| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co bylo před Conanem I. - proces "prověřování" naší svéprávnosti k rodičovství

 Celkem 3 názorů.
 Jana K., svobodná 
  • 

Super Báro! 

(16.1.2001 7:41:00)
Milá Báro, právě jsem dočetla tvůj článek o tom, jak je nelehké adoptovat si dítě. I přesto, že mi je 26 let a chtěla bych mít vlastní děti - musím složit tobě i tvému manželovi velkou poklonu a říct "lidi jste skvělý". Kdykoliv jsem viděla dětičky z dětského domova napadla mě otázka, proč si je někdo neadoptuje, ještě když jsou takhle maličký a nevinný. Teď jsem to myslím pochopila, že by náš systém, nebo pár uředníků??? Souhlasím s tím, že není lehké dozvědět se za pár měsíců o daném manželském páru, jestli je vyhovující a jaké je opravdové zázemí rodiny. Ale na druhou stranu takovéto frustrující zážitky, asi opravdu jen tak někdo nezvládne.

Všem rodičům, kteří si chtějí adoptovat dítě MOC DRŽÍM PALCE!!!
 Monika K., svobodná 
  • 

Je fajn, že se to povedlo 

(15.5.2001 16:17:17)
Článek mě moc zaujal, i když u nás je to trochu jiná situace. Ale rozhodně se nedáme odradit. Díky
 Petr (žádost o adopci) 
  • 

"ponižující" psychotesty 

(25.4.2002 8:46:07)
Milá "rozhořčená" pisatelko!
Pro práci na jaderné elektrárně jsem musel absolvovat podobné "ponižující" testy (opakovaně!). Zde byly otázky na mou sexuální orientaci, na sexuální život, pyromanství, náboženství, rodinu a další. Psychologové už jsou takoví, aby zjistili něco, ptají se na vše. (Nedělá to také dobrý lékař, právník, poradce?)
Proto mne vůbec nepřekvapují psychotesty při žádosti o adopci. Myslím, že dobře umístěné dítě do náhradní rodiny je prioritnější, než mé osobní útrapy a "ponížení". Nebo je snad lepší zavést systém rozdávání dětí na zkoušku?
Všem, kteří to myslí vážně, přeji hodně síly a vytrvalosti, neboť jen ten, kdo opravdu něco chce, je ochoten projít všemi nástrahami a obětuje nejen svůj čas, ale i ...
Bojujte o "své" děti a zamyslete se nad tím, proč je to nutné a zda to opravdu chcete. I ty milá Báro končíš optimisticky a nakonec jsi jistě ráda, že jsi se "nedala". Ti, co nebojovali a vzdali to, by asi nemuseli být dobrými náhradními rodiči.

Petr

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.