| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Víte, co je EB viróza? Mononukleóza.

 Příspěvky 110 z 181 [Dalších 171 >>]
Kamila, 2 děti
10.1.2014 15:18:59
Ahoj, a dala bys mi kontakt na toho hemeopata? Děkuju, Kamila
Kamila, 2 děti
10.1.2014 15:11:16
Ahoj, prosím, dala bys mi tip na toho homeopata? Děkuji, Kamila
23.6.2010 13:00:51
Milá Vlaďko,
asi Vás nepotěším, já totiž EBV trpím prakticky taky od mládí, po prodělané mononukleoze, která nebyla až tak hrozná - ale zato teď! :(
Po každé - jinak celkem běžné - infekci- rýma, kašel, nedej Bože zánět průdušek jako teď - se to pěkně rozjede!
Chcete radu od zkušené? Takže moje letité zkušenosti:
1) teplo, teplo, a zase teplo - tento virus je stejně (nebo podobně) bolestivý jako pásový opar (taky jsem prodělala, takže mohu srovnávat), patří právě také mezi herpetické viry, které napadají nervy - proto to tolik bolí...
2) Klid - aspoň jednou denně se zabalit do teplé deky, do těla teplý čaj (bohužel i v parném počasí) a odpočívat... Věřím, že to pro školačku není to nejlepší řešení, ale bohužel - jiná rada neexistuje - věřte, že jsem za ta léta zkusila skutečně všecko (pracuji ve zdravotnictví), ale EBV hned tak někdo nepřemůže - ale z druhé strany: můj syn má tento virus také, ovšem jeho odolný mladý organizmus to nijak zvláště nepostihuje, u mladých to rychle odezní, čili u Vaší dcery bych viděla prognózu zatím dobrou - taky pomáhá být (v klidu ovšem) někde na zdravém vzduchu, budou prázdniny, je šance, že se to upraví - prozatím. Taky se může stát, že už nikdy tuto ataku nezažije, popere se s tím a virus k dalšímu pomnožení její organizmus nepustí - držím palce!!
Zdislava
Lucie
  • 
1.12.2009 16:59:32
Dobry den,
prave jsem zjistila, ze jsem asi mela EB Virus, respektive, ze ho mam, a ze byl nedavno aktivni. Testy mi delala gynekolozka pote, co jsem prodelala jiz druhy potrat, pokazde v 6. tydnu. jeste nevim, zda si to davat do souvislosti, ale pro jistotu vam to pisu. jaka byla vase zkusenost, jestli se muzu zeptat ? dekuji, Lucie
15.7.2009 20:56:38
Prý proto že je tam alkohol,tak nevím,kapsle do něj nenacpu a čaj je teda pěkně hnusnej i pro dospělýho....~;((
Ennywan
15.7.2009 14:06:52
Chabry,
proč nemůže kapky s alkoholem? Kvůli tomu, že je dítě nebo kvůli dietě a játrům, která jsou při EB viróze napadána? Napiš svůj dotaz ještě sem http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1353&postdays=0&postorder=asc&workarround=0&start=2805&sid=235d726aa478866a96b462ee0b02326b určitě tam holky něco vymyslí.
15.7.2009 13:59:35
Bojujeme 3 týdny s EB virozou....původní dgn.po zvětšení uzlin na krku zněla zánět uzlin,poté se vše zhoršilo,jeli jsme na pohotovost,tam konstatovali přiušnice...následně byly na základě krevních testů vyloučeny...nevědělo se co s námi.Synovi jsou 4 roky,má od narození levostrannou hemiparezu a tak jsem zběhlá v tom že se nesmím dát a vybojovala jsem si vyšetření v Motole.První dgn.na základě utz zněla Hodgkinova nemoc,měl zvětšenou slezinu ještě navíc,zhroutila se celá rodina.Nastoupili jsem k hospitalizaci s tím že mu budou dělat biopsii krčních uzlin...udělali mu opět odběry.Přeložili nás z onkologie na ORL,tam ho opět vyšetřili a prvně paní dr.připustila variantu EB virozy nechala udělat serologiia čekalo se pár dní,dgn.byla potvrzena,rodina"šťastnᡞe "nevyšel"Hodgkin,dodnes nepochopím proč mi tohle sdělili a vynervovali mne i celou rodinu.
Začali jsme s dietou,chlapeček zhubnul za 14 dní kilo...ráda bych mu pomohla aby měl chuť k jídlu,ale naše paní doktorka není schopna mi nic vysvětlit na internetu jsem toho moc nenašla,ostropestřec mi v čaji nevypije,v kapslích to do něj nedostanu a kapky nemúže je v nich alkohol,poradíte mi?Taky špatně v noci spí a jelikož je i hyperaktivní tak ho těžko udržím v klidu,děkuju Zorka
14.4.2009 16:39:15
Dobrý den.Chtěla bych se zeptat,zda-li je možné,aby EB VIRUS způsobyl potrat v prvním trimestru těhotenství.Děkuji.
Teyla
16.3.2009 18:59:02
Nemoc podobná mononukleóze přenášená kočkami se jmenuje toxoplazmóza.. je to taková horší verze "monči". Já sama jsem měla mononukleózu, když mi bylo asi 10 let, což není tak dávno a opravdu to byla ta "lehčí forma" - není žádná hrůzná nemoc... byla jsem myslím 2-3 týdny doma, nenamáhala se, držela dietu,se kterou jsem problém neměla (zdravější strava mi jen prospěl a navíc existuje kuchařka dietních jídel pro lidi trpící jaterními onemocněními a tam se najdou velmi chutná jídla). Ve škole jsem potom byla uvolněná z tělocviku asi na měsíc. Takže podle mého názoru paní doktorka tuto nemoc popsala správně.
Gemuno
  • 
10.3.2009 8:28:33
Zvětšená slezina i lymfatické uzliny,k tomu i nadměrná únava.nikdo mi dlouhou dobu neřekl o co by se mohlo jednat,ale slovo mononukleosa se už sklonuje.Máte nějaké další zkušenosti co s tím??
 Příspěvky 110 z 181 [Dalších 171 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.