| neznámá | 91073 |
|
29.6.2025 11:11:07
Ještě mě napadá, nešlo by to vyrovnat tvrzeným polystyrenem?
|
| Jerry G. | 159407 |
|
29.6.2025 11:08:55
Zzeno,
my mame na chalupe prostor pro bazen s dlazbou, ted uz je dost zarostl travou. Vzdycky na to hodime podlozku pod bazen a postavime bazen mame bestway s konstrukci tusim 3.6 x 0.9. Podle mne to super rovne neni. Funguje to vic jak 10 let. Ikdyz 2% na tri metry jsou 6 cm. To zni, jako docela dost. Podle me ten nas ma najedne strane taky vic vody. Konstrukce to vydrzela v pohode. Jinak rozhodne jsem pro bazen s konstrukci nez ten nafukovaci. |
| neznámá | 91073 |
|
29.6.2025 11:08:43
Nerozjede, navíc na písek dáš ještě textilii.
Na FCB je veřejná skupina o bazenech, tam se nerovnosti řeší každou chvíli a většinou se všichni shodnou, že nerovnost nevadí, kolikrát tam jsou k vidění fakt šikmé bazény. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
29.6.2025 11:04:20
nerozjede, hmotnost bazénu působí kolmo dolů, ne do stran
|
| Žžena | 83005 |
|
29.6.2025 10:57:50
Čumčo,
Když na betonu nasypu vrstvu písku, tak se pod tou váhou vody prostě jen rozjede do všech stran. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
29.6.2025 10:54:47
Žženo, podsypat jemným pískem (ne hrubým, ne s ostrými kamínky) do roviny, dát tu spec.podložku, co na to prodávají, nebo něco podobného...takhle jsme to s menšími dětmi dělali my a fungovalo to dobře
problémem bylo, že do toho bazénu chodily pít kočky, vyskočily si na ten rantl, propíchly ho a tak se musel spravovat, taktéž operovaly i u sousedů, takže nás rozkmotřil (to ovšem nebyla naše kočka, kterou popisoval jako viníka) - proč pily raději vodou s bazénovou chemií a ne čistou vodu u domu, se mi nepodařilo rozklíčovat |
| Žžena | 83005 |
|
29.6.2025 10:37:34
Tady se ví všechno.
Jasně, přečetla jsem si všude, že bazén potřebuje dokonalou hladkou rovinu... ale tu prostě nemám, no. Tak mne zajímají ty "nedokonalé" zkušenosti, kde to není úplně perfektní a jak to pak funguje. Mám místo (částečně vybetonované) na dvoře, jediný problém je cca 2% svažitost. Hloubit ve vyšší části nemohu (protože beton), takže zbývá jen dát nějaké desky apod. v nižší části, ale rovná plocha nevznikne (budou tam drobné "schůdky" na hranici prken různých výšek apod.). Jak moc je v reálu takový bazén (máme v merku třeba bazén kulatý o průměru 305 cm a hloubce 91 cm (popř. o kousek menší) citlivý na tu dokonalou hladkou rovinu? |
| Hanka 75 | 76332 |
|
|
6.8.2024 19:14:00
Díky horkému létu jsem přemluvila manžela pro bazén (vždy byl jeho odpůrcem). Rozhodli jsme se pro bazén 3x6 m se skimmerem,protiproudem, schůdky a posuvným polykarbonátovým zastřešením vysokým v nejvyšším bodě cca 0,5m - vyšší nechci kvůli zahradě. Bazén si necháme celý udělat (manžel na žádné stavění a budování vůbec není). Bude to pálka, takže jdu pro rady a doporučení,zkušenosti.. a předem moc děkuji.
Nemáte prosím někdo zkušenosti s bazény od Mountfieldu (zatím uvažujeme např. o bazénu Algarve 6 či Proto 6) a Albixonu, příp. doporučíte jinou firmu? Stejně tak budu ráda za jiná doporučení co se týká pořízení bazénu, je to pálka, takže budu opravdu ráda co ano či co ne. Např. systém filtrace ještě nemáme pořešený a ohřev si říkáme, že možná nedáme vůbec, že se bez něj obejdeme. |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
29.5.2023 22:19:15
Máme ji mnoho let, je venku nafouknutá celoročně a vše bez problému. Nikdy neuchážela a údržba je stejná jako u bazénu. Buď tam musí být chemie nebo je třeba měnit vodu a použít ji třeba na zalévání.
Hlučnost nevím, sousedy nijak zvlášt blízko, takže to nikomu nevadí. Hluk tím pádem neposoudím. Jediné mínus za mě je, že udělá jen tak 35 stupňů a víc ne. Pro mě je to studený, chtěla bych ji horkou jak vanu, ale ostatním v rodině to takhle vyhovuje. |
| Blanče | 42184 |
|
|
29.5.2023 15:29:28
Nafukovací mají kamarádi, bubliny nestudí, asi jde o to, jak tam cirkuluje voda, hluk si neuvědomuju. Věčně to někde lepí a to nemají malé děti. Jsem vydra, přišla mi fajn do doby, než jsme pořídili koupací sud, od té doby mi přijde prťavá. Bubliny i v sudu dělají děsný kravál, ale já je stejně nemám ráda, když lezu za manželem, hlásím, ať ten vysavač vypne. Trysky naopak nevadí ani když sedím uvnitř, na vzdálenost pár metrů slyšet nejsou. Na rozdíl od nafukovacích bazénů které jsme měli se sklolaminát uvnitř sudu mnohem líp udržuje. Měli jsme ho dlouho vypuštěný přes zimu - nemoc - takže pak jsem ho umyla jak vanu, napustil se, hodili jsme tam plovák s tabletou. Teď zapnu každý den když zalívám filtraci a pokud se chci večer koupat v horké vodě, cca 2 hodiny předem zatopím. V tomhle režimu jsme jeli cca 2 měsíce na podzim, my teda nemáme problém s vodou, takže když se mi voda přestane zdát, zaleju s ní keře a napustíme další, spíš jsem sklerotik a nezkontroluju přítomnost tablety nebo zapomenu na filtraci, jinak by voda asi mohla být i mnohem déle.
|
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.