| neznámá | 91073 |
|
25.7.2025 10:11:42
Půl krávy je fajn, ale počítej s tím že pak máš půlce mrazáku jen kosti, ta povora je samá kost.
![]() A poslední dva roky manžel bral i celé prase do mrazáku, takže další kosti a k tomu máme vždy 40 kuřat, takže další kosti. Vývar u nás nejí už ani pes. ![]() |
| neznámá | 91073 |
|
25.7.2025 10:05:54
To mi povídej, jí teď budu nucená koupit olivový olej v supermarketu, to se snad ještě nestalo.
![]() Musím se podívat, jestli někdo poblíž nevozí olej přímo od výrobce, my letos nikam nepojedeme a rodina pojede až v září. |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
25.7.2025 10:02:58
Půl krávy 😅 to zní jak moje zásobování…
My teda máme ještě sklep s takřka konstantní teplotou kolem 6 stupňů, který má zvláštní bezpečnostní úpravu - výšku asi 120 cm. Zásoby dlouho vydrží, neboť se tam nikomu moc nechce ![]() Když jsem tam teď po dlouhé době vlezla, úplně jsem se zděsila, jak poklesly zásoby olivového oleje, barev na vlasy a červeného vína. Olivový olej jsem nakonec nevěřícně spočítala - je ho už “jen” 18 litrů. |
| neznámá | 91073 |
|
25.7.2025 10:02:00
Prosklená ledničky by se mi líbila, dobrý nápad. Byla by fajn na zahradu na různé akce, naše stařičká už dosluhuje.
![]() Akorát se mi do lednice, co je zapnutá pár týdnů v roce nechce investovat, ale bylo by to fajn. |
| neznámá | 91073 |
|
25.7.2025 9:59:03
Jedeme v podobném režimu jako vy, vesnice, všichni jedí doma, nákup max jednou týdně, hodně se vše vyrábí doma a s neumím si život s jednou lednicí představit. Nás je teda víc a v lednici je i něco pro psy a kočky.
Máme jednu velkou lednici s mrazákem v kuchyni, šířku má 70 cm a vejdou se i plechy. Dole má tři šuplíky mrazáku na zeleninu do polivky, zmrzlinu a vše, co není maso a nechce se mi pro to lítat do suterénu. V suterénu máme druhou vysokou lednici, do té se dávají věci, co chci vytáhnout v průběhu týdně tam to spíš děti nesnědí a dva velké pultové mrazáky. Pak je jedna lednice v dílně, ta se zapíná příležitostně, třeba když je potřeba zpracovat více masa nebo momentálně tam mám nealko ovocné pivo a minerálky. Pivo si manžel chladí v haltýři, to je pro něj něco jako sedmý schod. Přes léto se pouští i stará lednice v altánu na zahradě, ta je pití nebo na nějaké akce, ale to letos při letošním létě nebylo zatím potřeba. DO jední lednice bych neměla šanci se vejít, hodně místa zaberou různé ochucovadla a tatarky, často tam mám mísu s kynutým těstem, vaření jídlo, nebo něco ve fázi přípravy, to by sebevětší domácí lednice nepobrala. V mém okolí mají všichni dvě lednice, ale teda také bydlí v domě, v bytě to asi nejde. |
| Lei | 37503 |
|
|
25.7.2025 9:44:45
Tak nás je hodně, takže atypický vzorek - v domácnosti má každý jednu lednici (domácnosti jsou tu čtyři) plus je jedna společná ve společném prostoru, zapnutá trvale, ta je na pivo, rezervní mléko a další nápoje a třeba chlebíčky apod., když se koná nějaké menší sešlost, a jednu máme s prosklenými dveřmi a ta se zapíná příležitostně, když je velká oslava nebo akce v létě a ty stávající nestačí - tam jsou pak dezerty, saláty apod., vystrčí se na dvůr a obsluhujeme se z ní. No a pultové mrazáky - dva. Jenže my tam máme třeba půl krávy
, tady by to s jednou lednicí prostě nešlo.Ale musím se zamyslet, protože jsem ta, co na v lednici x skleniček s čímsi, co tam zavazí a přitom se málo užívá… |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
25.7.2025 9:26:19
Máme jednu velkou, takovou tu dvoudveřovou americkou. Levé dveře mrazák, pravé dveře lednice. Je nás pět; někdy nám to nestačí, ale většinou ano.
|
| kysnutá knedla | 99495 |
|
25.7.2025 9:13:31
"V zimě dávám často věci ven.
Protoze velky litinac, jeste teply do lednice nedávám. A ani to jídlo nechci dávat do krabiček. Jednak je taky treba ještě teple a pak nemam rada teplé jídlo v plastu a skleněné nemam tak velké, resp neexistuji. To bych musela dat do nějaké zapékací nádoby a na to alobal.. no proste obstrukce" Presne - každé slovo jakoby moje bolo ![]() |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
25.7.2025 9:12:19
jednu, klasickou kombinovanou, cca 2m, dole mrazák s 3 šuplíky a jednou přihrádkou, nahoře lednice... víc bych jich do 3+1 nenacpala... nemáme ani další mrazák...
ale v zimě máme studený balkón ![]() hodně s místem v lednici bojuju, je nás 5, obědy má jen nejmladší dcera ve škole, jinak si nosíme krabičky... jenže do našeho bytu bych neměla kam dát ani větší lednici, natož druhou... takže jsem se naučila všechno přendavat do krabiček (ta největší je taky na 5l), kupuju jen hranaté krabičky, lépe se to skládá... mimo balkónovou sezonu se vyhýbám vaření "velkých jídel" naposledy jsme koupili husu a ukázalo se, že v listopadu dobrý, ale na velikonoce hodně blbý - nebyla kam dát syrová, natož pak se vším tím okolo už hotová ![]() a taky používám košík na "věci na večeři" - tam dávám uzeniny, sýry a paštiky, co jedí děti a muž k večeři, aby nestáli 10 minut u otevřené lednice - vytáhnou košík a pak si do něj hledí na lince navíc vědí, že co je v košíku, mohou sníst, nepočítám s tím na konkrétní jídlo nebo vaření... to docela pomáhá i aby se nezatoulala šunka dozadu a pak se nevyhazovala prošlá... |
| Dari79 | 114243 |
|
25.7.2025 9:10:27
Máme 1, v drtivé většině její objem postačuje. Problém je např. před rodinnými oslavami, nebo po nějakém větším vaření, když se tam ukládají krabičky se zbylým jídlem k ohřátí. Podobně mrazák je pouze součást lednice, obvykle stačí, problém je, když třeba dostaneme více masa (např. zvěřinu) od známých...
Naštěstí všichni bydlí pohromadě, tj. o patro níž má byt syn a tchyně, takže se něco strká k nim... (v takovém případě). Tj. pokud to sečteme, tak na 5 lidí máme k dispozici i 3 lednice, ve 3 různých domácnostech. Výjimečně (tj. opravdu typu rodinné oslavy pro 15 lidí) jsou narvané všechny. Na běžný provoz jedna stačí. |
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.