| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Drbárna o čemkoliv

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 63719  [Dalších 63689 >>]
Ropucha + 2 120300
4.12.2025 13:47:44
Inko, za účelem hubnutí pár dnů nemá význam, to maximálně pomůže vyprázdnit trávicí trakt. Váha to může ukázat, splaskne ti břicho, to je tak všechno. Žádná kvanta tuku neodejdou. Ale může to být dobrý start pro pokračování ve střídmém režimu.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
4.12.2025 13:38:10
Já držela nejvíc asi 3 dny, to bylo s takovou šťávou, co se prodávala v plechovce a měla způsobovat hubnutí.
Ropucha + 2 120300
4.12.2025 13:33:21
Dva měsíce půst? To už je úctyhodný výkon!
Netuším, jestli to může být zdraví prospěšné, mně by se každopádně stýskalo po jídle. Umím jíst celkem disciplinovaně, ale mám jídlo moc ráda, neodbývám se a ty své dvě denní porce si umím tzv. vymazlit a užít. Chybělo by mi to. Na jeden den se hecnu, možná bych se vybičovala na týden, na delší dobu bych asi neměla motivaci.
babi_ 48341
4.12.2025 13:33:16
Huso, a co jí to způsobilo za nemoci?
Stará husa 154854
4.12.2025 13:08:37
Já jsem kdysi měla v práci kolegyni, která jednou ročně držela půst tak, že dva měsíce nejedla vůbec, jen pila. Vždycky zhubla tak 15 kg, což za ten rok postupně nabrala do dalšího půstu. Ona byla celkově divná, ale tohle mi přišlo mega nezdravé.
Stará husa 154854
4.12.2025 13:04:27
Ropucho, moje maminka všechny domácí práce dělala jen proto, že se to "musí". A stejně tak ten úklid před Vánoci. Cukroví pekla hodně druhů, protože to bylo zvykem, dělala to už babička, tak v tom pokračovala. V důchodu potom hodně zvolnila a po osmdesátce už jsem jí okna umyla já, jinak všechno zvládala, ovšem parkety už nedrátkovala a koberce taky neklepala.
Já tak nějak uklízím stejně celý rok, když se mi chce, tak i ty skleničky a hrníčky umyju, ale že bych oprašovala zadní stěny skříní a uklízela za sporákem, to teda nedělám nikdy. Cukroví už peču jen 4 druhy, tedy peču dva a dva jsou nepečené. Dělám to po troškách, nechce se mi u toho stát celý den, tak jeden den udělám úly, jeden den těsta, další den upeču, další den naplním, další den udělám kuličky, prostě piánko, jako vždy všechno. A zásadně přes den, večer (a tím myslím fakt od 18 hodin) jsem už unavená a nechce se mi dělat nic.
Ropucha + 2 120300
4.12.2025 12:43:38
Huso, já jsem si vždycky myslela, že chudák maminka po nocích před svátky kmitá, protože jindy nemá čas a nic jiného jí nezbývá.
Také bývala dost vystresovaná a strhaná. (Jak píšeš, prováděla hloubkový úklid včetně drátkování parket, čištění křišťálových lustrů, vynášení koberců za účelem vyklepání atd.. Do toho ty tuny cukroví...)
Ale pak jsem pochopila, že to dělá, protože prostě chce, neboť v tom pokračuje de facto dodnes, zvolnila jen mírně. Někdy po sedmdesátce nás nechala, abychom najali uklízečku alespoň na mytí oken, aby nešplhala po výškách, jinak si stále drží své zvyky. Ale dneska už to beru, že ji to drží při životě a v kondici, tak jen ať si dělá, co ji těší, hlavně ve zdraví.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
4.12.2025 12:38:30
ropucho, ano, ty to bereš jako odměnu za výdrž, z mého pohledu je to nucené "znovunaučení" se jíst ~:-D to znám třeba když sním něco špatného, je mi zle a pak už je mi líp a těším se na jídlo a pak mám problém začít zlehka ~:-D ale jakmile přestanu jíst úplně, je těžké zase začít jíst cokoliv...
řízenému půstu se spíš vyhýbám, u mne to vede obvykle jen k přibírání - moje tělo se rychle naučí spořit a ukládat ještě víc než obvykle ~t~
Ropucha + 2 120300
4.12.2025 12:33:04
Rose, při nemoci je nechutenství asi běžné (tělo má jinou práci než se zatěžovat trávením), to člověk vydrží.
Bez nemoci to je pro mě osobně o dost těžší :-)
Postupný návrat k jídlu cestou lehkých porcí, jak popisuješ, je správný postup, ten se doporučuje, ale já to neumím. Já se těším, až se odměním za výdrž a najím se rovnou pořádně :-)
Federika 14090
4.12.2025 12:30:37
Taky mám krásný plechový dózy většinou od norimberských perníků:-)
Cukroví máme vždycky strašně moc, přestože vlastně nepeču.Dostávám a jeden můj syn peče složité perníčky, ve velkým:-)A zbytek mamka, která je u nás na Vánoce.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 63719  [Dalších 63689 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.