| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodinné večeře

 Celkem 6 názorů.
 Mirka, 1 dítě 


Opravdu mluvit? 

(18.3.2002 13:34:34)
Já mám ze svého dětství zážitek přesně opačný...ano, u jídla se mluvilo, protože to byla jediná doba, kdy nikdo neměl jiné zájmy - pletení, zprávy, učení se...jenže se zásadně probíraly věci, které se probrat musely - tedy věci nepříjemné...rodičům to "nepřipadalo" - oni na nás, na děti, jenom "vylili" svůj stres za celý den a večer pak měli v pohodě...jenže jak já, tak i moje sestra (a ta byla chtěné a opečovávané dítě) jsme to dotáhly na rozsáhlé poruchy zažívání, trávení...co bylo ve škole je prima otázka tam, kde nejsou potíže nebo se nepředpokládají, ale zeptat se našeho syslíka "Co bylo ve škole" znamenalo v jisté době, že od jídla s brekem uteče...A ještě: když si pozvu milé přátele, neodbudu to tak, že je posadím ke stolu a zahltím jídlem - i mezi chody děláme dlouhé pauzy, a to jsou právě ty "přestávky na mluvení..."
 Vacerka 


Mluvit,mluvit,mluvit....;o) 

(19.3.2002 10:00:57)
Katko,
vase rodinne vecere Vam v dobre slova smyslu zavidim...pokud si vzpomenu na svoje detstvi tak pro mne jako "nezrave dite" byly spolecne hlavne vikendove obedy pohromou, nebot kazde sousto bylo pod prisnym pohledem a zvysenym hlasem meho otce...takze jsem mela neustale podvahu...pamatuju si co obedu jsem probrecela...
 Radka, dva kluci 
  • 

Chceme mluvit 

(20.3.2002 20:31:05)
Já jsme rozhodně pro společné rodinné mluvení u večeře a nechápu lidi, kteří se kvůli úspoře místa v bytě či kuchyni vzdávají jídleního stolu a pak jedí každý v jiném rohu a v jinou dobu. U mých rodičů jsme měli mali stůl jen se třemi židelmi, ačkoli jsme byli čtyři, takže to také nebylo no. Naši vždycky celé nedělní dopoeldne mnoho hodin vařili a paks e to potichu za deset minut snědlo. Tak to tedy ne. My jíme dlouho, právě kvůli mluvení, zvláště sobotní snídani, to už je spíše brunch. Naše děti se to asi také naučí, zatím jsou jim dva a čtyři a jsou to spíše to rozlité čaje:-( a batoletem vzteky hozené kůrky od chleba:-( Povídáme si i jindy, cestou do školky, doma při práci atd., zároveň se ale snažíme děti naučit, že jsou okamžiky, kdy se na rodiče nemluví.
 Táňa Šindlářová 
  • 

Rodiné večeře 

(13.4.2004 12:10:07)
Řekla bych,že mluvit u večeře se smí,ale ne když má někdo plnou pusu.To je velmi neslušné!Zeptat se svích dětí jak bylo ve škole,to je fajn.je dobré vědět,jak se děti učí a ne je jen odbýt.Ikdyž je to u večeře.Večeřet se má většinou společně,jako rodina.
 Holuša Lukáš 
  • 

Re: Rodiné večeře 

(13.4.2004 12:13:33)
to si toho moc nevymyslela
 majkina 


RODINÁ POHODA 

(27.9.2004 19:15:00)
Rodiná pohoda ,nic jiného mě po přečtení tvého článku nenapadlo.Unás to rozhodně tolik nežije jako u vás. Myslím si, že u jídla se dokonce mluvit má,ale někomu to ,může vadit hlavně nezapomínat dojíst sousto a neskákat do řeči,ale i to je u malích dětí roztomilé,ta dychtivost s jakou se nám snaží něco sdělit.
Přeju vaší rodince hodně pěkných domácích sezení u jídla .Ahoj Majkina

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.