| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Víte, co je EB viróza? Mononukleóza.

 Celkem 181 názorů.
 Šárka Adámková 
  • 

Mononukleóza 

(21.4.1999 10:16:30)
Jsem překvapena popisováním nemoci i léčby. Já mám zkušenost jinou. Syn onemocněl touto nemocí před rokem, okamžitě byl přijat do nemocnice na infekční oddělení, kde mu byly podávány kortikoidy. Zároveň držel přísnou dietu. Propuštěn byl za dva týdny, pak musel být ještě tři týdny doma a ještě tři měsíce držel přísnou dietu a nesměl se namáhat. Na kontrolní jaterní testy jsme chodili rok. Před čtyřmi měsíci onemocněl stejnou nemocí syn mé známé, v nemocnici už byl dvakrát (vždy dva týdny), celou tu dobu nesmí do školky a drží dietu.Hrozí mu, že nemoc přejde do chronického stádia. Nemyslím si, že by přístup k nemoci měl být tak lehkovážný jak popisuje paní doktorka.
 Milos Hajek 
  • 

Re:Mononukleóza 

(22.4.1999 13:04:40)
Co se popisu pani dokrorky tyka, je asi pravdou, ze jeji pohled zkrze statisticka cisla ji ovlivnil natolik, ze zapomela na urcite procento deti u kterych prejde tato choroba do chronickeho stadia tzn. zanechava svym zpusobem trvale nasledky. Sam jsem monohukleozu mel v 16 letech (2xpobyt v nemocnici) a trvalo 10 let, nez nemoc uplne zmizela. Pro deti neni zrovna prijemne byt nekolik tydnu az mesicu v klidu coz je u tohoto onemocnenni NUTNE, jinak vznika nebezpeci viz vyse. (I prisnou dietu myslim deti snesou lehceji nez zakaz pohybu) Zpocatku to chce klid na luzku, proto se take deti zaviraji do nemocnic, jiny duvod nevidim (muzete mi to vyvratit) protoze jak bylo jiz napsano, s EB virem se setkaji skoro vsichni takze o izolaci proti sireni nemuze byt rec a lek na to take nemaji (veskere prasky obsahuji JEN vitaminy potrebne pro funkci jater...). S tim souvisi otazka zda kortikoidy jsou lek na mononukleozu. V dobe, kdy jsem byl nemocny ja jsem kortikoidy dostaval kapackou asi 14dni, ale az v dobe, kdy diagnoza znela chronicka mononukleoza (asi 1.5 az 2 roky po vypuknuti) a z nemocnice jsem odchazel s vysledkem LECENI NEUSPESNE, takze se domnivam, ze v pripade kortikoidu se jedna ciste o
pokusy doktoru na lidech. Takze by me take zajimalo, jaky nazor na to maji doktori nyni a jestli tato lecba pomohla "synovi zname pi Adamkove" ???


Budte zdravi
 Šárka Adámková 
  • 

Re:Re:Mononukleóza 

(29.4.1999 9:53:04)
Pane Hájku, s lítostí konstatuji, že synovi mé známé zatím nepomáhá nic. Stále je doma s přísnou dietou (od prosince 1998).Nevím, kde se stala chyba.
A jinak důvod pro přijetí do nemocnice je právě podávání kortikoidů (jak mi sdělila kdysi jedna lékařka),neboť ty nelze podávat ambulantně.
Zdravím Šárka Adámková
 Petr Belousov 
  • 

Re:Re:Re:Mononukleóza 

(11.5.1999 15:49:05)
Zkuste se obratit na lekare, ktery zna metodu SU JOK cti su (džok).
Jde o relativne novou medicinu, ktera obcas umi zazraky. Neco o tom mam na www strankach:
http://www.pvtnet.cz/www/petrbel/indexo.htm
 Mark 
  • 

Re: Re:Re:Mononukleóza 

(5.3.2003 20:45:11)
Problem neni ze by nemohli byt kortikoidy podavany ambulantne ,ale oni je nechtej davat jen tak ,nevim jestli je to draha zalezitost ale sam vim ze zkusenosti ze se jedna jen o jednu injekci ,asi tak na 48h velmi ulevi ,pak se to castecne vrati ... problem je spise pri podavani penicilinu ten se musi pichat kazdy den.
 Jirka 
  • 

Re: Re: Re:Re:Mononukleóza 

(26.9.2006 15:17:41)
Na mono se penicilin nesmí jinak se osypeš, podávají se jiná antibiotika
 Martina 
  • 

Re: Re:Re:Mononukleóza 

(25.4.2006 23:59:29)
vazeny pane Hajku,
je mi 24 a mononukleozu jsem letos prodelala take a tez jsem se trochu na toto tema informovala, protoze ani ma nepatrila mezi ty lehke pripady u kterych clovek ani nepostrehne ze nejakou mononukleozu mel.
Jako skoro kazdy kdo tady pise jsem stravila 14 dni v nemocnici a tak brzo me domu pustili jen diky vanocim. Co mi pak doktori vysvetlili, tak samotna mononukleoza je nemoc, na kterou vlastne neni lek, telo potrebuje klid a vyporadat se s ni samo. Problem je v tom, ze velice casto je spojena s nejakym dalsim onemocnenim, jak jsem prozila na vlstni kuzi - nepamatuji si jmeno, ale v mem pripade se jednalo o bacila ktery normalne zpusobuje opar na puse, v mem pripade se ale usadil uvnitr a zpusobil neuveritelne zdureni mandli a vsech uzlin na hlave ktere se dalo nahmatat. Kortikoidy mi byly podavany zrovna kvuli tomuto aby opuchnuti splasklo a zabralo to. Na zacatku 2x pak jen 1x denne. Penicilin jsem dostavala tez kvuli teplote.
Dietu bez alkoholu, smazenych a tucnych jidel mam drzet minimalne pul roku, stejne tak dlouho necvicit.
Nejhorsi je ze mam ted po tom mnozstvi vsech leku vcelku spatnou imunitu, kazdou chvili jsem nemocna, doktor mi ale zadny dalsi lek,kvuli mym jatrum, nenapise. Proste vylezet.

Kamarada prodelal mononukleozu tez, ale tak ze o ni nevedel. Dozvedel se az po odezneni. Je to uz nekolik let, stale ma nalez na jatrech a stejnou dietu jako ja by mel asi jeste sam dlouho drzet a cvicit ho pani doktorka nechala az po roce.

No neni to zrovna zabavna nemoc
 Kristýna F.,15 let 
  • 

Re: Re:Re:Mononukleóza pro Šárku....odpověd 

(24.11.2006 11:17:45)
Ano...v tomto máte pravdu,ale to je zcela jiná mononukleoza...Toto je infekční mononukleoza a ta se projevuje úplně jinak!Ta mononukleoza ,kterou chytil váš syn se projevuje hlavně nakažením od kočky ,nebo od psa!
 Kristýna F.,15 let 
  • 

Re: Re:Re:Mononukleóza pro Šárku....odpověd 

(24.11.2006 11:17:54)
Ano...v tomto máte pravdu,ale to je zcela jiná mononukleoza...Toto je infekční mononukleoza a ta se projevuje úplně jinak!Ta mononukleoza ,kterou chytil váš syn se projevuje hlavně nakažením od kočky ,nebo od psa!
 Tessa, 3 děti 
  • 

Re: Re: Re:Re:Mononukleóza pro Šárku....odpověd 

(5.1.2007 15:30:56)
Dobrý den,
moje 10letá dcera právě prodělává mononukleózu, naštěstí to vypadá na jednu z těch "lehčích". Nicméně máme doma 4 psy a 3 kočky, proto se na internetu pídím po informacích o možnosti nákazy mononukleózou od zvířat. Veškeré zdoje ale hovoří jednoznačně: mononukleóza je čistě lidská nemoc a zvířata nemohou být jejími přenašeči - nemůže se nakazit člověk od zvířete ani zvíře od člověka. Proto tu, prosím, nešiřte poplašné nepodložené zprávy. Také jsem se nikde nedočetla o tom, že by existovalo více "druhů" mononukleózy.
 Teyla 


Re: Re:Re:Mononukleóza pro Šárku....odpověd 

(16.3.2009 18:59:02)
Nemoc podobná mononukleóze přenášená kočkami se jmenuje toxoplazmóza.. je to taková horší verze "monči". Já sama jsem měla mononukleózu, když mi bylo asi 10 let, což není tak dávno a opravdu to byla ta "lehčí forma" - není žádná hrůzná nemoc... byla jsem myslím 2-3 týdny doma, nenamáhala se, držela dietu,se kterou jsem problém neměla (zdravější strava mi jen prospěl a navíc existuje kuchařka dietních jídel pro lidi trpící jaterními onemocněními a tam se najdou velmi chutná jídla). Ve škole jsem potom byla uvolněná z tělocviku asi na měsíc. Takže podle mého názoru paní doktorka tuto nemoc popsala správně.
 marie 
  • 

Mononukleóza 

(22.2.2000 13:53:26)
Vazena pani doktorko,
potrebovala bych poradit k problemu mononukleozy. Jaky ma prodelana mononukleoza v detstvi pozdejsi vliv na tehotenstvi, plod a vyvoj ditete. Prenasi se i na dale krvi. Je zde moznost spatneho vyvoje jater u ditete?
Sama jsem tuto chorobu neprodelala,
muj partner vsak ano.
 marie 
  • 

Mononukleóza 

(22.2.2000 13:58:07)
Vazena pani doktorko,
potrebovala bych poradit k problemu mononukleozy. Jaky ma prodelana mononukleoza v detstvi pozdejsi vliv na tehotenstvi, plod a vyvoj ditete. Prenasi se i na dale krvi. Je zde moznost spatneho vyvoje jater u ditete?
Sama jsem tuto chorobu neprodelala,
muj partner vsak ano.
 Irena Hejtmánková,dítě 5 let,těhotná 
  • 

Re: Mononukleóza 

(4.8.2001 20:40:57)
Prosím,chtěla bych se zeptat,jsem v pátém měsíci těhotenství a mé starší dítě má infekční mononukleózu.Nemůže to mít vliv na nenarozené dítě?
Děkuji
 Marek 
  • 

Re: Mononukleóza 

(5.3.2003 20:48:17)
Zalezi pouze na hodnotach jaternich testu ,ale ze 75procent techto onemocneni jsou zvysene natolik ze by to opravdu nemelo byt brano lehkovazne ,sam sem mel ALT az k 10 a to uz je od normy 0,67 hodne daleko ...
 Linda 
  • 

Mononukleoza 

(17.4.2003 19:06:24)
Mně osobně se nemoc projevovala úplně tradičně : zduřené uzliny, šílené bolesti hlavy, únava, malátnost, horečky, angína - strašné bolesti v krku - pocení... Bylo to strašné ! Nejhorší, že jsem tak týden chodila i do školy a vůbec netušila, že mám monunukleozu ! Pak po nějaké době jsem se už vydala k doktorce v domnění, že mám angínu, ale po odběrech krve mě ještě týž den poslala do nemocnice s podezřením na mononukleozu, podezření bohužel v nemocnici nevyvrátili, jak jsem doufala, ale sdělili mi, že si tam pobudu asi 10dnů... Začali mi píchat penicilin, dávali obklady, kloktala jsem, výtěry krku, apod... Nicméně přežila jsem a jsem doma ... už 3 dny, ale nějak se s tím pořád nemůžu srovnat... Cítím se už dobře a chce se mi jít ven, sportovat, užívat krásného počasí venku, ... !!! Ne sedět, popř. ležet doma v posteli... Je to pro mě strašně deprimující, ani ne tak ty strašné diety, ale to, že se nejméně 3 měsíce vlastně nemůžu ani hýbat, je pro mě šílené ! Nepředstavitelné ! Nikomu bych to nepřála zažít... No, snad se s tím nějak srovnám...
 Jana 
  • 

Re: Mononukleóza je pěkná bestie 

(22.4.2003 21:14:56)
Ahoj doktorko,
mononukleózou jsem onemocěla ve 24 letech a od té doby si připadám jako ve snu. S červenýma pálícíma očima , jsem unavená, vyčerpaná, a stále nemocná (většinou zduřelé mandle a uzliny, angíny). Páni doktoři v SRN tuto chorobu nepoznali i když jsem plivala čepy jako koláče.Přišlo se na ní až po reaktivaci na klinice v Praze. Od té doby si mně všichni přehazují jako horký brambor (6 let). Bohužel, pomoc veškerá žádná. Obrátila jsem se na homeopata a ten mi doporučil 2x konstituční lék - thúja, a ten druhý si nepamatuji, po kterých mi padaly vlasy tak, že jsem musela k dalšímu odbornému lékaři. A tak jsem se začala léčit sama. Koupila si 3x příšerně drahý Wobenzym (1 balení na 2 měs. 3000 Kč). Sice se mi na půl roku ulevilo, ale mé tělo si brzy vytvořilo rezistenci a léčbu momentálně bere jako součást jídelníčku. Pokud někdo z vás má jakýkoliv recept na alespoň zmírnění následků, nebo reference na odbornou pomoc, prosím, napište mi na e-mailovou adresu miramar.m@seznam.cz
Velmi děkuji a přeji všem ostatním úplné vyléčení.
Jana
 Jana 
  • 

Re: Re: Mononukleóza 

(9.4.2004 12:27:47)
No, ja jsem uz treti tyden po hospitalizaci a taky nejsem uplne fit. Muzu ujistit Marka, ze jeho hodnota neni uplne nejvyssi, ja sama jsem mela 16,6 a doktorka me uklidnovala tim, ze mela i pacienty s 20 a 30. Docela me prekvapilo, ze ta jejich "volna jaterni dieta" znamena pouze jidlo bez prepalenych tuku a alkoholu, jinak mi nazakazali nic. Krome sportu samozrejme. Ale trochu me desi varovani me svagrove - lekarky pred unavovym syndromem. Na netu jsem nenasla nic. Zdravi Jana
 Helena 
  • 

Re: Re: Re: Mononukleóza 

(30.4.2004 9:21:51)
Únavový syndrom může souviset s reaktivací EBviru, tj. viru mononukleózy, ale u kohokoliv, kdo klinicky mononukleózu ani nemusel prodělat a infekce proběhla bezpříznakově - tj. 90% populace. Aby ses vyhnula nebezpečí únavového syndromu, dodrž dostatečně dlouho fyzický klid a dietu. Do zátěže se pak vracej postupně. Mimochodem únavový syndrom často vzniká u lidí, kteří mají hodně starostí a mají nerozpoznanou depresi. U nich se EB virus snadněji reaktivuje a pak zase při léčbě kromě imunologické léčby pománají i antidepresiva nebo psychoterapie.
 Míša 
  • 

Re: Re: Re: Re: Mononukleóza 

(30.10.2004 22:09:19)
Ahojky všichni co se trápíte jako já!!!!
Já jsem mononukleozu dostala v roce 1994 těch 10 let se mnou NIKDO nic nedělal.... protože muj "doktor" mi nedal nikam doporučení a tak to začalo....pořád jsem unavená a unavená. Každý měsíc beru antibiotika. Když jsem v roce 2002 porodila krásného zdraveho chlapečka, tak jsem myslela, že všechny problémy skončí, ale opak je pravdou... kojila jsem 13 měsícu... a to mě tak vyčerpalo, že moje doktorka si už nevěděla rady a předepisovala mi léky na deprese!!!!! No prostě mam smůlu na doktory!!! asi s tím budu bojovat asi celý život...jsem z toho fakt hotová!!!
Pomůže mi někdo?
PROSÍM
 Eliška  
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Mononukleóza 

(30.10.2004 23:13:28)
Mononukleozu prodělalo asi tak 90%populace.Někdo to neví a někdo má časem únavový syndrom.Hodně se s manželem lékařem s touto problematikou potkáváme a tak nás to také donutilo hledat řešení.Navíc se i v rodině tento problém několikrát řešil,takže máme dosti praktických zkušeností.Hlavně dost dobrých výsledků.Jedno antibiotikum to nevyřeší a na popis kompletní terapie zde není místo.Pokud máte někdo zájem a chcete opravdu problém řešit,pošlete mail se stručným popisem průběhu nemoci a zkusíme pomoci.Hodně zdraví přele Eliška a dětičky
 Hanka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mononukleóza 

(3.11.2004 9:12:23)
Dcera je právě v nemocnici,jaterní testy 10, dostává kortikoidy.Začalo to minulý týden - 3dny mela zvýšenou teplotu , bolest hlavy,jedla paralen, ten ulevoval. Od pátku 29. 10. horečky, kol. 39.Vzhledem k tomu, že dcera je 2 roky po splenektomii (chronická trombocytopenie),nasazen hned při horečce zinnat 500.V pondělí šla k lékařce od včerejška je v nemocnici. Musím podotknout, že hodnoty destiček po splenektomii 250, tedy OK. Co dělat, co nezanedbat, co podpůrně užívat. Děkuji předem za radu. Hana
Kontakt: h.klumplerova@email.cz
 Alena 
  • 

EB Virus- Mononukleóza 

(10.11.2004 16:51:15)
Drahá Eliško,
Bylo mi zjištěno,že jsem prodělala eb virosu.
Projevilo se to u mne obrovskou ospalostí omdlévání apatií migrény atd,nic jako chřipka nebo angína to nebylo.
Doktorka mi řekla že s tim nelze a není nutné nic dělat.
Jinak nechapu moc dobře spojitost s mononukleozou(ta je přece mnohem závažnejší nemocí ne?)
 Karin 
  • 

Re: EB Virus- Mononukleóza 

(10.11.2004 20:18:55)
Dobrý večer,
jak zde bylo již několikrát napsáno, s virem Epsteina-Barrové (EBV) se potká do dospělosti téměř 100% lidí. Někdo má tu smůlu, že toto první setkání odstoná formou infekční mononukleózy, která probíhá tak, jak je popsáno v článku na tomto webu. U naprosté většiny z nás však toto setkání proběhne zcela mírumilovně, vyrobíme si paměťové protilátky proti EBV a do konce života je v sobě nosíme. Paměťovými protilátkami jsou anti-EBV VCA IgG a anti-EBNA IgG.
Pokud má dospělý člověk jiné než paměťové protilátky, není to OK. ALE: v naprosté většině případů nejde o takzvanou EB-virózu ani o "chronický únavový syndrom". Nemá-li pacient závažnou poruchu imunity (například neužívá-li imunosupresiva, není-li po transplantaci, nemá-li cukrovku nebo AIDS), je v dané situaci EB virus nejspíše nevinný. Přítomnost "nesprávných" protilátek proti EBV (například anti-EBV EA nebo všechny druhy protilátek třídy IgM) je obvykle známkou nesprávné funkce imunitního systému. Ošklivě se tomu říká "polyklonální aktivace imunitního systému". Jeden z výzkumů z 90-tých let prokázal, je přes 70% mladých žen, vedených pod diagnózou "EB-virózy" dospělo během několika let k autoimunitnímu postižení štítné žlázy, k tzv. Hashimotově thyreoiditidě, která byla taky příčinou únavových stavů těchto pacientek. Jako únavové stavy, chronicky zvýšené teploty, úbytek na váze se mohou projevovat i jiné autoimunitní choroby, na které je potřeba myslet především u mladých žen a žen středního věku.
Proto si dovoluji radit: nespokojte se nikdy s diagnózou "EB-virózy" nebo "chronického únavového syndromu". Lékař, který takovou diagnózu vyřkne, si jen usnadňuje situaci, aby nemusel pátrat po skutečné příčině stavu.
Na závěr ještě upozornění: výše uvedené se netýká dětí, mladistvých a lidí, kteří prokazatelně v nedávné době prodělali primoinfekci virem Epsteina-Barrové (kteří měli typické příznaky + pozitivní laboratorní testy).
 Petra 
  • 

Re: Re: EB Virus- Mononukleóza 

(17.11.2004 17:44:36)
Chcem poznamenať, že mononukleóza môže prebehnúť a aj v niektorých prípadoch prebehne bez "typických" príznakov, môžem si domyslieť, ako tomu mám rozumieť.A myslím si aj to, že v dosť veľkej väčšine je za chronický únavový syndróm- CFS zodpovedný EBV.Ak sa to netýka ľudí, ktorý majú imnunodeficit, väčšina ľudí z CFS imunodeficit má.Ešte neviem , nakoľko študujem medicínu, ako sa dá zistiť autoimunitné ochorenie v predklinickom štádiu- ak ste prišli na nejaké prevratné vyš. tak sem s ním.
Inak, pre ELišku, 6 rokov po prekonaní inf. mononukleózy- serologie negat, ako je všeobecne známe pre príliš skorý odber, takže následne žiadna diéta, ani kľudový režim, som podstúpila apendektómiu pre gyngrenózny appendix s peritonitídou.Odvtedy subfebrility až febrility,, únava, artralgie, cefalea, denne tiež nauze, v periódach anorexia, bolesti hrdla, rok a 7 mesiacov. V 6/ 2004 robená tonzilektómia- mandle výrazne hnisavo zmenené.Dovtedy FW, CRP, Le v norme.Teraz postupné zvyšovanie CRP- stále len mierne.Reaktivácia EBV- chronická mononukleóza, na podklade ktorej CFS, imunodeficit, mykoplazmová inf.Liečená dva mes. antivirotikami, 1 mes dvoj.komb ant, potom pokračovanie 1 mes. jedným antibiotikom.Na imunitu- Imunor, Imodin, Wobenzym, Aloe vera- per os aj injekčne, vitaminoterapia, Guarana, psychofarmakoterapia- antidepresíva, anxiolytiká.Všetko, budem vďačná za odpoveď.
 Sara (3 deti) 
  • 

Jak EB virus u malych deti? 

(19.11.2004 22:35:02)
Ahoj Karin,
Tve poznamky k EBV mne hodne zaujaly, ale v zaveru pises, ze se netykaji deti.
Muj 5-lety syn prodelal pred 3 tydny anginu. Jedinym priznakem byly asymetricky zdurele uzliny na krku. Pri vyteru byl zjisten Streptokok pyog. a nasazena antibiotika. Pri kontrolnich testech (uz i krevnich) mu byl zjisten reaktivovany EB virus, jaterky ma v poradku. Tedy ze snad v minulosti prodelal mononukleosu (nerozpoznane) a nyni pri angine se virus reaktivoval. Byl mu doporucen zvyseny prisun vitaminu a klidnejsi rezim, tedy nedavat do skolky, aby nechytil neco dalsiho. Za 3 tydny se maji testy udelat znovu a bude se videt.
Prosim, porad. Znamena to, ze musi byt naprosto v klidu, drzet dietu? Nebo je reaktivace vicemene neskodna a muzu ho nechat se volne pohybovat, mineno v jeho podani behat, blbnout a treba si i zahrat fotbal? Co vlastne pro dite znamena, kdyz se mu v tele reaktivuje EB virus, muze mit problemy do budoucna?
Diky moc, S.
 Vlaďka,1 dcera 
  • 

Re:Mononukleoza-neurologické problémy 

(19.11.2004 10:08:38)
Vážení, prosím o radu: moje 17 letá dcera prodělala letos v září mononukleozu.Brala antibiotika,kortikoidy,kloktala,jaterní dieta,
zábaly za zvětšené uzliny, hospitalizace v nemocnici - prostě obvyklý a docela těžký průběh
s vysokými horečkami, bolestí hlavy motáním hlavy. Poté byla zhruba 3 týdny doma, klid a dieta, vitamíny. Jaterní testy byly v pořádku,KO
v pořádku, takže nastoupila do školy v přesvědčení, že je nemoc zvládnuta. Po dvou dnech se to opět rozjelo - zvýšené teploty, šílená únava, motání hlavy a jakoby "hýbající se"předměty, podrážděnost, neschopnost číst,
soustředit se, vnímat, opět slabé bolesti vkrku
bez výraznějšího nálezu, bolesti svalů a kloubů,
únava z běžné procházky po 100 metrech /dříve
byly pro dceru normální 15 km túry/. K tomu se
samozřejmě přidaly deprese, protože verdikty
všech dosud navštívených lékařů jsou v podstatě
stejné - RTG dutin a hlavy bpn, KO dobrý,jaterky
dobrý, oční vyš.v normě, základní nerol.vyš.také, na výsledky EEG čekáme-prostě
dcera má ležet, odpočívat, jíst vitamíny /nikdo
jí samozřejmě ani nenavrhnul injekční formu/a
nechodit do školy /což samozřejmě nemůže!/.Celá
rodina je zoufalá, snažíme se dceru povzbuzovat
jak se dá, ale občas když na tomto webu čtu výpovědi ostatních "postižených"jímá i mě hrůza.
Byla bych ráda, kdybyste mi mohli z vlastních zkušeností poradit, především po stránce neurologické. Chystáme se také na imunologii,kam
si myslím, že nás měli ihned poslat z infekčního,domnívám se že došlo k poškození buněčné imunity a vitamíny to již nespraví.
S pozdravem Vlaďka

 pan Honza 


Re: Re:Mononukleoza 

(6.7.2006 2:16:55)
Dobrý den,mám syna a jsou mu 4 roky.Před rokem mu byla diagnostikována mononukleoza a ta se mu stále vrací.Nejvíc nás ale děsí ty vysoké teploty.Pediatr ne vždy rozpozná nemoc na první pokus a už se nám také přihodilo, že jsme dostali během pěti dnů troje různá antibiotika.Cchtěl jsem se zeptat,zda je nějaký specialista na tuto nemoc, či nějaká pomoc. Díky za odpověď
 Helča, Alenka a Adámek 


Re: Re: Re:Mononukleoza 

(6.7.2006 11:41:42)
Pane Honzo, naše dcera měla mononukléózu taky ve čryřech letech, projevilo se to vysokými horečkami, únavou a myslím si že jí bolelo v krku, dr. si tehdy nebyla jistá co to může být takže nás poslala na ušní, dr. na ušním asi měla podezření na mononukléózu takže nás poslala rychle na krev. Z krve se potvrdila, odeslali nás na infenkční oddělení, kde jsme si cca týden poleželi. ATB se na monokluózu dávat nemají, málá je ovšem taky dostala, jelikož se jí stav zhoršoval a mohla by se začít dusit. Jezdili jsem ještě rok na infekční na kontrolní jaterní testy, měla je dlouho špatné a zvětšené podpažní uzliny. Musela držet jaterní dietu. Po roce bylo vše o.k.
Držím palečky ať se synovi co nejdřív uleví. Možná by bylo dobré požádat o krevní test, ten vše potvrdí nebo vyvrátí.
 aneka 
  • 

Re: Re: Re: Re:Mononukleoza 

(7.7.2006 7:34:43)
Pane Honzo, nám byla diagnostikována mononukleóza v pondělí. Taky to začalo jako angína, horečky vysoké, bolení v krku. Paralen ani nurofen nezabral, pak jsme byli u lékaře, rovněž nic neshledal, o víkendu na pohotovosti díky 41stupňovým horečkám. Tam nasadili ATB na povlakovou angínu, mi se to nezdálo a tak znovu naše dr a odběry na jaterní testy a mononukleózu. Ty vyšly právě v pondělí jako positivní, ale játra zasažena nebyla. Takže umírněná dieta bez hospitalizace(prý se dnes nehospitalizuje, pokud je jistota domácího klidu a diety)ani při vážném onemocnění, tak nevím. u nás je jí hodně, ale do nemocnice se nejezdí. Jinak léky na to nejsou, jen klid a dieta dle jaterních testů. Jo a dceři jsou 3roky. Neumím poradit, ale asi je to nevyležené. Prý klid je hodně podstatný alespoň první tři týdny, pak hodně klidový režim. nám se to ty první týdny dařilo, teď je to horší, leč stále umírňujem a dieta a hodně hodně vitamínů C(i jiných) v podstatě místo sladkého a jiného jen rajčata, jahody, maliny,pomeranče, okurky, papriky,zelí(syrové),mrkev a podobně. Jinak omezení se snažíme dodržovat, takže léto je pro nás pase.Škoda.
 bariska 
  • 

Mononukleoza a kojení 

(4.8.2006 13:59:10)
chtěla jsem se zeptat, jestli tu není někdo se zkušeností s mononukleozou a kojením.mám 5 měsíční dcerku, plně kojím a před chvílí jsem se vrátila od lékařky, zděšená její diagnozou. Myslela jsem, že jsem dostala angínu, ale prý je dost pravděpodobné že mám lokální mononukleozu. V pondělí mám přijít a udělají mi krevní testy, které to potvrdí nebo vyloučí. Kojit prý mohu dál i kdyby to byla mononukleoza. tak nevím jsem z toho dost zmatená a špatná. Poradí mi někdo prosím?
 Helena, 3 děti 
  • 

Re: Mononukleoza a kojení 

(4.8.2006 21:45:09)
barisko, taky jsem měla mononukleozu, syn měl tenkrát 4 měs. a byl plně kojený. Dr. mě řekla, že kojit můžu klidně dál, prý to nevadí. Tak jsem to dělala, teď jsou to tři roky a oba jsme úplně zdraví. Tak se neděs:)
 bariska 
  • 

Re: Re: Mononukleoza a kojení 

(5.8.2006 9:42:02)
Heleno, děkuji za tvou zkušenost, snad to bude dobré.
 sunsung 


Re: Re: Re: Mononukleoza a kojení 

(11.8.2006 12:25:01)
chtěla jsem se zeptat, zda jste měla některá po mononukleoze problemy s otěhotněním?
 sunsung 


Re: Re: Re: Re: Mononukleoza  

(11.8.2006 12:29:15)
já jsem s mononukleozou lezela V NEMOCNICI měla jsem antibiotika v injekcích a prednison, čerstvé ovoce a zeleninu jsem nesměla ještě rok po tom, jenom vařené brambory, rýži, filé na vodě, staré rohlíky a pod.
 Helena, 3 děti 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Mononukleoza  

(11.8.2006 22:22:36)
Ajlino, moje kamarádka měla mononukleozu, taky ležela v nemocnici, potom musela držet dietu a otěhotněla neplánovaně přesně za rok. V těh. žádný problémy, má zdravýho kluka. Takže u ní to šlo snadno.
 Helena, 3 děti 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Mononukleoza  

(11.8.2006 22:22:48)
Ajlino, moje kamarádka měla mononukleozu, taky ležela v nemocnici, potom musela držet dietu a otěhotněla neplánovaně přesně za rok. V těh. žádný problémy, má zdravýho kluka. Takže u ní to šlo snadno.
 Lucie, Amaia+Eneko+Julen 


Re: Re: Re:Mononukleoza 

(20.8.2006 21:35:22)
Pane Honzo, to, ze se vzasemu synovi mononukleoza vraci muze byt zpusobeno oslabenou imunitou, ktera muze mit ruzne priciny. Ja jsem m. tez mela opakovane. Vyzadejte si vysetreni na imunologii, mne to moc pomohlo, dostala jsem ruzne vitaminy a m. uz se nevratila. Hodne stesti!
 Eliška 
  • 

Re: Re: Re:Mononukleoza 

(9.9.2006 21:20:08)
Pěkný den všem co trpí následky nákazou EB virem-mononukleosou.Bohužel se toto onemocnění nachází v populaci asi v 90%,ale jen někoho to pak trápí dále a to hlavně formou únavového syndromu,imunitních deficitů atd.Nabízíme pomoc všem kteří si už neví rady.Máme s manželem bohaté zkušenosti neb pracujem v oboru ORl .Manžel je docentem v Motole,já specializovaná registrovaá zdravotní sestra a nutriční poradce.Máme vytvořený léčebně podpůrný program na podporu imunity a řešení příslušného problému.Dokonce i dámy co nemohly otěhotnět z této příčiny už mají miminka.Osobní konzultace je nutná.Jsme z Prahy.
 Lucka 
  • 

Re: Re: Re: Re:Mononukleoza - a co dál? 

(12.9.2006 8:53:34)
Dobrý den , moc ráda jsem našla Vaší nabídku pomoci - mám 11-letého syna momentálně s mononukleozou,ale již toho má za sebou více /borolioza, alergie/.Bylo by možné si u Vás domluvit nějaké asi imunologické vyš.? Je to normální vesnický kluk - jen ho vždy skolí nějaká podivná choroba. Moc děkuji
 Majda 
  • 

Re: Re: Re: Re:Mononukleoza 

(12.9.2006 17:33:02)
Můžete napsat prosím jak vás kontaktovat?
 rebeka 2dcery 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re:Mononukleoza,co s ní? 

(22.2.2007 13:49:56)
Vlastně o mononukleoze pomalu vubec nic nevím,a to co čtu z příspěvků mě celkem děsí.Sterší dcera prodělala mon.na podzim přišlo se na ni nyní náhodným testem.tu její únavu a časé bolení v krku jsem brala jako výsledek špatného počasí,a trochu výmyslu,dceři je 11let.co mě straší je její mladší sestra1.5roku,je častěji nemocná.ma někdo radu na prevenci,nebo jak tyto příznaky lépe rozpoznat,než budu říkat to nic není,a honem do školy?díky
 Lenka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re:Mononukleoza,co s ní? 

(2.3.2007 20:19:14)
Ahoj Rebeko a nejen ty,
mrkni na - http://www.gw-int.net/, nebo mě kontaktuj na mailu.
 Pája tři děti 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re:Mononukleoza,co s ní? 

(2.5.2007 9:23:32)
Ahoj holce bylo 7 let když prodělala mononukleozu.Byla pořád unavená a měla zvětšené uzliny.Bolelo jí pořád v ukrku.Každé tři měsíce jsem jezdila do Mostu na jaterní vyšetření.Pani doktorka byla tak hodná že pak jen stačilo jít k dětské lékařce.Jsou to tři roky co to prodělala.Já byla těhotná .Ale na miminko to nebylo přenosné.Tak když holčina bude mít zvětšené zuliny.Tak sní pro jistotu zajdi.Doufám že sem ti trošku poradila.Pája
 Lia 
  • 

Pro paní Elišku z Bulovky 

(11.10.2006 8:35:40)
Vážená paní Eliško!
Díky za pomocnou ruku.V roce 2005 jsem měla časté záněty nosohltanu.V květnu 2005 operace nos.polyp.1h narkoza.Do měsíce jsem onemocněla opět zánět nosohl.ATB nezabralo.POzději znovu chemoter.Ciplin.V sputu byl objeven bacil Haemofilis.Po přeléčení se mi náhle ze dne na den udělalo hrozně zle,ačkoliv jsem již teoreticky byla zdráva.TJ-zimnice,příšerné bolesti kostí a kloubů,hluboká unava,hubnutí-nechutenství,závratě.Tento stav trval více jak 3 týdny.Bylo zjištěno že jsem proděla EB-virozu(mononukl)zvýšené jater.testy.Celý rok života ovšem nestál za nic.Stále unava-často hluboká.Vracejácí se bolestivé stavy.Bylo zjištěno že mi EB způsobila autoimunitu štítné žlázy.Celý rok mi bylo střídavě mizerně-jen 2 měsíce na jaře dobré.Před tím jsem byla pro gyn.problémy přeléčena ATB.Po roce se mi ten hrozný stav vrátil a bylo hůř..Ukrutné bolesti celého těla,nechutenství-za 2 měsíce 6 kg dole,porucha spánku,kolující bolesti,pocity na zvracení atd...Přes 2 a čtvrt měsíce jsem téměř nevstala z postele.Trochu mě zmátořila homeop.léčba.Ted jsem měla řádné testy z imunol.v HK.Tam zjištěno EBV VCA IgG pozitivní 93 AU/ml EBV EBNA IgG pozitivní EBV EBNA IgM Pozit.slaběji a k tomuOpět pozitivum STREPTOCOCUS alfa HAEMOPHILUS.Na ten Hemofil se mi v souč.době chystá vakcína.Moje otázky uvedu za chvilku ať to tu není moc dlouhé!S pozdravem Li
 Lia 
  • 

Pro paní Elišku otázky 

(11.10.2006 8:49:32)
A ted tedy co mě trápí krom strašného zdrav.stavu.Jak jste si zkráceně četla můj případ-tak před onemocněním (mezi operací a EB) jsem na víc chytla klíště.Bylo bez skvrnky a testy Elisa i W-blott negativní.Ovšem před 3 lety jsem také měla klíště-skvrna ale bez testů.Ráda bych se tedy zeptala zda takové onemocnění EB se může vyznačovat i bolestmi kolenou a kloubů.Mám totiž podezření,zda se mi oslabením organizmu mimo jiné neprojevila i neléčená borelioza.Spoustu příznaků sedí.Ted v poslední době mám i kolující bolesti v hlavě.Také se chci zeptat jak to je s diagnozou a nemocenskou.Pracovala jsem totiž jako soukr.podnikat.ale pro špatný zdr.stav jsem nebyla již schopna.Pobírala jsem tedy pul roku st.podporu,ta skončila a ted mě doma živý manžel.Na toto se prý ani částečný důchod nevztahuje.Nemoc.nemám.A přitom jsem slabší a je mi hůře než lidem třeba s berlema.Taky se chci zeptat,zda mé klin.projevy mohou naznačovat,že se jedná o CFS.A zda je nějaká vyhlídka,že se mi zdrav.stav někdy vrátí do normálu??Děkuji Lia
 sunsung 


Re: Pro paní Elišku otázky 

(17.10.2006 12:15:52)
Lio dost pochybuju, že by paní Eliška byla tady ochotná dávat rady zdarma!!! Jinak když čtu to co jsi všechno ty prodělala doporučila bych se odklonit trochu od klasické medicíny, z těch antibiotik musí být to tvé tělo zcela v háji. Zkus alternativní medicínu nemylsím nějaké pochybné léčitele, ale lidi ktří se třeba zaobírají metodou Dr.Jonáše nebo jiné metody pročištění organismu, je spousta prostředků na posílení imunity, určitě bych doporučila dlouhodobě Wobemzym.Nechci tady něco vypisovat, taky nevím odkus jsi, jinak pokud chceš něco tzakového zkusit volej po 20.00 hod každý den na 777.340.463 to je člověk, který Realizuje tu čistící kůru Dr. Jonáše a proměří Ti jeho přístrojem i další nemoci, příčina může být někde úplně jinde a ty léčíš klasickou medicínou jenom následky...
 žanika 


Re: Re: Pro paní Elišku otázky 

(17.10.2006 21:36:33)
Přesně tak. Klasická medicína tě brzy zabije, jestli nevezmeš rozmu do hrsti. Já mám za sebou taky mononukleózu. Nyní ležím s meningiální encefalitidou. Z nemocnice jsem odešla na revers domů. Proto bych Ti doporučila změnit životní styl. Přirozené přípravky jako pít aloe vera, nápoj z mladého zeleného ječmene, přirozený práškový vitamin C nebo citronovou šťávu atd atd. Drž se. A nenech si svou slabou imunitu ještě více oslabovat.!!
 mex 
  • 

Re: Pro paní Elišku otázky 

(21.2.2007 0:49:20)
Dneska jsem narazila na tuto diskuzi, chtěla bych se zeptat:
je to 3 a půl roku, můj tehdejší přítel měl mononukleózu, nechala jsem si udělat testy spíš pro klid svědomí, výsledek- prý mám lehčí formu mononukleózy, a navíc jsem ji prodělala už někdy předtím a nikdo ji neléčil. Což mě vyděsilo, vzpoměla jsem si na jednu epizodu ještě o dva roky dřív, tenkrát jsem byla ještě u dětského lékaře... bylo mi špatně, byla jsem permanentně unavená, jako bych měla nějakou virózu nebo tak něco ale táhlo se to snad měsíc. Doktor tvrdil že mi nic není, chci se jen ulejt ze školy, že nás zná jaký jsme flákači atd., nakonec mi udělal nějaké krevní testy a zjistil že mám hodně málo železa, napsal mi železo a řekl že to je ono a že to bude lepší. NIc lepší nebylo, ale prý jsem zdravá a namlouvám si to. Bylo to na jaře, připravolala jsem se mj. na přijímačky, součástí byly přísné testy fyzické kondice, ve víře že jsem zdravá a asi si to vážně namlouvám jsem dřela fyzičku, každý den běhala, plavala ačkoli mi bylo zle, myslela jsem že jsem zdravá a lámala jsem to přes koleno. Dieta samozřejmě taky žádná:) Na školu jsem se nedostala, nebyla jsem schopná vůbec ničeho:( přes léto jsem odpočívala a tak nějak se to vrátilo k normálu. Chtěla bych se zeptat, za předpokladu že jsem tenkrát měla mononukleózu, jak moc jsem si mohla ublížit tím že jsem místo diety jedla a pila cokoli a místo klidu trénovala co to šlo? Teď jsem zdravá, jen jednou za rok (přesně v tom samém období- vždy v únoru) mě skolí nějaká záhadná nemoc a trvá mi 3 týdny než se z tohoo vyhrabu.Zbytek roku mi zase nic není. Mohlo by to mít souvislost?
 lipoo 


Re: Re: Pro paní Elišku otázky 

(22.2.2007 0:07:49)
mex-o cvičení s mononukleozou píší toto

Necvičit! To je užitečná rada na několik měsíců. A není samoúčelná. Játra i slezina jsou orgány velmi křehké a proto chráněné žebry. V případě jejích zvětšení už nemají kostní žeberní ochranu a při sebelehčím nárazu může dojít k jejich roztržení. Tomu je rozumnější předcházet.

 Davzuz 


Re: Re:Mononukleoza-neurologické problémy 

(23.6.2010 13:00:51)
Milá Vlaďko,
asi Vás nepotěším, já totiž EBV trpím prakticky taky od mládí, po prodělané mononukleoze, která nebyla až tak hrozná - ale zato teď! :(
Po každé - jinak celkem běžné - infekci- rýma, kašel, nedej Bože zánět průdušek jako teď - se to pěkně rozjede!
Chcete radu od zkušené? Takže moje letité zkušenosti:
1) teplo, teplo, a zase teplo - tento virus je stejně (nebo podobně) bolestivý jako pásový opar (taky jsem prodělala, takže mohu srovnávat), patří právě také mezi herpetické viry, které napadají nervy - proto to tolik bolí...
2) Klid - aspoň jednou denně se zabalit do teplé deky, do těla teplý čaj (bohužel i v parném počasí) a odpočívat... Věřím, že to pro školačku není to nejlepší řešení, ale bohužel - jiná rada neexistuje - věřte, že jsem za ta léta zkusila skutečně všecko (pracuji ve zdravotnictví), ale EBV hned tak někdo nepřemůže - ale z druhé strany: můj syn má tento virus také, ovšem jeho odolný mladý organizmus to nijak zvláště nepostihuje, u mladých to rychle odezní, čili u Vaší dcery bych viděla prognózu zatím dobrou - taky pomáhá být (v klidu ovšem) někde na zdravém vzduchu, budou prázdniny, je šance, že se to upraví - prozatím. Taky se může stát, že už nikdy tuto ataku nezažije, popere se s tím a virus k dalšímu pomnožení její organizmus nepustí - držím palce!!
Zdislava
 konvalinka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mononukleóza 

(25.11.2004 11:05:39)
začalo to nesmírnou únavou, přišla jsem z práce, hodinku či dvě jsem spala a teprve poté jsem byla schopna dál existovat. Pak začaly bolesti kloubů, ramena, kyčle, kolena, páteř. Protože problémy s páteří mívám, obrátila jsem se na ortopeda, po jeho léčbě bez úspěchu mě poslal na náběr krve s požadavkem kromě jiného i jiného i boreliozu i EB virozu, ta se potvrdila. Dostala jsem ibalgin a doporučení jíst hodně vitaminů. Už to trvá už cca 3 měsíce. Podle toho co zde čtu - je to natrvalo?
 Eliška 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mononukleóza 

(25.11.2004 20:14:32)
Koukám,že se rozpoutala lavina případů s mononukleozou a podobně.Pište mi kdyžtak vaše případy rovnou na email a rady se dozvíte.Nebojte,řešení se vždy najde.Bude to chtít čas a disciplinu,ale to snad stojí za to!!!Sem na rodinu nestíhám často chodit,ale na emailu jsem denně.Jinak se třeba na vás ani nedostane a navíc mi občas nefunguje outlok.Hlavu vzhůru a hodně zdraví přeje Eliška
 Jakub 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mononukleóza 

(4.8.2005 15:53:26)
Dobry den chtel jsem se zeptat jak dlouho asi mononukleoza trva .Ja byl prijat do nemocnice s anginou a nakonec z toho byla mononukleoza. byl jsem v nemocnici 1 týden a ted se léčím dalsí týden doma. Lékařka mi predepsalajen vitamíny.Neznate nejaké rostliné přípravky které by tuto nemoc urichlily.A je mozné mononukleozu prenaset libanim v tomto stadiu. Predem dekji za odpoved. je mi 21
 matiti 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mononukleóza 

(17.8.2005 9:55:29)
Ahoj!Nechci tě nějak strašit,ale pokud si prodělal mononukleózu (nemoc z líbání).Máš poškozená a hlavně zvětšená játra a tím není možné léčbu urychlit.Je to jen v dodržování přísné diety,např.smažená,pečená jídla,káva alkohol... .Pokud budeš chtít můžu Ti napsat co bys neměl jíst,ale divím se,že tě trochu neinformovali v nemocnici (I když,mě toho jako matce taky moc neřekli).Já jsem si to užila se svým dost malým synem (necelé 3 roky).Tehdy jsme strávili 6 dní na infekčním oddělení,ke všemu jsem byla v 5 měsíci těhotenství.A pak ještě půl roku s dietou.Vydrž!!!
 Alena 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mononukleóza 

(3.11.2005 21:56:11)
Ahoj a zdravim,
jsem pravdepodobne ve stejne situaci jako ty. Mam 3-letou dceru Marketku, ktere byla prokazana mononukleoza a vubec si nevim rady, co s varenim. Mala totiz zrovna nemiluje zeleninu. Nejake instrukce jsme dostali na infekcni klinice, ale nes nahodou nejake recepty pro to odrostle mrne ? Jak dlouho vam trvalo uzdravovani a dieta ?
Diky za radu
Alena a mala Marketka
 Ja.tweety 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mononukleóza 

(15.11.2005 14:44:19)
ahojki hele potřebovala bych aby mi někdo poradil co můžu a nemůžu...mam mononuklozu....mužu se třebas líbat ? nebo ke mě chodit lidi ?
 blanka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mononukleóza 

(24.2.2006 18:03:53)
Ahoj,chci se zeptat doktorka mě s klidem oznámila že můj desetiletý syn prodělal mononukléozu a že se neví kdy ale že už ji nedostane.Vím že to není jen tak asi tak v listopadu 2005 ho bolelo v krku ,tak nevím .Ted má navíc dva měsíce teplotu zvýšenou.děkuji za radu
 Marie 
  • 

dieta a zmírnění zátěže 

(25.2.2006 22:29:59)
Dobrý den, byla jsem v nemocnici s pětiletou dcerou a zjistila o nemoci, co se dalo. Lékaři se k ní chovají, jako k běžné chřipce, jen někdo má těžší průběh s komplikacemi a ty se pak léčí. Průběh mononukleozy je různý, mnoho lidí (některé prameny udávají až 95% populace) ji prodělá v dětství, kdy proběhne často jako viróza a nenapadne vás zkoumat, jakého byla původu. Že to byla právě mononukleoza se někdy zjistí dodatečně z krevních testů. Pokud má váš syn nyní teploty a je unavený, doporučila bych lehkou jaterní dietu, tzn. vynechat vše smažené a pečené, čokoládu, oříšky, konzervované a kořeněné potraviny (bohužel i oblíbený kečup), těžká jídla z luštěnin, úplně čerstvé, teplé kynuté pečivo, smetanové a tučné mléčné výrobky, 100% džusy. Prostě omezit nezdravé a hlavně přepálené tuky, silně nadýmavé potraviny a tučné výrobky. Zní to možná hrozně, ale jinak jíme vše, maso i zeleninu i přílohy i moučníky, ale musím trochu přemýšlet. Děti by měly na pár měsíců vynechat extrémní fyzickou zátěž, tréninky, celodenní výlety, zájezdy... Důležité je také snažit se vyhnout dalším onemocněním, aby se mohl imunitní systém vzpamatovat. Pokud přeci jen v následujícím půl roce chytne dítě chřipku, rýmu, kašel atd., je nutné ho nechat opravdu pořádně vystonat a dodržet delší rekonvalescenci, než zase půjde do školy. Mononukleoza je mrcha v tom, že nabourá imunitu tak, že může dojít ke komplikacím i v pozdějším, často v dospělém věku. Hlavně se pak rády opakovaně objevují angíny a záněty a vy už si ani nevzpomenete, že někde na počátku byla EB viróza.
Kde k nákaze došlo, se nedá vystopovat, málokdy se nakazí děti v jedné rodině nebo třídě.
Tak snad jsem vám trochu pomohla.
 BLANKA 
  • 

Re: dieta a zmírnění zátěže 

(27.2.2006 21:41:37)
JE MOŽNÉ ŽE JSEM SE OD SYNA NAKAZILA?ASI TAK MĚSÍC PO NĚM JSEM ONEMOCNĚLA,BOLELO MĚ V KRKU A MĚLA JSEM HOREČKY.MÁM POCIT ŽE JSEM POŘÁD UNAVENÁ.MOC VÁM DĚKUJI ZA RADY JSEM ZA TO VDĚČNÁ.AHOJ
 Marie 
  • 

nákaza 

(28.2.2006 15:52:39)
Nakazit se od dítěte by dospělý člověk neměl...ale vyloučíte nebo prokážete to jedině tak, že si u svého lékaře necháte udělat jaterní testy a testy na EB nebo CM virus z krve. Na výsledek se čeká asi týden. I kdyby se potvrdilo, že jste mononukleozu prodělala, nijak jinak než klidem a dietou se neléčí,je to virové onemocnění. Pouze máte-li horečku, bolesti atd. doporučí vám Paralen nebo jiná analgetika. Kdyby byly jaterní testy příliš zvýšené, odeslal by vás lékař pravděpodobně k dalším specialistům - to už jsou ale následné komplikace, hrozící jen malému procentu lidí!
 Erika 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mononukleóza 

(21.5.2007 11:44:44)
Dobrý deň, chcem sa opýtať, či je možné, že by pri mononukleóze boli výrazne zväčšené uzliny len na jednej strane krku? Môj syn má mononukleózu, pozitívny Paul Bunnell a EBV-IgM-hraničné hodnoty, IgG- negat. &u ňho sa to prejavilo len tými uzlinami a zvýšenými teplotami. Mám obavy či to nie je nič vážnejšie, hoci uzlina mu už zmizla a pečeňové sú už tiež vporiadku, tiež boli zvýšené. Ďakujem
 Erika 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mononukleóza 

(21.5.2007 11:44:57)
Dobrý deň, chcem sa opýtať, či je možné, že by pri mononukleóze boli výrazne zväčšené uzliny len na jednej strane krku? Môj syn má mononukleózu, pozitívny Paul Bunnell a EBV-IgM-hraničné hodnoty, IgG- negat. &u ňho sa to prejavilo len tými uzlinami a zvýšenými teplotami. Mám obavy či to nie je nič vážnejšie, hoci uzlina mu už zmizla a pečeňové sú už tiež vporiadku, tiež boli zvýšené. Ďakujem
 Andrea 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mononukleóza 

(10.12.2004 8:46:40)
No nechápu teda vůbec Ibalgin to jste jako dostala na EBV? Vždyž to je holej nesmysl-Ibalgin je na bolesti a EBV nebolí. Já osobně jsem prodělala mononukleózu a s virem EB se potýkám tak od roku 1999 dnes je mi 30 let a až nyní jsem našla lékaře imunologa skvělého, ketrý se o mě zajímáLéky jsou sice drahé, ale mohu fungovat nejsem unavená jako dřív kdy jsem po práci nebyla schopna ničeho natož fungovat v rodině. V roce 1999 mi udělali první testy a pozitivní. Tenkrát jsem si myslela, že mám angínu nebo chřipku a myslím, že jsem nebyla ani u lékaře. Postupem času kdy jsem byla stále unavená jsem šla na testy. Na infekčním na Bulovce mě dost odflákli s tím, že (doslova) "když nepadám na hubu a neusínám VŠUDE" tak s tím nebudou nic dělat pouze mi občas udělají testy no síla. Nechala jsem to být tak 3 roky a to jsem udělal největší chybu ve svém životě. Dnes jsem pod kontrolou a to pravidelnou a musím říct, že nejsem tak unavená a nejsem ani tolik nemocná i když léky jsou spíše na potlačení momentálního stavu než k léčbě protože EBV je neléčitelná. Samozřejmě, že jí má 90% populace tedy spíše žen, ale někdo to opravdu prodělá a jiný čeká na prodělání a někdo to v životě nepocítí. Je mnoho faktoru s tím spojených i deprese tomu moc neponáhají. Všem přeji zdraví A.
 Mirka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mononukleóza 

(16.5.2005 10:21:35)
Mohla byste mi prosím napsat jaké léky Vám lékař předepsal? Mám stejný problém a pomáhám si Paralenem.
 iveta 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mononukleóza 

(23.5.2005 17:58:17)
no já mám teď po 5 měsících, kdy jsem na neschopence s šílenou únavou, natékajícíma očima, točením hlavy, suchou kůží, třesem... zjištěnou reaktivaci EB viru, dostala jsem léky na podporu imunitního systému isoprinosine a vit. E, a B komplex
 SB 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mononukleóza 

(31.5.2005 19:44:47)
Já měla stejné problémy a léčitel mě doporučil bylinné produkty na vyčistění jater a posílení imunity.Jednoduché na užívání-nemusela jsem nic vařit.Dala jsem na lžičku a spolkla.Ideální pár OK ALFA a OK OMEGA.Více je na stránkách
www.webpark.cz/ddss
únava odezněla.
 Jana CCC 
  • 

Re: Mononukleóza 

(18.2.2008 15:41:58)
Andreo,
mohu poprosit kontakt na toho báječného imunologa? Děkuji,
Jana
jana.caha@volny.cz
 Olga Trešlová, dvouměsíční dcera 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mononukleóza 

(1.12.2004 20:48:28)
Prosím o radu, po porodu mi zůstaly částečné otoky nohou a rukou a zároveň mně skoro bez přestání až nesnesitelně bolí nohy (chodidla, někdy nohy až kolenům). Když delší dobu sedím nebo ráno vstanu, nemohu nohy skoro rozhýbat. Z výsledků rozboru krve vyšlo -albumin snížený, aktivace bílk. akut. fáze alfal-glob.+, alfa2+, Beta-glob.+ (transferin? beta-lipoprotein) Gama glob.++. Závěr: chron. aktivní zánět. Na interně si se mnou nevěděli rady, tak mě poslali na vyšetření na neurologii, kde mi lékařka po vyšetření sdělila, že mám EBV virozu, poslala mne na evokované potenciály a magnetickou rezonanci mozku s odesílající diagnozou - demyelinezační onemocnění. Zároveň mi předepsala agapurin, magne B6 a oxazepam. Zatím vůbec nic nezabralo, cítím se moc unavená a nohy mě odmítají poslouchat, už jsem z toho opravdu zoufalá. Lékařka mi řekla, že na to neexistují žádná antibiotika, pouze vitamíny, ale mám pocit, že ty mi moc nepomohou. Existuje nějaký účinný lék ná tento druh virozy? Děkuji za odpověď. Olga
 Martina 
  • 

děkuji za nabídnutou pomoc 

(10.6.2005 20:14:02)
Dobrý den, Eliško. Četla jsem Váš příspěvek, kde nabízíte pomoc lidem s mononukleosou a s následnými problémy po jejím prodělání. Předem za tuto nabídku děkuji. Mononukleosu jsem prodělala zřejmě v osmnácti letech a ještě dnes, to je po dalších patrnácti letech se potýkám s problémy velmi sužujícími život (spíš přežívání než život, které přináší denodenní přemáhání nezvladatelné únavy a dalších potíží od zažívacích přes silné bolesti až po závratě znemožňující mi téměř cokoli). Jak jste vyzvala postižené, jako jsem já, píšu svůj e-mail a budu doufat, že se mi ozvete, přestože Váš příspěvek je již více jak půl roku starý. Děkuji...Martina
(jahodova@sendmail.cz)
 Mysak, Janek a Tom 


Re: děkuji za nabídnutou pomoc 

(11.6.2005 5:36:43)
Marti,
jenom nakukuju...........ja ji mela taky ve 12 letech ale zadne problemy uz nemam nastesti. Chtela jsem ti jenom napsat ze ma Eliska svuj email v zahlavi tak ji muzes napsat rovnou na email.
Preju ti at te to uz netrapi!!!!
 Alena, vnučka 6 let 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mononukleóza 

(13.6.2005 15:34:45)
chtěla bych dostat radu na dietu během léčby mononukleózy. děkuji. AK
 Šárka Přibylová, syn 2 roky 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mononukleóza 

(1.6.2006 16:14:11)
Dobrý den, v rámci vyhledávání informací o mononukleoze jsem na Rodině narazila na Vaši nabídku pomoci, jelikož je to ale z roku 2004, tak nevím zda stále aktuální. Pokud ano, prosím, mohla byste mi odpovědět na mé dotazy?
1/Po 3 měsících opakujících se bolestí v krku a zánětech nosohltanu mi byly v rámci celk. vyšetření udělány i testy na EBV, CMV. Je mi 31 let, od března jsem byla léčena Penbene, poté Klacid, nyní Bioparox. Bylo mi sděleno, že jsem prodělala inf.mononukleozu, ale že jsem tzv.zdravý seropozitivní jedinec,úplně tomu nerozumím. Co jsem stačila přečíst z výsledků vyšetření, tak na prvním řádku( Protilátky IgA?) negativní, ale zbylé 2 řádky Ig M, G VySOCE POZITIVNÍ, snad má být hodnota POD 20, JÁ TAM MĚLA VÍCE NEŽ 200000. Lékařka mi podala vysvětlení, že jsem nemoc v minulosti prodělala, ale nedokáže určit, zda v nedávné době nebo před 5 lety. Jaterní testy mám v pořádku, celkově se cítím trochu unavená, mám spíše obavy, aby se nevrátily bolesti v krku a nosohltanu. Co mě zajíma, je, zda opravdu nemám dodržovat klidový režim a držet dietu, zda testy v budoucnu opakovat a vůbec abych onemocnění nepodcenila.
2/ Nemohlo dojít k přenosu na 2 letého syna,pediatr mě ujistil, že u malého dítěte bychom onemocnění poznali( teploty, povlakové angíny), opakovaně teď na jaře prodělává "zadní rýmy"?
3/ Plánujeme druhé dítě, mám zajištěno, že u mě opravdu mononukleoza neprobíhá a nedošlo by k ohrožení plodu?
Děkuji předem za odpověď, s pozdravem Přibylová
 Marcela 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mononukleóza 

(1.6.2006 21:01:47)
No, tak při těchto hodnotách jste všechno možné jen ne zdravý séroopozitivní jedinec. Za tři měsíce to chce testy zopakovat a zatím užívat koenzym Q10, 400 mg vitaminu E, kyselinu listovou, Geriavit, pít zakysané mléčné nápoje, dodržovat klidový režim, sladit pouze glukozou, nejíst přepálené nebo smažené....

Přenos je možný nejen na dítě, ale i na manžela. Dávat pozor, abyste synovi nic neolízla apod. Další těhotenství v tomto stavu není vhodné, mohlo by dojít k závažnému postižení dítěte. Velmi vhodné by bylo udělat odběr i na protilátky ohledně CMV.
 Petra Koderičová 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mononukleóza 

(6.3.2007 22:21:42)
Dobrý den, synovi 2,5 roku dnes potvrdily testy prodělanou mononukleózu. Byl dlouho nastydlý s teplotami a padiatrička nám dala antibitika Augmentin Duo. Druhý den po dobrání antibiotik se nám osypal - alergická reakce. Hospitalizovali ho na týden v nemocnici, dostal kortikoidovou injekci a po týdnu byl propuštěn s výsledkem mononukleóza. Máme prý držet dietu a klid a za měsíc přijít na kontrolu. Syn se v noci hodně potí studeným potem a špatně jí.
Jak nejlépe ho léčit a vyléčit???
Děkuji předem za odpověď.
P. Koderičová
 mrazulda 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mononukleóza 

(2.4.2007 18:44:31)
Ahoj Petro, nejen pro zajímavost jsem najela na tuto diskuzi,máme taky zkušenost s prodělanou mononukleozou. Mám 14měsíčního syna, my jsme ale mono prodělali v 8měsících (koncem září). Naše dr nasadila antibiotika OSPEN - hnisavá angína, ale pořád nešli srazit teploty, které byli pořád kolem 40stupňů (Paralenové čípky, brufenový sirup), špatně se mu dýchalo, byl hrozně zahleněný. Nakonec jsme byli hospitalizováni v nemocnici, kde jsme byli 10 dní. Malýmu se píchal penicilin a snižovala teplota. Taky se nám druhý den celý osypal, naše dr si myslí, že asi alergie na penicilin, ale prý to mohlo být také k té mono. Jinak během nemoci vůbec nic nejedl. Pak jsme se učili zase od znova. Pak se to upravilo. Ale nevíme proč (absolvoval i vyšetření na alergologii pro podezření na sníženou imunitu - výsledek negativní), ale po propuštění z nemocnice chytl jakoukoliv virózu. Snad každých 14dní jsem byli u dr a buď to byly teploty, které byli v průměru 37,5-38, nebo silná rýma,no pořád dokola. Na vánoce měl zánět průdůšek, jen co jsme se dostali z tohoto, tak měl po novém roku střevní virózu. Koncem ledna ještě prošel teplotami a rýmou,ale od února je z toho snad!!!! venku. Drželi jsme také dietu, i když u něj to bylo trochu jiné, nezasmažené polévky, omáčky atd. Ale jedlík byl průměrnej. Jaterní testy byli ještě dlouho po mono zvýšené. Měli by nám zase dělat kontrolní, tak uvidíme, ale u dětí to má prý delší průběh než se srovnají. A to pocení jsme absolvovali také. Trochu se to spravilo, ale potí se pořád i dodnes. Přeji hodně zdravíčka a určitě se to srovná. Držíme pěsti. Ahojky
 Andrea 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mononukleóza 

(10.4.2007 21:19:53)
Ahoj, při čtení tvého příspěvku mě napadlo, že jsem to mohla psát já. Můj syn totiž v 10 měs. (loni v létě) prodělal mono a průběh jeho nemoci byl naprosto stejný jako u tvého syna. I pozdější virózy, zánět průdušek atd. Až nyní - asi měsíc - mám pocit, že jsme následky zažehnali. Začal konečně "hezky papat" a přibývat na váze. Jaterní testy má sice stále trošku zvýšené, ale doufám, že i to se brzy urovná. No, nedalo mi to, abych nepřispěla se svou troškou do mlýna. Tak ať už jsou dětičky zdraví. Ahojky.
 sunsung 


Mononukleóza a těhotenství. 

(18.4.2007 13:12:59)
Chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenost s mononukleou a následným těhotenstvím. Přestože všude hlásím, že jsem měla závažnou mononukleozu s hospitalizací a mám to i napsaný v těhu průkazce, tak mi nikdo za celé těhu jaterní testy nedělal a to hlásím silné nevolnosti celé těhu. Nevolnosti berou jako příznak těhu. Přitom v poslední době jsem se dozvěděla, že zvýšené jaterní testy můžou ohrozit miminko. Děkuji za odpovědi.
 Ola, syn 5, mimi 
  • 

Re: Mononukleóza a těhotenství. 

(19.6.2007 10:29:22)
Já jsem to, že jsem prodělala mononukleózu, zjistila až z krevních testů v těhotenství, měla jsem lehčí formu, projevovala se angínami a tím, že jsem nemohla vůbec nic mastného a kořeněného sníst. Prostě tělo si samo řeklo. Odhaduji, že jsem jí musela dostat zhruba rok před tím, než jsem otěhotněla. Když jsem byla ve 4. měsíci, tak přítomnost EB viru zjistili i manželovi a synovi.
Moc jsem se bála, ale překvapila mne reakce doktorů. Všichni, kterých jsem se ptala, zda-li to nemůže ohrozit mé mimi, mi říkali, že je to v pohodě, že se nemusím bát. Přitom se před deseti lety říkalo, že mononukleóza je velice nebezpečná, že se s tím musí ležet na infekčních odd.
 Martinasi 


Re: Mononukleóza 

(5.3.2009 16:48:01)
Dobrý den, mononukleózu jsem prodělala před 20-ti lety, když my bylo 18 let, vcelku se zdálo že bez následků, asi rok jsem chodila na testy a pak mi řekli, že je to už dobré. Ale asi před měsícem jsem dostala horečky bylo mi zle a nateklý krk, ale překvapivé bylo, že se mi osypala celá přední část trupu a trošku i záda a posléze i vnitřní část stehen červenými pupínky - to se mi nikdy v životě nestalo, alergické reakce nemívám, cca po týdnu vyrážka odezněla, ale od té doby jsem stále slabá a unavená, a mám teploty kolem 37 a celkově se stav moc nelepší. Je možné, že by se mi vir mononukleózy takto reaktivoval?
 pavka 
  • 

Re: Mononukleóza 

(7.1.2009 18:26:58)
to není smůla to je to české zdravotnictví nikoho nikam neposílaji aby se co nejvíc ušetřilo.....
 la dida 


Re: Re: Re: Mononukleóza 

(7.5.2004 14:57:28)
Já jsem nesměla čokoládu, kakao apod. Taky jsem byla jeden školní rok osvobozená z tělocviku. Už jsem psala stránky, kde něco o mononuk. můžete najít. Zdravím.
 Milan 
  • 

Mononukleóza --- prosba 

(25.7.2004 21:26:52)
Zdravím všetkých čo majú už po mononukleóze, ja ju práve prekonávam teraz a potreboval by som nejakú špeciálnu pomoc, pretože som športovec a potrebujem sa rýchlo vyliečiť ... za dobrú radu vopred dakujem ... rady mi pošlite na e-mail .... ďakujem
 jana 
  • 

EB virus neni mononukleoza 

(4.6.2004 11:43:27)
to je nesmysl, eb virus je virus, ktery zpusobuje mononukleozu, ale prodelani eb virozy zdaleka neni totez, co prodelani mononukleozy.
 Lucka 
  • 

Re: jsem blázen z EB virozy 

(27.8.2004 11:18:13)
Výžně už by mě zajímalo,jak to je už druhý mešíc polikám Isoprinosine,s tím,že mám EB virozu,jeden doktor říká,že dietu držet nemusím,protože mám jaterní testy v pořádku,i krevní obraz a kdesi cosi,jen test na EBV vyšel pozitivní už si nepamatuji kolik jednotek.Další doktor mi zase vysadil antikomcepci a říká,že budeme šetřit játra.Jeden říká je to to samé EBviroza a mononukleóza druhý že ne.mam doma čtyřletou dceru,a proto se bojím aby to nechytla
 Líza 


Re: Re: jsem blázen z EB virozy 

(27.8.2004 11:40:10)
EB viróza je širší pojem, mononukleóza je jedna z možností, jak se EB viróza může projevit. Tj.: nemusí se projevit vůbec a jen náhodou se z krve zjistí, že ses s tím virem někdy setkala, nebo se může projevit jako mononukleóza, tj. angína s velkou únavou a zvýšenýma jaterkama a někdy i zvětšnou slezinou, při který je změněný krevní obraz a celkově velmi snížená imunita, nebo jako aktivace viru, který v těle kdovíjak dlouho spal - to bývá u dospělých - s tím, čemu se obvykle říká chronický únavový syndrom + třeba chronické infekce dýchacích cest apod. Jestli máš jaterky v pořádku, nemusíš přísnou dietu držet, ale trochu játra šetřit mi přijde rozumné. Dcera, pokud je jinak v pořádku, se bát nemusí. U valné většiny lidí proběhne infekce EBvirem bez příznaků nebo jen tak chřipkovitě a do dospělosti nějakou formu této nákazy prodělá zhruba 90% lidí.
 Lucka 
  • 

Re: Re: Re: jsem blázen z EB virozy 

(27.8.2004 13:39:21)
Děkuji moc za odpověď,je pravda,že se cítím poslední dobou furt unavená,jenže ještě ke všemu mi doktoři udělali výtěr z nosohltanu a tam našli nákou bakterii na kterou mi předepsali jak jinak než antibiotika.No a tak já teď ještě polikám Augmentin,který podle mě taky moc játra nešetří,ale zase v krku mě fakt bolelo.Tvrdí,že to nevadí,na příbalovém letáku je uvedeno,že jej nemá jíst nemocný s mononukleózou,ale jstli je EBviroza jen něco slabšího než mononukleoza?tak maj asi pravdu.jo a dítě je až moc čilé/což je dobře/,ale já někdy nestíhám.L
 Míša 
  • 

Re: Re: jsem blázen z EB virozy 

(29.9.2004 23:03:58)
Buď úplně v klidu. Mam taky EB virus a zije se mi s nim celkem dobre. Jen jsem dost casto unavena. Je potreba posilovat imunitu. Napr. Echinacea Plus od Profitness a zinek. Je to skvela kombinace, ale stejne dloho zdrava nikdy nevydrzim byt. A na dite to nepreneses. To se neboj. Bude se te to drzet jako kliste ;o)) pa pa
 Daniela 
  • 

Mononukleoza? Já málem umřela. 

(25.10.2004 16:25:49)
Hm, vážení před třemi lety jsem ve svých 22 letech jaksi onemocněla. Měla jsem zvýšený teploty, pořád jsem se hrozně potila a nebylo mi nijak dobře. Pak přišlo ranní zvracení (Že by těhotenství? Ne, tak nic.) Pak odpolední zvracení, pak i večerní a noční a celodenní zvracení. Za chvíli na to nastoupili strašný nekonečný průjmy (Že by salmonela? Ne. Střevní chřipka? Ne. Normální chřipka? Ne..., nikdo neví.) Pak už nejím, během 14 dní šlo 10 kg dolů, začala jsem omdlívat, ztrácet vědomí a pořád ty průjmy a zvracení a teploty a pocení, dokola několik měsíců. Tak hledali už i nádory tlustého střeva, HIV, žloutenku, různý klíšťatový nemoci, králičí nemoci, zvířecí i nezvířecí a nakonec ju našli mrchu, ale už byla hrozně rozvinutá a bylo pozdě na léčbu. Nevím proč, ale na řadu přišla chemoterapeutika (nějaký prášek, jméno už nevím). Po roce a půl jsem se z toho vylízala, ale zážitek? Fakt nikomu nepřeju.
 INKA 
  • 

Re: Mononukleóza 

(17.6.2005 21:55:14)
Srdečně vás zdravím!
Nečetla jsem ještě všechny příspěvky ale Váš mě zaujal.
V roce 1995-96 jsem prodělala horečnaté onemocněni-léčeno jako viroza paralenem.Od té doby jsem byla unavená,bolely mě svaly,klouby,hlava,opakovaly se časté,,virozy,,teploty,vše jako příznaky chřipky!Trvá to až do dnešní doby.
Jsem už více jak rok v péči i psychiatra...a vše se přehodilo jako reakce na stresovou situaci,která mě zároven v té době potkala.Vím,že psychika je složitá ale nevím co mám dělat dál.Přijdu si už trapně stále říkat,že je mi zle!
Vypadám zdravě ale sama prožívám úplná muka bolesti.Mám potiže s obyčejnou sebeobsluhou plynouci od bolesti svalů a pohybového aparátu.
Hodne mi pomohl revmatolog od teplot a bolesti hlavy..rok beru delagil na základě podrobných vyšetření.Bylo mi zjištěno prodělání EBV virozy,PAK JEJÍ REAKTIVACE S PRŮVODNÍ AKTIVACÍ CMV a s následným únavovým syndromem a sicca syndromem.Někdy je mi únosněji..jindy prospím 20 hodin ze 24 hod.Mám těžký nález na páteři a ramenním kloubu..atd.atd.
Nevím,zda psychika trpí od bolestí nebo bolest vyvolává psychika,...přijde mi vše jak bludný kruh.Obvodní lékařka mi řekla,že jsem také asi prodělala i žloutenku typu A i B!Což nevím.
Když se zeptám co se vším dál,krčí rameny a řekne,že ji nic nenapadá.
Po revmatologické stránce se lepším-krev uz neudává žádné revmatol. stopy.Až mě revmatolog propustí z péče,zůstanu jen u psychiatra...a až i ten řekne,ze psychika je statečná,tak zůstanu jen já a bolesti.Je mi 45 let a předbíhají mě důchodci.Nechci se s tímto stavem smířit!Ale také nevím co se vším dál.Chci pracovat ale kdo mě zaměstná??
Oblíbené vaření pro rodinu je pro mě dřina!!Musím se uzdravit...ale netuším kde a jak??
Tím reaguji na to, jak píšete,že se možná tyhle potíže berou na,,lehkou váhu,,!!
Nechci nikoho soudit a odsuzovat...ale život s takovými potížemi je tragedie sama.Velice vás i ostatní zdravím a uvítám každou dobrou radu.Děkuji.


 Jeanne 


Re: Re: Mononukleóza 

(18.6.2005 9:10:10)
Mně z toho dostala jen homeopatie, doktoři se snažili několik let a dokonce mi i zakazovali otěhotnět, protože EV viry a CMV mohou dost poškodit dítě, pokud těhotenství neskončí rovnou potratem. Výsledkem homeopatické léčby je, že se po letech cítím fakt dobře a mám 2 malé tdravé děti. Ale chce to najít fakt dobrého homeopata, doporučuji zavolat na homeopatickou komoru, kde nějakého doporučí.
 Kamila, 2 děti 


Re: Mononukleóza 

(10.1.2014 15:18:59)
Ahoj, a dala bys mi kontakt na toho hemeopata? Děkuju, Kamila
 Jirho 


Re: Mononukleóza 

(26.9.2006 8:14:16)
ZDE JE ODKAZ NA NĚJAKÉ RECEPTY PŘI MONČE

http://www.ajgl.cz/mononukleoza/recepty.htm
 Jana Šťávová 
  • 

Re: Mononukleóza 

(15.11.1999 17:17:15)
Mononukleozu jsem měla ve třech letech - v nemocnici. Ve 14 a 21 letech se mi zreaktivovala. Paní doktorka popisuje pěkné doby na rekonvalescenci, mně to ale vždy trvalo nejméně půl roku. Navíc i po tzv. vyléčení jsem měla zdlouhavé angíny, chřipky a nachlazeni se zvětšenými uzlinami a byla jsem velmi unavená.
Ve 21 letech při 2.reaktivaci mononukleozy, jsem poznala po půl roce, ze lékaři mohou můj stav jen pozorovat a nikdy mě nevyléčí tak, aby mohli říci, že se reaktivce nemůže opakovat (např. při těhotenství to totiž není sranda). Navštívila jsem tedy paní doktorku homeopatku. Po konzultaci a podání konstitučního homeopatického léku zcela zmizela únava (přetrvávala více jak půl roku), nabyla jsem energii, stále nafouklé uzliny splaskly a mé chřipky a nachlazení od té doby trvají 3dny a jsou velmi mírné.
Do této doby jsem si nedovedla představit, že můžu v budoucnu bezstarostně otěhotnět a být 9 měsíců bez všelijakých nemocí ohrožující těhotenství.

 Alice Vlckova 
  • 

Re: Re: Mononukleóza 

(30.1.2001 19:30:43)
Mam dotay na pani Stˇavovou,
prosim muyzete mi napsat,jakymi homeop. leky jste se vylecila, pripadne jmeno a adresu lekare.Pokousela jsem se lecit u homeopata a vysledky nebyly valne. Dekuji
 Jana 
  • 

Re: Re: Re: Mononukleóza 

(6.2.2002 14:32:03)
To alice vlckova: v homeopatii nejsou leky na konkretni nemoci, ale na povahy a psychiky lidi, proto treba me muze mononukleosu vylecit jiny lek nez Vas a proto to bez homeopata nejde. Je treba nenechat se odradit neuspechem homeopata, neni jednoduche stanovit presne lek na Vas, takze vydrzte a pokud mate pochybnosti zmente homeopata.
Jinak p. Susickeho z Brna mohu tez doporucit.
 Katka 
  • 

Mononukleóza 

(18.3.2002 11:35:58)
Milá Jano,
stale jsem nezjistila, kde presne v Brne Komine se poradna Ing.Susickeho nachazi, popr.telefon,kontakt... Kdybyste nahodou vedela, budu rada kdyz mi poradite. Dekuji
 jana 
  • 

Re: Mononukleóza 

(20.3.2002 14:37:21)
SUŠICKÝ Ing.Aleš, BRNO, Hlavní 61, 624 00, 05-41241159
jinak kontakty jsou na http://web.telecom.cz/homeopat.komora/. Zjistím ještě kontakt na homeopata se kterým má sestra výbotné zkušenosti. Její 5 letá dcera mívala epileptické záchvaty a v noci přestávala dýchat. Lékaři nic nezjistili a proto jí nepomohli. Moje sestra v noci nespala, protože hlídala malou jestli dýchá. Příšerný. Od návštěvy homeopata neměla záchvat ani jeden.
Jak seženu kontak, napíšu.
 Kamila, 2 děti 


Re: Mononukleóza 

(10.1.2014 15:11:16)
Ahoj, prosím, dala bys mi tip na toho homeopata? Děkuji, Kamila
 Monika Raková 
  • 

Mononukleóza 

(31.8.2000 9:29:36)
Dobrý den padí doktorko,
před měsícem jsem se nakazila virem mononukleózy a obvodní doktorka mi ji léčila jako angínu. Dostala jsem antibiotika Ospamox a po čtyřech dnech, ve kterých jsem měla horečku 38-39 stupňů a antibiotika nezabírala, jsem měla stále velmi zduřelé mandle a otekla mi horní víčka. Předpokládala jsem, že se mi vyvinula alergie a po kontrole mi doktorka předepsala antibiotika jiná - Rulid. Otok víček mi povolil, ale osypala jsem se po celém těle. Navštívila jsem pohotovost a teprve v nemocnici určili správnou diagnózu.
Po deseti dnech mě i bez zlepšení stavu jaterních testů propustili domů. Po rozboru krve mi obvodní doktorka potvrdila zhoršení. Cítím se ovšem velmi dobře, netrpím únavou, avšak nevyvíjím fyzickou aktivitu a stravuji se dietně, ale přísný klid na lůžku příliš nedodržuji. Myslíte, že mám šanci na úplné vyléčení, když mi prvotní zhoršení jaterních testů dle mé obvodní doktorky vyvolalo požívání antibiotik?
Děkuji za odpověď.
Zdraví Vás Monika Raková
 soňa janíková, 15letá dcera a 6letý syn 
  • 

mononukleosa 

(23.1.2001 11:59:47)
Souhlasím s ostatními pisateli v tom, že mononukleosa není zdaleka tak jednoduše léčitelná choroba.
Dcera dostala tuto nemoc před dvěma lety.Po čtrnácti dnech v nemocnici ji propustili domů. Musela ležet,minimum pohybu, přísná dieta,samozřejmě nechodit do školy.Byla unavená,spavá,přestala menstruovat.Po týdnu kontrola jaterních testů, opět do nemocnice, na kapačky.Další tři týdny v nemocnici, potom opět přísný režim doma.Po týdnu opět zhoršení stavu.Odmítla jsem dát dceru do nemocnice, protože již zhubla 12 kg,byla celá rozpíchaná, a také psychicky na tom byla velmi špatně.Zkisili jsme alternativní medicínu.Magnetoterapie. Během týdne se dceřin stav zlepšil o 100 % a s pomocí diety a postupného zatěžování organismu se již nezhoršoval. Dnes je dcera zdravá, ovšem po každém podání antibiotik, horší infekci a větší zátěži musíme navštívit paní doktorku, která jí udělá na svém přístroji pár tzv.terapií, neboť má vždy, byť lehce, zvýšené jaterní testy.Ostatní problémy, jako třeba problémy se školou, ani nepopisuji.Hlavně, že jsme našli způsob, jak své dítě vyléčit.
 soňa 
  • 

mononukleosa 

(23.1.2001 14:05:10)
Souhlasím s ostatními pisateli v tom, že mononukleosa není zdaleka tak jednoduše léčitelná choroba.
Dcera dostala tuto nemoc před dvěma lety.Po čtrnácti dnech v nemocnici ji propustili domů. Musela ležet,minimum pohybu, přísná dieta,samozřejmě nechodit do školy.Byla unavená,spavá,přestala menstruovat.Po týdnu kontrola jaterních testů, opět do nemocnice, na kapačky.Další tři týdny v nemocnici, potom opět přísný režim doma.Po týdnu opět zhoršení stavu.Odmítla jsem dát dceru do nemocnice, protože již zhubla 12 kg,byla celá rozpíchaná, a také psychicky na tom byla velmi špatně.Zkisili jsme alternativní medicínu.Magnetoterapie. Během týdne se dceřin stav zlepšil o 100 % a s pomocí diety a postupného zatěžování organismu se již nezhoršoval. Dnes je dcera zdravá, ovšem po každém podání antibiotik, horší infekci a větší zátěži musíme navštívit paní doktorku, která jí udělá na svém přístroji pár tzv.terapií, neboť má vždy, byť lehce, zvýšené jaterní testy.Ostatní problémy, jako třeba problémy se školou, ani nepopisuji.Hlavně, že jsme našli způsob, jak své dítě vyléčit.

 chudinka 


Re: mononukleosa 

(28.5.2003 17:01:14)
Dobry den,mam dotaz.Ve trech letech jsem prodelala mononukleozu a jelikoz jsem se nikdy o sve nemoci nezajimala,do dnesniho dne jsem presne nevedela oc se jedna.Nyni je me 25 let a mam 10 mesicniho syna.A co me velice prekvapilo,ze se o to vubec nikdo nikdy nestaral,v zivote jsem nebyla na zadne kontrole,zadne testy a ani v tehotenstvi nic.A uprimne receno po precteni nekterych prispevku me to vzalo dech.Proto bych Vas chtela poprosit o sdeleni nejakych blizsich informacich.Opravdu o teto nemoci nic nevim,takze za Vase vycerpavajici info predem dekuji.Nikahh@arcor.de
 aloevera 


Re: Re: mononukleosa 

(30.5.2003 22:07:49)
mně zjistili nedávno čistě náhodou z krevních testů že jsem prodělala mononukleosu. na infekčním mi lékařka sdělila že je to infekční nemoc jako každá jiná.
nechápu proč s toho děláte takovou vědu. Jsem naprosto zdravá a žádné následky nemám.
 Anna G. 
  • 

Re: Re: Re: mononukleosa 

(2.7.2003 12:49:34)
vis, ono to ma u kazdeho jiny prubeh..ty mas zrovna stesti v nestesti.)
 Babůnka, 3 kluci 


Re: Re: mononukleosa 

(31.5.2003 19:32:13)
Moje dvouletá neteřinka právě teď onemocněla taky touto nemocí, zkus se kouknout sem http://www.doktorka.cz/nemoc.asp?id=28
 Lucka,jakou ietu držet? 
  • 

Re: Re: Re: mononukleosa 

(8.3.2004 18:36:20)
Ahoj,chtěla bych se zeptat na dietu,která se má držet po mononukleose.Můj lékař mi totiž konečně nechal udělat testy,jelikož jsem stále marodila s angínami a podobně a antibiotika nezabírala...oznámil mi,že jsem prodělala mononukleosu,ale tím to skončilo.Místo toho mě honil po krčnim a podobně.Takže jsem ráda,že jsou tu tyto stránky,kde se můžu něco dozvědět.Od mého lékaře se asi nedozvím nic,vždyť než se vdám,tak se to zahojí....
Díky za rady. lara.acy@seznam.cz
Lucka 24
 Halka 


Re: Re: Re: Re: mononukleosa 

(8.3.2004 22:36:24)
Pokud si to dobre pamatuju, je dieta stejna jako pri zloutence: nejist tucna jidla (no vlastne zadne tuky), maso pouze libove, neprilis korenene...
Mela jsem mononukleozu pred deseti lety, chodila jsem na gympl a diky tomu jsem si vydupala, ze nemusim chodit na obedy do skolni jideny. A obedy jsem si kupovala sama, vetsinou nanuka Misu- cokolada a smetana, samy tuk :-) Ale dopadlo to dobre, doktorka na to neprisla a jaterni testy byly v pohode :-)))
 Student 
  • 

Re: Re: mononukleosa nevim jestli 

(3.9.2005 19:44:04)
Dobrý den
Je mi 18 let a mononukleozu jsem nikdy neměl. Před týdnem mi to řekla doktorka poněvadž jsem si nechal odebrat krev kvůli celodenním bolestem hlavy, zvětšeným uzlinám, únava taková že jsem chodil o prázdninách v 6 hodin večer spát a angíně která zmizela díky antibiotikám docela brzo bral jsem na to Zinnat 250 a kloktadlo. Zvýšené jaterní testy byl poslední důkaz mononukleozy. Naštěstí jsem si nechal brzo vzít krev a brzo byly nasazeny předepsané léky. A po 5-ti dnech je mi fajn. Dietu samozřejmě budu držet ještě pár měsíců. Vadí mi že nemůžu chodit do školy protože letos maturuju a bylo by potřeba být každý den ve škole. Na mononukleozu beru prášek Senitale Forte N .Tuto nemoc jsem pravděpodobně chytl od přítelkyně. Ptal jsem se jí jestli tuto nemoc měla ale říkala že ne. Věřím všem že to není nic šťastného ale když budeme bojovat tak vždy vyhrajem.
Nashledanou a silné nervy
 jana 
  • 

Re: Re: Re: mononukleosa nevim jestli 

(3.9.2005 22:51:19)
Studente-ta tvá přítelkyně by si určitě měla nechat vzít krev,jestli ji nedostala třeba od tebe?
 Alena 
  • 

Re: Re: Re: mononukleosa  

(24.12.2005 4:59:31)
Mám dceru 17 let - taky studuje - a týden už víme, že má mononukleózu. Trápí ji obavy z dalšího vývoje, proto by nás zajímalo, jak se cítíš Ty teď po třech měsících od diagnózy? Dá se zvládat studium?
Dík za odpověď na e-mail p.parizek@chello.cz
 Jan L. 
  • 

Dotaz 

(18.4.2002 20:11:41)
Dobry den. Nanestesti mam s mononukleozou take sve zkusenosti a po pravde, ne zrovna nejlepsi. Priblizne v zari me zacalo bolet v krku. Neprikladal jsem tomu vetsi duraz, ale kdyz se mi tento problem vracel az nekolikrat za mesic a jeste se k tomu pridruzilo boleni usi pri polykani, zacal jsem byt nervozni. Byl jsem nekolikrat u sve obvodni lekarky, ale dostal jsem Paralen a kloktadlo. Jednou mi byl predepsan i Penicid, ale pokud vim, tak Penicilin na mononukleozu nezabira. Nakonec jsem podstoupil krevni testy a ukazalo se, ze jsem prechodil mononukleozu. Jenze v krku me boli porad. Nezda se to jako velky problem, ale je to dosti neprijemne. Hlavne, kdyz chodim do skoly a mam cas se soustredit se na tento problem. Zajimalo by me, za jak dlouho asi boleni v krku zmizi. A co bych pro to mel udelat.

Dekuji moc.
 Kamča (25 let) 
  • 

Re: Dotaz 

(13.1.2004 23:19:53)
Milý Honzo, netuším, zda jsem prodělala infekční mononukleozu, ale protilátky mi v krevních testech našli, tak se na to musím zeptat své obvodní... Ale píšu ti ohledně tvého dotazu, jak dlouho mě ještě bude bolet v krku? No mám s angínami, povlaky na mandlích a čepech na mandlích dost velké a nepříjemné zkušenosti a bolesti v krku mi přetrvávali dlouho.. a brala jsem hodně antibiotik a vůbec všeho.. no a pomohlo mi jet k moři, trochu jsem si lokla té slané vody a bylo po bolestech :-) Tak třeba by ti to také zabralo. Měj se hezky. Kamča
 David O. 
  • 

Re:Bolesti v krku pořád 

(7.6.2004 10:28:49)
Já jsem prodělal mononukleosu také, v únoru mě začalo bolet v krku, tak jsem šel k doktorce, ale ta řekla abych byl doma a koupil si nějáký pastilky na bolení v krku.Za pět dní jsem přišel na kontrolu a ona mi řekla, že je to horší a že to angína, tak mi dala penicilin a za týden na kontrolu. Celkem se to zlepšilo , tak mě poslala do školy a že je to dobrý. Ale za čtyři dny se mi to vrátilo, tak sem tam přišel a dala mi nějákej silnější pen(zimmat), za další čtyři dny to bylo o hodně horší tak sme jeli na pohotovost a nechali si mě 10 dní na inf. oddělení.to byl už březen. Teď je červen, jat. testy v pohodě, ale stále se mi vrací bolesti v krku. Chodím jednou za 1krát za 14 dní na pendepon. Ale stále je to takové kolísavé. Co s tím?
 Keith 


Co s chronickým stavem? 

(30.5.2002 10:34:26)
Test na mononukleózu u me letos v únoru byl negativní. Patrně jsem ji ale prodělal v minulosti a mám nyní zvýšené hodnoty EB viru, až 4x, dle infekčního se stále jedná o EB aktivní infekci ale doktoři s tím nic nedělají. Jaterní testy jsou v pořádku, avšak občas se u mě projeví popichování v pravém podžebří, zůstaly drobné uzlinky na krku, občas se projevují drobné problémy při polykání, také drobné obtíže v moč. cestách. (Navíc na jaře se vše zkomlikovalo údajnou plísní v tříslech a hrázi, plus velkým kožním výsevem na rukou, do tedˇ se mi tvoří na konečcích prstů nová kůže)
Co dělat pakliže nemoc přejde patrně v chronický stav? Snad celoživotní dieta?? Vitaminy?? Hygiena?? Co ale se zůstanuvšími uzlinkami na krku? Mají také problémy moč. ústrojí či pohl. orgánů souvislost?
Je určitě řešením vystěhování se z velkoměsta?

Keith


 Klára Bečičková 
  • 

Re: Jaká je tedy na trhu nejúčinější léčba EB virózy s ověřeným účinkem??? 

(3.10.2004 23:45:56)
EB virózu mi našli zhruba před dvěma lety, dali mi isoprinosine, zmírnilo mi to tenkrát obtíže ale únava mi trvá do teď.EB virózu mi našli znovu v krvi a cejtim se špatně. Zase jsem dostali ten samý lék, zjistila jsem, že tento lék není lékem, ale možná trochu zmírňujícím přípravkem..Doktorka mi řekla, že je to nevyléčitelné, ať se s tim smířim, a že to má skoro každý v dnešní době..Velice povzbuzující:-/ Hledám tedy něco, co by mi mohlo pomóct,nejlépe přírodního..Budu ráda za každou pozitivní radu..
 Jeanne 


Re: Re: Jaká je tedy na trhu nejúčinější léčba EB virózy s ověřeným účinkem??? 

(4.10.2004 18:45:16)
Popravdě, mně z těchto nemocí dostala jen homeopatie. Mononukleosu jsem měla ve 3 letech, poté v 7 a 15ti letech. Později našli i CMV. Neustále mě provézela únava a každé nachlazení, chřipka nebo angína se vlekla něklik týdnů. I stejný lék jako vy jsem dostávala na imunologii. Až po léčení homeopatií (trvalo půl roku, ale vlastně již po podání prvního homeopatického léku jsem se cítila fit) před 2,5 lety mám pokoj, žádná únava, žádné nemoci. Lékaři mi zakazovali pro jistotu do té doby otěhotnět, po léčbě homeopatií jsem otěhotněla a mám zdravé dítě. Teď čekám druhé a vypadá také zatím OK.
 lucka nova 1 dcera 
  • 

Re: Co s chronickým stavem? 

(1.4.2005 14:41:16)
asi nam nezbyde nice jineho nez umrit. Ja mam taky chronicky stav a jsem tak hrozne unavena, ze mam problem dojit ko kuchyne. A to mam malou
 Kačka 
  • 

dotaz pro všechny 

(21.1.2003 20:28:03)
Dobrý den, milí přátelé. já osobně jsem mononukleózu neprodělala, ale můj přítel se nedávno dozvěděl tuto diagnózu. příznaky měl úplně stejné jako většina nemocných- ošklivá angína, zduřelé uzliny, zimnice, únava... teď začal dodržovat přísnou dietu a klid. je to pro něho velice těžké protože ja aktivním sportovcem a proto když má sedět s rukama v klíně, tak je celý nesvůj. doufá, že jeho nucený klidový režim bude co nejdříve zrušen. mám však pár otázek ohledně přenosu této nemoci. snažila jsem si nastudovat pár článků od lékařů, ale ani ty mě nezbavily mých pochybností. přenáší se tato nemoc jater slinami, krví, pohlavním stykem...?? prosím vás tedy, víte-li někdo odpovědi na mé dotazy, tak mi prosím vás napište. předem děkuji. KAČKA
 Jana 


Re: dotaz pro všechny 

(21.1.2003 20:44:54)
Kačko,
odpovědi hledej třeba tady...
http://www.ajgl.cz/mononukleoza/index.htm

Pochopila jsem dobře tvou skrytou obavu, že se tvůj přítel nakazil někde s jinou? Taky jsem mela mononukleozu, prislo se na to az zpetne pri nejakych krevnich testech. V te dobe jsem mela staleho pritele, on mononukleozu nemel, vubec netusim, jak a od koho jsem to chytla... pohlavni styk asi nebude jedina moznost ;o) Prý se nejčastěji přenáší slinami, ale to se může zadařit i při půjčení něčí skleničky....
J.
 Jája 
  • 

Re: Re: dotaz pro všechny 

(21.1.2003 20:51:17)
Holky,
nemusíte se předem už děsit,že šlo o pohlavní nákazu - moje kámoška měla mononukleózu taky (a byla panna).
Rozhodně však je třeba počítat s dlouhodobým omezením náročného pohybu (sport v to počítaje) a s dlouhododbou dietou - toto onemocnění je opravdu velký "záhul" na organismus =játra.
 Jana 


Re: Re: Re: dotaz pro všechny 

(21.1.2003 20:54:48)
Jájo, vždyť jo :o)
Jak jsem psala, pry se nejcasteji prenasi slinami a na to staci napit se po "prenaseci" ze stejne lahve.
Na Kaččině místě bych se spíš snažila podpořit přítele - ta dieta a klid jsou opravdu otrava, když k tomu přidáš dlouhodobou únavu, což může být jeden z následků, má toho asi jako sportovec plny brejle.
J.
 Kačka 
  • 

Re: Re: Re: Re: dotaz pro všechny 

(23.1.2003 11:29:13)
ahoj holky, moc vam dekuju za vase odpovedi. muj pritel je opravdu na tom velice spatne co se tyce psychicke stranky. ja osobne se ho snazim maximalne povzbudit a rozptylit jeho ponure myslenky. muj hlavni dotaz mel byt jestli je mozne abych se ja nakzila take mononukleozou pri pohlavnim styku??? vim ze temi slinami je to bezne ale ohledne toho sexu nevim. predem dekuji
 Leona 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: dotaz pro všechny 

(23.1.2003 12:29:25)
Já jsem mononukleózu měla v 18 a nebylo to nic příjemného. Asi jsem měla nějaký těžší průběh, protože jsem byla 3 týdny v nemocnici na infekčním. Uzliny jsem měla hrozně zduřelé, že se dalo jen lehce pít, k tomu horečky, dieta ... no děs. Průběh byl rozhodně horší než u angíny a přijde mi zvláštní jak p. MUDr. psala, že někdy onemocnění odezní samo. To si neumím vůbec představit. Asi je to možné, když má člověk aspoň nějaké protilátky. Monon. se dá diagnostikovat pouze z krve, což se myslím (podrobnější krevní rozbor) taky běžně nedělá. Z této nemoci jsem se tak rok vzpamatovávala, a to jsem byla též aktivní sportovec (únava, vyčerpanost, bolesti kloubů při sportu). Horší to bylo s následným stravováním po dietě. Pořád mi bylo zle, jak při žlučníku (ale ten to nebyl), tak do svých 23, kdy jsem si došla k bylinkářce a ta mi dala čaje na úpravu a od té doby mám klid. Na závěr jen poznámku k přenosu. Myslím, že jde (pokud se nemýlím) o virovou záležitost, pohlavním stykem se určitě nepřenáší, spíše líbáním (sliny...), něco jako viróza, ale s tím rozdílem, že tuto nemoc nezíská každý, jen, bohužel, ti méně odolní.
 m 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: dotaz pro všechny 

(18.9.2004 18:49:29)
ahoj

sice s rocnim zpozdenim :), ale mel jsem mononukleozu v 19ti, a nebyl jsem kvuli tomu v nemocnici, a se svoji pritelkyni jsem se nejen libal, ale i miloval(hezky se da vysvetlit to byt v klidu, byl jsem obstastnovan;-) a mononukleozu nechytla...

ps> ja sem to pochopil tak ze bacilonosucu EB virozy je drtiva cast populace, a pokud jsi to nedostala do ted, tak to nedostanes ani od sve drahe polovicky
 Káťa 
  • 

Re: dotaz pro všechny 

(9.5.2005 12:47:57)
Osobně jsem měla mononukleózu taky. Nakazila jsem se od spolubydlící, když se napila ze stejné flašky jako já. Chvíli před tím se líbala se svým přítelem-bacilonosičem. Co se týče aktivit tvého přítele, tak jsem také dost aktivní a v klidovém režimu se mi jaterní testy poze zhoršovali, až týden u moře v Corvatsku mi pomohl. Tehdejší přítel nic nedostal. Onemocnět jde především, pokud si ve zvýšeném stresu, kdy dochází k poklesu přirozené imunity.
 Kačka 
  • 

dotaz pro všechny 

(21.1.2003 20:31:09)
Dobrý den, milí přátelé. já osobně jsem mononukleózu neprodělala, ale můj přítel se nedávno dozvěděl tuto diagnózu. příznaky měl úplně stejné jako většina nemocných- ošklivá angína, zduřelé uzliny, zimnice, únava... teď začal dodržovat přísnou dietu a klid. je to pro něho velice těžké protože ja aktivním sportovcem a proto když má sedět s rukama v klíně, tak je celý nesvůj. doufá, že jeho nucený klidový režim bude co nejdříve zrušen. mám však pár otázek ohledně přenosu této nemoci. snažila jsem si nastudovat pár článků od lékařů, ale ani ty mě nezbavily mých pochybností. přenáší se tato nemoc jater slinami, krví, pohlavním stykem...?? prosím vás tedy, víte-li někdo odpovědi na mé dotazy, tak mi prosím vás napište. předem děkuji. KAČKA
 Jana-Ostrava 
  • 

Všem doktorům a ostatním chytrákům 

(23.3.2004 18:59:56)
Vaše rady jsou mi k ničemu,to si musí každý s dětmi zažít sám.To je horší,než by to člověk dostal sám-ta bezmoc.
Hlavně,ať už někdo vymyslí na to nějakou vakcínu a očkují se děti hned po narození.
 Eli( 5+3roky) 
  • 

Re: Všem doktorům a ostatním chytrákům 

(24.3.2004 11:12:54)
Pracuji ve zdravotnictví a budeš se divit,chápu tvé rozhořčení.Zažili jsme si to doma a stále se na tato onemocnění musí myslet.Když akutní fáze pomine,péče o nabourané tělo nekončí.I když nemoc není,játra dostala ZABRAT A UŽ JE TŘEBA VŽDY NA TO MYSLET!Dá se to zvládnout přísnou disciplinou a prožít kvalitní život.očkování by bylo krátkozraké.Tělo si musí vytvářet imunitu tím ,že potká různé nástrahy.To bychom pak mohli umřít i na rýmu.Nejlkepší je si vyhovět a zbytečně se neničit různými chemiemi např.taková E... jsou jed pro játra a cpou se skoro do všeho.Hlavu vzhůru,jde to i s úsměvem.Eli
 Ondřej Plášil 
  • 

Jistá pomoc na mononukleozu 

(4.8.2005 20:29:40)
Můj 19letý bratr měl mononukleozu jelikož používáme výrobky od firmy energy víme o výrobku regalen který po 2mesíčním užívání viditelně zlepšil jeho stav doporučuji nejen regalen ale i ostatní výrobky od energy všem kdo má slabý imunitní systém nebo je již nemocný.
 Monika 
  • 

Re: Jistá pomoc na mononukleozu 

(6.6.2006 12:58:30)
Prosím, můžete mi poslat více informací o léku, který Vám zabral na EB vir. Díky Moniky
 pavla š. 
  • 

Re: dotaz pro všechny 

(20.5.2005 13:45:43)
ahoj, omlouvám se, že ti neodpovím na tvůj dotaz, ale ráda bych se právě já tebe zeptala:Jakou dietu jste drželi? Můj manžel totiž prodělal mononukleozu v květnu 2004 aniž by to věděl.Pokoušel se jíst zdravě,být v klidu,ale jde to těžko, neboť je aktivní sportovec, ale vždy, když chodil na kontrolu hodnot jater, pokaždé tu hodnotu měl zvýšenou.Někdy více někdy méně.Jsme už z toho unavení, trvá to rok,nevíme si rady, užívá sice nějaké léky, ale nejhorší je ten jídelníček. Prosím, poraď mi. Děkuji. Pavla š.
 Honza Sirový 
  • 

Mononukleoza 

(10.9.2004 20:34:08)
Zdravim, jmenuji se Honza a chtel bych přispět několika řádky o mononukleóze.
Já osobně jsem ji dostal ve 20 letech a to začátkem srpna. V mojem případě ji nejspíše zapříčinila únava z těžké práce a horko. Začátek byl asi takový, že mi bylo cca. 2 dni trochu špatně, byl jsem unavenej a bolely mě nohy atd. No a když se to nijak extremně nezačalo zlepšovat, tak jsem vyrazil na pohotovost. Tam mi takovej starej děda (říká se mu doktor) s úsměvem řekl, že to nic není a že jsem úplně zdravej. Tak jo řekl jsem si, je to v pohodě. Jenže to jsem ještě příliš věřil v kvalitu českého zdravotnictví a když ani pak další dva dny se to nijak oslnivě nezlepšovalo, vyrazil jsem zase na zkušenou k doktorce. Ta mě prohlídla a řekla, že mi asi nic není, ale radši mi vzala krev a poslala na rozbor. A tam mi Monču našli! V duchu jsem si říkal, že to bude muj konec, protože první prognozy znely, že minimálně půl roku bez chlastu (alkoholu), žádných tučných jídel, sportu a dalších každodenních radovánek.
Ač to bylo pěkně v prdeli, alespon jsem nemusel na tyden do nemocnice, protože se to pry při mononoklueoze dela a nemel jsem ani natekli uzliny na krku, takže jsem nevypadal jak napíchanej chrobák. Já ji mel totiž nejakou lehkou a ještě jsem ji v čas podchytil. První 2 tydny (proležený týdny) jsem jedl pouze rohlíky, banány, broskve, jablka, file, nemaštěný brambory, zase to hnusny file a všechno bez omastku. Zapíjel jsem to Magnesií a Mattonkou a nad flaškou piva jsem jen slintal. Fakt super!
První měsíc léčebné kůry jsem chodil každý týden na odběr krve, což je taky velice záživná procedůra. Pak asi 5. tyden mi doktorka řekla, že už mám všechny testy stoprocentne v cajku a že můžu začít normálně konzumovat, ale zase žádnej chlast a ne moc tučny. Ale aspon to!
Ted jsem na diete 2. mesic a už mužu docela normálně fungovat. No, co říci závěrem. Podle mýho názoru je zapotřebí to brzy podchytit a pak aspon 2 tydny ležet a hlavne KLID. Zbytečně nežrat, protože tim zatežuješ svoje rozkodrcaný tělo a hlavne , hlad je jenom pocit, kterej se dá prekonat. Ale dá se to vydržet a tak smrt mononukleoze a zatím čau! Při nějakym dotazu mi mužete psat na email sejrac@email.cz .


 Tereza 
  • 

Re: Mononukleoza 

(3.11.2004 18:53:45)
Mononukleózu jsem prodělala v 18 letech.Týden jsem měla horečky,nemohla jsem skoro jíst,šílená únava...,tak mě doktorka udělala rozbor krve.Zjistila,že mám mononukleozu.Mé hodnoty byly ke 30,ale řekla mi kupodivu,že když budu ležet doma,budu držet přísnou jaterní dietu,a brát léky,tak do nemocnice nemusím.Chodila jsem každý týden na krev,a hodnoty klesaly velmi pomalu,takže jsem se nemocnici stejně neubránila.Tam radši ani nechtěli uvěřit,že mě neposlala do nemocnice hned,když ty hodnoty byly takto hodně zvýšené.Nakonec jsem se z toho po půlroční dietě,klidu a braní léků dostala.Jsem tůze ráda,a doufám,že už tuto nemoc nikdy neprodělám,bylo to fakt šílený!
 verca 
  • 

dotaz 

(21.9.2004 11:57:08)
mam mononukleozu a pri nadechnutí nebo zívnutí me bolí pod levym zebrem co to znamena?dekuju
 Andrea, Slovensko 
  • 

Re: dotaz 

(30.11.2004 20:25:30)
Bolesti pod lavým rebrovým oblúkom nasvedčujú zväčšenej slezine, podľa toho, čo som za posledné dni o tejto chorobe prečítala, lebo mám 5 ročného syna v nemocnici, je zväčšená slezina a pečeň pri tejto chorobe bežná vec. Vsetkym vela zdaru v boji s Mončou.
 Lucie, Amaia+Eneko+Julen 


Jen jednou??? 

(30.11.2004 21:00:11)
Ja jsem navzdory vsem tvrzenim lekaru prodelala mononukleozu dvakrat. A v prvnim pripade to vubec nebylo tak jednoduche, jak pani doktorka popisuje. Bylo mi 12 let, stravila jsem nejprve 2 tydny doma, vystridala dvoje ATB bez ucinku, nemohla jsem jist, protoze jsem mela uzliny tak zvetsene, ze jsem nemohla polykat a mela jsem vysokou horecku Dalsi 2 tydny jsem stravila v nemocnici, nasledujici 2 mesice na "odpocinku" = nesmela jsem chodit do skoly a fyzicky se namahat. Navic jsem drzela zminenou jaterni dietu, ktera trvala vice nez pul roku. Podruhe jsem mononukleozu dostala ve 22 letech, se stejnymi priznaky. Jen s tim rozdilem, ze jsem neskoncila v nemocnici. Zrovna jsem pri VS zacala na plny uvazek pracovat a ejhle...do skoly mi bylo dovoleno jit az po trech mesicich a do prace (diky bohu za meho skveleho zamestnavatele!) az za 5 mesicu. A dalsi dieta...Doufam, ze potreti uz me to nepotka:-)
 Tereza Kolářová 
  • 

Mononukleoza 

(26.4.2005 20:47:41)
Já sem s MONONUKLEOZOU ležela v nemocnici 10 dní a bylo to hrozný. Ještě Pořát mám dietu.

VZKAZ:Jestli dostanete MONONUKLEOZU tak toma jenom jednu výhodu..............ZZHHUUBBNNEETTEE
 Marie 
  • 

Re: Mononukleoza 

(4.2.2006 9:41:55)
tak jako u Iris můj 13 lerý syn leží v nemocnici má k tomu po antibiotikách alergickou reakci(nemá mistečko bílé kůže na sobě je samá vyražka).Po tom co jsem si přečetla příspěvky o momonukleoze tak mi je líto všech co to mají (možná to mám taky jsem nachlazená nic mi nepomáhá)je to vůbec nakažlivé mimo líbání?Syn hraje florbal je docela divoký nevím jak to dokáže být v klidu po dýdnu co leží v nemocnici tak se ptal kdy půjde na zápas.Jen doufám že se vyléčí a bude brzo doma Všem nemocným hodně štěstí!!!!
 Marie 
  • 

Re: Mononukleoza 

(4.2.2006 9:41:56)
tak jako u Iris můj 13 lerý syn leží v nemocnici má k tomu po antibiotikách alergickou reakci(nemá mistečko bílé kůže na sobě je samá vyražka).Po tom co jsem si přečetla příspěvky o momonukleoze tak mi je líto všech co to mají (možná to mám taky jsem nachlazená nic mi nepomáhá)je to vůbec nakažlivé mimo líbání?Syn hraje florbal je docela divoký nevím jak to dokáže být v klidu po dýdnu co leží v nemocnici tak se ptal kdy půjde na zápas.Jen doufám že se vyléčí a bude brzo doma Všem nemocným hodně štěstí!!!!
 Katka 
  • 

::: Dotaz ::: 

(9.5.2005 15:38:47)
Chtěla jsem se zeptat, jestli je pravda, pokud jsem již mononukleózu prodělala, že již mám v sobě protilátky a tak se jí nemohu opět nakazit? Děkuji
 Kačka 
  • 

Re: ::: Dotaz ::: 

(28.5.2005 12:27:55)
Opravdu ji nemůžeš dostat znovu!! Měla jsem mononukleozu v červnu 2002 a teď koncem dubna na mně vlezla znovu. Objevily se mi průvodní znaky jako minule (horečka skoro 40, naběhlé a obrovské krční uzliny a atopický ekzém po celém těle na kloubech), ale dál se nic nedělo. Prostě sem to vyležela a jaterní testy se mi jen trochu zhouply. Koupila jsem si vitaminy s ostropestřcem mariánským a vyhnula jsem se na 14 dní všemu smaženému a jsem opět v pohodě. Fakt to nechytíš dvakrát. Tvoje těto už ji zná a ví jak s ní bojovat. Chce ho jen trochu podpořit.
 Ivana 
  • 

Dotaz - EB viróza 

(11.5.2005 10:34:23)
Dochází vždy u Eb- virózy ke zvýšení jaterních testů.Mám už od prosince 2004 problémy: únava,bolesti svalů¨,teplota 37,0 - 37,2,bolesti hlavy,zvětšené uzliny - krk i třísla,všechna možná vyšetření za sebou a vše negativní - EB virus,CMV,Borelióza,Toxoplasmóza dokonce i HIV,vše 2x odebráno,KO v pořádku,JT táké v pořádku pouze jedna hodnota mírně zvýšená,ale to prý vůbec nic neznamená,sono uzlin také OK,prý se jedná nejspíše o reaktivní uzliny.Nejhorší je,že už to mají i mé dvě malé děti,únavu né,pouze ty uzliny a děti mého bratra také.Po jak dlouhé době se může EB virus ukázat pozitivní nebo je to hned na 100% negativní a jedná se něco jiného???Lékař mi tvrdí,že se musí určitě jednat o EB vus nebo CMV virus,akorát musíme čekat než se to ukáže na testu,ovšem čekám s těmito problémy již 6.měsíc,píchám si B12 do svalu,užívám se Melasu a Centrum tbl.,únava je menší,ale uzliny mám stále a není to zkrátka ono.Díky všem kdo mi odpoví.
 Petra 
  • 

Re: Dotaz - EB viróza 

(24.5.2005 9:29:10)
Dobrý den, mám úplne ty samé príznaky, jako vy, únava, bolest svalu, teploty (hlavne vecer), zvetsené uzliny (trísla a krk), modriny a obcas me brni prsty. Mám za sebou vsechny mozné vysetrení krve a ultrazvuk, vsechno negativní, az minulý týden se mi ve výsledcích objevil pravdepodobne vir mononukleozy. Paní doktorka zasílá sérum na podrobnejsí rozbor do nemocnice, tak uz snad konecne budu vedet diagnozu.
 Ivana 
  • 

Re: Re: Dotaz - EB viróza 

(24.5.2005 14:18:03)
Milá Petro,díky za odpověď,vidím alespoň,že v tom nejsem sama.Mám na Vás jeden dotaz,který zní:po jak dlouhé době se u Vás objevil ten vir v krvi.Já už čekám půl roků,príští týden jdu k lékaři pro výsledky z odběrů,tak jsem zvědavá.Díky.
 Petra 
  • 

Re: Re: Re: Dotaz - EB viróza 

(26.5.2005 9:21:37)
Dobrý den, objevil se mi po dost dlouhý dobe, rekla bych skoro pul roku. Dejte mi prosim vedet, jak jste dopadla promelie@seznam.cz Dekuji a hodne stesti
 Ivana 
  • 

Re: Re: Re: Re: Dotaz - EB viróza 

(27.5.2005 7:48:11)
Musím Vám tedy sdělit,že po půl roce mi včera lékař sdělil,že se konečně testík potvrdil a jedná se o reaktivaci EB virózy,kdy jsem se setkala s virem poprvé to skutečně nevím.To nejhorší snad mám za sebou,pokud nebude docházet k reaktivaci.Léčba: téměř nijaká,žádná fyz. námaha,mírná jaterní dieta,vitaminy např. Centrum,ovoce a zeleninka,klídeček a pohoda-na to jsem zvědavá s mýma dvouma mrňouskama,a přípravky s Echinaceou.Za půl roku kontrolní test a pokud nebude dobrý,pak nějaké imunostimulancia.Přeji Všem ať se z toho brzy dostaneme.
 alenaN 


Re: Re: Re: Re: Re: Dotaz - EB viróza- pro Ivanu 

(27.5.2005 7:55:23)
Ivano, teď jste mi kápla do noty......zrovna čekám, na výsledky z krve, jestli tento virus také nemám....už skoro rok se potýkám s únavou, zvětšenými uzlinami a tak podobně.....bohužel jsem i potratila, takže si myslím, že to souvisí jedno s druhým...mohla by jste mi prosím napsat, jaké jste měla příznaky?????
 Gábina 
  • 

Re: Dotaz - EB viróza 

(3.8.2005 14:32:53)
Mně zjistili EB virus asi před 8roky..doktoři pořád nevěděli, co mi je:byla jsem opravdu strašně unavená, pořád jsem jen spala, měla zvýšené hodnoty JT-proto mi gynekolog také vysadil prášky, zažloutlé bělmo na očích (doktorka se mě asi 5xvyptávala,jestli nemám, neměla jsem (nebudu mít??) žloutenku, zvýšené teploty, v krku jako při angíně..
chodila jsem na Bulovku na odběry krve.Dělat se s tím nedá nic moc-nasadit klidový režim, hodně pít,odpočívat..Odeznělo to +- po 3 měsících z toho nejhoršího. Od té doby jsem tak trochu chcípáček..bývám unavená pořád, zvýšené teploty taky mívám.Jednou za rok mi doktor nechá zkontrolovat hodnoty při odběru krve.Tak hodně štěstí :-)
 Zuzka Z, jedna dcera 
  • 

Re: Dotaz - EB viróza 

(12.9.2005 14:32:42)
Dcera prodělal 2x po sobe zánět nosohltanu, léčena antib. Pak testy prokazaly EBvirus. Neustále má v noci teploty nad 38 st a stále ji bolí hlava, únava. Chtěla bych vědět, kdy a za jakých okolností se doporučuje nemocniční léčba a zda může chodit normálně do školy nebo by měla být několi dní doma. Lékařka řekla, že do školy může.
 Alena P. 
  • 

Re: Re: Dotaz - EB viróza 

(24.12.2005 5:29:35)
I lékařka se může mýlit. Zdraví má každý jen jedno, nehodí se s ním riskovat.
 Nikola 
  • 

Mám mononukleozu? 

(25.5.2005 17:21:17)
Já bych se chtěla zeptat, jetli mám mononukleozu. Asi před deseti dny mě začalo strašně bolet v krku, doktor mi řekl že mám angínu a napsal mi penicilin, ten jsem skoro cely dobrala a vubec mi nezabral. Tak jsme šli na ORL a tam mi napsali Augmentin, ten beru ctvrtým dnem a zatím taky nezabírá. Už desátým dnem mě tedy nesnesitelne bolí v krku a devátým dnem mám horečky (vždy 39 nebo 39.5) taky se strasne potim a skoro cely den spim. V pondeli mi delali vyter z krku a ten dopadl dobre. Dnes jsem byla na odberech a v pondeli budu mit vysledky. Myslite ze mám mononukleozu?
 Nikola (19 let) 
  • 

Mám mononukleozu? 

(25.5.2005 17:21:41)
Já bych se chtěla zeptat, jetli mám mononukleozu. Asi před deseti dny mě začalo strašně bolet v krku, doktor mi řekl že mám angínu a napsal mi penicilin, ten jsem skoro cely dobrala a vubec mi nezabral. Tak jsme šli na ORL a tam mi napsali Augmentin, ten beru ctvrtým dnem a zatím taky nezabírá. Už desátým dnem mě tedy nesnesitelne bolí v krku a devátým dnem mám horečky (vždy 39 nebo 39.5) taky se strasne potim a skoro cely den spim. V pondeli mi delali vyter z krku a ten dopadl dobre. Dnes jsem byla na odberech a v pondeli budu mit vysledky. Myslite ze mám mononukleozu?
 Radka 
  • 

Re: Mám mononukleozu? 

(27.5.2005 0:36:36)
Já bych řekla že jí máš! :( ale lituju tě, mně je teprv skoro 16 a teď si jí prožívám! a už vůbec nechtěj vědět co budu mít ve škole za muka s dopisováním testů, to asi nepřežiju! Dieta se přežít dá, když si na ní tak po dvou týdnech zvykneš, už ti to ani tak nepřijde...a navíc jsem za dva týdny shodila 3kg :) No přeju hodně štěstí, obě ho moc potřebujem...a taky kolem sebe lidičky co tě moc podržej a podpořej, já je naštěstí mám:) Tak přeju hodně štěstí, papa
 Radka 
  • 

Re: Mám mononukleozu? 

(27.5.2005 0:37:59)
Já bych řekla že jí máš! :( ale lituju tě, mně je teprv skoro 16 a teď si jí prožívám! a už vůbec nechtěj vědět co budu mít ve škole za muka s dopisováním testů, to asi nepřežiju! Dieta se přežít dá, když si na ní tak po dvou týdnech zvykneš, už ti to ani tak nepřijde...a navíc jsem za dva týdny shodila 3kg :) No přeju hodně štěstí, obě ho moc potřebujem...a taky kolem sebe lidičky co tě moc podržej a podpořej, já je naštěstí mám:) Tak přeju hodně štěstí, papa
 Lala 
  • 

Re: Mám mononukleozu? 

(27.6.2005 11:15:36)
Myslim,ze nemas,protoze se nezminujes o zvetsenych miznich uzlinach na krku.Muze to byt potvora streptokok napr. Haemophylus v krku.Doporucuju kloktat vincentkou-k dostani v lekarne.Ta fakt zabira a znici bacily,kterym nezaberou ani antibiotika.Je dost slana a to se tem bacilum nelibi.Lala
 Petule 
  • 

Už vím co je EB viroza - díky za ni 

(3.8.2005 13:27:01)
Chci se s Vámi podělit o naši zkušenost z mononukleózou. Náš 4-letý syn ji prodělal před 14 dny. Vypadalo to jako obyčejná angína, ale stále přetrvávaly teploty, byl unavený, potil se. Následoval pobyt v nemocnici, kde nám sdělili podezření na leukémii. Následovala druhá nemocnice, kde nám měli ihned odebírat kostní dřeň. Naštěstí po druhém vyšetření krve zjistili, že by se mohlo jednat o mononukleózu. Nikomu nepřeju ty strašné dva dny, než byly hotovy výsledky rozborů krve, rozbory
na hematologii atd. Po 4 dnech nám konečně sdělili, že se jedná jen o mononukleózu. I když průběh nemoci byl hrozný (41 horečky, kapačky), syn už je nyní relativně v pořádku, jen musí držet dietu. Proto všem chci vzkázat po naší zkušenosti - díky Bohu za mononukleózu
 Elsie, 19 let 
  • 

Píchání v břiše? 

(16.8.2005 18:20:22)
Zdravím všechny! Četla jsem téměř všechny vaše příspěvky a moc děkuju - jsem zas o něco chytřejší! Mně zjistili mononukleosu před 5 dny, takže to jsou krásné prázdniny... :( Ale naštěstí je mi docela dobře a snad budu patřit mezi ty šťastnější případy! Ale chtěla jsem se zeptat: je normální občasné píchání na pravé straně pod žebry (játra?) ? Vím, že tato nemoc je celá o játrech, ale nevím jestli i toto je normální. Děkuji za případné odpovědi.
 Bibi 
  • 

Re: Už vím co je EB viroza - díky za ni 

(17.8.2005 10:30:03)
Ahoj!Úplně náhodou jsem se dostala k vašemu článku (mám net 3dny).Dovedu si představit jaký jste měli strach .Něco podobného jsem si zažila i já,tehdy těhotná 5.měsíc se svým 3 letým synem.Nám však stanovili diagnozu až po měsíci.Dietu jsme dodržovali půl roku.Pokud se budete chtít na něco zeptat,napište.
 vlasta 
  • 

mononukleoya 

(1.9.2005 9:35:39)
mam monomukleoyu jsem doma již dva měsíce stale mě bolí klouby a svaly na rukou a nohou je to normalní
 ondra 
  • 

Re: mononukleoya 

(18.5.2007 19:53:44)
není
 Pája 
  • 

šance?? 

(8.1.2006 23:36:32)
Ahoj marudkove,je mi 18 a mononukleozu jsem si prodelala ve 4. třídě...Nu nebylo to nic pekného,pohled na ostatní děti které se ládovaly čokoládou a hranolkama mě ničil,ale přetrpěla jsem pár měsíců diety bez větší fyzické námahy a byla jsem fit.Nejhorší vzpomínkou je pro mě týdení pobyt v nemocnici,kdy na denním pořádku byly odběry krve(mám fobii z jehel)a odcházela jsem s rozpíchanou prdkou :-) Ted už to ale beru i z té lepší stránky,to,čím sem si již jednou prošla se už nemůže po druhé vrátit.Mám kamaráda který si tím prochází právě teď,říkám kamaráda,ale byla bych moc ráda,kdybychom si byli bližší,jenže je v tom spousta překážek,ale to že už mám mononukleozu za sebou by mohl být dobrý začátek pro neinfekční polibek,hm? :-)))pa pa pa a držim všem palečky pro rychlejší uzdravení...
 iris 
  • 

Re: štve mě 

(20.1.2006 13:47:57)
Tak Vás tady všechny zdravím,chválabohu zdravé a bohužel i ty nemocné.Mononukleozu zrovna prodělává můj 13letý syn a to už po druhé a jsem z toho smutná.Vůbec to není tak jednoduchá nemoc, jak se o ní píše.Poprvé byl v nemocnici a hrozí mu zas.Je to zdlouhavá a nudná nemoc a mám dojem,že i doživotní.Prostě mě štve.Takže, držte se všichni,uzdravte se,jaro čeká..pa
 janicka 
  • 

akutni zanet mocoveho mechyre pri mononukleose 

(7.7.2006 15:31:36)
dobry den,mononukleosu mam 4tydny v nemocnici jsem nebyla,mam dietu,mela jsem silnou anginu jako skoro kazdy,dostala jsem jen essentiale forte,ted beru na ten mechyr nolicin,boli me desne ledviny,to je normalni??porad me boli bricho unavena..jsou nejake vitaminy,abych byla odolnejsi proti nemocem??je to des ta mononukleosa
 Ester 
  • 

podceňení 

(12.4.2006 21:19:54)
Jak může někdo tak zlehčit projevy a léčbu?Je to snad pro to, aby tento web rodiče uklidnil?Vždyť EBvirus může způsobovat řadu dalších onemocnění včetně rakoviny lymfatického systému a nosohltanu.A co únavový syndrom, na ten paní doktorka zapomněla?Nechápu, jak může někdo na webu podceňovat sice civilazační nemoc 20.století,ale velmi rozšířenou.To, že se sní 90%lidí setkalo a nic se u nich neprojevilo ještě přece neznamená, že to není zákeřná nemoc a zbytek(tedy10%)může mít velice těžké komplikace s touto chorobou.
Přijde mi to jako čiré podceňování.
 Janka, 28 let 
  • 

Divná alergie po mononukleóze 

(2.5.2006 13:45:01)
Ahoj, je mi 28 a před několika týdny jsem prodělala mononukleózu. Po vysokých horečkách (ale ještě před podáním antibiotik) jsem se začala osypávat po celém těle, jakmile jsem vyrazila ven na kontrolu. Teď už jsem dávno po nemoci a pokaždé, když jsem venku, objeví se mi tak po půl hodině červené skvrny po těle. Když je zima, je to horší. Prášky proti alergii nezabírají. Nemáte s tím někdo zkušenost? Díky za pomoc, Janka
 Moni 
  • 

Mononukleóza 

(20.7.2006 13:34:53)
tady je pár poznatků z průběhu mé vlastní nemoci http://out-of-order.blog.cz/0607/mononukleoza-aktualitka-letosnich-prazdnin-2006
 Pavel(17let) 
  • 

FOTBAL-Infekční mononukleosa 

(29.8.2006 22:55:08)
dobrý den, jsem fotbalista a do čtvrtku beru augmentin proti infekční mononukleose nemoc na mne přišla ve středu 23.srpna zdravý jsem byl 25.srpna tím myslím, že jsem mohl polykat atd. Chtěl jsem se zeptat jestli bych mohl hrát 3.září zápas?
 Karel 
  • 

Kdy mi zmizí uzliny?? 

(3.1.2007 13:31:15)
Žádám o radu.Také jsem prodělal mononukleózu,jsem už včetně testů v pořádku,ale zvětšené uzliny přetrvávají.
 Ondra 
  • 

Strašák 

(18.5.2007 19:49:33)
Všude píšou že se to léčí tak dlouho. Já jsem byl 2 týdny v nemocnici. Pak mě pustili, ještě asi měsíc jsem nesportoval, dieta mě taky moc dlouho nebavila a cítím se jak znovunarozený. Nějaké pocity únavy se nikdy nedostavili, spíše naopak, jsem mnohem čilejší než před nemocí. Takže si myslím, že je to takový strašák ;-)
 Petr 
  • 

Mononukleoza 

(16.8.2007 10:36:55)
Dobrý den, chtěl jsem se zaptat před dvěma lety jsem, jsem měl angínu(prý), po té jsem mival stále zvýšené teploty to jest 37,3 atd, jako nic moc, ale přesto když jsem tu teplotu měl, tak jsem se necítil příliš valně. Nyni po dvou letech mi konečne jiná doktorka udělala testy na monukleozu, a řekla, že ji mám(to jsem nevěděl jestli se mám radovat, nebo ...., bo konečne, alespoň na něco přisli). Mám zvišené EBV Igm 1,53 ++ meze <0.89 jinak ostatní jsou v pohodě. Tak jsem se chtěl zeptat co mám dělat, bo mi nic valného neřekla(až na tu teplotu mi taky nic není , nemám uzliny, nemám bolest v krku prostě nic), jen že mám mít klid na lůžku, a to je vše. Jinak ty dva roky jsem v pohodě sportoval, jedl tučná jidla atd. Nijak se to nezhoršilo, Tak jsem se chtěl zaptat jestli omezím sport a tučná jídla jestli to pomůže a teploty přejdou nebo už je to moc dlouho a mám se na to vyprdnout a žít dál. Sice 6 měsíců bych to vydržel. Díky za radu měj te se ahoj Petr
 Maja 
  • 

Re: Mononukleoza 

(28.8.2007 13:43:03)
Ahoj, vloni jsem se citila delsi dobu starsne unavena, mnela zvysenou teplotu(neco malo nad 37- nic hrozneho, ale dost na zimnici). Nejhorsi, ze bych prijela z prace a nemnela silu na nic, nez lezet a jit brzi spat. A to rada sportuji, ale vubec to neslo. Pokud bych se jeden den o to pokusila, tak bych nasledujici byla uplne vyrizena. Mnela jsem bolesti v krku a zvetsene uzliny. Stridave se to zhorsovalo a zlepsovalo. Porad jsem si rikala ze je to zimni unava a ze to prejde. Nakonci jsem dostala anginu a zasla do nemocnice. Krevni testy ukazaly, ze jsem prodelala EBV. Jaterni testy a ostatni byli dobry. Trochu me uklidnilo, ze jsem aspon vedela o co slo. Podle rad lekaru jsem par mesicu davala pozor na jidlo (co mi nevadilo, protoze stejne nejim tucne), sla brzi spat, nepila alkohol. Nejhorsi bylo obejit se bez sportu. Drzelo me to ze jsem se chtela zase citit normalne a take strach aby to nepreslo v chron. unavu (pry se to take muze stat jestli se neleci). Pak me to prestalo bavit a pocitila jsem ze mam vic sily, tak jsem sama zacala opatrne sportovat a vratila se normalnim navykum. Lek neegzistuje, takze kazdy podle sebe. Hlavne vydrzet
 Petra Juranová 
  • 

co jíst při mononukleóze? 

(7.5.2008 15:00:02)
Ahoj,
moje máma má mononukleozu a já už jsem celkem zoufalá, protože stojím v obchodě a netuším co kupovat, něco jako nápis !nízkotučné výrobky" jsem bohužel nikde neviděla :( můžete mi, prosím, poradit, pokud máte s tímto zkušenosti, popř. i recepty. Prosím pošlete mi cokoliv na juranova.petra@seznam.cz

Děkuji moc!
Petra
 Lenka  
  • 

Re: co jíst při mononukleóze? 

(7.5.2008 22:29:04)
Ahoj,
moje 6tiletá dcera má právě mononukleózu. Ve větších marketech by neměl být problém koupit nízkotučné výrobky (převážně mléčné). Jinak se snažím vařit drůbeží maso na různé způsoby, ale vše jen na vodě. Neboj, dá se to připravit i chutně. Dneska jsem vařila kuře na paprice. Cibulka nasucho, přidat maso, podlít a dusit v papiňáku. Místo smetany použít nízkotučné mléko.
Tak hodně úspěchů a brzké uzdravení.
 Pavel Nguyen,já a viróza 
  • 

viróza 

(5.2.2009 15:22:49)
cau mam ted virozu chtel bych se zeptat jak dlouho potrva ta viroza bez lecby? predem dik za odpoved
 Gemuno 
  • 

Re: viróza 

(10.3.2009 8:28:33)
Zvětšená slezina i lymfatické uzliny,k tomu i nadměrná únava.nikdo mi dlouhou dobu neřekl o co by se mohlo jednat,ale slovo mononukleosa se už sklonuje.Máte nějaké další zkušenosti co s tím??
 Bronička 


EB VIRUS 

(14.4.2009 16:39:15)
Dobrý den.Chtěla bych se zeptat,zda-li je možné,aby EB VIRUS způsobyl potrat v prvním trimestru těhotenství.Děkuji.
 Lucie 
  • 

Re: EB VIRUS 

(1.12.2009 16:59:32)
Dobry den,
prave jsem zjistila, ze jsem asi mela EB Virus, respektive, ze ho mam, a ze byl nedavno aktivni. Testy mi delala gynekolozka pote, co jsem prodelala jiz druhy potrat, pokazde v 6. tydnu. jeste nevim, zda si to davat do souvislosti, ale pro jistotu vam to pisu. jaka byla vase zkusenost, jestli se muzu zeptat ? dekuji, Lucie
 zozi 


EB viroza 

(15.7.2009 13:59:35)
Bojujeme 3 týdny s EB virozou....původní dgn.po zvětšení uzlin na krku zněla zánět uzlin,poté se vše zhoršilo,jeli jsme na pohotovost,tam konstatovali přiušnice...následně byly na základě krevních testů vyloučeny...nevědělo se co s námi.Synovi jsou 4 roky,má od narození levostrannou hemiparezu a tak jsem zběhlá v tom že se nesmím dát a vybojovala jsem si vyšetření v Motole.První dgn.na základě utz zněla Hodgkinova nemoc,měl zvětšenou slezinu ještě navíc,zhroutila se celá rodina.Nastoupili jsem k hospitalizaci s tím že mu budou dělat biopsii krčních uzlin...udělali mu opět odběry.Přeložili nás z onkologie na ORL,tam ho opět vyšetřili a prvně paní dr.připustila variantu EB virozy nechala udělat serologiia čekalo se pár dní,dgn.byla potvrzena,rodina"šťastnᡞe "nevyšel"Hodgkin,dodnes nepochopím proč mi tohle sdělili a vynervovali mne i celou rodinu.
Začali jsme s dietou,chlapeček zhubnul za 14 dní kilo...ráda bych mu pomohla aby měl chuť k jídlu,ale naše paní doktorka není schopna mi nic vysvětlit na internetu jsem toho moc nenašla,ostropestřec mi v čaji nevypije,v kapslích to do něj nedostanu a kapky nemúže je v nich alkohol,poradíte mi?Taky špatně v noci spí a jelikož je i hyperaktivní tak ho těžko udržím v klidu,děkuju Zorka
 Ennywan 


Re: EB viroza 

(15.7.2009 14:06:52)
Chabry,
proč nemůže kapky s alkoholem? Kvůli tomu, že je dítě nebo kvůli dietě a játrům, která jsou při EB viróze napadána? Napiš svůj dotaz ještě sem http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1353&postdays=0&postorder=asc&workarround=0&start=2805&sid=235d726aa478866a96b462ee0b02326b určitě tam holky něco vymyslí.
 zozi 


Re: EB viroza 

(15.7.2009 20:56:38)
Prý proto že je tam alkohol,tak nevím,kapsle do něj nenacpu a čaj je teda pěkně hnusnej i pro dospělýho....~;((

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.