| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2006

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
 Názory 110 z 11028  [Dalších 11018 >>]
Evča,Verča a Terezka 33152

Re: Re: Ahojky

31.8.2006 23:41:53
Manko vítej doma...

Slávko,teda to tě obdivuju,jak to všechno zvládáš s dvojčatama.Já Vás obdivuju všechny co už máte děti.Neumim si to ani představit.

Copak asi Zuzika?Myslíte že už má mimčo u sebe??

Tak hlásím,že už budeme mít hotovej záchod,zítra už jen zedník zaspáruje dlažbu a pak ještě zaspárovat sádrokarton a vymalovat.Koupelna už je skoro taky hotová,ještě zbívá obezdít vana.No a pak ještě zaspárovat pokoje a ložnici,vymalovat a položit plovoučku.Holky už je to únavný,ale musim to zvládnout.Nejradši bych si šla lehnout do nemocnice,abych byla v klidu,ale kdo by se tady staral o manžela a o ty pracanty???Kdyby byly prachy,vlítne na to firma a je hotovo za chvilku,ale snažíme se aby to vyšlo co nejlevnejš,takže to trvá dýl...

Holky ještě se chci zeptat jakou barvu má ta hlenová zátka?????Já jsem měla dneska trošku výtok,tak nevím jestli by to mohla být ona nebo ne.











sarkita 5195

Re: Ahojky

31.8.2006 23:24:23
Ahoj holky!
Manko, vitej zpatky! Co Cipisek na brachu?
Žuo, pobavila jsi me jak si psala, ze te mama kazdy den kontroluje. Ta moje nekolkrat denne a pokazdy se zepta jak mi je!!!! Myslim, ze brzy vypenim...
Piranko, ja bych na ten odhad pohmatem neverila, me jednou rekl, ze bude velkej a za 14 dni, ze malej :)
Slavko, vitej a tvou situaci ti nezavidim. Ja mam jen jedno a skoro ctyrletyho a i tak mam co delat... A odkud vlastne jste? Ja si myslim, ze se daji sehnat solidni chuvy. Moje znama mela stesti na dceru (studentku) nasi detske doktorky. Kdyz se tady proberes diskuzema, najdes nekoho kdo ti poradi. Ja kdyby mi nekdo nabidl, ze to bude platit, tak nevaham ani minutu a hledam...
Tak jsem zvedava , co Zuzika...
Klidnou noc vsem, co ji takovou chteji mit....
Slávka, 2+1 49577

Dobrou noc

31.8.2006 23:21:33
Holky, ještě jsem vám chtěla moc poděkovat, že jste!!! Trochu jste mi zvedly náladu.

A taky jsem ještě chtěla říct, že obdivuju ty, kdo předělávají byt a pokojíčky apod. Já jsem ráda, že zvládnu základní věci (vaření, úklid,...). Tak to moc nepřehánějte, budete energii potřebovat na porod.

Jo a hezkou dobrou noc, ať se nám všem hezky spinká ;o)
Slávka, 2+1 49577

Ahojky

31.8.2006 22:56:33
Holky, moc děkuju za podporu. Je vidět, že jsme na tom všechny podobně, protože fakt umíte podpořit.

Diskutovaly jste tady o váze mimísků. Taky čekám na to, jak bude mimi velký. Když bude moc, tak půjde císařem. Holky šly taky a protože je to moc brzy, mohl by mi mimísek natrhnout jizvu ;-(( Dr. říkal, že se to pozná až několik týdnů před porodem, že do tý doby rostou všechny mimi stejně. A taky říkal, že váha se dědí ze 2/3 po otci. Nezdá se mi ale, že by se to poznalo pohmatem, spíš bych to tipovala na UTZ. Je to stejně asi relativní, nedávno se narodil kluk jedné příbuzné. Říkali jí, že nebude mít víc než 4kg a on měl skoro 5kg!!! Tak se držte a jako podpůrný prostředek zkuste ještě milování, můj dr.to fakt doporučuje při přenášení ;-))

Jinak s tou pomocí doma je to složitý. Když se holky narodily, bylo to fakt příšerný. Jedly a spaly každá jinak, pořád hrozně řvaly a já byla úplně mimo. Strašně na sebe žárlily. Tchýně mi nabídla pomoc, tak jsem chtěla, aby např.žehlila. Jenže ona si asi představovala, že bude hlídat děti a já pracovat - byla jsem ale ráda, když jsem na holky měla trochu klidu. Kromě toho jsem je stejně v jednom kuse kojila, tak jsem je mohla hlídat jen já. No a ona mi pořád říkala, že když je budu pořád nosit, zvyknou si na to a nebudu dělat nic jinýho; že se dítě musí nechat řvát, aby usnulo; že jim musím dávat ještě čaj (i když jsem je jen kojila), že musí spát na bříšku atd. No prostě věci, o kterých jsem věděla, že se dělat nemají, píšou to v každým časopise. Takže místo abych si odpočla, byla jsem ještě víc vynervovaná. Když jsem pak potřebovala fakt poradit, seděla a mlčela... no fuj, už to nechci vrátit...

A jinak připadá v úvahu už jen moje mamka, ta ale z nějakých důvodů se mnou teď nemluví. Je ale jediná, kdo by holky mohl pohlídat až pojedu rodit. Bydlíme v domku kde okolo nikdo schopný není a jediní sousedi tady bydlí jen přes léto. Manža se snaží, ze začátku mi říkal, že mi bude pomáhat co nejvíc, teď ale z něho vypadlo, že bych si měla sehnat chůvu. On všechno řeší až 5min po 12 a taky mu to tak pozdě dochází. Stejně nakonec všechno zůstane na mně...

Ještě díky, že jste mě vzaly mezi sebe i s tou velkou depkou ;-o)
Jinak mám taky pedagogický vzdělání (jediná v rodině). Mám ale jen tu školu, nikdy jsem neučila - teda kromě praxe.

Jinak vás sleduju, jak hezky rodíte a jaký máte krásný miminka.
Ty poslední týdny se hrozně vlečou, že?

Jo a když budete potřebovat poradit, do toho, jsem už taky zasloužilá matka ;-)))
andulka75 38698

Re: Re: Ahojky ;-)

31.8.2006 22:38:58
Ahoj holky, jsem pořád celá, jen jsem trochu nestíhala.
Celý den jsem chodila, pak jsem byla na masáži nohou. V poledne jsem byla v poradně, Dr. říkal: stejný nález jako minule, že musím ještě dozrát. CS 3 a příští kontrola prý dřív než za týden, takže už ve středu 6.9. (Někdo tu minule opsal z mýho příspěvku datum 7.9., takže ten neplatí. To jsem jen uvažovala, že jestli mi řekne, že mám přijít zase za týden, takže by to bylo docela dlouho po termínu.) Říkal, že příště mi pak řekne, že mám přijít ještě dřív, asi po třech dnech, ale to že mi všechno řekne. No na to jsem mu řekla že doufám, že mi to neřekne. Zase se jen usmíval. Ach jo. A pak jsem hodně hodně špinila. A ještě jsme to zkusili s manželem popohnat :o) Jo, ptala jsem se ho, jestli pozná velikost miminka. Tak říkal, že by opravdu jen typoval a že hádá, že nebude mít míň než 3,60. Tak to mě samozřejmě uklidnil a ujistil, že si to myslím přesně správně :o)

Večer jsme s manželem jeli do Obi a koupili podlahu do pokojíčka a máme zase radost z nákupu. Ještě jsem zvědavá, jestli třeba až se vrátím z porodnice, jestli bude podlaha ležet :o)

Katy, mi neřekli vůbec nic. Doktorovi jsem říkala, že to bolelo. No prej normální.

Holky, a dneska se mi udělal opar :o( No z toho jsem úplně mimo, jestli se teď Vendulka narodí, tak jí nebudu moct ani pusinkovat :o( Jo, ale aspoň jednu dobrou věc mi doktor řekl: prý se mě malování porodnice netýká. Tak to asi posunuli na jindy, aspoň něco. A okna na baráku začnou dělat 18.9.. Balkóny se odkládají na jaro.

Bambulko neboj, teď ve 41. týdnu určitě porodíš :o)

Gabčulko, u nás tak strašný počasí nebylo. Sice jsem si vzala do ruky deštník, ale nosila jsem ho celý den zbytečně. A teď jsem si vzpomněla, že jsem ho zapomněla u švagrový, když jsem byla na tý masáži :o( Tu bolest jsem spíš rozležela. Ráno jsem si ještě na hodinu usnula a když jsem se vzbudila, bylo mi nádherně :o) Dneska snad budu spát líp :o)

Romčo, bohužel, nenechali si mě :o( Ale ta příští poradna ruší naše sezení ve středu. Když jdu ve středu do poradny, tak se musíme sejít – asi v úterý? Monitor mít nebudu. Myslím, že nejsme riziková skupina. Nekouříme, nepijeme alkohol, nefetujeme :o)

Mončo, tak u nás Tě bez vody už nikdo domů nepustí. Tak je to možná zase i u nás v každý porodce jinak :o)

Zoulinkooo!! Ty máš zítra termín, tak držím palečky :o)

Uty, vždyť jsem psala, že netlačím, že už jsem to vzdala :o) Nemůžu za to, že mě bolelo břicho :o) Závěsy – přesně jak píšeš. Já zatahuju žaluzky jen na noc a to v celým bytě. Přes den bude spát při světle. V noci je noc a ve dne je den. Bude spát i když my okolo budem mluvit a tak. Tedy, jestli jí to tak bude fungovat :o) Ale mělo by. Bude to tak fungovat od jejího narození, tak uvidíme :o)

Kolemjdoucí? To přeci víme :o)

Slávka – souhlasím, že není dobrý, když je dítě fixovaný jen na matku. Ono je na ní fixovaný stejně, i když se dává jiným lidem. Ale myslím, kdyby opravdu byly jen s matkou, že by z toho mohly být velký problémy. Žuo, s babičkama je to podle mýho těžký. Poikud nemaj samy zájem, tak se asi prosit nedají, já vím, je to tak těžký, ale od všech babiček smutný :o(

Ahojky Manko. Blahopřeju k mimískovi a představ si, že po Tobě snad nerodil nikdo. Máme teď nějakou pauze, nebo jedině žeby Zuzika, ta na to vypadala. Psala, že jí praskla voda, ale u nich že nemusí hned do porodky. Ale už je to dýl a že jí řekli, že jestli se nerozjedou kontrakce snad do zítra, což bylo asi včera, tak že jí snad budou vyvolávat. No, doufám, že je to srozumitelný :o)

Jsem už strašně unavená. Chce se mi spát (nojo, vždyť v noci jsem tomu dala jen 3 hodiny) a taky mám děsnej hlad a chuť na polomáčený sušenky. Tak to vůbec nevím, jak to mám řešit. Když si lehnu, nebudu moct usnout hlady. Když se předtím nadlábnu, nebudu moct usnout, protože budu mít výčitky. A to jsem jedla při zprávách, acho jo :o( Tak dobrou a krásný sny a ať dětičky přibejvají :o)
Verča,Vašík06 a Evička09 45804

Re: Ahojky ;-)

31.8.2006 22:33:01
Suchvi, dekuju za pritelicka.... fotky jsou opravdu krasny, obzvlast me dostaly ty koupaci :o)
Manko, vitej zpatky na rodince i s mrnouskem... hlavne hodne zdravi a malo place :o)
Piranko a Vicky, kamaradku strasil Zikmund taky vetsim ditetem (dneska mi to rekla na kurzu) a protoze to napsal do papiru, hnala ji doktorka radeji na ultrazvuk a ten ukazal ze mimco je spis mensi nez obrik. Doktorka ji pak rekla ze podle pohmatu se to opravdu tezko urcuje. Drzim vam palec at to s tema velikostma neni tak sileny...
Dobrou noc, jdu do pelisku... budika mam na sestou.... brrrrr :o(
manka 12680

Ahojky ;-)

31.8.2006 22:14:19
Všechny zdravím, tak už jsme doma! :-)
Teprve teď jsem se zastavila... takže jsem celkem slušně zničená. Malej ten příchod domů "oslavil" skoro nepřetržitým pláčem, tak snad noc bude lepší a já se aspoň trochu konečně vyspím.
Ještě kouknu co je novýho ;-), kolikpak mimin se tu "urodilo" ;-).
Marťa 2+Toník a dvě dcery 45495

Re: Re: Re:

31.8.2006 21:59:33
Tak nakukuji!
Suchvo dík za přítelíčka fotky Emička opravdu krásný jako lákadlo to funguje já už chci taky!
Zlati s těma tchánovcema to máš opravdu blbý tak se prosímtě moc nestresuj.Jo za Chřibskou to od nás opravdu není daleko.Tak se třeba v létě domluvíme pokud tam pojedete.
Slávko to máš asi opravdu co dělat mít doma dvě malé dětičky a když ti ještě krátce před porodem nikdo moc nepomůže.Co třeba manžela nějak dokopat,aby pochopil že by s tím měl něco udělat třeba občas jít někam s dětma abys si mohla odpočinout.Je to těžké takhle radit ale ty děti jste snad chtěli oba.
Piraňko tak hodně štěstí při vypuzování a snad to nebude tak horký s tou váhou mimča.
Koukám,že Zuzika se neozvala tak snad má mimčo už u sebe a Andrea se taky po kontrole už neozvala tak že by taky už?No uvidíme zítra.
Vicki. 39008

Re: Re:

31.8.2006 21:40:09
Piraňko, tak si říkám jestli Zikmund není tak trošku masochista, že každou těhuli straší velkým miminem......:))) Mě teda minule moc sdílnější nepřišel - nebyl nepříjemný, ale na co jsem se nezeptala, to jsem se nedozvěděla..... :))) Doufám že do středy buď porodíme, nebo že tam fakt bude už někdo jiný.......
Zápřah se zatím míjí účinkem, břicho tvrdne, ale nic extra oproti jindy...... Hlídání máme v pohodě až od neděle, tak by to rození dva dny ještě klidně mohlo vydržet.... :)))

Zítra se ještě chceme jít dopoledne podívat do školky pro malého, jestli by se mu tam líbilo, vyptat se co a jak, jestli by ho vzali, abysme to kdyžtak ještě domluvili, akorát pořád nevím od kdy ho tam kdyžtak dávat, jestli od října, listopadu, nebo až po Novém roce...... A pak máme zase naplánovanou spoustu práce doma, to je tak když muž dodělal poslední zakázku před porodem ve středu, a teď se snaží všechno dohnat ..... :))) Už jsem se smířila s tím že vymalovat do porodu nestihneme....... chjo......

Jo, musím si taky opsat mobil na někoho z kontaktů v deníčkách, kdybysme náhodou jeli........
Piraňka 38231

Re:

31.8.2006 21:16:17
Vicki ano, byla jsem u pana dr. Zikmunda a tentokrát musím přiznat, že byl mnohem upovídanější a dnes kontrola bez jakýchkoliv následků :o)
Ano, poznal to dnes na pohmat. Měla jsem na 31 týdnu váhu kolem 1.700g a tak jsem trochu tušila, že mrňe nebude nejmenší, ale přeci jen mě dneska tím svým odhadem vystrašil...
Takže se třeba potkáme a budeme mít dvě "větší" miminka u sebe :o)

Držím ti pěsti, ať ten dnešní zápřáh pomůže. Já jsem si dala skleničku bílého s vodou a vážně se mi ulevilo. Po celé těhotenství jsem žádný alkohol nepila, ale dneska jsem to prostě potřebovala a říkala jsem si, že ten střik mi nijak neublíží.

Dám vědět kdybych náááhodou měla výjezd, nebo když budu mít nějaké novinky z víkendových vyšetření...

...všem těhulkám i maminkám hezký večer :o)


 Názory 110 z 11028  [Dalších 11018 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.