| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 34666  [Dalších 34636 >>]
Bižu 27203
31.1.2012 21:47:07
Sen, asi na tom něco bude. Nějak moc si s tím hlavu nelámu. Mám radost, že Klárka píše docela hezky, protože na začátku roku psala jak prase cvičkou. A vůbec nejlepší na tom je, že ji to baví.

Lucko, a jaké dostáváš známky? Doufám, že se snažíš a jde ti to ~t~. My se posunuli k tomu, že večer čte pohádku Klárka. Je to neuvěřitelná bichle (Zlatá kniha pohádek), Klárka si vybrala tu nejdelší (je tak na 30 stránek), takže počítám, že na konci první třídy ji bude mít dočtenou, protože čteme tak odstavec za den. Ale co, hlavně že ji to baví, ne? ~y~
Senedra 14756
26.1.2012 9:08:39
Lucko, díky... no, bojím, se, no... A jinak to vypadá, že koncem února nebo začátkem března změníme bydliště. Ehm.

Bižu, na rodičáku nám před týdnem učitelka říkala, že teď se děti učí psát - tj tvary písmen a hlavně tu grafickou podobu písemného projevu. Takže zapomenutá tečka je velká chyba. Říkala nám, že ve třetí třídě nad tím jde mávnout rukou, teď ne.
Lucka, ročník 73 20209
26.1.2012 8:03:39
Sen - tož to já budu držet palce. Ale to půjde, uvidíš. Když se to stalo s Radkem, tak jsem taky neřídila. A jak jsem musela - šlo to. Budu držet palce, ať se ti to brzy dostane pod kůži.

Bižu - tý to, to máte hodně přísnou paní učitelku!! Ale jinak souhlasím s tím, že to, co se naučí letos budou používat celej život. Potřebujou mít dobrej základ.

U nás se ve škole zapojili do školy naruby, takže Miška mi teď stráášně důležitě známkuje čtení večerní pohádky ~t~~t~
Senedra 14756
25.1.2012 20:11:56
Bižu, o procesu mi ani nemluv, jestli seženu místo pro sebe a Áju ve školce, tak od září jdu fachat taky. Nějak to rychle uteklo, navíc mám teď pocit, že jsem si s Alicí neužívala tak jako s Ditou - výlety, různé zábavy, cvičení, plavání... skoro nic z toho Ája nemá.
No, budete to v září veselé, Dita novou školu, já asi práci, Ája školku...
Mmch, v úterý mám první kondiční jízdy, jsem 8 let kabelková řidička. Ale jezdit musím, nebude jak dostávat Ditu odpoledne ze školy, autobusy jezdí, ale třeba po hodině a půl.
Bižu 27203
25.1.2012 15:14:32
Zdárec,

tak mám volné odpoledne (od úkolů, jináč za chvíli učím). Klárku ve středu vyzvedávají naši a dělá úkol u nich. Včera přinesla Klárka ze psaní 1/2. Jedničku za psaní, dvojku za chyby. Chyběla ji tečka za větou ~l~. Učitelka je dost přísná. Na druhou stranu .. když se to teď všechno naučí, pak z toho snad bude těžit.
Já se už úspěšně připravuju na vstup zpátky do procesu. Vám povím, že se mi teda túúúze nechce. Ale co nadělám. Ve škole už dost často stejně bývám, tu pomůžu s tím, tu zase s něčím jiným, připravím besedu.. a tak vůbec. Takže jsem zvědavá, co to se mnou udělá, až tam budu muset běhat pořád.

Lucko, s množstvím kapes v aktovce je to u nás dost podobné. Klárka má teda ty oddíly dva, ale taky má všechno naházené v tom jednom a sváču vpředu v kapse.
Lucka, ročník 73 20209
24.1.2012 9:57:41
Pat, Miška mí Stil - to je vlastně jako Emipo. Já hldala pro Mišulku tašku co nejmenší - šak ona je takovej prťous :). Jinak myslím, že je dobrý prostě pár aktovek vyzkoušet - a obrázek pak už třeba klidně vybrat v klidu doma na netu.

Jsem ráda, že nemá moc oddílů uvnitř tašky, páč stejně věčně všehno nosí pohromadě (jen teda jídlo nosí po kapsách - a to je jedině dobře). Třeba takový desky na sešity jenom zabírají místo - většinou to nosí všechno jen tak naházený do tašky. ~t~~t~

No a stůl - zatím píše úkoly u kuchyňskýho stolu. Jinak v pokojíku mají jeden "stůl" společnej (stolová deska pod oknem přes celej pokoj). Ale pokojík zatím okupujou králící a Miška dělá úkoly v kuchyni. I se tam, k ní spíš vejdu a můžu jí koukat při úkolech rovnou pod ruku (obzvlášť na začátku se to při psaní docela vyplatilo, občas jí ruka najížděla jinam, než měla a ještě se to dalo zachránit).

Jinak u Mišky ve třídě dávaj všechny známky tak nějak téměř od začátku. I na vysvědčení to asi nebudou u všech obligátní "samý". Miška se teda zatím drží. Tak uvidíme, jak to půjde dál.


Vůbec mi přijde zvláštní, že už příští týden přinese první vyysvědčení....
Senedra 14756
23.1.2012 15:06:43
Bižu, tohle byla taková lehce výstražná trojka, ani jí Dita nemá v žákovské, jen ve slabikáři.

Pat, tašku má Dita od Emipa - popisují to jako batoh, ale je to lehce upravená aktovka. A stůl má z Ikei. A je s ním spokojená, má u něj rosoucí židli, někdy dělá úkoly v kuchyni, někdy v pokojíku.
Bižu 27203
23.1.2012 0:07:57
Zdarec,

Sen, u nás trojky začne učitelka dávat až po vysvědčení. Zatim si vystačí jen s jedničkama a dvojkama. Tak uvidíme.
Pat, u nás psací stůl Klárka zatím nemá. Píše úkoly v kuchyni a nějak ji to určitě nevadí. Beztak u ní při tom sedím, takže zatím nepotřebuje.

Jsem vyřízená z toho, co nosí domů ze školy. Poslední a nejdůležitější hláška je: Maminko, to je huuustýýýý ... tak jsem zvědavá, co přijde dál.
pat1 25841
18.1.2012 12:11:10
ahoj, teda Lucko maš pravdu je čas zápisů, zrovna dnes odpo jdeme znovu. Snad to bude formalita, vždyt ami už ve škole byla před vánocema na hodině (jak se zapojuje do Ang. v první třídě, zda má pocit že rozumi - naštěstí uhádla hádanku :-)) a pak u řed ang. programu - to už bylo horší :-), ale vpodstatě dobrý....vybrali jsme statní zš s hodně rozšířenou ang. 5 hodin týdně ve skupince 7 dětí. (za to se tedy platí 2tis měsíčně, ale je to součástí školy a stejně bych s ní někam musela chodit do jazykovky, tak takhle je to alespon bez dojíždění ( i když do školy ji budu vozit asi 30 min autem) tak uvidíme, vždycky ji bude muset přijmout místní škola.....

tak přeji krásný nový rok a at se nám všem daří a jsme hlavně zdraví....

dotaz: jaký jste kupovali psací stoly? a jaký tašky do školy?

díky
Lucka, ročník 73 20209
17.1.2012 10:44:49
Tý jo, chudák Dituška!!! Tohle ty děti tak blbě nesou..... Snad už je lepšejš!

Jinak je čas zápisů - tak jak to červňátka zvládají?
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 34666  [Dalších 34636 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.