| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Hudba a hudební nástroje

  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 5285  [Dalších 5255 >>]
Cepice Fialova 158923
17.8.2021 15:04:07
Tak to je moc krásný příběh, úplně mě to dojímá. Díky za nasdílení, a ať se synovi i celé vaší rodince daří :)
zerat 18305
17.8.2021 13:32:30
Heroes, také se přidávám k těm, kdo doporučí digitální piáno. Naše dítě na něj hraje už 8. rokem - je na 2. stupni ZUŠ a my všichni si ho nemůžeme vynachválit. Když se to opravdu neohodí, hraje si do sluchátek. Může si tam nahrát svou skladbu... U některých se dá nastavit i síla úhozu. Známí bydlí v paneláku a celá rodina muzicíruje a měli letité potíže se sousedy, kteří šíleli z toho, že pořád se od nich z bytu linou nějaké zvuky a největší peklo potom začalo dělat staré piáno v kombinaci s dítkem, které si chtělo hrát ve dne v noci. Jejich dítě si u nás vyzkoušelo hru na digitálním piánu a už pár let mají i doma digitální. Myslím, že sousedům se ulevilo a dítě si může hrát do noci ~R^
Hraní v DDM také nedoporučím. Naše dítě šlo od začátku cestou malé ZUŠ a hraje dodnes a její spolužáci hráli v DDM a nehraje z nich už nikdo. Byl tam slabý učitel.
Rigel 156451
17.8.2021 13:24:55
moje kamarádka, její muž a jejich děti, všichni hrají na x nástrojů, příliš nedoporučují kroužky např. kytary v DDM. Mají za to, že tam se dítě nenaučí ty základy, a taky nauku, která prý je k pochopení hry na nástroje též potřebná. nedávno o tom dlouze debatovali u ohně, že ten přístup " zkus to nejdřív v kroužku v ddm a pak se uvidí" není až tak dobrý, protože se tam dítě nic pořádně nenaučí a pak už se neuvidí...
monam 158013
17.8.2021 13:20:56
DDm nedoporučuji, nemyslím, že je to více než volnočasový kroužek. Pokud má dítě zájem, je lepší připlatit si soukromého učitele.
monam 158013
17.8.2021 13:19:29
To nesouhlasím, digitální piana v pohodě nahradí klasické co se týče úhozu. Poněkud horší je to se zvukem. Zas ta možnost piano přesouvat, nemuset ho ladit apod to vyváží. Pokud by se dítě chystalo na konzervatoř, pak bych asi investovala do klasického pianino. Jinak pro začátečníka určitě ne.
Lei 37503
17.8.2021 11:55:30
Mně vzali do ZUŠ v jednadvaceti ~2~~t~.
Kahlan+5 3069
17.8.2021 9:33:49
Jinak samozrejme sluchátka u digi jsou super, zvlast na hraní vecer, ale stale je slyšet to bouchani kláves, zvlast kdyz se hraje forte…ale zase ho muze mit v pokoji, kdežto u nas musi byt normalni v obyvaku, coz je pak problem, protoze tam porad nekdo je…
Kahlan+5 3069
17.8.2021 9:23:58
Syn dostal klávesy v 11ti letech, bavilo ho to ve skole. Rok se učil sam a bylo videt, ze ma talent. Naučil se těžkou verzi Pirátů z Karibiku, bez not, jen poslechem. Pak jsme mu našli ucitelku, která studovala klavir v Rusku, klasická Ruska skola. S ni se rozjel neuvěřitelně, hral hodiny denne i v noci. Pořídili jsme digitální piano, ale samozrejme ten uhoz je jiny nez u křídla, takze nakonec po letech syn zajel do Vídně do továrny Feurich a vybral si konkrétní piano, strávil tam nekolik hodin a zkoušel je. Liší se i jednotlivé kusy stejného typu. Hraje složité veci, Rachmaninova, Bacha apod. Plus dela improvizaci, skládá vlastní veci, poslouchá klasiku nonstop. Jen tedy se nekolik let odmítal ucit noty a učil se koukanim na ucitelku:-) Je mu 19 a rok studuje v Londýně matematiku a filozofii a piano na koleji nemel. Ted bude v byte, chtel bazarove piano, ale nakonec uznal, ze digi mu bude stacit, jen holt spis ty opravdu drahé. Na urcite úrovni je proste vse znát. Co chci rict je, ze i kdyz dite zacne pozde, muze hrat uzasne. Vsechny dalsi deti chodi ke stejne ucitelce, je geniální, uci skvele, vysvětluje vsechny souvislosti. Vsechny maji perfektní držení ruky, uvolněné zápěstí…a tedy jak maji srovnání hraní na digi a normalni, tak jednoznačně preferuji normalni. Digi maji na blbnutí se zvuky a koupili jsme jedno cestovní, ktere tahame po cele Evropě, aby mohly hrat denne:-)
Cepice Fialova 158923
17.8.2021 8:59:03
Kroužky existují, podívej se na nabídku DDM. Soukromý učitel vyjde dráž než kroužek, ale zas může dceři pomoct hrát to co si ona sama vybere a co jí bude bavit.

Do ZUŠ ji na klavír takhle velkou podle mě nevezmou, ale můžete to zkusit, třeba zrovna ve vaší zuš přetlak nemají.
Cepice Fialova 158923
17.8.2021 8:56:27
Ale pozor, pocit ze hry na klávesy a digitální piano se liší VELMI. Fakt jí nech si zahrát v obchodě na to digitální piano. Sama jsem kdysi hrála na klávesy... pak jsem chtěla "klavír", přišla jsem do obchodu, ukázali mi to nejlevnější digitální piano a já byla naprosto velepozitivně ohromena, jak moc klavírový pocit mám ze hry i ze zvuku :)

Vysvětli dceři, že možnost dát si to do sluchátek je zcela zásadní feature výhodný pro ni, pro vás zbytek rodiny a pro sousedské vztahy :)

Ale jako jasně, jestli po vyzkoušení obou věcí se rozhodnete pro klasické piano, tak to tak mělo být. V tom případě doporučuji si pohlídat, aby vybrané piano mělo prostřední (třetí) pedál, ztišuje, čímž dělá cvičení přijatelnější pro ostatní členy rodiny. Nicméně i v této ztišené verzi se vibrace šíří po celém bytě a i k sousedům.. tak s tím počítejte.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 5285  [Dalších 5255 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.