| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2010

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 34978  [Dalších 34958 >>]
Beremi 80377
5.2.2017 22:47:30
No konečně někdo. Už ke se bala, že jste mi tam zamrzly.
EVUŠA (syn 13 a dcera 7 ) 11614
5.2.2017 16:47:35
Míša měl v 6 třídě na vysvědčení 2 trojky. Měl to pěkný.
A co u vás nového? Od 20.2. máme jarnáky, jedeme na Benecko jako každý rok.
Jinak Lucka se hlavně do školy a družiny těší, protože může měnit s klukama pokemony 😀 Je to takový pokemonovy dealer 😂
EVUŠA (syn 13 a dcera 7 ) 11614
5.2.2017 16:43:14
Doporučil nám hru na soustředění, tak trenujeme a učíme se a stále dokola. Říkal, že na speciální školu to není, tak jsem rada, ale bude to náročné. Do školy se těší, paní učitelku oproti mně má ráda, tak je to fajn. Lucka má největší problém s matematikou. Teď ji dělá problém přechod přes 10. Např. 14-8 atd. Tak jsem ji koupila pomůcku: číselnou osu do 20. Paní učitelce jsem to napsala mailem, tak čekám zítra odpověď, že ji mít nesmí jako všechno ostatní co jsem ji nakoupila za pomůcky a Lucka to vždy přinesla domů, že to mít nemůže 😏
EVUŠA (syn 13 a dcera 7 ) 11614
5.2.2017 16:34:15
Ahoj holky,tak co vysvědčení. U nás komedie. Celá třída samé jedničky. Jsem zvědavá co bude na konci školního roku za čtyřky, pětky. Byla jsem s Luckou v PP poradně. Byla jsem objednaná od května. Nemohl jí diagnostikovat poruchy učení, protože ještě nemají ukončené ve škole psaní a čtení. Tak tam jedeme znovu v dubnu a květnu. Testoval ji na soustředění a to vyšlo katastrofálně. Bez léků být nemůže.
Beremi 80377
24.12.2016 5:39:41
Krásné vánoce vsem. Užije si štědrý den v klidu pohodě a plny lasky.

Já lítala po kuchyni jako blázen dneska. Zítra už jen koupit rybu. Prodavačka mi slíbila čerstvé vykostene pstruhy.
EVUŠA (syn 13 a dcera 7 ) 11614
23.12.2016 11:12:46
Blízko, gratuluji také k vlastnímu bydlení. Jak budete na Štedrý den?

Molly, jak jsi oslavila kulatiny? Ty jsi mladičká:-) A co dary. Jsem zvědavá?

Beremi, jak u vás Vánoce. Máte kapříka?

Holky, jak stíháte, nestíháte? Já jsem letošní Vánoce pojala ve smyslu, že se nebudu stresovat a honit. Nějak jsem udělala vánoční úklid, upekla 6 druhů cukroví a hotovo. Dárky jsem po večerech pobalila, teď jsem uvařila ingredience na bramborový salát. Manžel zdobí s dětmi stromeček. Večer klepnu kapra, který nám plave ve vaně a zbytek zítra. Chodíme do lesa a nosime zvířatům dobroty.
Deti dostanou stolní fotbálek jako hlavní dárek. Lego, hry, robota, obleceni, atd. Fotbálek schovame za gauč, tak budou hledat:-)

Holky, přeji vám krásné a pohodové Vánoce. Užijte si to s dětičkama, ty naše se nemůžou dočkat:-)
Molly. 74807
9.12.2016 21:25:03
Blizko, gratuluju k vlastnímu bydlení! :-)

Beremi, z toho důvodu my strojíme stromek až na Štědrý den a ne jídlem :-)

Letos mám opět Vánoce v duchu zkouškového období, takže extra super hektické. Dárky nějaké mám, ale letos hodně málo. Kašlu na to. Holky si stejně s ničím extra nehrajou, tak je prdím.

Jinak Zoe je od pondělka ve školce, byla tam v pondělí, čtvrtek a pátek. Brečí, u oběda pravidelně, ale učitelka říkala, že přes den to jde, že akorát zase na oběd se vždycky rozbrečí. Což teda asi nic moc pro děti, které obědvají s ní, ale myslím, že to překoná.
No každopádně...ve čtvrtek jsem si pro ni přišla a učitelky za mnou přišly, že se "nám tady stala taková hodně nemilá věc". Čekala jsem, že Zoe někoho kousla, rozbila jim něco drahého, prostě že ji vyloučí, nashle, najděte si jinou školku. No...ne.
Učitelka zavedla děti do šatny, převlékly se a vyrazily směrem na školní zahradu. Školka má dva vchody, my do školky chodíme předním, rovnou z ulice, do zahrady vede vchod zadní. Děti s učitelkou zamířily ke vchodu zadnímu, před vypuštěním ven si je učitelka spočítala a zjistila, že má o jednoho méně, že jí chybí Zoe. Honem zavolala druhou učitelku, ta zrovna odběhla pro něco do vedlejší třídy. Nejdřív samozřejmě prohledaly školku, dítě nikde, tak vyběhly ven. Přímo před vchodem je celkem rušná silnice a za ní Tesco. A v Tescu čekala moje holčička. Ona totiž asi usoudila, že když je oblečená, tak může jít domů, vyšla tedy známým vchodem a šla hledat maminku - do obchodu. Divím se, že nešla rovnou domů. V obchodě si ji asi odchytil bezpečák, to se jich ještě musím zeptat. Prodavačce pak řekla, jak se jmenuje a že hledá maminku. Prodavačka s ní možná čekala před obchodem, proto ji učitelka viděla a přiběhla si pro ni.
Takže moje hvězda byla ve školce teprve druhý den a už stihla přivodit učitelkám infarkt.
Jejich vina to ale není, neobviňuju je naprosto z ničeho. Je to blbě zabezpečená školka, všechny dveře by měly být odolné proti otevření zevnitř. Vtipné je, že přesně toho jsem si všimla hned při zápise a rozvíjela si v hlavě teorie, jak by se moje nenechavé dítě mohlo dostat ven, protože ono by toho bylo schopné.
Příště asi budu přemýšlet, co bych dělala s milionem korun, když mi to takhle jde...

Jinak cukroví mi peče kamarádka, nemám do školy ještě ani písmenko napsané nebo odstavec naučený. Od ledna se mnou v té Zojině školce počítají na místo asistetky, tak snad fakt. Ale tímto padne už totálně můj veškerý volný čas, kdy jsem třeba vařila, myla nádobí. Je ale zas fakt, že když budeme všichni obědvat jinde, nebude proč vařit nebo mýt nádobí, že jo...
Beremi 80377
9.12.2016 20:32:03
Ahoj Blizko, se ti nedivim, ze jsi se tu neukazala, kdyz jsi v jednom kole!
Gratuluji ke stehovani. Pocitam, ze jste tam, ve ctyrech~g~ Jak ze se ten fesak v lete jmenoval? Vanoce budete mit tentokrat zase hezke. Je videt, ze nejaka spravedlnost prece jen existuje.
Chudacek Matej, ten si uziva. Snad Dr. konecne zjisti, co za tim kaslem stoji a bude mit brzy klid.
Se skolou a skolkou bych si hlavu nedelala a klidne kluky dala do Vyskova. Cim mladsi, tim snaz si zvyknou na novy kolektiv. A od zari bys zase musela prochazet tim placicim zacatkem roku.

A co vanoce? Ja vas jdu pozlobit. Uz mam vse vse nakoupeno a polovinu zabalenou. Teda jeste by to chtelo neco pridat pro Rosi. Zbytek rodiny ma dostatek.
Stromek jsme nazdobili na prirodno jiz zacatkem tydne. Akorat uz vypada jako koste. Fluffy sezral pernicky, potrhal retezy jak na ne skakal a pak se dorazel slamnenyma ozdobama...~o~~o~~o~
blizka 104177
8.12.2016 8:52:01
tééda, ahojte holky..já už jsem tu tak moc dlouho nebyla,že ani nevím kdy naposled:)..vidím,že tu´probíráte školu..
No u nás to jde vcelku..samé jedničky máme zatím,ale asi dvojky taky dává učitelka,říkal Matěj..docela nám to jde,ale chlapec si furt stěžuje,že škola je hroooznááá,když se jej někdo zeptá,přitom tam jde zvesela:)..tak nevím...čteme dobře,začíná sičíst sám celé texty tak pomalu...počítání ho baví,chce abych mu psala příklady na odečítání navíc..je ještě naivní:))) a v písance to má docela hezky napsané,až mě pto překvapuje,ale někdy píše vražedně,když máme úkol ze psaní a je to velký formát a nejde to a gumoval by atd....a taky je ve psaní strašlivě pomalý..párkrát dosatl doma dodělávat celou stranu...ale jinak je to v pohodě..
No my máme pár změn,ani nevím,zda jsem vám to říkala..asi ne..od října bydlíme ve Vyškově:) a je nám tady dobře..mám to do práce tak 5minut,ale vzhledme k tomu,že jsem děti nechala ve škole a školce ještě tento rok tam,tak najezdím tak 25km:)))..Momentálně jsem snad poprvé v životě na OČR,neb Matějovy kašle neutuchající jsme začali řešit radikálně...tak na alergologii-na prvních testech nic neodhalili,ale říkala dr,že je tam možná náběh na astma apod..a že v lednu udělá krevní testy..a v rámci toho,jsme byli 29.11 trhat nosní mandli,byla jsem s n´ím 3dny v nemocnici,dělá se to v plné narkoze..tak to teď doléčujeme doma..snad to bude ok..ale kašle stejně hmm..když mu nedám zyrtec..ale stejně by nás to asi i tak čekalo..byla zvětšená ta mandle chronicky..a už jsem i začala používat takovou tu proplachovací konvičku apod....
no jinak Adam je ok a mě je fajn..cítím se tu tak nějak..jak to říci..no svobodněji děvčátka moje:)))
Molly. 74807
23.11.2016 17:37:58
My jsme zrovna o maice měli přednášku minulý semestr a že prostě děti by se tyhle symboly (jakože čísla) měly učit co nejpozději, že jim to prostě nic neříká. Že by strašně dlouho měly být na názorném vyjádření, takže tři hrušky mínus dvě hrušky, ne symbol mínus symbol. Že si to ty děti prostě neuvědomí, pokud na to nemají vlohy a upřímně, Lucka je ve třídě jedna z nejmladších a to v té představivosti může hrát velkou roli. Ať používá prsty, pokud nepoužívá. A kdyby jí učitelka chtěla něco říct, jako že na prstech se nepočítá, tak ať si trhne, na prstech počítají i dospělý. Takový tradiční chyták je - skupina kamarádů odjela na dovolenou 27. ríjna a vrátila se 5. listopadu. Jak dlouho byla pryč? KAŽDÝ to začne počítat na prstech.
A doma trénujte s kuličkama (tyčinkama, sirkama...) nebo klasickým počítadlem.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 34978  [Dalších 34958 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.