| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma školáka

(?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 30270  [Dalších 30250 >>]
Yuki 00,03,07 49504
25.11.2025 11:17:17
kdyby měl někdo potřebu komentovat, že píšu v pracovní době, mám neschopenku
Yuki 00,03,07 49504
25.11.2025 11:15:33
U nás má tělocvična pro cizí jiný vchod, do školy se nikdo nedostane.

Dealery odmítáme už po telefonu, bez ohlášení je nepouštíme.

Do družiny rodiče dřív mohli, po konfliktu rodiče s vychovatelkou už nesmí, pokud ho vychovatelka nepustí.

To platí pro celou školu i družinu, kdokoliv musí zazvonit a počkat, až si pro něho přijde zaměstnanec školy, nikdo nám po škole necourá, každého zase vyprovodíme až ven.
A pokud to není opravdu urgentní věc, neohlášené lidi, ani rodiče, nepřijímáme, nemáme na ně totiž čas. Učíme, máme jednání, máme svou práci nebo třeba přestávku na WC, pokud je něco potřeba řešit, musí se domluvit termín schůzky.
K doktorovi taky nemůžeš přijít kdykoliv, většina tě bez objednání nevezme. U nás už ani praktik. Úřady mají úřední dny, v úterý tam člověka ani nepustí.

Samozřejmě, úrazy a dalších pár neodkladných věcí se řeší okamžitě.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
25.11.2025 10:42:04
aha, tak tohle u nás funguje dobře... do družiny zvoníš jinde než do školy a oni vidí kamerou, pustí tě do šatny, kde si počkáš na dítě, případně můžeš mluvit s družinářkou/družinářem... a do školy zvoníš na vrátného v mezidveří, pokud tam není, a s tím vykomunikuješ co je třeba, pokud chceš učitele, můžeš volat přímo jemu a on si tě vyzvedne... když je škola otevřená směrem ven (vycházejí děti), je tam vrátný celou dobu a hlídá... během výuky je zamčeno...
jo a nikdo jiný tam necourá, ani dealeři ani nikdo jiný bez doprovodu zaměstnance školy se tam nedostane... ~:-D
dokonce třeba ani do jídelny se zvenčí nechodí školou (pro obědy třeba), tam je zase jiný samostatný vchod... tj. ze školy je vše průchozí vnitřkem, ale zvenčí jen samostatnými vchody...
Muumi 41406
25.11.2025 10:26:52
Ale já přece nepíšu o tom, že si tam rodiče mají vstupovat kdykoliv a kempovat na chodbách. Ale sorry, zákaz? Když tam courají dealerové všeho možného, odpoledne cizí lidi z pronajaté tělocvičny, ale rodiče mají zákaz? U družinových dětí to třeba znamená, že vůbec neznáš vychovatelku, protože se se ní nikdy nepotkáš. Ale jasně, můžeš se předem objednat na konzultační hodiny třeba ve středu v 10:30. Já bych prostě byla ráda, kdyby tam rodiče mohli po ohlášení za konkrétním účelem vstoupit (a děti se předávaly z "ruky do ruky", ne že dole zazvoníš a dítě je vysláno ven, vůbec nevědí, kdo tam stojí). Přijde mi to úplně na hlavu a rozhodně ne bezpečné.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
25.11.2025 10:17:31
muumi, já osobně naprosto chápu, že nemají rodiče volný vstup do školy... považuju to za velmi rozumné ~d~ naše škola má vrátného, který s rodičem probere, proč do budovy potřebuje a uzná-li to za vhodné, do té šatny jde s rodičem on, pokud jde o něco v rámci budovy, musí si rodiče přebrat někdo ze zaměstnanců školy...
i na ty třídní schůzky pouští do budovy až 5 minut před začátkem ~:-D (jen já jsem si kdysi vymínila vstup s předstihem, neb se svým ohromným těhotenským břichem jsem měla jít do nejvzdálenějšího traktu a až nahoru a vysvětlila jsem, že než tam dojdu, budu potřebovat určitě nejméně 2 zastávky ~t~)
Yuki 00,03,07 49504
25.11.2025 9:09:41
tyto věci řeší zaměstnanci školy
Muumi 41406
25.11.2025 9:08:57
Taky nemluvím o vstupu kohokoliv. Ale když se řádně ohlásím u vchodu, ve škole mám vlastní dítě, řeknu, proč chci dovnitř a stejně mě nepustí? To není škola, ale kriminál.
Muumi 41406
25.11.2025 9:07:34
Mám zkušenost slušného rodiče, co by třeba rad vlastnímu dítěti pomohl vyřešit banalitu typu “nemůžu najít boty, protože mi je někdo zakopnul do vedlejší šatny “. Ale nemůžu, protože vstup je rodičům zakázán. Což kdybych si v tašce nesla plamenomet, že jo. Brečící dítě odchází ven v bačkorách a já stojím venku na ulici. Hlavně že to je bezpečné.
Yuki 00,03,07 49504
25.11.2025 9:05:12
Muumi, do školy se samozřejmě může dostat, bohužel, ale kdyby mohl kdokoliv kdykoliv jen otevřít dveře, byla by ta pravděpodobnost větší
Yuki 00,03,07 49504
25.11.2025 9:04:03
škola otevřená rodičům neznamená volný přístup do budovy, ale komunikaci

tvůj názor je ovlivněny tím, že nemáš naší zkušenost
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 30270  [Dalších 30250 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.