Jak pise Pavel, pouze ten kdo to prozil opravdu pochopi.
 Libushe+3 


Re: šílenost a nerozumnost 

(6.8.2003 3:54:28)
mozna i nezodpovednost
 Pavel 
  • 

Re: Re: šílenost a nerozumnost 

(6.8.2003 8:25:50)
Jo, Libushe, taky se po nasem porodu doma par lidi ohanelo "zodpovednosti"... Zodpovednost znamena schopnost zodpovedet sve pocinani nekomu nebo necemu. A ten nekdo nebo neco jsou u kazdeho jine!! My jsme schopni sve pocinani zodpovedet vzhledem k souvislostem, ktere tusime, vzhledem k nasemu rebricku hodnot a vzhledem k dalsim vecem bez vycitek svedomi. Zodpovednost nema zadna absolutni meritka, zalezi jen, kde si zvolis pevny bod. A ja nikomu neberu jeho pevne body, ty jsou nedotknutelne. Jak moje, tak tech ostatnich - ja rovnez nikomu pravo na porod v nemocnici neupiram a nikoho nepresvedcuji, aby cinil jako my. To je vec svobodne volby informovaneho a mysliciho cloveka.

 Maja 
  • 

Re: Re: Re: šílenost a nerozumnost 

(6.8.2003 11:31:36)
Pavle nejsi ty nahodou u vas doma general?
 Pavel 
  • 

Re: Re: Re: Re: šílenost a nerozumnost 

(6.8.2003 12:14:49)
Nejsem, proc myslis?
 Libushe+3 


Re: Re: Re: Re: Re: šílenost a nerozumnost 

(6.8.2003 19:43:24)
Pro Pavla
No mne by jen zajimalo jak vysvetlis postizenemu diteti (nedej boze mrtvemu), ze ma zkazeny zivot, protoze maminka a tatinek byli sobecti a lehkomyslni. (Kdyby vse nedopadlo dobre.)
 Janula 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: šílenost a nerozumnost 

(6.8.2003 20:35:32)
A myslíš, že v porodnici se nic takového stát nemůže a nestává???
Já si tím zas tak jistá nejsem.
 Gábi, 2 děti 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: šílenost a nerozumnost??? 

(7.8.2003 8:40:38)
Moc nerozumím tomu, v čem spočívá "šílenost a nerozumnost" rodičů, plánujích porod doma ?! 99% rodičů, kteří se takto rozhodli, jsou velice zodpověďní a informovaní, většinou se nejedná o první porod. Porod doma přece neznamená, že není přitomna porodní asistentka! Chápu, že pro mnoho lidí je nemocnice jakoby záruka, že nedojde ke komplikacím. Bohužel skutečnost je jiná ... Skoro se dá říci, že mnoho komplikací by bez zásahů zdravotníků vůbec nenastalo. Moc nechápu argumenty typu "porod doma = postižené dítě". Hovoří světové statistiky v tomto smyslu??? Myslím, že ne. Asi úplně nejhorší komplikací pro porod obecně je poporodní krvácení a není to tak dávno, co právě jedna rodička vykrvácela přímo na porodním sále :-(
Trošku mě také zlobí, že personál "naservíruje" mamince informace ve smyslu "nebýt nás, tak by všechno dopadlo špatně", "bez nás byste neporodila" apod. Ale abych zdravotníkům nekřivdila, tyto informace o dramatických porodech předávají nejraději maminky samy. Po celá desetiletí kolují v rodinách fámy a nikoho nenapadne se nad nimi zamyslet ...
 16.5Salám&Lajka14 


Re: šílenost a nerozumnost??? 

(7.8.2003 9:29:36)
Měli jsme sousedku s postiženou holčičkou. Při klešťovém porodu jí byl poškozen mozek, takže ve svých 20ti letech nemluví, musí nosit pleny, velmi špatně se pohybuje a mentálně je na úrovni cca ročního dítěte.
Libushe, myslíš, že se jí rodiče omlouvají za to, že se nerozhodli rodit doma?

Jistě, zřejmě se při porodu vyskytly komplikace, jinak by asi nebyly použity kleště. Ale ta holčička není jediný případ. A nejde jen o miminka. Jak je to dlouho, co při porodu zemřela zdravá žena jen proto, že jí zdravotnice omylem píchla místo tišícího prostředku nějaké čistidlo?

Mohla bych vyprávět spoustu příběhů ze svého okolí např. o babičkách, kterým při operaci nechali v těle kus gázy a ony zemřely na celkovou sepsi, mohla bych vzpomínat na ŘADU mediálně známých případů, kdy VINOU lékaře zemřel člověk, ostatně vzpomeňte si na Jarku z Rodiny, které vinou nedbalosti lékaře zemřel syn Patriček. Dalo by se pokračovat skoro do nekonečna.

Bohužel i mezi lékaři jsou lajdáci, alkoholici, arogantní hrubci... není jich VĚTŠINA, ale jsou. A narazit na ně může znamenat smrt. Nechápu proto, proč je porod v porodnici chápán jako ZCELA BEZ RIZIKA a porod doma jako JEDNO VELKÉ RIZIKO. Rizika existují vždy a všude. Svět není černobílý. Pokud jde o mne, bála bych se spíš té porodnice než porodu doma s kvalifikovanou asistentkou.
 Meta 
  • 

Re: Re: šílenost a nerozumnost??? 

(7.8.2003 9:53:13)
Máš pravdu Monty, není to tak dávno, kdy v prachatické porodnici tutlali skandál, že uškrtili při císaři z nepozornosti miminko na pupeční šňůře. Tehdy jsem teprve pochopila k čemu je dobrá taková dula. Když se někdo rozhodne rodit doma, určitě to není jen rozmar...Každá zvažuje pro i proti a snaží se vybrat nejlepší řešení...

 Šárka,Terinka 5 týdnů 
  • 

Re: Re: Re: Já jsem tam nedávno rodila 

(27.8.2003 14:57:15)
Ahoj holky,jak to bylo se skandálem ohledně uškrcení miminka na pupeční šňůře nevím,těžko soudit když u toho člověk nebyl,ale před pěti týdny jsem v této porodnici přivedla na svět krásnou zdravou holčinku a můj názor na tuto porodnici je takový,že kdyby se všude chovali k maminkám a miminkům tak jako v Prachaticích,tak by asi maminky neměly důvody přemýšlet nad porodama doma.Dětské sestry byly naprosto báječné,k miminkům se chovaly moc hezky a byly velice ochotné s čímkoli poradit,ukázat,trpělivě vysvětlovat třeba i několikrát,nebyly na nikoho nepříjemné,často se ptaly maminek zda něco nepotřebují a kdykoli se na ně maminky mohly obrátit,bylo-li třeba,sestřičky vždy rády pomohly.Dětská paní doktorka byla velice pečlivá,každý den při kontrole miminka vyšetření mamince vždy okomentovala aby maminku zbavila strachu a nejistoty.Porodní asistentky tam jsou také strašně hodné,obzvláště mlaďoučká PA Jitka,která byla při mém porodu a velmi mi pomáhala,klystýr mi dávala takovým způsobem že jsem ani nevěděla,že nějaký dostávám,a hlavně mě překvapila vynikající péče a starostlivost lékařů o zdraví maminek.Zejména musím poděkovat Mudr.Vávrovi a panu primáři Říhovi.Kdybych znovu měla rodit,Prachatice bez váhání.
 Šárka,Terinka 5 týdnů 
  • 

Re: Re: Re: Já jsem tam nedávno rodila 

(27.8.2003 14:58:14)
Ahoj holky,jak to bylo se skandálem ohledně uškrcení miminka na pupeční šňůře nevím,těžko soudit když u toho člověk nebyl,ale před pěti týdny jsem v této porodnici přivedla na svět krásnou zdravou holčinku a můj názor na tuto porodnici je takový,že kdyby se všude chovali k maminkám a miminkům tak jako v Prachaticích,tak by asi maminky neměly důvody přemýšlet nad porodama doma.Dětské sestry byly naprosto báječné,k miminkům se chovaly moc hezky a byly velice ochotné s čímkoli poradit,ukázat,trpělivě vysvětlovat třeba i několikrát,nebyly na nikoho nepříjemné,často se ptaly maminek zda něco nepotřebují a kdykoli se na ně maminky mohly obrátit,bylo-li třeba,sestřičky vždy rády pomohly.Dětská paní doktorka byla velice pečlivá,každý den při kontrole miminka vyšetření mamince vždy okomentovala aby maminku zbavila strachu a nejistoty.Porodní asistentky tam jsou také strašně hodné,obzvláště mlaďoučká PA Jitka,která byla při mém porodu a velmi mi pomáhala,klystýr mi dávala takovým způsobem že jsem ani nevěděla,že nějaký dostávám,a hlavně mě překvapila vynikající péče a starostlivost lékařů o zdraví maminek.Zejména musím poděkovat Mudr.Vávrovi a panu primáři Říhovi.Kdybych znovu měla rodit,Prachatice bez váhání.
 Šárka,Terinka 5 týdnů 
  • 

Re: Re: Re: Já jsem tam nedávno rodila 

(27.8.2003 14:58:25)
Ahoj holky,jak to bylo se skandálem ohledně uškrcení miminka na pupeční šňůře nevím,těžko soudit když u toho člověk nebyl,ale před pěti týdny jsem v této porodnici přivedla na svět krásnou zdravou holčinku a můj názor na tuto porodnici je takový,že kdyby se všude chovali k maminkám a miminkům tak jako v Prachaticích,tak by asi maminky neměly důvody přemýšlet nad porodama doma.Dětské sestry byly naprosto báječné,k miminkům se chovaly moc hezky a byly velice ochotné s čímkoli poradit,ukázat,trpělivě vysvětlovat třeba i několikrát,nebyly na nikoho nepříjemné,často se ptaly maminek zda něco nepotřebují a kdykoli se na ně maminky mohly obrátit,bylo-li třeba,sestřičky vždy rády pomohly.Dětská paní doktorka byla velice pečlivá,každý den při kontrole miminka vyšetření mamince vždy okomentovala aby maminku zbavila strachu a nejistoty.Porodní asistentky tam jsou také strašně hodné,obzvláště mlaďoučká PA Jitka,která byla při mém porodu a velmi mi pomáhala,klystýr mi dávala takovým způsobem že jsem ani nevěděla,že nějaký dostávám,a hlavně mě překvapila vynikající péče a starostlivost lékařů o zdraví maminek.Zejména musím poděkovat Mudr.Vávrovi a panu primáři Říhovi.Kdybych znovu měla rodit,Prachatice bez váhání.
 Simona 
  • 

Porod doma - ano ale zajištěný 

(7.8.2003 10:38:11)
Mám dvě děti uvažuji o třetím. Svět opravdu není černobílý a proto bych si nedovedla představit jít rodit do nemocnice, aniž bych věděla, že tam se mnou bude můj lékař a manžel. Na dvou osobách bych trvala z toho důvodu, aby kdyby něco gynekolog dohlédl na mě a manžel na péči o miminko. Tím se domnívám, že dojde opravdu ke značné eliminaci rizika.

K porodům doma - osobně bych řekla ano - ale k zajištěným. To co se tady prezentuje opravdu vypadá značně nebezpečně. A řeknu to na rovinu - můj pes má porod podstatně lépe zajištěn. Ano, fena si rodí doma se svým pánem, kterému věří v prostředí, které důvěrně zná. Ale rozhodně bych si netroufla ani u feny, která již 2 x bezproblémově porodila nemít před domem kompletně vybavené lékařské auto s lékařem a asistentkou - takže v případě problémů je fena na operačním stole takřka ihned. Chováme plemeno, kde je velké procento císařských řezů z důvodu nepoměru mezi velikostí štěněte a feny. A musím poznamenat, že v případě náhlých komplikací, jsem vždy opravdu ráda, že vše dobře dopadne.

Kdybych rodila doma, chtěla bych rozhodně zajištění podobné. Porodní asistentka (navíc u zde prezentovaných porodů často dorazí pozdě) jistě zvládne bezproblémový porod. Pak je vše v naprostém pořádku. Ale co řeknou zastánkyně nezajištěných porodů třeba v případě, že u dítětě dojde např. k zástavě srdeční činnosti. A když ještě u ženy navíc dojde k masivnímu krvácení? Co udělá sama jedna porodní asistentka - byď bude sebezkušenější a sebelepší? Závěr si jistě každý udělá sám. A argument, že se to stává zřídka jistě neobstojí.

Možná ještě poznámka - má známá má tatínka s nemocným srdcem - v zahraničí prý okamžitě po příjezdu do nemocnice všechno lítalo - tatínek byl během minuty u specialisty, který již na něj čekal. U nás čekali v podobné situaci něco kolem 30 minut. (v obou případech byli telefonicky ohlášení).
A ona známá mi právě řekla, že už chápe, proč v zahraničí rodit doma lze a u nás nikoliv. Než by v našem laxním zdravotnictví se někdo zvedl ze židle asi by už bylo pozdě. Navíc si umím představit, jak se doktoři zrovna hrnou k pacientce (i s malou komplikací), která jimi podle nich "pohrdla" a rozhodla se rodit doma. No a teď jsou jí najednou dobří.


 Jana 
  • 

BLAHOPREJI 

(2.8.2003 19:15:13)
Blahopreji! K clanku neni co dodat. SKoda, ze maminek s tak prirozenym pristupem neni vic! Nekdy zapominame, ze porod je vlastne prirozena zalezitost. Kdyz se neco zkomplikuje, pak je na miste lekar a lekarske intervence. Lekarske intervence bez oduvodneni naopak vse komplikuji.
 Tulipka 37t. 
  • 

Vse nej... 

(2.8.2003 23:08:37)
Jsi vzorny priklad toho,ze je asi nejlepsi se ridit vlastnimi pocity.Mimichodem,kde zijes?Ja se chystam taky na porod doma s tim rozdilem,ze se budeme stehovat mesic po narozeni miminka :-).
Tak hodne stesti.
 bohunak 


Re: Vse nej... 

(5.8.2003 0:30:10)
Ahoj Aido:-) Chtela bych Ti moc poblahoprat a poprat vse nejlepsi pro Tebe i Tvou rodinu.
Je moc hezke,ze jsi prozila porod podle sveho prani.
Ja uz jsem taky porodila,a muzu Ti rict,ze bych si nikdy na porod doma netroufla.A taky diky tomu,ze jsem rodila v nemocnici a ne doma,tak mam meho syna.Stalo se totiz to,ze v dobe porodu se malemu zastavilo srdicko a konec.Hralo se o sekundy a kdybych nebyla v nemocnici,tak nechci pomyslet,jak by to vsechno dopadlo.Zrejme velice smutne.A to me tehotenstvi bylo vzorove a vsechno bylo v poradku.Pises,ze jsi brala za sebe zodpovednost,brala jsi ji teda take za sve dite,ktere je diky Bohu v poradku.Ja bych tento risk nepodnikla,uz kvuli me zkusenosti.
Mej se krasne Bohuna
 LaD 2002 


Odvaha 

(2.8.2003 23:13:45)
Manžel taky schvaluje porody doma,protože nesnáší už od dětství nemocniční prostředí. Dokud mi svůj názor nesdělil,nikdy by mě ani nenapadlo nad tím přemýšlet. Asi bych mohla získat také odvahu k takovému rozhodnutí,ale až v druhém těhotenství a v případě,že by můj první porod probíhal bez komplikací a to teda neprobíhal,takže žádné "doma" víc než jistě nikdy nebude. Krom toho mě mnohem více přitahují malá zařízení,kde se snaží vést porody tím nejpřirozenějším a nejvlídnějším způsobem jak jen to jde. Tvoje rozhodnutí po takových těžkostech prvního porodu mě překvapuje,ale neodsuzuji,spíš si myslím,že ta pohoda a pocit svobodného rozhodnutí hodně přispělo k lepšímu porodu. Blahopřeji.
 japa 
  • 

připadá mi ... 

(3.8.2003 20:40:31)
Ahojky
Připadá mi ten váš průběh porodu doma plný zmatků a nervozity/Teda alespoň z toho, jak to popisujete/.Jsem fanda pro porody doma. Já sama jsem měla o dost peprnější první porod,než jak ho popisujete vy, a rodila v porodnici :-( A netroufala bych si na to přivést své další dítě na svět doma.
Ikdyž si nemyslím, že porodnice je to nejlepší místo pro příchod miminka. Už to že lékaři považují nás rodičky za pacientky...mluví za vše.
Moje dobrá kamarádka své druhé dítě rodila doma,s PA, manželem i bráškou... po všech procedůrách byli v pokoji,kde bylo přítmí, hrála potichu příjemná hudba a všichni v harmonii vítali malého právě narozeného brášku.
Dnes je mu 8,5 měsíců a je to to nejklidnější miminko co znám.
Jinak ze srdce blahopřeji ke zdravé holčice a přeji ji aby ji na cestu vždy svítíla ta šťastná hvězda, pod kterou se narodila
 Lionka 


Super!!! 

(4.8.2003 15:41:53)
Gratuluji k odvážnému rozhodnutí a zdravému miminku!
Vůbec se nedivím,že jsi se pro porod doma rozhodla - viz předchozí neblahé zkušenosti se špitálním,´odborně´ vedeným porodem.
Já to pořád říkám,že maminy nejsou nesvéprávné bytosti,ale vysoce citlivé a správných instinktů schopné :o)))!
 *Aida* 


Dik 

(4.8.2003 23:29:18)
Dekuji vsem za gratulace! Zapomnela jsem napsat ze bydlime v Londyne. Pokud se nekomu ten prubeh porodu zdal trosku zmateny, asi to bylo tim, ze se to vsechno sebehlo tak narychlo :o). Leila je ohromne klidne miminko, az se nam to zda byt neuveritelne, obcas zapomenu, ze ji mam. Jeste jednou diky.
 Citruska 14tt 


Re: Dik 

(4.8.2003 23:35:50)
Ahoj Aido,

i já moc gratuluji a obdivuji :-) Bydlím sice v ČR, ale asi před rokem jsem se začala intenzívně zajímat o porod doma tady. Jsem totiž pevně rozhodnutá, že chci rodit v co nejmenším kruhu lidí a se synem, dcerkou a manželem (+PA) si to pořádně užít. I když můžu říct, že můj první porod před dvěma lety ve Vrchlabí byl skvělý, chci být v útulném prostředí, ve svém domě a se svojí rodinkou při svojí oblíbené hudbě a v ničem neomezené pohodlné poloze :-)
 Dada, 3 deti 
  • 

bezpecie a pohoda 

(8.8.2003 10:51:03)
Ahojte,

tesim sa, ze sa v cechach tak rozsiruju porody doma, ja som si to tiez zazila, ale v holandsku, kde je to uplne bezne. Tiez mam tu skusenost, ze nase deti po porode neplakali, dobre spavali a boli uplne v pohode - donedavna som si to nespajala s tym, ze sa narodili doma, ale mozno na tom nieco bude. Vsetkym z vas, ktore sa chystate rodit doma, drzim palce a prikladam jednu radu - premyslite si vzdy hlavne to, ci v pripade komplikacii mate blizko nemocnicu a ci vas tam urcite prijmu. Predpokladam ze v Prahe ci inych velkych mestach to nie je problem, ide skor o vidiek. Rodit doma je ale pekne, stoji to za tu pohodu. Tak vam drzim palce.
 Dada, 3 deti 
  • 

bezpecie a pohoda 

(8.8.2003 10:53:29)
Ahojte,

tesim sa, ze sa v cechach tak rozsiruju porody doma, ja som si to tiez zazila, ale v holandsku, kde je to uplne bezne. Tiez mam tu skusenost, ze nase deti po porode neplakali, dobre spavali a boli uplne v pohode - donedavna som si to nespajala s tym, ze sa narodili doma, ale mozno na tom nieco bude. Vsetkym z vas, ktore sa chystate rodit doma, drzim palce a prikladam jednu radu - premyslite si vzdy hlavne to, ci v pripade komplikacii mate blizko nemocnicu a ci vas tam urcite prijmu. Predpokladam ze v Prahe ci inych velkych mestach to nie je problem, ide skor o vidiek. Rodit doma je ale pekne, stoji to za tu pohodu. Tak vam drzim palce.
 Martina 


Re: bezpecie a pohoda 

(8.8.2003 20:26:41)
Citim jen potrebu rict to, ze nas syn se narodil v porodnici (dali jsme si zalezet na vyberu), do vody, po narozeni neplakal, pak jeste pomerne dlouho neplakal ani doma, kdyz chtel kojit tak jen mlaskal. Byl to nejspokojenejsi a nejklidnejsi mimi v okoli.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.