| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2006

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 11028  [Dalších 11008 >>]
Ivča 3 děti 29911

Re: Re: Re: Re: Ahoj holky

31.8.2006 20:55:26
Slávko,strašně tě obdivuji, jak to s dvojčátky zvládáš.
Já mám 18měsíčního prcka a jsem hotová,ne tak dvě.Drž se a teďka když budu unavená z malé,vzpomenu si na tebe a řeknu si,že nejsem srab!!!
Holky držte se všechny,září už se blíží.
Miminka jsou všechny strašně krásné!!!
Už se ví co Plíce??Nedočetla jsem všechno.
Malu 25796

Re: Re: Re: Ahoj holky

31.8.2006 19:49:37
Slávko,

taky jsem si říkala, jak to uděláme až pojedu do porodnice a hlavně jak to malý zvládne, když je zvyklý hodně na mne, ale už jsme ho zkusili dát na víkend k našim tak to zvádl, což mne dost uklidnilo a až pojedeme do porodnice tak ho dám asi k sousedce, která má stejně starého chlapčka a nabídla mi to a pak si snad pro něj přijede babička, která je taky z Prahy akorát chodí do práce tak se může stát, že to bude problematičtější.

Musím však přiznat, že jak se porod blíží (TP byl 27.8.) tak už to vůbec neřeším a říkám si, že se musí postarat taky ostatní. Manžela teda musím pochválit, protože se poslední dobou dost snaží pomáhat a chodit domů rozumně.

Pocit, že nezvládám mám já někdy taky a asi každý a u dvojčat je to určitě ještě horší. Mám kamarádku s dvouletými dvojčaty a myslím, že kdo nezažil mít dvojčata tak si to vůbec nedovede představit.

TAk se drž.
Verča,Vašík06 a Evička09 45804

Ahojky :o)

31.8.2006 19:37:43
Konecne se mi vas podarilo docist, ne ze by jste toho tolik napovidaly, ale jsem totalne unavena a mam toho dneska plny zoubky. Ani se nedivim jak tady vsichni maji pekne zacinajici deprese. Uklidnuju se ze je to pocasim a cim dal tezsimi brisky... Byla jsem dopoledne cvicit, pak posledni cast predporodniho kurzu, navsteva u neurologa, ve ctyri monitory, pak cekani na vysledky, za manzelem do prace a pak vlakem domu ...uf uf...nastesti monitor dopadl dobre a mam tedy potvrzen nastup do Podoli v utery rano. Jeste me cekaji zitra jedny odbery v sedm rano a v jedenact interna. Posledni dny a takovych kontrol :o)
Suchvi, take jsem si u vas zazadala o pritelicka a jestli me tam pustis, tak uz se moc tesim na Emciny fotecky...
Jinak se pridavam ke spolku ucitelskych rodin. Tatka (ZŠ), mamka ( dům dětí)i tchyne (ředitelka MŠ)... snad to na tom nasem diteti nenecha nasledky :o) Ja sice od mala tvrdila ze ucitelkou nikdy nebudu, ale stejne jsem skoncila se specialni pedagogikou.
Drzim palecky vsem co uz chteji rodit, at se zitra pocasi umoudri a deticky mohou vykouknout do hezkeho dne... Ahojky :o)
Vicki. 39008

Re: Re: Re: Re: kuk

31.8.2006 19:12:36
Mandelinko, to já taky, ale nejen ze sekce, ale i z porodu takovýho macíka...... :)))) Akorát nevím čeho se bojím víc..... :))) No v nejhorším asi budeme muset hodně smlouvat, no...... :)))

Jane, no jo, i to je možný, může odejít klidně 14 dní před porodem, mě u prvního začala odcházet den před začátkem bolestí........ Teď mám pocit že pomalinku po trošičkách odchází už od minulého týdne, ale tím jak je to málo tak si tím ani nejsem jistá......

Zlato, no asi chce být tchýně zase u porodu, ne? Hele a proč je tam muž zve když ti stejně nepomůžou?
No jo, taky je jedna větev rodiny učitelská - počínaje tetou, její snachou atd...... Jsem byla protekční dítě, když jsem promarodila písemku tak jsem si jí pak dohnala soukromě u tety doma.... :))) A vysvědčení jsem pomalu ani nemusela nosit, naši to věděli pomalu dřív jak já..... :))) Ale jinak jsem měla tetu hrozně ráda, ale fakt ty následky tam byly .... :)))
Tak hlavně že už se ta linka chýlí ke konci, určitě to bude vypadat dobře, a třeba ten Lacobel si tam můžete dát i dodatečně ......

Slávko, teda to budeš mít pěkný fofr, s mimčem ještě takhle malý dvojčátka...... Poradit lze snad jenom to abys rodinu zapojila, prostě jasně řekla potřebuju vaší pomoc (a nečekala jestli se třeba nenabídnou sami), ať tě v tom podpoří manžel (a taky ať si třeba občas udělá volno aby si vzal třeba na odpoledne děti a ty jsi mohla dojet si třeba ke kadeřnici, prostě mít chvilku jen sama pro sebe).... To by snad neodmítli, ne? A nebo v nejhorším fakt asi nezbývá než si občas hlídání zaplatit, nebo si vzít někoho na úklid atd......
A až pojedeš do porodnice, tak buď bude muset pohlídat manžel, nebo se zkus domluvit s kamarádkou, sousedkou, nebo zkus další příbuzné, těch pár hodin to snad vydrží a zvládnou, ne? Vím že to není jednoduché, ale nějak to řešit budeš muset.........
co se týká té placené výpomoci (hlídání, úklid...), zkus se poptat třeba po známých, kamarádkách (sama bych nikdy nevěřila že to využívá tolik mamin na MD), jestli ti někoho doporučí........

Adélo, jo, určitě je i pro dítě dobrý být s někým jiným než s mámou, ale taky mám problém s tím že né každému si troufnu ho svěřit...... Naši třeba pohlídají ochotně, ale musím si o to říct (nepříjdou sami že pohlídají abych si odpočinula, ale když si řeknu tak s tím nemají problém a jsou moc rádi)........ Ale jinak mi taky vyhovuje víc když mi někdo spíš pohlídá dítě, než mít někoho na úklid, protože být s malým dítětem 24 hodin denně je fakt občas na hlavu, odpočinout si od sebe potřebujeme oba navzájem .......

Piraňko, a to ti dělali UTZ nebo to tipují pohmatem? Já už jsem smířená s tím že do termínu to řešit nebudou...... V tu první chvíli jsem měla úplně stejný pocity, nejdřív šok, strach, a pak jsem se postupně smiřovala, teď se snažím nemyslet na to kolik mimčo váží, ale abysme co nejdřív porodili......... Mě navíc ten dr. docela vynervoval tím že mi řekl že mám počítat s tím že je dost pravděpodobné že druhý porod bude probíhat dost podobně jako první (který byl hrozně dlouhý, nepostupoval, neotevírala jsem se......).
Hele a neříkal ti to taky Zikmund? Pamatuju si to dobře že jsi u něj taky byla? Takže rodit budeš taky v Podolí, a kdy máš termín? Třeba se tam fakt sejdeme, já doufám že během příštího týdne porodíme !!!

My dneska s mužem makali celý den, jsem utahaná jako kotě, všechno mě bolí, tak uvidíme výsledek !!!
Piraňka 38231

Čekání na slůňátko

31.8.2006 18:27:58
Ahoj holky,

tak jsem si dnes vzpomněla ve velkém na Vicki. Vicki nejsi v tom sama!! Mě dnes v poradně řekli, že budu mít velké miminko a prý by bylo dobré ho porodit v termínu. (2.9) Ženou mě pokud v sobotu neporodím v neděli na monitor a v pondělí na ultrazvuk. Prý kolem 4kg to bude určitě. Docela mě zamrazilo a hlavně mě překvapuje, že to zjistí až dva dny před termínem!
Nejdřív se mi chtělo brečet, pak jsem byla přejetá jak parním válcem a teď se pomalu začínám smiřovat s tím, že se holt víc zapotím. Naštěstí díky čekání na naše první miminko ještě stále nevím co mě čeká a jak to bude zrovna u nás probíhat....
Tak se teď modlím, aby byla v pořádku hlavně malá.....a já to všechno nějak přežila...
Takže bojovat Vicki budu v Podolí i já :o(

Zkusím nějaké vypuzovací metody, tak jdu uklidit, pak vypít nějaké to dobré vínko, zkusíme s manžílkem večerní procházku a třeba se prcková utrhne...


Bara + 2 48998

Re: Ahoj holky

31.8.2006 18:02:03
Slávko,

teda smekam! Jsi fakt dobra, ze to zvladas! Ja si to nedovedu ani predstavit, tehotenstvi a k tomu se starat o tak mala dvojcata!!

Nemuzes se domluvit s babickama, ze by ti alespon na nejakou dobu vypomohli? Alespon prvnich par tydnu po porodu. Nebo zkus sehnat nekoho na vypomoc, alespon v domacnosti.. Holky jsou asi jeste moc male, aby jsi je dala alespon na chvilku do jeslicek, co?

Mas fakt muj obdiv, neboj urcite to nejak zvladnete!!
Slávka, 2+1 49577

Re: Re: Ahoj holky

31.8.2006 17:50:16
Adélko, tak jsem ti právě odepsala, jenže se to ztratilo...

Po pravdě - nezvládám to. Potřebovala bych si lehnout, jenže mám smůlu. I teď holky kolem mě lozí, sahají mi na PC a na všechno kolem, musím dávat pozor, aby si něco neudělaly. Pořád se perou, štípou, koušou atd. No ale jsem stejně ráda, že je mám. ;-))

Jen si to neumím dál představit, už od chvíle, kdy budu muset odjet do porodnice. Nevím, kdo je bude hlídat.

No a v tom šestinedělí mám stejný obavy jako ty. Jen si říkám, že mám za sebou zkušenosti se 2 dětmi, tak teď to určitě nebude tak hrozný. Narodí se nám moc hodný miminko a holky se určitě zklidní :o)

Představ si, že když se nám narodí holčička, bude se jmenovat jako ty!!!

Jinak nevím, kde sehnat někoho na výpomoc, nikoho neznám. A mám strach si pustit někoho cizího domů, natož nechat ho s dětmi samotnýho doma...

Je někde už lepší počasí? Tohle je fakt vhodný tak na porod nebo na depky - u nás pořád prší a prší a prší...


Malu 25796

Re: Ahoj holky

31.8.2006 17:15:12
Ahoj Slávko,

klobouk dolů, to máš dost náročný a jsi dobrá, že to zvládáš.

Já taky nemám moc někoho k ruce, i když mám jen jedno dítko a tiše závidím všem, komu babičky pomáhají - já osobně mám strach hlavně z šestinedělí, kdy jsem s Martínkem byla totálně vyfluslá a nebyla schopná ničeho jiného než kojit a ostatní stíhala sotva, ale nehořelo, což teď budu muset vařit pro malého atd. A navíc mám strach, že tu moji nervozitu a nevyspání nejvíce odnese právě Martínek. No, uvidíme.

Taky jsem uvažovala o pomoci a i manžel mi nabídl paní na úklid tak uvidíme zda ji někdy povoláme, ale já si myslím, že by bylo pro mne prospěšnější mít někoho, kdo pomůže s dítětem či s dětma, protože pak se aspoň odreaguju a budu mít nějakou změnu než jen 24 dítě u zadku. Jako problém vidím najít někoho spolehlivého, komu bych se nebála dítě svěřit. Myslím, že i pro dítě je dobré být s někým jiným než s maminkou, protože daná jiná osoba mu dá jiné podněty a tak.

Tak se drž a přeji hodně sil a pevné nervy - a také v rámci možnností hodné děti.
kolemjdoucí :-)
  • 

zátka

31.8.2006 16:17:56
holky, promiňte, že vám sem lezu, ale odchod hlenové zátky může být hodinu před porodem , ale taky třeba měsíc....nebo 14dní , den předtím, prostě jak u koho a v každém těhotenství i u jedné ženy je to pokaždé jinak...
Kulivočko 14510

Re: Re: Re: kuk

31.8.2006 16:04:53
Suchvi, fotky nádherný. Ta čepička je supr, taky cíííí :-)

Jo a s tím pískovištěm-ta ředitelka měla pocit, že když si úča sedne, tak se válí a nepracuje, tak jsem musely stát nad dětma jak generálové. Vůbec to bylo výživný, třeba s režimem..děti chtěly malovat, ale nemohly, protože se zrovna podle plánu muselo zpívat, hlídala minuty režimu a tak..chtěla jsem soukr školku, ale nesehnala prachatýho sponzora:-))
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 11028  [Dalších 11008 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.